Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-07-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau tak pernah bersiap sedia untuk memilikinya, pasti anda tidak mungkin memperolehi walaupun ia mendatang ke depan anda.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 153
Ahli: 0
Jumlah: 153




  Yang Masuk Ke Sini
yanokage: 8 hari yang lalu
Rashdin: 25 hari yang lalu
khalifah: 30 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Cinta seorang lelaki


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Cinta seorang lelaki

Please Mendaftar To Post


Oleh Cinta seorang lelaki

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-09-04 09:48


Bila lelaki benar2 jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dgn ikhlas, perubahan sikapnya amat mengejutkan. Hati lelaki yg dianggap keras selama ini, tiba2 secara semulajadi menjadi selembut kapas apabila sudah jatuh cinta dgn relanya. Bahkan lelaki yg mabuk cinta sanggup berkorban dan buat apa sahaja utk kekasihnya. Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai. Utk melihat lelaki menangis amatlah payah. Diantara tanda2 lelaki yg jatuh cinta dgn hebat ialah:
>
>
>
>1. Dia bersungguh2 melakukan sesuatu utk kekasihnya dgn rela bukan krn terpaksa.
>
>2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yg kuat bercakap.
>
>3. Dia byk menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.
>
>4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya krn perasaan cemburunya yg meluap2.
>
>5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.
>
>6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya krn dia sentiasa berasa curiga.
>
>7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn kekasihnya.
>
>8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.
>
>9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian krn dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain.
>
>10. Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.
>
>11. Dia pandai merajuk hati krn ingin dipujuk oleh kekasihnya.
>
>12. Dia akan mengalabah apabila kekasihnya berjauhan daripanya terlalu lama.
>
>13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.
>
>14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.
>
>15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya krn dia merasa kasihnya lebih kuat drpd kekasihnya.
>
>16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada urusan penting dengannya.
>
>17. Dia cuba meluangkan lebih byk masa dgn kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dgn sabar.
>
>18. Dia membanggakan kekasihnya di depan org lain.
>
>19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dgn cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.
>
>20. Apabila timbul org ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.
>
>21. Dia menganggap kekasihnya sebagai org yg paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.
>
>22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.
>
>23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan.
>
>
>
>HARGAILAH…….. ..
>
>
>
>= sesungguhnya mata yang tidak pernah menangis takutkan Allah dan neraka itu adalah disebabkan oleh hati yang beku(pEacE tO bE In ISLAM) =

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-09-04 10:18


bagaiamana pulak dengan lelaki yang hanya manis mulut bicaranya hanya di depan seorang wanita yang mungkin boleh digelar kekasihnya....sedangkan di belakang kekasihnya manis bicaranya sama juga untuk perempuan lain....cuba untuk memikat walaupun pelbagai janji telah ditaburkan kepada kekasihnya...

namun apa yang pasti...tiada lelaki yang SETIA dalam sebuah percintaan........

Untuk lelaki....jika ingin dirimu dihargai...haragailah dulu pasanganmu.....jangan jadikan pasanganmu bagaikan sebuah boneka....yang bila perlu dirinya disayang..ditatang bagai minyak yang penuh....namun bila tidak diperlukan....dirinya dibuang tanpa ada sedikit belas kasihan......



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-09-04 20:26


23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan

Airmata lelaki bukannya untuk teman wanitanya semata-mata, ianya agak mahal....air mata lelaki yang betul-betul ikhlas dan soleh hanya dapat di lihat apabila memanjat Doa kepada Allah S.W.T sahaja.

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-09-04 21:37


Quote:

namun apa yang pasti...tiada lelaki yang SETIA dalam sebuah percintaan........


-----------------





Hai CT, janganla sedih sangat dan menuduh lelaki macam tu tau....tak semua lelaki x setia spt mana anggapan CT or sesetengah wanita....

kalau ikutkan mmg lelaki sukar untuk mengalirkan air mana kerna air matanye adalah seperti yang dikatakan oleh saudara istjustme....tapi kalau nak tengok lelaki yang selalu mengalirkan air mata ialah Malaysia idol, akademi fantasia dllnla....kat situ semua lelaki menangis...menangis bukan ikhlas kerana Allah tapi menangis kerna x terpilih menjadi artis....hemmmmm



Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 02-09-04 21:50




[ Posting ini telah di edit oleh: alea13 pada 2004-11-08 15:20 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 02-09-04 22:31



apa ni riyas? takkan tak ada lelaki yang setia pada cinta. ada la. takkan la kita nak mengaku yang kita ni setia pada lelaki. shah rasa masih ada lelaki yang setia pada cinta. tapi kekadang tu kata riyas tu betul juga.
shah lebih pentingkan adik angkat shah daripada kekasih shah. sebab tu lah kami dah putus tapi kami masih rapat sebagai adik beradik angkat.
jangan bimbang, masih ada lelaki yang setia pada cinta tapi lelaki ni ego sikit, so tak nak bagitahu yang gf dia tu penting dalam hidup. apa yang penting kita ni ikhlas. tak caya? tanya la hati kita sendiri kenapa kita sayang kepada seseorang tu.


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

hakimabdulrahman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10003
Posting: 541
Dari: kawan

singapore  


posticon Posting pada: 02-09-04 22:43




kalau ta da wanita macammano yaa si lelaki......

kalau si lelaki ta da kat dunia nii..macammano pula wanita...

Tentu semuanya kesunyian...
Babnya memang lumrah kita hidup kat dunia nii perlu pasangan..iaitu lelaki dan wanita dan sebaliknya...

Tak pula disuruh lelaki ngan lelaki..
Dan perempuan ngan perempuan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For hakimabdulrahmanProfil   Hantar PM kepada hakimabdulrahman   Pergi ke hakimabdulrahman's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 02-09-04 23:36



Quote:
namun apa yang pasti...tiada lelaki yang SETIA dalam sebuah percintaan........


Taklah semua camtuh. Setiap perkara tu ada baik buruk dan kelebihan serta kekurangannya kecuali yang diatas sana....


---------------------------------------
Hidup ini dipenuhi masalah,
Tanpa masalah bukanlah hidup namanya,
Tapi jangan sekali-kali mencari masalah,
Biarlah masalah mencari kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

niliez
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.01.2004
Ahli No: 6182
Posting: 84
Dari: teluk intan

Perak  


posticon Posting pada: 03-09-04 01:03



sbnrnya kita x leh la nk tuduh sebelah pihak je.mmg x dinafikan ada lelaki yg x setia pada cinta...tetapi jgn lupa,yg perempuan pun ada jugak yg x setia.dah ramai yang say jumpa camtu.

x payahla kita saling tuduh menuduh,menunding jari je.pokoknya...diri kita sendiri....kalau kita nk orang setia pada kita,kita kenala setia pada orang lain juga.x de yg sempurna kat dunia ni.tapi,kalau pasangan kita tu ttp x setia pada kita...anggaplah dia bukannya jodoh yang telah Allah tentukan untuk kita.ada hikamah de sebaliknya.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For niliezProfil   Hantar PM kepada niliez   Pergi ke niliez's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-09-04 10:37


Quote:



Hai CT, janganla sedih sangat dan menuduh lelaki macam tu tau....tak semua lelaki x setia spt mana anggapan CT or sesetengah wanita....




memang tak semua...tapi kebanyakannya....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

niliez
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.01.2004
Ahli No: 6182
Posting: 84
Dari: teluk intan

Perak  


posticon Posting pada: 03-09-04 11:06


Quote:

On 2004-09-03 10:37, kasih_kekasih wrote:
[quote]


Hai CT, janganla sedih sangat dan menuduh lelaki macam tu tau....tak semua lelaki x setia spt mana anggapan CT or sesetengah wanita....




memang tak semua...tapi kebanyakannya....
[/quote]
BETUL TU...SETUJU SESANGAT....

Bookmark and Share

    


  Member Information For niliezProfil   Hantar PM kepada niliez   Pergi ke niliez's Website   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-09-04 11:25




hai....niliez pun sama....
memang x dinafikan ada lelaki yang x setia...
anggapla macam ni....kalau dia bukan jodoh kite, takkan kite paksa....
ingat...jodoh pertemuan,ajal dan maut di tangan Allah.... kite merancang tapi Allah yang menentukan....segala ape yang terjadi ada hikmah disebaliknye...
nasihat saya jgnla terlalu percaya 100% pada pasangan anda...kelak nanti badan binasa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-09-04 11:26


Quote:

On 2004-09-02 23:36, sayatetapsaya wrote:

[quote] namun apa yang pasti...tiada lelaki yang SETIA dalam sebuah percintaan........



huyo, macam comfirm semua laki tak setia je.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

dalila2501
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3466
Posting: 193
Dari: sungai buloh

Selangor  


posticon Posting pada: 03-09-04 21:50




Di dunia ni, ada lelaki yang setia dan ada juga yang tak setia. Tapi lelaki yang setia tak semestinya akan melayan kekasihnya dengan baik. Itu pada pendapat dalila.


Bookmark and Share

    


  Member Information For dalila2501Profil   Hantar PM kepada dalila2501   Quote dan BalasQuote

niliez
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.01.2004
Ahli No: 6182
Posting: 84
Dari: teluk intan

Perak  


posticon Posting pada: 04-09-04 12:47


[quote]
On 2004-09-03 11:25, riyas wrote:


hai....niliez pun sama....
memang x dinafikan ada lelaki yang x setia...
anggapla macam ni....kalau dia bukan jodoh kite, takkan kite paksa....
ingat...jodoh pertemuan,ajal dan maut di tangan Allah.... kite merancang tapi Allah yang menentukan....segala ape yang terjadi ada hikmah disebaliknye...
nasihat saya jgnla terlalu percaya 100% pada pasangan anda...kelak nanti badan binasa...

(quote)/
aik.....RIYAS...tu ayat saya tu...cuba semak balik!!!!x betul ke bila saya kata kebanyakkannya....mmg ada kan.mmg la x semua tapi KEBANYAKKANNYA....kan x sama tu.

[ Posting ini telah di edit oleh: niliez pada 2004-09-04 12:48 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For niliezProfil   Hantar PM kepada niliez   Pergi ke niliez's Website   Quote dan BalasQuote

islia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2004
Ahli No: 10058
Posting: 109
Dari: kedah aman selalu

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-09-04 13:35


cinta lelaki ni memang pelik,kita xtau ape yang dia sembunyikan melalui perasaan nya yang x menentu...lelaki lebih bijak menyembunyikan perasaan dari wanita coz lelaki punyai ego yang menggunung...dats y it's 2 difficult to expect the love from a man eventhough they were in LOVE. and 4 wanita2 yang frust dgn cinta yang di khianati oleh LELAKi ni....hayatilah diz words.."sesungguhnya insan yang paling istimewa di hati kita adalah insan yang pernah membuatkan kita paling TERLUKA dan kita telah sedia memaafkannya dan sesungguhnya KEmaafAn ADalaH PEnyUCIan SejaTi"..wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For isliaProfil   Hantar PM kepada islia   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-09-04 11:22


sape suruh gatai sangat nak bercinta kang senang kawin jer ngan pilihan mak ayah.saje jer nak menambah saham yang dah sedia ader...sebenarnyer laki ke pompuan ker same jer...yang pemting keikhlasan.sape stuju?

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

Syahmushroom
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.11.2003
Ahli No: 5132
Posting: 478
Dari: earth

japan  


posticon Posting pada: 06-09-04 11:50


laki ngan pompuan same ke..
iskk tak caya ah...

zaman skang nih susah nak cari yang tak bercinta terus kawin



Bookmark and Share

    


  Member Information For SyahmushroomProfil   Hantar PM kepada Syahmushroom   Pergi ke Syahmushroom's Website   Quote dan BalasQuote

ummuluqman
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4162
Posting: 54
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-09-04 12:48


...

Andai cinta disandarkan atas rahmat dan demi mencapai keredhaan Allah swt, insyaallah mereka akan menjadi pasangan kekasih yang setia..baik lelaki mahupun perempuan akan setia pada kekasih mereka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummuluqmanProfil   Hantar PM kepada ummuluqman   Quote dan BalasQuote

balistix
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.01.2004
Ahli No: 6163
Posting: 24
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-09-04 18:38



lelaki dicipta untuk wanita dan wanita dicipta untuk lelaki....tak leh nak salahkan lelaki 100% wanita pun harus bekerjasama....

Bookmark and Share

    


  Member Information For balistixProfil   Hantar PM kepada balistix   Quote dan BalasQuote

izz_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5188
Posting: 74
Dari: UTEC

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-09-04 14:57


assalamualaikum...

sy pernah jgk jmpa llk yg dikatakan sgt setia ni. snggup wat apeje utk gf die...tp pd pendpt sy...klu dah smpai camtu..kawinla cepat2. merbahaya...tp klu blh kontrol lg tu x pela...


Bookmark and Share

    


  Member Information For izz_imanProfil   Hantar PM kepada izz_iman   Pergi ke izz_iman's Website   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 07-09-04 18:58


,,,, tiada cinta di hatinya hanyalah cinta ALLAH,
ada rasa rindu hanyanlah untuk RASULULLAH SAW
kasih dan sayang hanyalah pada ibu ayah,
hormat-menghormati sesama insan berbudi,
guru dan teman-teman sentiasa di kasihi,
itulah diantara sifat nak-anak yang soleh/ah
lirik unic.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

azareenzulaikha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.07.2004
Ahli No: 10383
Posting: 122
Dari: kangar

Perlis  


posticon Posting pada: 08-09-04 16:15


voteeeee.......susah nak jupa lelaki yang setia...ramai yang tak akan percaya kepada lelaki setelah dikecewakan atau melihat contoh orang yang dikecewakan sengasara depan mata kita..selalunya sebelum dapat bukan main lagi bila dah dapat....tepuk dada tanya pengalaman......apa yang penting ingat kata-kata ini "jangan terlalu mencintai seseorang kerana orang yang kita cinati suatu hari nanti akan menjadi orang yang paling kita benci,begitula sebaliknya........"
TAPI TAK MUSTAHIL ADA YANG SETIA...DARI 1 JUTA SORANG JER KOT....

Bookmark and Share

    


  Member Information For azareenzulaikhaProfil   Hantar PM kepada azareenzulaikha   Pergi ke azareenzulaikha's Website   Quote dan BalasQuote

yasminjamilah
Warga Rasmi
Menyertai: 29.06.2004
Ahli No: 9717
Posting: 15
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-09-04 16:27


huh bercinta sbl kawin x de yg pasti...sukar dipercayai...

bercinta slps kawin... hah itu yg pasti...barulah boleh dinikmati...



Bookmark and Share

    


  Member Information For yasminjamilahProfil   Hantar PM kepada yasminjamilah   Quote dan BalasQuote

syafiqa_haziqa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2004
Ahli No: 11104
Posting: 49
Dari: Land Below~Da Wind

Sabah  


posticon Posting pada: 14-09-04 12:26



cinta seorang lelaki??
manakah kebenarannya??
tulus atau suci???

Bookmark and Share

    


  Member Information For syafiqa_haziqaProfil   Hantar PM kepada syafiqa_haziqa   Pergi ke syafiqa_haziqa's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-09-04 12:36


LELAKI ni setia ker??????

memang betul kata ukhti azareenzulaikha tu....

TAPI TAK MUSTAHIL ADA YANG SETIA...DARI 1 JUTA SORANG JER KOT....



namun apa yang pasti....Bercinta Tak Bermakna Memiliki

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

nisa_annur
Warga Rasmi
Menyertai: 20.07.2004
Ahli No: 10171
Posting: 6
Dari: depan pc

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-09-04 14:04


assalamualaikum..
kasih_kekasih ni pernah kecewa ke??
erm, ntahla nk komen ape..tp bab setia ni, bukan lelaki je yg xsetia, ppuan pun ada juga.. ape2pun, klu tkena pd diri sendiri, byk2lah bsabar..mmg ada hikmah knp blaku mcmtu..cuma kita je y xnmpk..
nisa suka dgn kata2 islia: .."sesungguhnya insan yang paling istimewa di hati kita adalah insan yang pernah membuatkan kita paling TERLUKA dan kita telah sedia memaafkannya dan sesungguhnya KEmaafAn ADalaH PEnyUCIan SejaTi"..wassalam.."

ade satu lagi, "KEMAAFAN, dendam yg terindah.."



Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_annurProfil   Hantar PM kepada nisa_annur   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 14-09-04 14:21




[ Posting ini telah di edit oleh: alea13 pada 2004-11-08 15:22 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-09-04 14:26


bukan kecewa tapi disakiti.....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 17-09-04 17:36




Hanya Lelaki memahami isi hati lelaki, Hanya Wanita yg memahami isi hati wanita
Tapi kadang kala lelaki juga memahami isi hati wanita dan sebaliknya..
bersama fikirkan dan hayatinya..




-----------------

Jom Pakat² Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

amirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1533
Posting: 185
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-09-04 09:09


, ehm, saya tak tahu nak kata ape tp tak semua yg disenaraikan itu perubahan yg diiginkan oleh seorang muslimah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahProfil   Hantar PM kepada amirah   Quote dan BalasQuote

serikandi_mujahidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.05.2004
Ahli No: 9176
Posting: 59
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-09-04 09:58


assalamualaikum.....

itula fitrah.....kalau perempuan pun same jugak mcm tu..cuma kdg2 jual mahal sikit je

Bookmark and Share

    


  Member Information For serikandi_mujahidahProfil   Hantar PM kepada serikandi_mujahidah   Pergi ke serikandi_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

itishanima
Warga Rasmi
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11454
Posting: 13
Dari: malaysia(pahang)

Pahang  


posticon Posting pada: 02-10-04 17:51



percintaan sebuah lelaki sudah untuk digambarkan kerana saya bukan seorang lelaki.. tetapi pada saya , sekiranya lelaki itu meminati seorang wanita haruslah dia tidak menunjukkan cintanya didepan orang.. tetapi biarlah dia tahu jika ada jodoh kita tetap bersama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For itishanimaProfil   Hantar PM kepada itishanima   Pergi ke itishanima's Website   Quote dan BalasQuote

humairatulhusna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.04.2004
Ahli No: 8688
Posting: 101
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-10-04 23:44


ya sokong tu istishanima.. buat aper nak tunjuk2 kat org, lainlah klu nak nak kahwin takperlah...

ader pelbagai cara utk menunjukkan cinta... so pepandailah camner nak realisasikannya mengikut jalan yg betul. kepada lelaki ego tu penting gak .. tapi jgn berlebihan.... buat perempuan pulak jual mahal sekali sekali pun bagus gak tapi jgn kerap sangat...karang .......

semoga kalian yg sedang dlm arena cinta ni kekal hingga kejinjang pelaminnn aminnnnnnn



Bookmark and Share

    


  Member Information For humairatulhusnaProfil   Hantar PM kepada humairatulhusna   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 04-10-04 10:13


ape2 pun cinta Illahi pasti tak kecewa

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

amirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1533
Posting: 185
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-10-04 09:28


, betul tu paku, ana jg setuju. hanya cinta Allah shj yang takkan buat kita kecewa, terasa ati dan menderita......namun Allah meletakkan hati kita utk cinta pada hamba-hambaNya (yg beriman) utk kita menuju cintaNya yg hakiki......

"hidup dan matiku hanya utk Allah".

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahProfil   Hantar PM kepada amirah   Quote dan BalasQuote

nurifarah
Warga Rasmi
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11636
Posting: 7
Dari: bumi allah

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-10-04 13:57


iaanya taklah seteruk yang ct anggap..........mgkin lelaki sukar untuk memperlihatkan kesetiaan dan kasih sayangnya....apapun ingatlah ada yang lebih berhak kepada cinta itu iaitu ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurifarahProfil   Hantar PM kepada nurifarah   Quote dan BalasQuote

sitishuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11861
Posting: 132
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-08-05 00:03


emm belum dapat lagi insan begitu..kalau ada jodoh tak kemana..insyaAllah..kekasihku suamiku..say no untuk couple..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishuhadaProfil   Hantar PM kepada sitishuhada   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 18-08-05 03:47


Pada 02-09-04 21:37 , riyas posting:

!!! QUOTE !!!





ye lah, tak banyak yang setia.... :-P ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

amar_asad
Warga Rasmi
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10982
Posting: 12
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 20-01-06 17:40


setia tu suatu yang subjektif....jadi tak payah lah nak dipersoalkan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amar_asadProfil   Hantar PM kepada amar_asad   Quote dan BalasQuote

kasihsuci
Warga Rasmi
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22018
Posting: 10
Dari: Qelate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-01-06 17:43


cinta...
hadir tanpa dipaksa...
pergi bukan kita yang halau...
Biarlah takdir yang menentukan.....
Jangan dipersalahkan sesiapa...
Redha adalah lebih baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasihsuciProfil   Hantar PM kepada kasihsuci   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.13933 saat. Lajunya....