Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bukanlah kerja yang membunuh manusia, sebaliknya rasa risau, bimbang, khuatir.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Kenapa dia.....


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Kenapa dia.....

Please Mendaftar To Post


Oleh Kenapa dia.....

Khairul_Izwan
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 28
Posting: 225
Dari: Perak / Penang / Kedah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 12:05


kenapalah dia buat cam tu???sedihlah bila terkenang kembali....Ermmmm sayer nie ader masalah ngan kawan yang sorang tu.....dia tu kalu kita lihat cam suka kongsi masalah ngan kita...tapi sebenarnya dia guna itu hanya untuk menjatuhkan kita pula.....sedihlah kalau ader kawan cam tu.....dia org tak pernah nak fikirkan perasaan org lain.......
camner sayer nak buat nie.....
harap kawan-kawan leh tolong sayer.....

Wassalam

-----------------
www.australia-travel-books.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For Khairul_IzwanProfil   Hantar PM kepada Khairul_Izwan   Pergi ke Khairul_Izwan's Website   Quote dan BalasQuote

asma
Warga Rasmi
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 57
Posting: 6
Dari: TERENGGANU

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-05-03 13:33


assalamualaikum....memang sedih dapat kawan yang macam tu...cuber tanya dia apasal dia buat cam tu...manalah tau kan kot2 pernah terbuat salah ngan dia...kiter mana tau kan...manusia, memang selalu buat kesilapan tanpa diduga dan disedari...semoga setiap persahabatan berkekalan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For asmaProfil   Hantar PM kepada asma   Pergi ke asma's Website   Quote dan BalasQuote

wan_pasir
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 37
Posting: 395
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 19:47


Sahabat millenium nie bukan leh caya sangat, kebanyakannya demi kepentingan diri sendiri."Kawan menangis sukar dicari, kawan ketawa senang dicari".Seperti lagu phyne ballard "kawan yang kuharap-harapkan,bukan jujur seperti yang kusangkakan,kawan makan kawan" Namun semuanya atas penilaian kita sendiri untuk menilai samaada kawan itu boleh pakai @haprak.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_pasirProfil   Hantar PM kepada wan_pasir   Pergi ke wan_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

hurulain
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 9
Posting: 111
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 04:30


alahai...sabar jelah k? sebab perkara camtuh lah hurul sampai sekarang ni x caya akan sesape...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

Arcaine
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 246
Posting: 237
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 16-05-03 10:00


A'kum

Bagi sayalahkan, kawan sebegini haruslah dijauhi. Jangan mudah meluahkan perasaan kepada kawan tapi sahabat boleh kot?

OK






-----------------
Hidup ini suatu perjuangan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ArcaineProfil   Hantar PM kepada Arcaine   Quote dan BalasQuote

heizam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 182
Posting: 107
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 16:01


A;KUM... SEDIH GAK KALAU DAPAT KAWAN CAM TUE... SAYE SOKONG KATEKAWAN SATE WAN PASIR... KAWAN GENBIRA SENANG DI CARI, KAWN SEDIH SERIBU PAYAH SATU NAK JUMPE.... CAM WAN KATE LA KAT KITORANG DULU " AKU TAK CAYE KAT KORANG".... DUAN TAKKAN DAH LUPE KOT????.... MEMANG BETUL APE DIER KATE TU... KITE SEPATUTNYER PRECAYA ORANG NIE 1 % JER...

WASSALAM

Bookmark and Share

    


  Member Information For heizamProfil   Hantar PM kepada heizam   Pergi ke heizam's Website   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 23:16


ADALAH MULIA UTK KITA MENCARI SAHABT, TETAPI LEBIH MULIA JIKA KITA MENJADI SAHABT.......

-----------------
khalifah Allah di muka bumi......

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

Purnama
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 342
Posting: 55
Dari: Kuantan,Pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 17-05-03 00:41


sedih juga ye dapat kawan macam tu....
sabar jelah....kalau kita selalu buat baik dengan orang walaupun dia buat jahat kat kita nanti mesti dia malu ngan kita...
so tak de cara lain sabar je lah....

-----------------
Andai hidup punca perpisahan,...biarlah kematian menyambungnya semula. tapi...seandainya kematian punca perpisahan...biarlah hidup memberi erti yang nyata...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PurnamaProfil   Hantar PM kepada Purnama   Pergi ke Purnama's Website   Quote dan BalasQuote

stefaisle
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 220
Posting: 87
Dari: marang, terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 01:08


ya Allah..kesiannya..
sedihnye dapat kawan camtu...
biasela dlm hidup ini susah nak cari teman
yang sejati...btul2 ikhlas terhadap kita..
ape yg penting ikhlaskan diri kita dulu sbg sahabat dan cuba jd seorg teman yg sejati


-----------------
BiLa HidaYAh MeNyApa maJUsI
LaUTan BeRgelOra sAnGgUp dIRenAnGI
DeMi mENcaRi cINta YanG suCi
Akan KUtabAhkan dIRi DemiMU YA RABBI!

Bookmark and Share

    


  Member Information For stefaisleProfil   Hantar PM kepada stefaisle   Quote dan BalasQuote

Khairul_Izwan
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 28
Posting: 225
Dari: Perak / Penang / Kedah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 16:18


tu yang sedih tu...naper dia buat cam nie kat sayer.......kami dah kaan sejak sek rendah lagik....
sedih tul lah..


-----------------
www.australia-travel-books.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For Khairul_IzwanProfil   Hantar PM kepada Khairul_Izwan   Pergi ke Khairul_Izwan's Website   Quote dan BalasQuote

SaLaFy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 341
Posting: 99
Dari: Taman Melawati, KuaLa LumpUR, BuMi A||aH SwT...

iraq   avatar


posticon Posting pada: 18-05-03 00:09


Urm...sabar jerla...Mungkin ader HIkmah nyer...setiap KejadIan Tuh ader HIkmaH nyer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFyProfil   Hantar PM kepada SaLaFy   Quote dan BalasQuote

baiduri_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 34
Posting: 242
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-05-03 00:29


erm..ciannya..saya pun ada la gak kawan2 camni..nak wat camna kan...manusia,macam2 perangainya..kenalah sabar byk..lebih baik ngadu kat Allah..insyaallah..hati kita akan lebih tenang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For baiduri_aimanProfil   Hantar PM kepada baiduri_aiman   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-05-03 01:28


mmmm assalamualaikum....

berat mata memandang,berat lagi bahu memikul..
nah, akak rasa adik dah puas terima nasihat dari sahabat2 semua suruh bersabar.. akak nak ubah sikit laaa tapi mempunyai makud yg sama jugak...

kadang2 kita terfikr, kenapa ia terjadi, mengapa ia terjadi dan bagaimana boleh belaku sesuatu yang kita rasa sangat utuh akan ikatannya.....kadang2 sbb terlalu yakin, kita lupa yang menentukan segala-galanya......jadi DIA buat sesuatu bagi kita ingat yang segala-galanya ketentuan dariNYA...

dalam pada masa yang sama dia nak uji kita, bagaimana kita agaknya bole kita dilanda kesusahan..? bagaimana agaknya kita bila menghadapi perpisahan.....? kita mmg hambaNYA yang lemah..... kita telah pun berusaha tapi DIAlah yang menentukan segalanya......

lagi satu... ingatlah bhw hidup ini umpama roda... sekarang sahabat adik di atas dan adik di bawah.. nah bila tiba masanya akan berlaku sebaliknya... pada masa ini, jgnlah adik menganiaya dia pulak.... kiranya itu yg adik lakukan.. maka samalah adik ngan dia.....

ingatlah....kita hanya..dan segala-galanya adalah ketentuan dariNYA....

lagi satu,belajarlah maafkan seseorang itu.....

wassalam

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-05-03 23:29


assalamualaikum......

memang betul kata2 kak nur_tinta...hidup kita ini tak lari dari melakukan kesilapan...biarlah org buat kat kita..tapi kita jangalah buat org macam tu jugak..miungkin ader hikmah disebalik peristiwa tu..aper yg terjadi pada khairul_izwan tu..mmg pernah terjafdi pada diri saya..mungkin itula cara dia utk memuaskan hatinya..biarlah tuhan je yang memmbalas setiap aper yang dia lakukan....Allah mengetahui setiap aper yang dilakukan oleh hamba2nya..setiap aper yang dilakukan itu semua ada balasannya diakhirat nanti...banyakkan lah berdoa..moga2 dia menyesal ngn aper yg dia telah lakukan pada awak...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

ria_irda
Warga Rasmi
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 276
Posting: 12
Dari: Muar

Johor  


posticon Posting pada: 19-05-03 23:06


Assalamualaikum wr wbt.

emm..emmm..bila orang buat kita..kita mesti tertanya-tanya apa salah kita pada dia kannn..

saya pun pernah mengalami situasi begini..kalau kawan tu dah buat kita camtue..kita memanglah rasa sadis sesadisnya..lebih-lebih lagi kita dah kenal lamer.. apa yang mampu dilakukan ialah berlapang dader dengan apa yang berlaku..
kalau diingat-ingatkan pun hanya menambah sebak di dader..bagi saya..saya maafkan kawan saya tu..kerana kita semua makhluk-NYA yang lemah dan tak lepas daripada membuat silap..kekadang silap diri sendiri pun kita tak sedar..kemaafan adalah dendam yang terindah..

jika benar ternyata kawan kita tu yang silap dan bersalah..saya maafkan aje..takut jika disimpan di hati hanya akan 'merosakkan' jiwer.. moga Allah memberikan petunjuk-NYA kepada kita..insyaAllah..itulah kata2 yang sering saya ucapkan pada diri untuk menenangkan hati ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ria_irdaProfil   Hantar PM kepada ria_irda   Quote dan BalasQuote

Jendela_Hati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 351
Posting: 29
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 21-05-03 02:36


Assalamualaikum..

Emm..sebagai penambah... saya berharap agar saudara bersabar..saya pun pernah merasai betapa peritnya luka mempunyai sahabat yang tak seperti sahabat ni...

Apa yg saya lakukan...jumpa dgnnya dan berterus terang dia...saya terus berkawan dgn dia untuk selidik masalah dia..walaupun ramai dah tak suka dia...saya cuba dekati dia...hinggalah saya dah tak mampu nak bimbing dia..baru saya tinggalkan dia..walaupun saya benar2 sayangkan dia dan persahabatan yg dah hampir 5 thn terjalin.

Maaf...saya tak berapa setuju kata2 heizam..
"KITE SEPATUTNYER PRECAYA ORANG NIE 1 % JER..."
bagi saya kalau dah letak 1% je kepercayaan nanti timbul pula buruk sangka..itu pendapat saya saje..harap heizam tak marah...

Bila terbaca cebisan kata2 nur-tinta "lagi satu,belajarlah maafkan seseorang itu..... "saya teringat pada sorang sahabat..dia pernah menasihati saya supaya belajar memaafkan org lain...dan itu yang saya simpan dan ikut sehingga kini...

emmm...yg penting...saya rasa awk perlu face to face dgn dia dan tanya dia..mudah-mudahan ada perubahan...saya doakan moga persahabatan saudara dan dai terus berkekalan...amin...

izah


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jendela_HatiProfil   Hantar PM kepada Jendela_Hati   Quote dan BalasQuote

insaflahdiri
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 588
Posting: 64
Dari: nowhere

ussr  


posticon Posting pada: 21-05-03 02:39


sedih

Bookmark and Share

    


  Member Information For insaflahdiriProfil   Hantar PM kepada insaflahdiri   Quote dan BalasQuote

nailofar_251
Warga Rasmi
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 78
Posting: 2
Dari: dan.sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-05-03 11:09


assalamualaikum..
ana harap anta dapat bersabar..sebab Allah akan memberkati orang2 yang bersabar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailofar_251Profil   Hantar PM kepada nailofar_251   Quote dan BalasQuote

ii
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 738
Posting: 64
Dari: ITB

indonesia  


posticon Posting pada: 22-05-03 11:23


Jika kawannya masih bisa ditegur, maka tegurlah. Jika tak berubah juga...semoga sahabat khairul_izwan banyak2 sabar. Sudahlah, berharap dengan yang bernama manusia memang sering membuat hati kecewa. Yang penting, kita tidak akan pernah bersikap seperti dia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For iiProfil   Hantar PM kepada ii   Quote dan BalasQuote

heart_muslimah89
Warga Rasmi
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12869
Posting: 14

Pahang  


posticon Posting pada: 07-12-04 20:03




Ana pun pernah mengalami sedemikian. Malah berulang2 kali.Dia juga merupakan kawan baik ana sejak kecil lagi.Malah dia juga mempunyai hubungan kekeluargaan dgn ana.Tapi ana tidak menyimpan selamanya dlm jiwa kerana ana tidak sanggup hubungan ana dan dia sbg kawan terputus begitu shj.Cuma ana agak berhati-hati untuk berkongsi masalah dgn dia kemudiannye.Harapnyer
Allah akan memberi hidayah kpdnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For heart_muslimah89Profil   Hantar PM kepada heart_muslimah89   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-12-04 20:23




emm.. macam2 manusia kt dunia ni kan... bg ana itu bukan kawan tu, itu musuh namanya. seorang kawan takkan jatuhkn kawannya sendiri...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

nurse_intan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2004
Ahli No: 11770
Posting: 125

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-12-04 22:58



eish...sy pun penah gak terkena ngan kwn yg mcm ni. tp kalo kite juz diam je xleh gak. ape yg sy buat; sy tanye direct je. tp pandai2 la susun ayat. bukan ape takut dia kecik ati lak. walaupun dia wat kite cam tu tp sblh2nya jgn tunjuk yg kite ni mrh kat dia. tunjuk yg kite ni cool je ngan ape yg dia dah buat. hasilnye...dia malu sendiri and minta maaf ngan saye. so itu dah jd satu pengajaran buat dia. alhamdulillah ape yg sy nmpk dia dh ok skrg ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurse_intanProfil   Hantar PM kepada nurse_intan   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 08-12-04 09:42


lawan la balik. apsal diam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-04 17:29




emm.. nurse intan memang bijak...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-08-05 18:54


assalamualaikum...
sabar ye... banyak2 bersabar. Allah sentiase di pihak yang benar

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 03-08-05 17:33


terharu juga baca tulisan awak ni..
apa-apa pun...
dia tu adalah perantara ujian ALLAH pada awak....
so tabahkan hati dan jangan terlalu percayakan orang lain...
lebih baik cerita mslh tu kat ahli keluarga terdekat....
sebab pada saya ahli keluarga sahaja yang boleh dipercayai....
sabar...
jdkan ini 1 iktibar agar kita lebih berhati2 bila bercakap...
tak semua benda boleh cerita kat orang...
sebab hati budi orang kita tak boleh nak agak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

wehdah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13170
Posting: 196
Dari: Ranau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-08-05 17:43


Ana pun ada kawan macam ni...manusia.......ana lebih suka luahkan masalah pada sahabat yang baik dan memahami..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wehdahProfil   Hantar PM kepada wehdah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.288635 saat. Lajunya....