Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bulan tak jatuh ke riba, sebaliknya manusia menjatuhkan diri ke atas bulan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 100
Ahli: 0
Jumlah: 100




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 3 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Rahsia Nama E~MeL...


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Rahsia Nama E~MeL...

Please Mendaftar To Post


Oleh Rahsia Nama E~MeL...

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-09-04 13:28


....


Guna Nama Penuh

Sekiranya dia menggunakan nama alamat emelnya dengan nama penuhnya,
contohnya [email protected].
Ia menggambarkan bahawa dia seorang yang penuh tanggungjawab dan tidak suka berahsia. Dia juga boleh dipercayai dan jujur dalam setiap perbuatannya. Tapi ingat,jangan cuba hendak memeperlekehkannya.


Nama Depan dan Nama Tengah

Contoh: Amir Hanif Abdullah.
Dia menggunakan alamat emelnya sebagai [email protected] nama awal dan tengah tanpa nama bapanya. Ia menunjukkan bahawa dia seorang yang sangat menghargai dirinya sendiri. Selain itu, dia juga sanggup ketepikan hal orang lain demi kepentingan sendiri. Selain itu dia juga berani untuk tampil di khalayak ramai dan mengeluarkan pendapat dengan lantang.


Nama dan Tahun

Contoh: [email protected].
Dia dikatakan seorang yang mempunyai ego yang tinggi. Pantang sesiapa yang cuba menentang pendapatnya. Selain itu dia juga tidak suka komitmen dalam jangka masa terdekat ini. Kewujudan tahun di akhir nama seolah-olah memperlihatkan dia tidak luas pandangan. Pendek kata dia juga menunjukkan pegangan yang mudah berubah-ubah.

Nama Samaran


Hehheh ramai sangat yg suka buat email begini.. contohnya [email protected]. Dikatakan seorang yang suka hidup dlm khayalan hingga kadangkala menyusahkan orang lain. Namun dia disukai ramai kerana sifat humor yang dimilikinya membuatkan orang selesa berada disisinya. Jika diasah dia boleh menjadi pemimpin dengan gaya tersendiri.


Nombor dan Abjad


Contoh: [email protected]" target="_new">[email protected]">[email protected]. Nama diwakili dengan nombor + abjad sahaja. Ia menggambarkan seorang yang sikap tertutup dan memerlukan masa yang agak lama sebelum mampu membuka dirinya kepada seseorang. Itupun juka kepercayaanya mampu diraih. Jika tidak. kirim salam sahajalah...

**********************************************

Jangan percaya sangat...sekadar suke~suke ajer.....




Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

busrairdina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8188
Posting: 29
Dari: kluang, johor

Johor  


posticon Posting pada: 14-09-04 14:07




kalau guna birthday camne pulak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For busrairdinaProfil   Hantar PM kepada busrairdina   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-09-04 14:12




Quote:
Nama Samaran
Hehheh ramai sangat yg suka buat email begini.. contohnya [email protected]. Dikatakan seorang yang suka hidup dlm khayalan hingga kadangkala menyusahkan orang lain. Namun dia disukai ramai kerana sifat humor yang dimilikinya membuatkan orang selesa berada disisinya. Jika diasah dia boleh menjadi pemimpin dengan gaya tersendiri.



sue_elli - iya ke? diriku ini humor ke.. ada gaya pemimpin ke? gaya lawan pemimpin adalah.. (jaga - jaga..)

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-09-04 14:22




bahaya tu kak istisafa...

erm..umi_hariz email ismi.
khayal ker? rasanya tak kot. pemimpin.lagilah jauh..kena pimpin je yg nmpak.

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 14-09-04 14:26




pelik jer kajian ni.. saya guna nama sendiri.. sbb malas nak fikir nama yg pelik2.. & org pon senang nak ingat.. bila lihat pd alamat email jer dah tau kita yg hantar.. ;-

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

apple85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.01.2004
Ahli No: 6178
Posting: 55
Dari: trg

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-09-04 14:51


itukah saye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For apple85Profil   Hantar PM kepada apple85   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-09-04 15:14


Quote:

On 2004-09-14 13:28, nuraini wrote:
Contoh: [email protected]" target="_new">[email protected]">[email protected]. Nama diwakili dengan nombor + abjad sahaja. Ia menggambarkan seorang yang sikap tertutup dan memerlukan masa yang agak lama sebelum mampu membuka dirinya kepada seseorang. Itupun juka kepercayaanya mampu diraih. Jika tidak. kirim salam sahajalah...




mcm betul je.....

honeydew_2512

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-09-04 15:55


wah tak sangka email ..pun ada klu utk kita secara tak langsung kita mengenali seseorang..

wah cik Nuraini... dapat kat mana nie?
hah..nak tanya apa email cik nuraini..
hah kira kantoi juga..
hehehe....


p/s: nuraini-san....su giyooohhhh

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-09-04 15:59



amboiiiiii........Prof......
nak kena karate nih......



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

majidah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10691
Posting: 492
Dari: Macquarie University Village

Kedah  


posticon Posting pada: 15-09-04 10:44


[email protected] pun saya mmg suka berkhayal.best tau,dpt jd orang lain kejap,jp puteri gunung ledang ke cinderella ke.hahahah..humor..ntah la,kalau ikut kwn.ramai ckp saya pandai buat lwk tanpa disedari tp saya rs saya ni garang.menyusahkan orang lain?tak dapat nak tolong tp sedaya upaya mengelakkannya.Kepimpinan?Insya Allah.Antara diberi dan tidak diberi peluang je.

Bookmark and Share

    


  Member Information For majidahProfil   Hantar PM kepada majidah   Pergi ke majidah's Website   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-09-04 11:20


Ia ke nuraini ooi... kalau ana mcm mane plak? [email protected]


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-09-04 11:31




Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-09-04 11:36


kalau ni plak?

[email protected]



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-09-04 11:38



Cik Siti ni memang terror betullah duk reka benda2 cam ni........





Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

nailofar_ain
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.02.2004
Ahli No: 7103
Posting: 23
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-09-04 11:52



ana tak tau pun nama email kiter ni menggambarkan peribadi diri kiter......sedikit sebanyak terkena juga...
betul ker ana ni tertutup orgnyer.....eh..mmg la kena tutup....hehheheh.....tutup aurat.......
yg penting be yourself....jgn hipokrit.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nailofar_ainProfil   Hantar PM kepada nailofar_ain   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 15-09-04 12:32


hehe...hari tu pakai nama sendiri,dah email tak aktif buat nama samaran.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-09-04 21:40


kalau [email protected] macam mana pulak....

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

sirna_bintang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10573
Posting: 291
Dari: cheras,KL

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-09-04 13:24


erm...mmg email saya saya guna nama penuh dgn nama ayah sekali...mcm tepat jugalah..sbb saya mmg tak suka berahsia ttg diri...bole dipercayai..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirna_bintangProfil   Hantar PM kepada sirna_bintang   Pergi ke sirna_bintang's Website   Quote dan BalasQuote

Fernalisadelgaisse
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.09.2004
Ahli No: 11057
Posting: 80
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-09-04 16:09


~ Camner kalau nama singkatan contoh: [email protected] dr 2 nama...apa maksudnya?

wassalam.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For FernalisadelgaisseProfil   Hantar PM kepada Fernalisadelgaisse   Pergi ke Fernalisadelgaisse's Website   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-09-04 12:37


laaa...tak kan khayalan kot....ana guna [email protected] sebab ana minat dengan satu lagu hijjaz tu. tajuk dia dinulhuda dan 1422h tu pulak wujudnya nick tuh......

-----------------
Keikhlasan teramat penting dalam mengatur kehidupan yang menyakinkan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

edlin
WARGA SETIA
Menyertai: 03.08.2004
Ahli No: 10459
Posting: 411
Dari: sg

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-09-04 12:40


Habis tu kalau kita guna nama orang biasa panggil kita + benda yang kita sukai cam mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For edlinProfil   Hantar PM kepada edlin   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 18-09-04 13:31



email ana [email protected]
y2k.. standing for.. tahun 2000 ana create email tu.

Nama dan Tahun

Contoh: [email protected].
Dia dikatakan seorang yang mempunyai ego yang tinggi. Pantang sesiapa yang cuba menentang pendapatnya. Selain itu dia juga tidak suka komitmen dalam jangka masa terdekat ini. Kewujudan tahun di akhir nama seolah-olah memperlihatkan dia tidak luas pandangan. Pendek kata dia juga menunjukkan pegangan yang mudah berubah-ubah.

isshhh.. ana bangkang yang Arif...he..he..
don't think so..
*seolah-olah memperlihatkan dia tidak luas pandangan. Pendek kata dia juga menunjukkan pegangan yang mudah berubah-ubah.

name nuha.. sempena nama adik yg ana kenal kat terengganu.. NUHA.. short form laa..name dia.. nurul... adalah......
juge name adik angkat ana.. n.hanan.. etc..


interesting.. topik..

~ walau sehebat manapun kita..
walau berjaya setinggi langit pun..
tetapi tanpa doa & restu ibu yg melahirkan kita tiadalah keberkatan hidup.....



[ Posting ini telah di edit oleh: simpLe_sHida pada 2004-09-19 17:04 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

itifa2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.09.2004
Ahli No: 11138
Posting: 80
Dari: johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-09-04 20:44




Bookmark and Share

    


  Member Information For itifa2Profil   Hantar PM kepada itifa2   Pergi ke itifa2's Website   Quote dan BalasQuote

pai
Warga Rasmi
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11405
Posting: 15
Dari: ampunk

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-09-04 22:21


oi....

tipu..tipu...tipu...

saya jujur ape... tap kene tipu gak....

keperibadian x bole digambarkan melalui emel name je oi....
bnyak lagi kene tgk.....

tipu..tipu...tipu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For paiProfil   Hantar PM kepada pai   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.117953 saat. Lajunya....