Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Usah merungut bila gelap; pasang lampu teranglah ia
-- Peribahasa Jawa

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: lagu apa yang anda tak boleh lupa.....


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» lagu apa yang anda tak boleh lupa.....

Please Mendaftar To Post


Oleh lagu apa yang anda tak boleh lupa.....

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-06-03 15:31


saja nak tanya..
maybe topic nih pernah kelua kat mana2 komuniti...atau kat sini...
mcm saya lagu yg tul2 best...byk kenangan...

1.nurkasih..
2.kau kekasihku..
3.rasulullah...hijjaz.

p/s...suka lagu je....ct tak minat..
minat kat jeng jeng jeng..

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

kawan82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 859
Posting: 205
Dari: bumi ALLAH

iraq  


posticon Posting pada: 10-06-03 15:51


kawan pulak lagu yang paling tok leh luper lagu jendela hati nyanyian kump saujana.
lirik n lagunyer best...

" ader jugak org minat kat jeng jeng jeng...." pening!!!!

-----------------

AKU makhluk ciptaan ALLAH S.W.T...
<.::to act cool n to look cool is to be cool::.>

Bookmark and Share

    


  Member Information For kawan82Profil   Hantar PM kepada kawan82   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 10-06-03 15:56


Orang lama, lagu lama: Sekadar Di Pinggiran Francessca Peter. Errr... korang mana pernah dengar lagu ni..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

heizam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 182
Posting: 107
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-06-03 16:25


aku plak tak boeh lupe lagi azura.... best la lagu tue!!!!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For heizamProfil   Hantar PM kepada heizam   Pergi ke heizam's Website   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 358
Posting: 542
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis  


posticon Posting pada: 10-06-03 16:33


Kang...Penah dengar laa lagu tu..masa kecik-kecik lg dah dengar...
Lagu ape yer takleh lupa...hmm...lagu lama Bulan Dipagar Bintang Suka la citer lama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

scarlet
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 253
Posting: 102
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 11-06-03 00:18


Saya paling takleh lupa lagu...
1) Hijab kekasih-M.Nasir
2) Padamu selamanya-Saujana
3) Segala cinta-Jamal Abdillah

Semua buat saya mudah sgt menangis..!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For scarletProfil   Hantar PM kepada scarlet   Quote dan BalasQuote

radzatul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 91
Posting: 247
Dari: Bandar DiRaja

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-06-03 00:43


ana plak suka lagu "Nur Kasih" nyanyian In-Team tu..byk yg tersirat dan tersurat..hehehe

p/s:Kang,tolong sampaikan salam ana buat kumpulan In-Team..

-----------------

sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah s.w.t dan yang buruk itu datangnya daripada saya(hambanya)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For radzatulProfil   Hantar PM kepada radzatul   Quote dan BalasQuote

simba
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 184
Posting: 251
Dari: BAnGi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-06-03 01:54


Di hujung rindu- Harvey Malaiholo


Bookmark and Share

    


  Member Information For simbaProfil   Hantar PM kepada simba   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-06-03 02:17


ana pulak lagu pok amai2 belalang kupu2 . sampai sekarang ni tak boleh nak lupa....



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-06-03 10:31


hewhhe...
semua minat lagu lama2 yek...
sure byk kenangannya...
lagu baru2 nih...kebykkannya minat nur kasih...
bak kata radzatul...byk yg tersirat dan tersurat..
lagu yg kang minat...pernah jadi juara muzik286..
hehhehe..teman br 6 tahun time tuh..hikhikhik

p/s...malam bulan dipagar bintang...
indah sungguh cuaca malam...
sungguh indah ciptaan tuhan
bulan bintang sapu awan.......

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-06-03 10:32


hewhhe...
semua minat lagu lama2 yek...
sure byk kenangannya...
lagu baru2 nih...kebykkannya minat nur kasih...
bak kata radzatul...byk yg tersirat dan tersurat..
lagu yg kang minat...pernah jadi juara muzik286..
hehhehe..teman br 6 tahun time tuh..hikhikhik

p/s...malam bulan dipagar bintang...
indah sungguh cuaca malam...
sungguh indah ciptaan tuhan
bulan bintang sapu awan.......

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 11-06-03 10:49


Assalamualaikum... kalo nak cerita bab lagu kegemaran ni..rasanya tader la minat sangat lagu2 ni,sekadar dengar sebab roomates yang pasangkan radio jer..kalo harap nak pasang sendiri tu minta maaf la..sekadar lagu2 nasyid tu kira leh la jugak dengar..saya minat satu lagu ni,khusus buat para isteri la,bila saya dengar lagu ni kan,rasa cam terharu sangat kalo ader orang yang tujukan untuk kita..tajuk dia UNTUKMU ISTERI nyanyian kumpulan alif ila ya...you all semua pernah ke dengar..lagu ni jarang2 main kat radio..tapi sekali dengar mmg saya dah tertawan dah..kata2 dia kiranya penuh makna la...
Lagu2 lain cam tak minat sangat la...especially yag jiwang2 ni..

Tapikan,nape ramai orang laki suka lagu Nur Kasih tu ek???Ader dedicate untuk someone ke...
Dan untuk Firdaus_Azimi..dah ader minat kat jeng,jeng,jeng ke???Sape ek??

Bookmark and Share

    


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 358
Posting: 542
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis  


posticon Posting pada: 11-06-03 11:02


Aik ada jugak org tau noo lagu yg ana suka tu noo...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 11-06-03 11:07


hajidah_aiman...suka lagu yang mana ni..yang saya suka tu jugak ke???

Bookmark and Share

    


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

putera_sufi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.06.2003
Ahli No: 1188
Posting: 48
Dari: ardhuLLAh

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-06-03 11:11


salams sahabat2 smua,
Bagi ana lagu yang sukar ana lupa lagu doa perpisahan selamat berjuang,kau sahabt kau teman

semua lagu ini berkisar ttg ukhwah,pasti dlm tiap2 hati sahabat terpalit kenangan bersahabat baik yang elok atau pahit:...
Salam sahabat buat semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_sufiProfil   Hantar PM kepada putera_sufi   Pergi ke putera_sufi's Website   Quote dan BalasQuote

wan_pasir
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 37
Posting: 395
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-06-03 11:27


:: lagu apa yang anda takleh lupa..? sememangnya lagu negaraku dah hampir mencecah 50 tahun dah lagu nii masih lagi dinyayikan di skolah dan hari kemerdekaan best kan ::

:: kamu semua plak pandaitak nyayi lagu ni? ::



-----------------
"http://www.ukhwah.com/images/signduan.gif">

[ Posting ini telah di edit oleh: wan_pasir pada 2003-06-11 11:28 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_pasirProfil   Hantar PM kepada wan_pasir   Pergi ke wan_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

faina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 607
Posting: 151
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-06-03 11:31


salamzz..buat semua!!

saje nak kongsi cite...
sebenarnye mmg banyak lagu yg takleh dilupekan..apatah lagi lagu2 yg disukai...terlalu banyak..tp lagu yg banyak memberi "impak maksima" ke atas diriku....;

padamu selamanya..Saujana..
terima kasih Tuhanku..Mawaddah..
Salam terakhir..allahyarham Sudirman
permata ayahbonda...firdaus
untukmu...durrani
kaulah sahabat kaulah teman..hijjaz


uikss!!...sayu hati pabila mendengarnya...

dahtu ske gak dgr lagu2 yg memberi semangat..bermotivasi...memberi pengajaran..
spt lagu2 ttg mujahadah Islam..rabiatul adawiyah, sumaiyah...


-----------------
Sedarkah kita!
::. kiTa terCari-cAri aPa yg kiTa Mahu .:: Tapi taK berTeMu ::. SedangKan kaDang ia Ada di DepaN MatA .:: cUMA kIta saja Yang taK tAu!! ::.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fainaProfil   Hantar PM kepada faina   Quote dan BalasQuote

insaflahdiri
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 588
Posting: 64
Dari: nowhere

ussr  


posticon Posting pada: 11-06-03 13:36


mesti la lagu sekolah rendah
walaupon dah lebih kurang 7 tahun meninggalkan sekolah rendah
dan selama itulah x menyanyikan lagu tersebut
masih ingat lagi korus dia

Bookmark and Share

    


  Member Information For insaflahdiriProfil   Hantar PM kepada insaflahdiri   Quote dan BalasQuote

putera_manis
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 22
Posting: 593
Dari: Segamat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-06-03 13:48


lagu ape.....lagu rasa sayang ngan lagu anak itik tokwi.....

-----------------

MAta BErtENTanG,kAn tIMBul kaSIH SAyanG....
HAti berTEMU HatI,KAn laHIr rASa kaSIh.....
BiLA dAHI BERtemu SEjaDah,BAruKAN teRAsA KeBESaraN iLAhi...
KetENAngan Jua DiPerolehi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_manisProfil   Hantar PM kepada putera_manis   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-06-03 17:46


hehhee..
cam2 lagu yek kelua...
apapun..mesti ada sebab suka yek...
takkira la sebab apapun..
yg pastinya lagu sure best nya...

"Tapikan,nape ramai orang laki suka lagu Nur Kasih tu ek???Ader dedicate untuk someone ke...
Dan untuk Firdaus_Azimi..dah ader minat kat jeng,jeng,jeng ke???Sape ek?? "
text i_shahdamaii

hehehe..
apsal org laki suka yek..
ompuan pun suka..
org laki suka coz lirik die kan mengenai lelaki..
lelaki yg mencari cinta wanita....
so...lelaki mana yg tak suka dicintai...
melodi die pun best....
takleh lupala...

mengenai JENG JENG JENG...tuh...
hikhikhik...dah nak jumpa kot...
INSYA ALLAH...kalo ada jodoh...
kite jemput i_shahdamaii ngan sahabat lain...

p/s.....ala yg duk kola lipis tuh...
yg suka nyanyi lagu cindai tuh...
camne darul_numan81 sesuai tak...
hikhik...




-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: • Tämäñ Mëläwätî, Küälä Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-06-03 17:50


MENGEMIS KASIH dendangan RAIHAN...

Syahdu abisss...

P/s : Bila dengar lagu NUR KASIH...nostalgia sungguh...

Allahu Ta'ala a'lam...





-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

[ Posting ini telah di edit oleh: SaLaFiaN pada 2003-06-11 17:51 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-06-03 17:56


kasih kekasih adalah lagu yg memang takkan saya lupakan untuk selamanya...kerana liriknya memang kena dengan diri saya...

kau tahu kumerinduimu
ku tahu kau menyintaiku...

sebab itulah saya gunakan nick kasih_kekasih ni...kasih kekasih

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-06-03 18:02



Err..lagu a whole new world..lagu aladdin...suka melalak lagu tu dlm kelas masa sek menengah...a whole new worlddddddddddddddddddddddddddddddddd.....lagu lain,my way..orait gak....

p/s.anti lagu dangdut....

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-06-03 18:38


Quote:

On 2003-06-11 17:46, Firdaus_Azimi wrote:
p/s.....ala yg duk kola lipis tuh...
yg suka nyanyi lagu cindai tuh...
camne darul_numan81 sesuai tak...
hikhik...


as'kum..apa ker patut tanya kat ana? isk..isk.. konfius ler..

ana minat lagu "u're still the one" dan "stay the same". erm...kata2 kat bawah ana nyer signature tu ana petik dari lagu "u're still the one",senikata yg mula2 sekali tu. erm...lagu "stay the same" tu ada nostalgia antara ana ngan JoshuaIsfahan.. ada yg tersirat disebalik makna lagu tu. erm..klau nak stay the same..kita kena istiqamah lah kan..

p/s:isk..isk..apaler firdaus_azimi ni, beria2 suruh org nengok, rupa2nya minat kat siti. hampeh tul dia ni



-----------------
Kehidupan adalah satu ujian..."http://www.ukhwah.com/images/signdarulnuman.gif">


[ Posting ini telah di edit oleh: darul_numan81 pada 2003-06-12 21:54 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-06-03 22:30




saya paling suka lagu2 kumpulan ukays lama..sampai sekrg saya masih meinati lagu2nya..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

insaflahdiri
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 588
Posting: 64
Dari: nowhere

ussr  


posticon Posting pada: 11-06-03 22:51


Quote:

On 2003-06-11 18:02, JoshuaIsfahan wrote:

Err..lagu a whole new world..lagu aladdin...suka melalak lagu tu dlm kelas masa sek menengah...a whole new worlddddddddddddddddddddddddddddddddd.....lagu lain,my way..orait gak....

p/s.anti lagu dangdut....



saya
anti fred durst
pro wes borlan

Bookmark and Share

    


  Member Information For insaflahdiriProfil   Hantar PM kepada insaflahdiri   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 11-06-03 23:44


lagu aper? lagu baa baa black sheep
lagi satu, lagu NEGARAKU la...mcm wan_pasir kate tu...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 647
Posting: 199
Dari: bumi allah

malaysia  


posticon Posting pada: 12-06-03 00:23


lagu...dalam bnyak2 lagu...saya suka lagu...

ermmm...damai...nowseeheart...damai sungguh...




-----------------
"haza fadlhu min rabbina"

Bookmark and Share

    


  Member Information For widadProfil   Hantar PM kepada widad   Quote dan BalasQuote

bassya_amani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 651
Posting: 66
Dari: kerteh, kemaman. trg

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-06-03 00:25


Salam ukhuwwah...
Lagu yang ana paling tak boleh lupa adalah SELAMAT BERJUANG....CHORUS DIER CAMNI...SELAMAT BERJUANG SAHABATKU, SEMOGA ALLAH BERKATIMU, KENANGAN INDAH BERSAMAMU, TAKKAN KU BIAR IA BERLALU...BERJUANGLAH..HINGGA KE AKHIRNYA..DAN INGATLAH SEMUA IKRAR KITA....

Bookmark and Share

    


  Member Information For bassya_amaniProfil   Hantar PM kepada bassya_amani   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-06-03 10:44


hehehe...
takkan takleh tanya kot...darul
hikhikhik...

zahratul_raihanah81 suka lagu ukays lama yek..
lagu yg mana tuh...
disana menanti disini menunggu ke...
takpun pahit akan manis akhirnya...
syahdu giler lagu tuh..
"pernah aku mencuba menepis semua dugaan malah ada yg anggap aku lupa daratan.peritnya kulalui kemelut yg panjang hingga kesaat ini ku tdk ketentuan."

p/s....hikhik...kenapa darul tak percaya ke...
org taknak...tapi dah die paksa suruh jd
bf die..so terpaksa la...hikhik..


-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 358
Posting: 542
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis  


posticon Posting pada: 12-06-03 10:58


i_shahdamaii ...heheh ana suka jugak lagu yg anti suka tu...Sebenarnya kalau nak ikut lagi yg suka mmg byk....takleh nak bg satu jer...



Bookmark and Share

    


  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-06-03 12:00


isa-VR4 minat lagu

rumahku syurgaku-hijjaz
jalan bahagia -hijjaz
tuhanku-raihan
teman sejati-brothers
sekuntum kemboja yang gugur-hijjaz(ingat member yg telah pergi bila dengar lagu ni)
kerlipan cinta-Rabbani


banyak lagi laaa

-----------------
Ya Allah !!! berikanlah kekuatan kepadaku untuk meneruskan jihad para shuhada'

img75.photobucket.com/albums/v228/acma_115/logo.jpg">

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

Arcaine
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 246
Posting: 237
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 12-06-03 12:44


A'kum

Pabila tiba Maulidurrasul, saya mesti teringat lagu "Tercipta satu lembaran sejarah ditanah suci Kota Mekah". Tapi saya tak tau apa nama tajuk lagu tu, nyanyian kumpulan mana, sebab dari kecik lagi mak saya suka nyanyi lagu tu.

pst: Jawaher kot?

-----------------
Hidup ini suatu perjuangan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ArcaineProfil   Hantar PM kepada Arcaine   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 12-06-03 17:28


lagi satu lagu yg takleh lupa...

taktau la tajuk apa, tapi lirik dia camni;

Subhanallah glory be to Allah
Alhamdulillah praise be to Allah
Allahuakbar Allah is great
These are the words to praise Allah



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

scarlet
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 253
Posting: 102
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 12-06-03 22:38


Kengkawan tau tak lagu yg paling popular di dunia?.. Ini adalah fakta yg saya pernah bace dulu.. lagu ape gaknya.. jeng jeng jeng...
Lagu "Happy Birthday to You".. yg dinyanyikan pertamanya tak silap oleh Michael Jackson.. Kalau saya tersilap maafkan saya ek...
Maknanya, lagu inilah yg org paling takkan lupa di dunia ni..uishh..hebat tuh..

Lagu kanak2 yg tak bole lupe..lagu semut..
"Tubuhnya yg kecil, badan berkerat tiga..
ada enam kaki, sesungut di kepala.." Mesti korang tak pernah dgar kan lagu ni..?

Bookmark and Share

    


  Member Information For scarletProfil   Hantar PM kepada scarlet   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 425
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-06-03 23:12


ana plak lagu Sutera KasihIn-Team ngan lagu kumpulan Ukays apalaaa nama lagu tue takingat daaa.... sebab masa sekolah rendah dulu ana dah pernah masuk tanding nyanyi.... kalah daaa... hah dah ingat Pahit akan manis akhirnya....

-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

nurani_nafa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 118
Posting: 23
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 12-06-03 23:27


Ana suka lagu-lagu yang berkisar tentang sahabat.Keh....keh

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurani_nafaProfil   Hantar PM kepada nurani_nafa   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 13-06-03 00:12


lagu " masihkah kau ingat" nyanyian kopratasa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-06-03 12:00


Hmmm.. banyak lagu yg diminati... kebanyakan lagu2 lama... terutamanya lagu inggeris... saya suka lagu Only You by Flying Pickets dll...

tapi, lagu yg paling menusuk kalbu ialah Tafakur, nyanyian kump Zikraa...

Ya Allah... Ya Allah... Ya Allah...

Di keheningan malam
Tafakur di kesyahduaan
Merindui janji-Mu Tuhan
Bantuan di perjuangan

Kutitiskan air mata
Taubat segala dosa
Moga terangkat penghijap kalbu
Antara kau dan aku

Ya Allah ya Tuhanku
Kusujud pada kudrat-Mu
Kuserahkan jiwa ragaku
Pada takdir iradhat-Mu

Pimpinlah daku dalam redha-Mu
Kasihi daku dalam rahmat-Mu
Hanya pada-Mu aku mengadu
Ya Allah ya Tuhanku

Di keheningan malam
Tafakur di kesyahduaan
Merindui janji-Mu Tuhan
Bantuan di perjuangan

Kutitiskan air mata
Taubat segala dosa
Moga terangkat penghijab kalbu
Antara kau dan aku

Ya Allah ya Tuhanku
Ku sujud pada kudrat-Mu
Ku serahkan jiwa ragaku
Pada takdir iradhat-Mu

Pimpinlah daku dalam redha-Mu
Kasihi daku dalam rahmat-Mu
Hanya pada-Mu aku mengadu
Ya Allah ya Tuhanku

Ya Allah ya Tuhanku
Ku sujud pada kudrat-Mu
Ku serahkan jiwa ragaku
Pada takdir iradhat-Mu

Pimpinlah daku dalam redha-Mu
Kasihi daku dalam rahmat-Mu
Hanya padamu aku mengadu
Ya Allah ya Tuhanku

Ya Allah... Ya Allah... Ya Allah...


p/s: syahdu sesangat bila dengar lagu tu... tapi, dah jarang keudara dalam radio...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat"http://www.ukhwah.com/images/signsalina2.gif"

[ Posting ini telah di edit oleh: Engku_Salina pada 2003-06-13 12:03 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-06-03 12:25


ana plak takleh lupa laguLagu Kedamaian nyanyian BROTHERS[email protected] bila mendengarnye...lebih2 lagi bila tengok gambar mangsa perang,terus teringat kat lagu nie...

lagu2 lain spt Sutera Kasih,Rasullulah,Hembusan Kasturi dan lain2...

-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-06-03 14:22


hehhehe...
tak dpt nak bayangkan...
camne la kalo engku salina nyanyi...
sure leleh semua para adam di komuniti nih...
heheh..gegurau je yek....

p/s....nurkasih ngan kaukekasihku....
mmg sadis..menusuk paru2...


-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-06-03 15:05


hehehe...
kalau saya nyanyi lagu tu, Firdaus_Azimi..
sure..........
org tutup telinga...
sbb suara sumbang semcm...



p/s: lupa nak ckp... saya pon suka lagu nur kasih....

-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 14-06-03 22:29


LANGIT MASIH BELUM CERAH TAMPAKKAN SERIBU DAR SUASANA..OH SAHABATKU KAU TERSENYUM..MERAWAT SENSARA YANG BERKARAT DIHATI...WALAU JAUH NUN DISANA TAKKAN KULUPAKAN KENANGAN BERSAMA MU..MOGA ALLAH KAN MEMAYUNGI..DENGAN RAHMAT NYA KASIH SAYANG TERJALIN...

Hafiz suke lagu nie...sape tahu lagu ni..!!!..

-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

nur_indah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 7
Posting: 393
Dari: N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-06-03 22:59


ermm... lagu ape yek yg x leh dilupa??? banyak sangat la kot... maklum lah, dari kecik2 asyik nyanyi jek keje... sampai ke tua tabiat suke nyanyi... hehehe....

kalo nasyid2 ni akak byk suke lagu2 kumpulan nadamurni ngan the zikr... lagu munajat by nadamurni n lagu the zikr tu akak dah lupe tajuk.. tapi lirik dia lebih kurang gini la...

"Tuhan... dosaku menggunung tinggi...
tapi rahmatMu melangit luas...
harga selautan syukurku...
hanyalah setitis nikmatMu di bumi..."
(ade sape2 ingat tajuk dia?? )

kalo lagu2 balada n jiwang2 ni suke gak dengo...hehe, biasa la kan... lagu2 ziana zain ngan ukays akak suke sgt2... lagu ct nurhaliza pon suke gak... hehe, tapi takde la satu pon yg berkaitan... suke dengo sebab sedap lagunye... tu aje... takde lah 'di sana menanti di sini menunggu" ke, "madah berhelah" ke, "kau kekasihkuku" ke dlm idup sebeno teman nih... heheh...



-----------------
"ukhwah PENGGERAK DAKWAH..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 15-06-03 23:05


Assalamualaikum

ana minat lagu keinsafan seperti

NO.1:SUTERA KASIH : IN-TEAM
NO.2:MENGEMIS KASIH :RAIHAN
NO.3:MENCARI CINTA :SAUJANA
NO.4:JENDELA HATI :SAUJANA

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

pacik-huzaifah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 103
Posting: 42
Dari: Labayan.com

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-06-03 07:04


lagu mendamai ombak resah (metafora-1990)


ahaaks..

-----------------
:: mendamai ombak resah ::
http://www.labayan.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For pacik-huzaifahProfil   Hantar PM kepada pacik-huzaifah   Pergi ke pacik-huzaifah's Website   Quote dan BalasQuote

AbdanHubban
Warga Rasmi
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1471
Posting: 8

italy   avatar


posticon Posting pada: 17-06-03 07:10


saya tak pernah lupa lagu ... Betapa Kucinta Padamu ..cik siti nurhaliza

-----------------
Be Yourself !

Bookmark and Share

    


  Member Information For AbdanHubbanProfil   Hantar PM kepada AbdanHubban   Quote dan BalasQuote

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 17-06-03 07:13


saye suker lagu
1)Exist-Seperti Dulu
2)Hijjaz-Sumayyah
3)Anuar Zain-Keabadian Cinta

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

ummunazeh
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1381
Posting: 21
Dari: Singapore

singapore  


posticon Posting pada: 17-06-03 15:56


Assalamualikum...
ana tak le lupakan lagu Bisikan Nurani dari inteam,bnyk kenangan manis dan pahit ....
wassalam..

-----------------
It does not do to dweLL in dreams and forget to Live. =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummunazehProfil   Hantar PM kepada ummunazeh   Pergi ke ummunazeh's Website   Quote dan BalasQuote

scarlet
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 253
Posting: 102
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 17-06-03 21:41


Lagu lame ramai yg takleh lupa..kn?

Di sudut kamar hatiku..
Malam..
Suatu Masa..
Lagu2 by Abiet G. Aidil..
Harvey Malai Holo..
Menghitung hari..Salamiah Hassan
Mencari mimpi..

Org2 lama tauleh.. Budak2 tak tau!!he3, jgn mare..!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For scarletProfil   Hantar PM kepada scarlet   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-06-03 14:28


uish....
lagu2 yg scarlet suka semua best2 la..
disudut kamar hati..lagu jamal yek...
menghitung hari lagu yg siti nurhaliza bawak masa anugerah era yek....
best2.....

Jamal Abdillah

Di Sudut Kamar Hati Ku

Resah hatiku merindui
Terbayang-bayang anggun, senyum dan tawamu
Baru semalam rasanya bagai setahun
Pemergianmu tak tertanggung

Indah suasana tika bersama
Siang dan malam seolah di alam syurga
Cintamu itu cinta yang setulus jiwa
Dimana ku cari gantinya

Telah kulupa detik hitam selamanya
Yang menodai cinta kita
Tidak terdaya menahan takdirnya
Engkau abadi di dalam dada

( korus )
Sepi dunia didalam riuh rendahnya
Pedih jiwaku tanggung derita
Patah hatiku kesalan tiada terhingga
Kau satu dalam berjuta

Kepada Tuhan tempatku taruh harapan
Engkau selamanya dalam bahagia
Cintamu itu biar kukenanginya
Di sudut kamar hatiku...

Sekadar coretan buat kenangan
Cerita kita di sini kuabadikan
Tinggi harapan semoga diketemukan
Di alam impian syurga idaman
Tinggi harapan semoga diketemukan
Di alam impian syurga idaman

p/s....1st denga masa sinaran...
rahayudeen dr johor...
juara time tuh...


-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

mawarputih
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 146
Posting: 283
Dari: Bangsar, K.Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-06-03 15:52


Quote:

On 2003-06-14 22:59, nur_indah wrote:
"Tuhan... dosaku menggunung tinggi...
tapi rahmatMu melangit luas...
harga selautan syukurku...
hanyalah setitis nikmatMu di bumi..."
(ade sape2 ingat tajuk dia?? )



Kalau tak silap ana, lagu tue bertajuk Mengemis Kasih (Raihan). Betul kata Kak Kaie, lagu nie memang syahdu dan menginsafkan. Terutama kalau dengar tgh malam... feeling sungguh.

Selain tue, ana suka lagu Kesaksian (Brothers). Menggigil ana dengar lagu nie,meluap2semangat jihad dalam diri. Cukup terkesan dihati. Moga Allah kurniakan ana dan kita semua hati setabah Bilal Bin Rabbah dalam mengharungi mehnah dan tribulasi demi mengejar title sebagai seorg mujahid/mujahidah. Insya Allah....

Brothers - Kesaksian

Bersaksilah tuhanku satu
Segala puji bagi tuhan
Hadir Muhammad bawa kebenaran
Walau disiksa dihina
Takkan sekali ku berpatah arah

Untukmu Agamamu
Untukku kebenaran tuhanku

Siksalah jasadku
Takkanku tunduk pada kejahilanmu
Kerna mengalir di seluruh tubuhku
Kalimah tuhan dari lidah Rasulku

Dan itu yang ku percaya ...

Deritaku menjadi saksi bisu
Tanda kasihku kepada Yang Terulung
Walau disirami debu yang menangis
Genggamku ini takku lepaskan
(Takku lepaskan)

Panaslah sang mentari
Lafaz kalimah takkanku henti

Siksalah jasadku
Takkanku tunduk pada kejahilanmu
Kerna mengalir di seluruh tubuhku
Kalimah tuhan dari lidah Rasulku

Dan itu yang ku percaya ... ooohh...

Bersaksilah tuhanku satu.. ..

Takku lepaskan
Panaslah sang mentari
Lafaz kalimah takkanku henti

Siksalah jasadku
Takkanku tunduk pada kejahilanmu
Kerna mengalir di seluruh tubuhku
Kalimah tuhan dari lidah Rasulku

Dan itu yang ku percaya ...

Wallahu Subhanahu WaTa'ala A'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarputihProfil   Hantar PM kepada mawarputih   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-06-03 16:13


erm... kak mawarputih suka lagu KESAKSIAN, BROTHERS erk. ana pon minat ngan lagu tu. mmg menggigil badan dan terasa panas nya darah menyirap di seluruh anggota.

semoga kegemilangan Islam di dunia kembali menyerlah

LOVE ISLAM


-----------------
Ya Allah. Permudahkanlah bagi kami segala urusan kami (lebih-lebih lagi urusan perjalanan rohaniah menuju Allah) berserta kerehatan bagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-06-03 12:00


mmmmmmm.......
lagu nih sesuai utk insan2 yg putus cinta..
hehehe..masa study dulu...
ada member pasang lagu ni.......
member yg sorang tuh baru lepas break....
ahak..apalagi meraung la...
hikhikhik...
kenangan...

Merindu Tanpa Kata

Dikaulah yang ku sayang
Dikaulah yang ku rindu
Segenap ruangku terbayang
Wajahmu di ingatan

Harumnya harum cinta
Semadi dalam jiwa
Mengapa aku yang terasa
Merindu tanpa kata

Ku puja bunga larangan
Kuntum-kuntum yang berseri
Kelopak gugurnya berderai
Sungguh ku pilu
Pilu di hati
Cintaku semai sudah berbunga
Takku miliki

Sampai hati engkau khianati
Rasa cinta berubah dusta
Tak sedikit kau rasa berdosa
Sedangkan ku pedih luka
Dihiris sembilu bisa
Katamu ku hanya
Teman biasa

p/s.....entahla......


-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

sitif
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 362
Posting: 31
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 23-06-03 12:04


Lagu yg tak boleh dilupakan ialah

*Ratu Syahadah
*Sumayyah
*Handzalah
*Qiblat
*Seperti Dulu(Exists)
*Hadirlah Mustika(Spin)
Dan banyak lagilah..........



-----------------
AcHieVe Ur FuTuRe

[ Posting ini telah di edit oleh: sitif pada 2003-06-23 12:05 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitifProfil   Hantar PM kepada sitif   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 259
Posting: 306
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-03 14:22


ana suke lagu teman sejati-brothers...teringat pd sahabat2 seperjuangan yg lama t'pisah..tp..jauh di mata..dekat di hati..insyaAllah

-----------------
"jadilah spt pohon kayu yg lebat buahnya,tumbuh di tepi jalan, dilempar dgn batu,tetapi dibalas dgn buah"---Saidina Abu Bakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

Fatimah_azZahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 63
Posting: 87
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-06-03 16:09


ana pulak tak boleh lupa lagu Cinta Agung dr kump. Qathrunnada...
kump. nasyid ni tak berapa dikenali..tp, semua lagu2 mereka best...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fatimah_azZahraProfil   Hantar PM kepada Fatimah_azZahra   Quote dan BalasQuote

ucop
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1457
Posting: 56

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-06-03 10:00


Assalamualaikum...
Ana juga meminati lagu2 yang sahabat2 minat tue..
Tapi selain itu Ana meminati juga lagu english seperti Linkin Park,System of a down......

Ana minat lagu tu bukan untuk dicontohi tapi untuk mempelajari cara2 untuk fasih bertutur b.i tu.....Oleh itu ,ana telah banyak menghafal lagu2 tersebut secara tak sengaja......

Alhamdulillah,sekarang ana mampu untuk bertutur B.I walaupun broken.........

Wassalam..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ucopProfil   Hantar PM kepada ucop   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-07-03 12:27


uiks..
saja nak tanya..
sesapa dah tgk citer AKU CINTA PADAMU...
lakonan nisdawati ngan hasnul rahmat..
huiyo...karat giler cite tuh..
best wooo...sadis wa ...
suka satu lagu tuh...
lagu permulaan cite tuh...
tak silap lagu tu...lagu saduran dr lagu cina..
sesapa yg tau..plz kasi tau yek...

p/s....harap sesangat...

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

charm_sofea
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.06.2003
Ahli No: 1817
Posting: 82
Dari: jengka vs skudai

Pahang  


posticon Posting pada: 01-07-03 13:29


erk...cham baru minat ngan nasyid 2-3 thn yg lepas. tp lagu in-team nur kasih tu mmg byk memori...

cham suka lagu zaiton sameon tuh, cannot remember da title, tp ada lyric "burung kepatahan sayap", antum tahu x?

pastuh lagu Guns n Roses----> November rain, ade memori gakz. best gak la...tp lagi syshdu irama nasyid...=P

[ Posting ini telah di edit oleh: charm_sofea pada 2003-07-01 13:34 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For charm_sofeaProfil   Hantar PM kepada charm_sofea   Quote dan BalasQuote

dzu_alhannan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1858
Posting: 63
Dari: Bangi VALLEY

Johor  


posticon Posting pada: 02-07-03 01:08


assalamualaikum

huisy, citer pasal lagu je punya lah ramai yang posting.. termasuklah saya

dah dengar lagu handzalah dari Rabbani dlm album baru Qiblat. Syahdu betul, adaptasi drp kisah sahabat Rasulullah yang baru je berkahwin dan esoknya terus menyahut seruan jihad lalu, gugur pula di medan jihad. mana nak carik semangat cam tu lagi skrang ni. kalu kat palestin ada kot.

saya ni suke lagu2 nasyid yang rancak2 skit. cam lagu brothers tu.

lepas tu suka gak kat lagu2 P.Ramlee. ada tak sesapa yang tau lagu 'semalam ku bermimpi' boleh la tlg bagi lirik. citer apa tak ingat. ari tu try carik ringtone dia kat web tok pawaka. tapi dia tak buat lagi. dapat lagu jiwa rasa gelora je. ok lah itu pun minat jugak. sudahnya satu umah suma copy ringtone tu.

p/s: semalam ku bermimpi pergi ke palestine seorang diri bla..bla..bla..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dzu_alhannanProfil   Hantar PM kepada dzu_alhannan   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-07-03 10:37


huiyo...
semangat nampak abg kita nih...
bagus2..jika boleh..memang nak pegi jihad di palestin...sapa taknak keja syahid..
tul tak bang...

"KITA ADA KUASA TENAGA,DO'A SEBAGAI SENJATA UMMAT ISLAM SENTIASA BOLEH.UMMAT ISLAM SENTIASA BOLEH"

p/s...org gi jihad jika syahid balasan syurga..
org gi jihad balik malaysia kerajaan bagi
balasan ISA.
MALAYSIA BOLEH.

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-07-03 12:20


Siti Nurhaliza (Dewiq & Siti Nurhaliza)

Bukan Cinta Biasa

Begitu banyak cerita
Ada suka ada duka
Cinta yang inginku tulis
Bukanlah cinta biasa

Dua keyakinan beza
Masalah pun tak sama
Ku tak ingin dia ragu
Mengapa mereka selalu bertanya

( korus )
Cintaku bukan diatas kertas
Cintaku getaran yang sama
Tak perlu dipaksa
Tak perlu dicari
Kerna kuyakin ada jawabnya oh...
Andai ku bisa merubah semua
Hingga tiada orang terluka
Tapi tak mungkin
Ku tak berdaya
Hanya yakin menunggu jawapnya

Janji terikat setia
Masa merubah segala
Mungkin dia kan berlalu
Ku tak mahu mereka tertawa

Diriku hanya insan biasa
Miliki naluri yang sama
Tak ingin berpaling
Tak ingin berganti
Jiwa ku sering saja berkata

Andai ku mampu ulang semula
Ku pasti tiada yang curiga
Kasih kan hadir tiada terduga
Hanya yakin menunggu jawapan

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-07-03 12:39


lagu yang penuh ngan makna tersuat dan tersiat...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-07-03 12:35


jeng jeng jeng..
yea yea yea...
akhirnya dpt gak lagu nih..........

Farish (C.C / Norman)

Haruskah Diuji ?

Telah kuhebahkan
Rinduku yang lesu ini
Tertutup mastuli
Namun mustika
Cintaku terus membara

( 1 )
Walaupun tenggelam
Cinta yang dalam membeku
Di selendang arus
Namun mutia
Rinduku masih menyala

Biarkan tidak terlintas
Hasrat cinta tertutup ini
Untuk sorak dan isytihar di hatimu
Mungkin kerinduan
Belum kau peduli
Haruskah diuji

Namun pernah terkandas
Hasrat rindu tenggelam sepi
Mengumum dan merayu terhadapmu
Bukti kerinduan
Masihkah kau sangsi
Perlukah diuji

p/s...best ooo..terkenang zaman muda2 dulu..

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

damba_kasih
Warga Rasmi
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 394
Posting: 10

Pahang  


posticon Posting pada: 12-07-03 12:54


haa ana paling suke lagu BUKAN CINTA BIASA
lagu nie mpyi maksud2 yg tersirat yg best

1.bukan cinta biasa
2. sayang-kru
3.bersamamu

Bookmark and Share

    


  Member Information For damba_kasihProfil   Hantar PM kepada damba_kasih   Quote dan BalasQuote

-sakura-
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 120
Posting: 218
Dari: IICM GOMBAK

Selangor  


posticon Posting pada: 12-07-03 14:43


hmm.. nak tanya skit la psl lagu BUKAN CINTA BIASA ni..

apa maksud:
cintaku bukan di atas kertas
cintaku getaran yg sama

saper2 yg tau tolong jawab..

-----------------
~wAnItA hIaSaN dUnIa, SeInDaH hIaSaN aDaLaH wAnItA sOlEhAh~

::jaga diri hiasi peribadi::


Bookmark and Share

    


  Member Information For -sakura-Profil   Hantar PM kepada -sakura-   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-07-03 17:56


mmmmmmmmm......
rasanya la kan..
"cinta ini bukan hanya pada nama...tapi cinta ini sama seperti rasa cinta dia pada diri ini"

rasanya la kot...
nak tau ngan lebih lanjut tanya la ngan cik ct nohaliza(cik ct makin kembang)...
hikhikhik...

p/s...kadang2 tak sama getaran..
sama pada nada....
tak sekata pada getaran...

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

nilamSarah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 463
Posting: 136
Dari: presint 9,putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-07-03 18:48


lagu...nur kasih..kasih kekasih...impian kasih..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamSarahProfil   Hantar PM kepada nilamSarah   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 20-07-03 16:23


Hafiz rase ..
lagu negara ku..!!

-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

cempaka_sari
Warga Rasmi
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3508
Posting: 3

Kedah  


posticon Posting pada: 26-09-03 11:34


a'kum,,
berkata tentang lagu kenangan yg tak dapat dilupakan.tentu ada yg tersirat dan tersurat dlm kita meniti hidup ini..
bagi saya..antara yg menyentuh jiwa..
# suratan atau kebetulan
#jangan ada benci
# nur kasih..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cempaka_sariProfil   Hantar PM kepada cempaka_sari   Pergi ke cempaka_sari's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-10-03 05:40


'Bak Dat Ass Up' southpark, ngan 'Para-para Sakura' Aoran Kwok

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

nurhasanah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4476
Posting: 25
Dari: Bumi Allah

Johor  


posticon Posting pada: 01-11-03 12:12


doa perpisahan-brothers
salam terakhir-Arwahyarham Sudirman
Hayya bil Jihad- brothers...

-----------------
"Sesungguhnya peluang untuk bertugas mengembangkan DAKWAH adalah taufiq dari ALLAH. ALLAHLAH yg memudahkannya bagi siapa yang didapati BAIK HATINYA. Tugas itu adalah satu PENGHORMATAN yg dikurniakan ALLAH kepada seorang pendakwah, bukannya BEBANAN"


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhasanahProfil   Hantar PM kepada nurhasanah   Quote dan BalasQuote

wida_widi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1005
Posting: 180
Dari: Kota Tinggi/Kelana Jaya

Johor  


posticon Posting pada: 01-11-03 13:13


kalo lagu bukan nasyid lagu yg tak boleh di lupakan lagu..masih terserlah ayumu nyanyian exist..ada byk kenangan dgn lagu nih..
kalau lagu nasyid pulak..lagu fatamorgana dgn rintihan nyanyian hijjaz..sbb lagu byk memberi kesedaran pd saya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wida_widiProfil   Hantar PM kepada wida_widi   Pergi ke wida_widi's Website   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: » Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM «
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-11-03 13:25


Assalamualaikum...

Ana pulak minat lagu-lagu ni...

1. The Final Countdown - Europe
2. Palestin - Raihan
3. Sutera Kasih - InTeam
4. Gerhana Kehidupan (or Selamat Berjuang? apa tajuk dia??) - Brothers
5. Forgive Me - Brothers
6. ar-Ruhul Jadid - Semangat Baru (kumpulan Indonesia)

ada lagi kot. tapi yg 6 (enam-enam) lagu ni, bila ana dengar, pasang kuat-kuat, berderau darah & something like a strange feeling but peace is within myself...

And not forgetting semua nasyid masa zaman ana sebelum berumur 10 tahun... The Zikr, most of Nahwan Nur & Nadamurni.


p/s: anyone yg masih ada album The Zikr (semua ada 3 ke 4 ke 5???), Nahwan Nur (all six of them), and Nadamurni (semua gak, ada berapa?),,
boleh PM ana tak?
Kalau boleh album2 tu semua CD la, tapi kalau kaset pun boleh jugak la.

Terpaksa ana jadi lanun, sekarang ni takde publish lagi nasyid-nasyid yg original tu lagi.. sekarang banyak dah tercemar....

wallahu a'lam. thanks and wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

abigailnetanya
Warga Rasmi
Menyertai: 25.10.2003
Ahli No: 4669
Posting: 2
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-11-03 13:44


assalamualaium korang ana ahli baru so,tolonglah tunjuk ajar sikit,pasal lagu yang ana takleh lupa ialah lagu dendangan kumpulan brothers 'selamat berjuang' banya mengandungi isi tersirat dan tersurat korang macammana minat tak lagu nie,betul kata shahdamai kenapa ramai sangat yang minat lagu nurkasih terutama lelaki mesti ada sesuatu ni korang,ana tak minat lagu nurkasih tapi minat lagu damba kasih he..he..he..

Bookmark and Share

    


  Member Information For abigailnetanyaProfil   Hantar PM kepada abigailnetanya   Quote dan BalasQuote

humairasyahidza
Warga Rasmi
Menyertai: 01.11.2003
Ahli No: 4832
Posting: 7
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-11-03 13:58


bg kite ;;lagu yg takleh lupa..
1) sutera kasih- inteam
sbb??? disamping muzik yg besh.... lirik dia btul2 menyentuh jiwa... agak sedih juga la.. terasa keinsafan..

2) ya rasullullah-raihan
sbb???? bila dgr lagu tu.. terasa rindu sgt kat rasullullah.. mcm nk nangis je..

3) sendiri-saujana
sbb???? ingatkan kita kat mama ngan papa...
>>>>

Bookmark and Share

    


  Member Information For humairasyahidzaProfil   Hantar PM kepada humairasyahidza   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-11-03 02:28


Assalamualaikum

Dahsyat eh. Macam2 lagu korang semua suka. eh kak darul_numan.. lagu stay the same ke? fuh.. mengancam.samalah minat kita.

cam antara lagu2 yg plg ana suka n takleh lupa. lagu yg dalam cerita Lion King 2.. part yang Simba n Kiara nyanyi lagu We Are One .. fuh.. memang mengancam.. kalau ana dapt lirik lagu tuh, memang gegar dapur ana dok nyanyi sokmo lagu tuh..

kemudian lagu dari kumpulan 98 Degrees , tajuknya My everything .. antara seni katanya yg ckp menyentuh ana. ( aduh.. batal wuduk sentuh2 ni )

.
the loneliness of nights alone
the search for strength to carry on
my every hope had seemed to die
my eyes had no more tears to cry
then like the sun shining from up above
you surrounded me with your endless love and all things i couldnt see
are now so clear to me..
bla bla bla ...
you are the breath of life in me
the only one that sets me free
and you have made my soul complete
for all the time ..


kemudian lagu You are my everything
lagu classic.. masa ayah ana umur 19 thn.. ente org suma pun belum lahir lagi..

nasyid : permata keluarga, saujana
: Andai aku -- ramai2..
: Mahligai kasih -- UNIC
: teman sejati -- Brothers

pada sesiapa yg ada lirik penuh lagu Andai aku .. tolong kasi tau ana..

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

sufi_musafir
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 731
Posting: 108
Dari: Pulau Mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-11-03 10:16


Saya suka semua lagu nayid yg berunsurkan persahabatan,cerita tentang srikandi Islam dan juga tentang rasa insaf seorang hamba yg merasa kerdil di hadapan Tuhannya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufi_musafirProfil   Hantar PM kepada sufi_musafir   Quote dan BalasQuote

qalb
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.07.2003
Ahli No: 2619
Posting: 23
Dari: perlis ke johor

Selangor  


posticon Posting pada: 03-11-03 13:07


hmm...byk jugak lagu/nasyid yg kire touching pd diri qalb...

yg pastinye..ader peristiwa sebenarnye... di sebalik bait² kate dlm sesuatu lagu tu yg menyentuh jiwa halus kite..

.:kenangan itu..terlalu indah dah menghiris jika dikenang selalu..:.

Bookmark and Share

    


  Member Information For qalbProfil   Hantar PM kepada qalb   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-11-03 16:49


assalamualaikum

lagu yg tak dapat mira lupakan

untukmu-durrani,teman sejati-brotherz dan salam terakhir-allahyarham sudirman hj arshad

wassalam

-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_89
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3447
Posting: 21
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 07-11-03 08:17


Bagi ana,lagu yang tak boleh dilupakan ialah lagu doa perpisahan dari kumpulan Brothers.Bila lagu tu keudara je...kenangan lama muncul kembali.Sedih rasanyer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_89Profil   Hantar PM kepada muslimah_89   Pergi ke muslimah_89's Website   Quote dan BalasQuote

Pozy_Sabry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4984
Posting: 83
Dari: KL

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-03 16:14


Lagu paling x dpt dilupakan bagi saya ialah:

Negaraku Tanah tumpah nya darah ku...

Lagu negaraku laaa...heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Pozy_SabryProfil   Hantar PM kepada Pozy_Sabry   Pergi ke Pozy_Sabry's Website   Quote dan BalasQuote

nor_siswi
Warga Rasmi
Menyertai: 25.09.2003
Ahli No: 3755
Posting: 4
Dari: trg kiter

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-11-03 21:30


Terasakan ... Terbuka
Kunci Pintu Hatiku
Timbullah Ketenangan Di Jiwa Yang Keliru
Terurai Kekusutan
Membaralah Cinta
MilikMu Yang Esa
Selamanya...

tu lah lirik lagu PadaMU Selamanya..best²

Bookmark and Share

    


  Member Information For nor_siswiProfil   Hantar PM kepada nor_siswi   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 21-12-03 13:04



lagu yang ana paling minat sekali ialah selimut putih dan dunia yang sepi dendangan kumpulan hijjaz....

wassalam...

-----------------
to love someone is NOTHING,
to be loved by someone is SOMETHING,
to be loved by someone u love is EXCITING,
to be loved by ALLAH is EVERYTHING.

Bookmark and Share

    


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 21-12-03 13:44


saye pulak minat lagu o-town lagu nothing at all. kalau lagu nasid pulak lagu cinta agung lagu kumpulan qatrunada

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 09-10-05 12:00


negaraKu... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-10-05 00:51


lagu apa yang tak boleh lupa?
lagu apa ye..
lagu inspirasi hati dari kumpu Dehearty..
maksud mendalam disamping kenangan yang tak boleh dilupakan..


-----------------
Hakikat Kejayaan Adalah Kebahagiaan Dalam Hidup....


Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-10-05 01:03


lupa pula nak letak
yang ni pun minat juga.
-seperti dulu-exists
-kau kekasihku-ct nurhaliza
:-di :-di


-----------------
Hakikat Kejayaan Adalah Kebahagiaan Dalam Hidup....


Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-10-05 01:11


lagu yang saya ingat...;p

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

ZaufanTM
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5451
Posting: 66
Dari: Lembah Klang

Selangor  


posticon Posting pada: 11-10-05 09:16


banyak lagu saya suka...saya paling minat lagu2 kumpulan. NADA MURNI..lagu yang ada Roh..
lagipun lagu2 nya boleh terkesan di hati..


-----------------
Ilmu Tuhan Maha luas,
Ilmu manusia sangat terbatas
Ciptaan Tuhan Maha sempurna
Ciptaan manusia banyak kelemahan...
[ Telah diedit oleh: ZaufanTM pada 11-10-05 09:18 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZaufanTMProfil   Hantar PM kepada ZaufanTM   Quote dan BalasQuote

ZaufanTM
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5451
Posting: 66
Dari: Lembah Klang

Selangor  


posticon Posting pada: 11-10-05 09:16


:-)


-----------------
Ilmu Tuhan Maha luas,
Ilmu manusia sangat terbatas
Ciptaan Tuhan Maha sempurna
Ciptaan manusia banyak kelemahan...
[ Telah diedit oleh: ZaufanTM pada 11-10-05 09:18 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZaufanTMProfil   Hantar PM kepada ZaufanTM   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-10-05 10:18


:-di :-di macam-macam lagu laa....banyak sangat sampaikan tak tau nak tuliss... :-P


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

deen
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2827
Posting: 25
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 11-10-05 12:22


a,kum....actually i,m a universal man...tapi buat masa ini ada 3 lagu yang saya tak boleh lupakan....lagu "kalimah cinta"saya amy...yang mengingatkan saya kepada seseorang dan juga perkenalan saya dengan dua awek terengganu masa di melaka dulu....masa mereka nak bertolak ke terengganu..saya bgi mereka lagu dinamik."antara gadis"...and last not least..."puteriku sayang"..yang didendangkan oleh hijjaz...lagu ni saya tuju khas kepada puteri2 pada zaman milineum ini..ok w,sallam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For deenProfil   Hantar PM kepada deen   Pergi ke deen's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.232461 saat. Lajunya....