Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Aku bersama sangkaan hambaKu padaKu, jika sangkaannya baik maka baiklah baginya, dan jika sangkaannya buruk maka buruklah baginya.
-- Hadis Qudsi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Petua Warisan
Topik: Petua Awet Muda ..Selalu muda ke..


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Petua Warisan
    »» Petua Awet Muda ..Selalu muda ke..

Please Mendaftar To Post


Oleh Petua Awet Muda ..Selalu muda ke..

hakimabdulrahman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10003
Posting: 541
Dari: kawan

singapore  


posticon Posting pada: 25-09-04 11:32


Petua Awet Muda Oleh Datuk Ustaz Ismail kamus..

1.Melambatkan minum air setelah makan.. minum sedikit(lebih kurang seteguk sahaja).Minum setengah jam selepas makan.

2.Rajin-rajin baca Al-quran--niat ikhlas kerana Allah..

3.Menanam kuku/rambut yang dipotong atau gugur..

4.Rajin-rajin bangun sembahyang tahajjud ditengah malam--sesungguhnya sekuat-kuat iman itu umpama seorang yang menyempurnakan wudhunya diwaktu musim sejuk.

5.sentiasa tenang dan tak marah-marah kerana setiap ahli syurga itu lembut,mudah dan mesra,manakala setiap ahli neraka itu keras dan yang kasar kepada keluarganya.

6.Mulakan sesuatu urusan dengan niat 'nawaitu'yang baik kerana Allah s.w.t.




Bookmark and Share

    


  Member Information For hakimabdulrahmanProfil   Hantar PM kepada hakimabdulrahman   Pergi ke hakimabdulrahman's Website   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-04 09:46




em.. ana rase yg ke-5 tu susah skit.. ape2 pun, usaha itu tangga kejayaan..

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

kakciknah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3875
Posting: 165
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-12-04 17:18



no.4 tuuuu..susah skit..sbb tanah kurang kat umh ana...pastu just buang dlm tong sampah.insyallah ana...try buat........thanks

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakciknahProfil   Hantar PM kepada kakciknah   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 17-01-05 22:14


boleh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-05 22:30



insya-Allah


Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

ana_marini
Warga Rasmi
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10946
Posting: 3
Dari: Ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 03-02-05 21:54


mm... ana akan cube buat.. hihihi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_mariniProfil   Hantar PM kepada ana_marini   Quote dan BalasQuote

ifti_hanan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10965
Posting: 166
Dari: di sinilah 'ana'

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-02-05 10:54


insyallah..tp ada juga part2 yg liat sikit...
yg no 5..tp yg susah tulah byk ganjarannya disisi Allah..
_______________________________________
emm kekal awet muda walaupun usia makin bertambah..apa rahsia ekk???

Bookmark and Share

    


  Member Information For ifti_hananProfil   Hantar PM kepada ifti_hanan   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-02-05 09:25


nak amalkan ler........

Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 05-02-05 10:57




no.5 susah sikit...bleh, buat kalau berusaha. Ana, manja dgan family ana, specially mama...



Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 05-02-05 11:11




makan sayur banyak2.. terutama ulam2man.. contoh pegaga, silon, mengkudu celur dan sebagainya...

kalau kat kampung saya nie... daun betik tu dibuat ulam tapi dengan syarat kena makan dengan sambal asamrong... fuhhh.. tak terasa pahit langsung


Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-02-05 11:36


,

sambal asamrong tu apa ya..

biasa makan pucuk betik yang dilayurkan dengan sambal belacan aje..

kalau kat office, kakak angkat selalu minum rebusan halba untuk lancarkan darah dan cuci darah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 05-02-05 11:38




Orang Pahang yang tinggal di daerah2 tertentu saja tahu makanan nie.. ianya diperbuat daripada buah hutan yang dipanggi "perah" yang diproses menjadi asamrong. Proses nak buat dia rumit gak..silap2 gaya boleh mabuk.. kalau hasilnya tak menjadi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

islamicgirl85
Warga Rasmi
Menyertai: 01.09.2004
Ahli No: 10851
Posting: 5
Dari: taiping

Perak  


posticon Posting pada: 05-02-05 11:55



ana Pun sama no 5 tu susah ckit,but ana akn try jugak.INSYAALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicgirl85Profil   Hantar PM kepada islamicgirl85   Pergi ke islamicgirl85's Website   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-02-05 12:05




Insya-Allah....

Barangan kesihatan CNI elok juga utk awet muda seprti Royal Jelly, vita C, Vita 5, Life Enzim n Organik... sesuai utk semua jantina dan semua lapisan umur...

Tempahan boleh di buat melalui saya....

sekian...wasalam.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.096023 saat. Lajunya....