Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila seseorang itu sentiasa meninggi diri, dirinya saja yang lebih dari orang lain, dirinya saja yang hebat, pastilah dialah orang yang paling rendah nilai, maruah, akhlak dan kedudukannya
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 66
Ahli: 0
Jumlah: 66




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 8 hari yang lalu
muslimiman: 13 hari yang lalu
tornado: 33 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Siapa Tau Poco-Poco?


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Siapa Tau Poco-Poco?

Please Mendaftar To Post


Oleh Siapa Tau Poco-Poco?

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 09-09-04 15:11


Kalau tak silap saya poco-poco tu tarian.tapi saya tak tau ape dia.Tapi terdengar gak pasal poco2 dr kawan-kawan.Sape bole terangkan kat saye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

syirqey
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.11.2003
Ahli No: 5027
Posting: 94
Dari: Pahang, Malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-09-04 15:53




actually, tarian poco-poco tu berasal dr satu kaum dr Indonesia... saya pernah tgk live tarian tu ketika menyambut kedatangan pelajar UITM Macang di Kedutaan Malaysia di Medan, Indonesia. Agak menarik dengan gabungan muzik dan macam senam robik sikit tp banyak gerakan kaki dr tangan. dan yg tak best campur laki pompuan.. pergerakan kejap ketepi, kebelakang dan kedepan dengan step tertentu. datanglah Medan kalau nak tahu... adios

Bookmark and Share

    


  Member Information For syirqeyProfil   Hantar PM kepada syirqey   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-09-04 17:04


ingatkan pok ko..sejenis binatang yg hebat,,,kihkihkih

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 09-09-04 19:05


la berasal dari indon ke.baru saya tau.dengar macam best je poco2 ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 09-09-04 19:13


Alamak encik Iman7 malu-malu pulak anda ingin mengatakan bahawa anda pernah menari poco-poco. Info tambahan. Selain popular di indonesia poco2 juga adalah acara rasmi di kebanyakan aktiviti KUKUM. Alamak kantoi bebudak KUKUM. Antara yg terer menari Poco2 adalah Encik Iman7 sendiri

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

hakimabdulrahman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10003
Posting: 541
Dari: kawan

singapore  


posticon Posting pada: 09-09-04 20:21



Ingatkan pocong......



Bookmark and Share

    


  Member Information For hakimabdulrahmanProfil   Hantar PM kepada hakimabdulrahman   Pergi ke hakimabdulrahman's Website   Quote dan BalasQuote

abu_muaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9096
Posting: 224
Dari: Riau - Indonesia

indonesia  


posticon Posting pada: 09-09-04 20:43



Info :
Tari poco-poco berasal dari daerah Sulawesi Utara, Manado.

Usah diamalkan tari-tarian maksiat tu.....




Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_muazProfil   Hantar PM kepada abu_muaz   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 09-09-04 21:54


Kami terpaksa malah dipaksa.
Tapi dalam dipaksa pun tak gi gak.
Padan muka diorang

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 09-09-04 23:55


Tu la pasal ese tak suke poco2 ni tapi kat kukum tanpa poco2 sesuatu aktiviti yang dijalankan pasti tidak akan sempurna katanya.padahal kami tak mahu itu semua.bantu la ese ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-09-04 08:34


isk..teruknya KUKUM...

-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

AinaAtikah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10806
Posting: 43
Dari: pahang

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-09-04 13:06


poco2 best aper....
kalau tak takkan kukum buat slalu...
pendek kate...senaman yang menyihatkan badan....
huhuhuhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For AinaAtikahProfil   Hantar PM kepada AinaAtikah   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 10-09-04 17:30


ese tak suke poco2.......




Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-09-04 19:48


ooo... tu ke poco2. ingatkan makanan tadi

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 10-09-04 21:49


Ha ni lagi teror bab poco-poco dipersilakan Cik AinaAtikah

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

AinaAtikah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10806
Posting: 43
Dari: pahang

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-09-04 23:20


elehhh......encik usmad tu jelesla sy pandai menari poco2...bkn student kukumla kalau tak pandai poco2

Bookmark and Share

    


  Member Information For AinaAtikahProfil   Hantar PM kepada AinaAtikah   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 11-09-04 00:30


Ala saya pun reti saje taknak tunjuk. huhuhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

badai_trg
Warga Rasmi
Menyertai: 10.09.2004
Ahli No: 11053
Posting: 15
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-09-04 10:10


..............tak salah sebenarnya kalau poco2 di jadikan satu adat dalam majlis..............aper yang salah pada poco2???tak ader kecacatan sebenarnya......apa yang membuatkan keterpesongan dan menjadi satu perkara yang ditegah adalah kerana ia dilakukan dengan percampuran...atau lebih mudah lagi pergaulan bebas antara lelaki dan pompuan.so perkara ini yang membuatkan ia di tegah...jangan pandang perkara ni remeh........ok en usmad....iman7 ...bergabunglah dengan iman berempat.............buatlahsatu tanzim yang mampu menggegarkan segala kemungkinan..aamin.........semoga berjayer

Bookmark and Share

    


  Member Information For badai_trgProfil   Hantar PM kepada badai_trg   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 11-09-04 23:29


betul tu badai trg....poco2 tak salah tapi orang yang menyebabkan dier salah...tapi ese tak suke poco2....ni badai_trg aku memang tak layak nak gegarakan....bukannye bagus sangat ...surau pun jarang melangkah...dah la dosa banyak...nak gabung ngan imam berempat sape la aku...bior la mereka je yang buat...aku tak mampu nak buat.... kalau ko ghase mampu tolong la diorang ni.ok

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

walllessmeem
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9000
Posting: 35

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-09-04 11:53


tarian ni kawan saya blajar mase perasmian penutup pertandingan badminton piala sultan kelantan kat dewan tengku anis,pgkln chepa. dia ckp best.kalau tak buat cmpur laki pompuan,tak haram kan? org pompuan takyah le menari,laki sudah laaa.. lagipon org pompuan buruk kalau menari... hahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For walllessmeemProfil   Hantar PM kepada walllessmeem   Quote dan BalasQuote

HaDeN
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.09.2004
Ahli No: 11141
Posting: 42
Dari: Jakarta-Bekasi, Nusantara

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 15-09-04 17:18




lagi omongin poco-poco yah?
poco-poco itu lagu asal daerah sulawesi, kalau tidak salah daerah sulawesi utara.

sedangkan tarian poco-poco (ini setahu saya loh...) ada orang yang membuat gerakannya sesuai untuk lagu poco-poco, juga menjadi lagu untuk pengantar senam kesegaran

salam dari orang sebrang





-----------------
[B]Jangan takut dan jangan sedih saudaraku, there's no impossible things in this world[/B]
visit my stylish [URL=http://geocities.com/hadenworld/]home[/URL]
[IMG]http://www.animations-galore.com/Images/Animals/penguin.gif[/IMG]



[ Posting ini telah di edit oleh: HaDeN pada 2004-09-15 17:20 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaDeNProfil   Hantar PM kepada HaDeN   Pergi ke HaDeN's Website   Quote dan BalasQuote

syirqey
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.11.2003
Ahli No: 5027
Posting: 94
Dari: Pahang, Malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-09-04 21:27




uik.. panjang perbahasan poco2 rupanya.. apalah yang pelik sangat dgn tarian nih.. ada baik ada yg buruknya... buat aperlah nak panjangkan cerita.. amiklah yang baik.. buat aper nak amik yg buruk.. janganlah buat sampai nak campur laki pompuan.. tarian tu cam tai chi lah gak.. baik utk kesihatan kononnya.. heheh.. jika yg baik.. buat aper nak larang.. tul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syirqeyProfil   Hantar PM kepada syirqey   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-09-04 14:20


pernah dgr.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

nurul_aida
Warga Rasmi
Menyertai: 30.07.2004
Ahli No: 10399
Posting: 10
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-09-04 18:54


poco┬▓.. glamer kat perlis...
klu tak silap.. poco┬▓ niey jd salah satu subjek ko-q kat kukum... hym, pena berada di perlis sbln lebey... ade la tau skate┬▓ psl aktiviti niey. tp xpena join pn... sbb ade sorg ustaz larang sye p... hihi... klu tak silap jugak... kat skola┬▓ pn kene de subjek poco┬▓ niey dlm ko-q derang... walallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_aidaProfil   Hantar PM kepada nurul_aida   Pergi ke nurul_aida's Website   Quote dan BalasQuote

azliyanazhari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.10.2003
Ahli No: 4654
Posting: 86
Dari: pluto

russia   avatar


posticon Posting pada: 21-09-04 10:27


poco2 tuh cambest jek...kalau student kukum x reti malu laa...rektor korang pun terror tau...eheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For azliyanazhariProfil   Hantar PM kepada azliyanazhari   Pergi ke azliyanazhari's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 27-09-04 18:08



Poco-poco tu adik beradik Pikor dalam Dragon Ball tu kot?? Tak pun sepupu kepada lepat pisang. Tak pun kawan kepada Lolipop kot....


----------------------------------------------------------
Hidup ini adalah masalah,
Tanpa masalah bukanlah hidup namanya,
Tapi jangan sekali-kali mencari masalah,
Biarlah masalah yang mencari kita.


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

kazuya
Warga Rasmi
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 7715
Posting: 10
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-10-04 10:46


poco-poco??huhuhu...elergic btol ah bile sebot poco-poco nie...me knal tarian poco-poco nie mase mggu orientasi...ahakss....xigt pom step2 dier,wpon simple...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazuyaProfil   Hantar PM kepada kazuya   Quote dan BalasQuote

kl_guy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.10.2004
Ahli No: 11724
Posting: 94
Dari: Malaysia

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-10-04 13:02


ooooo 2 poko2 rupenye

time kasih smua

Bookmark and Share

    


  Member Information For kl_guyProfil   Hantar PM kepada kl_guy   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 15:40


assalamualaikum!!
iman tak tahu pula pasal poco-poco itu....
betul ke poco-poco itu tarian syirqey??

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

aref_geomatik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6458
Posting: 78
Dari: KB

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-07-05 22:06


haaaa....saya pun baru tau pasal poco-poco
masa di uitm....
ingat apa rupanya mereka menari hehe....

dia lebih kurang dengan J-Robik lah (johor-robik)
tapi lagu j-robik lagu zapin
poco-poco pakai lagu indon mana entah.... :lol:


-----------------
Berilmu,
Beriman,
Beramal &
Beristiqamah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For aref_geomatikProfil   Hantar PM kepada aref_geomatik   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 23:22


tak tahu..he..hee..

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

aref_geomatik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6458
Posting: 78
Dari: KB

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-07-05 11:29


hehe....
kalau tak tau Ghufranallah buat2 tau lah :-D


-----------------
Berilmu,
Beriman,
Beramal &
Beristiqamah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For aref_geomatikProfil   Hantar PM kepada aref_geomatik   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-07-06 07:59


kita tau masa orientasi hari tu.....
tapi bebudak plkn dah biasa buat... :-)


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

    


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

wani86
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15815
Posting: 22
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-07-06 10:23


hhehe tarian ni moga faous kat indon.selalu nya diadakan di penghujung acara ajlis.mula2 belajar tu mgg rasa kekok lama-lama biasa lah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wani86Profil   Hantar PM kepada wani86   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.121289 saat. Lajunya....