Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Activity gets you busy. But productivity gets you results. Activity consumes time. Productivity frees it.

-- ummimq

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shanejohnson
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43101

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
shanejohnson: 10 jam, 51 minit yang lalu
wadud: 5 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 22 hari yang lalu
muslimin23: 24 hari yang lalu
kasih_kekasih: 28 hari yang lalu


Bincang Agama
Topik: TANDA HAMPIRINYA SAAT-SAAT KEMATIAN.....


Carian Forum

Moderator: ibnu_musa, Administrator, ABg_IMaM
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Agama
    »» TANDA HAMPIRINYA SAAT-SAAT KEMATIAN.....

Please Mendaftar To Post


Oleh TANDA HAMPIRINYA SAAT-SAAT KEMATIAN.....

muslimah88
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8041
Posting: 40
Dari: BuMi BeRtUaH

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-06-04 18:53



sepertimana yang kita tahu kematian pasti datang tanpa mengira masa dan waktu.sbg manusia,kita tidak dapat mengelak apabila tibanya saat2 kematian.disini ana ingin nyatakan beberapa tanda hampirnya saat2 kematian seseorang manusia itu....
100 HARI..
seluruh badan rasa bergegar.

60HARI..
pusat rasa bergerak2

40 HARI
daun dgn nama org yang akan mati diarash akan jatuh dan malaikat maut pun datang kepada orang dgn nama tersebut lalu mendampinginya sehingga saat kematiannya.kadang2 orang yg akan mati itu akan merasa/nampak kehadiran malaikat maut tersebut dan sering kelihatan spt sedang rungsing

7 HARI..
mengidam makanan.

5 HARI..
anak lidah bergerak2.

3 HARI..
bahagian tengah dahi bergerak2.

2 HARI..
seluruh dahi rasa bergerak2

1 HARI..
terasa bahagian ubun2 bergerak2 di antara waktu subuh dan asar.

SAAT TERAKHIR......
terasa sejuk dr bahagian pusat hingga ke tulang solbi.seelok2 bila sudah merasa tanda yg akhir sekali,mengucaplah dlm keadaan qiam ......

RENUNGKANLAH.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah88Profil   Hantar PM kepada muslimah88   Pergi ke muslimah88's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-06-04 20:13


AL-FATIHAH buat UMMI..dan seluruh umat islam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

miss_arin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8931
Posting: 288
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-06-04 23:39


takut dan ngeri rasanya nak menghadapi saat2 kematian..
oh Tuhan..ku tak layak ke syurgaMU namun ku tak mampu menghadapi api nerakaMU..

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_arinProfil   Hantar PM kepada miss_arin   Pergi ke miss_arin's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah88
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8041
Posting: 40
Dari: BuMi BeRtUaH

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-06-04 14:23



apapun kita hanya mampu berdoa agar mereka ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman..insyaALLAH...al-fatihah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah88Profil   Hantar PM kepada muslimah88   Pergi ke muslimah88's Website   Quote dan BalasQuote

ctkhadijah
Warga Rasmi
Menyertai: 20.02.2004
Ahli No: 7428
Posting: 18
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 01-07-04 11:58


Quote:

On 2004-06-21 18:53, muslimah88 wrote:

sepertimana yang kita tahu kematian pasti datang tanpa mengira masa dan waktu.sbg manusia,kita tidak dapat mengelak apabila tibanya saat2 kematian.disini ana ingin nyatakan beberapa tanda hampirnya saat2 kematian seseorang manusia itu....
100 HARI..
seluruh badan rasa bergegar.

60HARI..
pusat rasa bergerak2

40 HARI
daun dgn nama org yang akan mati diarash akan jatuh dan malaikat maut pun datang kepada orang dgn nama tersebut lalu mendampinginya sehingga saat kematiannya.kadang2 orang yg akan mati itu akan merasa/nampak kehadiran malaikat maut tersebut dan sering kelihatan spt sedang rungsing

7 HARI..
mengidam makanan.

5 HARI..
anak lidah bergerak2.

3 HARI..
bahagian tengah dahi bergerak2.

2 HARI..
seluruh dahi rasa bergerak2

1 HARI..
terasa bahagian ubun2 bergerak2 di antara waktu subuh dan asar.

SAAT TERAKHIR......
terasa sejuk dr bahagian pusat hingga ke tulang solbi.seelok2 bila sudah merasa tanda yg akhir sekali,mengucaplah dlm keadaan qiam ......

RENUNGKANLAH.........

[email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctkhadijahProfil   Hantar PM kepada ctkhadijah   Quote dan BalasQuote

cahayamataku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.06.2004
Ahli No: 9688
Posting: 85
Dari: baling

Kedah  


posticon Posting pada: 08-07-04 07:45


semoga mati dalam iman..

-----------------
sEmAkiN jaUH kU dArIMu...sEmaKIn deKaT pULa KaU mEngHaMpIri Daku.....Oh TuhAn yG mAha PeNgAsiH ....SiApaLAh dIriKu di pAndaNGANmu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayamatakuProfil   Hantar PM kepada cahayamataku   Pergi ke cahayamataku's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 01-09-05 10:01


ya Allah..jgnlah aku menghadapMu dalam kelalaian...amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

jamilah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4031
Posting: 33
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 01-09-05 10:55


semoga kita ditempatkan dikalangan orang yang beriman...
insyaallah........

Bookmark and Share

    


  Member Information For jamilahProfil   Hantar PM kepada jamilah   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-09-05 12:20


Pada 21-06-04 23:39 , miss_arin posting:

!!! QUOTE !!!

takut dan ngeri rasanya nak menghadapi saat2 kematian..


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

intan3103
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11388
Posting: 106
Dari: JoeHoe>>key ell>>S'gor

malaysia  


posticon Posting pada: 01-09-05 12:38


Pada 21-06-04 23:39 , miss_arin posting:

!!! QUOTE !!!

takut dan ngeri rasanya nak menghadapi saat2 kematian..
oh Tuhan..ku tak layak ke syurgaMU namun ku tak mampu menghadapi api nerakaMU..



-----------------
~ DaripadaNya kita datang, KepadaNya kita pulang.. ~


Bookmark and Share

    


  Member Information For intan3103Profil   Hantar PM kepada intan3103   Quote dan BalasQuote

wasatiah3
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15741
Posting: 117
Dari: Bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-09-05 13:35


Assalamualaikum...

Ya..Allah matikan kami dalam Iman....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wasatiah3Profil   Hantar PM kepada wasatiah3   Quote dan BalasQuote

illa_smile
Warga Rasmi
Menyertai: 15.09.2003
Ahli No: 3567
Posting: 1
Dari: kuantan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-09-05 13:57


thank you sudi kongsi..buat kita bertafakul kejap dah banyak ke amalan nak bawak ke sana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For illa_smileProfil   Hantar PM kepada illa_smile   Pergi ke illa_smile's Website   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 03:52


matikanlah kami semua dalam keadaan yang beriman :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 15-07-08 00:04


Ana ada persoalan tentang kematian. Ada sahabat ana ini, katanya dia rasa seolah-olah tidak sedap badan dan terasa macam hayatnya tidak lama lagi. Dahuku dia seorang yang jarang sakit. Namun sejak dia pitam beberapa bulan lalu katanya seolah-olah ingin sampai waktunya. Ana confius kerana setahu ana ajal ditangan ALLAH tapi dia bersungguh cerita bahawa dirinya akan pergi. Siap inform jangan bagitahu parents dia perkara yang dia rasa ini kerana takut parentsnya risau tentang dia. Perwatakan sahabat ana ini adalah sederhana tidak terlalu baik dan tidaklah terlalu jahat.

Sapa ada pengalaman seperti ini? Adakah ini hanya perasaan atau clue atau .....?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-07-08 01:04


Pada 15-07-08 00:04 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

bla bla bla...
Sapa ada pengalaman seperti ini? Adakah ini hanya perasaan atau clue atau .....?
No idea....

!!! QUOTE !!!

sepertimana yang kita tahu kematian pasti datang tanpa mengira masa dan waktu.sebagai manusia,kita tidak dapat mengelak apabila tibanya saat2 kematian.disini ana ingin nyatakan beberapa tanda hampirnya saat2 kematian seseorang manusia itu....
100 HARI..
seluruh badan rasa bergegar.

60HARI..
pusat rasa bergerak2

40 HARI
daun dengan nama org yang akan mati diarash akan jatuh dan malaikat maut pun datang kepada orang dengan nama tersebut lalu mendampinginya sehingga saat kematiannya.kadang-kadang orang yang akan mati itu akan merasa/nampak kehadiran malaikat maut tersebut dan sering kelihatan seperti sedang rungsing

7 HARI..
mengidam makanan.

5 HARI..
anak lidah bergerak2.

3 HARI..
bahagian tengah dahi bergerak2.

2 HARI..
seluruh dahi rasa bergerak2

1 HARI..
terasa bahagian ubun2 bergerak2 di antara waktu subuh dan asar.

SAAT TERAKHIR......
terasa sejuk dr bahagian pusat hingga ke tulang solbi.seelok2 bila sudah merasa tanda yang akhir sekali,mengucaplah dalam keadaan qiam ......

RENUNGKANLAH.........
Ada tak hadis atau ayat quran yang dapat mensohehkan perkara ini? Kematian adalah berkaitan perkara QADA (ghaib). Pada pendapat aku perkara ini tidak boleh dipercayai sehingga datang dalil yang membenarkannya...


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.128197 saat. Lajunya....