Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-09-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dua perkara yang tidak boleh dielak dalam hidup kita ialah "inflasi" dan "mati"
-- Seminar "Creating Wealth"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 35
Ahli: 0
Jumlah: 35




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 56 hari yang lalu
muslimiman: 61 hari yang lalu
tornado: 80 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Wanita


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Wanita

Please Mendaftar To Post


Oleh Wanita

ALFARABI
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.08.2004
Ahli No: 10497
Posting: 70
Dari: SG PeTa NI --Waa...so great aa.

Kedah  


posticon Posting pada: 30-10-04 00:50


Salah satu sebab lelaki tak suka dengan peremouan ialah kuat membebel, asyik-asyik membebel, stakat nasihat ok ler nie tak habis-habis...kata orang macam ......(malas nak taip, menyentuh sensitiviti kaum hawa)

Sapa stuju..Muahha.,haa.haaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For ALFARABIProfil   Hantar PM kepada ALFARABI   Pergi ke ALFARABI's Website   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 30-10-04 00:59




Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

INSPIRASI_HATI
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.09.2004
Ahli No: 11253
Posting: 258
Dari: Selangor....Perak.

Selangor  


posticon Posting pada: 30-10-04 08:23




pada pendapat ana bukan semua perempuan bersikap begitu.....mungkin segelintir sahaja yang bersikap seperti yang ALFARABI katakan... perempuan tersebut bersikap begitu mungkin ada sebabnya......kita kenalah selidik dulu apa punca yang menyebabkan perempuan tersebut bersikap sedemikian......sebaiknya jangan terus menuduh tanpa usul periksa

sebaiknya berbincang terlebih dahulu...


sekadar pandangan jer.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For INSPIRASI_HATIProfil   Hantar PM kepada INSPIRASI_HATI   Quote dan BalasQuote

reyn
Warga Rasmi
Menyertai: 14.07.2004
Ahli No: 10048
Posting: 11

Selangor  


posticon Posting pada: 30-10-04 08:24


assalammualaikum wbt
bagi saya memang betul kami kaum perempuan kuat berleter
tetapi
kalau kami kaum perempuan tidak berleter, macam mana hendak membentuk sebuah keluarga yang harmoni dan ceria
berleter bukan bermaksud berkata sesuatu yang tidak berfaedah
tetapi
berleter itu sebenarnya suatu nasihat....
lumrah manusia kalau tidak "diketuk" , tidak mahu buat
berleter itu bermaksud sayang dan bukan bermaksud untuk menyakitkan hati
jika tidak sayang, dah tentu berdiam diri sahaja

Bookmark and Share

    


  Member Information For reynProfil   Hantar PM kepada reyn   Pergi ke reyn's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-04 10:16



yer ker kaum hawa..?...
agaknya da perangai kan untuk kebaikan orang yang nak ditegur tu..entahlah plak....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

majidah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10691
Posting: 492
Dari: Macquarie University Village

Kedah  


posticon Posting pada: 30-10-04 10:33


Itu la nature wanita.
Hatinya di mulut.
Dah tak boleh nak buat apa..tapi inilah keistimewaan wanita.Becok mulut berleter ni bukankah menceriakan suasana?
Mungkin orang yang rasa bengang mendengar leteran tu rasa bersalah kot?Sebab leteran tu ada kebenarannya?
Contohnya,ibu meleteri anaknya tak belajar...anak rasa bengang sebab dia mmg tak belajar+tak mau belajar!
Kesimpulannya berleter ni bukanlah suatu perkara yang buruk.

Bookmark and Share

    


  Member Information For majidahProfil   Hantar PM kepada majidah   Pergi ke majidah's Website   Quote dan BalasQuote

ALFARABI
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.08.2004
Ahli No: 10497
Posting: 70
Dari: SG PeTa NI --Waa...so great aa.

Kedah  


posticon Posting pada: 30-10-04 12:08


Bagi ana ler...ana rasa lkebih baik cakap/nasihat.Elo-elok jangan ler memekak jer..kadang-kadang tu rasa macam joke ...kadang-kadang rasa bosan sangat.

MEmang wanita secara nature melahirkan perasaannya dengan bercakap...but...don't terlebih


Bookmark and Share

    


  Member Information For ALFARABIProfil   Hantar PM kepada ALFARABI   Pergi ke ALFARABI's Website   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1097
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 30-10-04 13:54


Quote:

On 2004-10-30 00:50, ALFARABI wrote:
Salah satu sebab lelaki tak suka dengan peremouan ialah kuat membebel, asyik-asyik membebel, stakat nasihat ok ler nie tak habis-habis...kata orang macam ......(malas nak taip, menyentuh sensitiviti kaum hawa)

Sapa stuju..Muahha.,haa.haaa



Kalau cam tu pi kawin ngan patung.. ka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1097
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 30-10-04 13:57


Quote:

On 2004-10-30 00:50, ALFARABI wrote:
Salah satu sebab lelaki tak suka dengan peremouan ialah kuat membebel, asyik-asyik membebel, stakat nasihat ok ler nie tak habis-habis...kata orang macam ......(malas nak taip, menyentuh sensitiviti kaum hawa)

Sapa stuju..Muahha.,haa.haaa


depa dok leter bukan depa sendiri pun suka... time depa dok jaga baby.. laki tidoq... time depa masak... laki dok baca paper.. time depa dok membasuh...laki hisap rokok.. time depa nak rehat hanga pa mai nak bermanja...kot kalau ana tu rosak... dok salah depa...aa tgk la anak awak tu..
kot anak tu baik.. aaa ni la anak abah.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-10-04 14:51


Quote:

On 2004-10-30 13:57, Martyr wrote:
[quote]
On 2004-10-30 00:50, ALFARABI wrote:
Salah satu sebab lelaki tak suka dengan peremouan ialah kuat membebel, asyik-asyik membebel, stakat nasihat ok ler nie tak habis-habis...kata orang macam ......(malas nak taip, menyentuh sensitiviti kaum hawa)

Sapa stuju..Muahha.,haa.haaa


depa dok leter bukan depa sendiri pun suka... time depa dok jaga baby.. laki tidoq... time depa masak... laki dok baca paper.. time depa dok membasuh...laki hisap rokok.. time depa nak rehat hanga pa mai nak bermanja...kot kalau ana tu rosak... dok salah depa...aa tgk la anak awak tu..
kot anak tu baik.. aaa ni la anak abah.....

[/quote]


baguih punya ayat mamu bagi.....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 30-10-04 15:03



ana sokong apa yg martyr tulis tu...cian kaum hawa tak habis2 kena buat kerja tu kerja ni.laki dia plak tak habis2 dok goyang kaki...


Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-10-04 21:44


Memang betul la. Dah jadi lumrah perempuan camtu. Tapi tak semua jugak camtu. Contohnya saya, kalau dah kena marah/nasihat/ceramah ngn mak saya...nasihatnya pjg berjela, sabo aje la, mak kita nak wat mcm mana. Tapi setiap apa yg mak cakap tu ada kebenarannya dan baik utk anak2nya. Cuma kekadang tu nafsu saya memberontak dalam hati, maklumlah iman lemah...



-----------------
Hamba Allah yang masih belajar mengenali hakikat kehidupan (",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-10-04 21:46


Quote:
ana sokong apa yg martyr tulis tu...cian kaum hawa tak habis2 kena buat kerja tu kerja ni.laki dia plak tak habis2 dok goyang kaki...



Tak semua lelaki dok goyang kaki tau. Ahliah kat rumah buat kerja tu buat kerja ni, lelaki kat luar rumah buat kerja agama ....Baru betul! Macam rasulullah saw, ummu mukminin kat rumah sempurnakan keadaan di rumah manakala baginda buat kerja agama di luar rumah....Sapa setuju?

-----------------
Hamba Allah yang masih belajar mengenali hakikat kehidupan (",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-10-04 21:56


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah umi cadangkan al farabi duduk dengan orang bisu. InsyaAllah mereka tak akan membebel ... gurau ya . Beginilah anakanda agaknya anakanda tension sangat kot.

Setahu umi mana ada wanita yang tak membebel. Rasanya umi dah membebel kot. Maaf ya.

Sebab itu Allah SWT beri Al Quran sebagai panduan dan lantik Nabi Muhammad saw sebagai Rasul-Nya agar kita dapat hidup dengan tabah dan sabar termasuk sabar dengan bebelan.

Rasanya al Farabi pernah dengar cerita beberapa orang sahabat ra ke rumah khalifah umar untuk mengadu tak tahan dengan sikap isteri mereka yang kuat membebel tetapi bila mereka tiba mereka dengar umar sendiri sedang di leteri tetapi umar al khattab diam dan sabar saja.

Bila mereka tanya bagaimana umar boleh tabah maka umar menjawab bahawa isteri menyediakan segala-galanya buat suami termasuk melahirkan anak-anak. Jadi umar kata dengar sajalah dan sabar.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - Why should the way I feel depend on the thoughts in someone else's head?


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

warsha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.10.2004
Ahli No: 12144
Posting: 129

Pahang  


posticon Posting pada: 30-10-04 22:04



btul kte ummimq
membebel ada sbb nya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For warshaProfil   Hantar PM kepada warsha   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 31-10-04 00:56



ishh.. dok eh... ana x sokong laa..
kekadang membebel tu ade sebab musababnye..
kalu bab m'umpat.. lain cite pulak..

ana sekufu dgn dik inspirasi_hati..
x semua.. cmner kalu perempuan tu pendiam..
haa..!! sah laa dia x kuat membebel..
mybe suke monolog dlm diri je..

laki pun.. bile satu tahap yg begitu...kemuncak..
bak gunung berapi nk meletus.. turut jua membebel.. btul tak..??

ops.. x juge kan..he..he. apepun.. depends pd org tu la.. so.. don't judge that person by stereotaip..
wanita.. kuat membebel...



-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

nice_pesan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 619
Posting: 126
Dari: cheras...

Perak  


posticon Posting pada: 31-10-04 03:35



batul tu wanita hati die di mulut kalau tak bercakap mesti something wrong kan lelaki pulak mulut die dihati nak puji isteri pun kekadang susah tapi dia tahu isteri dia baik. macam datuk fazdilah kamsah selalu cakap wanita&lelaki ni ader kuota
percakapan sehari 18 ribu-20ribu patah perkataan yg lelaki plak 8ribu-10 ribu patah perkataan tu sebab lelaki banyak diam wanita banyak bercakap, tapi itukan dah lumrah,
saya tak boleh bayangkan kalau mak saya tak berleter dalam tempoh nak membesarkan saya x jadi orang yang berguna lah saya. Alhamdullillah sekarang ni mak saya pun dah tak berleter dah kat saya skrg ni turn adik2 pulak kena berleter
aper2 pun kite kena terima dengan sabar segala percakapan atau leteran adalah utk kebaikan bersama, ye tak?

-----------------
try to be nice, smart, fun & helpful...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nice_pesanProfil   Hantar PM kepada nice_pesan   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-11-04 11:19


Contohilah ummu mukmini dan sahabiah2 r.hunna

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

NoorAida
Warga Rasmi
Menyertai: 03.11.2004
Ahli No: 12237
Posting: 8
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 03-11-04 12:03


yalah umminy? wnt membebel ada sebabnya kan. Sy rasa kalau mulut tak ckp kerja pun tak jln .

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoorAidaProfil   Hantar PM kepada NoorAida   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-11-04 15:16


Quote:

On 2004-10-30 13:57, Martyr wrote:


depa dok leter bukan depa sendiri pun suka... time depa dok jaga baby.. laki tidoq... time depa masak... laki dok baca paper.. time depa dok membasuh...laki hisap rokok.. time depa nak rehat hanga pa mai nak bermanja...kot kalau ana tu rosak... dok salah depa...aa tgk la anak awak tu..
kot anak tu baik.. aaa ni la anak abah.....

[/quote]

heehhe...cayelah Martyr...tu la pasal..hidup mustila tlg menolong!anak tlg ayah-ibu,adik tolong kakak abg @ sebaliknya..suami kenela tlg isteri..wat keje umah sesama..barula tak membebel.. buka senang tau nak wat keje umah ni tau!!!

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

edwina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9873
Posting: 72
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 03-11-04 23:18


assalamualaikum....

rasanya perempuan leter nie ada macam-macam sebabnya... salah satunya adalah perasaan marah dan tidak puas hati...dan pastinya kita harus tahu yang itulah perkara paling besar yang boleh dilakukan oleh seorang perempuan berbanding seorang lelaki...
kalau seorang lelaki marah,mereka boleh buat banyak benda yang tidak boleh dilakukan oleh seoang perempuan..
mereka boleh keluar terus dari rumah walaupun dihalang oleh isterinya... tapi seorang isteri yang solehah takkan keluar dari rumah walaupun dalam perasaan marah jadi apa yang boleh mereka lakukan selain daripada bercakap/marah/nasihat/ceramah(berleter)... kalaupun mereka ingin keluar dari rumah...cuma acah-acah kat depan pintu jer...sebenarnya nak suruh husband pujuk tu...
ada juga perkara yang tidak sepatutnya berlaku apabila lelaki marah...pukul salah satu.. tapi seorang perempuan takkan boleh pukul husband walaupun ada tali pinggang hitam...apa yang boleh dibuat? bercakap/marah/nasihat/ceramah je la...
memang lumrah perempuan lebih banyak berleter dari lelaki... itulah istimewanya...jika tidak sunyi sepilah hidup nie... siapa yang nak nasihatkan anak bila husband tiada dirumah?bukankah tugas tu diamanahkan kepada isteri bila husband tiada...
jadi...
jadilah selembut senyuman rasullullah,
sehebat dan setangkas omar,
sezuhud dan sealim uthman,
sebijak dan setegas ali,
dan sesuci rabiatul adawiyah...

lumrahnya wanita di jadikan daripada tulang rusuk yang bengkok... bukan dari tulang di kepala untuk disanjung dan dipuja...bukan juga dari tulang di kaki untuk dipijak dan ditindas.. tapi 'disisi' lelaki untuk disayangi dan dikasihi...

kalo mereka buat silap apa salahnya tegur dengan berhikmah...



Bookmark and Share

    


  Member Information For edwinaProfil   Hantar PM kepada edwina   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-04 00:48


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah berleter yang mendidik insyaAllah boleh diterima terutama sepertimana seorang anak ada menyebut dengan leteran ibunya dia rasa dirinya membesar terdidik. Alhamdulillah atas redha anakanda itu.

Yang negatif ialah bila leter itu jadi laser, mengungkit, menyakitkan hati dan juga merendahkan orang lain dalam leterannya itu.

InsyaAllah bila kita dapat bezakan leteran yang boleh diterima dan juga yang negatif insyaAllah kita dapat menilai perangai seseorang itu.

Sekedar mengingatkan diri sendiri agar tidak keterlaluan berleter maklumlah umi ni pun perempuankan. Sebab itu bila ingat topik ini umi tak jadi nak berleter panjang bila suami atau anak lelaki tidak berapa kemas bab letak barang-barang seperti kain pelikat dan tuala dan sebagainya. Sekedar senyum dan ambil serta letak pada tempatnya. Tapi kalau lewat solat, tak mengaji dan juga tidak bertanya khabar kepada saudara mara umi akan berleterlah sekejap .

ok ya.

wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - Sekedar renungan bersama perhatikanlah mafhum hadis berikut -
"Terdapat 4 sifat yang jika empat sifat tersebut terdapat pada diri seseorang, maka dia bisa dikatakan sebagai orang yang benar-benar munafik. Barangsiapa yang memiliki sebagian dari sifat-sifat itu, maka bererti pada dirinya ada sebagian sifat munafik. 4 sifat itu adalah jika diberi amanat berkhianat, jika berbicara berdusta, jika berjanji mengingkari dan jika bertengkar melampaui batas."


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-11-04 09:21


wbt...

alfarabi, baca n hayatilah kata2 ummimq...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

ALFARABI
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.08.2004
Ahli No: 10497
Posting: 70
Dari: SG PeTa NI --Waa...so great aa.

Kedah  


posticon Posting pada: 10-11-04 21:39


Quote:

On 2004-11-04 09:21, alin1605 wrote:
wbt...

alfarabi, baca n hayatilah kata2 ummimq...



Ermmm. ummimq kata memang btul...tapi yang saya cakap nie kontek universal...x semua yang membebel mengikut keperluan...ikut nafsu gamaknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ALFARABIProfil   Hantar PM kepada ALFARABI   Pergi ke ALFARABI's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-11-04 22:23


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulilllah maafkan bonda wahai anakanda farabi sekiranya saranan bonda mengelirukan. Boleh bonda tanya - anakanda frust ke? Maksud bonda anakanda sedang menghadapi satu suasana di kelilingi oleh mereka yang gemar berleter ke? Sikit-sikit berleter ... contohnya silap letak barang kena leter, lambat makan kena leter, pendek kata berleter sokmolah. Umi cadangkan anakanda beli ear plug .

Walau apapun bersabarlah terutama kalau leteran itu dari ibu dan keluarga kita. Cuba atasi dengan meletakkan diri kita di dalam keadaan mereka - empati. InsyaAllah anakanda akan lebih bertoleransi terhadap sebarang leteran di masa hadapan. Apapun belilah kapas ke ear plug ke .

Afwan

Wallahutaala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

ALFARABI
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.08.2004
Ahli No: 10497
Posting: 70
Dari: SG PeTa NI --Waa...so great aa.

Kedah  


posticon Posting pada: 20-11-04 22:30


Quote:

On 2004-11-10 22:23, ummimq wrote:
Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulilllah maafkan bonda wahai anakanda farabi sekiranya saranan bonda mengelirukan. Boleh bonda tanya - anakanda frust ke? Maksud bonda anakanda sedang menghadapi satu suasana di kelilingi oleh mereka yang gemar berleter ke? Sikit-sikit berleter ... contohnya silap letak barang kena leter, lambat makan kena leter, pendek kata berleter sokmolah. Umi cadangkan anakanda beli ear plug .

Walau apapun bersabarlah terutama kalau leteran itu dari ibu dan keluarga kita. Cuba atasi dengan meletakkan diri kita di dalam keadaan mereka - empati. InsyaAllah anakanda akan lebih bertoleransi terhadap sebarang leteran di masa hadapan. Apapun belilah kapas ke ear plug ke .

Afwan

Wallahutaala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq

-----------------
call free



Nie apa nie nie sampai kena beli ear plug nie...x sesuai ler...aper nie kalau beli ear plug tak ke mak tu nanti sakit hati . + pulak dosa ...dasa lama pun x larat nak kampoi ...nie nak tambah lagi...baik ler jangan...hai....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ALFARABIProfil   Hantar PM kepada ALFARABI   Pergi ke ALFARABI's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.120815 saat. Lajunya....