Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-05-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap tindakan menghasilkan tindakbalas
-- Hukum Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
Abdullah: 22 hari yang lalu
muslimin23: 25 hari yang lalu
MTMKi: 38 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 51 hari yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: student serata or sis,ipoh,perak..meh laa..perkenalkan diri


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» student serata or sis,ipoh,perak..meh laa..perkenalkan diri

Please Mendaftar To Post


Oleh student serata or sis,ipoh,perak..meh laa..perkenalkan diri

sirna_bintang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10573
Posting: 291
Dari: cheras,KL

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-10-04 21:20




nak kumpulkan student2 dr serata or izzuddin ipoh....
saya ex-taayah 1999-2003....
teringin nak jumpa semula....kalu ade,sila perkenalkan diri ye...salam ukhwah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirna_bintangProfil   Hantar PM kepada sirna_bintang   Pergi ke sirna_bintang's Website   Quote dan BalasQuote

serikandi_mujahidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.05.2004
Ahli No: 9176
Posting: 59
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-04 08:45


assalamualaikum..

saye fizah abdullah..ex serata 2002..salam ukhwah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For serikandi_mujahidahProfil   Hantar PM kepada serikandi_mujahidah   Pergi ke serikandi_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2004
Ahli No: 11892
Posting: 78
Dari: parit buntar

Perak  


posticon Posting pada: 30-10-04 12:14



leh tau sape name nie...mana tau kenai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurgaProfil   Hantar PM kepada setanggisyurga   Quote dan BalasQuote

serikandi_mujahidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.05.2004
Ahli No: 9176
Posting: 59
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-04 20:52


akak ex biler

Bookmark and Share

    


  Member Information For serikandi_mujahidahProfil   Hantar PM kepada serikandi_mujahidah   Pergi ke serikandi_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

rasyazfa
Warga Rasmi
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12399
Posting: 11
Dari: parit buntar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-11-04 09:54




Bookmark and Share

    


  Member Information For rasyazfaProfil   Hantar PM kepada rasyazfa   Quote dan BalasQuote

sirna_bintang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10573
Posting: 291
Dari: cheras,KL

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-04 15:43



nampaknye,ada jugak budak serata kat sini.....dapatlah kita berkumpul kat sini ek...hari tu cuti //ade saya singgah kat taayah jap ..saja nak lepas rindu ...tp budak2 sibuk nak balik ..baru hbs spm....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirna_bintangProfil   Hantar PM kepada sirna_bintang   Pergi ke sirna_bintang's Website   Quote dan BalasQuote

serikandi_mujahidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.05.2004
Ahli No: 9176
Posting: 59
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-12-04 12:49


ye ke...sape sirna bintang nihh..batch biler nih

Bookmark and Share

    


  Member Information For serikandi_mujahidahProfil   Hantar PM kepada serikandi_mujahidah   Pergi ke serikandi_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

sirna_bintang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10573
Posting: 291
Dari: cheras,KL

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-01-05 17:47


a`ah..hehe..cube teke..

selamat menyambut hari raya korban..bile lagi ade pbpsista ek??ade sesapa yg pernah gi??tahun ni buat kat taayah ker sis??hai,lama betul tak dengar kabar serata tu..rindu betul..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirna_bintangProfil   Hantar PM kepada sirna_bintang   Pergi ke sirna_bintang's Website   Quote dan BalasQuote

nurjaj
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.04.2005
Ahli No: 15651
Posting: 48
Dari: Utara Perak

Perak  


posticon Posting pada: 08-04-05 10:56




Salam ukhwah utk semua ex-taayah dan sis...
nurjaj jg ex-taayah 1998-2002
ape kabo fizah abdullah?
ini ain le...nuur jannatul ain...5R dulu...
ingat lagi tak???

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurjajProfil   Hantar PM kepada nurjaj   Quote dan BalasQuote

sirna_bintang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10573
Posting: 291
Dari: cheras,KL

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 17:30


selamt menyambut hari kemerdekaan buat semua warga serata!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirna_bintangProfil   Hantar PM kepada sirna_bintang   Pergi ke sirna_bintang's Website   Quote dan BalasQuote

nuribtisam
Warga Rasmi
Menyertai: 05.02.2005
Ahli No: 14140
Posting: 9
Dari: bgn datoh

Perak  


posticon Posting pada: 26-11-05 11:43


assalamualaikum semua..
saya f 5 tahun nh..
hai ok. pijot...kkk semua..salm ukhwah juga..
ok.pijot knlke siapa saya ni?
kawan adah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuribtisamProfil   Hantar PM kepada nuribtisam   Quote dan BalasQuote

mumtazah_najihah
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2005
Ahli No: 19834
Posting: 13

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-05 09:16


hehe..saya pun baru habis spm..ook.pijot dan ok.janet...ex.kakak2 taayah..tak kan kulupakan memory indah ..hehehe...rindu laks...sedih terasa..ooi itah ..kenai saya tak?apa cerita reunion...pentasis..harap-harap menjadi..boleh lah jumpe2 kengkwn lama

Bookmark and Share

    


  Member Information For mumtazah_najihahProfil   Hantar PM kepada mumtazah_najihah   Quote dan BalasQuote

lukluk_assyifa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11204
Posting: 190
Dari: perak kara johor he

Perak  


posticon Posting pada: 10-12-05 00:42


hmm...macam kenal saja cik sirna :-di

sesiapa yang kenal saya secret ek..cik serikandi jangan bagitahu dulu :-di

oklah semua..salam seratanians ;-)

:-) :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For lukluk_assyifaProfil   Hantar PM kepada lukluk_assyifa   Pergi ke lukluk_assyifa's Website   Quote dan BalasQuote

mumtazah_najihah
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2005
Ahli No: 19834
Posting: 13

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-05 08:41


ha..siapa sirna itu...tak tau lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mumtazah_najihahProfil   Hantar PM kepada mumtazah_najihah   Quote dan BalasQuote

Along_Safa
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 180
Posting: 348
Dari: tilamhotel.com

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-05 23:53


ehem....
saya pemerhati serata.....

he he he....
usha2 line....

nanti kalau ada konsert kat PUO, datang lah ramai2 yee

Bookmark and Share

    


  Member Information For Along_SafaProfil   Hantar PM kepada Along_Safa   Pergi ke Along_Safa's Website   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2004
Ahli No: 11892
Posting: 78
Dari: parit buntar

Perak  


posticon Posting pada: 12-12-05 01:24


emmm..
hi...
dah lme tak balik taayah...
rindu betul

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurgaProfil   Hantar PM kepada setanggisyurga   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 11:47


Pada 11-10-04 21:20 , sirna_bintang posting:

!!! QUOTE !!!



nak kumpulkan student2 dari serata or izzuddin ipoh....
saya ex-taayah 1999-2003....
teringin nak jumpa semula....Kalau ada,sila perkenalkan diri ye...salam ukhwah.



maaf kerana mencelah .. Kenapa hanya ex-taayah dan izzudin saja .. dua-2 sekolah ni ada "hubungan yang rapat" ke ??

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

lukluk_assyifa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11204
Posting: 190
Dari: perak kara johor he

Perak  


posticon Posting pada: 20-12-05 10:23


Pada 19-12-05 11:47 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-10-04 21:20 , sirna_bintang posting:

!!! QUOTE !!!



nak kumpulkan student2 dari serata or izzuddin ipoh....
saya ex-taayah 1999-2003....
teringin nak jumpa semula....Kalau ada,sila perkenalkan diri ye...salam ukhwah.



maaf kerana mencelah .. Kenapa hanya ex-taayah dan izzudin saja .. dua-2 sekolah ni ada "hubungan yang rapat" ke ??


menjawab kepada soalan trans....hmm memang taayah dan izzuddin ada hbgn rapat sebab dua2 sek atas nama raja2 perak.. ;-) ..satu boy's school dan satu lagi girl'school...dan banyak juga yang bertemu jodoh kat sini.. :lol: ..apa2pun kami saling bersaing antara satu sama lain..baik akademik @ aktvt koko :-di



Bookmark and Share

    


  Member Information For lukluk_assyifaProfil   Hantar PM kepada lukluk_assyifa   Pergi ke lukluk_assyifa's Website   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 20-12-05 17:19


Pada 20-12-05 10:23 , lukluk_assyifa posting:

!!! QUOTE !!!


menjawab kepada soalan trans....hmm memang taayah dan izzuddin ada hbgn rapat sebab dua2 sek atas nama raja2 perak.. ;-) ..satu boy's school dan satu lagi girl'school...dan banyak juga yang bertemu jodoh kat sini.. :lol: ..apa2pun kami saling bersaing antara satu sama lain..baik akademik @ aktvt koko :-di




rasanya dua-2 ni sekolah agama kan ??? minta maaf la kalau saya nak tanya .. since dua-2 sekolah agama yang berlainan jantina maka mengapa mesti ada kaitan antara keduanya ?? bukankah lebih elok jika diasingkan saja tanpa perlu ada apa-2 hubungan ... lainlah kalau kedua-2nya di bawah satu pentadbiran ...

Ini mengingatkan saya kepada hubungan antara sekolah Saint John dengan sekolah CBN yang mana kedua-2 sekolah ni adalah sekolah missionaries di bawah tadbiran gereja Katholik. Kedua-2 sekolah ni terletak berhampiran ant satu sama lain iaitu di Bukit Nenas ...

Maaf sekali lagi .. bukan berniat melakukan provokasi pada sesiapa .. sekadar ingin tahu dan menduga saja ... buang yang keruh ambil yang jernih ... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 08:50


Pada 20-12-05 17:19 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-12-05 10:23 , lukluk_assyifa posting:

!!! QUOTE !!!


menjawab kepada soalan trans....hmm memang taayah dan izzuddin ada hubungan rapat sebab kedua-duanya sek atas nama raja2 perak.. ;-) ..satu boy's school dan satu lagi girl'school...dan banyak juga yang bertemu jodoh kat sini.. :lol: ..apa2pun kami saling bersaing antara satu sama lain..baik akademik @ aktvt koko :-di




rasanya dua-2 ni sekolah agama kan ??? minta maaf lah kalau saya nak tanya .. since dua-2 sekolah agama yang berlainan jantina maka mengapa mesti ada kaitan antara keduanya ?? bukankah lebih elok jika diasingkan saja tanpa perlu ada apa-2 hubungan ... lainlah kalau kedua-2nya di bawah satu pentadbiran ...

Ini mengingatkan saya kepada hubungan antara sekolah Saint John dengan sekolah CBN yang mana kedua-2 sekolah ni adalah sekolah missionaries di bawah tadbiran gereja Katholik. Kedua-2 sekolah ni terletak berhampiran ant satu sama lain iaitu di Bukit Nenas ...

Maaf sekali lagi .. bukan berniat melakukan provokasi pada sesiapa .. sekadar ingin tahu dan menduga saja ... buang yang keruh ambil yang jernih ... ;-)


salam..
memang ini sekolah agama di bawah satu pentadbiran..iaitu di bawah kelolaan jabatan agama islam negeri perak..:-)
untuk pengetahuan transmission sekolah kami ni ada ura2 nak diambil oleh kementerian..:oops:so saya selaku batch yang keluar tahun 2006 merasa amat sedih..yelah kalau betul kementerian ambil alih alamat hilang lah ssemua cara hidup islam yang telah kami amal kan bertahun lamanya..:-(
alhamdulilh semenjak kepimpinan baru ini..kegemilangan sekolah kami dapat diteruskan..:welcome:
syukran..


-----------------
::teruskan kejayaan menuju keunggulan::



Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

kujakucha
Warga Rasmi
Menyertai: 15.08.2008
Ahli No: 34465
Posting: 4
Dari: ampang

blank   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 22:38


tak sangka ada jugak thread untuk PBPSISTA ni..saya batch 1992-1996

Bookmark and Share

    


  Member Information For kujakuchaProfil   Hantar PM kepada kujakucha   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-11-08 00:10


.. ketua alumni PBSISTA Dato' Zahid Hamidi.. ada perjumpaan untuk bekas2 pelajar izuddin dan ta'ayah beberapa bulan yang lepas.. selalunya kalau perjumpaan bekas2 pelajar mengikut "batch" iaitu mengikut tahun akan dianjurkan sendiri oleh rakan-rakan dalam "batch" itu sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sunan-faqih
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2338
Posting: 366
Dari: ::Hulu Klang, Selangor::

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-11-08 10:04


Assalamualaikum

Nak btau, PBPSISTA dah tak pakai nama tu lagi dah sejak kepimpinan YB Dato Dr Zahid ni. Nama baru dia Alumni SISTA. sesiapa belum daftar boleh berbuat demikian di http://www.e-alumnisista.com

Saya pun belum daftar..heh 8-)

Oh, ya..saya batch Izzuddin 98-02. Antara senior saya ialah Ustaz Hasrizal Abdul Jamil :-D


-----------------
SEKRETARIAT K-FIQH
Layari www.k-fiqh.com
Like our page www.facebook.com/kfiqh


Bookmark and Share

    


  Member Information For sunan-faqihProfil   Hantar PM kepada sunan-faqih   Pergi ke sunan-faqih's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-11-08 12:03


Pada 19-12-05 11:47 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-10-04 21:20 , sirna_bintang posting:

!!! QUOTE !!!



nak kumpulkan students dari serata or izzuddin ipoh....
saya ex-taayah 1999-2003....
teringin nak jumpa semula....Kalau ada,sila perkenalkan diri ye...salam ukhwah.



maaf kerana mencelah .. Kenapa hanya ex-taayah dan izzudin saja .. dua-2 sekolah ni ada "hubungan yang rapat" ke ??


sebagai mana mckk dikaitkan dengan tqc....
begitulah ibarat hubungan sis dan taayah.....

teman ex-sis......full 5 tahun 97-01
teman nengok banyok yang jr ni so kena 'saspek' sama senior ok...

hhhuhuhuhuhu

:lol:


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 10:00


kalau tak silap imni..tahun depan pun ada lagi..erm tapi buat dekat izzudin agaknya..dyorang kata sebab dewan sis lagi besau..:-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

nurisraq
Warga Rasmi
Menyertai: 30.08.2009
Ahli No: 37431
Posting: 1
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-09-09 07:19


salam...

teringat zaman sekolah kat taayah dulo2...
dulu satu batch dengan nurjaj dan serikandi_mujahidah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurisraqProfil   Hantar PM kepada nurisraq   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-09-09 08:27


saya bukan ex taayah.. tapi adik kandung, hezrin(erin) ex taayah..

malangnya dia kurang berminat melayan forum tak kira forum apa pun.. hehehe
jadi agak payah nak seret dia berposting kat sini
sebab budak tu sibuk nya mengalahkan menteri.. sedang berhempas pulas dalam pengajiannya untuk memastikan diri dia mendapat tempat untuk menyambung phd di adelaide,australia dalam bidang biotech(doakan dia ye )..
masa saya prgi melawat dia baru-baru ini pun kehidupan dia cuma rumah dan makmal..huhuhu..

kalau tak silap dia dari batch 1999-2001(form 1-3 saja)
kalau ada kawan-kawan dia yang lost track dan nak cari dia balik boleh mesej2 dengan saya..
tak boleh lah nak publish emel dll dia kat sini

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-09-09 08:29


Pada 11-10-04 21:20 , sirna_bintang posting:

!!! QUOTE !!!




ini sama batch dengan adik saya ni..
lahir tahun 1986 kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.106618 saat. Lajunya....