Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Courage is like love; it must have hope for nourishment."
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 74
Ahli: 0
Jumlah: 74




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 60 hari yang lalu
the_brOtherz: 87 hari yang lalu

Dajjal Dah Muncul
 Posted on Jumaat, 09 Januari 2004 @ 10:53:58oleh Engku_Salina
Semasa nobita menulis Assalamualaikum wrt...

Saya sebagai seorang muslim ingin memaklumkan pada semua tentang tajuk utama diatas iaitu dajjal dan yakjuj makjuj dah muncul.

Saya pernah menonton vcd Imran Hussien berkenaan dengan apa yang ingin saya perkatakan disini. sebagai seorang muslim saya bertanggungjawap menyebarkannya pada semua jemaah.

Pada zaman rasululah ada seorang sahabat telah menemui lembaga yang terikat dan dirantai. lembaga tersebut telah bertanya kepada sahabat tersebut. Eh manusia, adakah nabi akhir zaman dah muncul? Sahabat berkata , ya nabi akhir zaman dah pun muncul dan membawa rahmat kepada pengikutnya. Lembaga tersebut pun ketawa gembira. Sahabat tyersebut hairan dengan perlakukan lembaga tersebut.

Lalu sahabat ini telah menemui rasululah di madinah dan mencertakan apa yang berlaku. Maka nabi saw telah menyatakan bahawa lembaga tersebut ialah dajjal almasih laknatullah.

Anda semua nak tahu dimanakah dajjal yang ditemui oleh sahabat tersebut. Ia nya telah diikat dikepulauan british (united kingdom). Dan dajjal tersebut telah dilepaskan sebaik sahaja rasulullah memulakan misi dakwahnya kepada um,at islam.

Nak tahu apakah ciri-ciri dajjal yang telah bebas melata ini? Rambutnya kerinting berwarna kuning (sama macam rambut matsalleh yang ada di britain sekarang) bermata satu, dan berbadan besar.
Yangt dimaksudkan bermata satu ialah dajjal telah melekakan kita dengan mata realiti iaitu apa yang kita lihat disekeliling kita iaitu hiburan, khayalan, maksiat, kejahatan, kezaliman dan bermacam perkara yang membawa kita kepada dosa. Sebaliknya dajjal telah menutup mata hati kita yang membawa kebaikan kepada kita seperti sembahyang, kebesaran Allah, kebaikan, kasih sayang dan kedamaian.

Satu lagi perkara penting yang kita semua perlu tahu ialah berdasaran hadis rasulullah saw, dajjal akan berjalan dibumi selama 40 hari. Hari pertama dajjal ialah sama dengan setahun kita. Ini bermaksud 365 darab 3 sama dengan ( 1095 tahun).Mengikut kajian imran hussien, hari pertama dajjal ialah apabila pusat pemerintahan dajjal berada di britain. Cuba kita perhatikan bahawa negara britishlah yang paling lama menguasai dunia dan banyak menjajah negara2 didunia termasuklah negara kita malaysia. Tujuan dajjal menjajah negara dunia ialah untuk memungut hasil kekayaan negara tersebut lantas membawanya balik ke nagara britain. ini kerana negara britain satu ketika dulu adalah sebuah tanah yang tandus, yang mencorakkan negara britain sedikit sebanyak ialah dajjal dan kunco2nya.

Hari dua dajjal pula ialah satu hari dajjal sama dengan sebulan kita. Ini bermakna 30 darab 3 sama dengan 90 tahun. Hari kedua dajjal ialah apabila dajjal menjadikan negara Amerika pusat kuasa dunia. Untuk makluman semua sekarangnya negara Amerka sedang diambang kejatuhan kerana ladi dua atau tiga tahun kita akan memasuki era hari dajjal yang ketiga iaitu satu hari dajjal sama dengan seminggu kita. Ini bermakna 7 darab 3 sama dengan 21 tahun. Kemungkinan besar tahun 2004 atau tahun 2005 kita akan masuk ke hari dajjal yang ketiga. Iaitu pusat kekuasaan dajjal akan berpindah ke Israel.

Menurut hadis rasulullah lagi apa bila dari dajjal sama dengan hari2 biasa kita dajjal mula mennampakkan dirinya dan bermulalah kerosakan teruk dimuka bumi ini. Dari saat itu akan muncullah Imam Mahdi Dan juga Nabi Isa as.

Dajjal tidak merosakkan bumi seorang diri. Dia mempunyai askar2nya iaatu yakjuj dan makjuj. Untuk makluman semua semua kezaliman dan kekejaman yang berlaku di Palestin, bosnia, iraq dan indonesia adalah angkara yakjuj dan makjuj yang diketuai oleh dajjal.

Perlu diingat bahawa tempat yang paling selamat didunia daripada dajjal yakjuj dan makjuj ialah di mekah almukaramah dan madinah almunawarah. Maka kita sebagai umat islam yang berkemampuan cepatlah menunaikan fardu haji sebagai bekalan kita untuk menentang dajjal dan askar2nya laknatullah.

sekian sahaja. yang benar datang dari Allah dan yang salah datang dari kesilapan saya sendiri.

Kalau nak tahu dengan lebih lanjut silalah baca buku karangan imran hussien , tajuknya nanti saya nyatakan kemudian dan kalau sesiapa tahu tolonglah bertahu disini ye.

Assalamualaukum wrt
_________________
dari kesusahan itu timbul kesedaran dan keinsafan

 

  Semasa


Komen


"Dajjal Dah Muncul" | Login/Mendaftar | 0 Komens
Threshold
Komen di sini adalah hakmilik yang menghantar. Pihak Pengurusan Portal tidak ada kena mengena.






Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.143301 saat. Lajunya....