Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika kamu ingin tinggi, jangan hanya merenung gunung, panjatlah. Jika kamu ingin bijaksana, jangan merenung kitab, amalkanlah.
-- Meow (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 34
Ahli: 0
Jumlah: 34




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Bagaimana anda menerima rakan yang


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Bagaimana anda menerima rakan yang

Please Mendaftar To Post


Oleh Bagaimana anda menerima rakan yang

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-06-03 22:52


Terlalu banyak interpetasi mengenai individu yang "multifunction'atau Pondan.Nyah mungkin ayat yang lebih jelas dan berkesan untuk lebih dikenali.Apapun,kehadiran individu begini agak sinis di dalam masyarakat kita.Isunya,bagaimana kita harus menerima individu begini jika ditakdirkan mereka menjadi rakan kita.Adakah harus kita membenarkan hak hak mereka atau sebaliknya?
Sejauh mana mereka ini dapat diterima oleh diri kita sendiri?hanya pendapat yang lebih jujur diperlukan.Tiada prejudis dan tiada kesangsian (furism).


[ Posting ini telah di edit oleh: JoshuaIsfahan pada 2003-06-09 22:54 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-06-03 12:05


aku menyampah betul ngan pondan nih!!! kalau boleh nak terajang je..
Allah jadi laki elok2 dia nak jadi pompuan yg tak sempurna...

lain laa kalau dia dah memang lembut...

ni buat2 lembut..menyampah betul laaa
ingat!! Allah melaknat perempuan menyrupai lelaki dan lelaki menyerupai perempuan


-----------------
Ya Allah !!! berikanlah kekuatan kepadaku untuk meneruskan jihad para shuhada'

img75.photobucket.com/albums/v228/acma_115/logo.jpg">

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

kawan82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 859
Posting: 205
Dari: bumi ALLAH

iraq  


posticon Posting pada: 12-06-03 12:11


tapi kadang2 ader jugak lelaki yang semulajadi sifatnyer lembut..memang dier tak nak jadi pempuan tapi dah sifatnya macam tue..nak buat cam maner..kiter sebagai kawan tak elok sisihkannya.. sebaik2nyer bagi nasihat dan bimbingan agar dia tak terpesong dari hakikat yg sebenar...

-----------------

AKU makhluk ciptaan ALLAH S.W.T...
<.::to act cool n to look cool is to be cool::.>

Bookmark and Share

    


  Member Information For kawan82Profil   Hantar PM kepada kawan82   Quote dan BalasQuote

Arcaine
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 246
Posting: 237
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 12-06-03 12:18


A'kum

Saya kawan aje dengan dia. Cakap ngan dia ke, tapi takdelah rapat sangat. Untuk menyinggung perasaan dia tidak mungkin saya akan lakukan sebab dia pun manusia gak.

pst: Lainlah kalau dia buat hal.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ArcaineProfil   Hantar PM kepada Arcaine   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-06-03 12:50


as'kum..uikkss,apsal garang sangat isa_vr4? diorang tu kan manusia jugak. erm.. seelok2nya klau kita nak diorang berubah, kita dampingi mereka dengan cara yg berhikmah dan kemudian tegurlah dengan elok. klau kita sentiasa tunjukkan sikap benci pada mereka, maacam mana kita nak dekati dan ajak mereka berubah?

erm..ada jugak golongan pondan dari kalangan khunsa, tapi tu tak boleh nak buat apalah. ermm...ana pun tak suka golongan ni lebih2 lagi jika mereka gunakan kelembutan mereka tu utk mencari wang( memperdagangkan tubuh). eeiii... ada jugak yea lelaki yg bernafsu dengan mereka ni. pelik tapi benarkan??

p/s:isa_vr4,klau kita dah tegur tp mereka degil gak, jom sesama kita terajang mereka..

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 12-06-03 13:15


terajang?? wah garang tul darul_numan dgn isa ni.. ingat nak merubah org bukan dgn kekerasan tetapi kelembutan... dan bukan mudah nak berubah manusia ni.. yang penting bersabar...Lihat je cara Rasulullah SAW menyebarkan islam, bukan ke Baginda menggunakan cara pendekatan dan bukannya kekerasan.. jangan terlalu menilai keburukan org lain sehingga lupa keburukan diri sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-06-03 17:32


Tak dpt bayangkan darul numan terajang org....hahahahah,sampai ke kaki tu....pakai stokin tak?hahahah

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

permata_munawwarah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 973
Posting: 36
Dari: selayang,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 12-06-03 18:05


HISH!paling tak suker ngan maknyah/pondan!em>nak tanyer korang sumer,aper kiter nak buat ngan bdk laki yg suker b'gaul ngan pompuan ni(but dier bukan pondan/maknyah)dier ni jenis perangai kanak2 ribena skit & tak kisah batas2 p'gaulan ant. laki & pompuan>>>pegang tgn,sentuh bdn,cubit pipi...aper p'dpt korang?ana skang ni tension la ngan dak ni coz x tau nak jaga adab p'gaulan & slalo kaco ana(dak ni classmate ana)?!camner nak tarbiyah dier?tapi ana dah kater benda tu HARAM>but dier buat BODOH...jer!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_munawwarahProfil   Hantar PM kepada permata_munawwarah   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-06-03 18:25


uiks...
masa duk hostel dulu..
ada gak jr2 yg cam pondan ...
memula sonok gak layan diorg nih..
tapi lama2 rasa kesian,nyampah....
tapi alhamdulillah...
berkat usaha rakan2 dan MPP...
diorg dah tinggal la mekap2...
dah mula dekat ngan tuhan...
tapi still lembut nyah...

bg saya ada perbezaan antara khunsa ngan pondan nih...pondan ni kebykkannya menyerupai perempuan..
krisis identiti...
khunsa lak mempunyai 2 alat kelamin...
apapun...kewujudan spesis ini memang wujud..
heheh..tarik balik perkataan spesis ganti ngan jantina..
pada saya asas islam itu penting...
jika kita dpt yakinkan diorg dgn islam..
INSYA ALLAH boleh...
pendekatan dlm berdakwah itu berbeza bg setiap individu....yg pastinya lebih baik seru dr diam..

p/s..mak oi garangnya darul_numan81...
kensel la nak wat awek....
takut nanti hari2 makan terajang jerk..
hikhik..just joke lin..


-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-06-03 22:39


as'kum...alamak ramainyer yg tegur ana. ana gurau jer tu, bukan buat betul2 pun (hihihi..nak cover line ni) .. betul kata akhie izdham, nak tegur ni kena cara yg berhikmah. klau kita berkasar dengan diorang dah sah2 diorang payah nak terima kita, dan tentu diorang pandang sinis ngan agama yg kita anut ni. nampak sangat tak bersopan kan cara camtu .

p/s: ana takut kena bantai sebelum sempat terajang mereka ..
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 13-06-03 00:54


Quote:


p/s..mak oi garangnya darul_numan81...
kensel la nak wat awek....
takut nanti hari2 makan terajang jerk..
hikhik..just joke lin..



firdaus_azimi, klu darul_numan garang, ngorat je nyah2 tu... kan diorg tu lembut...hehhehehhehhe

p/s: sekadar gurauan

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

annuar
Warga Rasmi
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1284
Posting: 10
Dari: petaling jaya,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 13-06-03 22:35


assalamualaikum,ana tertarik ngan isu ini.Sememangnya kewujudan golongan ini tidak dapaat tidak harus kita terima.jujur saya katakan bahawa di universiti ini ada dalm course saya ini glogn.tersebut.Apa yg saya perhatikan diri individu dan masyarakat itu sendiri mencorakkannya.Apa tidaknya,ada sesetengah individu itu pantang melihat glgn ini ada saje perkara yg hendak di mainkan,baik mengajuk percakapan mahupun pun kelakuan.Ini secara tidak langsung akan mempengaruhi pemikiran mereka dan tindakan susulan mereka.cuba fikirkan mereka di tomah bertubi2 lantas mereka akan mbuat kesimpulan bahawa tidak kira apa yang mereka cuba lakukan akan dipandang serong juga.lastly mereka sudah lali dengan setiap tomahan,dan they will be what they wanna be?slh siapa?segalanya masih kabur.masyarakat juga patut tahu.siapa makhluk yang mereka hina dan kutuk itu,bukankah ke makhluk Allah s.w.t.Oleh itu sekiranya makhluk Allah itu kita hina kita juga menghina ciptaan-Nya.Dan ketawakan cipataan Allah swt yang maha Mengetahui atas segala ciptaan-Nya.Sememang Allah melarang keras meyerupai sesuatu kaum,apalagi mendapat kemurkaan-Nya,namun kita tdk mempunyai hak utk menyepak terajang mereka walaupun sekadar kata2 gurauan.kita tahu terlajak perahu boleh di undur,terlajak kata berdosa kita.saya bukanlah menggalakkan mahupun menyokong mereka,tapi kita harus ingat bahawa tidak ada manusia yang dicipta-Nya sempurna melainkan nabi Muhammad s.a.w kita.ikutlah cara nabi kita berdakwah dengan penuh hikmah dan lemah lembut.dan lakukan dengan peringkat2 dan sedikit demi sedikit kita sedarkan mereka.Insya-Allah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For annuarProfil   Hantar PM kepada annuar   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-06-03 23:51


assalamualaikum....

ana penah gak ada kawan dari golongan nyah ni...masa tu ana dok form six....kawan ana ni asal bukanlah lembut...tp dek krn keluarganya yg salah menorakkan kwn ana ni sejak dr kecik lagi....maklumlah igtkan dpt anak pompuan last2 dpt anak lelaki....dek krn teringinkan sesgt anak pompuan dia asuh kwn ana tu cam anak pompuan....

mmg kwn ana ni sejibik lah peel perangainya cam pompuan..kwn lelaki kelas ana yg lain ni selalu jer dok usik dia..kesian plak bila ana tgk...ana ada gak tanya dia tak nak jadi lelaki yg betul2 lelaki ke....?apa dia jwp kat ana..."aku ni bukan lelaki ker"ada ker dia jwp camtu...ana ckp kat dia tak baik ckp cam tu....tapi dia buat boo..layan jer.....

ada tu ada sorang nyah ni...tp dia bukan kwn ana..tp kwn kepada kwn ana...maser tu time rayer...ana pilah berayer kat umah kwn ana ni...sinyah ni pon turut ada sama....biasalah bila sampai umah org tu aktiviti berslmam ni...si nyah ni pon hulurlah tgn dia..konon2 nya nak bersalam jugak ngan ana....ana pon apa lagi..serba salah dibuatnya....tp ana xsambut lah tgn dia nak berslm ngan ana tu....buat aper... dia lelaki....ana pompuan...xker haram tu...nanti xpasal2 ana dpt dosa plak....bila tgk ana xsambut tgn dia, terus air muka dia berubah..ana buat dek ajer....his..lucu plak rasenya bila pikir balik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-06-03 00:22


assalamualaikum...

setiap manusia yang diciptakan ke dunia ini..tiada yang sempurna...jadi..tak hairanla sekiranya ader juga manusia zaman sekarang di golongkan sebagai"pondan"..

kita sebagai kawan tak seharusnya mengutuk insan seperti mrk ini..kerana mereka juga seperti kita..mempunyai naluri dan perasaan..mungkin kerana sudah semulajadi mrk sejak kecil lagi bersifat 'keperempuanan'..tak salah kita bergaul dgn mereka..cuba tanya aper masalahnya mengapa dia jadi begitu..bukannya cara mengutuk atau mengeji..

tapi sekiranya mrk(pondan)ini sanggup menukar jantina semata ingin menurut kata nafsu..itu mmg dilaknat oleh Allah s.w.t..itu adalah salah dr sisi hukum allah..

kita doakanlah semoga mereka ini berubah dan insaf dari melakukan perkara yang terkutuk ini...na'uzubillahi min zalik..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-06-03 12:18


assalamualaikum member ku semua ....hehe kate je nak terjang,,tapi tak terajang pun.
sebenarnya tu lah perumpamaan yg boleh diberikan menunjukkan geram nye saye kat org lembut jadian ni,bukan nye org yg memang dah semulajadi lembut
saya dah jumpa ramai ngan org macam ni....kawan saye ade sorang tu memang dah lembut..macam perempuan..tapi ok je.tak mengada2 ok je...yg isa-VR4 ni marah sangat dia dulu ok je..tiba2 je jada lembut....siap ubah suai ciptaan Allah lagi..tu yg bengang sangat tu....seolah2 ciptaan allah tu masih tak sempurna..dan cuba ubahsuai

kebanyakan tak makan saman
dah cakap tu kotor..kat utm ni contoh nye thn lepas org2 ni siap diberi kursus lagi untuk jadi laki yg sempuna..tapi balik2 macam tu gak

tahukan anda semua bahawa agama islam memerlukan lelaki yg gagah lagi hebat...bukan laki2 yg lembut/pondan/nyah dan sewaktu denganye...tengok lah pada zaman sahabat..semua sahabat2 nabi tegas/hebat/gagah...baru musuh takut
ni tidak,dah laaa laki sekarang ni makin sikit,yg ade jadi kaki botol,mat drug,mat motor...pas tu ditambah dengan dengan lembut ni...
tengok saidina Umar tu..
"dalam ketegasan ade kelembutannye"


-----------------
Ya Allah !!! berikanlah kekuatan kepadaku untuk meneruskan jihad para shuhada'

img75.photobucket.com/albums/v228/acma_115/logo.jpg">

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 425
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-06-03 13:09


erm bagus gak topik nie....
pondan nie memang ramai juga yea....

izad setuju dengan akhiISa-VR kebanyakkan nya memang payah nak berubah... amat payah....
ana ada gak bagi nasihat kat kawan ana yang cam nie... mula tue dia dengar... lepas tue dia bukan nak rapat ngan kita... tengok kita pun dia dah nak lari.... seingat izad, tak dee yang pedas izad ucapkan.... nasihat sambil-sambil berbual dengan dia.... masa berbual tue laaa kita ambil kesempatan.....

payah jika hati tak disirami hidayah.... bagaimana nak memupuk kesedaran itulah yang patut kita bincangkan...... inilah tugas kita.... kalau bukan kita siapa lagi......

-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 14-06-03 22:36


ayark.. hamba sori la dulu ek!! Hamba susa hamba nak bedakwah kat diorang sebab tak berani dekat lo... hehe!! Kalu dekat hamba pun terajang macam darul numan ngan isa-vr4!! tak terajang.. paling kurang pun hamba gunakan pedang hamba!!

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 647
Posting: 199
Dari: bumi allah

malaysia  


posticon Posting pada: 16-06-03 21:58


assalamualaikum...

kawan "pondan",saya masa skolah dlu ada juga kawan camnih...best kawan ngn dia nih...lembut orgnya,kiranya kl kawan ngn dia nih mmg bestlah..pandai jaga hati member,ingat tarikh2 yg penting,hari lahir ker hari mula kawan dia ker..mmg baguslah..pastu,pandai plak tuh..dia ajar saya matametik..heheh,maklumlah saya tak pandai sgt..

tnya punya tanya...dia bukan nak jadi camtuh...tak sengaja,persekitaran membentuh peribadi dia...apalagi saya pun konon nak ubahlah dia,skit2 alhamdulillah,ok dah skrg nih..kl tak silap blaja IT,kat pontian masa tuh,tuh kali terakhir contact lah...skrg tak tahulah buat apa...

bg saya...tak semua org nak dri dia jadi camtuh...kita kene bantu diorg,bukan blame diorg,ejek2,tak semua manusia terus2 jadi baik,elok dan sempurna tingkah laku...ada yg kene taammul juga...kita bantu diorg tulah yg terbaik...bila segala bantuan dah tak berjaya,terpulanglah pada dri dia..semua org nakkan perhatiaan...tak mustahil satu hari nnti org2 camtuh akan lebih baik dr kita yg awalnya nampak elok nih...waallahua'lam..

-----------------
"haza fadlhu min rabbina"

Bookmark and Share

    


  Member Information For widadProfil   Hantar PM kepada widad   Quote dan BalasQuote

pacik-huzaifah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 103
Posting: 42
Dari: Labayan.com

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-06-03 07:02


biar dia jadi pacik...
jgn pacik jadi dia..


ahaaks...

-----------------
:: mendamai ombak resah ::
http://www.labayan.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For pacik-huzaifahProfil   Hantar PM kepada pacik-huzaifah   Pergi ke pacik-huzaifah's Website   Quote dan BalasQuote

permata_munawwarah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 973
Posting: 36
Dari: selayang,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 17-06-03 23:54


eemm..hemouih..hemouih..hemouih..
sokong isa-VR4>bukan senang manusia ni nak berubah.Cakap mmg mudah,but pelaksanaannyer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_munawwarahProfil   Hantar PM kepada permata_munawwarah   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 18-06-03 00:23


assalammualaikum.....

pondan ....ermm kekadang itu bukan kehendak mereka ..kita tak boleh salahkan mereka seratus peratus...selidik dulu .....ermmm terajang ..ermm tu dah kira afattulisan tu...waalahualam ..wassalam

-----------------
IJLIS BINA NU'MIN SAAH......BeSt 4 iSlAm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 17-03-06 08:38


DAPEK MEMBER PONDAN CIUM YO...

WAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

Nurul_Amin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2005
Ahli No: 16689
Posting: 311
Dari: Terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 17-03-06 18:05


assalamualaikum...
saya tak boleh terima orang pondan.....tak boleh terima....tak boleh...tak blehhhhhhhhhhhhhhhhh.........................


-----------------
Your HTML Guide


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurul_AminProfil   Hantar PM kepada Nurul_Amin   Pergi ke Nurul_Amin's Website   Quote dan BalasQuote

nur_namia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2005
Ahli No: 21203
Posting: 193
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-03-06 18:16


bagi saya mereka tetap ada perasan..kekadg itu mereka tak minta jadi macam itu...tapi bagi saya tak kisah anak berkawan ..tapi yang pentg bila brgaul nagn mereka lyn dierg seperti lelaki jangan dlayn kelembutan mereka itu.....tapi yang tak menahan itu dierg ini mulut tak ada insurance ckt..itu yag tak menahan itu..jangan marah ye just bagi pendapat saja...ikhlas..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_namiaProfil   Hantar PM kepada nur_namia   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 17-03-06 19:37


TERIMALAH MEREKA SEADANYA..........

JIKA KITA rasa KITA LEBIH GAGAH DARI mereka..........

KITOLAH BODOH...................

MEREKA MANUSIA..............

CUMA PERLUKAN BIMBINGAN...................

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-03-06 20:07


ehm..student kolej ana ni mula2 saja nak ikut gaya pondan,lama2 melekat pula!cara cakap pun dah ikut cara mereka..ish,tu lah lain kali jangan mengejek dan jangan mengajuk!

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 18-03-06 11:13


he he

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-06 16:49


menyamah pun ada juga...memang tak boleh nak tipulah....tapi berkwn dengan derang ni ada baiknya juga...sebab derang tu dah macam ada naluri kewanitaan sikit..maksud zilzal itu...ketekunan,kerajinan...ni yang kalau kita tengok sudut ijabiah lah...dr sudut salbiyah itu...banyak..mmmls nok oyat kat sini...

p/s nak dekat exam derang ni banyak notes...hehehee...dtas what i mean !!:di

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 19-03-06 20:42


JAWAPANNya ada dalam Drama SUTUN 2....jangan kita pandang hina pada golongan ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 19-03-06 20:46


Pada 19-03-06 16:49 , zilzal posting:

!!! QUOTE !!!

menyamah pun ada juga...memang tak boleh nak tipulah....tapi berkwn dengan derang ni ada baiknya juga...sebab derang tu dah macam ada naluri kewanitaan sikit..maksud zilzal itu...ketekunan,kerajinan...ni yang kalau kita tengok sudut ijabiah lah...dr sudut salbiyah itu...banyak..mmmls nok oyat kat sini...

p/s nak dekat exam derang ni banyak notes...hehehee...dtas what i mean !!:di


kalau setakat mengutuk dan tapi in dah same time ambil kesempatan...itu namanya tak tahu malu...
[ Telah diedit oleh: Putra_Aiman pada 19-03-06 20:47 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 19-03-06 22:56


ITU KAN BUKAN AMBIK KESEMPATAN..........

KITA TIRU MANA YANG BAIK.........

SALAH KE PUTRA AIMAN?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 19-03-06 23:54


tak ada la...kalau nak ikut yang baik mesti laa ikhlas...jangan kat luar baik tapi kat dalam mengeji...saya cakap ni sebab saya memang kawan dengan orang macam ni...masa kita baik dengan derang..masa tu laa kita ubah derang...pemidato negeri kat sekolah saya sebenarnya seorang yang auw..tapi last sekali dia buktikan dia lebih berani dari laki2 dengan mengaku jantan sejati...ni,bila tengok lagi tu jalan ala2 gul sikit mula laa nak mengeji...nyah laa..apa la...kadang-kadang kita tak tau yang bukan semua derang nak macam tu..yang penting cuba selami hati derang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 20-03-06 00:51


ha ha

no komen

tapi mereka ni biasanya golongan2 yang baik

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-03-06 13:25


ada saja kawan saya jenis begini...
memang la dr segi fizikal kita tengok semacam saja...
tapi dia orang ni baik, senang nak minta tolong...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 21-03-06 01:01


susah nak kata..benci pun ada kasihan pun ada..nyampah pun ada...
sedikit sebanyak ibu bapa mereka patut di persalahkan...kerana banyak ibu bapa kepada nyah ni membiarkan anak mereka berpakaian perempuan dengan harapan satu hari nanti mereka akan berubah... melentur buluh biarlah dari rebungnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 21-03-06 01:09


susah nak cakap...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

harmoni_melodi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.09.2005
Ahli No: 19040
Posting: 50

Johor  


posticon Posting pada: 21-03-06 01:23


actually bukan tak ada kawan dr golongan tu..
ada even tak la so close..
mereka ni macam kita gk, ada perasaan...
harmoni layan saja dia macam biasa..
masih lagi ada batasan sebab mereka ni tak muhrim dengan harmoni...

pesanan harmoni,
jika ada teman macam mereka ni, jangan treat mereka badly.
mereka ni golongan sensetif gk...
kawan saja macam biasa.
pedulik apa orang kata sb mereka ni dah dijadikan oleh Allah sebegitu (bagi yang semulajadi la).
tapi bagi yang before this macam 'kayu' than ngengada change jadi 'lembut' tu, kawan saja macam biasa.
bila dah agak close tu, cecuba ubah ia balik jadi lelaki sejati...

besenya golongan lembut ni lebih suka kawan dengan perempuan so as perempuan, kata-kata anda mungkin boleh mempengaruhi diri mereka untuk menjadi diri mereka yang sebenrnya so gunakanlah kemahiran anda berkata2...

pada pendapat harmoni,
golongan mak nyah ni kalau tak ada yang mempengaruhi, takkan dengan mudah mereka nak jadi begitu..
so jika mereka mudah dipengaruhi maka mungkin mudah juga untuk pujuk mereka kembali semula kepada zahir sebenar :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For harmoni_melodiProfil   Hantar PM kepada harmoni_melodi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.166725 saat. Lajunya....