Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dengan siapa anda bergaul, itulah ganmbaran masa depan anda
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 32
Ahli: 0
Jumlah: 32




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: mengecewakan atau dikecewakan....


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» mengecewakan atau dikecewakan....

Please Mendaftar To Post


Oleh mengecewakan atau dikecewakan....

suterakasih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 208
Posting: 107
Dari: muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-06-03 23:04


Assalamualaikum...

sutera nak berkongsi pengalaman dengan sahabat-sahabiah sekalian mengenai tajuk di atas...mengecewakan atau dikecewakan

pernah tak sahabat-sahabiah sekalian dikecewakan atau mengecewakan seseorang...
buleh laa kite berkongsi cerita...
mengapa hal tersebut buleh terjadi...

mmm...sape yg nak mulakan dulu...

-----------------
mengharap cinta sejati...
mendamba kasih Ilahi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For suterakasihProfil   Hantar PM kepada suterakasih   Quote dan BalasQuote

AsYraF_AmiRuLamiN
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 216
Posting: 34
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 10-06-03 23:29


a'kum...

nak katakan dikecewakan penah, kalau mengecewakan orang tu pun penah...lebih² lagi kalau bab bercinta...ish ish...manusia...takkan lari dari melakukan kesalahan..kan²..



[ Posting ini telah di edit oleh: AsYraF_AmiRuLamiN pada 2003-06-10 23:32 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsYraF_AmiRuLamiNProfil   Hantar PM kepada AsYraF_AmiRuLamiN   Quote dan BalasQuote

suterakasih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 208
Posting: 107
Dari: muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-06-03 23:47


Quote:
nak katakan dikecewakan penah, kalau mengecewakan orang tu pun penah...lebih² lagi kalau bab bercinta



mmm...buleh ke asyraf kongsi pengalaman kat sini...
bukannye ape,mungkin buleh dijadikan pengajaran untuk kite semua...

sutera pun ada pengalaman gak...
hehehe...

-----------------
mengharap cinta sejati...
mendamba kasih Ilahi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For suterakasihProfil   Hantar PM kepada suterakasih   Quote dan BalasQuote

insaflahdiri
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 588
Posting: 64
Dari: nowhere

ussr  


posticon Posting pada: 11-06-03 23:32


jiwangnye

Bookmark and Share

    


  Member Information For insaflahdiriProfil   Hantar PM kepada insaflahdiri   Quote dan BalasQuote

pacik-huzaifah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 103
Posting: 42
Dari: Labayan.com

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-06-03 23:39


pacik..dikecewakan

ahaaks.

-----------------
:: mendamai ombak resah ::
http://www.labayan.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For pacik-huzaifahProfil   Hantar PM kepada pacik-huzaifah   Pergi ke pacik-huzaifah's Website   Quote dan BalasQuote

Arcaine
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 246
Posting: 237
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 12-06-03 16:22


Saya banyak kali dikecewakan tapi takpe.

-----------------
Hidup ini suatu perjuangan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ArcaineProfil   Hantar PM kepada Arcaine   Quote dan BalasQuote

suterakasih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 208
Posting: 107
Dari: muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-06-03 17:13


mmm...

dikecewakan oleh sape tu pacikdan arcaine


-----------------
mengharap cinta sejati...
mendamba kasih Ilahi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For suterakasihProfil   Hantar PM kepada suterakasih   Quote dan BalasQuote

SuTra_Kasih
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 302
Posting: 38
Dari: sLiM RiVeR,PeRaK

Perak  


posticon Posting pada: 12-06-03 22:24


hhmm.. topic ni.. ehehe.. penah la dikecewakan.. mengecewakan pun penah.. nasihat saye la ann.. jgnlah kite mengecewakan sesiapa pun.. lagi2 bila kite dah penah kenal hati budi dia.. sbb setiap apa yg kita lakukan pastinya mendapat balasan dr Allah..hmm.. ini berdasarkan pengalamanlah.. ehehe.. oklah.. nk dgr gak pengalaman.. sahabat semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For SuTra_KasihProfil   Hantar PM kepada SuTra_Kasih   Quote dan BalasQuote

SuTra_Kasih
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 302
Posting: 38
Dari: sLiM RiVeR,PeRaK

Perak  


posticon Posting pada: 12-06-03 22:25


hhmm.. topic ni.. ehehe.. penah la dikecewakan.. mengecewakan pun penah.. nasihat saye la ann.. jgnlah kite mengecewakan sesiapa pun.. lagi2 bila kite dah penah kenal hati budi dia.. sbb setiap apa yg kita lakukan pastinya mendapat balasan dr Allah..hmm.. ini berdasarkan pengalamanlah.. ehehe.. oklah.. nk dgr gak pengalaman.. sahabat semua..

-----------------
Hargailah sebuah pertemuan kerana di situ terciptanya kemesraan... & hargailah sebuah PERPISAHAN kerana di situ terciptanya kerinduan...ikma iskandar 2003

Bookmark and Share

    


  Member Information For SuTra_KasihProfil   Hantar PM kepada SuTra_Kasih   Quote dan BalasQuote

imlapann
Warga Rasmi
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 357
Posting: 16
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 13-06-03 02:54


assalamualaikum adik-adik ku...
mmmm....topik dikecewakan atau mengecewakan seseorang....
sudah fitrah manusia...selain cinta kepada tuhan..cinta sesama manusia juga tak terlepas dari berlaku kepada kita....keturunan adam dan hawa...
mmm...dikecewakan....ya...saya dikecewakan oleh seorang perempuan yang bertudung labuh,beragama,bersopan santun dan layak kalau digelar perempuan solehah....
mmmm....dengan demikian....tahulah saya bahawa bukan semua perempuan solehah setia kepada cintanya....atau bukan senang untuk mempunyai 'title' solehah...
maaf....saya terpaksa menyatakan demikian kerana itulah yg terjadi keatas saya...
berhati2lah dengan cinta....kerana bak kata ahli sufi....'hanya dengan cinta bisa sejukkan dunia'....
mmm...mengecewakan seseorang??? tak terdaya nak kecewakan orang kerana kita tau siapa kita...
setiap yg berlaku ada hikmahnya...


Bookmark and Share

    


  Member Information For imlapannProfil   Hantar PM kepada imlapann   Quote dan BalasQuote

AsYraF_AmiRuLamiN
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 216
Posting: 34
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 13-06-03 10:01


hehehe...bkn jiwang insaflahdiri , dah lumrah manusia, dikecewa dan mengecewakan....smua orang mesti penah laluinya kan...sabar je la ye...

suterakasih nak tahu sebab apa ana dikecewakan, sebab sidia dah ada yg lain, mungkin sidia lebih sesuai dgn lelaki tu, ana redha jea, terima saja, mungkin blom masanya lagi utk "bertemu" dgn yg betul nya...kan...pastu sebab mengecewakan, ana kecewakan kawan ana, sebab tersilap janji, janji nak keluar ramai² pi perpustakaan, sebaliknya ana yg pi dulu sensorang, hehehe..ana terlupa, maklum la nak cepat...tinggal smuanya..hehe...balik tu kena marah dgn kawan...hehe..kena la tepati janji ngan kawan dgn btul...ish ish..nanti kata plak tak tepati janji...tu je la citer yg ana alami, ada banyak lagi, tapi takat tu je dulu..hehe...
-----------------------------------------------
pesanan;
kalau nak apa² ,masa muda ni baik la tunggu dulu, study rerajin, bila dah berjaya sampai ke menara gading, dah berjaya, dah apa smuanya, bila dah tiba masanya, baru la fkir pasal nak apa ke, itu kea, ...hehehe
------------
maaf la yea kalau ada salah kata, yg baik itu datangnya dari Allah S.W.T. dan yg buruk tu datanganya dari diri ana sendiri...
-------------
"berfikir dulu sebelum buat"
-------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For AsYraF_AmiRuLamiNProfil   Hantar PM kepada AsYraF_AmiRuLamiN   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-06-03 10:37


assalamualaikum.....
mengecewakan dan dikecewakan....?
penahlah juga ana dikecewakan....tp bukan dlm bab cinta lah.....xsampai kesitu lg kot....!hehehe..ana ada kwn ngan sorang boy ni...tp xlama kejap jer...dlm tgh berkwn tu...ada timbul satu krisis...xyah ckplah ape mendanya.malu....nak ckp..yg ana rasa kecewa sgt tu dia tuduh ana bukan2....

mengecewakan....sekali-sekala tu ana sebagai manusia xlepas dr melakukan kesilapan...yelah ada sesetgh benda tu kita xdpt nak puaskan hati semua org.....sebab itulah ada org yg kecewa ngan kita....
itulah al-kisahnya...
suterakasih tanya org ni...empunya diri plak camna..citerlah skit....!

-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

comel
Warga 5 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1334
Posting: 399
Dari: Mont'Kiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-06-03 13:17


kecewa dan mengecewakan...!!!

Kecewa...kalau nak cite tentang kecewa banyak gak yang comel kecewakan dalam diri nie...yea lah mana ada insan yang sempurna...nak jadi yang sempurna pun bukannya semudah baca ACB...kekadang tu, tak dapat kawal emosi sendiri pun comel kecewa gak.. tak dapat menepati masa pun comel kecewa gak...secara keseluruhannya banyak lah yang mengecewakan.. tapi tak pe...comel masih cuba membaiki kelemahan diri dan cuba tidak mengecewakan diri sendiri.

Kena kecewa atau dikecewakan....maafkan je lah...manusia memang tak pernah menghargai sesuatu dan selalu lupa apa yang dia ada sehinggalah dia kehilangan sesuatu itu..itu pun belum tentu dia kecewa..entah2 suka hati dan ketawa sepuasnya.emmmmm..mmm hidup memang begitu,
tapi harus diteruskan selagi diberi kesempatan...
_______________________________________________
Terima kasih Ya Allah kerana memberi aku kekuatan untuk terus melangkah dibumimu ini....... Terima kasih juga kerana masih menyanyangi diriku ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelProfil   Hantar PM kepada comel   Quote dan BalasQuote

suterakasih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 208
Posting: 107
Dari: muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-06-03 10:36


hmmm...

nak tau kisah sutera yea...
sutera pernah dikecewakan lalu mengecewakan...
citernye camni...

sutera ada berkawan dgn sorang boy ni...
adakalanye sifat dia selalu mengecewakan sutera...yea la...bila dia janji tak lakukan lagi,tup-tup dibuatnye lagi...
sabar je laa...
tapi...kalu dia masih berterusan camtu...
hilang kesabaran dibuatnye...


tapi...
sekarang sutera dah tak berkawan lagi dengan boy nie...
Alhamdulillah,sekarang sutera rase tenang jer...laa ni,cuba memperbaiki diri yang banyak kelemahan...sahabat-sahabiah sekalian,bantu sutera yea...

itulah dia...alkisahnyaa

-----------------
mengharap cinta sejati...
mendamba kasih Ilahi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For suterakasihProfil   Hantar PM kepada suterakasih   Quote dan BalasQuote

widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 647
Posting: 199
Dari: bumi allah

malaysia  


posticon Posting pada: 16-06-03 23:47


assalamualaikum...

saya penah kecewa...dan penah mengecewakan..

tp biasalah saya,bila kecewa siaplah org yg kecewakan saya tuh...hehe,masa utk membalas akan tiba...jeng...jeng...jeng...kita bagi dia rasa skit apa yg kita rasa...hehehehh


acah jer,,,mana ader..takper,,relax...bila kecewa tuh kita relax...buat tak heran jer...ujian..

i'allah...allah akan balas...allah kan maha adil..

tapi kalau nak sakit kan hati org tuh,buat cam takder aper2 jer..hehehe,

takpun cakap camnih"ilaliqa' fi yaoumul qiyamah" hehehe...


waalalahua'lam..

-----------------
"haza fadlhu min rabbina"

Bookmark and Share

    


  Member Information For widadProfil   Hantar PM kepada widad   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-06-03 15:19


mmm....kalau sayalah kan setakat ni blom pernahlah mengecewakan orang tapi pernah sekali dikecewakan memang perit rasanya...tapi nak buat camana dah nasib...terima jer lah....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

ibtisam_daiman
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 634
Posting: 43

egypt  


posticon Posting pada: 18-06-03 15:34


assalamualaikum warahmatullahi wabakatuh...

alhamdulillah... syukran jazilan khairan kathiran di atas sokongan juga kepreihatinan sahabat-sahabat seperjuangan semua... ana rasa tiap kali buka laman ini, hilang segala masalah... terubat segla duka... nasihat juga teguran membina insyAllah ana akan jadikan ia sebagai panduan.... wassalam

__________________________________________________
CINTA KEPADA ALLAH ITU KEKAL ABADI..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibtisam_daimanProfil   Hantar PM kepada ibtisam_daiman   Quote dan BalasQuote

suterakasih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 208
Posting: 107
Dari: muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-06-03 19:30


sutera sokong kata-kata ibtisam_daiman tu...komuniti ni leh jadi penawar duka...

seronok baca pengalaman sahabat-sahabiah sekalian...

-----------------
mengharap cinta sejati...
mendamba kasih Ilahi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For suterakasihProfil   Hantar PM kepada suterakasih   Quote dan BalasQuote

cill
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1172
Posting: 236

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-06-03 23:24


mengecewakan dan dikecewakan..

jiwang nyer tajuk... entah ler.. penah dikecewakan kerana mengecewakan kot ( saye mmg suke gune ayat berbelit )

tapi yang penting... dalam hidup ade cinta .. ade suke..

cinta ingin memiliki...

cinta tak bleh berpisah... hilang di mata... dekat di hati..

cinta cinta.. pabila bersame .. hilang segala duka


suke... ingin melihat yang lain ketawa

suke.. dekat di mata.. pabila jauh.. kan dilupa..

suke... pabile bersame.. terasa gembire.. namun duka tetap ada..


tapi disebalik cinta ... dan suka.. ada sayang...

sayang... ( kerana sayanglah saya dilukakan dan melukakan) , kerana sayang itu tak ingin memiliki, tapi lebih tinggi dari itu..

dalam sayang.. diri sendiri tak penting... yang penting yang tersayang bahagia... yang terbaik untuknya... kalau diri tak layak.. biar yang lain menemani

kerana sayang... biar kita menangis... asal dia ketawa..

sebab sayang.. tak ada tamak.. yang t6erpenting adalah yang disayangi

Bookmark and Share

    


  Member Information For cillProfil   Hantar PM kepada cill   Pergi ke cill's Website   Quote dan BalasQuote

suterakasih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 208
Posting: 107
Dari: muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-06-03 23:17


mmm...

jiwangnye cill...
akeke...

-----------------
mengharap cinta sejati...
mendamba kasih Ilahi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For suterakasihProfil   Hantar PM kepada suterakasih   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-06-03 02:03


Assalamualaikum...

Mengecewakan..memang laa ramai yang ana pernah kecewakan.. Dikecewakan pun ramai.. Tapi, sedang2 umur ana ni, besa laa.. small2 matter ajer.. Yang macam org dewasa tuuu.. takder laa . MAsih bahgia lg. takder penah gi kecewasampe menggila..

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

cill
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1172
Posting: 236

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-06-03 23:20


bagi saye la... dalam istilah mengecewakan... saye tak suke guna sengaja...

saya buat bersebab... bukan kerana nak mencuba... atau tetiba rasa tak berkenan..

tapi kerana sebab..

kerana bagi saya cinta itu bukan mainan... kerana kalau kita main-mainkan cinta- nanti dia main-mainkan kita balik.....

saya tak setuju ngan orang yang bercinta kerana nak cuba camne rase cinta itu... kerana saya hanya akan bercinta untuk saya bawa hidup bersame...

mungkin juga kerana ... saya tak sanggup dilukai...



wallahu a'lam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cillProfil   Hantar PM kepada cill   Pergi ke cill's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 21-06-03 23:36


sebagai insan kita tak lari dari kesilapan, mengecewa atau dikecewa itu adlah lumrah

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

cill
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1172
Posting: 236

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-06-03 23:24


dalam cinta .. jgn diharap balasan...

kerana kita memberi kerana rasa kasih kita..

bimbang kalau diharap ... tiada apa yang kita dapat...

wallahu a'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For cillProfil   Hantar PM kepada cill   Pergi ke cill's Website   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 23-06-03 00:44


assalammualaikum....

dikecewakan atau mengecewa kan ....itu perkara kecil jer tu...kalau saye mengecewakan ..pernah tak yer???ermm tak pernah kot..walaupun tak nak kat orang kite jgn terus tolak kite slow talk ler ngan dia ..heheh....dan kalau di kecewakan ..ermmm relax jer....jangan balas tapi bak kate widad apee.....illaliqa yaumul qiyamat .......ermm kl kite dikecewakan takper relax tapi bak kate sahabat lam saye cube kite tengok balik diri kite kenapa kite dikecewakan ..mungkin ade sebalik nya dan mungkin jugak ade hikmah di sebalik kejadian nya...jgn salahkan seseorang tu bile di kecewakan atau mengecewakan ...

-----------------
IJLIS BINA NU'MIN SAAH......BeSt 4 iSlAm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

ii
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 738
Posting: 64
Dari: ITB

indonesia  


posticon Posting pada: 23-06-03 09:40


Dikecewakan tu pernah jugala... Mungkin dah lebam-lebam pula hati dibuatnya. But, anyway... pengalaman berharga. Mengecewakan orang lain...Krn dah pernah rasa kecewa, I think tak naklah kecewakan orang pula.

Bookmark and Share

    


  Member Information For iiProfil   Hantar PM kepada ii   Quote dan BalasQuote

suterakasih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 208
Posting: 107
Dari: muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-06-03 15:23


Quote:
kerana bagi saya cinta itu bukan mainan... kerana kalau kita main-mainkan cinta- nanti dia main-mainkan kita balik.....

saya tak setuju ngan orang yang bercinta kerana nak cuba camne rase cinta itu... kerana saya hanya akan bercinta untuk saya bawa hidup bersame...



mmm...setuju dengan pendapat cill
bagi sutera...org yg sutera sayang tu adalah utk dijadikan teman hidup...

-----------------
mengharap cinta sejati...
mendamba kasih Ilahi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For suterakasihProfil   Hantar PM kepada suterakasih   Quote dan BalasQuote

sakura_marlina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 374
Posting: 37
Dari: johor

saudiarabia  


posticon Posting pada: 23-06-03 16:52


dikecewakan ke mengecewakan ke..sebenarnyer tu semua pengalaman hidup...jangan kita serik untuk mencuba dan jangan putus asa..yg penting jgn lah lupa batasan2 syariat insyaAllah kita akan sentiasa berada di jalan yg benar meskipun kita dikecewakan atau mengecewakan..mungkin ada sebab mengapa tu semua berlaku..bila kita di kecewakan simpanlah kesedihan tu jauh dalam hati kita dan usahlah berdendam cubalah perlahan-lahan utk bersifat memaafkan...ini berdasarkan kepada pengalaman saya lah...dan mungkin ada sebab mengapa kita di kecewakan atau org mengecewakan kita yg pasti semua org ada sebab berbuat demikian..jika kita sayangkan seseorang maka berilah kebebasan padanya untuk buat pilihan meskipun kita bukan pilihannya...itulah kasih sayang yg tulus dan ikhlas...jika di kecewakan cubalah untuk tidak bermusuh kerana jika benar2 ukhwah kita kerana allah kita pasti boleh menerima insan yg mengecewakan kita sebagai sahabat kita...dan menerima insan yg menggantikan tpt kita itu...itulah sebenar2 nye ukhuwah...simpanlah kekecewaan dan kesedihan itu jauh2 di dalam hati kita...mengadulah hanya pada Allah...wsalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakura_marlinaProfil   Hantar PM kepada sakura_marlina   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-06-03 17:08


assalamualaikum.........

erm...tajuk ni mmg menarik..hehhehe..

saya mmg pernah kedua2 nya sekali..biasalah lumrah kehidupan kan...dan saya mmg pernah bercinta..dan pernah dikecewakan..heehhehehe...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

cill
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1172
Posting: 236

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-06-03 17:23


seronok gak bile ade ramai yang membalas ni...

pepetang ni... dah la hujan turun... rase nak tido la lak... takper .... tahan... tahan.. dugaan tu..

________________________

cakap tentang perasaan ini...memang best... pasal pelbagai... tak sama apa yang kita rasa... walau situasinya sama...

kalau seseorang putus dengan kita ... minta putus la... mungkin kita kan rasa dikecewakan... kita mungkin / memang akan fikir negatif... yang dia ada yang lain...

dia taknak kat kita lagi... dah tak sayang lagi...

tapi adakah dia merasakan situasi sedang 'mengecewakan' ?

maksud saya , kalau kita kecewa... adakah dia sedang mengecewakan kita... ?

mana tau kalau dia tinggalkan kita kerana sayang... kerana dia tau ada yang lebih baik.. mungkin kita rasa dia dicipta untuk kita... tapi amat besar juga kemungkinan kita diciptakan bukan untuk dia...

wallahu a'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For cillProfil   Hantar PM kepada cill   Pergi ke cill's Website   Quote dan BalasQuote

suterakasih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 208
Posting: 107
Dari: muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-06-03 13:31


mmm...

tapi...sutera nak tanya laa...
betul ke kalu org yg putus cinta...nak jadikan dia sebagai sahabat kita payah sket...
maklumlah...nanti terkenang kisah suka duka bersama...

-----------------
mengharap cinta sejati...
mendamba kasih Ilahi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For suterakasihProfil   Hantar PM kepada suterakasih   Quote dan BalasQuote

cill
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1172
Posting: 236

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-06-03 21:26


entah la...

rasenya atas individu gak... kerana perasaan otang tu tak same..

tapi bagi saye... takde masalah.. my ex-girlfried still my best friend... better than my boy friend ...

kerana dia orang yang sangat memahami... dan chemistry nya ngan saya sangat kuat... dia memahami apa yang saya rasa .. and saya faham apa yang dia rasa...

takde masalah la bagi saya.. walaupun mungkin awal tu... timbul gak la... kejanggalan.. kerana perubahan perhubungan tu..

tapi alhamdulillah.. ok jer sekarang...


tapi kalo die sekarang kawan anda ... nak nak anda jadikan boyfren... mungkin ade nasihat yang agak berguna la...

____________

france proverb says:

terjemahan la..

kawan itu boleh berakhir ngan cinta ,
tapi cinta itu , .... payah sekali berakhir ngan kawan...

wallahu a'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For cillProfil   Hantar PM kepada cill   Pergi ke cill's Website   Quote dan BalasQuote

AsYraF_AmiRuLamiN
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 216
Posting: 34
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 25-06-03 23:36


erm...memang kalau dah putus cinta, nak jadikkan dia sahabat memang susah sikit..insyaallah, mula² memang rasa janggal, lama² nanti ok la...apa² pun slow².... nak dikatakan terkenangkan kisah² lama tu, memang susah nak dilupakan..maklum la..banyak kenangan²...suka dan duka...hehe
-----------------------------------
mmm...

tapi...sutera nak tanya laa...
betul ke kalu org yg putus cinta...nak jadikan dia sebagai sahabat kita payah sket...
maklumlah...nanti terkenang kisah suka duka bersama...

--------------------------------------
knapa suterakasih...nak jadikan dia sbg sahabat kembali kea.. ...

bagaimana dgn sahabat yg lain yeak...apa pendapat sahabat... nak jadikkan dia kembali sebagai sahabat, boleh kea.. slalunya bila dah putus, terus ikut haluan masing²...
--------------------------------------
maaf ya kalau ada salah kata yg menyinggung...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsYraF_AmiRuLamiNProfil   Hantar PM kepada AsYraF_AmiRuLamiN   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-06-03 11:42


Dikecewakan sekali,memang teruk giler rasa...taoi dah ok sebab dah biasa kecewakan org,heheheh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

jilul_QURAN
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 112
Posting: 213
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-06-03 23:33


Cobaan...teguhkan iman dhati

Bookmark and Share

    


  Member Information For jilul_QURANProfil   Hantar PM kepada jilul_QURAN   Quote dan BalasQuote

imlapann
Warga Rasmi
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 357
Posting: 16
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 28-06-03 04:02


setelah dimuhasabah diri....jawapan yang saya temui ialah kita dikecewakan kerana kita bukan yang terbaik untuknya......alhamdulillah....sekarang rasa lebih bahagia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For imlapannProfil   Hantar PM kepada imlapann   Quote dan BalasQuote

suterakasih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 208
Posting: 107
Dari: muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-06-03 13:42


Quote:
knapa suterakasih...nak jadikan dia sbg sahabat kembali kea.. ...

bagaimana dgn sahabat yg lain yeak...apa pendapat sahabat... nak jadikkan dia kembali sebagai sahabat, boleh kea.. slalunya bila dah putus, terus ikut haluan masing²



mmm...bukan camtu..
dia sendiri pun tak nak kalu hubungan diteruskan sebagai sahabat...
sutera pun ikut je laa...
ntah la yea...

mmm...
cill
abih tu...x-boyfriend chill tak cemburu ke tgk cill ngan kawan baru tu?
sutera respek laa kat cill...leh maintain sebagai sahabat...


-----------------
mengharap cinta sejati...
mendamba kasih Ilahi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For suterakasihProfil   Hantar PM kepada suterakasih   Quote dan BalasQuote

qalbun_nisa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 487
Posting: 63
Dari: ntah

Sabah  


posticon Posting pada: 28-06-03 14:41


bismillahir rahmanir rahim
assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh
alhamdulillah, hamdan lillah, wassolatu wassalamu 'ala rasulillah wahabibih

saya pun penah dikecewakan dan mengecewakan org, terutama bab percintaan. benarlah kata org, cinta manusia cinta yg tak selamanya bahagia, pasti ada luka dan duka. tapi cinta padaNya cinta yang sentiasa manis dan berkekalan..... semoga kita semo sentiasa mendapat kemanisan cinta Illahi..
Allahumma inna nas aluka hubbaka wahubba man yuhibbuk...

-----------------
Tuhan..
Dosaku menggunung tinggi..
Tapi rahmatMu melangit meluas...
Harga selautan syukurku...
hanya setitis NikmatMu di bumi...
Tuhan selangkah ku dekat padaMu...
seribu langkah Kau dekat padaku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For qalbun_nisaProfil   Hantar PM kepada qalbun_nisa   Quote dan BalasQuote

cill
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1172
Posting: 236

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-06-03 23:10


sutra kasih...

saudari ade bertanya yang ade tak die cemburu?

cemburu tu takla.... sbb i m still alone rite now

ape yang nak kagummnya... bukan pepatak mengatakan ' kalau nak seribu daya... ' itu kehendak saye... seribu daya la...

_____________________

tapi kan... ai... die mmg attractive gile... rase cam nyesal lak psl gi lepas die

die pun solo lagi sekarang... agaknye la... setia gak die ni...

tapi ramai sangat masuk... takleh tahan.. cemburu ni menguasai diri....

_______________________

kalau kita takutkan dosa... jangan dekati akan puncanya...

cinta itu kerana kasihnya hati... bukannya kerana meluru nya nafsu...

andai cinta sudah dicampuri dengan adegan dosa... maka tiada sucilah ia..


Bookmark and Share

    


  Member Information For cillProfil   Hantar PM kepada cill   Pergi ke cill's Website   Quote dan BalasQuote

syura
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 200
Posting: 109
Dari: :~:jalan sabak:~:

egypt  


posticon Posting pada: 02-07-03 17:37


assalamualaikum wbt..

hmm.. nampaknya ramai adik2 ni yg berpengalaman ..

walauapapun.. jadilah org yg tahan apabila dikecewakan .. sebab ape?..think +ve.. setiap yg berlaku ade mesej dari-NYA untuk panduan kita insyaAllah .Lebih baik di kecewakan dari mengecewakan.....

wallahua'lam..

saya hanya bagi pandangan.. yg baik dari Allah dan sebaliknya kelemahan saya sendiri..

wassalam.


-----------------
"Maka Allah lah Pelindung yang terbaik dan Dia jugalah yang paling Penyayang di ntara yang Penyayang" (Yusuf : 64)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syuraProfil   Hantar PM kepada syura   Quote dan BalasQuote

suterakasih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 208
Posting: 107
Dari: muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-07-03 07:33


cill...

kalu dia still solo...tak nak ke kembali berkawan dengan dia...
jgn marah yek...

-----------------
mengharap cinta sejati...
mendamba kasih Ilahi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For suterakasihProfil   Hantar PM kepada suterakasih   Quote dan BalasQuote

AsYraF_AmiRuLamiN
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 216
Posting: 34
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 03-07-03 11:25


maaf ya suterakasih,...

----------------------------------
walauapapun.. jadilah org yg tahan apabila dikecewakan .. sebab ape?..think +ve.. setiap yg berlaku ade mesej dari-NYA untuk panduan kita insyaAllah .Lebih baik di kecewakan dari mengecewakan.....

wallahua'lam..

------------------------------------
btul apa yg dikatakan oleh kak syura tu, lebih baik dikecewakan dari mengecewakan, hati ni dah tahan sehabih-habisan, yg selebihnya serah pada Allah S.W.T...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsYraF_AmiRuLamiNProfil   Hantar PM kepada AsYraF_AmiRuLamiN   Quote dan BalasQuote

cill
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1172
Posting: 236

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-07-03 22:59


saudari suterakasih...

berkawan? cam dalam je makna tu...

berkawan biasa tu.. memang sekarang pun macam tu la... tapi nak memadu kasih tu.... takpe la dulu..

ye la... hati manusia ni ada batas gak perasaannya... asal kita berkawan... bercinta... pastu berkawan balik... kalau kita bercinta balik... andai terputus sekali lagi... mudahkah nak jadi kawan..

sebab cinta ini berasaskan rasa.. perasaan.. rasa itu hasil pupukan.. kerana berkenan..

berkenan itu datang dari fizikal... kalau menarik... tak kira la rupa atau perangainya... pasti kan mudah terpikat..

bila dah berkenan... tak kira apa yang menghalang...

_________________

insyaallah saya akan ke johor ... malam ni... ni nak naik bas lah ni... transit kat johor sebelum ke singapura.. bleh la pergi rumah sedari ek ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For cillProfil   Hantar PM kepada cill   Pergi ke cill's Website   Quote dan BalasQuote

AnisAqilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1446
Posting: 261
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-07-03 08:35


Assalamua'laikum......

mengecewakan atau dikecewakan....!!

anis pernah mengecewakan...tapi ada faktor yang menyebabkab anis buat macam tu..kalau hati katakan tidak, kita tak boleh paksa..nanti kita yang merana..lagipun sapa yang nak jadi pilihan kedua??
pada mulanya, dia memang tak boleh terima kenyataan ni..tapi bila anis bagitau sebab musababnya..dia redha. Sekarang, dia ngan anis masih berkawan..
P/S: lagi seronok berkawan dari bercinta...

-----------------

Tertawalah pada segala cubaan, kerana dunia ini hanya kosong belaka, terimalah sepuluh kekalahan sebelum menerima satu kemenangan


Bookmark and Share

    


  Member Information For AnisAqilahProfil   Hantar PM kepada AnisAqilah   Pergi ke AnisAqilah's Website   Quote dan BalasQuote

cill
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1172
Posting: 236

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-07-03 23:40


betul lagi seronok berkawan dari bercinta ?

awak pasti dengan kenyataan awak tu anis?

mungkin bagi awak cinta yang awak alami tak manis... tapi mungkin lepas ni ... awak akan alami cinta yang sejati.. yang tulus dari hati awak.. yang awak tak sanggup nak lepas atau nak tinggal...

masa tu... taulah awak akan pepatah "mandi tak basah, tidur tak lena, makan tak kenyang.. "



Bookmark and Share

    


  Member Information For cillProfil   Hantar PM kepada cill   Pergi ke cill's Website   Quote dan BalasQuote

suterakasih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 208
Posting: 107
Dari: muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-07-03 18:08


mmm...

sutera nak mencelah lagi...
berkawan atau bercinta...payah gak nak bincangkan topik ni
biasanye kalu kite dah berkawan lama2,saling mengambil berat...biasanya akan timbul perasaan yang lain...hehehe

sutera rasa bersyukur sebab 'insan' sekarang yang sutera 'kawan' sentiasa memberi teguran yang positif pada sutera...
doakan kebahagiaan kami yea

-----------------
mengharap cinta sejati...
mendamba kasih Ilahi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For suterakasihProfil   Hantar PM kepada suterakasih   Quote dan BalasQuote

AsYraF_AmiRuLamiN
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 216
Posting: 34
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 11-07-03 22:44


assalamu'alaikum...

wahh..ramai jugak yg penah bercinta yea.. tak sangka plak yea... hehehe

btul jugak kata suterakasih tu, susah jugak nak bincangkannya, berkawan dgn bercinta, mana satu yg best..'lebih baik berkawan dari bercinta'..apa pendapat sahabat yg lain... ...bila dah lama berkwan, take care each other, wujud plak perasaan lain..mcam mana tu yea..paper pun pada suterakasih smoga memperoleh kebahagiaan didunia dan akhirat bersama si'dia'...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsYraF_AmiRuLamiNProfil   Hantar PM kepada AsYraF_AmiRuLamiN   Quote dan BalasQuote

AnisAqilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1446
Posting: 261
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-07-03 17:07


Quote:

On 2003-07-09 23:40, cill wrote:
betul lagi seronok berkawan dari bercinta ?

awak pasti dengan kenyataan awak tu anis?

mungkin bagi awak cinta yang awak alami tak manis... tapi mungkin lepas ni ... awak akan alami cinta yang sejati.. yang tulus dari hati awak.. yang awak tak sanggup nak lepas atau nak tinggal...

masa tu... taulah awak akan pepatah "mandi tak basah, tidur tak lena, makan tak kenyang.. "





cill...maksud anis, anis lebih gembira berkawan dari bercinta dengan lelaki tersebut..bagi anis, dia lebih sesuai menjadi seorang kawan..InsyaAllah, anis rasa anis dah jumpa dengan orang yang anis betul-betul sayang.. tapi takdelah sampai mandi tak basah..

-----------------

Tertawalah pada segala cubaan, kerana dunia ini hanya kosong belaka, terimalah sepuluh kekalahan sebelum menerima satu kemenangan


Bookmark and Share

    


  Member Information For AnisAqilahProfil   Hantar PM kepada AnisAqilah   Pergi ke AnisAqilah's Website   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 14-07-03 17:54


mengecewakan taktaulah..dikecewakan mmg takde..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

faiszul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 306
Posting: 84
Dari: perak darul ridzuan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-07-03 15:44


assalamualaikum wbh...
bagi saya mengecewakan dan dikecewakan tu mmg lumrah.saya tak nafikan yang saya pernah dikecewakan dan mengecewakan org.setiap yang terjadi tu biar dijadikan iktibar dan tauladan untuk meneruskan hidup didunia yang fana.

-----------------
Dalam kerendahan diri,ada ketinggian budi.
Dalam kemiskinan harta,ada kekayaan jiwa.
Dalam kesempitan hidup,ada keluasan ilmu.
Insyaallah hidup ini akan indah jika segalanya kerana Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiszulProfil   Hantar PM kepada faiszul   Quote dan BalasQuote

faiszul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 306
Posting: 84
Dari: perak darul ridzuan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-07-03 11:07


KENAPA AKU DIUJI?

"Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; "Kami telah beriman," sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya kami telah menguji org2 yg sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui org2 yg benar dan sesungguhnya Dia mengetahui org2 yg dusta."
-Surah Al-Ankabut ayat 2-3


KENAPA AKU TAK DAPAT APA YG AKU IDAM-IDAMKAN?

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui."
-Surah Al-Baqarah ayat 216


KENAPA UJIAN SEBERAT INI?

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."
-Surah Al-Baqarah ayat 286


RASA FRUST?

"Jgnlah kamu bersikap lemah, dan jgnlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah org2 yg paling tinggi darjatnya, jika kamu org2 yg beriman."
- Surah Al-Imran ayat 139


BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA?

"Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan), dan kuatkanlah kesabaran kamu lebih daripada kesabaran musuh, di medan perjuangan), dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah- daerah sempadan) serta bertaqwalah kamu kepada Allah supaya, kamu berjaya (mencapai
kemenangan)."
-Surah Al-Imran ayat 200

"Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk"
-Surah Al-Baqarah ayat 45


APA YANG AKU DAPAT DRPD SEMUA INI?

"Sesungguhnya Allah telah membeli dr org2 mu'min, diri, harta mereka dengan memberikan syurga utk mereka... ..
-Surah At-Taubah ayat 111


KEPADA SIAPA AKU BERHARAP?

"Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain drNya. Hanya kepadaNya aku bertawakkal."
-Surah At-Taubah ayat 129


AKU TAK DAPAT TAHAN!!!

"... ..dan jgnlah kamu berputus asa dr rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dr rahmat Allah melainkan kaum yg kafir."
-Surah Yusuf ayat 12



-----------------
Dalam kerendahan diri,ada ketinggian budi.
Dalam kemiskinan harta,ada kekayaan jiwa.
Dalam kesempitan hidup,ada keluasan ilmu.
Insyaallah hidup ini akan indah jika segalanya kerana Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiszulProfil   Hantar PM kepada faiszul   Quote dan BalasQuote

perantausepi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4762
Posting: 258
Dari: bumi bersejarah

Selangor  


posticon Posting pada: 04-12-03 15:43




pengalaman ana... pernah dikecewakan... tapi ade satu nasihat... jangan kecewa bila dikecewakan... jangan gembira kerana mengecewakan....

sekadar renungan untuk yang kecewa dan mengecewakan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For perantausepiProfil   Hantar PM kepada perantausepi   Quote dan BalasQuote

ieda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2003
Ahli No: 4797
Posting: 226
Dari: pontian

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-01-04 01:27


mengecewakan pernah buat..bkn ape tapi rasa utk kebaikan masa depan sendiri..coz sy tak pernah jumpe dia..cuma kenal melalui perbualan ditelepon dan sms..tp tak sangka yg dia cepat benar meluahkan perasaan..akhirnye terpaksa buat keputusan sebegitu rupe.. bab dikecewakan plak..pernah gak rasa..

-----------------
buat apa saja.. janji tidak menyalahi syariat agama..

Bookmark and Share

    


  Member Information For iedaProfil   Hantar PM kepada ieda   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-04-04 03:15




erm.. mengecewakan dan dikecewakan..??

seusia hdp yg tak sampai 20 thn nih, rasa nyer penah mengecewakan dan dikecewakan (yg ni dalam bab hati).. ia berlaku secara terpaksa.. takut bende² canni..

dalam kehidupan kita seharian pun secara tak sedar mungkin kita ade mngecewakan dan dikecewakan.. mungkin oleh para sahabat, ngan markah peksa, harapan tak sampai.. dll..


p/s: setiap perbuatan pasti ada balasan..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

arissa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 611
Posting: 37
Dari: kl

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-04-04 14:54


selagi bernama manusia, selagi dikurniakan nikmat rasa, sedih, gembira, kecewa, bahagia akan menjadi asam garam..bezanya bagaimana kita menghadapinya..mengecewakan dan dikecewakan..ermm..kadang2 saya sendiri tak pasti bila dlm satu2 situasi tu, saya mengecewakan atau dikecewakan..ntahlah..perasaan makhluk bernama insan ni mmg susah nak ditelah..kdg2 hati sendiri pun rase cam tak faham ..ntahla..byk benda yg dah saya hadapi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For arissaProfil   Hantar PM kepada arissa   Quote dan BalasQuote

nurul_peace
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8179
Posting: 149

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-04-04 16:08



pernah dikecewakan dan x pernah lagi kot mengecewakan org..sbb tatau la plak hal org lain.. klau frenship tuh ada kot dikecewakan...tp klau psal cinta nih...tak lg kot...atau sajer dikecewa dan mengecewakan...haha...biasa rr...klau dikecewa ke mengecewaker ada lah hikmah tuh...for me, mmg patut dikecewakan dan mengecewakan klau diri ni x bersedia lagih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_peaceProfil   Hantar PM kepada nurul_peace   Quote dan BalasQuote

haneem-al_amr
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.02.2004
Ahli No: 7010
Posting: 79
Dari: MeLBouRNe

australia  


posticon Posting pada: 21-04-04 00:31


alamak,bila nampak tajuk balik ni rase teringa balik citer2 dulu..

erm dikecewakan penah..sedihnye..tp xpelah at least boleh belajar dr segala salah silap..'pengalaman mematangkan kita'
mengecewakan pun pernah..wallahi tak niat pun.terpaksa..

-----------------
Lantas kini ..salahkah untuk aku mengidami pewaris Rasulullah?

Bookmark and Share

    


  Member Information For haneem-al_amrProfil   Hantar PM kepada haneem-al_amr   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-05-04 19:23





erm..saya rasa dikecewakan pernah..dan mengecewakan pun pernah..hehehehhe...ape2 pun belaja la dari kesilapan yang lalu..



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-09-05 11:40


tak nak dikecewakan..
jadi..berusahalah untuk tidak mengecewakan...

ps:what u give..u get back... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-09-05 11:44


cinta dan kasih sayang manusia hanyalah setitis jika dibandingkan dengan selautan ksih sayang dan cinta Allah. jika diri kehilangan yang setitis itu,,ia takkan merubah seluruh hidup andai yang selautan itu masih kita miliki..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-09-05 13:58


!!! QUOTE !!!

nak katakan dikecewakan pernah, kalau mengecewakan orang tu pun pernah...


hanya Allah sahaja yang tahu betapa sakitnya kecewa...
mungkin pembalasan agaknya.... :-) redho...

p/s : jangan mempermain & megecewakan orang sebab kita dapat cash dari orang lain plk

Bookmark and Share

    


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

zatie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17090
Posting: 209
Dari: sHaH aLaM

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-10-05 16:09


selalu hati ini dikecewakan.............
namun zartie anggap semua tu sebagai satu platform ntuk memperbaiki diri dan bersabar

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatieProfil   Hantar PM kepada zatie   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-10-05 16:34


> kecewa..?
>
> sbhgian daripada rencah kehidupan...
> belajarlh untuk jadi seorang yang sabar & kuat m`hadapi dugaan itu...
> hanya ujian Allah swt...
> .................

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

adlan
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1053
Posting: 467
Dari: Planet Pumpkin

uk  


posticon Posting pada: 01-10-05 17:04


assalamualaikum warahmatullah.

3-4 tahun yang lepas, ana telah dikecewakan.
dan kali ni pula, ana telah mengecewakan orang. sedih sangat2...ana dah mengenali hati budi mereka dan keduanya amat jujur pada ana. semuanya berpunca dari ana, tak jujur, menduakan mereka. keliru sangat2.

ana betul2 insaf sekarang. ana ingin bertaubat. ana ingin bersendiri.
ana perlu redha dengan apa yang akan berlaku selepas ni.
semuanya natijah dari sikap buruk ana sendiri.
ana harap, mereka akan maafkan ana. dan ana harap, ALLAH akan terima taubat ana.

pesan ana untuk teman semua, janganlah memberikan harapan pada seseorang jika tidak dapat berlaku jujur, kelak pasti akan mengecewakan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For adlanProfil   Hantar PM kepada adlan   Pergi ke adlan's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-05 09:20


Pada 01-10-05 17:04 , adlan posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum warahmatullah.

3-4 tahun yang lepas, ana telah dikecewakan.
dan kali ni pula, ana telah mengecewakan orang. sedih sangat2...ana dah mengenali hati budi mereka dan keduanya amat jujur pada ana. semuanya berpunca dari ana, tak jujur, menduakan mereka. keliru sangat2.

ana betul2 insaf sekarang. ana ingin bertaubat. ana ingin bersendiri.
ana perlu redha dengan apa yang akan berlaku selepas ni.
semuanya natijah dari sikap buruk ana sendiri.
ana harap, mereka akan maafkan ana. dan ana harap, ALLAH akan terima taubat ana.

pesan ana untuk teman semua, janganlah memberikan harapan pada seseorang jika tidak dapat berlaku jujur, kelak pasti akan mengecewakan.


jangan sewenag-wenangnye memusnahkan harapan
yang telah kita berikan kepada orang lain..
kelak..harapan kita pula akan dimusnahkan oleh orang lain...

Allah Maha Adil terhadap hamba2Nya...
what u giv..u get back... :-)
[ Telah diedit oleh: lubaina pada 02-10-05 09:21 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

mizzaisya
Warga Rasmi
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 10681
Posting: 11
Dari: Jiran Planet Pumpkin

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-05 09:17


Pada 01-10-05 17:04 , adlan posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum warahmatullah.

3-4 tahun yang lepas, ana telah dikecewakan.
dan kali ni pula, ana telah mengecewakan orang. sedih sangat2...ana dah mengenali hati budi mereka dan keduanya amat jujur pada ana. semuanya berpunca dari ana, tak jujur, menduakan mereka. keliru sangat2.

ana betul2 insaf sekarang. ana ingin bertaubat. ana ingin bersendiri.
ana perlu redha dengan apa yang akan berlaku selepas ni.
semuanya natijah dari sikap buruk ana sendiri.
ana harap, mereka akan maafkan ana. dan ana harap, ALLAH akan terima taubat ana.

pesan ana untuk teman semua, janganlah memberikan harapan pada seseorang jika tidak dapat berlaku jujur, kelak pasti akan mengecewakan.


semoga ALLAH SWT merahmatimu...Amiin...


-----------------
Yesterday is experience, tomorrow is hope, today is getting from one to the other as best as we can -John M Henry.


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizzaisyaProfil   Hantar PM kepada mizzaisya   Pergi ke mizzaisya's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-10-05 10:46


apabila kita kecewa. ia mengajar kita ketabahan dalam menerima ketentuan hidup. Paling utama ia mendekatkan kita dengan Pencipta kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

eriza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13069
Posting: 80
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-10-05 11:31


usah mengharap pada yang tak sudi,
kelak merana diri,
usah memuja keindahan diri,
kerna ia bukan milik yang abadi.....
renung2kanlah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For erizaProfil   Hantar PM kepada eriza   Quote dan BalasQuote

safiyyhannan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.09.2004
Ahli No: 11484
Posting: 33
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-05 11:50


ana pernah mengecewakan, dan dalam masa yang sama ana sendiri kecewa..

hidup tak lari dari ujian dan dugaan
bersabarlah dengan ujian
bersyukurlah dengan dugaan
sesungguhnya dengan ujianlah Allah mentarbiyyah kita..
dengan dugaanlah Allah mengukuhkan iman kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For safiyyhannanProfil   Hantar PM kepada safiyyhannan   Quote dan BalasQuote

yina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17978
Posting: 152
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-10-05 12:54


assalamualaikum..?..
saya pernah dikecewakan...tapi kekecewaan itu dapat saya atasi dengan hati yang tabah...apapun...ketabahan itu saya perolehi dari teman yang banyak memotivasikan diri ini...banyak nasihat yang dia berikan...
namun...apa yang saya nak bagi tahu kat semua kawan-kawan...ingatlah pada Allah S.W.T yang maha mencipta...dan maha menentukan segalanya....
tabahlah melalui segala ujian yang diberi....
kalau kita sentiasa mengingatiNya...InsyaAllah kesedihan akibat dari kekecewaan akan beransur pulih...Dia maha mendengar ....
wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yinaProfil   Hantar PM kepada yina   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 03-10-05 12:59


sabar banyak2lah ya anda semua...    :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

nuraqmar
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.08.2005
Ahli No: 17977
Posting: 24
Dari: uia gombak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-10-05 14:52


Ana tak kisah jika ana selalu dikecewakan,tapi,ana tak sanggup mengecewakan orang lain.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraqmarProfil   Hantar PM kepada nuraqmar   Quote dan BalasQuote

insanseri
Warga Rasmi
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15224
Posting: 7
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-10-05 12:43


assalamualaikum.macam best saja topik mana.bagi seri la, xwat bagaimana kan kalau orang kecewakan kat.kita sakit hati,dia yang senang hati.seri pun ada pglman di kcwkan,tapi seri rasa seri dah buat yang terbaik untuk dia.

enth lah,bila ingat balik, rasa sedih sangat,sebab massa tu cinta baru nak berputik.before tu,memang payah sikit nak suka kat orang (boy).tak apa lah,seri doakan bio dia pula kena dikecewakan hahahah....jahat pula,

mana seri nak kongsi cerita la mana,sekarang mana ada seorang abang senior kat tempat bljar seri mint kat seri.dia pun jenis A dan ok la.cuma dia mana suka brgurau.sekarang mana,dia tengah sibuk nak mntk cople dengan seri.seri tak kisah,cuma tak tau la Kenapa terlintas dalam hati seri ni,nak kecewakan dia....nthla,kkdg tu seri ada rsa nak bls dendam kat lelaki.grm tau orang buat kat.tak boleh ke kat buat .org plakk...????tolong, seri keliru la.dalam masa yang sm pula,seri hargai dia sebab dia baik,cuma pglaman lama buat seri rsa berdendam dengan lelaki,..ermmm pyah kannn!

Bookmark and Share

    


  Member Information For insanseriProfil   Hantar PM kepada insanseri   Pergi ke insanseri's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.198684 saat. Lajunya....