Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Keep your friends close, and your enemies closer
-- Sun-Tzu

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 25 hari yang lalu
izdham: 34 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 44 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: apa tabiat/perangai buruk yang ada pada diri anda...?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» apa tabiat/perangai buruk yang ada pada diri anda...?

Please Mendaftar To Post


Oleh apa tabiat/perangai buruk yang ada pada diri anda...?

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-05-04 09:55






sengaja ana buka topik ini...bukan bertujuan ingin mempamerkan tabiat/perangai buruk yg ada pada diri masing-masing....tapi, harapnya...moga apa yg kita luahkan...ceritakan....dapat mengubah sikap kita ini ke arah kebaikan bersama....

biarlah ana dulu yg mulakan....

antara perangai buruk analah kan.......
klu time ada masalah, ana lebih suka berdiam diri.....takde semangat nak berbual.....nak tegur orang...malah klu ditanya lebih-lebih nafsu amarah akan datang....terukkan ana ni...
tapi, alhamdulillah....pastinya ada orang yg selalu tegur ana ni.....tq buatnya....

ana jenis yg tak suka bergaul dgn orang yg terlalu banyak bercakap....ketawa lebih-lebih...memang takleh masuklah genglah....malah rasa meluat pula...

erm.....satu lagi, ana ni jenis yg payah nak maafkan kesalahan orang.....espc, melibatkan soal hati perasaan......memang payah sangat.....ana tahu klu kita maafkan orang ni...besar ganjarannya...tapi tak tahulah ana ni kenapa jadi keras betul hati ni nak maafkan segalanya.....tapi, ana betul2 respect od orang yg tahu salahnya..dan datang bertemu..bersua-muka dgn ana sendiri.....siap nangis2....haa......ana jadi mudah pula.....pendek kata lembut hatilah dgn orang bersikap begitu.....


so, bagaimana dgn sahabt kita...?
pasti masing-masing ada banyak kelemahannya.......
kita ni sempurna pada tubuh-badan..tapi tidak sempurna pada akalnya......
sama-sama kita berubah untuk menjadikan kita ini sebagai 'role model' bagi anak-anak nanti....


mehlah....kongsi sekali....




Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

Khairul_Izwan
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 28
Posting: 225
Dari: Perak / Penang / Kedah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-05-04 10:14


sayer suka makan...hehehhe...

-----------------
www.australia-travel-books.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For Khairul_IzwanProfil   Hantar PM kepada Khairul_Izwan   Pergi ke Khairul_Izwan's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-05-04 10:37


saya juga ada tabiat buruknyer....
maklumlah setiap insan pasti ada kebaikan dan keburukannya..
kalau saya...saya mudah menangis walaupun untuk perkara yang kecil..dan apatah lagi kalau perkara yang besar melanda diri ni...lagilah sy nangis..dan masa tu memang tak suka campur dengan org..asingkan diri adalah satu cara nak tenangkan diri...

satu lagi...yg ni saya tak taulah samada tabiat buruk atau baik....saya memang tak mudah membenci dan melupakan seseorang...buatlah apa ornag tu nak buat...nak marah saya...apapun memang saya tak boleh nak membenci dia...dan ornag tu selamanya kan saya ingat walaupun dia tak ingat saya lagi...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

maple_nr
Warga Rasmi
Menyertai: 07.07.2003
Ahli No: 2145
Posting: 19
Dari: JOHOR

Johor  


posticon Posting pada: 27-05-04 10:42


!!

Saya pun ada jugak tabiat buruk..Saya suka sangat mengutis kuku kaki& tangan saya..kadangkala tu nampak tak cantik tapi apa boleh buat..selalunya saya akan kutis bila syok baca buku atau novel...tapi saya akan cuci tangan ..kotorkannn!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For maple_nrProfil   Hantar PM kepada maple_nr   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-05-04 14:10


..sifat buruk kaze hemmm..
kdg² tu klu tension tetiba je mcm tak da perasaan..

aa.. mmg tak layan org time tu.. call ke apa² la.. hehe penting xpenting mmg xlayan hehe

rasa macam berada dlm alam lain.. alam maya...
in my own world hehehe

//slmt dtg ke alam virtuaaaaal.......

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-05-04 14:12


kutis tu ape? gigit kuku ek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 27-05-04 14:30


Habit buruk? hmmm...

suka gigit tu buruk ke ek?

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-05-04 14:32




he.....he......MR.KAZE kita ni duk di alam kayangan...



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

nurilyana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4815
Posting: 142
Dari: Alor Setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-05-04 15:00




tabiat buruk..xleh nak terima kalau dok skali dgn org yg buat kerja lambat.rasa tension..

senang nak nangis..benda kecik pun nangis..klau org silap2 gurau pun rasa mcm sensitip sgt...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilyanaProfil   Hantar PM kepada nurilyana   Pergi ke nurilyana's Website   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 27-05-04 15:17



habit buruk? ermm.... lan suka belasah org.. mangsa dia? absolutely adik lan yg gemuk kat rumah tu... (Nor Syahreen abg ngah minta maaf ek?)
maklumlah kerja ada tekanan bila balik rumah nengok adik rileks jer mana boleh sakit hati tau.. apa lagi kepak-kepak la kaki ngan tangan dia..
Gurauan adik beradik...
mana lah tau esok lusa lan meninggal kena langgar lori ker apa ker... sekurangnya itu akan jadi nostalgia manis untuk dia.. betul tak?

WAssalam..
Presiden Penguin yg Sering Memendam Rasa

-----------------

Jom Pakat² Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

sufis
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.09.2003
Ahli No: 3556
Posting: 30
Dari: Sarawak

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-05-04 20:30


isyk...isyk...isyjk..amendee laa yang kaorang dok cerita nie..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufisProfil   Hantar PM kepada sufis   Quote dan BalasQuote

al-anshaary
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2004
Ahli No: 7544
Posting: 136
Dari: petaling jaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-05-04 20:36



yg paling buruk setakat nih...tak tau r, rerasernyer ader lagik yang lain tapi yang paling teruk raser nyer...susah nak bangun pagi...pepaham lah yer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-anshaaryProfil   Hantar PM kepada al-anshaary   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-05-04 22:33




erm..citer pasal tabiat buruk ni..memang banyak..saya paling tak suka pada orang yang mungkir janji..contohnya..orang yang berjanji tapi tak tepati..bila janji jam 1..tapi lewat dalam setgh jam..memang saya tinggal jer..takde maaf baginya..hihihi...satu lagi...saya ni seorang yang mudah terasa...bila dah terasa..saya mula lah takde mood..kadang2 tuh..sian gak kalau member yang tak tahu ape2..kena marah oleh saya..tapi marah saya kejap jer..



~insyaallah..saya akan cuba memperbaiki diri sebaik yang mungkin..maklumlah..manusia ni memang takde yang perfect..wallahu a'lam..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-05-04 16:50



hmm..tabiat buruk ana...banyak jugak...hmm..ana ni tak tau la napa...dari dulu..ana ni malas belajar...bila esoknya dah nak periksa..baru la nak buka buku...tapi sekarang dah tak sangat...dah berazam dah nak lulus pmr ngan spm...hehehe...pastu...ana ni...kalau dah marah...habis semua orang ana tak layan...kalau orang tu tanya apa2 je...mesti cakap dengan nada yang geram...hish..teruk betul la budak ni kan...insyaAllah ana akan try ubah sikap ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-05-04 07:51




satu lagi....ana ni jenis yg kuat cemburu....
aduh...camne nak ubah ye.....

...walaupun sudah ku mencuba untuk menahan darinya(SIFAT CEMBURU)...namun tiada kemampuan diri...dan
akhirnya....aku tunduk pada kelemahan sendiri....





namun cemburu ku adalah tanda sayyyaaanggggg...!






Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

charger
Warga Rasmi
Menyertai: 10.01.2004
Ahli No: 6374
Posting: 19
Dari: Segamat

Johor  


posticon Posting pada: 29-05-04 10:44


bagi saye pulak saye ni jenis yang x suka suasana bising so kalau ade perjumpaan atau pertemuaan saye akan melarikan diri itu jea.(takut perasaan marah meguasai diri)

Bookmark and Share

    


  Member Information For chargerProfil   Hantar PM kepada charger   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 29-05-04 13:58




kenapa tanya ?
kalau dah tanya, ana jawablah...
tabi'at baik itu halus sangat kalau nak diberitahu...
tapi tabi'at buruk tu ade le sikit... telajak tido. Yang masalahnya dari situ, terjadilah banyak... solat lewat, hari kusut dan tak ceria, kurang rasa ukhuwwah fillah, dan macam macam lagi lah...

tapi relakslah, tengah cuba kurangkan. Bukan semua org tu 'perfect' kan???


Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 29-05-04 21:14


emmm...


tabiat buruk???? gigit kuku

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

minthin
Warga Rasmi
Menyertai: 19.05.2004
Ahli No: 9055
Posting: 7
Dari: Kuala Krai, Kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-05-04 22:15


...saye pun ade kelemahan..adik kakak semua jgn sedih dgn kelemahan masing2...ade hikmah disebaliknyer2...
kelemahan saye pulok...lagi teruk !!!!!!!!!!!!!!!!!
ye la saye ni perempuan ..tapi bangun lambat lerrr...kantoi sokmo subuh!...tp al-hamdulillah sekarang ni saye cube usahe bangun awal2...sebenarnyer dulu saye tidok mati...syukur sekarang akhirnyer Allah gerakkan hati saye di waktu Subuh!

KALAU KITE NAK SESUATU TU MESTI JADI KALAU KITE USAHE ..DAN DGN IZIN DR YG MAHA ESA!!

kelemahan saye yg xdpt diubah2 lg ni pulak ialah

saye ni memang melengahkan maselh...pepatah kate MASA ITU EMAS...SAYE PULE GUNE MASA ITU BATU....itu lah dia kelemahan saye...kepada member saye aenis ..trime kasih di atas teguran yg boleh membangun diri saye ni....saye hargai!!!AENIS..ko lah sahabat suke dukeKu senyum itu sedekah

Bookmark and Share

    


  Member Information For minthinProfil   Hantar PM kepada minthin   Quote dan BalasQuote

Tiefia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.07.2003
Ahli No: 2413
Posting: 63
Dari: Cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-05-04 11:11




Erm.. tabiat buruk?? sy ni seorg yang sgt sensitif..
hua hua hua.. susah gak kan.. tapi skang ni cuba2 nak kurangkan la.. dah ok dah.. alhamdulillah..
Mungkin pengalaman mematangkan fikiran

Tp takpe la, semua manusia punya kekurangan right?? cuma kita yg perlu berusaha memperbaikinya agar menjadi yang terbaik... Insya Allah..

-Tiefia-

Bookmark and Share

    


  Member Information For TiefiaProfil   Hantar PM kepada Tiefia   Pergi ke Tiefia's Website   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 30-05-04 16:05




berikut adalah bbrp kelemahan yg terdapat dlm diriku ini..heheh:


1. tak serius...kenkadang cam bebudak lak perangai.....but i'm not the type of girl yg tergedik-gedik dpn lelaki...weekkksss.....i am what i am...

2. ikut kepala sendiri je....ape² pun...lebih suka ikut cara sendiri...pedulik hape org kata....

3. kalo kena marah kat rumah....nak merajuk ke....mulalah 'menghilangkan diri'....pi kat town...merayap sensorang...kena kejar ngan anjing pernah, kena kejar ngan org gile pun penah...sehari suntuk mmg tak balik...tahan pi makan kat kedai, semayang kat masjid...parents dah paham tu...diorang tak tanya sy pi mana ....hey....org tak pergi buat jahat laa...

4. dulu kalau naik angin...suka pukul org ...tapi skang dah kurang sesangat..hehe....lebih suka diam je...jgn rapat sudah...kena tempik nanti...

5. subuh slalu kantoi.....selalu kena qada je...ciss...

6. fobia ngan org jubah serban purdah dan sewaktu dgnnya....sedangkan pakaian sy pakaian yg hina...

7. alaaaaaa...byk lagi la...malas nak taip lagi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

are-zie
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.05.2004
Ahli No: 9174
Posting: 32
Dari: Sabak Bernam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-05-04 16:59



Kepada mereka yg ada tabiat susah nak bangun subuh,cadangan azie bacalah ayat terakhir dalam surah Al-Muzammil sebelum tidur dan niat nak bangun subuh untuk melakuakn solat subuh.
Tapi ingat..........kalau kalau dah terkejut kena terus bangun,kalau tak nanti terlajak ke subuh dinasour

Bookmark and Share

    


  Member Information For are-zieProfil   Hantar PM kepada are-zie   Pergi ke are-zie's Website   Quote dan BalasQuote

nmz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5323
Posting: 226
Dari: shah alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-05-04 01:36


hmmm...tabiat buruk ana...ana suka buat kerja sorang2....pastu ana x suka ramai2 sgt org.... ana pon x tahu cam na nak tanganinya....

-----------------
SesaAt MenAriK naFaS....SElanGkaH meNuJu mAuT....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nmzProfil   Hantar PM kepada nmz   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 01-06-04 12:43


Quote:

On 2004-05-27 10:14, Khairul_Izwan wrote:
sayer suka makan...hehehhe...

-----------------
akal setipis rambutnya tebalkan dengan ilmu,hati separuh kaca kuatkan dengan iman,perasaan selembut sutera hiasilah dengan akhlak............................
hadapilah&#



hehheheh tue ke dik...lah suka makan ke... baru tahu ..

-----------------
akal setipis rambutnya tebalkan dengan ilmu,hati separuh kaca kuatkan dengan iman,perasaan selembut sutera hiasilah dengan akhlak............................
hadapilah&#

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 01-06-04 21:15


emmm...

ade hikmah ke bila suke gigit kuku????

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-06-04 10:18




gigit kuku...?

jangan duk amal tabiat lagu ning....!
sebabnya....akan menyebabkan kulit muka kita makin ditumbuhi jerawat.......
satu lagi......kuku kita pun nampak tak cantik.....

dulu...masa kecik-kecik...ada juga tabiat macam ni...tapi selalu kena tegur di Mak.....akhirnya....
bila dah dewasa ni.....kita pulaks yg bagi nasihat kat adik-adik ni...
he......he........




...KEJELITAAN ADALAH HAK MILIK ALLAH....






Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

Zuhairi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.01.2004
Ahli No: 6256
Posting: 106
Dari: Selayang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-06-04 01:58




Mungkin utk santai2.. ana nak mintakla panduan utk mengatasi tabiat buruk ana ni.. ana ni geli geleman kat lipas takpon serangga yg merayap2 tu.. geliii... nampak je mesti nak spray..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ZuhairiProfil   Hantar PM kepada Zuhairi   Quote dan BalasQuote

Hikayat
Warga Rasmi
Menyertai: 05.06.2004
Ahli No: 9305
Posting: 5
Dari: Atas meja

singapore  


posticon Posting pada: 06-06-04 16:54


Tabiat buruk saya?ermm.....mood saya kalau tgh KO....org di sekeliling saya termasuk barang saya semua jadi mangsa

Itu tabiat buruk saya..klau saya da mengamuk..kena biarkan kan saya seorang diri ..org lain tak le ganggu....bahaya tue!

Alhamdullilah..skrg da kurang sikit...kena pandai control sebenarnya..

Apa lagi?Hah..kalau saya tgh kusut ngan problem..mulut saya asyik mengunyah je....tu yg buat saya bertambah sihat


Bookmark and Share

    


  Member Information For HikayatProfil   Hantar PM kepada Hikayat   Quote dan BalasQuote

luhur_7
Warga Rasmi
Menyertai: 08.03.2004
Ahli No: 7839
Posting: 18
Dari: Trengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-06-04 23:52


Sensitif..bila dah senstif,sifat sterusnya ialah cpat mrajuk.
Saya tau sifat ni slalu bwat hati saya [email protected],tapi susah nak kikis dari kcik sampai bsar mmang gitu.
Camne nak ubat?


Bookmark and Share

    


  Member Information For luhur_7Profil   Hantar PM kepada luhur_7   Quote dan BalasQuote

daquayza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6050
Posting: 153
Dari: sp

Kedah  


posticon Posting pada: 08-06-04 02:32



Jeles kuat la ana ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For daquayzaProfil   Hantar PM kepada daquayza   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 08-06-04 11:38



saya suka kacau adik pumpuan saya time dia tgk t.v.


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_pentunjuk84
Warga Rasmi
Menyertai: 28.05.2004
Ahli No: 9210
Posting: 3
Dari: JoHoR BaHrU

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-06-04 03:38




Sejak kecik hingga besar,Ana memang nakal sebab suke menyakat orang tak kire pagi,petang dan malam...





Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_pentunjuk84Profil   Hantar PM kepada cahaya_pentunjuk84   Pergi ke cahaya_pentunjuk84's Website   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-06-04 07:54



apa ye...biasanya kelemahan diri selelu tak nampak...asyik memandang kelebihan...jarang membicarakan kekurangan selagi kehebatan tak dipersoal.... muqadimah je tue...

ana plak...sangat sensitif...happy nangis...sedih pun nangis...marah pun nangis...nangis adalah alternatif ana untuk kawal perasaan marah (tp ganti ngan nangis tue ok ke??) susah jugak kan? nasib baiklah ada sahabat dunia akhirat yang memahami...

wallahualam,wassalam

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-06-04 10:17



em....menangis......?

orang yang suka menangis ni adalah orang yg paling sensitif tapi jiwanya memang kaya dengan sifat penyayang dan mudah pula untuk merasa kasihan....

eh...menangis ni pun bagus sebenarnya....
salah satu cara untuk melepaskan rasa 'ketentionan' tu.......
he.....he.......





Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-06 22:06


tidur lewat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-06 22:10


kalau ikut banyak tabiat buruk ana ni.......

susah jugak nak atasi tabiat buruk ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-07-06 22:15


Kenapa TOPIK NI DIBUKA EH?..BUAT apa NAK CARI KEBURUKAN dan DEDAH pada ORANG?..tak PAHAM lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 05-07-06 22:17


makan atas katil

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-06 22:17


bagus juga sebab kerana tahu jugak kelemahan kita,kikis sikit sifat ego pada kita...

dalam masa yang sama muasabah diri

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 05-07-06 22:18


Pada 17-06-04 10:17 , nuraini posting:

!!! QUOTE !!!




ni bukan tabiat buruk...menangis boleh menghakis dosa...wink2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-06 22:24


masing-masing ada keburukan diri sendiri,tapi seelok-eloknya keaiban diri sendiri janganlah dihebahkan..Allah dah dok elok tutup keaiban kita,so elok lah kita sendiri yang tahu dengan harapan buang tabiat tu kalau teruk sangat...nabi S.A.W 'setiap umatku dimaafkan kesalahannya kecuali orang2 yang terang-terang melakukan maksiat..seseorang yang berbuat di malam hari suatu perbuatan,kemudian di pagi hari perbuatannya itu telah ditutupi Allah....' wallahua'lam.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-07-06 23:27


assalamualaikum....

kadang-kadang melengah-lengahkan kerja....tabiat ni memang sukar dikikis....

kadang-kadang terleka dan tak fokus...masalah jugak tu... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

siswa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24900
Posting: 203
Dari: UTM skudai

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 06-07-06 03:27


tak istiqamah dalam amalan............... ana nak cuba buang sifat tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For siswaProfil   Hantar PM kepada siswa   Quote dan BalasQuote

nique_hanna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5934
Posting: 141
Dari: darul takzim.

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-07-06 23:30


salam....

em...tabiat buruk ye...apa ek??..
mood saya lah...kalau ada sumting yang tak menyenangkan kat mata & hati itu...mula lah saya tak ada mood...
nak cakap pun penat...bukan apa...takut saya start marah & membebel bukan2.. :-)
kadang-kadang rasa kasihan pula kat orang2 yang tekena 2...
tapi nak buat bagaimana kan....
moga hari esok saya lagi baik dari hari ini & semalam.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nique_hannaProfil   Hantar PM kepada nique_hanna   Quote dan BalasQuote

wani86
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15815
Posting: 22
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-07-06 23:34


suka gigit kuku

Bookmark and Share

    


  Member Information For wani86Profil   Hantar PM kepada wani86   Quote dan BalasQuote

ayesha1511
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24823
Posting: 34

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-07-06 23:52


kalau sedih nangis
kalau gembira nangis
kalau marah nangis
kalau rindu nangis
sensitif yang melampau2

erm..susah sangat nak buang tabiat buruk ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayesha1511Profil   Hantar PM kepada ayesha1511   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 07-07-06 00:43


topik i bukan lah nak dedah aib .tapi lebih kepada muhasabah dr...tabiat buruk ana
-lengah2 kan solat,dll

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 07-07-06 01:03


topic macam ni pun ada...
tak ada topik lain ke....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

Bi-klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24818
Posting: 156
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-07-06 09:14


saya pun ada, saya ni sebenarnya seorang pnyayg dan peramh..tapi sejak akhir2 ni, apbila kat office..saya akan marah orang yang sekat angin saya, tak ikut arahan dan mungkir janji..saya biasanya akan suka mmbebel..tak thulah ni perangai buruk atau tidak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bi-klateProfil   Hantar PM kepada Bi-klate   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 07-07-06 11:13


penakut sikit nak bercakap dengan orang,lebih-lebih lagi dengan wanita,mengigil hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-07-06 12:51


renunglah dengan cahaya iman,yakinlah dengan hati,tetapkan azam..pasti dapat atasi kburukan dari...insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

mardhoti
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17396
Posting: 201
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-07-06 13:13


ya betul tu ya ustaz :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhotiProfil   Hantar PM kepada mardhoti   Pergi ke mardhoti's Website   Quote dan BalasQuote

m_husna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22606
Posting: 85
Dari: kepong

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-07-06 00:55


tabiat buruk banyak,
yang susah nak buang mengumpat..,kadang-kadang tak sedar duduk ngumpat pasal orang.pstu bsangka buruk thadap orang yang tak kenal.

kena ubah banyak sebenarnya....kena banyak ingat Allah ni...
haih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For m_husnaProfil   Hantar PM kepada m_husna   Quote dan BalasQuote

mataharimalam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.02.2006
Ahli No: 22729
Posting: 29
Dari: sereabalaijo

malaysia  


posticon Posting pada: 10-07-06 12:58


suka buat kerja last muinite..huhu tension..jangan buat saya benci..sekali saya benci nak tengok muka orang tu pun tak boleh..cakap lepas..selalu abang-abang complain suruh saya cakap lembut2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mataharimalamProfil   Hantar PM kepada mataharimalam   Quote dan BalasQuote

Cda_Ibtihal
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26225
Posting: 87
Dari: Sungai Besar,Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 08:47


Ana suka tidur...buruk kan, macam mana nak buang sikap malas ye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Cda_IbtihalProfil   Hantar PM kepada Cda_Ibtihal   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 15-09-06 22:45


ana perfectionist...
tak tau nak buat bagaimana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-09-06 22:49


cepat terasa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-09-06 23:08


tabiat buruk.. cepat terasa,
tak fikir panjang untuk buat samting, lepas itu mula lah menyesal..
[ Telah diedit oleh: anis_zulaikha pada 15-09-06 23:09 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 17-09-06 18:28


assalamualaikum......

sifat buruk saya ialah, kalau saya nak pergi suatu tempat,dalam perjalanan tu, saya takkan singgah kat tempat lain walaupun bersebelahan.tak tau lah Kenapa.lepas itu,saya tak suka org mungkir janji dan tak tepati masa.saya ni jenis yang tak bergaul dengan org,kecuali yang dah rapat.dan saya sangat memilih kawan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

afiqah_afaf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2004
Ahli No: 11586
Posting: 238
Dari: mansoura

egypt  


posticon Posting pada: 17-09-06 21:14


buruk he.he..
kalau ada masalah snyap dan tak ada mood nak sembang..lepas itu nak hilang tidur r...

Bookmark and Share

    


  Member Information For afiqah_afafProfil   Hantar PM kepada afiqah_afaf   Quote dan BalasQuote

azie_yan
Warga Rasmi
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26403
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-09-06 21:35


susah nak terasa tapi kalau dah terasa 2 hangin satu badan. mak selalu tegur sebab saya manja sangat..umur dah 20 tapi perangai macam masa umur 6 taun dlu2 pergi.
hafiz86...perempuan tak makan org..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azie_yanProfil   Hantar PM kepada azie_yan   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 17-09-06 23:37


saya pulak jenis hangat2 tahi ayam...selalu kena ada org bagi rangsangan baru semangat naik balik....alhamdulillah ada parents yang memahami dan selalu bagi semangat dengan iringan doa

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

abah-we-ma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26484
Posting: 108
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-12-06 18:37


tabiat buruk saya pulak......saya ni suka buat kerja last minit...entahlah memang dah susah nak ubah.,........segala benda suka bertangguh..lagi satu yang sikap buruk saya adalah saya ni cepat sangat terasa.......kadang-kadang tu benda kecil pun boleh terasa tapi saya ni suka pendam perasaan sendiri biar apa pun rasa.tanggung sendiri...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For abah-we-maProfil   Hantar PM kepada abah-we-ma   Quote dan BalasQuote

puterinur
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.07.2004
Ahli No: 10170
Posting: 30

Johor  


posticon Posting pada: 16-12-06 19:10


Assalamualaikum...

Tabiat buruk???I am PERFECTION LADY....nampak macam tak ada apa-apa.tapi susah sebab bila buat apa-apa kerja mesti nak perfect...Even diri sendiri pun tahu yang not all human beings are perfect in this world.Lagi satu, saya ni tersngt lah sensitif dan cepat moody bila ada problem...Hope everything will change in the future InsyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterinurProfil   Hantar PM kepada puterinur   Quote dan BalasQuote

hubbud_jariah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.11.2006
Ahli No: 27212
Posting: 32
Dari: jepang

malaysia  


posticon Posting pada: 16-12-06 23:21


ana pun ada tabiat buruk suka buat kerja last minute juga..ish3...
sesiapa ada cara bagaimana nak buang tabiat buruk ni...(+_+)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hubbud_jariahProfil   Hantar PM kepada hubbud_jariah   Quote dan BalasQuote

fazleena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26860
Posting: 214
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-12-06 23:40


huahua...tabiat itu sangat banyak dalam diri ini....nak cakap malu tapi, jawapannya ialah : A. SEMUA DI ATAS... hehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazleenaProfil   Hantar PM kepada fazleena   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-12-06 01:52


tabiat buruk ana ialah ana suka sangat cbt rmbt yang rsk..bila da mula cbt payah pula nak stop..da jadi macam habit..ana pun suka buat kerja las minat especially time study..hehe..lagi satu,ana ini tak berapa reti cara nak bersahabat..pendiam saja bila tak kenal org..tapi bila da kenal okla..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-12-06 02:00


Tabiat buruk...banyak rasanya.. tapi,yang paling utama sekarang ni adalah... SUKA BUAT KERJA LAST-MINUTE !!!
macam mana lah nak ubah sifat ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

teratai_putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27690
Posting: 77
Dari: J0hor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-12-06 08:43


saya ni seorang yang pelupa
selalu tinggal barang..
sampaikan parents pun kata
"nasib baik lah hidung tu melekat kalau tak tu pun nak tinggal"
huhuhu...bagaimana lah ek??

Bookmark and Share

    


  Member Information For teratai_putihProfil   Hantar PM kepada teratai_putih   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 17-12-06 08:44


salam.....
eh...sama lah tabiat buruk kita.
ana pun suka buat kerja last minute.
nak ubah tu kena tanya org yang berpengalamanlah....
banyak lagi rasanya tabiat buruk diri ana ni. tapi.....itu saja yang tertulis.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 17-12-06 08:46


salam....tertinggal barang tu perkara biasa......
rasa-rasanya lah.... semua org mesti pernah mengalaminya....
jadi...langkah terbaik adalah......bersedia awal dan jangan buat last minute.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.197482 saat. Lajunya....