Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-07-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Ketahuilah kiranya kebahagiaan orang yang dikuasai oleh kemalasan, maka beratlah mereka untuk berjuang, berlatih dan bekerja untuk sucikan diri dan akhlak."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 102
Ahli: 0
Jumlah: 102




  Yang Masuk Ke Sini
yanokage: 6 hari yang lalu
Rashdin: 22 hari yang lalu
khalifah: 28 hari yang lalu


Bincang Kenderaan
Topik: SHELL VS PETRONAS


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Kenderaan
    »» SHELL VS PETRONAS

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh SHELL VS PETRONAS

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-11-06 11:05


Shell catat untung rendah

KUALA LUMPUR 24 Nov. – Untung sebelum cukai Shell Refining Co. (Federation of Malaya) Bhd. untuk suku ketiga berakhir 30 September lalu merosot kepada RM93.87 juta daripada RM207.65 juta yang direkodkan pada suku yang sama 2005.

Keuntungan kasar itu diperoleh bersandarkan pendapatan yang meningkat kepada RM3.04 bilion daripada RM2.51 bilion.

Dalam kenyataan kepada Bursa Malaysia, Pengerusi Shell Refining, Saw Choo Boon berkata, keputusan itu adalah memuaskan walaupun mencatat penurunan 55 peratus berbanding pendapatan bersih selepas cukai sebanyak RM150 juta pada suku yang sama tahun lepas.


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 26-11-06 11:54


pokok dia ialah,2 2 ialah minyak...pakaila apa-apa pun...:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 26-11-06 11:54


V

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-11-06 22:18


mana pengadil kita ni :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 26-11-06 22:22


suka iklan petronas time raya..guna petronas sebab itu saja yang paling dekat dengan upm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-11-06 18:57


Pada 26-11-06 22:18 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

mana pengadil kita ni :-P

referee kadang-kadang pun nak rehat jugak... :lol:

keputusan dari episod yang lalu: 18:27 (shell:petronas)

petronas mendapat sokongan lagi dari ibnuriz_faridz, runuzaakmal dan jutawanmuslimah, sedangkan shell tidak mendapat apa-apa undian, menjadikan petronas terus mengungguli carta dengan keputusan: 18:30 (shell:petronas)


keputusan setakat ini carta minyak ukhwah (cmu)

SHELL

1. ad-din
    - ana lebih suka guna shell sebab lebih jimat..
2. fadzlyz
    - shell!!!
3. Daeng_Jati
    - tapi dari segi pengisisan minyak saya suka guna Shell
4. quick
    - shell lebih jimat jika perjalanan jauh..
5. RuMaishaaa
    - jarang jugak pakai petronas..next, balik kg isi shell..
6. PuteriUsman
    - saya guna shell...
7. shaharatul_qibtiah + 10 orang kawan
    - saya pilih Shell...kawan-kawan saya kat sini dalam 10 org...pun suka Shell...
8. masya_brywest
    - hehe abah orang prefer guna shell


PETRONAS

1. solskjaer
    - saya lebih meminati petronas...
2. cairel_harriz
    - walau apa pun, saya tetap menggunakan petronas
3. zinniratunnajua
    - PETRONAS..
4. simpLe_sHida
    - petronas jadi pilihanku..hehe
5. airbiru
    - petronas
6. zaitihamdan
    - petronas..petronas dan selamanya petronas..
7. ibnu_musa
    - saya juga prefer petronas
8. aye
    - ana memang setia pada petronas
9. maruz
    - tapi pilihan utama saya PETRONAS....
10. uqu
     - PETRONAS tetap bagus....
11. zahratul_nisaa
     - ana sokong PETRONAS!!
12. fayyzah
     - Eh, bukan ke Shell ni ada sangkut paut dngan Israel! Ayah ana guna Petronas...
13. triptofana
     - Kenapa kerajaan support Shell? Kenapa tak support Petronas?
14. eme86
     - memang lah Shell lebih jimat....tapi Petronas pun apa kurang nya......
15. samudra
     - saing-saing kawe 200 oghe suko bubuh minyak sell..700 oghe suko bubuh minyok petronah..
16. are_peace82
     - Kawe sokong petronas.
17. qudwah
     - saya biasa isi minyak kat PETRONAS...
18. tuah
     - tuah sokong PETRONAS
19. khai_dinz
     - mestilah petronas.
20. nique_hanna
     - saya lebih prefer guna 'PETRONAS'
21. tudung_kelabu
     - kesimpulan nya...petronas lagi famous dr shell..hehehehe
22. kasihmu-amanahku
     - ibnu musa...1 more vote for petronas.
23. drzul-f
     - er....ana guna kedua-duanya. tapi lebih prefer petronas
24. broshahir
     - saya pula..lebih prefer petronas...
25. hafeezzul
     - PETRONAS...lebih jimat rasanya
26. ladybirdy
     - tapi petronas tetap di hati sebab ada reason tertentu....
27. Haslan
     - saya lebih sokong petronas daripada shell.
28. ibnuriz_farid
     - mana-mana saja tapi ana sokong petronas
29. runuzaakmal
     - ana minat minyak PETRONAS......
30. jutawanmuslimah
     - guna petronas sebab itu saja yang paling dekat dengan upm..

jadi, keputusan terkini carta minyak ukwah setakat ni: 18:30 (shell:petronas)

bersambung lagi selepas ini... ;-)


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 27-11-06 21:44


hehe...sekali sekala rasa macam lawak lah survey ni. tapi, oklah, boleh buat release tension. tahniah kepada pengguna petronas kerana mendahului carta

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-11-06 23:22


kasihan kat ESSO tak masuk senarai hehehe :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 28-11-06 04:49


ana petronas. dengan primax saya melangkah lebih jauh. tiada karbon banyak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 28-11-06 09:04


tingkatkan ekonomi umat islam.. sokonglah petronas..
sekarang ni, perimax3 lebih jimat dari shell...
dikira dari kami perjalanan biasa....

siapa lagi yang mahu tingkatakan ekonomi kita jika tidak kita sendiri yang menggunakanya....

hidup petronas serata dunia... petronas juga banyak terlibat bagi segi pembanguan negara kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 28-11-06 12:08


ana sokong petronas sebab petronas malaysia punya...
go petronas go.... :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-11-06 15:05


shell....................................

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-11-06 21:09


wuawua.. shell dah kalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 29-11-06 07:48


mm,pengadil,macam mana keputusan sekarang?

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-11-06 09:10


ESSO!hihi..tiba-tiba saja..~undi rosak :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

maruz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2005
Ahli No: 16590
Posting: 282
Dari: Selangor Darul Ehsan

lebanon   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 11:13


eh menyampuk....

PROJET tak ada orang minat ke??????

tapi produk company ni cuba lah elak dari kita pakai sebb ia milik SYAITAN BESAR DAN JERUSALAM BARU iaitu UNITED STATES OF AMERICA (USA)
1. ESSO     milik EXXON MOBIL
2. MOBIL     milik EXXON MOBIL
3. CALTEX    milik CEVRON CORPORATION
4. PROJET    milik PHILLIP CONOCO

tapi product company ni kita boleh pakai agaknya
sebab it's ok...and not USA!

1. PETRONAS    milik Perbadanan Petroliam Nasional (MALAYSIA)
2. BH Petrol     milik Bouested Holdings (MALAYSIA)
3. SHELL         milik Royal Dutch Shell Plc (BELANDA)

Bookmark and Share

    


  Member Information For maruzProfil   Hantar PM kepada maruz   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 11:36


BHP tu milik org cina..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 11:37


kami belum mengaku kalah................SHELL tetap unggul!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

maruz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2005
Ahli No: 16590
Posting: 282
Dari: Selangor Darul Ehsan

lebanon   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 12:53


siapa kata BHP milik Cina?
BHP tu milik Bouested Holdings Berhad
company tu milik LTAT, Lembaga Tabung Angkatan Tentera
so,
BHP adalah milik Tentera.....

tak percaya pergi lawat web dia....

jangan main tudh tak baik
[ Telah diedit oleh: maruz pada 29-11-06 12:54 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For maruzProfil   Hantar PM kepada maruz   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-11-06 13:00


sebenarnya siapa yang menang ini?apa faedah yang kita boleh dr vote ni?huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2914
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 13:08


Pada 27-11-06 18:57 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-11-06 22:18 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

mana pengadil kita ni :-P

referee kadang-kadang pun nak rehat jugak... :lol:

keputusan dari episod yang lalu: 18:27 (shell:petronas)

petronas mendapat sokongan lagi dari ibnuriz_faridz, runuzaakmal dan jutawanmuslimah, sedangkan shell tidak mendapat apa-apa undian, menjadikan petronas terus mengungguli carta dengan keputusan: 18:30 (shell:petronas)


keputusan setakat ini carta minyak ukhwah (cmu)

SHELL

1. ad-din
    - ana lebih suka guna shell sebab lebih jimat..
2. fadzlyz
    - shell!!!
3. Daeng_Jati
    - tapi dari segi pengisisan minyak saya suka guna Shell
4. quick
    - shell lebih jimat jika perjalanan jauh..
5. RuMaishaaa
    - jarang jugak pakai petronas..next, balik kg isi shell..
6. PuteriUsman
    - saya guna shell...
7. shaharatul_qibtiah + 10 orang kawan
    - saya pilih Shell...kawan-kawan saya kat sini dalam 10 org...pun suka Shell...
8. masya_brywest
    - hehe abah orang prefer guna shell


PETRONAS

1. solskjaer
    - saya lebih meminati petronas...
2. cairel_harriz
    - walau apa pun, saya tetap menggunakan petronas
3. zinniratunnajua
    - PETRONAS..
4. simpLe_sHida
    - petronas jadi pilihanku..hehe
5. airbiru
    - petronas
6. zaitihamdan
    - petronas..petronas dan selamanya petronas..
7. ibnu_musa
    - saya juga prefer petronas
8. aye
    - ana memang setia pada petronas
9. maruz
    - tapi pilihan utama saya PETRONAS....
10. uqu
     - PETRONAS tetap bagus....
11. zahratul_nisaa
     - ana sokong PETRONAS!!
12. fayyzah
     - Eh, bukan ke Shell ni ada sangkut paut dngan Israel! Ayah ana guna Petronas...
13. triptofana
     - Kenapa kerajaan support Shell? Kenapa tak support Petronas?
14. eme86
     - memang lah Shell lebih jimat....tapi Petronas pun apa kurang nya......
15. samudra
     - saing-saing kawe 200 oghe suko bubuh minyak sell..700 oghe suko bubuh minyok petronah..
16. are_peace82
     - Kawe sokong petronas.
17. qudwah
     - saya biasa isi minyak kat PETRONAS...
18. tuah
     - tuah sokong PETRONAS
19. khai_dinz
     - mestilah petronas.
20. nique_hanna
     - saya lebih prefer guna 'PETRONAS'
21. tudung_kelabu
     - kesimpulan nya...petronas lagi famous dr shell..hehehehe
22. kasihmu-amanahku
     - ibnu musa...1 more vote for petronas.
23. drzul-f
     - er....ana guna kedua-duanya. tapi lebih prefer petronas
24. broshahir
     - saya pula..lebih prefer petronas...
25. hafeezzul
     - PETRONAS...lebih jimat rasanya
26. ladybirdy
     - tapi petronas tetap di hati sebab ada reason tertentu....
27. Haslan
     - saya lebih sokong petronas daripada shell.
28. ibnuriz_farid
     - mana-mana saja tapi ana sokong petronas
29. runuzaakmal
     - ana minat minyak PETRONAS......
30. jutawanmuslimah
     - guna petronas sebab itu saja yang paling dekat dengan upm..

jadi, keputusan terkini carta minyak ukwah setakat ni: 18:30 (shell:petronas)

bersambung lagi selepas ini... ;-)


31 fauzy_fx86
ana petronas. dengan primax saya melangkah lebih jauh. tiada karbon banyak

32. hanif
hidup petronas serata dunia... petronas juga banyak terlibat bagi segi pembanguan negara kita.....

33. Asward_hafiz
ana sokong petronas sebab petronas malaysia punya...


.........................................................................

Ibnu musa.... akhi kat mana???? siapa pula ni nak ganti refree..........


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

simple_NAH
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.08.2006
Ahli No: 26007
Posting: 77
Dari: shah alam

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 13:15


PETRONAS lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For simple_NAHProfil   Hantar PM kepada simple_NAH   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 13:34


Pada 29-11-06 13:00 , guelderose posting:

!!! QUOTE !!!

sebenarnya siapa yang menang ini?apa faedah yang kita boleh dr vote ni?huhu


saja suka-suka.. memang tak ada faedah apa-apa.. tapi just nak main-main saja..



Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 13:56


Pada 29-11-06 11:37 , fadzlyz posting:

!!! QUOTE !!!

kami belum mengaku kalah................SHELL tetap unggul!

ooo, taknak mengaku kalah lagi ye, okay, jom kita teruskan undian.

sebelum tu, thanks akh aye sebab sudi sambung, apa kata anda pula yang jadi referee :lol:


keputusan terkini carta minyak ukhwah '06 (CMU 06):


SHELL

1. ad-din
    - ana lebih suka guna shell sebab lebih jimat..
2. fadzlyz
    - shell!!!
3. Daeng_Jati
    - tapi dari segi pengisisan minyak saya suka guna Shell
4. quick
    - shell lebih jimat jika perjalanan jauh..
5. RuMaishaaa
    - jarang jugak pakai petronas..next, balik kg isi shell..
6. PuteriUsman
    - saya guna shell...
7. shaharatul_qibtiah + 10 orang kawan
    - saya pilih Shell...kawan-kawan saya kat sini dalam 10 org...pun suka Shell...
8. masya_brywest
    - hehe abah orang prefer guna shell


PETRONAS

1. solskjaer
    - saya lebih meminati petronas...
2. cairel_harriz
    - walau apa pun, saya tetap menggunakan petronas
3. zinniratunnajua
    - PETRONAS..
4. simpLe_sHida
    - petronas jadi pilihanku..hehe
5. airbiru
    - petronas
6. zaitihamdan
    - petronas..petronas dan selamanya petronas..
7. ibnu_musa
    - saya juga prefer petronas
8. aye
    - ana memang setia pada petronas
9. maruz
    - tapi pilihan utama saya PETRONAS....
10. uqu
     - PETRONAS tetap bagus....
11. zahratul_nisaa
     - ana sokong PETRONAS!!
12. fayyzah
     - Eh, bukan ke Shell ni ada sangkut paut dngan Israel! Ayah ana guna Petronas...
13. triptofana
     - Kenapa kerajaan support Shell? Kenapa tak support Petronas?
14. eme86
     - memang lah Shell lebih jimat....tapi Petronas pun apa kurang nya......
15. samudra
     - saing-saing kawe 200 oghe suko bubuh minyak sell..700 oghe suko bubuh minyok petronah..
16. are_peace82
     - Kawe sokong petronas.
17. qudwah
     - saya biasa isi minyak kat PETRONAS...
18. tuah
     - tuah sokong PETRONAS
19. khai_dinz
     - mestilah petronas.
20. nique_hanna
     - saya lebih prefer guna 'PETRONAS'
21. tudung_kelabu
     - kesimpulan nya...petronas lagi famous dr shell..hehehehe
22. kasihmu-amanahku
     - ibnu musa...1 more vote for petronas.
23. drzul-f
     - er....ana guna kedua-duanya. tapi lebih prefer petronas
24. broshahir
     - saya pula..lebih prefer petronas...
25. hafeezzul
     - PETRONAS...lebih jimat rasanya
26. ladybirdy
     - tapi petronas tetap di hati sebab ada reason tertentu....
27. Haslan
     - saya lebih sokong petronas daripada shell.
28. ibnuriz_farid
     - mana-mana saja tapi ana sokong petronas
29. runuzaakmal
     - ana minat minyak PETRONAS......
30. jutawanmuslimah
     - guna petronas sebab itu saja yang paling dekat dengan upm..
31. fauzy_fx86
     - ana petronas. dengan primax saya melangkah lebih jauh.
32. hanif
     - tingkatkan ekonomi umat islam.. sokonglah petronas..
33. Asward_hafiz
     - ana sokong petronas sebab petronas malaysia punya...
34. simple_NAH
     - PETRONAS lah


UNDI ROSAK (terbaru!)

1. sutera_kasih85
    - kasihan kat ESSO tak masuk senarai hehehe
2. guelderose
    - ESSO!hihi..tiba-tiba saja..~undi rosak
3. maruz
    - PROJET tak ada orang minat ke??????


jadi keputusan terkini carta minyak ukhwah adalah: 18:34 (shell:petronas)


p/s: kepada penyokong esso, projet & bhp... cuba lagi, dan jangan marah ye... ;-)


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 29-11-06 13:59 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-12-06 18:43


undi rosak pun ada juga???? :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-12-06 20:02


undi rosak pun ada juga ye.. bagus betul pengadil ni.. ni spr ke apa ni..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 05-12-06 15:23


Satu lagi...saya undi Petronas.
Amat memuaskan

Jadi sekarang, kedudukan CMU 06 terkini
18:35

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-12-06 22:26


bagus tu Nil... :-D


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-12-06 12:28


Pada 04-12-06 18:43 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

undi rosak pun ada juga???? :lol: :lol: :lol:


itula..hehehe.. :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-12-06 16:06


banyak nya pages kat topik ni..tak larat nak baca semua..

tapi nak share sikitlah..
di hari itu ada dapat email..email ni, bagi saya yang serba cetek ilmunya, memang sangat lojiklah..

dia cakap petronas tu, kebanyakan tender kepada bumi putera..shell kebanyakan milik non bumi..

which we can conclude, petronas lebih banyak dimiliki muslim, lah..

so, my family go for PETRONAS..

wallahu alam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 12-12-06 14:10


Petronas lagiii...

18:36 kedudukan sekarang

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

mysarra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20903
Posting: 91

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-12-06 15:10


Petronas saja..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mysarraProfil   Hantar PM kepada mysarra   Quote dan BalasQuote

shaharatul_qibtiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.10.2003
Ahli No: 4002
Posting: 173

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-12-06 18:46


hakikatnya..petronas mahal....dah tu tak jimat lgsung

Bookmark and Share

    


  Member Information For shaharatul_qibtiahProfil   Hantar PM kepada shaharatul_qibtiah   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-12-06 21:24


tak habis lagi ke CMU ni??? huhu :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-12-06 22:16


Emmm...Shell & Petronas ke...
Minat sangat dengan Petronas...tapi selalu isi minyak Shell..
tengok lah stesen minyak mana yang dekat bila minyak dah nak habis...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

tengku_anis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.11.2005
Ahli No: 20231
Posting: 204
Dari: ..:Bumi BaitulMaqdis :..

india   avatar


posticon Posting pada: 25-12-06 23:01


Assalamualaikum...

Petronas selamanya dihati..huhu.. kelakarlah forum ni sebab mampu buat saya tergelak sesorg... baguslah.. teruskan mengundi..

p/s: conclusion yang dapat saya buat dari vote ni, masih ramai rakyat malaysia yang bersifat patriotisme dan tidak hanya materialisme..good!

Bookmark and Share

    


  Member Information For tengku_anisProfil   Hantar PM kepada tengku_anis   Pergi ke tengku_anis's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 26-12-06 00:40


ana support team ferari f1...kena lah guna shell...
bagi ana kalau petronas kaya pun tak ada makna sangat..sebab yang kaya tu kroni2 mereka saja... yang ana sokong kalau petronas mampu kembali ke jalan lurus... amanah pada rakyat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

shaharatul_qibtiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.10.2003
Ahli No: 4002
Posting: 173

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-12-06 11:33


Pada 26-12-06 00:40 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

ana support team ferari f1...kena lah guna shell...
bagi ana kalau petronas kaya pun tak ada makna sangat..sebab yang kaya tu kroni2 mereka saja... yang ana sokong kalau petronas mampu kembali ke jalan lurus... amanah pada rakyat..


gud2...sokong2....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shaharatul_qibtiahProfil   Hantar PM kepada shaharatul_qibtiah   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-12-06 11:49


Pada 26-12-06 00:40 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

ana support team ferari f1...kena lah guna shell...
bagi ana kalau petronas kaya pun tak ada makna sangat..sebab yang kaya tu kroni2 mereka saja... yang ana sokong kalau petronas mampu kembali ke jalan lurus... amanah pada rakyat..


betul-betul..sokong..huhu..



Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-01-07 01:11


saudari shaharatul_qibtiah macam tak puas hati saja :lol:

apa-apa pun komen dari penyokong shell, keputusan terkini carta minyak ukhwah '06 (CMU 06) tetap memihak kepada petronas:

SHELL

1. ad-din
    - ana lebih suka guna shell sebab lebih jimat..
2. fadzlyz
    - shell!!!
3. Daeng_Jati
    - tapi dari segi pengisisan minyak saya suka guna Shell
4. quick
    - shell lebih jimat jika perjalanan jauh..
5. RuMaishaaa
    - jarang jugak pakai petronas..next, balik kg isi shell..
6. PuteriUsman
    - saya guna shell...
7. shaharatul_qibtiah + 10 orang kawan
    - saya pilih Shell...kawan-kawan saya kat sini dalam 10 org...pun suka Shell...
8. masya_brywest
    - hehe abah orang prefer guna shell
9. tasbih_30
    - ana support team ferari f1...kena lah guna shell...


PETRONAS

1. solskjaer
    - saya lebih meminati petronas...
2. cairel_harriz
    - walau apa pun, saya tetap menggunakan petronas
3. zinniratunnajua
    - PETRONAS..
4. simpLe_sHida
    - petronas jadi pilihanku..hehe
5. airbiru
    - petronas
6. zaitihamdan
    - petronas..petronas dan selamanya petronas..
7. ibnu_musa
    - saya juga prefer petronas
8. aye
    - ana memang setia pada petronas
9. maruz
    - tapi pilihan utama saya PETRONAS....
10. uqu
     - PETRONAS tetap bagus....
11. zahratul_nisaa
     - ana sokong PETRONAS!!
12. fayyzah
     - Eh, bukan ke Shell ni ada sangkut paut dngan Israel! Ayah ana guna Petronas...
13. triptofana
     - Kenapa kerajaan support Shell? Kenapa tak support Petronas?
14. eme86
     - memang lah Shell lebih jimat....tapi Petronas pun apa kurang nya......
15. samudra
     - saing-saing kawe 200 oghe suko bubuh minyak sell..700 oghe suko bubuh minyok petronah..
16. are_peace82
     - Kawe sokong petronas.
17. qudwah
     - saya biasa isi minyak kat PETRONAS...
18. tuah
     - tuah sokong PETRONAS
19. khai_dinz
     - mestilah petronas.
20. nique_hanna
     - saya lebih prefer guna 'PETRONAS'
21. tudung_kelabu
     - kesimpulan nya...petronas lagi famous dr shell..hehehehe
22. kasihmu-amanahku
     - ibnu musa...1 more vote for petronas.
23. drzul-f
     - er....ana guna kedua-duanya. tapi lebih prefer petronas
24. broshahir
     - saya pula..lebih prefer petronas...
25. hafeezzul
     - PETRONAS...lebih jimat rasanya
26. ladybirdy
     - tapi petronas tetap di hati sebab ada reason tertentu....
27. Haslan
     - saya lebih sokong petronas daripada shell.
28. ibnuriz_farid
     - mana-mana saja tapi ana sokong petronas
29. runuzaakmal
     - ana minat minyak PETRONAS......
30. jutawanmuslimah
     - guna petronas sebab itu saja yang paling dekat dengan upm..
31. fauzy_fx86
     - ana petronas. dengan primax saya melangkah lebih jauh.
32. hanif
     - tingkatkan ekonomi umat islam.. sokonglah petronas..
33. Asward_hafiz
     - ana sokong petronas sebab petronas malaysia punya...
34. simple_NAH
     - PETRONAS lah
35. Nil
     - Satu lagi...saya undi Petronas.
36. Farveen
     - so, my family go for PETRONAS..
37. mysarra
     - Petronas saja..........
38. mechelmine
     - Minat sangat dengan Petronas...
39. tengku_anis
     - Petronas selamanya dihati..huhu..


UNDI ROSAK

1. sutera_kasih85
    - kasihan kat ESSO tak masuk senarai hehehe
2. guelderose
    - ESSO!hihi..tiba-tiba saja..~undi rosak
3. maruz
    - PROJET tak ada orang minat ke??????


jadi, keputusan terkini carta minyak ukhwah adalah: 19:39 (shell:petronas)

p/s: para penyokong shell jangan marah atau kecik hati ye, terimalah hakikat seadanya, hehe :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 13-01-07 01:13 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 03-02-07 23:12


petronas da best!!!

petronas....dulu, kini, selamanya....


p/s: ana akan pakai shell bila saya pakai kereta ferrari...
     :lol: :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-02-07 18:33


berakhir sudah carta minyak ukhwah 2006 dengan keputusan 19:39 (shell:petronas)

ibnutuki undi pada tahun 2007 jadi tak dikira ye :-P

apa2pun, thanks kepada ibnutuki sebab sudi sokong petronas. kalau ada sesiapa yang nak buka undian baru untuk tahun 2007 (CMU '07) amatlah dialu2kan.

wassalam.

p/s: petronas dulu, kini & selamanya...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-02-07 23:29


yess.... petronas menang...
ana baru saja dapat kad mesra..ehehe...
ala kullihal.. syukran ibnu musa.... tolong kira undi.. =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-02-07 08:50


baru juga guna kad mesra...sejak 2 bulan lepas..
sekarang ni dah jadi pengguna setia petronas :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-07 10:58


boikot shell...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-07 11:16


ana guna petronas, sebab boleh topup point mesra kad heh! :p

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

aiezzat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2005
Ahli No: 20989
Posting: 76
Dari: kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-02-07 12:57


shell best untuk jalan jauh.ana suka dengan shell.nek moto laju dan lancar.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aiezzatProfil   Hantar PM kepada aiezzat   Quote dan BalasQuote

mechaboyz87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27308
Posting: 94
Dari: -ump->> kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 25-02-07 14:57


insyaALLAH petronas..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechaboyz87Profil   Hantar PM kepada mechaboyz87   Pergi ke mechaboyz87's Website   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-02-07 15:19


dulu pakai shell..tapi sekarang pakai petronas....
lebih suka guna satu jenama saja....mungkin baik untuk enjin....
sekarang harga minyak mahal...pakai jenama apa pun lebih kurang saja....
cuma petronas produk tempatan...itu yang beri kelebihan untuk sokong tu......

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-07 17:42


erm betul-betul... ia tidak baik untuk enjin kalau guna lain2 jenis minyak, adalah lebih baik kekalkan pada 1 jenis saja... ini pesanan yang ana masih ingat semasa menuntut dengan seorang pakcik ni, dia kerja kat jabatan kerajaan...dan dia memang handle bab2 bahagian kereta seluruh Malaysia... apa tah dah lupa dia nya pengkhususan nya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

ryu-watanabe
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.03.2007
Ahli No: 28962
Posting: 24

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-04-07 22:54


ana sokong petronas sebab sekarang study di universiti teknologi petronas...(ha,ha,ha). lgipun stesen mnyak yang ada kat dalam u ni, hnyalah petronas. takkan universiti tknologi ptronas nak pakai shell pulak... hehehe...gurau saja.-pengguna shell jangan marah ek.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ryu-watanabeProfil   Hantar PM kepada ryu-watanabe   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 23:11


lah..bersambung lagi ke isu shell dengan petronas ni... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-04-07 00:01


Exxon Mobil..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 22:48


saya terpaksa pakai warna biru lah.. (Mobil). sebab dah tu yang senang. on the way ke U ada stesen Mobil belah kiri jalan. on the way balik ke rumah dari mana-mana pun ada stesen Mobil belah kiri jalan.

mana-mana pergi pun mesti Mobil di belah kiri jalan. huhu. jarang sekali jumpa mobil kat belah the opposite way (belah kanan jalan).

tambah pula saya ada kad smiles.

nak try juga boikot Mobil, sebab Yahudi. tapi..... itu sajalah kemudahan pada saya. huahua


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

fizanaiy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.01.2005
Ahli No: 13439
Posting: 160
Dari: Damansara Damainya....

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-06-07 12:40


ana selalu guna petronas....tetapi baru-baru ni ana try lah shell v power...pergh memang best lah...tapi harga jangan lah cakap 1 liter tak silap rm 2.10....itu pun terpengaruh dengan model kereta ferrari walaupun pergi tak macam ferrari...okey..okey.. so kesimpulan nya SHELL memang bagus...cuma kalau nak di katakan semua minyak sama saja...tetapi cara dan bagaimana minyak itu di proses betul tak...apapun shell memang bagus...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizanaiyProfil   Hantar PM kepada fizanaiy   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 01:08


ada sesiapa yang sudi jadi referee untuk tahun ni tak? :roll:

p/s: petronas: dulu, kini dan selamanya...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 01:20


BP tak tersenarai ke?boleh juga tolong Tabung Haji


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 05-10-07 02:44


Pada 19-04-07 22:54 , ryu-watanabe posting:

!!! QUOTE !!!

ana sokong petronas sebab sekarang study di universiti teknologi petronas...(ha,ha,ha). lgipun stesen mnyak yang ada kat dalam u ni, hnyalah petronas. takkan universiti tknologi ptronas nak pakai shell pulak... hehehe...gurau saja.-pengguna shell jangan marah ek.


sama lah kita~~


-----------------

[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 04:55


Minyak mentah yang diguna shell dan petronas asasnya kat malaysia ni sama saja.. tak ada bezapun..bila dah masuk tangki masing-masing tambah bahan kimia tambahan masing...gives out the colour and difference.

Kalau nak kata difference tentang minyak racing dengn minyak biasa, it lies in the RON number.

Jadi kalau nak kata shell lagi bagus daripada petronas dalam isu 'lebih kilometer' taklah tepat, and vice versa. Thats my view

cuma satu saja. Guna shell duit masuk poket negara lain. Guna petronas, at least masuk balik ke dalam poket negara sendiri. At least

Bagi yang bersama petornas, mesti faham ayat2 Brand Essence petronas di bawah:

'Energy Receive, Energy Return..Aspiring People Everywhere'

Bookmark and Share

    


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 05-10-07 05:24


Pada 20-11-06 00:43 , cairel_harriz posting:

!!! QUOTE !!!

assalammualaikum wbt.

walau apa pun, saya tetap menggunakan petronas. ianya ada keluaran negara kita. kalau kita tak sokong barangan negara kita sendiri, macam mana nanti?


Kalau benar (sebab memang tak tahu)...
ana sokong...
Bagaimana negara nak maju...
kalau rakyat tak bantu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 02:22


petronas pilihanku..

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 11:09


Ana pilih DESPO (DESPO????)

DESPO stands for Desa Petroleum

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 11:11


Kerang warna hijau pilihanku

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 11:20


petronas
petronas
petronas :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

wardatul_islam
Warga Rasmi
Menyertai: 25.10.2007
Ahli No: 31505
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 16:20


ana pun pakai petronas...
nak sokong barangan malaysia...
lagi 1 sebab ana student tajaan petronas...
hehehe...
so, kena lah sokong company sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatul_islamProfil   Hantar PM kepada wardatul_islam   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 21:17


satu soalan: Kenapa minyak berbeza2 warna ye kalau jenama lain-lain?

mereka ni main letak pewarna saja ke? sebab yang saya perasan ada yang warna merah, hijau, kuning, biru pun ada juga...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 22:12


lah...tak habis-habis lagi ke tajuk ni??? sudah2 lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

ustazfirdauss
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.04.2007
Ahli No: 29635
Posting: 55
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 18-11-07 23:48


Pada 26-10-07 16:20 , wardatul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

ana pun pakai petronas...
nak sokong barangan malaysia...
lagi 1 sebab ana student tajaan petronas...
hehehe...
so, kena lah sokong company sendiri...



wah, company sendiri ke petronas tu?
sebenarnya petronas tu company orang melayu, rakyat tanah melayu a.k.a malaysia sebab dia ambil hasil bumi negara, jadi petronas itu hak milik semua rakyat. kita ada share kat dalam petronas tu..hehe.. :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ustazfirdaussProfil   Hantar PM kepada ustazfirdauss   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 00:35


bagaimana ye nak kata?

beza antara pertonas dengan mana-mana stesen minyak lain...
time masuk stesen tu tak ada @ ampir tak ada bau minyak compare dengan stesen lain.

lepas itu bersih! tu yang best saja rasa pergi isi minyak situ. tapi area rumah ni caltex saja merata

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-11-07 01:03


nanti HT nak bagi petrol pree....color purple...haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 19-11-07 15:56


Pada 19-11-07 01:03 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

nanti HT nak bagi petrol pree....color purple...haha


kenapa HT pula...? hehe, nak bagi free apa salahnya :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 19:37


Pada 19-11-07 15:56 , Nil posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-11-07 01:03 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

nanti HT nak bagi petrol pree....color purple...haha


Kenapa HT pula...? hehe, nak bagi free apa salahnya :welcome:

apa, ingat petrol tu keluar saja terus warna hijau atau merah macam tu ke, tak perlu proses? :jangan:

air yang diproses pun kena bayar, pada hal air hujan kalau ditadah tak perlu bayar sesen pun, boleh lah selepas ini harap-harap biar turun hujan petrol pula, hehe :berfikir:

apa-apa pun, sokonglah colour hijau ye :welcome:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 19:39


Petronas nak naikkan rege gas pulak....
aduih....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 20:34


pertonas lah...sebab dia ada kereta f1....dah lah laju,........ macam roket

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 19-11-07 21:40


Assalamualaikum
shell vs petronas....
saya minat bmw....
ada ke kereta petronas dengan kereta shell...kalau ada..mesti kereta mereka lenlaju punya..... :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 24-11-08 19:59


IM dah update yang terbaru belum? ehhehe....

siapa lagi tak undi ini? uhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-11-08 12:26


saya lebih suka menggunakan shell kerana lebih jimat.. :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-11-08 12:51


saya lagi suka SHELL memang jimat

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1099
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 02-12-08 00:46


Pada 25-11-06 05:58 , ibnuriz_faridz posting:

!!! QUOTE !!!

salam

mana-mana saja tapi ana sokong petronas sebab dia adalah negara kita punya hasilan kan...sokong produk petronas..

:)jangan marah ye..heheheheh oklah bye bye


tapi petronas tak pernah gunakan kereta nasional dalam iklan, koman koman guna bmw.


-----------------




    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

PuteraAlamMaya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.01.2009
Ahli No: 36871
Posting: 51
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 29-01-09 16:31


Ana pernah guna minyak petronas, shell, projet, caltex, shell, mobil, esso, BHP untuk kereta & moto.
tapi yang banyak-banyak tu ana rasa dpd pengalaman pergi balik kerja,
dan jalan-jalan distancenya lebih kurang sama,
ana rasa shell lagi lebihlah kilometernya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteraAlamMayaProfil   Hantar PM kepada PuteraAlamMaya   Quote dan BalasQuote

nizam_maniz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.02.2008
Ahli No: 32740
Posting: 65
Dari: S'gOr-terGaNu-M'kA

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 16:37


gunalah SHELL..

lebih kilometer untuk kereta anda..

nak lagi lebih kilometer, guna minyak V-POWER..

memang terbukti.. cubalah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nizam_manizProfil   Hantar PM kepada nizam_maniz   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 20:42


saya guna shell.. sebab ada pekerja bangla tolong isikan.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 20:48


adik manis mahu isik penuh ka? merah ka? ijau ka? lap cermin mahu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 29-01-09 22:52


Pada 29-01-09 20:48 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

adik manis mahu isik penuh ka? merah ka? ijau ka? lap cermin mahu?


ahhaha..patut lah dia minat isi kat SHELL... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 23:33


Pada 29-01-09 22:52 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-01-09 20:48 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

adik manis mahu isik penuh ka? merah ka? ijau ka? lap cermin mahu?


ahhaha..patut lah dia minat isi kat SHELL... :lol:




oppsss... jangan salah sangka ek..
hehehe..


-----------------
gunakan kesempatan untuk kebaikan


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 00:12


Pada 02-12-08 00:46 , Martyr posting:

!!! QUOTE !!!



tapi petronas tak pernah gunakan kereta nasional dalam iklan, koman koman guna bmw.



BMW: sebab ada partnership.

p/s: proton pun tak guna minyak petronas dulu..servis semua guna shell. pas tukar orang atas baru guna..so? 2x 5 saja lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 09-03-10 21:44


Pada 02-12-08 00:46 , Martyr posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-11-06 05:58 , ibnuriz_faridz posting:

!!! QUOTE !!!

salam

mana-mana saja tapi ana sokong petronas sebab dia adalah negara kita punya hasilan kan...sokong produk petronas..

:)jangan marah ye..heheheheh oklah bye bye


tapi petronas tak pernah gunakan kereta nasional dalam iklan, koman koman guna bmw.



Betul lah...Asyik promote kereta luar saja...Tak percaya cuba perhatikan iklan petronas kat tv...Tak bangga langsung dengan kereta nasional...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-03-10 09:49


!!! QUOTE !!!

Minyak mentah yang diguna shell dan petronas asasnya kat malaysia ni sama saja.. tak ada bezapun..bila dah masuk tangki masing-masing tambah bahan kimia tambahan masing...gives out the colour and difference.

Kalau nak kata difference tentang minyak racing dengn minyak biasa, it lies in the RON number.

Jadi kalau nak kata shell lagi bagus daripada petronas dalam isu 'lebih kilometer' taklah tepat, and vice versa. Thats my view

cuma satu saja. Guna shell duit masuk poket negara lain. Guna petronas, at least masuk balik ke dalam poket negara sendiri. At least

Bagi yang bersama petornas, mesti faham ayat2 Brand Essence petronas di bawah:

'Energy Receive, Energy Return..Aspiring People Everywhere'


hamba setuju sangat-sangat dengan penjelasan itu, semua minyaknye asasnya sama.yang membezakan cuma additive dan colour dia saja.Kalau tak percaya cuba pergi kat plant petronas dagangan kat paka kat sebelah OGT ( onshore gas terminal ),lori tanker shell pun beratur belakang tanker petronas nak loading minyak.same jugak macam gas LPG yang kita guna buat memasak tu.semua tong diloading kat paka.sumber yang sama cuma warna tong saja berbeza begitu juga account dia


-----------------
abu muadz


Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3086
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 10:05


perkeja petronas sendiri bagi tahu aku yang minya sehll paling bagus sekali..memang terbukti..kalau dah orang petronas pun cakap macam tu..aku pun sejak dari tu aku akan isi minyak dekat shell...memang terbukti isi ri 50 dekat shell dengan 50 dekat pertonas banyak perbezaannya..kalau tak percaya cubalah..v-power jugak memang bagus.walaupun harganya mahal tapi penggunaan minyak apa kilomiter tak banyak diggunakan..boleh dikatakan kalau isi minyak ron 95 dengan v power sebanyak rm 50 ringgit.. minyak ron 95 akan cepat habis dahulu berbanding dengan v power (perjalanan dalam kilomiter yang sama)...tak percaya..cubalah...aku dah cuba..



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 10-03-10 10:13


For RON97
in term of economic, Shell lebih jimat.
in term of performace, saya rasa Caltex better.
Petronas, my last choice if no Mobil or BHP.

For RON95
Caltex provides less knocking compare to the other petrol.
BHP also okay. Mobil and Shell almost the same.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 10:23


sekarang saya suka petronas sebab ada peraduan menang rm 100k hehehe....


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 11:05


Pada 10-03-10 10:13 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

For RON97
in term of economic, Shell lebih jimat.
in term of performace, saya rasa Caltex better.


betul ke ??....kebetulan saya selalu isi minyak kat caltex sebab ada pump attendant ... :-D :-D malas nak isi sendiri....


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

adab
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16492
Posting: 32
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 11:26


PETRONAS! sebab warna dia hijau...sedap mata memandang~hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For adabProfil   Hantar PM kepada adab   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Kenderaan
    »» SHELL VS PETRONAS

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.187463 saat. Lajunya....