Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-12-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kadangkala kita boleh menang dengan mengurangkan kekalahan kita
-- Dari Drama"Phily"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 35
Ahli: 0
Jumlah: 35




  Yang Masuk Ke Sini
sadiqah: 60 hari yang lalu
owl_UM: 63 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Yeop dan Yong semua mari sini!


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Yeop dan Yong semua mari sini!

Please Mendaftar To Post


Oleh Yeop dan Yong semua mari sini!

Shoutul82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.05.2004
Ahli No: 8766
Posting: 103
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 11-10-04 08:35


......

kome kalu rase budak2 payrock mai berkenalan kat cni ok..............



Bookmark and Share

    


  Member Information For Shoutul82Profil   Hantar PM kepada Shoutul82   Quote dan BalasQuote

sumaiyah_o9
Warga Rasmi
Menyertai: 04.12.2003
Ahli No: 5476
Posting: 20
Dari: ampang kuala lumpur malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-10-04 12:18


mak pak teman org perak, teman penah sekolah kat ipoh taayah ermm keke tapi la ni kpg teman kat kedah sbb opah dah pindah kedah lah pulak ate teman udah tukar jadi org kedah la ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For sumaiyah_o9Profil   Hantar PM kepada sumaiyah_o9   Pergi ke sumaiyah_o9's Website   Quote dan BalasQuote

yeop
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9097
Posting: 199
Dari: Aalen

germany  


posticon Posting pada: 16-10-04 12:35



la...pahtu kawe ni guano kiro?ghoyak tadi suruh yeop masuk..pahtu kalu kawe buke ore perok,buleh masuk ko..dok ni?musykil2...

-----------------

\Mudah-mudahan kita terdiri dikalangan golongan abdan syakura.


Bookmark and Share

    


  Member Information For yeopProfil   Hantar PM kepada yeop   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-10-04 12:42


ye mari semua budak perak..tak kisah le org perak ke tak ...yeop....weh yeop demo nie kecek klate bakpo? demo oghe klate ko?panda kecek klate pulok dio nih...kalu demo buke oghe perok tak po jo..bule jo masuk..sapo pulak ghoyak tok leh masuk kalu buke oghe perok...ipoh mali talak sombong lah..hehe...kito terimo sesiapo sajo yg nok join perakian... ahlan wasahlan

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

al-faizzun
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4299
Posting: 151
Dari: Johor Bahru

Perak  


posticon Posting pada: 16-10-04 13:25




Teman ni pun org perok, tapi tak reti cakap perok sgt. Lahir kat Ipoh kg kat Parit dan Bota Kanan. Sapa2 org perak tu join la yer !!

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-faizzunProfil   Hantar PM kepada al-faizzun   Quote dan BalasQuote

azd
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11871
Posting: 91
Dari: Taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-10-04 11:40


....
sekapallh kita semua yerk!
tapi sy tak pandai ckp perak coz saya orang taiping. orang taiping dialeknya agak kedahan skit.
dr taiping menganjur ke kedah bhsnya agak satu lineje. yg beza cuma pekat atau tidak.
Pd sy bhs Perak bermula dr sempadan bukit berapit,menganjur ke padang rengas, kuala kangsar dan seterusnya.
siapa yg nak kawan dgn org taiping ni, blhlh E-mailkn pd sy:[email protected]
kut2lh nk ke zoo or tmn tasik taiping.

Bookmark and Share

    


  Member Information For azdProfil   Hantar PM kepada azd   Pergi ke azd's Website   Quote dan BalasQuote

ayuAnnisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.09.2004
Ahli No: 10900
Posting: 148
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 20-10-04 10:58


sy pun org perak gak..ayah sy asal dr taiping...
mak sy lak org bgn serai..belah utara sana...
kat rumah kami ckp kedah la....x tau nak ckp bhs perak pure cam org bota tu.....

skang sy dok kat felcra seberang perak...dekat ngan kg. gajah & teluk intan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuAnnisaProfil   Hantar PM kepada ayuAnnisa   Pergi ke ayuAnnisa's Website   Quote dan BalasQuote

Shoutul82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.05.2004
Ahli No: 8766
Posting: 103
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 25-10-04 22:12




saya pun sebenarnya tak pandai cakap perak ni walau duk kat perak tengah , ni pun tahu skit2 jer.




Bookmark and Share

    


  Member Information For Shoutul82Profil   Hantar PM kepada Shoutul82   Quote dan BalasQuote

ayuAnnisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.09.2004
Ahli No: 10900
Posting: 148
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 06-11-04 10:09


mmm..shoutul82 org man tu..perak tgh kat mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuAnnisaProfil   Hantar PM kepada ayuAnnisa   Pergi ke ayuAnnisa's Website   Quote dan BalasQuote

ayuAnnisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.09.2004
Ahli No: 10900
Posting: 148
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 06-11-04 10:10


mmm..shoutul82 org man tu..perak tgh kat mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuAnnisaProfil   Hantar PM kepada ayuAnnisa   Pergi ke ayuAnnisa's Website   Quote dan BalasQuote

nurse_intan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2004
Ahli No: 11770
Posting: 125

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-11-04 13:00




teman pun org Perak gak. lahir kat sana tp bermastautin kat selangor. kire org Perak la gak kan?!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurse_intanProfil   Hantar PM kepada nurse_intan   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-11-04 13:31


uiks...
memule teman nak menyanyi..

oh kome deroyan dah berbunge..
moh kite minang anak dare..
anak dare anak dare bote..
teman jumpe dipadang tenggare..

uish..
kalo org perak tak tahu lagu ni..
uish malu bebeno..
ate tak payoh jadi org perak la weih..

nih pior punye perak yek..
apak teman org kg gajah...
mak teman org teluk intan..
teman beromah pun kat tlk intan..
heheh...

pade sesiape yop yong perak tu..
sile2 la joint sekaki...
bukan sape pun..
same2 ade bau tempoyak..

p/s... na na na kejor yob kejor..
na na na...hanya pada perak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2004
Ahli No: 11892
Posting: 78
Dari: parit buntar

Perak  


posticon Posting pada: 10-11-04 13:40


hehe..teman mmg anak jati prk...org belah utara...parit buntaq...tapi study kat ipoh...SERATA...aleh2 dlm prk gak...shoutul nie org mane...katne skrg nie....buek pe

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurgaProfil   Hantar PM kepada setanggisyurga   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-11-04 14:32



Ni dia kelab Perak dah mai. Ana mmg anak perak jati. Ayah & mak teman asay t.intan. Teman lak lahir kat Ipoh. Kg kat Kg Manjoi(Largest Malay village in Malaysia). Sek kat Sekolah Labrooy. Dulu sek tu macam sekolah utk budak jahat. Sapa masuk sana di cap budak jahat. Now tak lagi. Sekolah tu dah membangun. Ana rasa kat Ukhwah ni ana sorang je yg asay kat Kg Manjoi kan. Mana org Manjoi yg lain.....moh kome kite ramey kat lagi...

-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-11-04 16:22


hehhee...
suhaimi...
tlk anson tu belah mana yop...
teman nak jugak tahu...

mmm..sket je yop nye ye..

p/s..malu2 pulak..moh le kita mudik sesame..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

intan_anne
Warga Rasmi
Menyertai: 31.10.2004
Ahli No: 12200
Posting: 4
Dari: tepi laut

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-11-04 12:00




eee...bestnye topik ni. cam kelab lak. saye pun perak gak. mak org bidor, abah org sg. lampam, saye lak lahir kat bidor. sedara mara ade kat kg gajah, tlk intan and lumut. tah2 yg ramai2 org perak kat dlm ni bersedara ngan family saye kot?

Bookmark and Share

    


  Member Information For intan_anneProfil   Hantar PM kepada intan_anne   Pergi ke intan_anne's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-11-04 12:34


uiks..
takkan byk ni je yob ngan yong perak ni..
hehehe..
takkan malu jadi anak perak weih..

p/s..perak no wahid..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

tumpang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8503
Posting: 224
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-11-04 12:45


teman asal Tapah... kalo lalu tapah tu singgah2 lerr...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tumpangProfil   Hantar PM kepada tumpang   Pergi ke tumpang's Website   Quote dan BalasQuote

rasyazfa
Warga Rasmi
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12399
Posting: 11
Dari: parit buntar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-11-04 20:38


teman pun org perak gak..tapi belah utara..parit buntaq..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasyazfaProfil   Hantar PM kepada rasyazfa   Quote dan BalasQuote

Shoutul82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.05.2004
Ahli No: 8766
Posting: 103
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 01-07-05 02:53


Pada 06-11-04 10:09 , ayuAnnisa posting:

!!! QUOTE !!!

mmm..shoutul82 orang man tu..perak tgh di mana?


saya orang kg tg tualang, perak,mesti ramai tak tahu di manerkan...

salam....


-----------------
"Jadikan Allah sebagai cinta agungmu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Shoutul82Profil   Hantar PM kepada Shoutul82   Quote dan BalasQuote

Shoutul82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.05.2004
Ahli No: 8766
Posting: 103
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 01-07-05 02:55


Pada 10-11-04 13:40 , setanggisyurga posting:

!!! QUOTE !!!

hehe..teman memang anak jati prk...orang belah utara...parit buntaq...tapi study di ipoh...SERATA...aleh2 dalam prk juga...shoutul ini orang mane...katne sekarang ini....buek apa


sekarang ni kerja di Kuala Lumpur. merrantau lah katakan. dah rezeki di sini ..

salam.......


-----------------
"Jadikan Allah sebagai cinta agungmu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Shoutul82Profil   Hantar PM kepada Shoutul82   Quote dan BalasQuote

fizamil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13800
Posting: 126

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 09:15


perak boleh!!!
saya dok di perak juga....pantai remis...ada sesape y pernah sampai pantai remis???

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizamilProfil   Hantar PM kepada fizamil   Quote dan BalasQuote

lukluk_assyifa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11204
Posting: 190
Dari: perak kara johor he

Perak  


posticon Posting pada: 01-07-05 10:03


perak...

saya orang perak juga ..ada keturunan kedah, pattani sikit..tapi dok kaw taiping...so cakap pun xder loghat kome.mika,keme dan seumpamanya macam orang kuale....

saya ckp biasa saja dan ada skit2 telor utara kedah..cuma tak pekat saja...unik betul perak ni...setiap penduduknya mempunyai loghat yang berbeza mengikut penempatan sungai.. :-? tak reti nak explain..harap2 paham ek..

tapi skunk saya nak smbg belajar di johor..tak tau sama ada loghat perak hang2..akan berubah... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For lukluk_assyifaProfil   Hantar PM kepada lukluk_assyifa   Pergi ke lukluk_assyifa's Website   Quote dan BalasQuote

fizamil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13800
Posting: 126

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 17:12


kg tg tualang dkt ngn batu gajah kn???

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizamilProfil   Hantar PM kepada fizamil   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 12:26


Assalamu'alaikum...
iman orang perak juga...mak ayah pun orang perak jugak..
lahir pun di perak...
hospital besar daerah taiping...
kira orang jati peraklah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-08-05 23:49


perak best!!!!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

Sweetie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14340
Posting: 121
Dari: Galaksi Bima Sakti

Perak  


posticon Posting pada: 22-08-05 00:10


saya pun orang prk juga..orang taiping..orang sana bukan panggil taiping tapi tepeng..skarang belajar pun still kat perak..slang tuka┬▓..ikut keadaan+dengan siapa saya cakap laa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For SweetieProfil   Hantar PM kepada Sweetie   Pergi ke Sweetie's Website   Quote dan BalasQuote

umie81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10978
Posting: 86
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-08-05 12:01


ipoh mali talak sombong...hehe ;-)
kerja di Ipoh ..asal dari Kuala Kangsar Bandar Diraja..
moh ke Kuale weh!!... :-D
salam ukhwah untuk semua warga Perak...Kejor Yeop Kejor..
:lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For umie81Profil   Hantar PM kepada umie81   Quote dan BalasQuote

huswatun
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13572
Posting: 9
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-08-05 12:58


assalamualaikum...
wow bestnyer...ramai juga orang PERAK sayang pada Perak...
hidup PERAK!!!!
mak saya orang kampung.gajah, abah saya pula orang bagan datuk, saya suka perak..
sekarang ni saya masih tinggal kat perak dengan opah..tak hendak tinggal dengan mak Abah kat selangor... sebab saya sayang perak... tanah tumpah darah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For huswatunProfil   Hantar PM kepada huswatun   Quote dan BalasQuote

ayub
Warga Rasmi
Menyertai: 08.11.2004
Ahli No: 12361
Posting: 2
Dari: Ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 23-08-05 22:08


Assalamualaikum semua orang peyrock

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayubProfil   Hantar PM kepada ayub   Quote dan BalasQuote

umie81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10978
Posting: 86
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 12:03


nak tanya... warga perak.. kalau bersembang dengan warga lain, guna loghat perak jugak atau guna bahasa standard?

Bookmark and Share

    


  Member Information For umie81Profil   Hantar PM kepada umie81   Quote dan BalasQuote

Shoutul82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.05.2004
Ahli No: 8766
Posting: 103
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 20-11-08 19:59


Mana lagi ini macam tak cukup korum saja budak Perak???

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shoutul82Profil   Hantar PM kepada Shoutul82   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.123939 saat. Lajunya....