Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-07-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Naikkan layar anda sekaki, anda akan mendapat angin sepuluh kaki
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 184
Ahli: 0
Jumlah: 184




  Yang Masuk Ke Sini
yanokage: 2 hari yang lalu
Rashdin: 19 hari yang lalu
khalifah: 24 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: Kenapa susah sangat nak lupakan seseorang


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» Kenapa susah sangat nak lupakan seseorang

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Kenapa susah sangat nak lupakan seseorang

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2914
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 15:38


senang saja nak lupakan khilangan sseorang yang peting dalam hdup kita.... just kita hayati balik "beriman kepada qodo' dan qodar..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 19:14


biar sendiri hingga hujung nyawa, asal tak sepi dari kasihNya :)

hayati lirik di bawah..

Tika mata
Diuji manisnya senyuman
Terpamit rasa menyubur harapan

Dan seketika
Terlontar ke dunia khayalan
Hingga terlupa singkat perjalanan
Tersedar aku dari terlena
Dibuai lembut belaian cinta

Rela aku pendamkan
Impian yang tersimpan
Enggan ku keasyikan
Gusar keindahannya
Merampas rasa cinta
Pada Dia yang lebih sempuna

Bukan mudah
Bernafas dalam jiwa hamba
Dan ku cuba
Menghindarkan pesona maya
Kerna tak upaya ku hadapinya
Andai murka-Nya menghukum leka

Diatas nama cinta
Pada yang selayaknya
Kunafikan yang fana
Moga dalam hitungan
Setiap pengorbanan
Agar disuluh cahaya redha-Nya


Biar sendiri hingga hujung nyawa
Asal tak sepi dari kasih-Nya
Kerna sesungguhnya hakikat cinta
Hanya Dia yang Esa

Saratkan hati ini dengan cinta hakiki
Sehingga ku rasai
Nikmat-Nya
Syurga-Nya
Cinta-Nya

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 19:22


ana perhatikan semua kawan-kawan ana yang pernah alami putus kasih.. yang frust sesangat sebab putus cinta, yang dikecewakan, yang dilukakan selalunya mereka akan dapat pengganti yang jauh jauh jauh lebih baik dari org sebelumnya. itulah rahmat dan hikmah yang Allah nak bagi. terasa betapa maha penyayang, maha pemurah dan maha berkuasanya Allah. Subhanallah

" Anugerah Allah pada hambaNya adalah nikmat, kemudian dicabut nikmat dan digantikan dengan sabar, maka apa yang diganti itu lebih baik dr yang dicabutNya- kh Umar Abd Aziz"

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 13:33


Pada 06-02-07 07:32 , nur_anis posting:

!!! QUOTE !!!

pelik kan,saat perkenalan dan pertemuan hanya memerlukan waktu yang singkat saja tapi Kenapa untuk melupakan seseorang tu susah sangat...saat kita cuba lupakan dia,mesti kenangan dengan dia akan datang...bagaimana ye nak cuba lupakan sseorang tu...


itulah yang saya alami sekian lama..tapi akhirnya boleh lupa..satu hari nanti pasti boleh lupa..takkan Allah nak biarkan kita hidup terus menerus macam tu sampai tak boleh nak buat kerja..



Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 23-03-07 14:32


saya juga alami....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

manja
Warga Rasmi
Menyertai: 13.04.2005
Ahli No: 15780
Posting: 6
Dari: kb

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-03-07 15:13


betul itu,saya pun pernah alami..Kenapa terlalu sukar untuk kita melupakan orang yang pernah menjadi pasangan kita. walau dah berkali kita cuba tapi kenangan bersama tak pernah padam..kadang-kadang rasa menyesal mengenalinya,tapi saya pasrah sebab itu adalah ketentuanNya........
Nak buat bagaimana,terima sajalah.. :-( :-(
[ Telah diedit oleh: manja pada 23-03-07 15:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For manjaProfil   Hantar PM kepada manja   Quote dan BalasQuote

ain_sakinah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.03.2007
Ahli No: 29263
Posting: 67
Dari: Atas kerusi..Depan k0mputer...(~,-)

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 15:42


Pada saya pula,tak pernah pun couple dengan org itu tapi prasaan sayang itu terlalu tebal sampai susah nak lupakan...Dah dua tahun pendam prasaan sebab org itu dah couple sebenarnya...Terseksa betul,hanya ALLAH saja yang tau...entah bila baru boleh lupa kat dia tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_sakinahProfil   Hantar PM kepada ain_sakinah   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 26-03-07 22:05


Assalamualaikum..memang susah nak lupakan seseorang...dah dekat setahun ana clash....memang susah nak lupakan org yang pernh kita syng....sebgi manusia kena redha dengan ketentuan ilahi...pengalaman ana sendiri....ingat apa yang dah buat kat kita...lagilah kalau dia yang minta clash...tanpa penjelasan yang munasabah..lebih baik cari keredhaan allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-03-07 22:10


Cinta sebelum kahwin memang menyeksakan kalau nak ikut cara islam sebenar (rujuk kepada batas-bats pergaulan dalam islam sebenar). So? Baik tak payah cinta sebelum kahwin. Risik2 then, guna prinsip Touch dan Go saja (meminang lah).

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 26-03-07 22:13


Assalamualaikum...

!!! QUOTE !!!

Pada saya pula,tak pernah pun couple dengan org itu tapi prasaan sayang itu terlalu tebal sampai susah nak lupakan...Dah dua tahun pendam prasaan sebab org itu dah couple sebenarnya...Terseksa betul,hanya ALLAH saja yang tau...entah bila baru boleh lupa kat dia tu...


ini kes secret admirer ni.... :lol: :lol: :lol:

tapi saya rasa awak boleh lupakan dia dengan cepat kerana awak tak pernah ada hubungan kekasih dengan dia....sekadar meminati dari jauh saja dan tak ada respon dari dia...kan?..,

tapi saya pun pernah jadi macam ni...alhamdulillah nak kata lupa terus tu taklah....cuma terpendam di sudut hati saja...saya akan teringat bila sampai birthday dia ke...lepas tu lupelah balik...:-)
[ Telah diedit oleh: ABg_IMaM pada 26-03-07 22:16 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 22:23


salam..
memang susah nak lupakan seseorang yang dah lama dalam hati dan ingatan kita..tapi bagi saya,sibukkan diri dengan aktiviti seharian,banyakkan amalan sunat...kalau boleh hidarkan diri dr sebarang perkara,tempat mahupun perbuatan yang boleh mengembalikan ingatan kita terhadap org itu..aper2pun bergantung kepada hati dan niat..kalau kita berusaha insyallah,semuanya akan berjaya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

ain_sakinah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.03.2007
Ahli No: 29263
Posting: 67
Dari: Atas kerusi..Depan k0mputer...(~,-)

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 14:48


Pada 26-03-07 22:13 , ABg_IMaM posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

!!! QUOTE !!!

Pada saya pula,tak pernah pun couple dengan org itu tapi prasaan sayang itu terlalu tebal sampai susah nak lupakan...Dah dua tahun pendam prasaan sebab org itu dah couple sebenarnya...Terseksa betul,hanya ALLAH saja yang tau...entah bila baru boleh lupa kat dia tu...


ini kes secret admirer ni.... :lol: :lol: :lol:

tapi saya rasa awak boleh lupakan dia dengan cepat kerana awak tak pernah ada hubungan kekasih dengan dia....sekadar meminati dari jauh saja dan tak ada respon dari dia...kan?..,

tapi saya pun pernah jadi macam ni...alhamdulillah nak kata lupa terus tu taklah....cuma terpendam di sudut hati saja...saya akan teringat bila sampai birthday dia ke...lepas tu lupelah balik...:-)


InsyaALLAH....Mungkin sekarang ini saya duduk rumah saja,tak ada buat Apa...itu yang susah nak lupa kat dia...Tapi kalau dah sambung study,dah mula sibuk,insyaALLAH boleh lupa sikit-sikit...Pepun sekarang ini tengah pendam perasaaan saja...Same juga lah macam awak,bila birthday dia saja mesti saya tak lupa nak wish dia...Hehe....
tak mengapa,insyaALLAH boleh lupa..... :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_sakinahProfil   Hantar PM kepada ain_sakinah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 13:09


memang susah lupa...sekejap lupa sekejap ingat


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 21-09-07 13:11


memang susah nak lupa...
tak boleh lupa pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 13:24


Pada 21-09-07 13:11 , ani_putrihijjaz posting:

!!! QUOTE !!!

memang susah nak lupa...
tak boleh lupa pun...


apapun lupakan sebab dah tiada jodoh..dia bukan yang terbaik untuk kita


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 24-09-07 08:54


Pada 21-09-07 13:24 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-09-07 13:11 , ani_putrihijjaz posting:

!!! QUOTE !!!

memang susah nak lupa...
tak boleh lupa pun...


apapun lupakan sebab dah tiada jodoh..dia bukan yang terbaik untuk kita



dah cuba nak lupakan..tapi tak boleh... :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 08:59


Pada 24-09-07 08:54 , ani_putrihijjaz posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-09-07 13:24 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-09-07 13:11 , ani_putrihijjaz posting:

!!! QUOTE !!!

memang susah nak lupa...
tak boleh lupa pun...


apapun lupakan sebab dah tiada jodoh..dia bukan yang terbaik untuk kita



dah cuba nak lupakan..tapi tak boleh... :-?



kena cari pengganti ni baru boleh lupa... :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 09:01


.. nak lupa senang saja.. dah tak boleh sangat-sangat nak lupakan dia.. tunggu hilang ingatan.. semua lupa.. selesai masalah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 24-09-07 09:08


Pada 24-09-07 08:59 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-09-07 08:54 , ani_putrihijjaz posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-09-07 13:24 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-09-07 13:11 , ani_putrihijjaz posting:

!!! QUOTE !!!

memang susah nak lupa...
tak boleh lupa pun...


apapun lupakan sebab dah tiada jodoh..dia bukan yang terbaik untuk kita



dah cuba nak lupakan..tapi tak boleh... :-?



kena cari pengganti ni baru boleh lupa... :-)



dah cari...
still tak boleh lupa..
bagaimana ek... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 09:21


Pada 24-09-07 09:08 , ani_putrihijjaz posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-09-07 08:59 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-09-07 08:54 , ani_putrihijjaz posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-09-07 13:24 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-09-07 13:11 , ani_putrihijjaz posting:

!!! QUOTE !!!

memang susah nak lupa...
tak boleh lupa pun...


apapun lupakan sebab dah tiada jodoh..dia bukan yang terbaik untuk kita



dah cuba nak lupakan..tapi tak boleh... :-?



kena cari pengganti ni baru boleh lupa... :-)



dah cari...
still tak boleh lupa..
bagaimana ek... :-)


kalau betul yang baru tu lebih baik dari yang lama, lama2 boleh lupalah tu... :-) kalau tak, fikir semula...jangan paksa lupakan orang yang baik dengan kita dan yang taknak lupakan kita...manatau dia jodoh kita dunia akhirat... :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 24-09-07 09:26


i will try..
anyway..thanks... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

syazmi_8283
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31034
Posting: 141
Dari: melaka

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-09-07 11:20


Pada 24-09-07 08:54 , ani_putrihijjaz posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-09-07 13:24 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-09-07 13:11 , ani_putrihijjaz posting:

!!! QUOTE !!!

memang susah nak lupa...
tak boleh lupa pun...


apapun lupakan sebab dah tiada jodoh..dia bukan yang terbaik untuk kita



dah cuba nak lupakan..tapi tak boleh... :-?


buka laman web cari jodoh baru..........
gerenti boleh lupa nya.......
bunga bukan sekuntum dan kumbang bukan seekor....
patah tumbuh hilang berganti.......
..... kadang-kadang cakap senang kan.....
bukan susah pun.....
ambil air sembahyang, baca lah AL-QURAN...
perbanyak kan solat........
insyaalaah..... dah tak ingat nya....


-----------------
hidup biar penuh dengan ilmu di dunia dan akhirat.


Bookmark and Share

    


  Member Information For syazmi_8283Profil   Hantar PM kepada syazmi_8283   Pergi ke syazmi_8283's Website   Quote dan BalasQuote

kafnun
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.10.2007
Ahli No: 31310
Posting: 23
Dari: Station 18

Perak  


posticon Posting pada: 03-10-07 16:04


salam...
memang susah untuk hilangkan... teman pernah kena.. sampai sekarang masih ingat... tapi teman jadikan ia pembakar semngt teman untuk lebih berjaya lagi... teman akan buktikan yang kuputusan dia itu salah....
banyakkan berdoa.. okek...
sabar ek...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kafnunProfil   Hantar PM kepada kafnun   Pergi ke kafnun's Website   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-10-07 16:06


doa

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2914
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 16:25


kalau nak suruh mudah lupa.... makanlah kepala ikan bayak2 ataupun makan semut terus..... hehee... just joking... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

elmifaiz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22925
Posting: 41
Dari: Brickfields

Selangor  


posticon Posting pada: 03-10-07 16:40


Pengalaman... Hmn....
dulu saya pernah mencintai seorang gadis... couple....
saya sayang sangat kat dia....
bila berpisah, sayu juga....
saya rasa 2 minggu juga saya sakit...
murung, rindu kat dia...

then, 1 day bila saya rasa dah tak boleh tahan dan rasa dah teruk sangat,
saya buat s.isthikharah dan s.hajat...
niat pada masa 2 saya masih ingat...
"Ya Allah, Sekiranya dia bukan jodohku, maka hilangkan perasaan cinta dan rinduku padanya"

syukur,
lepas solat 2, hilang terus perasaan 2,
esok pagi pula rasa ceria saja, terus baik sakit....
:)

dan baru-baru ni saya buka fster, nampak dia bersama orang baru,
perasaan sayu datang balik, sedih lah skejap,
then kali ni saya mohon pada Allah, berilah petunjuk,
2 kali saya doa, saya buka tafsir, dan tiba pada satu ayat,
"Ingatlah apa yang Allah telah kurniakan pada kamu"

saya imbas balik dan telah teringat kembali apa yang saya mohon suatu masa dulu masa sakit....
Hilang terus peraasaan tu,,,,,
:)
:)

Carilah petunjuk Allah
dan
Fahamilah makna ayat seribu dinar.....
:)
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For elmifaizProfil   Hantar PM kepada elmifaiz   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: tawau@iium

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 16:42


hm..memang masalah kalau da melekat benda ini ka kepala ini..
banyakkan doa insyallah petunjuk datang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-10-07 17:18


hahaha....adat orang muda...

ingat satu saja...

'alah bisa tegal biasa...'

releklaaa beb...buat kerja kita...nanti datanglah Ainul Mardhiah kita...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 03-10-07 17:21


ui...
mudah saja..
makan tidur makan ido lepas itu jadi hilang ingatan dah lupa...
kan senang.. :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 14:45


Pada 06-02-07 07:32 , nur_anis posting:

!!! QUOTE !!!

pelik kan,saat perkenalan dan pertemuan hanya memerlukan waktu yang singkat saja tapi Kenapa untuk melupakan seseorang tu susah sangat...saat kita cuba lupakan dia,mesti kenangan dengan dia akan datang...bagaimana ye nak cuba lupakan sseorang tu...




lupakan saja....hidup mesti diteruskan....jangan lemah dibuai emosi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 09-10-07 15:00


bismillahhirrahmanirrahim

masa akan menyirnakan semuanya..kekuatan akan berganda..ketabahan akan terpancar.. 'ubat'nya akan menjelma .. :-)


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 09-10-07 15:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-10-07 11:55


Pada 03-10-07 17:21 , Asward_hafiz posting:

!!! QUOTE !!!

ui...
mudah saja..
makan tidur makan ido lepas itu jadi hilang ingatan dah lupa...
kan senang.. :lol: :lol:


itu seksa diri itu hehe
:lol:
sibukkan diri dengan aktiviti berfaedah... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 10-10-07 11:57


cari yang lain..hehe..tak adalah..buatla apa-apa yang patut..buat biskut ke menjahit ke...kacau org ke..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-10-07 12:46


Pada 03-10-07 17:21 , Asward_hafiz posting:

!!! QUOTE !!!

ui...
mudah saja..
makan tidur makan ido lepas itu jadi hilang ingatan dah lupa...
kan senang.. :lol: :lol:


:lol: :lol:
lawaknya...awak nak kena ek.....

Pada 21-09-07 13:11 , ani_putrihijjaz posting:

!!! QUOTE !!!

memang susah nak lupa...
tak boleh lupa pun...


boleh saja..cuma makan masa....ambillah masa...masa kan penawar kepada segalanya....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

moshimoshi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.04.2007
Ahli No: 29582
Posting: 156
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-10-07 15:07


Assalamualaikum...
memang susah untuk kita lupakan seseorang...terutama org tu pernah rapat dengan kita...

saya sendiri pun pernah rasa...memang perit...boleh lupakan,tapi ada masa2 tertentu...mesti teringat balik...
nak lupakan seseorang ni memang susah..perlu lebih kuat smgt...pertemuan sangat manis,tapi perpisahan terlalu pahit....

kawan saya pernah cakap,seronoknya kalau kita mampu delete seseorang yang kita memang dah tak mahu ingat,kita delete dia dengan mudah macam mana kita delete SMS yang kita dah tak nak...tapi,Allah dah kurniakan kita akal fikiran yang kuat...kita takkan mampu lupakan seseorang yang kita tak mahu ingat tu 100% dari hidup kita....bohonglah kalau ada yang mengaku mampu melupakannya....
8-)


-----------------
beRkoRbAn bErjUang dEmi CiNta...CiNtA yang HakiKi....


Bookmark and Share

    


  Member Information For moshimoshiProfil   Hantar PM kepada moshimoshi   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-10-07 15:09


kita kan 'INSAN'. Insan maksudnya pelupe. tak mengapa lelame nanti lupa lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-10-07 15:16


Pada 10-10-07 15:09 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

kita kan 'INSAN'. Insan maksudnya pelupe. tak mengapa lelame nanti lupa lah..


:lol: :lol:
a'ah..betul..betul..kaitan yang menarik.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-10-07 16:17


banyakkan minom air semut.. nanti lupa lah tu ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-10-07 16:54


Pada 10-10-07 16:17 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

banyakkan minom air semut.. nanti lupa lah tu ;)


:lol: :lol:
ni lagi haru...40 hari jadi pelupa....lepas tu..ingat balik...macam mana tu..... :roll:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-10-07 21:34


hehe ...pernah tengok tak doktor bagi elektrik kat kepala tu? lepas kena saja mande tu, insyaallah boleh lupa...hehe tapi ana tak pernah lah try, cuma dalam buku ada cakap macam tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

umy_1510
Warga Rasmi
Menyertai: 07.09.2007
Ahli No: 30960
Posting: 18
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-10-07 22:04


salam...
kita susah nak lupakan seseorang kerna kita terlalu sayang kdpnya...
biarlah sayang tu berpada2...
bila hati terluka...tak siapa dapat tolong melainkan diri kita sendiri...
saya pun tak ada pengalaman tapi bila tengok kawan-kawan frust rasa simpati tu ada...
lagi satu bila frust ni jangan duduk seorang-seorang...bergaul dengan rakan-rakan...
Insyaallah....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For umy_1510Profil   Hantar PM kepada umy_1510   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-10-07 23:13


takkan lupa sebab itu saja cara untuk menjauhkan diri dari walau sesiapa pun dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

nuriman04
Warga Rasmi
Menyertai: 22.11.2006
Ahli No: 27448
Posting: 12
Dari: Perak

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-10-07 23:20


seseorang yang pernah hadir dalam hidup seseorang memang sukar untuk di lupakan. tambah-tambah jika seseorang tu banyak mengubah diri kita ke arah kebaikan..banyak nasihat dan teguran yang membina..memang susah nak lupa...tapi ada jugak orang yang hadir tu hanya menambah luka yang mengundang sengsara...memang tak boleh nak lupa jugak...walauapa pun, setiap yang berlaku pasti ada hikmah yang kita tak tahu...Allah maha mengetahui setiap hal yang terjadi...jadi jangan mencurah kasih sayang pada yang tak pasti...curahlah sayang tu pada Yang Maha Pencipta..itulah yang sebaik-baiknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuriman04Profil   Hantar PM kepada nuriman04   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 00:00


salam...
sesungguhnya setiap pertemuan pasti akan adanya perpisahan...
walaupun pahit terpaksa kita telan jua....
ana tahu sukarnya untuk melupakan org yang kita sayang tapi mungkin dengan pemergiannya kita akan mendapat insan yang lebih baik lagi...
berserah pada yang Esa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

dy_hearty
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30734
Posting: 57
Dari: perak

canada  


posticon Posting pada: 11-10-07 03:34


Pada 03-10-07 16:25 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

kalau nak suruh mudah lupa.... makanlah kepala ikan bayak2 ataupun makan semut terus..... hehee... just joking... :-D


hehehe...bagus toi cadangn..lepas tu bis lupa apa yang belajar..exam pun lingkup..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dy_heartyProfil   Hantar PM kepada dy_hearty   Quote dan BalasQuote

dy_hearty
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30734
Posting: 57
Dari: perak

canada  


posticon Posting pada: 11-10-07 03:38


Pada 03-10-07 16:40 , elmifaiz posting:

!!! QUOTE !!!

Pengalaman... Hmn....
dulu saya pernah mencintai seorang gadis... couple....
saya sayang sangat kat dia....
bila berpisah, sayu juga....
saya rasa 2 minggu juga saya sakit...
murung, rindu kat dia...

then, 1 day bila saya rasa dah tak boleh tahan dan rasa dah teruk sangat,
saya buat s.isthikharah dan s.hajat...
niat pada masa 2 saya masih ingat...
"Ya Allah, Sekiranya dia bukan jodohku, maka hilangkan perasaan cinta dan rinduku padanya"

syukur,
lepas solat 2, hilang terus perasaan 2,
esok pagi pula rasa ceria saja, terus baik sakit....
:)

dan baru-baru ni saya buka fster, nampak dia bersama orang baru,
perasaan sayu datang balik, sedih lah skejap,
then kali ni saya mohon pada Allah, berilah petunjuk,
2 kali saya doa, saya buka tafsir, dan tiba pada satu ayat,
"Ingatlah apa yang Allah telah kurniakan pada kamu"

saya imbas balik dan telah teringat kembali apa yang saya mohon suatu masa dulu masa sakit....
Hilang terus peraasaan tu,,,,,
:)
:)

Carilah petunjuk Allah
dan
Fahamilah makna ayat seribu dinar.....
:)
:)




alhamdulillah..awak boleh lupa jugak..saya yakin awak akan jumpa dengan org yang lby baik..:-)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dy_heartyProfil   Hantar PM kepada dy_hearty   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-10-07 08:59


Pada 10-10-07 16:54 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-10-07 16:17 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

banyakkan minom air semut.. nanti lupa lah tu ;)


:lol: :lol:
ni lagi haru...40 hari jadi pelupa....lepas tu..ingat balik...macam mana tu..... :roll:



minum selang 40 hari... nanti lama2 'hilang' lah terus ingatan tu.. hihihih..
atau pun sekor semut 40 hari, minum 2 ekor semut dah 80 hari.. 3 ekor dan 120 hari.. haa.. kan lama hari tu ;)


-----------------
~Cemerlang Dunia Akhirat~


Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: tawau@iium

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-10-07 23:24


Pada 02-03-07 12:48 , lubaina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-03-07 18:32 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa susah?..

sebab.............
"lupakan saja. tak payah nak fikir2 lagi".
kalau tak fikir, insyaALLAH boleh lupa.

(^_^)


setuju!!!
tapi nak praktik....walllahu'alam.... :-)



betul..


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-10-07 00:06


eh2? jangan cerita pasal jodoh dan cari pasangan lah... nanti kena kunci oleh moderator huhu! :P
kita kan ukhwah.com... "ukhwah", so tak boleh cari jodoh dalam ni... huhu! :P heh! :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 18-10-07 22:09


Assalamualaikum...

Pada 16-10-07 00:06 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

eh2? jangan cerita pasal jodoh dan cari pasangan lah... nanti kena kunci oleh moderator huhu! :P
kita kan ukhwah.com... "ukhwah", so tak boleh cari jodoh dalam ni... huhu! :P heh! :D


eh..ye ke...jangan cakap macam tu...bukan tak boleh cari jodoh..cuma 'siaran langsung' mengenai jodoh ni perlu dikurangkan sikit....tapi nak buat macam mana...manusia ni memang diliputi cinta saja agaknya..entahlah... :roll:

Pada 11-10-07 08:59 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!



minum selang 40 hari... nanti lama2 'hilang' lah terus ingatan tu.. hihihih..
atau pun sekor semut 40 hari, minum 2 ekor semut dah 80 hari.. 3 ekor dan 120 hari.. haa.. kan lama hari tu ;)



a'ah...betul jugak itu...hukum fizik mana ni ye...albet gostan ni agaknya.... :lucu:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 21-10-07 18:15


senang sahaja, jangan lupa tapi ingat, tapi ingat lah benda lain...nanti inngatan baru akan melupakan yang lama

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 22-10-07 16:46


Assalamualaikum
ana pun baru saja putus dengan seseorang yang ana sayang...fuh..memang sedih...sampai tak boleh nak kawal...tapi apa yang ana buat ana banyakkan berdoa,solat hajat dan baca quran.alhamdulillah dengan sedikit2 kenangan tu hilang walaupun dia masih menghantar mesej kat ana.cara dia macam seolah-olah penarik perhatian ana dengan cuba cemburukan ana dengan pelbagai cara.
ada sekali 2 dia kata "sampai hati awak nak lupakan saya spenuhnya.tak hendak ke berkawan dengan saya.zalimnya awak ni..."tapi ana jawab dengan berhikmah "siapa kata saya tak sudi berkawan dengan awak cuma buat masa sekarang saya perlukan masa untuk pujuk hati saya ni.kan awak juga kata jodoh itu hak Allah,Dia boleh beri dan ambil balik.tapi awak perlu ingat Dia pun berhak beri balik apa yang telah diambil setelah hilang".

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-10-07 16:51


sabarlah hati ye

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 22-10-07 17:19


Assalamualaikum
hatiku merayu rindu...
kasihku padaMu syahdu...
munajat hamba padaMu...
mengharap kasih sayangMu...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 17:27


Pada 10-10-07 16:54 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-10-07 16:17 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

banyakkan minom air semut.. nanti lupa lah tu ;)


:lol: :lol:
ni lagi haru...40 hari jadi pelupa....lepas tu..ingat balik...macam mana tu..... :roll:



ini mungkin pengaruh daripada tertubuhnya kelab semut ukhwah... ;-) ...macam mana kalau org itu buat seperti yang dicadangkan dengan minum air semut....mujarab ke?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 22-10-07 17:28


nampaknya ramai juga ya di sini yang bercinta sebelum waktunya...eheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 22-10-07 17:32


Assalamualaikum
entahlah...terlalu banyak faktor luaran yang mempengaruhi segalanya...dan juga faktor dalaman yang sangat besar pengaruhnya....iaitu......NAFSU.......................



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 18:41


Pada 10-02-07 09:33 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-02-07 11:46 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa mesti nak lupakan? Biarlah kenangan tu datang.. kenangan tu yang akan jadi guru terbaik untuk mengajar kita tentang masa depan... kita memandang kenangan yang selalu datang itu sebagai negatif, sebab tu lah kita bermasalah dengan perpisahan dsbnya... sebaliknya yang perlu kita buat adalah, jadikan kenangan tu penguat semangat kita... :-)



salam..
betul tu meow..
ana juga merasakan tak perlu melupakan..
cuma berdoalah semoga 'perasaan itu' tidak sama dengan yang sebelum ini...
jangan menyakiti hati dengan hanya memikirkan benda yang cenggini..

ana rasa pengalaman merupakan guru yang baik..
kenangan sebahagian dari pengalaman..
jadi,simpan kenangan untuk dijadikan peringatan...

wallahu'alam..
sekadar pengalaman...



rupanya saya tak pernah posting dalam topik ni padahal selalu nampak.

erm, saya tak pernah lah pulak berpisah dengan sesiapa atau nak lupakan sesiapa... huhuhu.. jadi saya tak ada pengalaman.

tapi saya setuju dengan komen Dr. Meow dan cik ismi_atikah ni. buat apa kita nak lupakan sesuatu kenangan... yang menjadi masalah buat kita sehingga kita ingin berusaha untuk melupakan seseorang itu adalah kerana masalah yang kita fikir mengenainya.

jika kita memandangnya sebagai suatu hikmah dan dari sudut yang positif, kita teringat selalu-selalu pun tak apa.... sebaliknya ia lebih menjadi peringatan kepada kita.

anyway, buat mereka yang pernah merasai perpisahan dengan yang tersayang, janganlah sedih kerana ianya telah berlalu.. tetapi senyumlah kerana ia pernah berlaku....

p/s: ye lah, ramai rupanya ahli ukhwah ni yang bercinta dan berpisah. huhu..

p/s lagi: cik ismi atikah ni ada pengalaman rupanya.. hik hik


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 19:06


cik syahidatul :-P :-D

ada lah sikit-sikit...
tak pun tukang kutip pengalaman org... ;-)

p/s: hikmah....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 19:36


memang lah susah. setiap kenangan itulah sebenarnya boleh menjadi pengalaman. tapi janganlah ikutkan sangat perasaan tu. setiap yang terjadi ada hikmah disebaliknya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-10-07 10:01


Assalamualaikum
kenangan adalah sebahagian daripada pengalaman..
dan pengalaman adalah sebahagian daripada hidup...
hiduplah dalam pengalaman dan kenangan...moga┬▓ ia menjadi panduan dan pedoman buat menjalani kehidupan seharian...
may it be the border of the haq and batil...the truth and false... :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 23-10-07 10:44


ana tak pernah bccnta apath lagi nak berpisah...tapi kenagnan tetapi kenangn bagi ana.....tak perlu nak dilupakan....yang penting kita jangan fikir sangat benda-benda remeh begitu...banyak benda lain lagi kita boleh fikir..masalah ummah ke...masa depan kita ke...ye tak kawan-kawan???

-kenagan tetap sebuah kenangan walaupun ia pahit-

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

nwk
Warga Rasmi
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31477
Posting: 6
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 11:14


Percayalah, Allah sentiasa bersama kita. Pasti ada hikmah di sebalik semua tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nwkProfil   Hantar PM kepada nwk   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 12:10


betul...betul...betul...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-10-07 12:29


Pada 23-10-07 12:10 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

betul...betul...betul...


apa yang betul sampai 3 kali ni cik ismi....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 12:31


cuba set kat mind tu jangan ingat kat dia...
kalau dah set nak ingat...
maka ingat lah jadi nya..
that why payah nak lupakan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 23-10-07 12:40


memang lah susah
saya pun susah nak lupakan seseorang
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
:(
:(
:(

tak tahu nak buat apa dah
:(

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 25-10-07 18:17


senang saja,...mula-mula dah berkasih sayang...lepas itu tak jumpa mula lah rindu...jumpa kejap & masing-masing bawk diri b++++ rindu....
jangan terbawa2 perasaan tu...hanya dengan bertemu&berpisah kerana ALLAH, & bercinta kerana ALLAH dan bukannya kerna nafsu, inshaALLAH....kita takkan susah gila nak lupakan dia...
yang penting niat tu mesti kerana ALLAH....

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

wardah_qibtiyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26397
Posting: 45
Dari: bumi_waqafan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 18:48


Pada 24-09-07 08:59 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-09-07 08:54 , ani_putrihijjaz posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-09-07 13:24 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-09-07 13:11 , ani_putrihijjaz posting:

!!! QUOTE !!!

memang susah nak lupa...
tak boleh lupa pun...


apapun lupakan sebab dah tiada jodoh..dia bukan yang terbaik untuk kita



dah cuba nak lupakan..tapi tak boleh... :-?



kena cari pengganti ni baru boleh lupa... :-)




betul3.......................... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_qibtiyahProfil   Hantar PM kepada wardah_qibtiyah   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: tawau@iium

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 14:02


twr hati...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-10-07 14:05


hati tawar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 10-02-08 11:06


memang lah susah nak lupakan
cuba sibukkan diri dengan aktiviti harian,sembang2 kat ukwah ni dengan kawan-kawan.. :-D
jangan terlalu mengingati benda yang lepas,cari pengganti yang lebih fahami diri


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

nurfarhanazulkafli
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2006
Ahli No: 27242
Posting: 46
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 29-02-08 13:00


Pada 08-03-07 19:37 , wardatul_shuhada posting:

!!! QUOTE !!!

nak lupakn seseorang memang susah kalau kita tak kuat semangat.... saya pun tengah dalam proses 'pembuangan virus' hehe... semoga Allah meguat kan hati ini....



------------------------------------------
ada hal-hal yang tidak ingn kita lpskn, orang-orang yang tidak ingn kita tgglkn,
Namun ingtlah, mlpskn tidak brerti brakhr sgalany, melainkan awal kepada sebuah khdpn baru....


ehem2.. :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfarhanazulkafliProfil   Hantar PM kepada nurfarhanazulkafli   Quote dan BalasQuote

jannahnobel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31060
Posting: 80
Dari: Bumi Allah_mencari ilmu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 14:01


Assalamualaikum...
cuba anis buat taktau tentang orang tu...
i mean semua tentang dia...
gantikan segalanya tentang dia dengan sesuatu yang lebih bermakna...
contohnya kenangan bersama mak dan ayah...sesuatu yang menarik kan...
jangan terlalu mengikut perasaan...
jannah tau ini bukan perkara mudah...tapi bila kita berusaha dan sentisa berdoa insyaAllah....Allah tetap akan bantu...
pegang pada satu benda ini....Allah sentiasa menguji hambaNya dan ujian itu bukan perkara sia-sia anis sayang....
dan bila satu ketika TIBA-TIBA anis teringatkan orang tu....tandanya anis dah berjaya melupakannya untuk suatu ketika dan suatu masa....
Wallahualam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahnobelProfil   Hantar PM kepada jannahnobel   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 15:19


cinta pertama hanya kenangan..
cinta kedua jadikan pengajaran..
cinta yang seterusnya suatu kemestian..

hidup tanpa cinta..
ibarat layang-layang yang terputus talinya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 15:26


!!! QUOTE !!!

Topik: Kenapa susah sangat nak lupakan seseorang

Sebab posting dalam ukhwah pun pasall orang tu jugakk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 15:32


Pada 21-03-07 19:14 , imtihan_insyirah posting:

!!! QUOTE !!!

Tika mata
Diuji manisnya senyuman
Terpamit rasa menyubur harapan

Dan seketika
Terlontar ke dunia khayalan
Hingga terlupa singkat perjalanan
Tersedar aku dari terlena
Dibuai lembut belaian cinta

Rela aku pendamkan
Impian yang tersimpan
Enggan ku keasyikan
Gusar keindahannya
Merampas rasa cinta
Pada Dia yang lebih sempuna

Bukan mudah
Bernafas dalam jiwa hamba
Dan ku cuba
Menghindarkan pesona maya
Kerna tak upaya ku hadapinya
Andai murka-Nya menghukum leka

Diatas nama cinta
Pada yang selayaknya
Kunafikan yang fana
Moga dalam hitungan
Setiap pengorbanan
Agar disuluh cahaya redha-Nya


Biar sendiri hingga hujung nyawa
Asal tak sepi dari kasih-Nya
Kerna sesungguhnya hakikat cinta
Hanya Dia yang Esa

Saratkan hati ini dengan cinta hakiki
Sehingga ku rasai
Nikmat-Nya
Syurga-Nya
Cinta-Nya



Pegang lah kata-kata ini... Kuatkan hati....

--> rasa macam pernah reply topik ni...tapi tak pasti...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-02-08 15:55


Assalamualaikum
gunakan Daia, lupakan yang lain......

P/S : lupakanlah....lupakanlah.... :bye:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 29-02-08 22:34


salam
kenapa nak lupakan....kita akan lupakan dia dengan sendiri.masa akan menentukan segalanya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-08 00:30


kadangkala, tak semuanya boleh hilang begitu saja...
kalau susah sangat....
jangan diikut hati yang rawan...
usah dilayan perasaan yang tak ketentuan...

beri peluang pada hati untuk dirawati...
ada kalanya, waktu juga mampu menjadi doktor yang baik pada hati dan perasaan...
biarkan rasa itu berlalu bersama waktu...

p/s: pasaipa terasa jiwang pula pepagi ni.. uhuk uhuk... :jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

azilla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8536
Posting: 112
Dari: selangor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-03-08 08:49


memang susah...sesiapa jua pun akan merasa begitu..semakin kita cuba untuk melupakan semakin dalam ingatan kita pada dia...ana sendiri alami,tapi ana pasrah atas takdir & ketentuanNya..

Mesti ada hikmah disebalik apa yang berlaku..janji Allah itu pasti...biarlah masa yang tentukan segala-galanya.

Terlalu susah untuk kita lalui tapi pengalaman inilah yang akan membuat kita lebih matang & dewasa..

Semoga jalan yang akan dilalui seterusnya tidaklah terlalu berliku.....ameen

Bookmark and Share

    


  Member Information For azillaProfil   Hantar PM kepada azilla   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 01-03-08 10:25


Pada 29-02-08 15:26 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Topik: Kenapa susah sangat nak lupakan seseorang

Sebab posting dalam ukhwah pun pasall orang tu jugakk...


:lucu: :lucu: :lucu:

Kenapa???
mungkin kerana kita telah tersalah meletakkan orang itu pada tempatnya...bukankah biasa kedengaran oleh kita yang mengaku beriman...tempat tertinggi dalam hati dan diri kita patut diisi dengan nama Allah SWT dan Muhammad SAW...tetapi apabila ada yang lebih tinggi mengatasi dua tempat ini, maka akan berlakulah perkara seperti 'Kenapa susah sangat nak lupakan seseorang'....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

wedelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18715
Posting: 84

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-08 11:57


memang susah nak lupakan seseorang.ia mengambil masa yang lama.
doa banyak-banyak moga Allah beri kekuatan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wedeliaProfil   Hantar PM kepada wedelia   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 02-03-08 03:10


Aku tak menangis..keras sikit agaknya hati ini...tapi bila ada certain time tu...alahai
Pilu menikam didada hak3...ala2 jiwang karat lah begitu

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

politetiger
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2007
Ahli No: 32070
Posting: 30
Dari: Ipoh - Tg.Malim

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-03-08 08:13


memang susah nak lupa....dah cuba nak lupa tapi tak boleh....buat tak tau..insyaAllah tak teringat...ingatan tu kadang-kadang datang jugak tapi pandai2lah kita handle....kalau pendam seorang-seorang pun masalah jugak, baik share dengan rakan-rakan yang dipercayai...nasihat dan kata-kata dr sahabat bagi saya amat memberi kesan....bagi saya lah.. yang paling utama-ingat Allah banyak-banyak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For politetigerProfil   Hantar PM kepada politetiger   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 03-03-08 10:48


salam..
hati anda adalah milik anda..andalah yang mengendalikannya...anda juga yang buat ia teringat2 dengan kenangan tu...hati anda milik anda...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

eislamm
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.05.2007
Ahli No: 30012
Posting: 28
Dari: pahang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 09:03


Ya'ALLAH ketenangan dapat saya rasakan bila baca pendapat dan pandangan dari sahabat2 ukhwah ini...saya sedang rasa perkara yang sedang sahabat semua perkatakan ini...cinta hakiki hanya cinta kepada ALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eislammProfil   Hantar PM kepada eislamm   Quote dan BalasQuote

fansurina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27352
Posting: 205
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 09:17


apapun bagi saya..biarlah kita redha dan pasrah..doa banyak-banyak..ada yang lebih baik menanti di hadapan sana..seperti yang sedang berlaku pada saya sekarang..doakan semoga segala urusan dipermudahkan oleh Allah..Aminnn..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fansurinaProfil   Hantar PM kepada fansurina   Quote dan BalasQuote

aleyamaisara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2007
Ahli No: 30035
Posting: 186
Dari: skudai,johor

Sabah  


posticon Posting pada: 06-03-08 09:27


betul..susah sangat nak lupakan orang kan...kalau dah cuba sekalipun..kadang-kadang teringat jugak...semua ni fitrah...tapi yang fitrah ni kita kena jaga...sebab yang fitrah ni boleh jadi fitnah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleyamaisaraProfil   Hantar PM kepada aleyamaisara   Quote dan BalasQuote

jannahnobel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31060
Posting: 80
Dari: Bumi Allah_mencari ilmu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 23:26


Pada 29-02-08 15:55 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
gunakan Daia, lupakan yang lain......

P/S : lupakanlah....lupakanlah.... :bye:



salam....lucu lah sayatetapsaya ini...ada ke suruh guna daia..
org tengah-tengah feeling elok-elok dia main-main pula ek...hehehe
tapi menceriakan suasana... :-P


-----------------
KeGeMbIrAaN yAnG bErCaHaYa


Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahnobelProfil   Hantar PM kepada jannahnobel   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 13:45


Pada 29-02-08 15:19 , Al-Mustaqqim posting:

!!! QUOTE !!!

cinta pertama hanya kenangan..
cinta kedua jadikan pengajaran..
cinta yang seterusnya suatu kemestian..

hidup tanpa cinta..
ibarat layang-layang yang terputus talinya..


mendalam maksudnya...
memang sukar....
:oops:


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyafah
Warga Rasmi
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32863
Posting: 6
Dari: miri

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 14:10


ana pun pernah alami masalah ni..sekarang alhamdulillah dah boleh lupakan walaupun x100%. yang enti kena yakin tak semua perkara yang kita rasa baik untuk kita baik juga d sisi Allah..dan apa yang kita tak suka tak baik d sisi Nya.
jadikan pengalaman bertemu dengan insan sepertinya sebagai satu pengajaran untuk kita lebih berhati-hati dalam menjalani kehidupan yang akan datang.
dah usaha..tawakkal pada Allah. InsyaALLAH segala-galanya akan dipermudahkan..yang penting enti kena sematkan niat dalam hati nak lupakn si dia adalah kerana nak didik hati kita lebih mengenal cintaNya.. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafahProfil   Hantar PM kepada mukasyafah   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 17-03-08 14:28


Bismillahhirrahmanirrahim

erm..memang susah tapi usahalah untuk melupakan..jangan kerana terkaku di pintu yang tertutup,pintu yang luas terbuka berhampar permaidani merah dijeling tidak.. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 17-03-08 14:43


sutera_kasih:

!!! QUOTE !!!

mendalam maksudnya...
memang sukar....
:oops:



ini lagi dalam maksudnya :-P tetttt..zip mulut..hehe



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 12:36


Pada 17-03-08 14:43 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

sutera_kasih:

!!! QUOTE !!!

mendalam maksudnya...
memang sukar....
:oops:



ini lagi dalam maksudnya :-P tetttt..zip mulut..hehe



ummusafiah...nak kenakan ana lah ini :jangan:
:kelip:


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

cahayaairmataku
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.06.2004
Ahli No: 9724
Posting: 24
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-04-08 16:09


Assalamualaikum...
Betul cinta pertama sukar untuk di lupakan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayaairmatakuProfil   Hantar PM kepada cahayaairmataku   Pergi ke cahayaairmataku's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-07-08 13:24


alhamdulilah..sekarang dah dapat lupakan dia..perasaan kat dia dah tak seperti dulu dan anis anggap kenangan dengan dia sebagai satu kenangan yang pernah hadir dalam hidup ni,dan sekarang anis dah tak fikir sangat pasal dia..cuma anis doakan dia bahagia dalam hidupnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» Kenapa susah sangat nak lupakan seseorang

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.192142 saat. Lajunya....