Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 10-12-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kayu yang bengkok tak dapat hasilkan bayang-bayang lurus
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
sadiqah: 67 hari yang lalu
owl_UM: 71 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: WANITA SELALU FIKIRKAN....


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» WANITA SELALU FIKIRKAN....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh WANITA SELALU FIKIRKAN....

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-06 21:58


wanita selalu fikir adakah dia bahagia... macamana nak jadi bahagia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-06 22:06


wanita berfikir nak cari jodoh agaknya...apabila usia dah lanjut

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-07-06 22:12


FIKIR apa YANG PATUT sajalah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-06 22:13


ana rasa wanita ni risau sangat psal jodoh..minta maaf kalau ana cakap ye...ada pepatah moden kata orang lelaki ni makin tua,makin laku..kalau orang prempuan ni payah sikit,saham susah naik kalau dah tua kecuali berharta ana yakin tak ada masalah...ada pulak pendapat lain kata...kalau orang lelaki ni walaupun nyanyuk isteri tetap jaga,tapi kalau isteri nyanyuk ada harapan kena tinggal...harap kaum hawa tak tersinggung....ana ada petua awet mude..1-banyakkan baca Al-Quran 2-kalau potong kuku,tanam kuku tersebut 3-kalau rambut gugur,tanam rambut tu 4-jangan minum ais kerap sangat....kalau ada yang nak tambah,silakan.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 05-07-06 22:29


entah lah... macam-macam benda yang difikirkan... jawapan dia terlalu subjektif.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

ratusyahadah_uiam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.06.2004
Ahli No: 9636
Posting: 72

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 21:44


memang banyak yang di fikir dr pagi sampai lah time kepala atas bantal...
fikir pasal pasangan ada, tapi tak lah sepnjang masa..banyak lagi hal lain yang kena difikir. kalau hari ada kuliah kena fikir nak pakai jubah warna apa, nak padankan dengan tudung apa, nak organize jadual macam mana..macam-macam..
tapi time nak tidur, biasa nya saya fikir kampung agaknya..:)

aku: selalu fikir macam mana nak hidup bahagia dan macam mana nak bahagiakan semua orang..:) :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ratusyahadah_uiamProfil   Hantar PM kepada ratusyahadah_uiam   Pergi ke ratusyahadah_uiam's Website   Quote dan BalasQuote

bintu_ruQaiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24453
Posting: 230
Dari: di mana kaki berpijak

malaysia  


posticon Posting pada: 25-07-06 22:23


selalu bfikir....

mana yang lebih baik...

jadi isteri dan suri hidup untuk suami, jadi ibu dan pendidik kepada anak2, menjalankan semua tanggungjawab di alam rumahtangga sepenuh masa........

atau....

tetap menjadi isteri dan ibu...tapi tetap dengan kerjaya dan kerja di luar yang menuntut banyak pengorbanan.. dan adakalanya perlu meninggalkan suami dan anak2 di rumah sebagai memenuhi tuntutan kerja.

nak pilih yang first...tapi takut jika tak dapat nak balas jasa mak ayah yang banyak berkorban untuk melihat ana berjaya...nak bantu mak ayah sekolahkan adik2....

nak pilih yang kedua...berbaloi sebab dah bertahun study sana sini...boleh dapat kerja yang bagus, dah banyak korban untuk study dan now nak tengok hasilnya.tapi sebolehnya nak bagi komitmen sepenuhnya pada keluarga yang dibina....nak didik anak2 dan jadi suri yang solehah pada suami...

bagaimana? ehh...tengah fikir ni...dan selalu akan fikir tentang ni...tak tahu nak pilih...which one is better...?


-----------------
kepada si MaWaR iDaMaN..semoga dikau sentiasa MeKaR di taman..diakari rasa berTUHaN..dihiasi haruman aKhLaK&iMaN..kerana disitulah UkUrAn..JeLiTaNyA seorang perawan
[ Telah diedit oleh: bintu_ruQaiah pada 25-07-06 22:27 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For bintu_ruQaiahProfil   Hantar PM kepada bintu_ruQaiah   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 22:40


bukan laki ke banyak fikir....sebab girl banyak guna emosi....kan

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

sue_84
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.11.2004
Ahli No: 12628
Posting: 35
Dari: k.nerang

Kedah  


posticon Posting pada: 01-08-06 12:25


macam...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For sue_84Profil   Hantar PM kepada sue_84   Pergi ke sue_84's Website   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-08-06 12:27


perempuan lebihj banyak bercakap pasal orang lelaki berbanding dengan orang lelaki..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-08-06 12:29


perempuan fikir macam-macam yang lelaki xambil berat

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-08-06 12:53


Pada 01-08-06 12:27 , fadzlyz posting:

!!! QUOTE !!!

perempuan lebihj banyak bercakap pasal orang lelaki berbanding dengan orang lelaki..........


Ye ke...saya tak pun???kawan saya kata orang lelaki sekali cakap pasal perempuan..mengalahkn prempuan mngumpat..benar atau tak,itu cuma cerita kawan saya saja..saya tak tahu....hehe


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 06-08-06 11:47


bagi ana pula, ana selalu duduk terfikir,
bagaimana kah keadaan ana bila di jemput oleh NYA nanti...
moga Hidup Mati ku dalam agama ISLAM...

~ Amin Allahuma Amin ~

Wassalam...
[ Telah diedit oleh: mas2ra pada 06-08-06 11:54 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

starfish
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14030
Posting: 76
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-08-06 12:25


fikir pasal kerjaya..tentang hendak berkeluarga tidak difirkan lagi, sekarang amat payah mencari lelaki yang baik2, majoriti hipokrit semata-mata

Bookmark and Share

    


  Member Information For starfishProfil   Hantar PM kepada starfish   Quote dan BalasQuote

nuhasolehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25365
Posting: 57
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 06-08-06 14:57


ermm..nuha fikir pasal kerja..bila nak dapat posting.. ye lah nak balas jasa mak dengan ayah..adik2 sekolah lagi.. ermm..fikir juga bagaimana nak membahagiakan semua orang.. :-)

penting: fikir apa pandangan Allah swt terhadap nuha agaknya... huhu..:-(


-----------------
"AkHLaK MuLiA iBaRat SeKuNtUm BuNga WaLau Di MaNa BeRada PasTi SeMua OrAnG Suka"


Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhasolehahProfil   Hantar PM kepada nuhasolehah   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 06-08-06 21:51


selalu fikir...masa yang Allah berikan untukku hari ni talah aku lakukan untuk apa??? sebelum tidur..lepas itu...adakah esok aku mmpu nak tebus pembaziran dan dosa aku pada siang hari tadi. adakah masih ada esok untuk aku???????

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-08-06 09:52


salam..
wah...banyak yang dipikirkan sebenarnya...dari sekecil2nya hinggalah kebesar2nya...dari masa sekarang hinggala ke masa depan...rasanya tak cukup nak list down kat sini...hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 07-08-06 10:47


erm..banyak yang di pikirkan...sampai tak larat nak fikir...sekarang fikir belajar dulu lah..pas 2 fikir nak kerja..fikir nak kawin...tolong famly...banyak laaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-08-06 11:11


setanggi_syurga83 tipu!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

zinnieyrah5667
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9959
Posting: 37
Dari: AL-MUNAWWARAH

iran   avatar


posticon Posting pada: 07-08-06 21:42


fikir macam mana nak jadi wanita solehah kan lagi bagus... :-) :-)
yelah, sekarang ni dah akhir zaman, nak cari wanita yang betul-betul solehah tu susah...

WANITA HIASAN DUNIA,
SEINDAH HIASAN ADALAH WANITA SOLEHAH,
YANG AKAN MEMBAHAGIAKAN SYURGA,
DI DALAM RUMAH TANGGA...

Wallahualam.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinnieyrah5667Profil   Hantar PM kepada zinnieyrah5667   Quote dan BalasQuote

zinnieyrah5667
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9959
Posting: 37
Dari: AL-MUNAWWARAH

iran   avatar


posticon Posting pada: 07-08-06 21:43


fikir macam mana nak jadi wanita solehah kan lagi bagus... :-) :-)
yelah, sekarang ni dah akhir zaman, nak cari wanita yang betul-betul solehah tu susah...

WANITA HIASAN DUNIA,
SEINDAH HIASAN ADALAH WANITA SOLEHAH,
YANG AKAN MEMBAHAGIAKAN SYURGA,
DI DALAM RUMAH TANGGA...

Wallahualam.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinnieyrah5667Profil   Hantar PM kepada zinnieyrah5667   Quote dan BalasQuote

cunye
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2005
Ahli No: 13551
Posting: 287
Dari: cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 08-08-06 03:55


fikir pasal bola boleh juga..tapi bola dah habis lah..fikir masa masa depan mungkin


-----------------
SAYANG ABAH SANGAT..SAYANG MAK SELALU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cunyeProfil   Hantar PM kepada cunye   Pergi ke cunye's Website   Quote dan BalasQuote

fi_shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24949
Posting: 163
Dari: Bumi Allah

croatia  


posticon Posting pada: 08-08-06 04:27


bila nak datang jodoh..?
mak ayah di rumah..?
pakaian apa yang nak di pakai...?
macam mana nak jadi wanita solehah...?
pelajaran dan peperiksaan..?
masa depan selepas berumah tangga nanti...?

...tapikan...
apa kata wanita atau lelaki ,mari kita sama-sama fikirkan saat kematian kita..adakah kita sudah bersedia..?


w'allm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_shattirProfil   Hantar PM kepada fi_shattir   Quote dan BalasQuote

maisarah_anisah
Warga Rasmi
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25702
Posting: 16
Dari: putrajaya

Selangor  


posticon Posting pada: 11-08-06 15:41


selaunya orang perempuan ni akan fikir orang lain dulu baru diri sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarah_anisahProfil   Hantar PM kepada maisarah_anisah   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 16:23


macam-macam yang perempuan fikirkan....bergantung pada keadaan dan masa....
contohnya...
macam mana hidup 5thn akan datang?
dapat tak habiskan study dengan cemerlang?
bila nak kawin?
sapa bakal suami?

macam-macam lagi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 17:03


:roll: harap-harap dia mikirin aku masa ni... :-di


-----------------
IsWaRa miRaGe TuRbO cHaRGer 4g63.


Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-09-06 18:54


fikirkan macamane nak jaga diri dalam are globalisasi ni...jaga maruah...jaga harga diri...nak jadi mawar yang berduri bukan mudah..tapi tak susah....=P

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 20:19


fikirkan bila jodoh sampai... :lol: :lol: :lol:

maaf kalau terasa, lisa gurau sahaja... :-) :-)


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

zaitihamdan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2006
Ahli No: 25957
Posting: 242
Dari: Bintulu, Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 22:46


Pada 17-04-06 13:59 , Annursyam posting:

!!! QUOTE !!!

bilala nak kahwin....:-P


ha'ah...setuju bebeno lah ana dengan annursyam..bila lah nak kawin...kawan-kawan ana ada yang dah beranak sampai setengah dozen dah pun...hehehe :P


-----------------
~Don't ever leave the one you love for the one you like,because the one you like will leave you for the one they love~


Bookmark and Share

    


  Member Information For zaitihamdanProfil   Hantar PM kepada zaitihamdan   Pergi ke zaitihamdan's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 23:33


Pada 19-04-06 23:45 , ubaidillah posting:

!!! QUOTE !!!



TAK SEMESTINYA WANITA HNAYA FIKIRKAN BENDA TU saja..
APA YANG HENDAK SAYA FAHAMI IALAH APA sebenarnya BANYAK BERMAIN DI FIKIRAN WANITA DARI SEGI PSIKOLOGI DAN Kenapa IA BERLAKU, BAGAIMANA NAK MENGTASI..


kepada ubaidillah..

macam ni lah. saya rasa, jawapan2 ahli ukhwah kat sini, macam tak dapat pun nak menjawab pertanyaan ubaidillah ini...

memang patut diketahui pun benda-benda macam ni.. semuanya untuk memudahkan kita berhubung dengan kaum wanita (termasuk saya). saya faham maksud dan keinginan ubaidillah.

untuk mengetahui dengan lebih mendalam lagi, saya syorkan saudara baca buku-buku psikologi atau psychotherapy yang ditulis oleh pakar2 psikologi dari negara2 Barat. mereka telah banyak buat kajian dan telah banyak mencari bukti2 secara saintifik tentang bagaimana pemikiran kaum wanita dan juga kaum lelaki.

memang menarik.. sebab, kajian yang mereka lakukan tidak terhad pada orang2 di negara barat sahaja. malah mereka telah travel ke merata negara dan jalankan kajian. ya, termasuklah di negara kita sendiri dan negara2 asia yang lain. kajian mereka telah dilakukan selama bertahun2 dan akhirnya dibukukan untuk tatapan kita... cuma ramai yang tak berminat nak tahu...

mereka juga telah menemui pakar2 psikologi di negara2 lain, para pensyarah, orang2 awam, interview para peserta kursus2 yang berkaitan, menjalankan eksperimen2, melakukan teknik imbasan otak, dll.... pendek kata, banyak kajian telah dilakukan..

jadi, cari lah buku2 yang sesuai ye. boleh dicari... saya akui, memang elok dibaca oleh bakal2 suami dan isteri. supaya mudah membina perhubungan bersama pasangan. sebenarnya ia juga dapat memudahkan kita dalam pekerjaan kita sehari-harian.. maklumlah, kita memang perlu sentiasa berhubung dan bekerja bersama orang lain. jadi, topik psikologi ni sebenarnya amat penting.

panjang pula. harap bermanfaat. boleh pm saya kalau nak tahu lebih lanjut ye...


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 29-09-06 23:35 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-09-06 02:16


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah wanita berfikir menurut apa yang di dalam hatinya. Seringkali faktor usia, persekitaran, latar belakang, pekerjaan dan juga tahap IQ mempengaruhi pemikirannya.

Walau apapun semua wanita tetap berfikiran dan berhati keibuan tidak kira usia manapun.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - ibu mithali adalah ibu yang berilmu dan beriman

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 04-10-06 01:21


!!! QUOTE !!!

jadi, cari lah buku2 yang sesuai ye. boleh dicari... saya akui, memang elok dibaca oleh bakal2 suami dan isteri. supaya mudah membina perhubungan bersama pasangan. sebenarnya ia juga dapat memudahkan kita dalam pekerjaan kita sehari-harian.. maklumlah, kita memang perlu sentiasa berhubung dan bekerja bersama orang lain. jadi, topik psikologi ni sebenarnya amat penting.



aiwah.. tu dia pakar analisis.. merangkap pakar psikologi..
hehee.. :lol: :lol:

melihatkan tajuk ni... wanita selalu fikirkan.. :roll: :roll: :roll:

fuh.. banyak sangat kalau nak taip..
bergantung pada tahap umurnye..

kalau yang masih belajar..
* dok pikiaq.. nak score high markah..
* kerja rumah tak siap lagi..
* asignment yang berderet.. bahan tak cari lagi..
* haa.. esok ada test.. tak study lagi..!!
* kena photostat nota...

dll..hihi..

ni pula bagi status bekerja
* alamak.. baju belum iron lagi..
* apa nak cakap esok meeting ni..??
* waduh.. banyak nak tanda buku ni..
* esok nak jumpa client..bos..etc..

dll..

ni pula bagi yang mendirikan anak tangga
* esok pergi shoping beli pampers, susu..nestum..
* nak masak apa ye.. malam ni..??
* banyaknye kerja nak buat.. basuh baju..pinggan..kemas rumah..

dll..

hehehe.. so... terlalu luas skopnye... untuk dibincangkan..
apapun.. plann dulu. apa nak buat..
ambil kertas.. catit..

things to do..

ni yang selalu ana buat..
:lol: :lol:

sekadar berkongsi tips..hihi..
wallahua'lam....


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-06 15:19


macam-macam yang dipikirkan..... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-04-07 01:32


fikir pasal..banyak

**bagaimana nak jadi .....**
cicit yang sopan
cucu yang dikasihi
adik yang disayangi
gadis yang bermaruah
sahabat yang jujur dan suka membantu
kakak yang dihormati
remaja yang berpegang dengan ajaran islam
pelajar yang rajin dan menghormati gurunya
anak yang taat dan sayang pada ibubapanya
pendidik yang ikhlas
tunang yang menjaga pergaulannya
isteri yang mentaati suaminya
menantu yang pandai menjaga hati mertuanya
jiran yang menghormati jirannya
wanita yang solehah
pekerja yang menjalankan tugasnya dengan amanah dan tanggungjawap
majikan yang adil lagi bijaksana
masyarakat yang berwawasan
bonda yang mithali dan berdedikasi
makcik yang penyayang
nenek yang berjasa
pendengar yang setia
penasihat yang tak bangga diri
manusia yang sabar dan tabah melawan arus duniawi
pendakwah yang bersifat sederhana
insan yang berakhlak mulia
khalifah yang disegani dan cintakan akhirat lebih dr duniawi
ummat yang mengikut sunnah rasul dan mendapat syafaatnya
hamba yang taat dan patuh pada tuhanNYA
ahli syurga yang kekal abadi selamanya


dan banyak lagi..tak habis kalau nak di pikirkan...
semoga semua yang diatas menjadi kenyataan
insyaallah..
AMIN YA RABBAL ALAMIN...
amin...ya ALLAH


*dan tak lupa fikir pasal merah:-P


-----------------
[email protected]
[ Telah diedit oleh: redgirl pada 03-04-07 01:44 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 01:48


salam...
bergantung kepada status dan situasi wanita tersebut...kalau seorang isteri,dia mesti selalu memikirkan mengenai keluarganya,kalau pelajar,mesti dia fikir pasal pelajarn(kan wanita lebih ramai yang jadi pelajar u)he..he..he..semuanya bergantung kepada keadaan wanita tersebut... =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 01:53


Waa..banyak jugak ye...
kadang-kadang terasa segan dalam diri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» WANITA SELALU FIKIRKAN....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.440642 saat. Lajunya....