Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tiada apa yang paling berharga di dunia ini selain dari kebahagiaan..tiada apa yang paling memilukan selain dari kesedihan
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 8 hari yang lalu
muslimiman: 13 hari yang lalu
tornado: 33 hari yang lalu

kongsi tip bangunkan orang sahur
 Posted on Sabtu, 29 Ogos 2009 @ 22:47:11oleh Hanan
Umum ardani menulis Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur..macam ni antara caranya..
1. pegang ana k jari kiri/k ana dan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..

2. sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia...
3. renjis air kat muka dia...sambil panggil nama dia...
4. tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia...
5. tutup kipas/air cond

tapi kalau still tak ada effect
1. jerit nama dia kuat kuat...
2. gigit ibu jari kaki dia...macam antu toyol gigit
3. simbah air sebaldi...kalau boleh air rendam baju anda
4. tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
5. goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi! gempa bumi! tsunami! tsunami!
6. jerit api! api! api!
7. letak KFC ke McD ke tak pun ikan patin masak tempoyak yang baru dibeli sebelah hidung dia..bagi ambik bau sikit

tapi kalau still tak ada effect juga
1. pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia banyak kali...
2. pergi kat dia, baca saja surah yaa sin!

tapi kalau still tak ada effect juga...ni saja lah cara terakhir
1. panggil saja orang masjid/surau untuk uruskan....kerana tuhan lebih menyayanginya


sekadar gurauan semata-mata :-)

 

  Umum


Komen


"kongsi tip bangunkan orang sahur" | Login/Mendaftar | 1 Komen
Threshold
Komen di sini adalah hakmilik yang menghantar. Pihak Pengurusan Portal tidak ada kena mengena.


Re: kongsi tip bangunkan orang sahur
oleh annamuslimah pada Ahad, 30 Ogos 2009 @ 23:01:22
(Info AHLI)


teringin jugak nak cuba tips ni...tapi harap-harap jangan sampai kena panggil orang masjid dah lah ekeke
[ Tetamu tidak dibenarkan memberi komen. Sila mendaftar ]





Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.076369 saat. Lajunya....