Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika tak dapat menjadi paus gagah di lautan, jadilah keli lincah di sungai

-- Dari Buku Revolusi Mental

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 6 hari yang lalu
lidah-penghunus: 8 hari yang lalu
muslimin23: 16 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Minta tolong...


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Minta tolong...

Please Mendaftar To Post


Oleh Minta tolong...

hayyabiljihad
Warga Rasmi
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11352
Posting: 2
Dari: depan pc atas krusi

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-10-04 12:05


saya ambil kos biomedic di slh satu ipta di m'sia..
kalau boleh nak mintak tolong la ngan sedara ke sedari ke..
apa peluang keje saya pasni?
atau tpaksa kna apply jgk cikgu pas ni?


Bookmark and Share

    


  Member Information For hayyabiljihadProfil   Hantar PM kepada hayyabiljihad   Quote dan BalasQuote

safiyyhannan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.09.2004
Ahli No: 11484
Posting: 33
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-10-04 16:44


hm.. sorilah, jwpn ana mayb x mmuaskan hati anta/i..senang je..pegilah jumpa counsellor, consult dgn yg arif.. tp, rasenye xkanlah xde peluang kerja kot sampai nk kena apply jd cikgu.. klu x silap ana bidang biology (biotech, biomedic,etc) ni mcm baru nak develop, so mayb byk peluang kerja kot, insyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For safiyyhannanProfil   Hantar PM kepada safiyyhannan   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-10-04 13:09


insyaallah ada, yg penting usaha dari skrg!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

halawatuliman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.01.2004
Ahli No: 6609
Posting: 346
Dari: bumi nan indah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-10-04 12:05




insyaAllah ada rezeki anta tu...jika kita menjaga hubungan kita dengan Allah termasuklah ngan makhluk.., insyaAllah segala urusan kita akan dipermudahkan..insyaAllah pada masa itu,Allah akan mendatangkan kepada kita rezki dr sumber yg tidak disangka2...
wallahua'lam
__________________________________________

Kemudian, apabila mereka (hampir) habis tempoh idahnya, maka bolehlah kamu pegang mereka (rujuk) dengan cara yang baik atau lepaskan mereka dengan cara yang baik dan adakanlah dua orang saksi yang adil di antara kamu (semasa kamu merujukkan atau melepaskannya) dan hendaklah kamu (yang menjadi saksi) menyempurnakan persaksian itu kerana Allah semata-mata. Dengan hukum-hukum yang tersebut diberi peringatan dan pengajaran kepada sesiapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat dan sesiapa yang bertakwa kepada Allah (dengan mengerjakan suruhanNya dan meninggalkan laranganNya), nescaya Allah akan mengadakan baginya jalan keluar (dari segala perkara yang menyusahkannya),

Surah At-Talaaq Ayat 02

Serta memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas di hatinya dan (Ingatlah), sesiapa berserah diri bulat-bulat kepada Allah, maka Allah cukuplah baginya (untuk menolong dan menyelamatkannya). Sesungguhnya Allah tetap melakukan segala perkara yang dikehendakiNya. Allah telahpun menentukan kadar dan masa bagi berlakunya tiap-tiap sesuatu.

Surah At-Talaaq Ayat 03


-----------------
..(",)..Allahumma Jammilna Bil 'afiah Wassalamah..(",)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halawatulimanProfil   Hantar PM kepada halawatuliman   Pergi ke halawatuliman's Website   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-10-04 12:44



Alhamdulillah, ana memperolehi degree dlm Molecular Biology(Biotech) from UKM tahun '98 lalu. Now ana keje kat IMU sbg Lab Technologist. Mula2 agak sukar cari keje coz zaman ana course tak famous sgt. Lepas grad ana jadi Sales Exec(2 tahun), jual brg2 lab. Pastu berpeluang jadi QC Exec kat MVP, Bangi(2 tahun). Akhir sekali kat IMU nih. Ana cadangkan spy ante sedaya upaya cari keje kat Uni coz peluang nak further study amat cerah. Macam ana kat IMU nih, ana baru join IMU Mac lalu. Then, bos ana galakkan ana buat MSc. Semua kos pengajian ditanggung oleh IMU coz ana staffnya.

-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

halawatuliman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.01.2004
Ahli No: 6609
Posting: 346
Dari: bumi nan indah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-10-04 12:50




alhamdulillah.... mntak gheja kat u?menarik cadangan tu?

-----------------
..(",)..Allahumma Jammilna Bil 'afiah Wassalamah..(",)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halawatulimanProfil   Hantar PM kepada halawatuliman   Pergi ke halawatuliman's Website   Quote dan BalasQuote

jannahsyurga
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.09.2004
Ahli No: 10994
Posting: 35

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-12-04 12:42



Peluang kerja tu sebenarnya ada jer...yang penting kita grade cemerlang.first class!...biler kita kuar mesti ramai yang nak punyer....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahsyurgaProfil   Hantar PM kepada jannahsyurga   Quote dan BalasQuote

nurilanwar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.08.2003
Ahli No: 3035
Posting: 54

Perak  


posticon Posting pada: 19-12-04 14:14


prospek & peluang2 kerjaya bidang bioperubatan :

- di hospital kerajaan/swasta
- meniaga alatan perubatan/instrumentasi
- sambung buat masters degree macam RA/RO
- boleh buat medical degree
- jadi cikgu biologi & kimia

bincang sesama kawan2 & cari contact senior2 yang dah kerja & bekerjaya...

apa pun, study molek2, jihad!!!
hmmm, ada berapa semester lagi?

maju jaya hayyabiljihad

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilanwarProfil   Hantar PM kepada nurilanwar   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.10161 saat. Lajunya....