Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Yang dihina semakin mulia. Yang menghina semakin terhina. Selalunya begitu.

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 78
Ahli: 0
Jumlah: 78




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 4 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 15 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 15 hari yang lalu
eme86: 16 hari yang lalu
sunan-faqih: 21 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: abang angkat adik angkat...ye ke ni?


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» abang angkat adik angkat...ye ke ni?

Please Mendaftar To Post


Oleh abang angkat adik angkat...ye ke ni?

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 14:11


assalamualaikum...sebelum tu nak tanya sape kat sini ade abang angkat or adik angkat..
apa kebaikan ade abang angkat ngn adik angkat??
ana selalu jumpa orang yang berangkat_angkat ni macam bercinta..kate adik dan abang!!
ape pendapat sahabat semua??

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

enie
Warga Rasmi
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 111
Posting: 3

Pahang  


posticon Posting pada: 15-05-03 15:17


assalamualaikum...pd pendpt saya tak salah seseorg tue nak ade [email protected]@adik angkat...sebabnya?k la,kalu kita tengok dgn adenya mereka-mereka nie,mungkin bole beri semangat sama ada dlm pelajaran @ bole menjadi tempat kita meluahkan perasaan(masalah)...namun biarlah kena pd caranya..sama-sama kita renungkan...tepuk dada tanya iman... UKHWAH FILLAH ABADAN ABADA

Bookmark and Share

    


  Member Information For enieProfil   Hantar PM kepada enie   Quote dan BalasQuote

putera_manis
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 22
Posting: 593
Dari: Segamat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 15:20


dia cakap [email protected]@akak angkat........ tapi pandangan orang lain pulak......couple lah.... kan dah menimbulkan kekeliruan.....

-----------------

MAta BErtENTanG,kAn tIMBul kaSIH SAyanG....
HAti berTEMU HatI,KAn laHIr rASa kaSIh.....
BiLA dAHI BERtemu SEjaDah,BAruKAN teRAsA KeBESaraN iLAhi...
KetENAngan Jua DiPerolehi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_manisProfil   Hantar PM kepada putera_manis   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 15:21


Assalamualaikum.....

ana tak banyak komen ttg perkara ni..sbb ana takde diangkat atau mengangkat ( paham kan ?? )....tapi pada pandangan ana la kan, kalu laki amik pompuan jadi adik angkat dia, selalunya ada makna di sebalik tu...ana tak kata semua camtu..cuma sebahagian jerk...kalau pompuan amik laki jadi adik angkat, kebanyakkannya mmg ikhlas nak anggap adik angkat dia tu macam adik dia...dan tak lebih daripada itu...itu je pendapat dari ana..

wassalam....

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

hirzarul
Warga Rasmi
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 159
Posting: 2
Dari: SEMESTI

italy  


posticon Posting pada: 15-05-03 15:41


assalamulaikum...
pada pendapat sayer.....isu abg angkat dan adik angkat sememang nyer bagus....tapi apabila isu bercouple dikaitkan dengan isu abg dan adik angkat semestinya tidak logik kerana adik atau abg telah menerima seseorang itu menjadi abg atau adik angkat....jadi tidak patutlah abg atau adik angkat ingin bercouple dgn adik atau abg mereka....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hirzarulProfil   Hantar PM kepada hirzarul   Pergi ke hirzarul's Website   Quote dan BalasQuote

baiduri_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 34
Posting: 242
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 15:47


saya kalau abg angkat adik angkat ni tak pernah la..kalau kakak angkat adik angkat ni pernah jugak..bg saya,benda ni tak salah kalau apa yg kita buat tu tak melanggar syarak..sbb ada jugak kawan saya yg ada abg angkat sbg pendorong dia utk berjaya..tapi kekadang tu ada org yg cakap lain,buat lain.maksudnya dia cakap sekadar abg angkat adik angkat jer,tapi hakikatnya cam org bercinta..kadang2 tu mengalahkan org yg bercinta plak..apa pun,semuanya terpulang kpd diri sendiri...kalau dah rasa benda tu membawa keburukan,tak payahla nak menceburkan diri dlm angkat-mengangkat nih..

Bookmark and Share

    


  Member Information For baiduri_aimanProfil   Hantar PM kepada baiduri_aiman   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 16:03


kat dlm komuniti nie, kebanyakannya semuanya dah berpangkat abang dan kakak..

jadi, semua akak dan abang qaulah lah..

kak, abg.. kalau qaulah nie, nakal ker, buat silap ker, tegurlah yea..

qaulah sentiasa mengalu-alukannya..

wassalam

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 16:22


ha betul tu qaulah,kite kat sini dah mcm satu keluarga kan??

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

yeopmi_in-team
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 164
Posting: 104
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 15-05-03 16:36


assalamualaikum,
dalam berangkat2 tue , jgn kita lupa batas kita sebagai umat islam ye
wassalam

-----------------
[img]http://ukhwah.com/gallery/gallery/Art/yeopmi_in-team.gif[/img]

SALAM UKHWAH & SALAM PERSAUDARAAN

Bookmark and Share

    


  Member Information For yeopmi_in-teamProfil   Hantar PM kepada yeopmi_in-team   Pergi ke yeopmi_in-team's Website   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 16:56


Quote:
ha betul tu qaulah,kite kat sini dah mcm satu keluarga kan??



yerr.. qaulah sokong..
semuanya abang dan akak qaulah..
sebab tuelah, qaulah sayang kat sumer..
eheeh..



-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

NurkasihILahi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 169
Posting: 21
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 15-05-03 17:06


emm....pengalaman abg. angkat...seronok juga.......coz dia slalu beri semangat pada kita...alhamdulillah.....ape2 pun..sebenarnya semangat tu harus dipupuk dlm diri kita terdahulu sebelumnya........kemudian tambah lagi perangsang dari org lain.........akan terus majulah kita insyaAllah........tapi kena ingat.....bahawa...syariat islam itu ade batasannya....tak salah.....tapi....berjaga2.....bimbang sekiranya timbul sebarang fitnah lak nanti....

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurkasihILahiProfil   Hantar PM kepada NurkasihILahi   Quote dan BalasQuote

wan_pasir
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 37
Posting: 395
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 18:03


saya tak berani nak ambik adik angkat kang terangkat pula jadi org. spesial.. tak berani-tak berani- tapi rasernya kalu kakak atau abang angkat yg. lebih tuan mungkin boleh memberi nasihat yang berguna kepada kita tentang masalah yg. kita hadapi..
bak kater org tua
>>aku dulu makan ajinamoto dari kamu>>

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_pasirProfil   Hantar PM kepada wan_pasir   Pergi ke wan_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

heizam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 182
Posting: 107
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 19:08


a'kum... pade pendapat ana la,,,,, tak salah kalau kite nie nak ade adik @ abang angkat... sebab melalui cara tu kite mungkin dapat lebih semangat dan bimbingan..... tapi dal;am beradik @ berabang angkat tu...ingat la batas yang telah disyariatkan islam....adios

wassalam


Bookmark and Share

    


  Member Information For heizamProfil   Hantar PM kepada heizam   Pergi ke heizam's Website   Quote dan BalasQuote

hub_addin
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 19
Posting: 73
Dari: Perak No.1

Perak  


posticon Posting pada: 15-05-03 22:14


Quote:

On 2003-05-15 15:41, hirzarul wrote:
assalamulaikum...
pada pendapat sayer.....isu abg angkat dan adik angkat sememang nyer bagus....tapi apabila isu bercouple dikaitkan dengan isu abg dan adik angkat semestinya tidak logik kerana adik atau abg telah menerima seseorang itu menjadi abg atau adik angkat....jadi tidak patutlah abg atau adik angkat ingin bercouple dgn adik atau abg mereka....



memang kebiasaannya itulah yang berlaku. pada ana, lebih baik kalau hubungan 'angkat mengangkat' daripada keluarga sendiri. kalau hubungan yang macam tu barulah keluarga boleh pantau anak2nya dan anak2 angkatnya.

kalau melalui keluarga ni jugaklah baru terasa hubungan kekeluargaan lebih2 lagi bagi yang berlainan jantina. kuranglah jugak risiko untuk bercinta-cinta antara adik angkat perempuan dan abang angkat atau yang sewaktu dengannya apabila keluarga sentiasa mengambil berat hal2 mereka ni.

tapi kalaulah secara individu bagi yang berlainan jantina ana kurang setuju. kalau tak jadi abang angkat pun (bagi perempuan) ana rasa tak jadi masalah kalau betul2 nak saling nasihat menasihati.

Allahua'lam....

-----------------
"Laailaahaillallah (tiada Tuhan melainkan Allah)...
kerananya kita hidup...
kerananya kita mati...
pada jalannya kita berjuang...
dan dengan kalimah ini juga kita akan bertemu Allah."

Bookmark and Share

    


  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 15-05-03 22:41


klu untuk kenbaikan seperti memberi tunjuk ajar mungkin tak salah kot tapi jjgn plak terlebih angkat

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 23:08


ana rasa...abg angkat or adik angkat nih tak sesuai ngan kita...cukupla setakat adik beradik tu...tp kalau muslimin nak cari brother angkat...n muslimah plak nak cari akak angkat...okey la gak...
but no such thing as abg angkat 4 muslimah...n adik angkat 4 muslimin...walaupun ana rasa...diorg(yg ada angkat² nih)anggap abg /adik angkat mcm keluarga sendiri...but itu adlh salah dr segi syariah...pergaulan kita mesti ada batasannya...kalau ada hal penting yg hendak dibincang...atau nak mintak nasihat ke aper ke...tak pe lagi...tp jgn lebiy²
waLLahua'Lam

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

sayasarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 225
Posting: 294
Dari: atas tanah jeh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 01:16


a'kum

mmm klu blh elakkan fitnah...

kita tak nak istilah ni dicemarkan atau pun hanya sebagai mengaburi mata.

pepandai la jaga adab...

jgn lari dr niat dah la..

mmm betul la...positif ngan negatif selalu menarik..teringat lak cikgu sains..betul jugek


-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

rebana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 149
Posting: 123
Dari: banting

Selangor  


posticon Posting pada: 16-05-03 03:14


em..topik yg betui2 kene kt kepala aku..em..aku pun ade adik angkat...bukan sorang..sekali tiga maa..alhamdulillah....xlebih xkurang....cam biasa je....x caya ? lah..xpela..aku buka menggalakan bab nih...cuma ..nak bagitau..yg berangkat2 nih..jgnla disalahanggapkan....aku ngan adik2 aku..kalo jumpa pun...sebulan skali..itupun kalo cuti aku kene ngan cuti diorg..kalo tak by phone je..lagipun...skrg aku raasa ...ramai yg pasang adik akak abg angkat nih...bagi aku..ckuplah...ini pun dh macam songehnyer....yelah..sbb 3 org tuh semuanya sulong..haru..haru..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rebanaProfil   Hantar PM kepada rebana   Pergi ke rebana's Website   Quote dan BalasQuote

hub_addin
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 19
Posting: 73
Dari: Perak No.1

Perak  


posticon Posting pada: 16-05-03 09:47




boleh lah rebana jadi abang angkat mithali camni

-----------------
"Laailaahaillallah (tiada Tuhan melainkan Allah)...
kerananya kita hidup...
kerananya kita mati...
pada jalannya kita berjuang...
dan dengan kalimah ini juga kita akan bertemu Allah."

Bookmark and Share

    


  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

ikhqoi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 266
Posting: 60
Dari: klang, selangor

taiwan  


posticon Posting pada: 16-05-03 12:58


akum... just to share.. pokok pangkalnyer niat korang time nak abang adik angkat tuer. personally aku pun ader adik dan kakak angkat. malah famili angkat pun ader... so depend on niat masing-masing. per yang nabi kater. kiter akan dpt per yang kiter niatkan... wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhqoiProfil   Hantar PM kepada ikhqoi   Pergi ke ikhqoi's Website   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 15:41


ape2 pun, terpulang pada diri sndr.........

-----------------
khalifah Allah di muka bumi......

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

nuriz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 128
Posting: 205
Dari: rumah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 15:58


JGN SAMPAI TERLEBIH ANGKAT DAHLAH

-----------------
[img]http://smilies.networkessence.net/s/kao/otn/pbubbles.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurizProfil   Hantar PM kepada nuriz   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: • Tämäñ Mëläwätî, Küälä Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 16:01


Di dalam Al-Quran dan Al-Hadith telah termaktub bahawa kita sesama umat Islam adalah bersaudara. Maka, cukuplah sekadar hubungan yang dijalinkan antara lelaki dan perempuan atas dasar aqidah yang satu...tidak perlu 'berangkat-angkat'...

Mungkin pada asalnya kita berniat baik, tetapi harus diingat pelbagai implikasi buruk menanti kita sekiranya kita melaksanakan suatu yang tidak pernah diajar di dalam Islam...

Antaranya yang utama adalah persepsi orang ramai yang boleh mengundang fitnah selain hasutan syaitan durjana yang menyebabkan kita lupa batas² yang ditetapkan di dalam syariat..

Setelah diperhatikan (melalui pengalaman para sahabat), hubungan 'angkat-mengangkat' b'banding hubungan sebagai sahabat seiman, m'buktikan bahawa hubungan 'angkat-mengangkat' agak sukar dipelihara dan lebih terdedah kepada suatu yang kurang baik...

Hatta, di dalam Islam tidak pernah wujud kaedah untuk menghalalkan hubungan antara lelaki dan perempuan melalui 'angkat-mengangkat' kecuali melalui hubungan ayah-ibu angkat yang sah...

Apa pun, ana menyokong hubungan 'angkat-mengangkat' b'teraskan keIslaman dalam jantina yang sama dalam usaha untuk membantu mentarbiyah diri kedua belah pihak. Sekiranya 'opposite sex', sebaiknya dihindarkan !

Sekadar pandangan dari hamba-Nya yang dha'if...

Allahu Ta'ala a'lam...



-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

[ Posting ini telah di edit oleh: SaLaFiaN pada 2003-05-16 16:31 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

icah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 215
Posting: 120
Dari: batu caves

Selangor  


posticon Posting pada: 16-05-03 16:20


assalamualaikum...
pendapat saye laa...x yah laa nak berangkat²...nanti kang... terangkat pulak...kawan je dah ler...
wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For icahProfil   Hantar PM kepada icah   Quote dan BalasQuote

Purnama
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 342
Posting: 55
Dari: Kuantan,Pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 17-05-03 00:51


semua perkara yang kita buat mestilah sederhana ok...
bab angkat-angkat ni ada baiknya juga tapi niat tu jaga ok...
lebih baik kalau kita berbaik dengan family sekali...panjangkan ukhwah kita...ukhwah tu indah...

-----------------
Andai hidup punca perpisahan,...biarlah kematian menyambungnya semula. tapi...seandainya kematian punca perpisahan...biarlah hidup memberi erti yang nyata...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PurnamaProfil   Hantar PM kepada Purnama   Pergi ke Purnama's Website   Quote dan BalasQuote

stefaisle
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 220
Posting: 87
Dari: marang, terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 00:55


erm..ade yang baik dan ade jugak yg buruknye...
biasenya klo kakak angkat tu lain skit...
dgn abg angkat pandaila jaga diri..
jgnla jadi lain plaknye nanti..tapi dah biase kita dengarkan abg angkat couple dgn adik angkat..seeloknya carilah kakak angkat klo tujuan sbg pemberi semangat dan membantu kita..
lagi elokkan...
wallahu'alam...

-----------------
BiLa HidaYAh MeNyApa maJUsI
LaUTan BeRgelOra sAnGgUp dIRenAnGI
DeMi mENcaRi cINta YanG suCi
Akan KUtabAhkan dIRi DemiMU YA RABBI!

Bookmark and Share

    


  Member Information For stefaisleProfil   Hantar PM kepada stefaisle   Quote dan BalasQuote

SuTra_Kasih
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 302
Posting: 38
Dari: sLiM RiVeR,PeRaK

Perak  


posticon Posting pada: 17-05-03 10:54


assalamualaikum..
errmmmmm abg..kakak..adik? semua berangkat-angkat.. alahai... apa perkara sekalipun yg kita lakukan bergantung pd diri kite sendiri.. kalau sekadar hubungan angkat mengangkat ni.. tak disalahgunakan tak mengapalah.. mean.. nak share prob ke.. ape salahnya.. kita mesti bijaklah.. takkan ada perasaan lebih dari tu kots.. pikir sendirila kan.. betultak abg LiPaNzS? hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For SuTra_KasihProfil   Hantar PM kepada SuTra_Kasih   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 17-05-03 13:48


first of all ana sokong apa yg salafian kata , jika dilihat ramai yg mengunakan alasan adikberdaik angkat untuk duduk bersama pergi makan bersama tetapi dari situ dah langar hukum, mmg kita boleh menjaga diri kita tapi sampai bila , ingat syaitan boleh mempengaruhi kita tanpa kita sedari , mungkin kita rasa masih selamat, mungkin hari ni masih selamat mungkin esok tidak, sampai bila nak berada dia atas sempadan antara mengikut hukum dan melangar hukum jauhi sempadan itu , jangan mengambil risiko

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

nenek_muda
Warga Rasmi
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 389
Posting: 2
Dari: my home

egypt   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 14:23


erm..pandangan sayer..bley kalu ader [email protected]@kakak angkat nie..cume kiter mesti menjaga pergaulan antara sesama kiter...
jangan sampai pergaulan ini melampaui batas sudah arr..


-----------------
-Nafsu mengatakan
wanita cantik
atas dasar rupanya..

Akal mengatakan
wanita cantik
atas dasar ilmunya..

Dan hati mengatakan
wanita cantik
atas dasar
AKHLAKnya..-

Bookmark and Share

    


  Member Information For nenek_mudaProfil   Hantar PM kepada nenek_muda   Quote dan BalasQuote

halawah_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 355
Posting: 83
Dari: TaNaH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 16:24


sayer ader adik angkat. tu pompuan. sebab...sob..sob.. sayer x der adik. kalo camtuh blehkan..?

Bookmark and Share

    


  Member Information For halawah_imanProfil   Hantar PM kepada halawah_iman   Quote dan BalasQuote

halawah_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 355
Posting: 83
Dari: TaNaH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 16:24


sayer ader adik angkat. tu pompuan. sebab...sob..sob.. sayer x der adik. kalo camtuh blehkan..?

-----------------
DoN'T SToP aT THe ToP,
oR You WiLL DRoP!

Bookmark and Share

    


  Member Information For halawah_imanProfil   Hantar PM kepada halawah_iman   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 17-05-03 16:36


ok kalau kita tak ada adik tak mengapa nak cari adik angkat ,tapi biarlah dari jantina yg sama supaya tak timbul fitnah dan buruk sangka dan untuk elakan diri kita dari terlepas batasanya.

"Meraka yang berjihad dijalan Allah, tentu kami bimbing mereka ke jalan-jalan kami, sungguh Allah bersama orang yang berbuat baik"'. ( Al-Ankbut: 69 )

[ Posting ini telah di edit oleh: MuTTaQiN pada 2003-05-17 16:38 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

shafawi78
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 282
Posting: 285
Dari: Bukit Mertajam

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-05-03 17:43


a'kum....

lebih baik ambil jln selamat.....jika berbuat sesuatu boleh membawa kepada mudharat secara sedar atau tak sedar...better hindarinya.... jgn ambil risiko....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafawi78Profil   Hantar PM kepada shafawi78   Pergi ke shafawi78's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_life
Warga Rasmi
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 330
Posting: 4
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-05-03 18:21


akum................
tentang abg angkat adik angkat nie.......
ia terserahlah pada individu tu........
kalu diorang rasa [email protected] angkat leh tolong diorang dalam pelajaran itu okey.....
tapi kalu [email protected] angkat membawa kepada yang tak baik jauhilah............
mungkin bagi sesiapa yang ada adik beradik skit atau tak der [email protected] adik leh ambik [email protected] angkat
tu semua untuk kebahagiaan hidup jugak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_lifeProfil   Hantar PM kepada islamic_life   Pergi ke islamic_life's Website   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-05-03 12:24


jangan.....sampai terangkat abih dah laa
macam nak angkat enjin proton..pas tuganti ngan enjin VR4 haha

-----------------
Ya Allah !!! berikanlah kekuatan kepadaku untuk meneruskan jihad para shuhada'

img75.photobucket.com/albums/v228/acma_115/logo.jpg">

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

Arcaine
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 246
Posting: 237
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-05-03 12:38


A'kum

Angkat-angkat boleh jangan terangkat sudah.

pst: Ada baik dan buruk.



-----------------
Hidup ini suatu perjuangan

[ Posting ini telah di edit oleh: Arcaine pada 2003-05-20 12:38 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ArcaineProfil   Hantar PM kepada Arcaine   Quote dan BalasQuote

addyn_jb
Warga Rasmi
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 606
Posting: 4
Dari: UMS

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 13:00


erm ana rase lbh baik takyah ade [email protected] abg angkat...klu ade [email protected] adk sendiri lbh baik angkat diorg...hem tp kalu rasenyer diperlukan tuk kebaikkan tak salah asalkan msg2 tahu batas2nyer....ingat abg @adk angkat tak same dgn [email protected] adk kandung...wallahualam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For addyn_jbProfil   Hantar PM kepada addyn_jb   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 21-05-03 13:05


saya pun taksuka berangkat-angkat ni. bimbang nanti bukan setakat terangkat tapi terangkut sekali...hmm...sape nak jawab kalau terangkut? ada je lelaki yang saya kenali jadikan saya sbg adik angkat diorang...tapi buat don't know je lah. lagipun, innamal mu'minuuna ikhwah. sape2 orang beriman pun saudara kita,takyah la nak berangkat-angkat lagi dah. pada saya, kawan lebih memahami dr adik beradik angkat ni. adik beradik angkat, kalau dah gaduh besar amat susah nak baik balik. adik beradik sendiri dan kawan ni, lebih mudah sebenarnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

Jundullah_Al_Asad
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 623
Posting: 93
Dari: Daerah Perjuangan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 19:49


Assalamualaikum...

"Sesungguhnya.. Amalan² itu bergantung kepada niat.. Dan bagi setiap perkara itu (dibalas) bergantung kepada apa yang diniatkan (sama ada baik atau buruk)" - Rasulullah...

Erm.. Sidqi pun ada adik dan kakak angkat gak.. Tapi.. Qiey guna untuk berdakwah...

Doakanlah semoga dakwah kita berjaya...

Untuk adik Qaulah.. Abang setuju pendapat adik tu.. Kita saling tegur menegur...

"Maka berilah peringatan.. Sesungguhnya peringatan itu bermanfaat untuk orang² yang beriman" - Al-Quran...

Wallahu'alam bissowab...

-----------------
"Dan berJIHADlah pada JALAN ALLAH dengan sebenar-benar JIHAD"

"Dan janganlah kamu menyangka sesiapa yang terbunuh pada JALAN ALLAH itu mati. Bahkan mereka terus hidup di sisi TUHAN mereka dan diberi rezeki"

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jundullah_Al_AsadProfil   Hantar PM kepada Jundullah_Al_Asad   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 28-05-03 15:16


mintak maaf jika apa yg ana ingin cakapkan akan menguris hati sesiapa,seperti apa yg saudara judullah_Al_asad katakan selagi niat kita baik tak mengapa,tapi selagi manakah kita mampu berpegang pada niat kita,mungkin hari ini kita masih lagi boleh berpegang kepadanya tapi mungkin tidak pada keesokan hari,syaitan boleh mempengaruhi minda kita tanpa kita sedari,jika kita ingin berdakwah, mengapa perlu beradik angkat,kita semua adalah saudara itu sudah memadai,dan jika ingin berdakwah mengapa perlu sangat kita berdakwah kepada jantina yg berlainan,bukankah tugas untuk berdakwah pada muslimat lebih senang jika diuruskan oleh muslimat,dan kita sebagai muslimin patut membantu membantu muslimin yg lebih memerlukan itu yg lebih penting!

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 15:35


hem...tak minat lah nak berangkat2 ni.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

rebana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 149
Posting: 123
Dari: banting

Selangor  


posticon Posting pada: 28-05-03 17:26


em,...jangan risaula..aku pun ade dua org adik angkat..pempuan plk tuh...ok je aku jaga...wlpun dua2 tuh anak sulung dr kuarga mrk..parents diorg pun kenal aku...wlpun aku tak kenal diorg..yg penting kene bijakla....kalo tak lebih suka dr jaga makwe seorg ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rebanaProfil   Hantar PM kepada rebana   Pergi ke rebana's Website   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 28-05-03 17:33


tapi adakah anta yakin(rebana) yang anta tak akan melebihi batas,seperti ana cakap mungkin tidak hari ini tapi mungkin esok,syaitan akan mempengaruhi mnda kita tanpa kita sedari,janganlah ambil risiko tu

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 259
Posting: 306
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 21:21


assalamualaikum..

pd ana la..kl hubungan 'angkat' tu antara muslimin-muslimin n muslimat-muslimat tu ok..tp kl muslimin-muslimat tu takut jadik lain plak..

syukurlah kita umat islam ni b'saudara..tu dh dikira rahmat yg besar tu..x perlulah hubungn angkat2 ni... tp..ikutla individu tu..nawaitu pun penting..insyaAllah..kl niat tu baik..mudah2an diredhai Allah..

-----------------
"jadilah spt pohon kayu yg lebat buahnya,tumbuh di tepi jalan, dilempar dgn batu,tetapi dibalas dgn buah"---Saidina Abu Bakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

rebana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 149
Posting: 123
Dari: banting

Selangor  


posticon Posting pada: 29-05-03 03:52


em...aku tahu kenapa ko tanya camtu.aku tak kesah.tapi kenapa hendak mempersoalkan tentang keyakinan aku tuh? aku tak kesah kalau org tak yakin pada aku.asalkan aku yakin pada diri aku.setakat ni.insya-Allah...tak ada-apa2.aku masih waras.sedara muttaqin...setakat adik angkat nih...aku rase bukan masalah besar sgt...inikan kita nak menegor pempuan pun kene ade caranya...inikan pula adik2 aku tu.mereka lagi tinggi ilmunya dari aku.cuma hormat menghormati tuh penting.cam dengan kawan2.jika tak ada hormat.siapa nak kawan dengan kita ? jika org tuh tak yakin kepada kita? kenapa kita perlu yakin pada kita ? fikirkan...risiko ? itu bukan masalah..jika kita tahu macam mana nak selesai masalah tuh.....apepun time kasih sbb amik berat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rebanaProfil   Hantar PM kepada rebana   Pergi ke rebana's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-10-03 11:06


Tak salah. menambah kenalan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-03 21:54


assalamualaikum
bagi mira tak salah kalau ada abg atau adik angkat ni sebab mira sendiri ada adik angkat kat sabah...dia lebih muda 2 tahun dari mira.....rasanya tak salah kalau niat kita betul..

wassalam

-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 19-10-03 23:40


a'kum.w.b.t
em.. me nak bg pndpt skit pasal angkat-m'angkat ni..bg me la.. depends pd individu..
mcm me.. ade adik angkat..girls la..
eventough me ade adik2 di bwh.. ( adik beradik..) me anak ke 3.. dr 7
cume nawaitu tu kena btull la..
seronok bile ade adik angkat ni..
kite bleh share mslh.. bg smgt.. n tolong2 selagi mampu..
for exmple.. kebetulan adik2 angkat me.. all anak sulung.. so.. secara x lgsg.. me jd kakak mrk.. bg support.. tolong.. ajar subjek yg slow.. n so on..
bestt bile ade adik ni..but bg yg b'lainan jenis ni.. means.. laki n girl..kena ade batas2 laa..
kekadg ade gak yg t'angkat.. em.. tu... wallahualam.."
okla.. actually... bg me.. kire okla.. dpt jalinkan silaturrahim..
em.. tilll here.. wsslm..

usah alpa di kala mentari melabuhkan tirainya..
namun.. fikir2 & renungkanlah.. bgmn harus kita singkap tabir esok di kala fajar muncul lg..

[ Posting ini telah di edit oleh: simpLe_sHida pada 2003-10-19 23:41 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: » Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM «
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-11-03 01:34


Assalamualaikum,,,

Bagi ana, angkat2 ni tak perlu, lagi2 di antara banin & banat.
Ana rasa cukup dah ikatan persaudaraan yg Allah bagi pd kita semua through our "iman". Kan memang kita dah brothers & sisters in Islam. Trusting and believing that, to me is enough.
Dalam Islam pun takde perhubungan antara lelaki dan perempuan kecuali bernikah (berkahwin), "bersahabat" tu pun ana sendiri tak pasti sebab ramai org kata lain2... [ana amek kesempatan ni utk tanya antum, ni bukan pendapat tapi mungkin dikategorikan dlm hukum syara']
Kan ke boleh aje kalau kita nak kongsi rahsia, perasaan & pengalaman suka dan duka, ilmu, etc tanpa me-label-kan seseorang tu sebagai saudara angkat?
Contoh cam ana dgn cikgu ana memang rapat sangatlah.. Dia kat Dubai ana kat Malaysia. Tetiap kali ana ada heavy problem, ana msg dia, kalo free dia call ana, cakaplah berjam-jam.. Kalau nak katakan tu pun dikategorikan "angkat" jugak, tapi disebabkan dia cikgu, kita tak ada pulak panggil dia abg/kakak angkat, umur dia pun tak jauh beza dgn ana.
Angkat ni pun sbenarnya banyak tanggungjawab. Kalau analah, tak sanggup ana nak menambahkan lagi tanggungjawab yg dah tersedia menggunung ni..
Kan ke tak best kalau kita dok syok panggil dia abg/kakak angkat, tahun depan kita clash ke, pegi haluan masing2, lupa kat diorang.. Tak ke cam sedih kalau macam tu.
Sebaik-baiknya kalau kita cintakan/sayangkan sesuatu, cinta/sayanglah SEKADARNYA, sebab mungkin suatu masa nanti perception kita towards the thing change; ang kalau kita benci, bencilah SEKADARNYA, atas sebab yg sama...
(cam org dok ngutuk org bercintan, tapi bila dia jumpa pasangan sendiri, bukan main galak lagi...)

wallahu a'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: » Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM «
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-11-03 01:50


jangankan nak pikul tanggungjawab ber"angkat" ni...
tanggungjawab sbg seorang sahabat biasa pun tak semua diantara kita yg lulus dengan cemerlang...
kebanyakan hak-hak bersahabat kita tak dapat penuhi..

wallahu a'lam

^_^' I'm A HeArtBroKenkiD

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 04-11-03 10:26


adik angkat or abang angkat ermmm rasanya dah anggap macam adik dan abang sendiri ....tapi susah juga kalau ada yang sampai terangkat-angkat.....pandai jaga batasan sudah..
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

Jaydie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2450
Posting: 122
Dari: Wangsa Maju

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-11-03 13:13


ainul_nabila

waalaikumusssalam.

Dulu semasa belajar di sebuah IPTA saya memang pernah ada 3 - 4 orang adik angkat. Semuanya adik pompuan lah. Tapi kini semuanya dah lost contact. Malas dah nak contact semula.

Kebaikan ada adik angkat ni kan, kita dapat minta tolong adik angkat kita tu beri pendapat. Tolong nasihatkan kita, beri motivasi kepada kita. Nanti bila adik angkat tu balik dari kampung dia bawa balik kuih muih. Jadi teman berborak. dan lain-lain lagi lah.

Eh, mana ada bercinta . Takder perasaan cinta pun, cuma perasaan sayang seperti sayang kepada adik kandung sendiri.





Bookmark and Share

    


  Member Information For JaydieProfil   Hantar PM kepada Jaydie   Quote dan BalasQuote

shafawi78
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 282
Posting: 285
Dari: Bukit Mertajam

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-11-03 13:48




boleh pakai ke ni?...komen sikit....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafawi78Profil   Hantar PM kepada shafawi78   Pergi ke shafawi78's Website   Quote dan BalasQuote

ayuazar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.07.2003
Ahli No: 2390
Posting: 171
Dari: kuala lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-03 11:45


saya takder la adik angkat ke abang ke atau kakak angkat....cuma rapat je la ngan kakak kat cni..takderla sampai termeterai janji jadi kakak angkat..biarpun takder kakak kan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuazarProfil   Hantar PM kepada ayuazar   Quote dan BalasQuote

waterlemon_9
Warga Rasmi
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5084
Posting: 14
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-11-03 01:50


saya setuju jugak dengan pendapat Jaydie tu..
bagi saya,kalo nak m`elakkan dr t`fall in love dgn abg angkat(slalunyer masalah ni antara adik n abg angkat)..amiklah abg angkat ramai2 @ tak payah amik langsung..kalo sorang n,payahlaa..

saya ada 5org abg angkat,6org kakak angkat n 2or adik angkat(P)..ada jurusan agama,ada jurusan akademik..so,byk pengalaman diaorg yg dpt kita timba sekali..saling nasihat-m`nasihati n mcm2 lg..

-----------------
LiFeIsSimPle..
iFuFaceYourTroUble..
AndSolVeItWitHoutBuRble..

Bookmark and Share

    


  Member Information For waterlemon_9Profil   Hantar PM kepada waterlemon_9   Quote dan BalasQuote

nawra_albahira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2003
Ahli No: 3005
Posting: 141
Dari: taman tun dr ismail

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-11-03 01:40


yes! sama cam saya...

ramai je abg2 angkat saya tu..tak de plak lelebih!

masing2 punye niat..masing2 punya hal laa...

so...jage diri memasing!!!



-----------------
jadikan pengalaman itu sebuah kenderaan yg memandu dlm kehidupan agar kita menjadi lebih berhati-hati

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawra_albahiraProfil   Hantar PM kepada nawra_albahira   Pergi ke nawra_albahira's Website   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 30-11-03 20:32


Sapa nak jadi adik angkat ana angkat tangan..

[ Posting ini telah di edit oleh: Putra_Aiman pada 2003-11-30 20:32 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

nieza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1867
Posting: 108
Dari: kota bharu bandaraya Islam

Johor  


posticon Posting pada: 08-12-03 16:24



Kuat ke nak berangkat-angkat???
Ana pun ada [email protected] angkat....
Tapi kalau nak amik [email protected]@abang angkat kena lah pilih betul. Pilih dengan niat supaya diorang dapat bantu kita...kalau yang menyusahkan tu buat apa... buat habis beras je...
Kalau kat tempat ana, isu [email protected] angkat glamour!!!! Pergi memane leh nampak diorang tengah bertenet (istilah utk [email protected]@abang angkat tengah berdating).....
Kalau lelaki perempuan..... sampai tahap bahaya tu...so..kena ingatkan diorang sikit...
Yang paling sedih, time abang angkat F5 nak berpisah ngan adik angkat dia F2....isk..isk...macam tak nak berpisah/bercerai..
apapun jangan keterlaluan sangat.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For niezaProfil   Hantar PM kepada nieza   Pergi ke nieza's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.174843 saat. Lajunya....