Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
It is possible to fail in many ways...while to succeed is possible only in one way.
-- Aristotle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: betul ker KUSZA dah di iktiraf universiti??


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» betul ker KUSZA dah di iktiraf universiti??

Please Mendaftar To Post


Oleh betul ker KUSZA dah di iktiraf universiti??

maple_nr
Warga Rasmi
Menyertai: 07.07.2003
Ahli No: 2145
Posting: 19
Dari: JOHOR

Johor  


posticon Posting pada: 19-10-04 10:53


ada sesaper yg tahu KUSZA dah di iktiraf u..?saya dengar KISDAR dah di iktiraf..?kusza bila lagi..?student kusza sila ...??

Bookmark and Share

    


  Member Information For maple_nrProfil   Hantar PM kepada maple_nr   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 19-10-04 12:22


Mungkin salah dengar kot... rasanya cuma taraf Kolej Universiti aje.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

yatie86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11989
Posting: 116
Dari: p.di negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-10-04 16:40


ok sy nie budak kusza..maner tau kisdar dah ikhtiraf?tak dengar criter pun?kusza akan di ikhtarf bulan nie..tak tau samer ader kolej universiti atau universiti..kan beriter ader kluar psai nie...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yatie86Profil   Hantar PM kepada yatie86   Quote dan BalasQuote

yatie86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11989
Posting: 116
Dari: p.di negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-10-04 16:47


sy nie salah sorang pelajar KUSZA.kusza akan naik taraf u bln nie....sama ader kolej universiti atau pun universiti..setakat nie belum pernah dengar yg kisdar akn naik taraf u..maner dgr criter nie..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yatie86Profil   Hantar PM kepada yatie86   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-10-04 16:55


oh...kolej Universiti mmg yelah...tapu Ubelum lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-10-04 17:01


, saudara.
sy salah seorang pelajar peng. islam di KUSZA. Insya'allah, dalam bulan ni KUSZA akan naik taraf. tapi sama ada u @kolej u itu sy x pasti. mana saudara dengar KISDAR naik taraf? setahu sy KISDAR tu Kolej Swasta. KISDAR hanya memerlukan 3 kredit untuk belajar di sana. tapi KUSZA sekurang2nya 6 kredit. KUSZA standard nya tinggi .semester 1 pengajian islam di KUSZA sama dgn semester 3 di MESIR.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-10-04 17:06


Dah sampai masanya Terengganu mempunyai sebuah U . Insya'allah KUSZA .

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

faislamy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11229
Posting: 93

saudiarabia  


posticon Posting pada: 25-10-04 23:02



Entahla, harap apa yang dijanjikan
akan menjadi kenyataan..
tak kiralah apapun,cuma arap
title kolej 'ugama' dia tak buang!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For faislamyProfil   Hantar PM kepada faislamy   Pergi ke faislamy's Website   Quote dan BalasQuote

nusantara
Warga Rasmi
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11633
Posting: 4
Dari: singapore

singapore  


posticon Posting pada: 26-10-04 08:39


dgr2 mmg KUSZA nak naik taraf U... dgr2 gak KISDAR dah naik taraf... why not we'll just wait n see....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nusantaraProfil   Hantar PM kepada nusantara   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 26-10-04 10:42


memang kisdar dah naik taraf jadi kolej universiti. Nama barunya ialah Kisdar International Islamic Coleage Univercity(KIIUC). jadi kepada semua student diploma kusza sekarang, mai la sambung degree kat kisdar.

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-11-04 13:50



pelajar diploma KUSZA selalunya buat degree kat MESIR . jimat umur setahun je. nak bagi tahu ni , x lama lagi KUSZA pun ada buat degree gak jadi x payah la nak p KISDAR yek. jom ramai2 masuk KUSZA.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 03-11-04 13:57



dah la tak payah gaduh pasal kolej universiti ni yg pentingnye kita semua ni bergelar pelajar.
ana pun salah seorang pelajar KISDAR atau nama skrg ni dah ditukar jadi KIICU.ana kenal pendaftarnye.klu nak tahu semua tu pergi la tanya dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 03-11-04 14:02


betul ker????? hahhh fizah862000 kalau nak kata kena la tengok fakta dulu. Sebenarnya setiap naik taraf kolej universiti untuk yang menggunakan title agama mesti 3 tahun. 3 tahun sebelum ni Kolej universiti Islam Malaysia(KUIM) kemudian Kisdar International Islamic Collage Univercity(KIIUC). Jadi kusza perlu menunggu sekurang-kurangnya 3 tahun dari sekarang. begitu juga ngan kolej teknologi islam melaka. jadi kepada fizah862000 nanti jgn lupa buat ijazah kat kisdar tau....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

yatie86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11989
Posting: 116
Dari: p.di negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 08-11-04 09:04


Askum.Ana student KUSZA.Kusza lebih Profesional dlm sektor Pendidikn IPTA..SO..mmg layak KUSZA bgelar U...BIAH SOLEHAH Insyaallah boleh ddapati di KUSZA..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yatie86Profil   Hantar PM kepada yatie86   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-11-04 13:28


....., Er, ana rasa Kusza dah lebih 30 thn.... x pelah. x kisahlah kita belajar kat IPT mana pun, taraf u ke, kolej ke, @xde taraf sekalipun, tapi kita berada di atas satu landasan yang sama. kita sama2 mencari ilmu dlm menegakkan kalimah Allah. sebelum ni , ana pernah dengar orang kata sijil KUSZA x diiktiraf. bagi ana, sijil x penting. yang penting ilmu yg berkat!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

cumie
Warga Rasmi
Menyertai: 06.11.2004
Ahli No: 12319
Posting: 14
Dari: segamat.johor

Johor  


posticon Posting pada: 19-11-04 16:01



just nak share ngan semua je,,,jgn lah gaduh gaduh untuk semua ni....sebenarnya kalau naik taraf K.U atau U pun..semuanya sama..cuma ana nak jangan antum semua keliru dengan nama je..kalau K.U tu maknanya pengkhususan dalam sesuatu bidang contohnya agama..macam di KUIM...buat mase sekarang KUIM hanya mempunyaii 7 kos...semuanya berkaitan ngan agama...tahun hadapan akan tambah lagi..dalam bidang kedoktoran..jadi nama KUIN akak di tukar kepada U..yang lain..kalau tak salah ana..mungkin jadi USIM...selari dengan UNIVERSITI SAINS ISLAM MLAAYSIA..so kusza ni kan dah banyak kos...that is not difrent about it..kisdar pun mungkin dah meluas kos nya tak tertumpu pada sesuatu bidang je...so..that's y lah dia naik taraf KUIS..KUSZA pun naik tarau U jugak..dari swasta ke kerajaan..dan mungkin satu mase nanti dari K.U ke U...so..jgn marah-marah lagi ye.....bawa bertenanang untuk menyelesaikan sesuatu masalah...ok salam ukhwah buat ukhti dan akhi semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For cumieProfil   Hantar PM kepada cumie   Pergi ke cumie's Website   Quote dan BalasQuote

ikanemas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7064
Posting: 28
Dari: sungai nil

egypt  


posticon Posting pada: 19-11-04 23:47


assalamualaikum.....

KUSZA dah diiktiraf ke belum sbg u atau kolej universiti?sebenarnya sehingga sekarang,apa yg dapat dikatakan adalah BELUM lg...tak tahu la bila nak naik taraf seperti yg digempar-gemparkan selepas praya umum yang lalu.apa yang saya nak kata,saya tak berharap sgt naik turun taraf ni pasal perkara ni dah dibangkitkan sejak hampir 20 tahun lalu....yang pastinya sehingga skrg tak naik2 pun.KUSZA bukan ditubuhkan 3 tahun lalu la kalau nak dibandingkan dgn KUIS dan KUIM yang baru setahun jagung...tup..tup..jadi kolej u.senang je kan?jadi,tak payah la nak bertegang leher kat komuniti ni sebab KUSZA punya pasal.kalau naik taraf,bersyukur..kalau tak pun,tak terkejut langsung.dah biasa...bagi saya yang merupakan salah seorg warga KUSZA,saya ok je study kat sana,seronok ada la.. bagi adik fizah,ilmu mmg la penting tapi SIJIL pun penting jugak....kalau tak, belajar kat mana2 pun sama je la.ok?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikanemasProfil   Hantar PM kepada ikanemas   Quote dan BalasQuote

ibnzayyat
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11234
Posting: 64
Dari: Ateee Komee

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-11-04 09:11


assalamualaikum

akhukum fil islam

ya rabbi.semua nak pakat bangga sapa hebat..udah la tuh...yg penting ilmu di mana-mana hebat belaka..individu akan menentukan..kalau la kisdar dah naik U sekalipun..tapi perangai berhingus cam budak diploma..tak jadi jugak..camner pun.sama2 kita mertabatkan islam....hal keduniaan seperti geleran diploma ker degree hatta PhD pun...kalau ilmu cam ulama su`(ulama dalam semak, naik duit, gila kuasa, pangkat dsb) ...buat aper kan ...?? renung la sejenak.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnzayyatProfil   Hantar PM kepada ibnzayyat   Quote dan BalasQuote

ibnzayyat
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11234
Posting: 64
Dari: Ateee Komee

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-11-04 09:14


akhukum fil islam

tambahan skit...yg penting sama2 kita usahakan mertabat institusi ulama yg sudah goyah oleh golongan2 yg benci melihat sinaran islam yg cemerlang, gemilang dan terbilang ini... sama2 la ganding bahu...bukan taraf itu yg penting.....tetapi ...penghargaan bakal2 intelektual yg nak keluar dari KUSZA, KUIM, KUIS dan sbg itu memeranjatkan musuh2 islam di luar sana..ok ...ukhwah fillah ..maap kalau ader terkasar bahasa ..ana dari pihak KUSZA

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnzayyatProfil   Hantar PM kepada ibnzayyat   Quote dan BalasQuote

peng_yu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 17
Posting: 120
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-11-04 12:21




saya nak tanya la...memandangkan ramai student kusza kat sini...

tul ker ramai pensyarah yg kena buang??erm..melibatkan politik ker sampai ramai pensyarah lama dan..pengetua kusza pun dah kena tukar..
kot la kan..kan terengganu dah diambil alih oleh kerajaan bn lak kan..

untuk pengetahuan...jer.

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For peng_yuProfil   Hantar PM kepada peng_yu   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 20-11-04 15:16


kita ni bukan niat nak bandingkan atau nak banggakan... ibnzayyat kena fahamla...

janganla ibnzayyat nak melenting jer....... kalau tempat kita study tu mcm biasa terima jer la... janganla jeles tak tentu pasal kejayaan orang lain..... bukan orang lain yang tempa kejayaan tapi kaum seislam kita sendiri jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-11-04 18:17



selama sy belajar kat Kusza, belum ada lagi pensyarah Kusza yang kena buang disebabkan politik.o.k.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

ibnzayyat
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11234
Posting: 64
Dari: Ateee Komee

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-11-04 18:20


akhukum filislam

ana nak bagi tau kat islamicboy..ana bukan nak lenting..tapi sikap anta tuh ...yg terlampau beria sangat...kenapa...biaq la sama2 bangun...maap la kata ana nih kasar.....itu jer....jgn banding2 la...terengganu duit mmg takder..banding ngan selangor mmg la kaya raya..maaap la bagi anta nih baran tak tentu pasal...

waslam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnzayyatProfil   Hantar PM kepada ibnzayyat   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 20-11-04 20:11



betul tu...tak payah la nak gaduh2 ni...buang masa dan tenaga je...yg penting kita ni sama2 pelajar di kolej yg berunsurkan islam.so buat apa la kita gaduh2 ni.tak kira la sama ada pelajar kisdar atau kusza kita masing2 dah belajar macam mana nak menghormati org kan sama ada tua atau muda...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

peng_yu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 17
Posting: 120
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-11-04 21:25


erm..boleh saya tahu..fizah ni dah lama ker duk kusza..?skang sem braper..sbb saya baru je dapat berita baru..mungkin awak org bawah kot..tak tau pasal pemecatan pensyarah..ok wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For peng_yuProfil   Hantar PM kepada peng_yu   Quote dan BalasQuote

fiez85
Warga Rasmi
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 3896
Posting: 6
Dari: bangi,selangor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-04 02:03



sy sokong ana_lia.bi'ah kat kusza la yg sy rase ok sgt, coz smua muslimat dok kt dlm kampus but muslimin dok kt luar kampus. kuza mmg patut naik taraf dr dulu lg ...


[ Posting ini telah di edit oleh: fiez85 pada 2004-11-21 02:11 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiez85Profil   Hantar PM kepada fiez85   Quote dan BalasQuote

ellina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12348
Posting: 129
Dari: bumi ijau

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-12-04 09:38


ana juga student KUSZA.ok ntuk pgthn semua,dia orang katalah kan,ok,kalau dalam tahun ni..ertinya habis bulan ni atau sehingga p'tghn tahun depan,kalau isu yang dipersoalkan masih x selesai cth samaada nak letak tittle '[email protected] salurkan kpd semua bangsa'.ok.selagi masih x ader keputusan yg dpt dibuat maka begini lah ked. kusza.ok lagipun kustem b'dekatan...........so terserah aper yang akan t'jadi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ellinaProfil   Hantar PM kepada ellina   Pergi ke ellina's Website   Quote dan BalasQuote

NURULNISA
Warga Rasmi
Menyertai: 24.07.2004
Ahli No: 10276
Posting: 10
Dari: TANJUNG KARANG

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-04 12:28


assalammualaikum.....ini citer t'baru yg saya dengar....maybe sesape kat sni, stud. kusza lain pun ade gak dengar.....yelah,bebaru ni,ade smbutan hari t'buka idulfitri b'same MB...beliau sendiri kate yg kusza ni akan naik taraf awal thn depan(2005)...tp,wallahua'lam...dah b'thn2 dah,asyik ckp benda yg same gak...tp,buat warga kusza sekalian,teruskan doa anda moga2 pihak yg b'kenaan menunaikan janji2 nye...n kita sbg stud. ,teruskan lah perjuangan kita...sy bkn bangga,tp sy rasa stud kusza...alhamdulillah,baik2 belaka..insyaallah..dan buat bani n banat fi KUSZA...kekalkan imej kita sbg stud yg b'budi pekerti dan cemerlang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For NURULNISAProfil   Hantar PM kepada NURULNISA   Quote dan BalasQuote

nurulnuha
Warga Rasmi
Menyertai: 01.12.2004
Ahli No: 12714
Posting: 14
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 14-12-04 16:47


...bila baca topik nie..nmpaknya masing2 nak menang..
kita sbgai student x yah nak gaduh2...
just cool...
jgn melenting x tentu pasal..aper2pun yg maju umat kita gak...
utk makluman semua..nak menaik tarafkan sebuah institusi tue bknla satu kerja yg mudah..
kena pikirkan kebaikan dan kekurangan dlm segala aspek..
let say..kusza naik taraf jadi u @ ku..anak2 t'ganu dah kurang sket priority...
sebb kuota dibuka utk semua..
myb biah yg ada kat kusza skang ni akan b'kurang nnt..
walau aperpun...
isu ni mmg dah dibincangkan di dewan undangan negeri t'ganu...
so buat semua..tggulah keputusan dr phak yg b'tggungjawab..

wassalam...



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulnuhaProfil   Hantar PM kepada nurulnuha   Quote dan BalasQuote

hafezuddin
Warga Rasmi
Menyertai: 12.12.2004
Ahli No: 13019
Posting: 2

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-12-04 22:45


Quote:

sy nie salah sorang pelajar KUSZA.kusza akan naik taraf u bln nie....sama ader kolej universiti atau pun universiti..setakat nie belum pernah dengar yg kisdar akn naik taraf u..maner dgr criter nie..



Bookmark and Share

    


  Member Information For hafezuddinProfil   Hantar PM kepada hafezuddin   Pergi ke hafezuddin's Website   Quote dan BalasQuote

ibnzayyat
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11234
Posting: 64
Dari: Ateee Komee

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-12-04 00:10


hurm..

ana pun penin jugak..tapi hati ana terbuka nak gi al-azhar lagi .. ..hurm..sana waqi pun best ...pak syeikh pun ada..tapi tak kesah la pun kalau kusza naik taraf U ..kita lihat tahun depan ..glgn yg taburkan janji ini laksana atau tidak..kalau tak..padah mereka makin hampir la yerk...hurm..semoga islam terus menjulang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnzayyatProfil   Hantar PM kepada ibnzayyat   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-04 12:42




-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

ruhul_islami
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.12.2004
Ahli No: 13208
Posting: 124
Dari: Terengganu

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-12-04 15:01


Macam-macam khabar berkenaan KUSZA dan KUSTEM kat Terengganu nie. Khabar nak gabungkan KUSZA dan KUSTEM pun ada. Kita tunggu dan lihat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ruhul_islamiProfil   Hantar PM kepada ruhul_islami   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-01-05 05:01


tak kiralah kusza naik u ke tak yang penting aku dah habis kuszaaaaaaaaa.........i love you kusza...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

Ain_0502
Warga Rasmi
Menyertai: 18.07.2004
Ahli No: 10136
Posting: 7
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 16:26


alhamdulillah..dah lama dah isu ni dibincangkan rupanye..hehe...
apa-apa pun,sekarang dah terjawab yang kusza hanya kampus dibawah UDIM kan...tak kisahla apa-apa pun,kita syukur atas nikmat Allah,tapi minta la dengan Allah supaya student kusza kembali 'josh' macam dulu dalam ketaqwaannya..tak terikut dengan title 'U'.. amiin ya Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ain_0502Profil   Hantar PM kepada Ain_0502   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 20:23


ana bukan pelajar kusza..
tapi tinggal di tepi kusza...
rasanya belum di iktiraf lagi...
kita semua kena tungguuuuuu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 20:27


teringin juga nak belajar kat kuim/kusza/kisdar...
tapi tak kesampaian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

julihan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17771
Posting: 90
Dari: klate

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-03-06 22:04


iya la itu siap dah tukar nama lagi dah UDIM.... bila la pula kustem ek?

Bookmark and Share

    


  Member Information For julihanProfil   Hantar PM kepada julihan   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 13-03-06 23:39


Pada 20-10-04 17:01 , fizah_862000 posting:

!!! QUOTE !!!

, saudara.
saya salah seorang pelajar peng. islam di KUSZA. Insya'allah, dalam bulan ni KUSZA akan naik taraf. tapi sama ada u @kolej u itu saya tak pasti. mana saudara dengar KISDAR naik taraf? setahu saya KISDAR tu Kolej Swasta. KISDAR hanya memerlukan 3 kredit untuk belajar di sana. tapi KUSZA sekurang2nya 6 kredit. KUSZA standard nya tinggi .semester 1 pengajian islam di KUSZA sama dengan semester 3 di MESIR.




betul ke semester 1 pengajian islam di kusza sama dengan semester 3 di mesir?dr mana fizah tau ni?fizah dah pernah belajar di kedua2 tempat ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-03-06 02:03


im not kusza student...kalau kusza dah naik taraf,tak payah la buat muadalah dengan mesir lagi doh.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-03-06 03:28


Assalamualaikum...

tentang topik ni....ana rasa terpanggil nak jawab posting ini...bukan apa sebab ana macam pernah dengar orang kata nak tukar KUSZA jadi Universiti..betul tau tak tu ana tak tahulah...

UDIM atau universiti darul iman malaysia...maybe di dalam kampus UDIM atau memang dinaik taraf sebagai Universiti...tapi kalau betul anda student2 KUSZA kenalah josh dalam perjuangan islam...

yang penting agama islam dapat diperjuangkan .....Allah Akhbar

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.121981 saat. Lajunya....