Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita seringkali melihat bagaimana jemaah-jemaah haji mengikuti kursus-kursus yang diadakan sebagai persiapan untuk menempuhi suasana haji yang sebenar, begitu juga dengan pelajar-pelajar yang akan menempuhi peperiksaan, dilatih dengan pelbagai tuisyen dan kelas tambahan untuk menempuhi peperiksaan, maka kehidupan akhirat dan peperiksaan di padang mahsyar lebih patut lagi diadakan kursus persediaan dan kelas tuisyennya yang tersendiri..Persediannya ialah iman serta amalan soleh dan kelas tuisyennya ialah majlis-majlis ilmu.
-- Tuan Guru Nik Aziz (Menteri Besar Kelantan)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Wajarkah PLKN?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Wajarkah PLKN?

Please Mendaftar To Post


Oleh Wajarkah PLKN?

ika87
Warga Rasmi
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11187
Posting: 4
Dari: port dickson,negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-09-04 08:18


adakah banyak kebaikan dari keburukan........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika87Profil   Hantar PM kepada ika87   Pergi ke ika87's Website   Quote dan BalasQuote

norlailatulasikin
Warga Rasmi
Menyertai: 29.07.2004
Ahli No: 10391
Posting: 17
Dari: apiUMKL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-09-04 12:37



ni mesti terpilih ni.....ikut tempat gak.ada yang ok ada yang ko.cam saya ari 2,ok je...tapi,kalau tanye kengkawan yang dah pernah join plkn,sumer kata best.kena pandai bawa dirila..

Bookmark and Share

    


  Member Information For norlailatulasikinProfil   Hantar PM kepada norlailatulasikin   Quote dan BalasQuote

edlin
WARGA SETIA
Menyertai: 03.08.2004
Ahli No: 10459
Posting: 411
Dari: sg

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-09-04 13:17


Hmm betul tu....
Sama cam kita....terpulang atas individu tu sebenarnya.....
Yang penting kita kuatkan diri dan tetapkan satu batasan dan jangan sesekali melanggarnya.
Insya-ALLAH .... ALLAH akan menolong hamba-Nya.
Kalau bukan kita sape lagi nak membetulkan tu sume?.....Tanggungjawab kita tu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For edlinProfil   Hantar PM kepada edlin   Quote dan BalasQuote

saifullah_walmaslul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10571
Posting: 85
Dari: Gombak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-09-04 13:40


Prgrm ni bagus....
Tapi ada kekurangan yang perlu dbaiki lagi...
Agama perlu diutamakan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For saifullah_walmaslulProfil   Hantar PM kepada saifullah_walmaslul   Quote dan BalasQuote

Jundullah_Al_Asad
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 623
Posting: 93
Dari: Daerah Perjuangan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-09-04 11:23




kalau tak ikut syari'at ALLAH.. yg baik pon tetap ada buruknya...

wallahu'alam...

-----------------
"Dan berJIHADlah pada JALAN ALLAH dengan sebenar-benar JIHAD"

"Dan janganlah kamu menyangka sesiapa yang terbunuh pada JALAN ALLAH itu mati. Bahkan mereka terus hidup di sisi TUHAN mereka dan diberi rezeki"

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jundullah_Al_AsadProfil   Hantar PM kepada Jundullah_Al_Asad   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-09-04 19:03


betul tu Jundullah_Al_Asad syari'at ALLAH mesti di utama kan.


-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

qinairaaa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30115
Posting: 68
Dari: pantai remis, manjung, perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-08-07 21:03


setiap perkara tu ada baik buruknya. bagus lah sebab iia melatih anak muda supaya lebih kuat dan bersedia untuk sebarang kemungkinan. yang tak bestnya mungkin ada sebilangan kecil pusat latihan yang tidak lengkap persediaan dr segi keselamatan dan sebagainya.... sama-sama lah kita buat yang terbaik untuk kemaslahatan bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For qinairaaaProfil   Hantar PM kepada qinairaaa   Quote dan BalasQuote

Deuter
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27871
Posting: 39
Dari: Dipuncak pergunungan Malaysia

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 25-08-07 04:51


dari masuk PLKN, better masuk Rejimen Askar Wataniah..
nak kata PLKN pegang weapon, AW (Askar Wataniah) pun belajar pegang weapon, nak kata ilmu agama dekat kem AW sia ada Kor Agama Angkatan Tentera (KAGAT) lagi... dari masuk sana better masuk ke AW terus...

Bookmark and Share

    


  Member Information For DeuterProfil   Hantar PM kepada Deuter   Pergi ke Deuter's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.100156 saat. Lajunya....