Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap awal tahun Allah SWT menghadiahkan 8760 hadiah amat berharga untuk setahun. Bagaimana anda menggunakan 8760 jam itulah yang menentukan kemajuan atau kemunduran hidup
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 68
Ahli: 0
Jumlah: 68




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 13 hari yang lalu
lidah-penghunus: 15 hari yang lalu
muslimin23: 23 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Siapa yang tengah study engineering????


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Siapa yang tengah study engineering????

Please Mendaftar To Post


Oleh Siapa yang tengah study engineering????

ese85
Warga Rasmi
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10525
Posting: 16
Dari: bandar baru bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 21-08-04 10:22


nak taye pasal engineering.....kasik tau sket pasal ape yang akan belajar or ape yang perlu tau if amik engine tentang chem etc...., mechanical, electric...dll......sape yang dah jadik engineer...boleh kasik tau pasal ur job????thank u.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ese85Profil   Hantar PM kepada ese85   Quote dan BalasQuote

deng_ejut
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.08.2004
Ahli No: 10583
Posting: 25
Dari: Kangar

Sarawak  


posticon Posting pada: 21-08-04 11:23



Sekarang saya ambil course computer engineering. Pasal komputer engineering nih, roughly boleh la dikatakan semuanye pasal komputer dan ditambah dengan teori. Ape yg memang tak boleh dielakkan ialah subjek programming. C++, Microprocessor 8085, Mikrocontroller 8051 dan di samping subjek lain spt engineering skills, electromagnetics, electronic analog, digital, signal system, math eng dll.
Kalauambil course eng nih biasanya byk praktikal..
Ok la, tu serba sedikit mengenai course eng.
wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For deng_ejutProfil   Hantar PM kepada deng_ejut   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-08-04 11:41




ana dah abih blajar dah..tapi masa kat poy dulu amik cos engineering computer gak. sama cam deng_ejut..mmg cos ni xleh lari dr c++..fening kepala maa...



-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

[ Posting ini telah di edit oleh: nur_islami pada 2004-08-21 11:44 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 21-08-04 16:46


ese pun tongah blaja engine kek perlih.ese amik comunication eng

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

sahabat_ingatan
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 808
Posting: 397
Dari: Melaka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-08-04 21:15



ana amik elektrikal n elektronik engineering...kalau nak tau paper pasal this course ana sedia tolong...
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ingatanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ingatan   Pergi ke sahabat_ingatan's Website   Quote dan BalasQuote

akulajin
Warga Rasmi
Menyertai: 15.01.2004
Ahli No: 6466
Posting: 10
Dari: KELANTAN

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-08-04 23:52


ana kompter engineering...tp ana tk minat pon kos niiiiiiiiiiiii...tension...tp alhamduliilah.. ana dh tahun 3 dah...sapa2 yg minat engin boleh lah masuk kukum.....silibus kukum standart and perfect tuk sapa2 yg minat engin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akulajinProfil   Hantar PM kepada akulajin   Quote dan BalasQuote

salmanalfarisi
Warga Rasmi
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4042
Posting: 2
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-08-04 13:00



sebut pasal engineering...sy jugak budak engin....thn akhir.....baru balik dari praktikal 8 bulan di carigali miri sarawak....ermm....base on experienced and knowledge yg di pelajari....mcm sy....sy amik mechanical engineering specialization in petroluem and automation. actually mcm sy...4 thn sy belajar mechanical am and selama 1 thn saya specialization...mcm sy di UTP nie....kebanyakkan subjek yg dipelajari byk...mcm meki nie dia belajar semua kos of engineering....eventhough komp engin kami belajar kat sini...seperti programing dan sebagainya...kami belajar byk on teori dan konsep2...dlm machine....dalam any device that involce in mekanikal aktiviti...lebey kurang can gtu lag.,...klu nak tau lebey lanjut...sy sudi membantu

Bookmark and Share

    


  Member Information For salmanalfarisiProfil   Hantar PM kepada salmanalfarisi   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-08-04 17:38


mechanical engineering, hari2 mengira

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 26-08-04 12:16


org pon amik engine gak..
electrical..kena strong maths and phsycs time skolah...pastu kene bersedia and miant betul2..
electric ni kena main ngan arus..so kena careful..
ader gak subjek komputer..
tapi org kat sini kena blajo sumer..
yang civil pon kena..
yang mechy pon kena blajo..

Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 02-09-04 23:15



Saya student course civil. Kalau awam nih, kerjanya adalah merekabentuk struktur seperti bangunan, jambatan, rumah dan sebagainya yang ada kene mengene dgn struktur. Kitorg akan dapat architectural drawing drpd architect and rekabentuk tiang, tangga, lantai, rasuk dan sbgnya. Hmm.. memang ada kena tau jugak pasal elektrik, mekanikal, komputer... Tapi yang basic je la. Takdelah belajar secara mendalam.. Hope u get d info.

----------------------------------------------
Hidup ini dipenuhi masalah,
Tanpa masalah bukanlah hidup namanya,
Tapi jangan sekali-kali mencari masalah,
Biarlah masalah mencari kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ana_syifa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.10.2003
Ahli No: 4078
Posting: 40
Dari: skim lepasan graduan . melaka

Johor  


posticon Posting pada: 04-09-04 20:22




ana dulu study kat poli cos elec eng
tp certificate jek ....

insyaAllah tgh tunggu intergrasi diploma

utk mengisi masa lapangdan tambah ilmu ana amik
kursus 3bln wiring kat kolej komuniti YPJ ,

nak promot skit kat sini tiada bayaran
dikenakan kecuali bayaran peralatan ( kalau
dah ade x yah beli) dan bayar medical ngan
surat akuan .

elaun diberi RM45 setiap bln beserta pakaian dan kasut under CIDB ABM

wslm

-----------------
Semoga diriku kembali ke pangkal jalan ILAHI -->aminnn

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_syifaProfil   Hantar PM kepada ana_syifa   Pergi ke ana_syifa's Website   Quote dan BalasQuote

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-09-04 08:51


saya blom lagi, Insya Allah, Mei tahun depan saya berangkat ke Shefield University, Uk untuk course Diplome Computer Engineering. doakan saya berjaya....



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.10754 saat. Lajunya....