Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Men are born to succeed, not fail.
-- Henry David

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 84
Ahli: 0
Jumlah: 84




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Artis Nasyid :GAY"


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Artis Nasyid :GAY"

Please Mendaftar To Post


Oleh Artis Nasyid :GAY"

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-09-04 09:25


Kalau u all baca mingguan Malaysia, ada berita pasal ahli kumpulan nasyid meminati sesama jenis dan ia telah mula disedari oleh rakan rakannya......so how????

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-09-04 09:41


selalunya perkara macam ni orang kaitkan dengan pepatah "sukar untuk menyukai tetapi udah untuk membenci" artis asyid kumpulan mana tu erk? ntahlah..s ebelum niada dengar cerita sebelum keluar artikel kat paper. rasanye artikel kluar kat sebuah majalah hiburan islam.... tapi artikel tu berbaur penafian tentang perkara ini.... tetapi artikel kat mingguan malaysia berbaur kenyataan benda yang pasti? macam mana ni?

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_ingatan
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 808
Posting: 397
Dari: Melaka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-09-04 09:51


firstly, adakah berita ni mmg betl..dgr daripada tuannya..atau just kabar angin jek..tak baik memfitnah org...selidiklah dulu berita tu dulu barulah nak sebarkannya..wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ingatanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ingatan   Pergi ke sahabat_ingatan's Website   Quote dan BalasQuote

usamah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8451
Posting: 52

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-09-04 10:10


kalau benda nie betol.....ana rasa kita akan menerima bala dari ALLAH nanti sebab orang yang konon memberi nasihat agama melalui mikrofon telah melanggar apa yang dia sebut......kalau lah betol kita kena muhasabah diri supaya kita select betol2 siapa yang layak atau tak layak melalui nasyid nieee......tapi boleh juga ini adalah fitnah terhadap industri nasyid dan penyanyi nasyid

Bookmark and Share

    


  Member Information For usamahProfil   Hantar PM kepada usamah   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 14-09-04 10:14


Setahun lepas, saya banyak bergaul dan berkawan dengan artis nasyid. Lebih kurang 10 kumpulan nasyid.

Apa yang Josh katakan itu memang tak boleh dinafikan. Nak kata gay tak berani nak cakap.... tapi yang lentuk-luik, lenggang-lenggok, lembut kelembutan dengan cara bercakap di'perempuan'kan memang ada.

Yang pioneer ada dan yang baru nak start jadi lembut pun ada.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-09-04 10:21


see......saya pun ada pengalaman mcm tu...alih alih minta no phone......padahal tak kenalpun....sedihlah kalau kumpulan nasyid pun mcm dah nak hancur....

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

majidah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10691
Posting: 492
Dari: Macquarie University Village

Kedah  


posticon Posting pada: 14-09-04 11:27


sebagai seotrang yang tak tau apa2,pas baca news tu saya amek pendekatan husnozon je.Lagipun wartawan mmg itu keje dia.Apatah lagi klau geng2 yang anti Islamik ni.Ada saja salah yg dicari.Tapi setelah baca reaksi dr kawan2,saya pun tak tau apa nak cakap.betul ke?setakat lembut tu,insya Allah,yak bermakna mereka ni songsang.

Harapan saya berita ni fitnah semata2.sayanglah kalau pembawa mesej kebaikan membawa perangai buruk ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For majidahProfil   Hantar PM kepada majidah   Pergi ke majidah's Website   Quote dan BalasQuote

comel
Warga 5 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1334
Posting: 399
Dari: Mont'Kiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-09-04 11:31


....

Susah nak komen dalam perkara nie. Ia melibatkan individu dan peribadi seseorang.....pinta saya, sekiranya benar perkara ini dimintalah agar individu tersebut bertaubat dan kemabali ke pangkal jalan. Moga Allah memberikan petunjuknya sebelum terlewat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelProfil   Hantar PM kepada comel   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-09-04 11:39


apa jadi kalau ahli kumpulan nasyid lembut...nasyid pondanlah.....


p/s:apsal ramai budak laki lembut (non pondan)huh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 14-09-04 12:30




bahaya fitnah tu lbh besar drp membunuh.. gosip2 kat s/khabar ni tak leh nak percaya sgt.. tp kalo mmg betul ader.. pd artis nasyid tu, kembalilah ke pangkal jln.. tarbiyyah diri dulu sblm berda'wah pd org lain..

"Patutkah kamu menyuruh manusia supaya berbuat kebaikan sedang kamu lupa akan diri kamu sendiri; padahal kamu semua membaca Kitab Allah, tidakkah kamu berakal?" (al-Baqarah: 44)

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

cucu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10226
Posting: 226
Dari: Bumi Milik Allah

russia  


posticon Posting pada: 14-09-04 12:45




boleh caya ker dengan akhbar tu? ana dah lama tak beli akhbar tu. cukup membosankan. apatah lagi kalau mingguan malaysia. nak baca buka internet.... lagipun berita hiburan kat malaysia sekdar nak cukupkan korum kat ruangan akbar tu jer. yelah...banyak sangat gossip.... wartawan hiburan ni tau jaga tepi kain orang lain untuk dhebohkan kat orang ramai. jadi orang yang mudah percaya benda gini mudahlah menyangka buruk. jadinya dapat dosa secara percuma. wartwan2 hiburan ni kena ditarbiyaah sebenarnya. tapi diorang ni jenis kalau ditegur senang2 jer cakap ' kami cuma jalankan tugas... tak salah pun tulis macam tu'. inilah sikap wartawan hubiran. antum semua faham dan maklum jelah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cucuProfil   Hantar PM kepada cucu   Quote dan BalasQuote

amier_hafizun
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2004
Ahli No: 9614
Posting: 43
Dari: KuKuM..Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-09-04 13:03


ana pn x pahamlah ngn dunia hari ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amier_hafizunProfil   Hantar PM kepada amier_hafizun   Pergi ke amier_hafizun's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-09-04 15:24


satu senario yg amat membimbangkan...

-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

SitiSabarini
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.12.2003
Ahli No: 5664
Posting: 69
Dari: kuala krai, kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-09-04 16:27


astaghfirullah....macam ni nak dakwah orang..... fikir dulu sheikh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For SitiSabariniProfil   Hantar PM kepada SitiSabarini   Pergi ke SitiSabarini's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-09-04 16:42


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah setelah membaca berita tu di akhbar umi terasa sedih dan pilu di hati ini kerana imej para penasyid telah dicemari. Beginilah, umi harap anakanda Kang yang sering kumpul dengan mereka buat satu perjumpaan dan minta Ustaz Amal atau sesiapa yang boleh dihormati pendapatnya mengumpulkan mereka yang di syaki (terbukti) dan dinasihati atau keluar dari kumpulan nasyid tersebut. Jadi ukhwah.com telah menjalankan tanggungjawab nasihat menasihati sesuai dengan kosep Suratul Asr. Cubalah ya ... doa umi agar berjaya. Allahuma Ameen

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - Alhamdulillah once the Messenger of Allah SWT was sitting with some companions when a man passed by. One of the companions said: "This is a very good man. I love him." The Messenger inquired: "Have you ever told him that?" The companion responded: "No!" The Prophet said, "Go and tell him that you love him."

Nowadays we criticize others loudly. When it comes to good deeds deserving praise, we keep queit. The Prophet saw teaches us to verbalize our appreciation. Others must hear it from us loud and clear. The pivotal principle of a Muslim is to praise Allah, the Most Praiseworthy. But this should spread to our fellow men. Listen to the Prophet's saying:

"Man lam yashkurinnas lam yashkurillah" (He who does not thank people, does not thank Allah).(Sunan Abu Dawud, Sunan At Tarmidihi and Musnad Ahmad ibn Hanbal)


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

lidya_haryati
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1892
Posting: 255
Dari: temerloh

malaysia  


posticon Posting pada: 14-09-04 16:44


hemmmm... ape lah nak jadi dengan dunia nasyid....
kerana nila setitik rosak susu sebelanga....

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidya_haryatiProfil   Hantar PM kepada lidya_haryati   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-09-04 18:53


hemm...mcm2 sekarang nih..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 14-09-04 22:30


Terima kasih Ummi. Cuma agak susah sikit dilaksanakan. Bukan tak boleh, tapi agak susah.

1. Dah jarang sangat bergaul dengan mereka
2. Antara mereka dengan mereka mereka mereka (kumpulan nasyid) saling tak sefahaman. Tindas menindas, jatuh menjatuh, umpat mengumpat, fitnah memfitnah. Maaf dipinta, itulah hakikatnya (namun tak semua. Tak dinafikan, banyak kumpulan nasyid yang thiqoh dan semi-thiqoh. Biasalah... manusia, macam-macam ragam)

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

condemned
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.06.2004
Ahli No: 9566
Posting: 121
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 14-09-04 23:00




mintak2 berite tu x betul..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For condemnedProfil   Hantar PM kepada condemned   Pergi ke condemned's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-09-04 14:45


mintak mintak betul...so takyah hipokrit lagi mana mana kumpulan nasyid yg minat"tutututuT"..TU..jgn ingat yg tak berkopiah tu jahat,kadang2 ada yg berkopiah lagi buruk perangai.....


p/s:dah nampak

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-09-04 18:31


waduh..waduh... gawat nie... syok sama sendiri... x takut ke murka Allah? Kalau nak terus berkelakuan mcm nie, toksahla bernasyid lagi... balik kg tanam jagung... ada juga faedahnye... menjatuhkan imej islam dan nasyid islam...
tindah menindas lagi satu masalah... adakah bernasyid nie mengejar nama dan kedudukan.... ? Bukan kerana Allah ke? kan bernasyid nie salah satu dakwah juga tapi kenapa mesti ada saingan...? kalau saingan dalam perniagaan takpa sebab dituntut dalam isalam tapi kalau bernasyid untuk mengejar nama dan kedudukan, hentikanla... kalau ana tahu sape org tu, ana stop beli kaset kump. nasyid tu... tapi kenala selidik dulu kebenarannye dulu..... bernasyid nie sebenarnye adalah untuk menyampaikan dakwah. bukan hiburan semata-mata.... betul x JoshuaIsfahan? maafla kalau ana tersilap kata...


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-09-04 22:15


i hate gay.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-09-04 23:08


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah tq atas respon anakanda kang itu. Beginilah sesiapa yang membaca dan tahu 'who is the culprit' cubalah usahakan untuk menegur atas dasar Suratul Asr.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

najwa_hayati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.09.2003
Ahli No: 3625
Posting: 182
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-09-04 23:26


assalamualaikum..

pada yang tahu tuh.. cuba-cuba laa nasihat... pada yang tak tahu tuh.. husnuzon je laa... better kalu kita bersangka baik kat org lain...


bila manusia mengejar dunia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_hayatiProfil   Hantar PM kepada najwa_hayati   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 16-09-04 10:50


hah hah hah... kelakor pulak.. zaman skrg ni mmg mcm2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-09-04 18:09


assalamualaikum

erm..entah keh..nak percaya pun...ish cam tak percaya...ape2 pun kene selidik betul atau tidak..atau cume propaganda je..kekadang bukan nye betul paper2 nie..byk yg diputar belit kan lah...

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-09-04 21:12


betul ker cerita ni...amat membimbangkan!!

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

ninja
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10955
Posting: 222
Dari: kedah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-09-04 11:02


salah paham je nih..ahli nasyid tu maybe care bergurau die macam tu..jadi takleh la salahkan die...
macam gak gel bile jalan2 selalu pegang tangan member die..tak pulak kite tuduh diorang lesbian..tapi kalau laki buat camtu..haaaaaa mesti orang akan pandang serong..keh keh keh
jadi rasenye..pihak yg mendengar berite ni maybe salah tafsir cerite dari phk kedua...jadila berite macam tu...

salah paham jer nih...lame lame ok la tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ninjaProfil   Hantar PM kepada ninja   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 17-09-04 16:06


emmmmmm....

pelik nyer dunia ni...dah tak tahu nak cakap lagi kalaulah apa yang dinyatakan oleh saudara joshua tu betul....

tapi kalau betul...nak buat macammana...kita ingatkan merekalah penyambing dakwah...tetapi hampasssssss......baik tak payah bernyasid macam tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-09-04 16:16


yg ok tu oklah,yg tak ok ni mana yg minat sesama jenis....baik baiklah kalau dia kata"boleh enta bagi no phone pd ana"hehehehe.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 17-09-04 16:22


hihihi...habis tu joshua..kamu bagi tak no fon kamu tu??????

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

condemned
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.06.2004
Ahli No: 9566
Posting: 121
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 19-09-04 22:13


kalau dari surat khabar ngan berita kat tv..jgn percaya sangat...ntah betul ntah x.

Bookmark and Share

    


  Member Information For condemnedProfil   Hantar PM kepada condemned   Pergi ke condemned's Website   Quote dan BalasQuote

edlin
WARGA SETIA
Menyertai: 03.08.2004
Ahli No: 10459
Posting: 411
Dari: sg

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-09-04 22:43


Tak baik r tuduh-tuduh......
First....check dulu benda tu btul ke tak.....
Kan sekarang ni kumpulan nasyid tengah naik.......manalah tahu itu salah satu cara nak menjatuhkan diaorang.....!!!!!!
Macam mana umat islam nak maju kalau asyik tuduh menuduh..........
Bukankah syaitan telah berjanji akan menghasut anak adam hingga ke akhirat nanti......
Think about it first....


Bookmark and Share

    


  Member Information For edlinProfil   Hantar PM kepada edlin   Quote dan BalasQuote

ninja
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10955
Posting: 222
Dari: kedah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-09-04 17:15


ntah ntah betul...
takderla..salah paham jer neh..bakpe nak besar besarkan..lagipon...kite tak rugi ape ape pon..salah budak nasyid tula..yg gatal peluk member tu pesal..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ninjaProfil   Hantar PM kepada ninja   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 21-09-04 17:42



Susah la nak kata apa.. Apa yang terbaik ialah kita berdoa supaya dia diberi hidayah oleh Allah. Sebab kita pun tak tahu sejauh mana kebenaran cerita ni kan??? Lagi2 media massa sekarang yang hanya tahu mecari gossip, gossip, gossip. Inilah bahayanya fitnah media massa. Tapi, nak deny terus pun memang tak boleh sebab memang ada kumpulan nasyid ni yang ahlinya...alahai, bersopan-santun sungguh sampai nak terbalik ana dibuatnya..Eeee..gerun sungguh.. Doa jelah, tu la selemah-lemah iman


----------------------------------------------------------
Hidup ini adalah masalah,
Tanpa masalah bukanlah hidup namanya,
Tapi jangan sekali-kali mencari masalah,
Biarlah masalah yang mencari kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-09-04 18:40


hihihi...habis tu joshua..kamu bagi tak no fon kamu tu??????

-----------------


kalau i kena cam tu...mau tak kena terajang.......masuk dlm berita sensasi ukhwah.biar satu malaysia tahu..buat malu agama je...betullah,kadang2 ada ahli kumpulan nasyid ni ala ala sopan sgt sampai...nak tertonggeng kita buatnya...saya pernah jumpa dan sampai sekarang tak tahu mcm mana saya boleh tertengok nasyid.....yg lembik2..berkumis halus tu...agak agak lebih....jer.....tahulah nak wat per

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-09-04 18:42


"Tak baik r tuduh-tuduh......
First....check dulu benda tu btul ke tak.....
Kan sekarang ni kumpulan nasyid tengah naik.......manalah tahu itu salah satu cara nak menjatuhkan diaorang.....!!!!!!
Macam mana umat islam nak maju kalau asyik tuduh menuduh..........
Bukankah syaitan telah berjanji akan menghasut anak adam hingga ke akhirat nanti......
Think about it first.... "

Naik apa benda?yg best rabbani jer..yg lain tu so so dan yg selebih lebihnya..so so and so...tak caya dah..kalau u dah kena peluk..baru tahu penangan jubah nasyid ngan minyak atar bergelen gelen.....bukan nak jatuhkan nasyid,tapi yg masuk nasyid ni nak jatuhkan industri ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-09-04 21:03


aaaikkk.... atas bunyi lain.....bawah bunyi lain plak....mane satu betul nie?????????

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

ninja
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10955
Posting: 222
Dari: kedah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-09-04 01:05


riyas...yang atas tu copy and paste...yang bawah barula pandangan dari sender...paham?awak bleh rujuk dari komen yang terdahulu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ninjaProfil   Hantar PM kepada ninja   Quote dan BalasQuote

ninja
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10955
Posting: 222
Dari: kedah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-09-04 01:10


mase pertandingan nasyid antara ipt...adeke seorang mamat nasyid remaje ni die berkepit ngan budak pompuan tangkap gambar...mau je member kitorang time tu nak baling ngan kompang...pk mase tu masuk pertandingan jer...kalau ikut hati bantai baling jer....
ader gak member snow yang pernah buat album nasyid...tapi setelah rakam album..maknenye tunggu nak pasarkan je...team diorang kene banned oleh syarikat nasyid tu pasal diorang nye ahli ade 5...ye ar syarikat tu cume nak 4orgje ahli...
yang buat member ninja bengang tu..adeke team nasyid baru ni yang dah nyanyi balik lagu diorang ni buat sombong...rupe rupenye...baru la ninja tau..banyak team nasyid yang dah macam band boy ni nyanyi nasyid cuz diorang nak populer...yer arr pegi ipt sume pompuan kerumun..tak ke best...
rabbani gak best...maintain dari dulu...cayalahh...

p/s...mane nak cari ek muzik intro rabbani mase diorang masuk pentas...?gempak maaa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ninjaProfil   Hantar PM kepada ninja   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 22-09-04 11:48


emmmm...

memalukan orang je....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-09-04 10:41




Sy rasa mmg ade kumpulan nasyid camtu, apa kata sesapa yg ada pengalaman nengok sendiri kumpulan nayid camtu namakan ajer kumpulan tu kat sini, supaya kumpulan2 nasyid yg lain tu tak dicemari sekali. Kalau kita cakap pakai general ni, seolah2 semua kumpulan nasyid dah jadi ala2 camtu. Sedihnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

ninja
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10955
Posting: 222
Dari: kedah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-09-04 10:44


nak bgtahu name team...huhuhuhu..tak yah la..team ni ramai sangat peminat di kalangan remaja wanita..tu yg amik kesempatan tu..sejahat jahat aku...tak pernah aku amik kesempatan kat gel yg baru aku kenal....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ninjaProfil   Hantar PM kepada ninja   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-09-04 23:23


Manusia Hari Ini

apa sudah terjadi
manusia hari ini
nilai insan sudah hilang tiada lagi
identiti sebagai manusia
lenyap sama sekali
kerana duit dijual apa sahaja

ilmu dijual untuk mendapatkan gaji
iman dan Islam dikorbankan untuk kesengan diri
badan diserahkan kepada binatang-binatang jalang
yang berupa manusia bernafsu rakus

kerana awam rupa yang cantik
di iklankan bersama barang
kerana kemewahan untuk kapitalis mencari kekayaan
yang tidak puas denga cara halal
yang tidak berperikemanusiaan
yang ingin untung dengan sebanyaknya
tanpa memikirkan maruah orang

siapakah yang akan menyedarkan mereka
siapakah yang akan membimbing mereka
siapakah yang akan membetulkan mereka
siapa oh siapa

moga Allah datangkan seorang pembela 2x

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

karkuntimur
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2003
Ahli No: 4433
Posting: 49

Selangor  


posticon Posting pada: 24-09-04 00:39




hm bagi ana no komen. orang yang nasyid pun tak semestinya alim dan kuat iman. kalau dulu pernah kecoh imam rogol budak. bapa pun boleh rogol anak apalagi kalau sekarang nie budaya 'gay'.
na'uzubillahi minzalik.

tapi sedihla...mencemarkan nama baik agama.
agak2 kalau tak leh nak berubah, kuar la dari nasyid. sebab kalau buat salah sendiri, diri sendiri yang berdosa dan bala' ditimpa pada dirinya sahaja.
tapi kalau jadi umum semua orang boleh berdosa dan bala' pun ditimpa kepada umum.


Bookmark and Share

    


  Member Information For karkuntimurProfil   Hantar PM kepada karkuntimur   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 24-09-04 02:38


hmm....kalau nak kira yg lentoq lembut tu,tak dinafikan memang ada dalam nasyid....

pada saya artis nasyid dan artis lain sama sahaja.yg bezanya cuma matlamat...
nyanyian tu jer

perangai sama saja...kalau dah nama artis,tetap artis juga.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-04 09:17


apa-apa pun terpulang pada niat sendiri.jika hati dan niat kita sendiri bersih insyallah kita akan dapat petunjuk daripadanya.harap-harap semua yang menyampaikan dakwah bersihkan hati dan juga minda untuk berdakwah dan juga mengeratkan ukhwah.bukan bergaduh sesama sendiri.merosakkan perpaduan islam yang kukuh.
islam bukan agama perosak,islam bukan agama penindasan,islam adalah agama yang menunjukkan kebenaran dan juga ketenangan.

-----------------
jagalah diri.....
hiasi peribadi.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-04 09:34



Quote:
nak bgtahu name team...huhuhuhu..tak yah la..team ni ramai sangat peminat di kalangan remaja wanita..tu yg amik kesempatan tu..sejahat jahat aku...tak pernah aku amik kesempatan kat gel yg baru aku kenal....



Kalau nak cakap, cakap jela, jangan main kias2, kesian kat mereka yg tak terlibat.Tak baik main gosip2 mangga tau.



Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

sirna_bintang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10573
Posting: 291
Dari: cheras,KL

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-09-04 10:02


erm.......macam maner ni???macam maner nak dapat berita sahih ??

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirna_bintangProfil   Hantar PM kepada sirna_bintang   Pergi ke sirna_bintang's Website   Quote dan BalasQuote

ninja
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10955
Posting: 222
Dari: kedah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-09-04 00:18


kalau kusebar...ade yg kate kan ku fitnah...so..lebey baik ku diam..lagi pon seperti ku cakap dari awal...tak gune carik salah orang...kitae pon banyak salah...cuz tula ninja cakap...sejahat jahat ninja.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ninjaProfil   Hantar PM kepada ninja   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 17-08-07 22:17


hmm,elok cmpak saja kat laut atlantik nun biar lmas terus

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 18-08-07 09:16


sedehhhh....
harapkan pagar jaga padi
tapi padi pulak dimakan olehnya.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 18-08-07 09:20


lorrr, lepas posting baru ana tengok, rupanya cerita ni cerita 3 tahun lepas...Rashdin timbulkan semula...apapun,,,harap lani depa dah taubat dah,taubat... jangan tau buat saja,,,


-----------------
_TerUsKan MenCaRi ReDha AllaH deNgAn MeneNtanG GoV yang ZaLiM_
[ Telah diedit oleh: aku_hambamu pada 18-08-07 09:21 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.151028 saat. Lajunya....