Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-02-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika orang lain boleh melakukan, kita boleh belajar melakukan
-- Prinsip NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ShannonTodd
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43149

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 69
Ahli: 0
Jumlah: 69




  Yang Masuk Ke Sini
razani: 12 hari yang lalu
abid_19: 13 hari yang lalu
JonathanBaker: 15 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: ~~KELAB KELAHIRAN 1978~~


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» ~~KELAB KELAHIRAN 1978~~

Please Mendaftar To Post


Oleh ~~KELAB KELAHIRAN 1978~~

izdihar_insyirah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4238
Posting: 32
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 31-05-04 13:00


siapa antara ahli ukhwah kita yang lahir tahun 1978 kat sini?bolehlah kita berkongsi pengalaman.rasanya ramai ahli ukhwah kita yang muda-muda lagi.....
wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdihar_insyirahProfil   Hantar PM kepada izdihar_insyirah   Pergi ke izdihar_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-05-04 14:01



Alhamdulillah, nampaknya sudah ada ahli yg sudi menjadi pendahulu kelab warga 1978 dlm Komuniti ini...

Ahlan Wassalam, ukhtie/akhie, izdihar_insyirah..

Rasanya ramai..yg sebaya kan?
Teruskan .......kenalpasti seramai mana yg ada..
Ukhwah dibina, Kasih sayang disemai...

Wassalam

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

tumpang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8503
Posting: 224
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-06-04 16:38


saya 1978 jugak... kat sini ramai yg muda dari kita ke? yg tua dari kita mungkin tak ramai kot.. ntah laa... sy ahli baru... xberapa tau sgt...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tumpangProfil   Hantar PM kepada tumpang   Pergi ke tumpang's Website   Quote dan BalasQuote

izdihar_insyirah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4238
Posting: 32
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 01-06-04 17:04


alhamdulillah,ada la jugak ahli ukhwah yg seangkatan dgn saya.takpe,proses menjejak ukhwah yg sebaya masih diteruskan.....
prof lahir thn 78 jugak ke?.....
sekiranya ada yg lahir thn 78 dan sudah berkeluarga dialu-alukan posting kat sini...
tp saya belum berkeluarga lagi...hehe...

wassalam....

"ukhwah itu indah jika bertemu dan berpisah kerana Allah".

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdihar_insyirahProfil   Hantar PM kepada izdihar_insyirah   Pergi ke izdihar_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-06-04 11:05


Prof bukanlah ..lahir 1978...tapi 1982...
cuma sbg Pengurus.....biasalah meronda-ronda....
survey..kelab2 bawah jagaan nie...hehehe

Prof sebenarnya dah lama menunggu ...1978 dibuka ......

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

kamlonien
Warga Rasmi
Menyertai: 02.12.2003
Ahli No: 5438
Posting: 1

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-06-04 13:03


assalamualaikum...
Rasanya ini kali pertama menaip dalam ruangan ini walau selalu juga melayari web ini. Saya dilahirkan tahun 1978 dan pernah merasai kemelesetan ekonomi tahun 1985 semasa di tahun satu. Pernah merasa kejatuhan ekonomi tahun 1998-99 yang merosakkan segala perancangan manusia. Sesungguhnya sebaik mana kita merancang perancangan ALLAH lebih baik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamlonienProfil   Hantar PM kepada kamlonien   Pergi ke kamlonien's Website   Quote dan BalasQuote

al_wisadah_qobihah
Warga Rasmi
Menyertai: 12.07.2004
Ahli No: 9993
Posting: 1
Dari: al-jempoli

egypt  


posticon Posting pada: 12-07-04 21:56


...saye nak join ahli club 1978 leh tak?saye pun lahir thn 1978...

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_wisadah_qobihahProfil   Hantar PM kepada al_wisadah_qobihah   Pergi ke al_wisadah_qobihah's Website   Quote dan BalasQuote

izdihar_insyirah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4238
Posting: 32
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 17-07-04 22:59


...

boleh join je al wisadah..tafaddhol....tak ramai nampaknya yg lahir thn 78 kat ukhwah ni,tapi rasanya ada lagi tu yg lahir thn 78 yg tak posting lagi..........mari, mari..


Bookmark and Share

    


  Member Information For izdihar_insyirahProfil   Hantar PM kepada izdihar_insyirah   Pergi ke izdihar_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

shafawi78
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 282
Posting: 285
Dari: Bukit Mertajam

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-07-04 21:24




05021978 melapor diri......

-----------------
D-Max 4x4 serba baru !

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafawi78Profil   Hantar PM kepada shafawi78   Pergi ke shafawi78's Website   Quote dan BalasQuote

izdihar_insyirah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4238
Posting: 32
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 30-07-04 15:03




wah, saudara shafawi78 melapor diri macam polis pulak ye?
ala kulli hal,ahlan wasahlan akh shafawi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For izdihar_insyirahProfil   Hantar PM kepada izdihar_insyirah   Pergi ke izdihar_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-08-04 09:33




dari alam gelap gulita..tiba2...terpancar sinar cahaya.......

...kuwaa..kuwaa..... kuwaa...kuwaa.....
..di mana ku berada ??..oo..mengintai usia di tahun
1978 rupanya......
..hehe...

detik kelahiranku ...di pagi Jumaat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

BenNor
Warga Rasmi
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10227
Posting: 12
Dari: Desa Pandan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-08-04 09:15



Juga di lahirkan pada tahun 1978...seingat sy thn apa yang lain skit orang yang lahir thn 1978, pada thn 1990(darjah 6), kite batch pertama UPSR hanya 4 subjek...1993(tgktn 3), kite jugak batch pertama untuk PMR, sblm ni SRP...igt tak?lagi satu dari pemerhatian sy lah, dari skolah rendah sampai lah ke IPT, kalu batch 1978 ni dia kurang ramai dari batch sebelum dan selepas dia...
Ok lah WASSALAM...

Bookmark and Share

    


  Member Information For BenNorProfil   Hantar PM kepada BenNor   Quote dan BalasQuote

tumpang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8503
Posting: 224
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-08-04 09:23


bila masuk UTM kita jugak batch pertama yg guna sistem 4tahun.. sbelum ni 5tahun utk degree... sentiasa jadi bahan ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tumpangProfil   Hantar PM kepada tumpang   Pergi ke tumpang's Website   Quote dan BalasQuote

leyza_comey
Warga Rasmi
Menyertai: 04.11.2004
Ahli No: 12261
Posting: 7
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 06-11-04 11:55




Saya pun lahir tahun 1978. Pernah jadi di antara 33 pelajar eksperimen (UKM) untuk course sastera convert to science di CMCJ Sarawak tahun 1996. Rasanya sekarang dah tak buat lagi sebab eksperimen ni Alhamdulillah kami semua berjaya tamatkan pengajian peringkat ijazah sarjana muda di UKM tahun 2000.

Bookmark and Share

    


  Member Information For leyza_comeyProfil   Hantar PM kepada leyza_comey   Pergi ke leyza_comey's Website   Quote dan BalasQuote

shafawi78
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 282
Posting: 285
Dari: Bukit Mertajam

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-04-05 17:20




1978.... kenapa kita sentiasa menjadi bahan ujian....

Tp..untung jd mangsa ujian ni...sbb expectation penguji tu masih rendah lg....

rela ku jadi ujian.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafawi78Profil   Hantar PM kepada shafawi78   Pergi ke shafawi78's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-04-05 17:23



dah tua korang yer...
ana thn 79.. jangan marah hehehehe
"orang yang kuat ialah orang yang menahan marahnya" Hadis Nabi..



Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

cthajar78
Warga Rasmi
Menyertai: 30.08.2008
Ahli No: 34727
Posting: 9

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-09-08 23:02


assalamualaikum.....
saya pun dari tahun 1978....
hujung tahun dibulan disember...
kira yang bongsu lah... he he he...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cthajar78Profil   Hantar PM kepada cthajar78   Quote dan BalasQuote

Nadiena
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2007
Ahli No: 29973
Posting: 69
Dari: KL

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-09-08 08:11


salam..

eh eh ada jugak topic ini ehh...tak perasan pun selama ini..
kena joinlah saya pun lahir dalam tahun 1978..



Bookmark and Share

    


  Member Information For NadienaProfil   Hantar PM kepada Nadiena   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.093594 saat. Lajunya....