Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-10-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
If we don't succeed, we run the risk of failure
-- Dan Quayle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 46
Ahli: 0
Jumlah: 46




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 18 jam, 36 minit yang lalu
Daeng_Jati: 7 hari yang lalu
skater: 9 hari yang lalu
HIKAL: 29 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Di UTM Skudai Propembangkang menguasai 8 daipada 10 kerusi


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Di UTM Skudai Propembangkang menguasai 8 daipada 10 kerusi

Please Mendaftar To Post


Oleh Di UTM Skudai Propembangkang menguasai 8 daipada 10 kerusi

in-saff
Warga Rasmi
Menyertai: 22.06.2003
Ahli No: 1591
Posting: 6
Dari: bukit jambul

PulauPinang  


posticon Posting pada: 16-09-04 15:30


wbt.

Ana merupakan mahasiswa daripada Universiti Teknologi Malaysia melaporkan bahaya media masa telah memputar belitkan berita yang sebenarnya.Di UTM,Skudai pengumuman bagi kemenangan kerusi fakulti bermula lebih kurang pukul 6.00ptg semalam,hampir kesemua fakulti, propembangkang telah menguasi dengan majoriti 2-1 dan di beberapa fakulti lagi calon propembankang telah menguasai kesemua kerusi,lebih kurang pulul 1.00am Timbalan Naib Canselor mengumumkan keputusan bagi kerusi umum,Alhamdulillah calon propembangkang telah memenangi 8 daripada 10 kerusi umum yang dipertandingkan dengan menewaskan proaspirasi yang hanya mendapat 2 kerusi umun sahaja.

Tidak tahu sama ada pihak media ataupun pihak atasan utm sendiri yang memutarkan belitkan berita yang sebenarya,semasa di DSI, ana telah mendengar daripada mulut pengetua kolej perdana sendiri yang mengatakan tak perlu takut,walaupun keputusan hari berpihak kepada propembangkang,esok berita tetap akan melaporkan berita sebaliknya iaitu calon calon proaspirasi yang menang.

Pihak media sendiri telah melakukan percanggahan berita apbila utusan malaysia melaporkan propembangkang menang di uiam dan upsi tetapi beriata harian pula mengatakan propembangkang hanya menguasi di uiam sahaja.(kalau tak percaya sila baca suratkhabar hari ,16spt. 2004).

Namun walaubaigaimanapun takpelah, berita hanya tetap berita,biarkan mereka menipu diri mereka sendiri.Yang menang tetap menang.


Sekian,dahulu laporan dari UTM,Skudai.


Bookmark and Share

    


  Member Information For in-saffProfil   Hantar PM kepada in-saff   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-09-04 15:44


Tahniah wahai sahabat. tapi ingat!!!! menang tetap menang.....tanggungjawab tu mesti dipikul dengan baik dan amanah. jgn sesakali jadikan diri kamu sama dengan orang-orang yang sentiasa menegakkan benang yang basah.

wassalam.

-----------------
Keikhlasan teramat penting dalam mengatur kehidupan yang menyakinkan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-09-04 15:51


Bila dah kalah tetap degil juga mereka tu..
Dah main tipu .....masih lagi nak tipu walalupun dah kalah...
......

Apapun kita sememangnya harus bersedia dahulu dengan propaganda yg akan dimainkan oleh puak tahgut tu...



Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

majidah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10691
Posting: 492
Dari: Macquarie University Village

Kedah  


posticon Posting pada: 16-09-04 16:54


Ya Allah,ada ke camtu.Satu tindakan yang TIDAK PROFESIONAL sedangkan mereka sudah semestinya berlabel profesional.Aduhai...apa nak jadi.Camna ngan universiti lain?Khabarnya parti pro pembangkang kalah teruk?Berita ni pun palsu jugak ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For majidahProfil   Hantar PM kepada majidah   Pergi ke majidah's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-09-04 16:57


habislah UTM...........nasib baik UITM ok......

p/s: harap terus berterusan..kalau tak,habislah design school...

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-09-04 17:02






alfunmabruk minni ilaikum

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-09-04 17:50


assalamualaikum...

tahniah di ucap kan buat mahasiswa UTM....ermm..agak nye di U lain camne ek....UKM? arap2 buleh menang balik tahun niee

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-09-04 20:11


malangla nasib UTM.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

cucu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10226
Posting: 226
Dari: Bumi Milik Allah

russia  


posticon Posting pada: 16-09-04 20:19




tahniah buat warga UTM. tentng UKM plak... Pro-Islam cua menang 5 kerusi jer. pro-aspirasi 26 kerusi. bialah tu... keputusan yang dah boleh diagak bila ketakuan melanda mahasiswa khasnya yang tahun 1. apapun doakan semuanya ok untuk masa2 akan datang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cucuProfil   Hantar PM kepada cucu   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-09-04 20:46


kemenangan sebenar hanya terbukti bila tanggungjawab dipukul dengan penuh dedikasi, amanah....

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

kamal_82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3201
Posting: 462
Dari: KUALA LUMPUR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-09-04 21:49



anyway ana nak ucapkan tahniah diatas kemenangan in i...
makin ditekan mmakin lawannn.....
teruskan perjuangan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamal_82Profil   Hantar PM kepada kamal_82   Pergi ke kamal_82's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-09-04 11:49


makin boringlah pesta konvo kau-org (UTM).....


p/s:nak bawa malaysian idol ke uitm..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 17-09-04 12:06


Menang tu menang jugak tapi amanah tu kena la jalankan sebaik-baiknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 17-09-04 16:20


emmmm....

tak sangka pulak saye ade jugak orang pendek akal kat sini...maaf kalau terkasar bahasa....kita boleh lihat daripada komen semua.....

pertama sekali alhamdulillah coz pro pembangkang menang di utm...(boleh la lepas ni amik ijazah kat sana)..undi tu datang dari mahasiswa kat sana...so yang terime je lah...jangan nak melenting pulak bila dah kalah....(walaupun main tipu) moral dari situ ialah...tak baik main tipu bila pilihanraya...berdosa tau....kenapa tak boleh terima kenyataan yang pro pembangkang menang.....kalau pro pembangkang perintah...majlis konvo nanti kucar kacir ke??? tak best ke???? tu salah satu soalan yang bodoh.....kenapa??? bola pro pembangkang memerintah...mahasiswa semua tak cukup makan ke???? pikir baik-baik bila cakap wahai sahabatku.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

hurun_ein
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4470
Posting: 317
Dari: utm, skudai

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 18-09-04 00:38


..wr..wbt..
alhamdulillah...dan skrg tugas kita mengisi kemenangan ini....insyaallah kita sama2 beri komitmen dan kerjasama dlm menegakkan Deen-NYA
ana rindukan bi-ah solehah dlm medan ilmu... kita sama2 hidupkan ye!

-----------------
ana..ukhtukum fil Islam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurun_einProfil   Hantar PM kepada hurun_ein   Pergi ke hurun_ein's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-09-04 12:08


sedapnya cakap...malas nak layan,kang gaduh,takkan semua topik aku nak gaduh..dah menang menanglah....yg nak marah2 apahal..aku bukan cakap istiadat konvo...aku cakap pesta konvo...,kalau dah bingai nak baca tu..bacalah betul betul...kalau dah pembangkang ...pesta konvo penuh ngan nasyid sana sinilah..takkan adanya konsert2..klasik ke,jazz ke....tu sebab aku cakap..boleh MENGUAP....!!!!..dah byk budak UTM pilih....tak kisahlah...yg penting aku harap UITM tak cam tu........kau dah menang...so apa nak marah 2....pas ni suruhlah budak UTM IDES pakai serban as a designer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

z_tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2309
Posting: 155
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 20-09-04 13:05


assalamualaikum ....
tahniah kpd yg telah menang..hopefuly dpt melaksanakn tugas dgn baik spt yg telah diamanahkn..
biarlah mereka menipu...akan tetapi kebenaran akn tersebar jua akhirnye..

sesungguhnya Allah bersama org2 yg benar

Bookmark and Share

    


  Member Information For z_tornadoProfil   Hantar PM kepada z_tornado   Quote dan BalasQuote

nur_hanillah
Warga Rasmi
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1511
Posting: 20

Johor  


posticon Posting pada: 20-09-04 13:46




Biasalah media kan selalu macam tu, suka putar belitkan berita. Anyway tahniah pada propembangkang yang menang kat UTM, bagi tempat lain walaupun propembangkang tak menang tapi yang penting tanggungjawab tu perlu dipikul dgn amanah sbb tugas jadi one of the MPP ni bukan macam dlm organisasi biasa, tugas dan tanggungjawabnyer berat.

Macam saya di KUIM, sama jugak apa yg berita sampaikan, majoriti proaspirasi menang tapi hakikatnya kat tempat kami ni takder propembangkang dan takder proaspirasi. Maybe komuniti kami ni masih kecik dan student kami pun majoriti budak dari sek agama dan paham2 jerlah masing2 merendah diri. Dlm proses nak cari calon dulu, ramai yang kene tolak tapi ramai yang taknak sbb mmg keje jadi MPP ni berat and akhirnya cuma satu fakulti jer yang bertanding, yg lain cuma menang tanpa bertanding dan bagi calon umum pun tak banyak persaingan sgt. Apa yang kelakar nyer calon umum yang mendapat undi terbyk nk turun ke bhgn fakulti sbb dia sebenarnya taknak bertanding tapi sbb org mintak dia bertanding so dia pun gilar bertanding, in the end dia dpt plak undian tertinggi and till now tak tau lagi saper yg jadi YDP kami....ha,ha,ha macam stail pilihanraya kat sekolah plak.....siap rektor kene pujuk tu......

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_hanillahProfil   Hantar PM kepada nur_hanillah   Quote dan BalasQuote

fadhli
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2003
Ahli No: 2498
Posting: 171
Dari: Negeri Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-09-04 16:33



tahniah ana ucapkan pada sahabat2 seperjuangan dari semua kampus terutama bagi sahabat2 yang dapat mnegkalkan penguasaan persatuan Islam di UIAM dan UPSI.ana kat UPM kalah 8-40 kepada pro aspirasi(barua UMNO).maaf kalau kasar sangat.inilajh realiti.bilamana kami barisan pelajar tgh bertungkus lumus menaikkan banner dan postre, mata kami tertumpu pada satu sudut dimana dipenuhi oleh puluhan pemuda yang wajah tak familiar langsung.rupa2 nya mereka adalah pemuda UMNO. disin jelas ada penglibatan poloitik luar UMNo dalam PR kampus. nampak sangat PRK UPM tak telus. kenapalah mereka ni kejam sangat.

"Ya ALlah,Engkau ampunilah mereka... Engkau berilah mereka hidayat seperti Kau berikah kepada golongan mukminin
mereka adalah hambaMu
dan orang mukmin itu juga hambaMu
tiada sebab kautak nak berikan hidayahMu pada mereka....
Ya ALlah,andai jalan telah Engkau tunjuk pada mereka........
tetapi mereka tetap tidak mengikut panduanMU........
maka Ya Allah, Engkau hancurkan dan laknatkan mereka............
Ameen......"

-----------------
Barangsiapa percaya bahawa dia akan memperolehi syurga tanpa berusaha, sesungguhnya dia adalah seorang yang berhayal. Dan barangsiapa percaya bahawa dia ak

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadhliProfil   Hantar PM kepada fadhli   Pergi ke fadhli's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 21-09-04 16:56



Alhamdulillah...Kebenaran akan tertegak walau camner sekalipun ia dijatuhkan. Menegakkan kebenaran ni umpama batu yang melawan arus sungai. Memang susah dan terlalu banyak cabaran. Orang di sekeliling kita semuanya akan menentang kita. Tapi, berkat kesabaran..hasilnya akan membuahkan sesuatu yang amat manis untuk dinikmati bersama. Teruskan perjuangan wahai para ikhwan....


----------------------------------------------------------
Hidup ini adalah masalah,
Tanpa masalah bukanlah hidup namanya,
Tapi jangan sekali-kali mencari masalah,
Biarlah masalah yang mencari kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-09-04 18:38


walaupun dlm paper kate propembangkang menang kat uiam tapi jumlah kemenangan yg die bagi tuh tak la betul sgt... konon2 pro aspirasi kalah tipis je... tapi sbnarnya kalah banyak jugak...ape nak buat... dah paper kat m'sia ni sume under control... yg penting realitinya pro pembangkang menang... alhamdullilah kite menang kat uiam...kalau tak, tak taula konsert ape yg masuk lepas2 ni.. rosak la budak uiam kalau propembangkang kalah.. sape2 pun yang menang, yang pentinggg....DI MANA BUMI DIPIJAK DI SITU ISLAM DIJUNJUNG....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

nuruludz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4225
Posting: 148
Dari: pahang darul peace

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-09-04 20:12



Alahmdulillah..ana pun stuju dgn hurun_ein..ana pun dah lame dahagakan kehidupan bi'ah solehah..maybe ana xpenah sek agama....lagi satu...sehari selepas PR..ana dapat SMS dari seorg calon pro mahsiswa yg juga salah seorg yg menang dr calon Fakulti yg berbunyi...""bersa2dgnpakatanjahat kementerianpendidikan, barisan ASPIRASI KERAJAAN menggagalkan kemenangan mutlak barisan PRO MAHASISWA pd PR UTM 2005...ada sape2 lagi dapat x?wallahu'alam

-----------------
WhatEvEr U Do 'PUT YOUR TRUST IN ALLAH"..ThInk BeForE Do It BeCAUse "ALLAH ALWAYS WItH U"..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuruludzProfil   Hantar PM kepada nuruludz   Quote dan BalasQuote

c_kay
Warga Rasmi
Menyertai: 03.08.2003
Ahli No: 2754
Posting: 11
Dari: JB-KT

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-09-04 21:58


dah Allah takdirkan...kalu kalah pun mungkin itu yang terbaik untuk warga UTM.menang kalah tu kerja Allah blake,yg penting kita semua tau apa tujuan bertanding.utk tegak SYIAR islam di bumi utm WBT..

Bookmark and Share

    


  Member Information For c_kayProfil   Hantar PM kepada c_kay   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 22-09-04 12:00


hihihirrrrr....

relex la joshua..jangan cepat angin.....it's just pendpat je...orang lain pun berfourm jugak tapi tak la naik angin...

alham dulilah pembangkang telah menang....so jangna la akamu nak perkecil-kecil kan mereka....mereka ada keistimewaan sebab tu dorang menang....orang lebih suka kat pembangkang..sebab tu dorang pilih pembangkang.,..jang pulank nak marah bile dorangtak polih pro kerajaan..,...undi kan rahsia..so jangan la nak kutok-kutok utm bila berada di tangan pembangkang....hehehhehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 22-09-04 18:25


Quote:

On 2004-09-17 16:20, muslimin23 wrote:
emmmm....

tak sangka pulak saye ade jugak orang pendek akal kat sini...maaf kalau terkasar bahasa....kita boleh lihat daripada komen semua.....

pertama sekali alhamdulillah coz pro pembangkang menang di utm...(boleh la lepas ni amik ijazah kat sana)..undi tu datang dari mahasiswa kat sana...so yang terime je lah...jangan nak melenting pulak bila dah kalah....(walaupun main tipu) moral dari situ ialah...tak baik main tipu bila pilihanraya...berdosa tau....kenapa tak boleh terima kenyataan yang pro pembangkang menang.....kalau pro pembangkang perintah...majlis konvo nanti kucar kacir ke??? tak best ke???? tu salah satu soalan yang bodoh.....kenapa??? bola pro pembangkang memerintah...mahasiswa semua tak cukup makan ke???? pikir baik-baik bila cakap wahai sahabatku.....



Kita bukan nak jadi pro-pembangkang tapi nak jadi pro-mahasiswa. Kalau jadi pro-pembangkang kita kena tahu bukan Pas sahaja yg jadi pembangkang tapi Umno pun jadi pembangkang gak di kelantan. Kalau nak lagi bagus jadilah Mahasiswa yg pro-Islam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 22-09-04 18:31


Quote:

On 2004-09-22 18:25, Usmad wrote:
Kita bukan nak jadi pro-pembangkang tapi nak jadi pro-mahasiswa. Kalau jadi pro-pembangkang kita kena tahu bukan Pas sahaja yg jadi pembangkang tapi Umno pun jadi pembangkang gak di kelantan. Kalau nak lagi bagus jadilah Mahasiswa yg pro-Islam.



Yang ni ana sokong... 100%

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

lidya_haryati
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1892
Posting: 255
Dari: temerloh

malaysia  


posticon Posting pada: 23-09-04 10:58


semoga Islam tertegak di bumi UTm....

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidya_haryatiProfil   Hantar PM kepada lidya_haryati   Quote dan BalasQuote

blueberryz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9144
Posting: 27
Dari: selatan tanah air

Johor  


posticon Posting pada: 23-09-04 11:09


sesama kite...

Bookmark and Share

    


  Member Information For blueberryzProfil   Hantar PM kepada blueberryz   Quote dan BalasQuote

sufisiddiqah
Warga Rasmi
Menyertai: 18.12.2003
Ahli No: 5806
Posting: 10
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-09-04 12:00


.....

ana setuju gak dgn in-saff tu...mmg ana dah dbgthu ttg result prk tu pd mlm tu sblm akhbar laporkn keesokn harinya.kemengn d utm dan d upsi dan plg bermakna kemengn d uia...

kemenangn dan kekalahan kedua2nya adlah ujian dr Allah nk tahu takat mana penerimaan kita terhdp kedua2nya...mungkin kpd yg menang mrk akn berdepan dgn situasi yg mencabar lps ni dlm nk memastikn kampus ke arah islamic...

dan kpd yg blm lag diberi peluang merasai kemenangn teruskn perjuangn dan tingktkn kesabaran..

ingtlh pilihanraya bukanlah matlamat tapi hanya satu alat utk mencapai matlamat....

moga2 kemengn d uia sekurg2nya dpt mengisi sedikit kekecewaan d um....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufisiddiqahProfil   Hantar PM kepada sufisiddiqah   Quote dan BalasQuote

sufisiddiqah
Warga Rasmi
Menyertai: 18.12.2003
Ahli No: 5806
Posting: 10
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-09-04 12:19


.....

ana berkesemptn dgr siaran ikim ruangn jalinan kampus sebaik sahaja sehari slps prk...dan ana tertarik dgn kenyataan dato' dr fadzilah kamsah yg menjawab soalan antara lain mengatakn realiti sebenar plhnry kampus sbnrnya telah dipengaruhi unsur2 politik luar...kita sbnrnya berpura2 lah kalau kita cuba menafikan ....cuma yg ana tertarik dato' kata itu bkn lah satu permasalahannya...jika condong ke arah mana pun pastikn kita faham konsep kepimpinan dan jalankn tanggungjwb sebg pimpinan pelajar sebagaiman yg islam nak...sbb apa yg pimpinan buat bkn hanya akn melibatkn kaw kampus tapi dipantau jgk oleh massa....

mungkin kalau saper2 yg ikuti siaran tu jgk kalau ada kesalahan hrp blh perbetulkn..just nk share apa yg ana dapat...

wallahu'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufisiddiqahProfil   Hantar PM kepada sufisiddiqah   Quote dan BalasQuote

kakciknah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3875
Posting: 165
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-09-04 17:20



TAHNIAH.........!
INGAT..TANGUNGJAWAB N KEADIALAN ADALAH PENTING...JAUHILAH DRP SIFAT MUNAFIK............

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakciknahProfil   Hantar PM kepada kakciknah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.127331 saat. Lajunya....