Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tiada apa yang paling berharga di dunia ini selain dari kebahagiaan..tiada apa yang paling memilukan selain dari kesedihan
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shanejohnson
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43101

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 43
Ahli: 0
Jumlah: 43




  Yang Masuk Ke Sini
shanejohnson: 10 jam, 50 minit yang lalu
wadud: 5 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 22 hari yang lalu
muslimin23: 24 hari yang lalu
kasih_kekasih: 28 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Macam tak ada apa-apa...


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Macam tak ada apa-apa...

Please Mendaftar To Post


Oleh Macam tak ada apa-apa...

lactobacilus
Warga Rasmi
Menyertai: 25.10.2003
Ahli No: 4660
Posting: 4
Dari: bagan serai

Perak  


posticon Posting pada: 06-06-04 10:06


assalamualaikum..
ana nak tanya pasal benda2 yg terang2 haram dalam Islam tapi bila jadi tatapan umum nampak macam takde ape2 pun. Contoh paling dekat kepada sape2 yg mengikuti perkembangan kes Noritta. Tinggal serumah dgn bukan mahram, sahabatnya dgn muka selamba buat pengakuan Azora minum arak bersamanya, melakukan hubungan seks banyak kali tanpa kena tangkap basah pun n kalo bukak aurat tu lagi ler...

kalo tengok benda2 camni aper ler perasaan mak bapaknyer ( takde niat nak menjatuhkan sape2 hanya sekadar jd pengajaran )

aper komen anda??????

Bookmark and Share

    


  Member Information For lactobacilusProfil   Hantar PM kepada lactobacilus   Pergi ke lactobacilus's Website   Quote dan BalasQuote

nile_chem
Warga Rasmi
Menyertai: 03.06.2004
Ahli No: 9283
Posting: 10
Dari: Lab Komputer

Selangor  


posticon Posting pada: 06-06-04 13:58


nile memang terkejut tapi tak heran sebab tahu perkara nie sudah menjadi kebiasaan.... Tapi jangan anggap ia biasa!! Kita semua tahukan... gejala sosial macam nie sebenarnya ada tapi tersembunyi...

mak bapak diorang mesti malu.... lagi2 la azura tu idop lagi. Mak bapak noritta pon dah cukup malu.. datang ke mahkamah cuma hari pertama jer...

nile pon pelik kenapa tiada tindakan dari pihak yang berwajib.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nile_chemProfil   Hantar PM kepada nile_chem   Pergi ke nile_chem's Website   Quote dan BalasQuote

miss_arin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8931
Posting: 288
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-06-04 20:45


dunia oh dunia..kita doalah sama2 moga kes ni cepat selesai..malu lah kes ni..aib...


[ Posting ini telah di edit oleh: miss_arin pada 2004-06-07 20:47 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_arinProfil   Hantar PM kepada miss_arin   Pergi ke miss_arin's Website   Quote dan BalasQuote

daquayza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6050
Posting: 153
Dari: sp

Kedah  


posticon Posting pada: 09-06-04 03:03




ana malu sgt bila dgr kes noritta.. ha, inilah realiti dunia sekarang...



Bookmark and Share

    


  Member Information For daquayzaProfil   Hantar PM kepada daquayza   Quote dan BalasQuote

maestroZ
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3414
Posting: 98
Dari: UIA PJ

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-06-04 11:14


kesian pada yg bersalah dan keluarga pihak bersalah yg sememangnya x bersalah....

-----------------
Kulari ke hutan kemudian menyanyiku, kulari ke pantai kemudian teriakku...Sepi, sepi dan sendiri aku benci.

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestroZProfil   Hantar PM kepada maestroZ   Pergi ke maestroZ's Website   Quote dan BalasQuote

LaTomatina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.06.2004
Ahli No: 9514
Posting: 25
Dari: Univ Sains Malaysia

Perak  


posticon Posting pada: 17-06-04 11:25



aritu ade gi dgr ceramah ust kamal ashaari...
dia citer la psl kes noritta nih... dia kata kalo org yg dh mati x elok kita citer2 psl dia dh... kalo pun kes dia tu perlukan perbicaraan, tak pyh la dihebohkan kt khalayak ramai..mengaibkan ibu bapa dia,keluarga dia..mcm2 lg la... itu la antara isi ceramah yg sy dgr..



Bookmark and Share

    


  Member Information For LaTomatinaProfil   Hantar PM kepada LaTomatina   Pergi ke LaTomatina's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah88
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8041
Posting: 40
Dari: BuMi BeRtUaH

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-06-04 16:15



Ana pun amat sedih dan pilu terhadap ape yg berlaku...apapun kita hanya mampu berdoa..agar diampunkan dosa2 mereka yg bersalah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah88Profil   Hantar PM kepada muslimah88   Pergi ke muslimah88's Website   Quote dan BalasQuote

cahayamataku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.06.2004
Ahli No: 9688
Posting: 85
Dari: baling

Kedah  


posticon Posting pada: 01-07-04 07:56


ana rasa ni la cerita yg paling memalukan yg pnh ana baca dlm paper.kes tu gak menunjukkan bahawa betapa berzina itu adalah perkara biasa kat malaysia ni

-----------------
sEmAkiN jaUH kU dArIMu...sEmaKIn deKaT pULa KaU mEngHaMpIri Daku.....Oh TuhAn yG mAha PeNgAsiH ....SiApaLAh dIriKu di pAndaNGANmu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayamatakuProfil   Hantar PM kepada cahayamataku   Pergi ke cahayamataku's Website   Quote dan BalasQuote

mukhasah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.05.2004
Ahli No: 9053
Posting: 109
Dari: atas bumi bawah langit

guineabissau  


posticon Posting pada: 04-07-04 00:18


tu baru satu citer jer yang terkantoi... belum yang tak terkantoi....malaysia oh malaysia.... dunia oh dunia... ya Allah jauh kanlah kami dari azabmu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukhasahProfil   Hantar PM kepada mukhasah   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 04-07-04 14:14


yep, baru satu. ade baaaaaaaaanyak lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-07-04 15:56





Itulah Dunia akhir zaman....Tanda hari kiamat makin menghampiri kita...bertaubatlah selagi pintu taubat terbuka....banyakkanlah amalan dan muhasabah kembali diri kita...sesungguhnya Allah itu Maha Pengampun Lagi Maha Mengasihani....




"SaYaNgILaH SeBuaH PeRkeNaLaN KeRNa DiSiTu TeRciPtaNya keMeSRaAN..keNaNgILaH SeBuaH pErSaHaBaTaN keRNa DiSiTu TeRCiPtaNyA KeRInDUaN..HaRgAiLaH KeDuANyA KeRNa ITuLaH RaHMaT DaRi TuHaN.."

[ Posting ini telah di edit oleh: ZahRaTuL_RaiHaNaH81 pada 2004-07-04 15:57 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

Maisarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2803
Posting: 205
Dari: Singapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 04-07-04 16:47



Ana setuju dgn zahratul...Akhir zaman mcm2 yg berlaku...tupun kdg2 kita tak sedar & nampak disebalik apa yg terjadi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaisarahProfil   Hantar PM kepada Maisarah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.10874 saat. Lajunya....