Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila kita terlalu sibuk memikirkan kedudukan diri; kita lupa tanggung jawab kita yang sebenar
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 6 hari yang lalu
lidah-penghunus: 8 hari yang lalu
muslimin23: 16 hari yang lalu


Kelakar
Topik: ::misteri bola pingpong::


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» ::misteri bola pingpong::

Please Mendaftar To Post


Oleh ::misteri bola pingpong::

kawan82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 859
Posting: 205
Dari: bumi ALLAH

iraq  


posticon Posting pada: 19-06-03 15:30


"Amer berumur 15 adalah seorang anak yang pendiam. Dia sungguh misteri.
Bapanya seorang pesara tentera, kini memulakan perniagaan kecil-kecilan,
manakala ibunya telah pun meninggal dunia sejak dia berumur 8 tahun.

Tinggal lah Amer dan bapanya berdua. Bapanya seorang yang amat tegas dan
mengharapkan Amer berjaya didalam pelajaran.

Setelah bertungkus lumus belajar akhirnya Amer mendapat kesemua A dalam
setiap mata pelajarannya ketika menduduki peperiksaan SPM.

Suatu petang bapanya memanggil Amer. "Bapak bangga dengan pencapaian
engkau, Amer, apa kau nak sebagai hadiah kerana cemerlang didalam PMR?
Basikal?"



Amer hanya membalas "Saya hanya nakkan 2 biji bola ping pong aje bapak."

Bapaknya hairan. Tapi dia tetap menunaikan hajat anaknya. Dia lantas
membelikan anaknya 2 biji bola pingpong.

Masa kian berlalu, kini Amer mendapat kejayaan didalam SPM, dia mendapat
10A dan diterima dijurusan kejuruteraan mekanikal disebuah university
terkemuka di Malaysia. Bapanya bangga dan bertanyakan apakah hadiah yang
Amer mahukan. Amer masih tetap mahukan 2 biji ping pong. Bapanya bertambah
hairan, namun dia tetap membelikan Amer 2 biji bola ping pong.

Semasa di university, Amer terus berjaya dan berjaya dan dia telah mendapat
award sebagai pelajar terbaik di Universitinya. Kejayaan demi kejayaan yang
diterimanya dia masih tetap mahukan 2 biji bola pingpong dari bapanya.

Bapanya terfikir yang dia mempunyai anak yang kurang centre, tetapi masih
berbangga.

Akhirnya dia telah diterima bekerja di salah sebuah syarikat engineering
yang terbesar di Malaysia yang bertaraf international. Bapa Amer makin
gembira lantas dia masih bertanyakan apa yang Amer hendak. Amer masih tetap
mahukan bola ping pong.

"Kau ni, asyik2 bola ping pong! Sudah!! Perniagaan bapak makin maju dan
bapak hadiahkan kau sebuah Kereta Mercedes SLK Compressor"

Namun, Amer tetap gembira dengan pemberian bapanya tanpa banyak soal.

Pada hari dia mendapat kereta tersebut, dia keluar untuk men'test'
keretanya. Namun, apalah malang Amer, dia mendapat kemalangan yang teruk di
Highway KM 1.24 dan dimasukkan ke ICU.

Bapa Amer amat terperanjat dengan kemalangan tersebut.

Semasa di ICU, bapanya menjaga Amer dengan penuh kasih sayang. Tetapi
nampaknya Amer tadak harapan nak sembuh, lalu Amer mengeluarkan kesemua
bola ping pongnya dan menyerahkan pada bapanya.

"Bapak... ameklah bola ping pong yang saya simpan ni...." kata Amer
kesakitan.

"Amer, selama ni ko asik mintak bola ping pong aje, ape ke paedahnya" kata
bapaknya.

"Sebenarnya ada misteri di sebalik bola ping pong ini..." kata Amer.

"Apa dia?" tanya bapa Amer

Tetapi belum sempat Amer memberitahu meisterinya, Amer menghembuskan
nafasnya yang terakhir...

Bapa Amer menjadi separuh gila mengenangkan misteri anaknya.

Apakah misteriya? Anda nak tau????

.

.

.

.

.

.

.

.

.


...ianya tetap misteri kerana tajuk cerita ini adalah Misteri Bola Ping
Pong dan akan menjadi misteri selamanya.
"

-----------------

AKU makhluk ciptaan ALLAH S.W.T...
<.::to act cool n to look cool is to be cool::.>

Bookmark and Share

    


  Member Information For kawan82Profil   Hantar PM kepada kawan82   Quote dan BalasQuote

putera_manis
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 22
Posting: 593
Dari: Segamat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-06-03 22:46


jangan biarkan diri anda diselubungi misteri...... suspen.....atau seram......lawak...

-----------------

MAta BErtENTanG,kAn tIMBul kaSIH SAyanG....
HAti berTEMU HatI,KAn laHIr rASa kaSIh.....
BiLA dAHI BERtemu SEjaDah,BAruKAN teRAsA KeBESaraN iLAhi...
KetENAngan Jua DiPerolehi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_manisProfil   Hantar PM kepada putera_manis   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 19-06-03 23:27


sungguh misteri bola ping pong tu... tak panggil tv3 ke???

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

kawan82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 859
Posting: 205
Dari: bumi ALLAH

iraq  


posticon Posting pada: 20-06-03 12:46


Dalam proses nie nak masuk dalam misteri nusantara..
bleh gak nyer kan?

-----------------

AKU makhluk ciptaan ALLAH S.W.T...
<.::to act cool n to look cool is to be cool::.>

Bookmark and Share

    


  Member Information For kawan82Profil   Hantar PM kepada kawan82   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-06-03 12:09


insyaAllah,minggu depan akan tersiarlah cerita nie kat TV3 dlm Misteri Nusantara...tengok,jgn x tengok.... -kata2 perantara MISTERI NUSANTARA,ZAINAL ABIDIN yg telah ditemui tadi...

USAH BIARKAN HIDUP ANDA DISELUBUNGI MISTERIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII (UIHH...lamanyer,tak penat ker...??)

-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

raul_gonzalez
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1321
Posting: 396
Dari: .::Kuala Terengganu::.

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-06-03 12:24


misterinya cerita ni.boleh tak sudahkan cerita ni.

-----------------
~MEMBANGUN MENURUT ISLAM~

Bookmark and Share

    


  Member Information For raul_gonzalezProfil   Hantar PM kepada raul_gonzalez   Pergi ke raul_gonzalez's Website   Quote dan BalasQuote

kawan82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 859
Posting: 205
Dari: bumi ALLAH

iraq  


posticon Posting pada: 21-06-03 12:32


kalau dihabiskan citer nie..taklah misteri namernyer.. penulis asal citer nie pun memang misteri orangnyer..dan dia akan sentiasa menjadi misteri dimana selagi misteri menerajai hatinya yang telah sedia misteri..

-----------------

AKU makhluk ciptaan ALLAH S.W.T...
<.::to act cool n to look cool is to be cool::.>

Bookmark and Share

    


  Member Information For kawan82Profil   Hantar PM kepada kawan82   Quote dan BalasQuote

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 24-06-03 03:05


x lawak pun.. lain kali hantar kat ruangan misteri laaa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

amad
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 64
Posting: 147
Dari: Cleveland

usa  


posticon Posting pada: 24-06-03 18:38


smer nak jadi misteri...

-----------------
~berjalan, melihat, mentafsir..~

Bookmark and Share

    


  Member Information For amadProfil   Hantar PM kepada amad   Pergi ke amad's Website   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-06-03 22:06


huaRghhh... penat nyerh baca... tetiba tak de pengakhirannya... letiyh²~... tgk tajuk cam best... muahaha... tetgk... hergghhh... eish²

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

syurga_ik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 309
Posting: 195
Dari: Australia

australia  


posticon Posting pada: 25-06-03 08:57


laa...buat penat je bace...ni yang tak best ni...

-----------------
salam ukhwwah wa mahabbah fillah lakum

Bookmark and Share

    


  Member Information For syurga_ikProfil   Hantar PM kepada syurga_ik   Quote dan BalasQuote

aqil
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2005
Ahli No: 17966
Posting: 162
Dari: PAHANG

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-01-06 11:04


hek eleh, apa ni? ni mesti sebab suka main pingpong

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqilProfil   Hantar PM kepada aqil   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-01-06 11:17


Ish...ana tak suka betui baca cerita macam ini....
kalau rancangan tv begini pun ana tak suka...buang... :-|


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 13-01-06 12:15


hahahahhaahhahahahha

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

niswatun_zulfa
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2006
Ahli No: 21726
Posting: 14

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-01-06 12:27


bola pingpong itu dah di muzium kan agaknya......
sebab satu2 nya kisah ping pong misteri......

aduh tension betul baca cerita ini......
nasib baik la saya ini pnyabar orangnya,,,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For niswatun_zulfaProfil   Hantar PM kepada niswatun_zulfa   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-01-06 13:56


hehe..........misteri.....misteri..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3086
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 14-01-06 01:23


heheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-01-06 02:21


Mistery nya.......hahahahhahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

TFN
Warga Rasmi
Menyertai: 12.01.2006
Ahli No: 21877
Posting: 9

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-01-06 09:09


Hei, kasihan pak cik tu,
anak dia tingalkan banyak bola ping-pong untuk dia buat kenangan paling misteri..
tak pun pak cik tu boleh bukak perniagaan baru,


SYARIKAT PING-PONG MISTERI

Moga byklah untung, ya pak cik..........YE!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For TFNProfil   Hantar PM kepada TFN   Quote dan BalasQuote

Nurilislami
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13939
Posting: 53
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang  


posticon Posting pada: 15-01-06 10:29


misteri...walaupun misteri mesti ada tujuan di dalam hati amer yang kita tak tahu...Nur rasa nur pernah baca artikel macam ni sebelum ni...

setiap bola pingpog yang dihadiahi ayah amer tidak sama sepatutnya..mungkin dr situ kita tak terpikir....

terlalu misteri..... Kenapa pingpong yang diigini amer....
macam cerita dalam astro kat mongolia saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurilislamiProfil   Hantar PM kepada Nurilislami   Quote dan BalasQuote

syeikh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17559
Posting: 115
Dari: terengganu darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-01-06 10:51


sebenaqnya ana tahu misteri bola pingpong....si anak nak beri gambaran bahawa jangan sesekali kita mengsia-siakan harapan orag kepada kita....kerana satu hari nanti kita juga akan merasa peritnya apabila harapan kita disia-siakan...wallahu a'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syeikhProfil   Hantar PM kepada syeikh   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-01-06 11:24


:-P :-P laaaa.......ingatkan apa tadi...


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.112685 saat. Lajunya....