Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa yang dilihat, dimakan, didengar akan jadi sebahagian daripada diri kita
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Jejak Nasyid
Topik: the best of da best


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Nasyid
    »» the best of da best

Please Mendaftar To Post


Oleh the best of da best

cutiegurl_dehearty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.08.2004
Ahli No: 10835
Posting: 84
Dari: bumi tercinta

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-09-04 15:10




erm..... saje nak tanye....
antara baynak2 nasyid yg pernah anda sume dengar, maner satu yg betul2 menyentuh hati sanubari anda atau yg maner satu paling best skali????????


~ dihati ~



Bookmark and Share

    


  Member Information For cutiegurl_deheartyProfil   Hantar PM kepada cutiegurl_dehearty   Quote dan BalasQuote

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-09-04 16:47


pasrah segalanya...Dehearty.. ada kene-mengena ngan saya.....



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 12-09-04 17:26




lagu handzalah (rabbani).. sbb kisah handzalah tu.. ditambah lg dgn vokal ust. asri yg mmg mantap.. lirik & susunan muzik yg best..

[ Posting ini telah di edit oleh: alea13 pada 2004-09-26 16:13 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

cute_islam89
Warga Rasmi
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1010
Posting: 6

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-09-04 23:27


rasa-rasanya lagu pasrah segalanya by dehearty

-----------------
If you wanna go somewhere or be somebody,you better wake up and pay attention!

Bookmark and Share

    


  Member Information For cute_islam89Profil   Hantar PM kepada cute_islam89   Quote dan BalasQuote

saifullah_walmaslul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10571
Posting: 85
Dari: Gombak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-09-04 13:11


Bagi ana, ana suka lagu Berkelana (album Yalla Beena), Janji (album Epik), dan Yalla Beena. Dari kump RABBANI Krn lagu Berkelana menyentuh hati, Janji dan Yalla Beena membawa mesej yg amat baik disamping memberi semangat kepada pendengar.

Bookmark and Share

    


  Member Information For saifullah_walmaslulProfil   Hantar PM kepada saifullah_walmaslul   Quote dan BalasQuote

aeman_farisi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.08.2004
Ahli No: 10644
Posting: 73
Dari: PJ

iraq   avatar


posticon Posting pada: 19-09-04 19:48



Bagi ana pulak, lagu HANDZALAH~RABBANI.
Memang menyentuh hati.
Sound effectnya memang berkesan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aeman_farisiProfil   Hantar PM kepada aeman_farisi   Quote dan BalasQuote

mno
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 352
Posting: 43
Dari: selangor

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-09-04 16:12


nur kasih pun ble tahan gaks

Bookmark and Share

    


  Member Information For mnoProfil   Hantar PM kepada mno   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-09-04 18:15




latest nye Pasrah Segalanya by Dehearty la (sbb macam khairoo gak, it happens in my life),, tapi kalau nak masukkan dalam list "best of the best".. hmm ada la dlm 4-5 nasyid gak..

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-04 00:20


ke makam bonda...UNIC

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

sha_z
Warga Rasmi
Menyertai: 29.09.2004
Ahli No: 11482
Posting: 5
Dari: Kedah

Perlis  


posticon Posting pada: 29-09-04 14:57


..

bagi shaz ler lagu nasyid sekarang tak macam dulu2 ..lagu nasyid dulu ..awal 90an kalau dengar je lagu nasyid dari Nada murni terutama nyer mesti naik bulu roma...syahdu betul ....shaz suka lagu nasyid Nada Murni ....DI pondok Kecil...mungkin org sekarang tak pernah dengar lagu tuh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sha_zProfil   Hantar PM kepada sha_z   Quote dan BalasQuote

Fernalisadelgaisse
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.09.2004
Ahli No: 11057
Posting: 80
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-09-04 15:23


Asalamualaikum...

Bagi saya..sama cam shaz..saya amat meminati lagu2 dlm album Nada Murni..especially lagu Munajat....terharu mendengar lirik lagu tersebut..

Wassalam

-----------------
::Redhalah dengan apa yang telah berlaku ke atas dirimu, usahlah menyesalinya kerana setiap perkara yang terjadi itu ada hikmah disebaliknya::

Bookmark and Share

    


  Member Information For FernalisadelgaisseProfil   Hantar PM kepada Fernalisadelgaisse   Pergi ke Fernalisadelgaisse's Website   Quote dan BalasQuote

sha_z
Warga Rasmi
Menyertai: 29.09.2004
Ahli No: 11482
Posting: 5
Dari: Kedah

Perlis  


posticon Posting pada: 30-09-04 13:56



Shaz tengah cari kaset or CD nada murni...dulu shaz ada koleksi NM tapi umah shaz banjir ..abislah tak tahu kat mana nak cari...
Munajat..emppp menyusuk jiwa...insaf bila dengar


Bookmark and Share

    


  Member Information For sha_zProfil   Hantar PM kepada sha_z   Quote dan BalasQuote

azrina
Warga Rasmi
Menyertai: 04.04.2004
Ahli No: 8206
Posting: 5
Dari: bandar tasik puteri , kundang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-09-04 15:09


assalamualaikum...wbt

Bagi ana lagu nasyid ni semuanya best-best. Tapi lagu terbaru yang ana dengar Kalimah Cinta dan Setanggi Sturga dari kumpilan in-team memang best...... kalau dengar sambil menghayati lirik lagu boleh tegak bulu roma. Betul-betl syahdu.



Bookmark and Share

    


  Member Information For azrinaProfil   Hantar PM kepada azrina   Quote dan BalasQuote

Chaos
Warga Rasmi
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11648
Posting: 1
Dari: Kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 27-11-04 14:29


sumenye best......
ape pendapat sume tentang kebanyakan lelagu nasyid skarang yang memasukkan unsur cinta dalam seni katanya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ChaosProfil   Hantar PM kepada Chaos   Quote dan BalasQuote

Are-main
Warga Rasmi
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11232
Posting: 9
Dari: Sekinchan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-09-05 11:37


Hijjaz - Sebelum Terlena

Bookmark and Share

    


  Member Information For Are-mainProfil   Hantar PM kepada Are-main   Quote dan BalasQuote

Are-main
Warga Rasmi
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11232
Posting: 9
Dari: Sekinchan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-09-05 11:38


juga Saujana - Nur Malam

Bookmark and Share

    


  Member Information For Are-mainProfil   Hantar PM kepada Are-main   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.094787 saat. Lajunya....