Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 07-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Naikkan layar anda sekaki, anda akan mendapat angin sepuluh kaki
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 29 hari yang lalu
izdham: 38 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 48 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: Kelab Masjid


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» Kelab Masjid

Please Mendaftar To Post


Oleh Kelab Masjid

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-06-04 21:01



ana sekadar menyampaikan cadangan drp teman yg lain.apa kata menubuhkan rakan masjid...fungsinya adalah kita bincangkan bagaimana untuk mengimarahkan masjid di kawasan masing2.
masjid bertebaran di bumi Malaysia, namun sedih untuk menyatakan ia mungkin sekadar hiasan semata2...sunyi tanpa alunan zikrullah, bisikan qalamullah yg mulia dan aktiviti lain untuk memeriahkan masjid dgn amalan.
pada admin, seandainya rakan amsjid telah tertubuh sebelum ni, ana mintak maaflah..boleh log topik ni..
sekian..
wslm

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-06-04 14:43




Alhamdulillah setelah mengambil masa berfikir dan juga perbincangan dengan Ismi_Safiza serta cdgn sahabatnya. Maka dengan ini ada beberapa matlamat yg telah digariskan oleh saudari Ismi_Safiza tentang penubuhan Kelab Masjid Ukhwah :

Antara matlamat :

1) mencari masjid yg berpotensi untuk dijadikan masjid angkat ukhwah.com
2) merapatkan ahli ukhwah.com dengan masjid terutama di kawasan sendiri
3) mengimarahkan masjid dengan pelbagai fungsi tidak hanya sebagai persinggahan solat jumaat semata-mata.
4) mendekatkan remaja terutama lepasan sekolah dengan masjid dengan cara membantu menjalankan program bersama kariah masjid.
5) memupuk semangat sayangkan masjid di kalangan kariah masjid itu sendiri.

Maka di samping itu satu jawatankuasa kelab akan dibentuk dan segala perancangan berkaiatnnya adalah di bawah pengurusan kelab ini.


Wassalam

p/s: Sesiapa berminat boleh berposting di sini atau pm ke saudari Ismi safiza

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-06-04 14:54



terima kasih pd Prof_Muslim..

buat permulaan kita akan melantik jawatankuasa pengurusan kelab masjid ini.
seeloknya biarlah muslimin yg berada di takhta pengurusan.

*kelab masjid bukan kelab mencari jodoh yer...



-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

[ Posting ini telah di edit oleh: ismi_safiza pada 2004-07-01 10:05 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-06-04 19:07


Segala perancangan JK tak perlu dibincangkan disini sebab usulkan atau umumkan aktiviti kelab shj dan juga memgumpul ahli - ahli yg berminat untuk menggerakkan kelab ini.

Namun Prof berharap ada tg berminat untuk menjadi jawatankuasa kelab ini.
Ini kerana aktiviti membantu surau akan diserapkan di bawah Kelab Masjid.

Jika dah ramai bolehlah dibuat mesyuarat untuk perlantikan....


p/s : "Bersama mengimarahkan Rumah Allaah"

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Subuhku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8613
Posting: 209

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-07-04 01:42



Ana sokong ismi_safiza tu.Almaklumlah masjid skrang bnyak dipenuhi oleh mereka2 yg bergelar usia emas.Cuba kita hidupkan masjid dgn golongan muda pula..Bukan tujuan nk merampas masjid dri org tua tapi sama2 menghidupkan masjid dri semua generasi.Meriahkan seprti zaman kegemilangan islam dahulu.Ana pun kekadang bila jadi imam sedih bila melihatkan tiada golongan muda yg dapat istiqamah 5 waktu dmasjid.teruskan usaha murni ni enti ismi_safiza ana menyokong 1000% atas usaha enti nih

Bookmark and Share

    


  Member Information For SubuhkuProfil   Hantar PM kepada Subuhku   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-07-04 10:10



terima kasih subuhku,
prof, ana meletakkan tanggungjawab untuk melantik pihak pengurusan kpd anta.

*amal ini kerana Allah.
boleh pm ana atau prof pada yg berminat.
juga pada muslimat yer...



-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

[ Posting ini telah di edit oleh: ismi_safiza pada 2004-07-01 10:31 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

nudrasyafini
Warga Rasmi
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4597
Posting: 19
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 01-07-04 12:14



saya berminat untuk menyertai kelab masjid...
saya student mmu melaka...nak jugak tahu bagaimana caranye untuk saya mengajak student muslim utk mengimarahkan masjid.smoga usaha ini diberkati

Bookmark and Share

    


  Member Information For nudrasyafiniProfil   Hantar PM kepada nudrasyafini   Pergi ke nudrasyafini's Website   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 01-07-04 14:06


.....

bagus..bagus...

lepas ini bolehlah kita ramai ramai bukan sahaja solat jemaah dan mengimarahkan masjid,
bahkan juga pada masa yang sama,
kita boleh bergotong royong membersihkan surau, cuci telekung, sidaikan sejadah tu bawah cahaya matahari, vakum karpet, sapu sapu sampah....

insyaALLAH....

bersama berusaha menjadikan tempat ibadah tempat yang paling bersih....

[ Posting ini telah di edit oleh: nur_malam99 pada 2004-07-01 14:15 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-07-04 14:30


Baiklah setakat ahli ini yg berminat :

Penasihat : Prof_Muslim

1.Kumpulan Muslimin
-Subuhku
-Syafiq86


2.Kumpulan Muslimat
-Ismi safiza
-nudrasyafini
-nur_malam99
-Engku_Salina
-ZahRaTuL_RaiHaNaH81



Sekian, Wassalam

[ Posting ini telah di edit oleh: Prof_Muslim pada 2004-07-05 00:25 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-07-04 15:11




cadangan yg bagus...
ana pun taknak lepaskan peluang utk join kelab ni...
moga ia dpt memberikan manfaat pd semua...
sama2lah kita mengimarahkan masjid...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-07-04 15:21


Hmm...bagus Kak Sal..
nak join sekali....

Siapa lagi berminat cepat dtg...yer?


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-07-04 20:42




mengalu2kan penyertaan semua untuk join kelab masjid..semoga kita semua mendapat keberkatan drpNya..amin

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-07-04 23:00




Sori terlambat..saya pun nak join jugak...buat gotong royong membersihkan masjid...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-07-04 15:15


Quote:

On 2004-07-02 23:00, ZahRaTuL_RaiHaNaH81 wrote:


Sori terlambat..saya pun nak join jugak...buat gotong royong membersihkan masjid...






eleh...belum terlambatlaaa
lagipun dari jauh..tu....hehehe..wakil Mesir..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-07-04 16:01


Quote:

On 2004-07-04 15:15, Prof_Muslim wrote:


eleh...belum terlambatlaaa
lagipun dari jauh..tu....hehehe..wakil Mesir..





Hehehe...Insyaallah..ade rezeki saya najah tahun ni..saya akan balik malaysia selama2nya...Same2 gotong royong mmbersihkan masjid yer...




-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

syafiq86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2003
Ahli No: 2897
Posting: 240
Dari: Batu Pahat

Johor  


posticon Posting pada: 04-07-04 16:24



Nak tanya sikit, kelab ni untuk muslimat je ke? Kalau tengokkan, nampak macam semua muslimat je. Bukan apa, ana pun nak jugak join kelab ni. Tengok ahli, semua muslimat, seram ana dibuatnya...
Masjid....makin hari makin lengang. Penuh pada hari Jumaat dan solat sunat hari raya. Aktiviti makin kurang. Anak muda apalah lagi... Ada tapi minoriti...
Sama-samalah kita mengimarahkan masjid, insya-Allah.
Wassalam

-----------------
KAWANLAH selagi ada hati. BERCINTALAH selagi ada yang sudi. GEMBIRALAH selagi ada teman di sisi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syafiq86Profil   Hantar PM kepada syafiq86   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-07-04 22:47


[quote]
On 2004-07-04 16:24, syafiq86 wrote:

Nak tanya sikit, kelab ni untuk muslimat je ke? Kalau tengokkan, nampak macam semua muslimat je. Bukan apa, ana pun nak jugak join kelab ni. Tengok ahli, semua muslimat, seram ana dibuatnya...

buat adik shafiq86,
kelab masjid ni terbuka untuk semua..
akak mengalu2kan kedatangan adik dan member ukhwah yg lain...


-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-07-04 00:23


Baik ukhtie Ismi_Safiza kita dah jawab..
mungkin keliru sebab Prof sekalikan nama-nama semua ....
Baik untuk mudahkan kita buat 2 kumpulan ...

1.Kumpulan Muslimin
-Subuhku
-Syafiq86


2.Kumpulan Muslimat
-Ismi safiza
-nudrasyafini
-nur_malam99
-Engku_Salina
-ZahRaTuL_RaiHaNaH81


Sekian, wassalam

[ Posting ini telah di edit oleh: Prof_Muslim pada 2004-07-05 00:24 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-07-04 11:17



makasih krn Prof tolong divide antara muslimin dan muslimat..

ukh zahratul_raihanah81,
ahlan wa sahlan..jauhnya..tak pe..nanti kan nk kelik msia gak...
ana ucapkan..
annajah fil imtihan wa bil jayyidan...

*kepada semua, selamat dtg ke kelab masjid..
*matlamat telah dinyatakan..sila semak.
*penyertaan : terbuka kepada SEMUA muslimin dan muslimat, dah kawen atau belum.
*pengurusan sedang membentuk sebuah organisasi...
boleh pm ana kalau ada sebarang soalan..atau posting di topik ini.

ISTIQOMAH BERSAMA ISLAM

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

Subuhku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8613
Posting: 209

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-04 20:52


Subuhku mengalu-alukan penyertaan kepada muslimin.Baru2 nih ana baru balik dri Pulau Tinggi Mersing atas pgram dakwah.Ana bersama team bola sepak pejabat ana.Disana kami lakukakan aktiviti seperti gotong royong bersihkan masjid,forum agama,nasyid dan pentomen.Jadi dalam kelab masjid nih kita leh buat pgram mcm tu cuma diharapkan penyertaan dri sahabat yg lain.Ayuh kita imarahkan masjid

Bookmark and Share

    


  Member Information For SubuhkuProfil   Hantar PM kepada Subuhku   Quote dan BalasQuote

Subuhku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8613
Posting: 209

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-04 20:54


Quote:

On 2004-07-05 20:52, Subuhku wrote:
Subuhku mengalu-alukan penyertaan kepada muslimin.Baru2 nih ana baru balik dri Pulau Tinggi Mersing atas pgram dakwah.Ana bersama team bola sepak pejabat ana.Disana kami lakukan aktiviti seperti gotong royong bersihkan masjid,forum agama,nasyid dan pentomen.Jadi dalam kelab masjid nih kita boleh buat pgram mcm tu cuma diharapkan penyertaan dri sahabat yg lain.Ayuh kita imarahkan masjid



Bookmark and Share

    


  Member Information For SubuhkuProfil   Hantar PM kepada Subuhku   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-07-04 22:11


Prof juga mengharap penyertaan dari muslimin lebih ramai...

Dan Prof gembira akhie Subuhku atau Ustaz Subuhku...sudi bersama membantu aktifkan Kelab Masjid....

bersama imarahkan masjid

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-04 23:31




Alhamdulillah, satu lagi usaha yang murni. Moga dengan adanya kelab ini akan dapat menyedarkan kita akan kepentingan masjid yang mana ianya bukan sahaja tempat beribadah malah sepatutnya mempunyai pelbagai fungsi yang luas.

Kelab Masjid ni khusus untuk masjid atau untuk semua tempat ibadah muslim seperti surau dan juga musolla? Teringat dulu aktiviti membersihkan surau yang tergendala.

Moga dengan adanya kelab ini akan menghidupkan masjid2 yang menandakan hidupnya hati2 orang2 Islam..
wassalam



-----------------



Hargai semasa ada....

[ Posting ini telah di edit oleh: Hanan pada 2004-07-05 23:34 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-07-04 13:37


Quote:

On 2004-07-05 23:31, Hanan wrote:


Alhamdulillah, satu lagi usaha yang murni. Moga dengan adanya kelab ini akan dapat menyedarkan kita akan kepentingan masjid yang mana ianya bukan sahaja tempat beribadah malah sepatutnya mempunyai pelbagai fungsi yang luas.

Kelab Masjid ni khusus untuk masjid atau untuk semua tempat ibadah muslim seperti surau dan juga musolla? Teringat dulu aktiviti membersihkan surau yang tergendala.

Moga dengan adanya kelab ini akan menghidupkan masjid2 yang menandakan hidupnya hati2 orang2 Islam..
wassalam



-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

[ Posting ini telah di edit oleh: Hanan pada 2004-07-05 23:34 ]



ukhtie hanan,kelab masjid ni akan menjalankan aktiviti tidak hanya tertumpu pd masjid semata-mata..tetapi juga pada musollah dan surau..semua(musollah & surau) akan diletakkan di bawah pengurusan kelab masjid.

paling ptg adalah menubuhkan 1 unit pengurusan supaya dapat merancang aktiviti dan pengurusan kelab ini akan berjalan dengan lancar.

subuhku, ana ucapkan selamat...semoga kita semua tidak dimatikan hati daripada mengimarahkan rumah Allah ini...

*di manakah lagi pejuang-pejuang yg akan mengimarahkan rumah Kekasih ini?

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-08-04 13:55


Quote:

On 2004-07-06 13:37, ismi_safiza wrote:
[quote]
On 2004-07-05 23:31, Hanan wrote:

*di manakah lagi pejuang-pejuang yg akan mengimarahkan rumah Kekasih ini?

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker





-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 06-08-04 00:04


Saye nak joint jugak.
Kalau kat sini- surau KUKUMer Alhamdulillah semakin hari semakin ramai jemaahnya.Dalam keadaan darurat pun kami masih dapat menjalankan aktiviti.Antara aktiviti yg kitorang jalankan:
-Program ziarah rumah ke rumah
-Membesarkan surau( buat memorandum)
-Kiamulail
-Macam-macam lah lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

PrePAID
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3876
Posting: 130
Dari: Bukit Beruntung, Rawang

Kedah  


posticon Posting pada: 06-08-04 08:04


InsaAllah..PrePAID pun nak register utk menjadi ahli Kelab Masjid. PrePAID dok kat bukit beruntung,rawang...

Jika ada apa2 boleh bgtau kat prepaid melalui 019-3080169.

Wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PrePAIDProfil   Hantar PM kepada PrePAID   Pergi ke PrePAID's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-08-04 18:46


Alhamdulillah......... ahli Kelab Masjid setakat ini ialah :


1.Kumpulan Muslimin
-Subuhku
-Syafiq86
-Usmad
-PrePaid

2.Kumpulan Muslimat
-Ismi safiza
-nudrasyafini
-nur_malam99
-Engku_Salina
-ZahRaTuL_RaiHaNaH81



Ahlan wassalam..kepada Usmad dan PrePaid.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-08-04 09:31



alhamdulillah..semakin bertambah..
mana lagi yer?


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-09-04 15:58


Insya Allah, kalau tidak ada aral melintang, JK RAMADHAN akan diadakan pada bulan Ramadhan ini. Sesiapa yang berminat untuk membantu sama, sila pm pada Istisafa atau Prof_Muslim. Kelab Ramadhan ini ingin bekerjasama dengan Kelab Masjid dalam merealisasikan harapan ini.

Selain daripada tujuan JK Ramadhan ini untuk kita bertemu untuk mengeratkan silaturrahim, dapat juga kita berbuka puasa dengan anak - anak yatim dan yang tidak berkemampuan dan menghiburkan hati mereka.

Selain dari itu juga, buku - buku terbitan ukhwah, siri mutiara juga akan diedar - edarkan kepada adik - adik ini sebagai bahan bacaan mereka. Buku - buku ini akan dihadiahkan melalui sumbangan ahli @ orang ramai yang ingin menderma kepada anak - anak yatim ini..

Berkenaan dimana atau dengan JK Ramadhan akan dibuat untuk program bersama Anak-anak Yatim yg dipilih ialah Asrama Penyayang, Banting di mana wakil kita selaku ajk iaitu ahli ukhwah juga saudara khairoo84 akan turut nembantu. Malah juga dibuat sempena menyambut bulan Ramadhan dan ahli Kelab Ramadhan Ukhwah.com

Asrama tersebut ada 65 orang anak yatim piatu. Sumbangan yang dicadangkan ialah sumbangan Mutiara Warisan dan Mutiara Hikmah akan didermakan setiap orang. Maka 65 x 2 = 130 buah yang diperlukan.
65 buah Mutiara Warisan & 65 buah Mutiara Hikmah. Setiap orang bebas untuk menaja beberapa buah buku.

Setakat ini sahaja maklumat. Sekiranya berminat sila beritahu segera. Membeli sambil beramal malah menyumbang.

Wassalam

p/s: Apa respon ahli Kelab Masjid ?
Mana cik Ismi_Safiza ?


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-09-04 22:43



ana setuju dgn cadangan prof.
cuma menantikan buah pandangan ahli yg lain.
lagipun ana cuma pembuka posting ni.


-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

sasician
WARGA SETIA
Menyertai: 04.05.2004
Ahli No: 8783
Posting: 453
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 11-09-04 22:11


Sy nak join gak....bolekan?
Sy nak cite sikit pglmn sy masa buat praktikal kat Perbadanan Muzium Melaka...Masa tu sy bksmptn pergi hampir kseluruhan masjid di daerah Alor Gajah.Utk daerah Jasin dan Melaka Tengah sy xdpt nak pi. Sy pergi ke masjid2 tu sbb nak pasang plak (mcm signboard) utk menyatakan masjid tersebut telah diwartakan sbg warisan sejarah.Sape2 org Melaka terutama kat daerah A.Gajah nmpk plak tu kat masjid2 tersebut,tulah keje sy.
Melalut plak.Mcm ni citenya...setiap masjid yg sy pegi (kira2 lbh dr 20 buah) sy bksmptn bsembang dgn wakil j/kuasa masjid,ada yg meluahkan
kekecewaan dgn msyrkt yg tak mengimarahkan masjid,ada sesetengah tu kedai kopi ada dpn masjid tp bila azan masing2 buat tak tau je..penuh
kedai kopi dari masjid. Ada jugak yg kata sesetengah ahli jawatankuasa masjid hanya sekadar nama saje,datang time mesyuarat je..Banyak masjid yg tak ditadbir urus dgn baik terutama yg terletak di pedalaman dan yg dah uzur.Masjid ni diuruskan oleh mereka yg umahnya trltk dkt dgn masjid.
Kebanyakan dari mereka juga ada mengalu-alukan jika ada mana2 individu yg ingin menyumbang bakti atau aktiviti yg bermanfaat kecuali kump tabligh kata mereka.Ramai kata mcm tu...Mereka ni juga ada yg nak kumpul dana utk kos membaiki dan menyelenggara masjid.
So sy rasa penubuhan Kelab Masjid ini adalah suatu perkara yang sgt wajar dan mesti mdpt sokongan ramai terutama ahli komuniti Ukhwah.com ni...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sasicianProfil   Hantar PM kepada sasician   Pergi ke sasician's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-09-04 11:49



satu cadangan yg bagus.
inilah sumbangan, amal dan bakti warga ukhwah.com
realitikan ukhwah ke alam realiti.
sasician,
rasanya boleh bincang dgn prof. ttg cadangan prof tu.
err, prof kena bentuk organisasi ker>?

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-09-04 12:08


Alhamdulillah......... ahli Kelab Masjid setakat ini ialah :


1.Kumpulan Muslimin
-Subuhku
-Syafiq86
-Usmad
-PrePaid
-sasician

2.Kumpulan Muslimat
-Ismi safiza
-nudrasyafini
-nur_malam99
-Engku_Salina
-ZahRaTuL_RaiHaNaH81

Memang dah boleh bentuk organisasi...
Sebab kita boleh rancang terus utk bantu Kelab Ramadhan utk JK Ramadhan nanti..



-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-09-04 16:21




Portal Ukhwah dan Portal Muslimah berhasrat untuk mengadakan jamuan berbuka puasa bersama anak – anak yatim / miskin dari Rumah Penyayang, Banting pada :


Tarikh : 23 - 24 Oktober 2004 bersamaan dengan 8 - 9 Ramadhan.
Hari : Sabtu - Ahad
Tempat : Pertubuhan Rumah Anak Yatim / Miskin Daerah Kuala Langat, Kampung Sungai Buaya, 42700 Banting, Selangor Darul Ehsan.


Sehubungan dengan itu, ahli dari Portal Ukhwah dan Portal Muslimah adalah dijemput hadir bagi memeriahkan suasana berbuka puasa. Selain dari itu hari itu juga akan diserikan dengan aktiviti Qiyamullail dan bersahur bersama di Rumah Penyayang. Setiap ahli Portal Ukhwah dan Muslimah yang berminat dikenakan bayaran RM 10 seorang *(terbuka kepada 15 orang muslimah dan 15 orang muslimin).
Malah adalah juga untuk meraikan ahli Kelab Ramadhan dan kerjasama Kelab Masjid.

Berikut adalah tentatif program yang akan diadakan ini.


Tarikh
23 Oktober 2004
( 8 Ramadhan 1425 )

Jemputan peserta dari KL Sentral
Bertolak ke Rumah Penyayang
Sampai di Rumah Penyayang
Sessi ta’aruf
Solat Zohor berjemaah
Aktiviti Bebas
Solat Asar berjemaah
Aktiviti Bebas
Bersiap sedia untuk berbuka
Berbuka puasa
Solat Magrib berjemaah
Solat Isyak berjemaah
Solat Tarawikh berjemaah
Jamuan teh
Tidur

24 Oktober 2004
( 9 Ramadhan 1425 )

Qiyamullail
Sahur
Solat Subuh berjemaah
Tazkirah Subuh
Penyampaian sumbangan untuk Rumah Penyayang
Peserta bersiap sedia untuk
Bertolak pulang


Nota : Penyertaan setakat ini 30 org shj. 2 Rumah rehat ( 1 untuk Muslimin & i untuk Muslimah ) disediakan utk sesiapa yang ingin bermalam di sana.


Untuk penyertaan, sila hubungi :

1. Prof_Muslim
2. Istisafa


Untuk pembayaran / penajaan boleh melalui Akaun Maybank :


Bayaran : RM 10.00
Bendahari : Suhaily Rozali
Akaun Maybank : 114011743564

nota : pastikan hantar salinan resit utk pengesahan kepada Bendahari. No. fax : 03-78032323



Sekian, Wassalam

p/s: Harap ada respon dari ahli kelab ini.

Maklumat lanjut?


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-09-04 16:29






-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

baitul_izzah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.09.2004
Ahli No: 11156
Posting: 131
Dari: jitra,kedah

spain  


posticon Posting pada: 27-09-04 11:39


ana berminat tuk join kelab masjid ni...ana dari uia pj....semoga usaha antum semua mendapat keredaan allah...insyaallah

Bookmark and Share

    


  Member Information For baitul_izzahProfil   Hantar PM kepada baitul_izzah   Quote dan BalasQuote

amirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1533
Posting: 185
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-10-04 10:02


, insyaAllah ana nak join tp ana ade nak tanya, bagaimana nak buat aktiviti mengimarahkan masjid atau surau jk setiap peserta dr negeri yg berbeza, maaf kalau ana tidak alert dgn isi2 perbincangan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahProfil   Hantar PM kepada amirah   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-10-04 11:03


Hmm..ana nak join...tapi apa perancangan aktiviti dan bentuk perlaksanaannya?



Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-10-04 15:33




Rupanya masih belum ramai ahli kelab masjid ni... ana juga kebetulan ahli rakan masjid di kolej ana, jadi tak rugi kalau ana pun join kelab masjid ukhwah.com ni..
Tapi..bagi ana, eloklah kita imarahkan mana-mana tempat ibadah yg paling hampir dengan kita dahulu. Jangan beria-ia nak buat kat tempat yg jauh sedangkan tempat yg dekat dgn kita sunyi sepi..solat jemaah pun jarang hadir...emm..insyaallah kita tak tergolong dlm golongan yg rugi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-10-04 15:46


Alhamdulillah......... ahli Kelab Masjid setakat ini ialah :


1.Kumpulan Muslimin
-Subuhku
-Syafiq86
-Usmad
-PrePaid
-sasician

2.Kumpulan Muslimat
-Ismi safiza
-nudrasyafini
-nur_malam99
-Engku_Salina
-ZahRaTuL_RaiHaNaH81
-baitul_izzah
-amirah
-izzul_islam
-achik_solehah


Memang dah boleh bentuk organisasi...
Sebab kita boleh rancang terus utk bantu Kelab Ramadhan utk JK Ramadhan nanti..



Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 19-10-04 16:40



yess... akhirnya.. dpt juge nak buke topik ni..
mase di kolej x dpt buke.. jenoh refreshh..

*kepada semua, selamat dtg ke kelab masjid..
*matlamat telah dinyatakan..sila semak.
*penyertaan : terbuka kepada SEMUA muslimin dan muslimat, dah kawen atau belum

em.. kak shaf.. ana dgn rasminya..
ingin masuk.. >kelab MASJID <
status ana online.. blum kawen.. ok.. boleh join..!!

aiwah.. jom m'imarahkan surau & masjid antum..


~keJayAaN bUkaN waRiSan..
kEgaGaLan bUkAn tRaDiSi.. ~

[ Posting ini telah di edit oleh: simpLe_sHida pada 2004-10-19 16:42 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-11-04 12:25



ana nak mintak maaf sebab ana tak dapat nk aktif sgt,
sekarang ana tgh cuti so tak dapat nk gerakkan sgt posting kelab masjid.
prof_muslim, sila beri pendapat utk bentuk organisasi.

*maaflah andai dlm sebulan dua ni ana tak dapat nk beri komen.
wslm

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-11-04 12:30


ana juga mengalukan kedatangan semua warga ukhwah yg sudi utk join kelab masjid.

ana akan bincang dgn prof_muslim utk tindakan selanjutnya...

ahlan wa sahlan ila,
-baitul_izzah
-amirah
-izzul_islam
-achik_solehah
-simple_shida


-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-11-04 12:52


Kelab Masjid setakat ini masih belum dapat aktif sebaiknya lagi.
Dan juga organisasi masih belum dapat dibentuk. Ini kerana ia ditangguhkan kepada urusan lain yang tidak dapat dielakkan.

Insya-Allaah Kelab Masjid akan menjadi sebuah kelab yang aktif untuk masa kan dtg dengan program tarbiyah serta berkaitan ibadah.

Insya-Allaah akan dibuat perbincangan dan amat mengharap ahli kelab ygtelah bagi nama dan ingin berkhidmat diharap memberi komitmen sebaiknya..


p/s: Bersama-sama mencari keredhaan Allaah s.w.t






-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

[ Posting ini telah di edit oleh: Prof_Muslim pada 2004-11-04 12:53 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-11-04 15:38


Hmm..Salam Ramadhan...Ya Prof...ana rijalun (muslimiin)... laisa banat...

P/s..masuklah laman web ana www.upmu-unimas.com




[ Posting ini telah di edit oleh: izzul_islam pada 2004-11-09 15:39 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

sahabat_baru
Warga Rasmi
Menyertai: 13.03.2004
Ahli No: 7954
Posting: 18
Dari: Seremban, N9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 09-11-04 16:32


mMMMmmmm.........
sayer sokong 100%.......
aper lagi join laaaaaaaaaaaaa...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_baruProfil   Hantar PM kepada sahabat_baru   Pergi ke sahabat_baru's Website   Quote dan BalasQuote

ctmuslimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7405
Posting: 334
Dari: Baling

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-04 18:05


nak join gak....

-----------------
kasih sayang

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctmuslimahProfil   Hantar PM kepada ctmuslimah   Pergi ke ctmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

relajihad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.11.2004
Ahli No: 12384
Posting: 118
Dari: Perak

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-12-04 18:28


ana yg jahil ni pon nak join gak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For relajihadProfil   Hantar PM kepada relajihad   Pergi ke relajihad's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-12-04 13:09



ana nak join gak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-12-04 00:52




elok tu prof...ana dari masjid jamek kuala klawang jelebu N9 selaku imam masjid daerah - pegawai hal ehwal islam.

ada perancangan untuk kelab masjid ni?....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-02-05 12:49



lama x menjenguk kelabmasjid ni.
tgh tgu paperwork drp akh sasician utk di submitkan.
sudah ada perancangan.
ana menyerahkan padanya dan semua rakan masjid yg lain.


-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-02-05 21:00


dan salam Maal Hijrah buat semua..

Hmm...nampaknya dalam tak sedar sudah ada pertambahan... Prof minta maaf seba lama tak muncul. Tak perlu dipanjangkan cerita cuma Prof berminat ada sahabat nak buat. Ingat Prof cuma boleh membantu meninjau menasihat.

Tak perlu tunggu Prof nak buatnya. Ada rancangan dan proposal sila berikan untuk kita sama-sama bincang itu jer.

Ok...sebagai permulaan kita buat ringkas sebagai proses nak cari pengalaman. Organisasi tetap setakat tak perlu lagi terus melihat program yang sasician yang cadang.

Ok...Kalau boleh tak perlu gopoh ...takpa biar perlahan tapi berjalan serta berjaya..Amin

Wassalam

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-04-05 03:01




bila nak mulakan perancangan Kelab Masjid nie?...

imam dah dua org join nie...apelagi...

kami bersedia membantu insya-Allah...untuk kebaikan semua dan masjid2...



p/s : ana dah masukkan dlm proposal masjid ana tahun nie...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-04-05 08:52




Ana nak join.................................

Dalam sebuah hadis dijelaskan, "Tujuh kelompok manusia yang akan mendapat perlindungan Allah pada hari (akhirat), yang tidak ada perlindungan kecuali perlindungan-Nya adalah: 1). Imam (pimpinan) yang adil; 2). Pemuda yang bersegera (rajin) dalam ibadah kepada Allah; 3). Orang yang hatinya terikat (cinta) pada masjid ketika ia keluar dari masjid itu sampai ia kembali lagi ke masjid; 4) Dua orang yang saling mencintai karena Allah, baik ketika keduanya bersatu atau ketika berpisah; 5) Orang yang berzikir kepada Allah pada saat ia menyendiri, kemudian air matanya berlinang; 6) Laki-laki yang diajak berbuat mesum oleh wanita cantik dan berkedudukan tinggi, kemudian ia menolaknya dan ia berkata, "Aku takut kepada Allah Pemelihara alam; 7) Orang yang mengeluarkan sedekah, kemudian ia menyembunyikannya sehingga tangan kirinya tidak mengetahui sesuatu yang diinfakkan oleh tangan kanannya" (H.R. As-Syaikhani)

Ana bukan kaki masjid


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

nzawaty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2006
Ahli No: 22474
Posting: 124
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 15:12


nak join

Bookmark and Share

    


  Member Information For nzawatyProfil   Hantar PM kepada nzawaty   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 00:01


:-) Assalamualaikum....


Nak join jugak boleh? :-)


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 24-02-06 00:09


nak join juga

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 02:37


join bagaimana...../?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-02-06 15:17


macam mana nak join....
boleh terangkan??

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 22:02


Pada 30-04-05 03:01 , ABg_IMaM posting:

!!! QUOTE !!!




nak join bagaimana?


-----------------
Jom Islah Masyarakat!


Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

farah_humaira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31651
Posting: 55
Dari: kedah

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 22:30


Assalamualaikum
ana nak join jugak..tapi bagaimana ye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_humairaProfil   Hantar PM kepada farah_humaira   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-11-07 12:40


jom poe masjid..negeri sembilan dah buat..mawi pun dah jadi duta pemuda masjid kalau tak silap..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 15:07


berjalan lagikah kelab masjid ni....
ismi lama dah tak nampak kak ismi_safiza ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 13-11-07 15:20


Pada 13-11-07 15:07 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

berjalan lagikah kelab masjid ni....
ismi lama dah tak nampak kak ismi_safiza ni...


tak silap cadangan pada 2004, lah ni dah 2007.. (?)

tapi, dari posting (11-11-07) yang baru.. forumer tanya macam mana nak join??

maknanya tak ada sesiapa ke yang jawap soalan tersebut? semenjak cadangan dibuat pada 2004?

:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

sharifahnatasha
Warga 5 Bintang
Menyertai: 20.02.2005
Ahli No: 14550
Posting: 374
Dari: cyberjaya

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 16:22


Assalamualaikum wbt.

Cakap mengenai kawasan masjid di kawasan rumah sendiri. Boleh saya tahu, kawasan di cyberjaya, masjidnya di mana, adakah di putrajaya itu..?atau di kampus multimedia university sedangkan di situ mereka kata surau. Bukannya masjid. Bukan apa, kasihan pada warga asing seperti org arab yang kebanyakannya duduk di kawasan ini, iran, afrika di mana, mereka selalu solat di surau kawasan rumah saya dan surau tu kecik dan perempuan nak solat di surau pun susah sebab banyak kaum adam. hehehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharifahnatashaProfil   Hantar PM kepada sharifahnatasha   Pergi ke sharifahnatasha's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 16:34


Persoalan memang mudah ..tetapi asal penubuhan kelab memang masa itu ahlinya sedang aktif. Mungkin sahabat2 tersebut sedang sibuk dengan kerja atau urusan yang kita tidak tahu...

Sama saja macam kelab lain... asal penubuhan sedang mengumpul ahli dulu... Perancangan bukannya semudah kata yang memberi cadangan. Sekarang 2007... Mungkin 2008 baru tertunai impian Kelab Masjid... Wallahualam...

p/s: harap sahabat yang baru masuk bersabar. Prof sendiri tiada khabar sahabiah kita yang lain...


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 30-11-07 16:34


berapa zaman dah tak ada p'kembangan?....lama tu since 2004..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 16:39


Secara jelasnya tak ada setakat ini lagi. Tetapi ada sahabat hendak rancang buat bukan sekadar cadangan sahaja. Amat dialu-alukan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

sharifahnatasha
Warga 5 Bintang
Menyertai: 20.02.2005
Ahli No: 14550
Posting: 374
Dari: cyberjaya

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 18:39


Assalamualaikum wbt..

Pengalaman saya di Masjid Uniten. sehinggakan ramai remaja kutu lepak juga suka pergi dan akhirnya berubah kan...aktiviti yang ada di masjid sana ialah seperti berikut:

1) pelajar yang mengambil subjek agama islam diwajibkan datang ke masjid untuk solat maghrib dan isya setiap hari rabu dan khamis. walaupun dalam keadaan terpaksa, lama kelamaan mereka sendiri pergi tiap-tiap hari ke masjid. sebab mereka kata dah jadi macam rutin.

2) selain itu, ajk di masjid telah mengadakan atau mewajibkan pelajar untuk mengikuti aktiviti seperti bakti siswa. dimana, mereka belajar mengenai kesusahan , dan sebagainya.

3) selain itu, mereka juga setiap minggu perlu mengaji dengan ustaz atau ustazah. Pelbagai ragam yang dapat dilihat sehinggkan ustaz dengan ustazah pun menggelengkan kepala saja

Memandangkan ustaz dan ustazah pening. Mereka telah menubuhkan satu persatuan dimana nama persatuan ini adalah unicommserv uniten yang terdiri dari beberapa pelajar uniten. Dalam unicommserv ada 4 sub iaitu 4 sahabat dimana 4 sahabat itu ialah

1) unicommserv sendiri (menguruskan aktiviti2 di uniten berkaitan islamic dan di masjid . di sekolah2 dan melatih pelajar dalam membuat aktiviti.

2) sahabat Al-Quran. Dimana , beberapa pelajar senior akan diberi kursus oleh ustaz dari universiti lain atau seumpamanya . kemudian mereka sendiri akan mengajar pada pelajar2 yang ingin belajar .

3) sahabat muzik(lupa namanya..rasanya al farabi agaknya) tempat masa terluang bagi pelajar2 yang minat muzik bermain muzik dalam keadaan waktu tertentu atau bernasyid dengan peralatan muzik yang disedikan..peralatan yang disediakan adalah mengikut style yang diluluskan oleh ustaz sahaja..tempat mereka berkarya , atau apa-apa sahaja yang membabitkan seni islam

4) sahabat al-biruni. Pelajar yang ada 3 pointer sahaja diizinkan.di mana mereka akan menjadi contoh atau berkongsi ilmu dikalangan masyarakat ,pelajar dan seumpamanya..

itu saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharifahnatashaProfil   Hantar PM kepada sharifahnatasha   Pergi ke sharifahnatasha's Website   Quote dan BalasQuote

sejadah_usang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2006
Ahli No: 26842
Posting: 97

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 20:41


Pada 19-10-04 15:46 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Alhamdulillah......... ahli Kelab Masjid setakat ini ialah :


salamullah

boleh masuk lagi ka ni? kalau boleh ana pun nak mendaftarkan diri juga lah :D



Bookmark and Share

    


  Member Information For sejadah_usangProfil   Hantar PM kepada sejadah_usang   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-12-07 15:12


Pada 30-11-07 20:41 , sejadah_usang posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-10-04 15:46 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Alhamdulillah......... ahli Kelab Masjid setakat ini ialah :


salamullah

boleh masuk lagi ka ni? kalau boleh ana pun nak mendaftarkan diri juga lah :D



Insya-Allaah, tak ada masalah. Masih boleh daftar. Dan sukacita diterima. Alhamdulillah


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.165729 saat. Lajunya....