Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Ketahuilah kiranya kebahagiaan orang yang dikuasai oleh kemalasan, maka beratlah mereka untuk berjuang, berlatih dan bekerja untuk sucikan diri dan akhlak."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 157
Ahli: 0
Jumlah: 157




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 13 hari yang lalu
lidah-penghunus: 15 hari yang lalu
muslimin23: 23 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Mahu jadi wanita Pujaan?


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Mahu jadi wanita Pujaan?

Please Mendaftar To Post


Oleh Mahu jadi wanita Pujaan?

hakimabdulrahman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10003
Posting: 541
Dari: kawan

singapore  


posticon Posting pada: 14-10-04 14:01



Siapa yang tidak mahu dirinya jadi perhatian?Pastinya setiap wanita menyimpan angan-angan mahu dikenali..Namun tidak begitu ramai wanita yang tahu cara untuk menarik perhatian ramai.seringkali perasaan malu menyelubungi diri.Perasaan ini harus dikikis,malu biar bertempat.NAmu selain malu ada banyak lagi perkara yang perlu dipraktikkan untuk memastikan diri jadi pusat perhatian atau menjadikan diri wanita pujaan...

1.Harus selalu dilihat....

Buatlah sasaran untuk berkenalan dengan orang lain setiap hari.Dan jangan lupa tinggalkan nombor unttuk dihubungi...

2.Pandangan pertama sangat penting..

Pandangan pertama sememangnya cukup penting.Jadi pastikan penampilan anda sempurna setiap kali bertemu orang buat kali pertama..Gunakan bahasa tubuh,tersenyum,jangan banyak bergosip,dan jadilah pendengar yang baik sekali...

3.Berlaku ramah dan profesional...

Datang tepat waktu dan biasakan mengirimkan kad ucapan terimakasih setiap kali bekerjasama dengan orang lain..dan segeralah membalas panggilan telefon untuk anda..Anda akan diingati kerana menghargai orang lain..

Cuba lah kalau ingin jadi wanita pujaan..
Wanita yang punyai ramai kawan...
Ini hanya sekadar info...


Bookmark and Share

    


  Member Information For hakimabdulrahmanProfil   Hantar PM kepada hakimabdulrahman   Pergi ke hakimabdulrahman's Website   Quote dan BalasQuote

kl_guy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.10.2004
Ahli No: 11724
Posting: 94
Dari: Malaysia

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-10-04 14:13


cam jual murah jerk....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kl_guyProfil   Hantar PM kepada kl_guy   Quote dan BalasQuote

diana_alisyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10220
Posting: 112
Dari: Taiping Mali

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-10-04 14:49


memang tak pandai promote diri sendiri..tapi senang dengan hidup skang nih..

--
mari bersama menambah pendapatan anda..klik di bawah.
help2uatm.hostwealth.com


[ Posting ini telah di edit oleh: diana_alisyah pada 2004-10-14 14:51 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For diana_alisyahProfil   Hantar PM kepada diana_alisyah   Quote dan BalasQuote

arini
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7472
Posting: 37

Johor  


posticon Posting pada: 14-10-04 14:52





macam tak kena je........takyah promote macam tu skali.......nanti saham jatuh menjunam........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ariniProfil   Hantar PM kepada arini   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-10-04 15:19


mcm pelacur jerkk

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

penuntut_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1110
Posting: 180
Dari: Gedung Ilmu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 14-10-04 16:35




ana rasa tajuk kena tukar dari "Mahu jadi wanita Pujaan?"
kepada
"Mahu mencari ramai Kawan"
setuju sahabat?


-----------------
.::TERHORMAT DALAM DIAM::.
.::BERANI DALAM SEGAN::.
.::TENANG DALAM RAHSIA::.


Bookmark and Share

    


  Member Information For penuntut_ilmuProfil   Hantar PM kepada penuntut_ilmu   Pergi ke penuntut_ilmu's Website   Quote dan BalasQuote

permata_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4241
Posting: 132
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 14-10-04 17:23


hmmm...saya ni pun jenis yg tak reti nak bergaul ngan org...tak reti macam mana nak jadikan diri ni sesesorg yg peramah.tapi tak derlah sampai nk dijadikan pujaan.nk ramai kawan yg sentiasa mengingati kita saja jadilah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_islamProfil   Hantar PM kepada permata_islam   Pergi ke permata_islam's Website   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-10-04 18:35


Iskk...
mana boleh puja manusia!!
eeeee.. ana lagi meluat kalau ramai orang kenal ana tapi ana tak kenal diorang.. rasa macam jadi orang bodoh je.. banyak fitnah atas diri sendiri.. na'uzubillah..
wallahu a'lam. wassalam..

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-10-04 02:21


betul tu tukar nama.....joshua, jgn terlalu extreme

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

arini
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7472
Posting: 37

Johor  


posticon Posting pada: 16-10-04 15:42




kita pun rasa tajuk tue tak kena langsung lah.......
sori eh.......kita pun tak suka orgramai kenal kat kita. dapat seorg kawan yg setia lagi sejati pun dah kira o.k!!!!

rimas gak kalau jadi pujapuji nie.....takut nanti lupe diri........

mohon perlindunganNYA senantiasa,amin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ariniProfil   Hantar PM kepada arini   Quote dan BalasQuote

izz_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5188
Posting: 74
Dari: UTEC

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-10-04 17:32




" kita terus menampal dunia,
ttp terus mengoyak agama,
akhirnya agama hancur dan dunia pun tdk dpt
kita bela,
sangatlh beruntung org yg memilih Allah sbg
Tuhannya,
dan merelakan hatinya meniggalkan dunia,
krn ada yg ia harapkan dr sisiNya"

biarlah kita x dikenali manusia di dunia,asalkan Allah mengenali kita dan meredhai kita....

sekadar renungan...wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For izz_imanProfil   Hantar PM kepada izz_iman   Pergi ke izz_iman's Website   Quote dan BalasQuote

nilamsari82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11716
Posting: 224
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-10-04 15:18


saranan tu bagus untuk lelaki jugak kot..jangan sempitkan ruang kerana lelaki pun pasti mahu jadi pria pujaan..rasanya kalau ia di tukar baru bersesuaian kot..entahlah.. wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamsari82Profil   Hantar PM kepada nilamsari82   Pergi ke nilamsari82's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-10-04 10:22




Tajuk topik ni sesuai ditukar seperti yg dikatakan oleh penuntut_ilmu....yg paling penting kita bukan dikenali atau dipuja/puji oleh manusia.

Jadilah seperti Uwais Qarni, seorang yang tidak dikenali oleh para sahabat r.hum tetapi cukup dikenali oleh semua penduduk di langit. Tak kira la perempuan atau lelaki, pun sama... biarlah low profile tapi semua penduduk langit kenal

Tak gitu?

Dai' Illallaah@Ir_Ridwan
Factulty Of Mechanical Engineering
IDIDNTGOTO UNIVERSITY

Ni ler lambang sekolah aku



[ Posting ini telah di edit oleh: ridwan_daie pada 2004-10-20 10:28 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

fatin_tulip
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2004
Ahli No: 7654
Posting: 93
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-10-04 10:37


Quote:

On 2004-10-14 16:35, penuntut_ilmu wrote:
tajuk kena tukar dari "Mahu jadi wanita Pujaan?"
kepada
"Mahu mencari ramai Kawan"
setuju sahabat?




Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin_tulipProfil   Hantar PM kepada fatin_tulip   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 20-10-04 12:27


saya rs ader betul gak ape yg dikatakan oleh saudara2 kat atas tu.sbg seorg muslimah,biar kita jual mahal.itu lebih baik dr terlalu murah.tak salah untuk punyai ramai kawan tap kena bijak dlm berkawan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-10-04 22:49




tak perlulah nak dikenali sebegitu rupa..ana setuju dgn izz_iman..biarlah Allah yang mengenali kita daripada manusia...

"hati tempat jatuhnya pandangan Allah...jasad lahir tumpuan manusia..utamakanlah pandangan Allah....daripada pandangan manusia.."

wallahua'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-10-04 14:25


aiyyoo..habi saham perempuan kalo buat macam tu..tips ni tak boleh pakai ni..hehe..nak tips elok sikit..tanye abang ridwan..dier pakar sikit..huhu..jangan marah abang ridwan!!jangan mengamuk kat ummi nanti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

ummuhatim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.04.2004
Ahli No: 8668
Posting: 40
Dari: kedah,

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-11-04 16:11


...
nak ubah tajuk pun ok gak..
pendapat ana..yang muslimat nih kawan ngan muslimat dah lerr..tak yah la dok p menggatai ngan lelaki tanpa sebarang sebab yang di bolehkan syara'..senang jer ..tak der la sampai perlu diumpamakan macam pelacur tu...skop tu luaskan sikit masa nak berkata-kata...jgn tengok kalau sebut nombor phone saja dah terbayang nombor phone pompuan tu bagi kat lelaki.pk rr secara yang rasional....nombor phone tu pun leh jugak bagi kat pompuan gak...open ur mind la
skill tadi tu memang best utk kita tambah kenalan sebab kat dunia nih hidup bukan boleh sesorang....kita kena gak bermasyarakat..
thats all maaf andai kata terkasar bahasa..tegurlah yang mana tak kena..
waAllahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummuhatimProfil   Hantar PM kepada ummuhatim   Quote dan BalasQuote

adeque
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.10.2004
Ahli No: 11832
Posting: 45
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 01-11-04 16:33


sy rase tajuk tu kurang sesuai tapi apa salahnya buat slagi x over cara kite. meramaikan kawan kan elok...mungkin kita yg rase diri kita baik sikit boleh ajak org yg kita baru kenal buat kebaikan...tp akhlak kene elokla...sambil bekenal boleh luaskan pengetahuan slagi x melampaui batas islam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adequeProfil   Hantar PM kepada adeque   Quote dan BalasQuote

alhidayah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.06.2004
Ahli No: 9628
Posting: 55
Dari: kuktem

PulauPinang  


posticon Posting pada: 21-11-04 18:21


Bukankah lebih baik sekiranya kehadiran kita tidak diundang dan pemergian kita tak dirasai...
Ana tak kisah orang kisah tntg diri ana.. kat cni pun ana rasa tajuk nak jadi wanita pujaan tu x sesuai.. kena tukar ckit.. mungkin mcm yg penuntut_ilmu sarnkan.. nak cari ramai kawan..
Kita janganlah jadi sombong atau bongkak, tu yg penting dan usahlah terlampau mencari kawan.. sebab kawan pasti akan datang sendiri pd kite..

wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhidayahProfil   Hantar PM kepada alhidayah   Pergi ke alhidayah's Website   Quote dan BalasQuote

hati_waja
Warga Rasmi
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12116
Posting: 3
Dari: Bumi Allah ...

Pahang  


posticon Posting pada: 22-11-04 06:29


assalamualaikum ..
erm, aku rase kalu nak jadi wanita pujaan xsemestinya mcm tu ... byk cara yg lebih baik dan Islam pun dh menggariskannya ...
senyuman tu mmg sedekah tapi senyuman wanita tu bukan utk semua ... akan jadi lain ... xpercaya cubalah ... mcm aku wanita pujaan aku adlah yg susah nak dapat ... senang kata yg "jual mahal"
emm ... ilalliqa' ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hati_wajaProfil   Hantar PM kepada hati_waja   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 22-11-04 08:56



tajuk tu tak kena la..nampak sgt wanita ni murah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-05 16:31


xmau lah... nak jadi pujaan suami & keluarga tercinta sahaja... :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-10-05 16:48


Mahu jadi wanita Pujaan? taknaklah, sebab saya ni lelaki...

lelaki pujaan pun saya taknak jadi, cukuplah kalau jadi pujaan isteri saya aje nanti... in sya'a'Llah...

tak elok kalau perempuan tampil untuk mendapatkan perhatian orang lelaki... wanita sepatutnya tak menonjol... sebab orang lelaki pun lebih sukakan gadis yang kurang menonjol... lebih suci lagi murni...

wassalam... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.113559 saat. Lajunya....