Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Courage is like love; it must have hope for nourishment."
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 66
Ahli: 0
Jumlah: 66




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 15 jam, 39 minit yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Azam Bulan Ramadhan


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Azam Bulan Ramadhan

Please Mendaftar To Post


Oleh Azam Bulan Ramadhan

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-10-04 08:46



InsyaAllah Ramadhan akan tiba maghrib nanti. Apa azam warga Ukhwah sekalian akan kedatangan Ramadhan kali ini. Ana berazam utk tingkatkan amalan dan ketaqwaan kpd Allah SWT. Juga ana berusaha nak tingkatkan kualiti puasa ana drpd tahun2 yg sudah. Anda pulak...apa azam anda? Citerlah sikit.....

-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

penuntut_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1110
Posting: 180
Dari: Gedung Ilmu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 14-10-04 10:24


..

Azam ana sama seperti tahun lepas, mana yg masih tertunggak ana akan bawa ke tahun ni..cuma nak tambahkan hafalan jer...

-----------------
.::TERHORMAT DALAM DIAM::.
.::BERANI DALAM SEGAN::.
.::TENANG DALAM RAHSIA::.


Bookmark and Share

    


  Member Information For penuntut_ilmuProfil   Hantar PM kepada penuntut_ilmu   Pergi ke penuntut_ilmu's Website   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-10-04 10:27


Alhamdulillah

-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

cutiegurl_dehearty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.08.2004
Ahli No: 10835
Posting: 84
Dari: bumi tercinta

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-10-04 00:14




erm...sama jugak ngn saye...nak tingkatkn ibadah agar tahun nie lebih baik n lebih byk amalan2 dr taun2 lalu....insya-Allah.....



-----------------
"cintakan bunga, bungakan layu...
cintakan manusia, manusiakan
mati.....cintakan ALLAH itulah cinta
hakiki yang kekal abadi...."

Bookmark and Share

    


  Member Information For cutiegurl_deheartyProfil   Hantar PM kepada cutiegurl_dehearty   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-10-04 02:59


dah masuk 2 ramadhan dah, kejap sgt masa berlalu...entah ramadhan tahun depan, sempat jumpa atau tak!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

sumaiyah_o9
Warga Rasmi
Menyertai: 04.12.2003
Ahli No: 5476
Posting: 20
Dari: ampang kuala lumpur malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-10-04 12:20


harapan ramadhan kali ni supaya lebih berjaya dari thn lepas inshallah, moga kita semua berjaya di dunia dan di akhirat dan moga allah mengampunkan semua dosa2 kita selama ini ameen

Bookmark and Share

    


  Member Information For sumaiyah_o9Profil   Hantar PM kepada sumaiyah_o9   Pergi ke sumaiyah_o9's Website   Quote dan BalasQuote

sumaiyah_o9
Warga Rasmi
Menyertai: 04.12.2003
Ahli No: 5476
Posting: 20
Dari: ampang kuala lumpur malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-10-04 12:21


harapan ramadhan kali ni supaya lebih berjaya dari thn lepas inshallah, moga kita semua berjaya di dunia dan di akhirat dan moga allah mengampunkan semua dosa2 kita selama ini ameen

-----------------
"Religion is sincerity,"We said to whom ? He Said To Allah and His Book, His Messenger & to the leaders of Muslims and to their Comman Folks" by Muslims. an error only become a mistake when we dont correct it!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sumaiyah_o9Profil   Hantar PM kepada sumaiyah_o9   Pergi ke sumaiyah_o9's Website   Quote dan BalasQuote

nswar
Warga Rasmi
Menyertai: 03.09.2004
Ahli No: 10907
Posting: 4
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-10-04 06:24




Azam Ramadan pada tahun ini semoga lebih banyak pahala amalan dapat ditambah dan dapat memperbaiki diri.
yang paling diharap....Semoga Dapat Menikmati Malam Lailaturqadar....amin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nswarProfil   Hantar PM kepada nswar   Quote dan BalasQuote

OMAR
Warga Rasmi
Menyertai: 30.06.2004
Ahli No: 9748
Posting: 11

brunei  


posticon Posting pada: 17-10-04 10:42


assalamualikum....
cakap pasal azam ni bukan je bila masuk tahun baru...tapi bila bulan puasa pun boleh mula azam baru.Masjid-masjid penuh, surau-surau penuh, berduyung-duyung kemasjid.Saf-saf sembahyang bertambah.Tok siak terpaksa cari karpet baru krn. jamaah bertambah.Tapi hanya sepertiga ramadhan.Bila akhir ramadhan mula lah kembali berkurang,sibuk pula dengan persiapan raya.Lailatulqadar ketinggalan begitu sahaja.....
Ramadhan bulan mertarbiyah kita, bulan kesabaran,bulan mujahadah melawan nafsu...Jgn. membazir pula.
Amalan sunah dilipatganda pahalanya seperti amalan fardhu, manakala amalan fardhu diganda-gandakan pahalanya...
Doa dimustajabkan...ketika hendak berbuka puasa banyak kan doa.Perbanyakkan doa selamat dari azab api neraka dan dimasukkan kedalam syurga.
Ada orang yg. berpuasa tapi hanya memperolehi dahaga dan lapar sahaja..Renungkanlah diri kite.Wassalam.


Bookmark and Share

    


  Member Information For OMARProfil   Hantar PM kepada OMAR   Quote dan BalasQuote

princessa
Warga Rasmi
Menyertai: 30.09.2004
Ahli No: 11528
Posting: 10
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 17-10-04 23:48


...azam bulan ramadhan nih..kalo boleh anaa nak mperbanyakkan amal ibadat. memperdekatkan diri pada ALLAH SWT. dan kalo boleh jugak anaa nak amek keberkatan bulan ramadhan nih agar jadikan anaa ANAK YANG SOLEHAH. jadikan anaa seorang insan yang tabah, kuat dan tak cepat sensitif. heh~ lagi satu... nak naikkan pointer anaaa yang tak naik naik nih. sooo nampaknye kenalah STUDY HARD. AZAM untuk BULAN RAMADHAN SEMPENA SEMESTER 2 nih..hehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For princessaProfil   Hantar PM kepada princessa   Quote dan BalasQuote

nina_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10542
Posting: 104
Dari: di mana bumi dipijak..

Selangor  


posticon Posting pada: 18-10-04 11:52


azam saya pada bulan ramadhan tahun ni nak solat tarawih penuh.. insaAllah klu takde halangan.. tahun lepas gi terawih pun kekadang je..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nina_nurProfil   Hantar PM kepada nina_nur   Quote dan BalasQuote

shafawi78
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 282
Posting: 285
Dari: Bukit Mertajam

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-10-04 12:38




azam : nak jadi pelajar terbaik Akademi Ramadhan, dan dapat apply apa yg dipelajari di Ramadhan kali ini dlm sebelas bulan yg akan datang.....

-----------------
D-Max 4x4 serba baru !

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafawi78Profil   Hantar PM kepada shafawi78   Pergi ke shafawi78's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.108067 saat. Lajunya....