Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-02-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak ada yang perlu kita takuti, kecuali ketakutan itu sendiri.
-- Franklin di. Roosevelt

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ShannonTodd
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43149

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 96
Ahli: 0
Jumlah: 96




  Yang Masuk Ke Sini
razani: 12 hari yang lalu
abid_19: 12 hari yang lalu
JonathanBaker: 14 hari yang lalu


Sajak
Topik: ~Saat kau pinjam cintamu~


Carian Forum

Moderator: Administrator, kasih_kekasih
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sajak
    »» ~Saat kau pinjam cintamu~

Please Mendaftar To Post


Oleh ~Saat kau pinjam cintamu~

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-05-04 13:46


Sahabatku…
Pertama ku mengenalimu..
Aku bersyukur kepadaNya..
Kerna menemukan aku..
Dengan insan sebaik dirimu..
Insan yang membahagiakanku..

Sahabatku…
Tika itu..
salam perkenalan ku hulurkan buatmu…
Kau menyambutnya lantas menghubungiku..
Di dalam hatiku bahagianya ..
Tidak dapat kugambarkan dengan kata-kata..
Kerana tika perkenalan kita..
Hatiku sedang berduka..
Namun kehadiranmu
menyembuhkan duka di hatiku..
Memberikanku semangat yang baru..

Sahabatku..
Tika bibit-bibit percintaan kita mula berputik..
Kau pergi meninggalkan aku..
Pergi untuk menuntut ilmu di rantau orang…
Tika itu hanya airmataku..
Yang mengiringi pemergianmu..
Apatah lagi aku tidak pernah
melihat wajahmu..
Hanya suaramu yang ku kenali..
Namun sebelum pemergianmu..
Kau kirimkan buatku gambarmu..
Hanya itulah pengubat kerinduanku..
Di kala ku merindui..

Sahabatku..
Selepas pemergianmu..
Hanya di alam maya ini tempat kita bertemu…
Selama sembilan bulan..
Setiap pagi kau kirimkan utusan buatku…
Gembiranya hatiku menerimanya..
Ada saja coletehmu yang mengembirakanku..

Sahabatku..
Tika aku dikhabarkan tentang kepulanganmu..
Ya Allah tanpa aku sedari..
Tertitis airmata kegembiraan di pipiku..
Gembira menyambut kepulanganmu
Setelah sekian lama menunggu..

Sahabatku..
Saat pertemuan
yang kita impikan telah pun tiba..
Kau hadir di saat aku ingin menerima.. segulung diploma..
Saat bahagia sekaligus ku rasai..
Menerima kejayaanku
dan bertemu denganmu…
Indahnya saat itu..
Dan kita sama-sama telah abadikan
Sekeping potret di pertemuan pertama itu..

Sahabatku…
Betul kata orang
kebahagiaan tidak kekal selamanya…
Di saat aku terlalu bahagia di sampingmu..
Kau kejutkan aku dengan kata perpisahan..
Y a Allah apalah salahku padamu..
Aku tidak terdaya menerima keputusanmu..
Aku merayu padamu..
jangan kau tinggalkan aku..
Namun rayuanku hanya sekadar rayuan..
Langsung tidak kau endahkan..

Sahabatku..
Hanya satu pintaku…
Fahamilah perasaanku..
Sukar untukku membenci dirimu..
Apatah lagi melupakanmu..
Melupakan kenangan indah
Yang kita ciptakan bersama…

Sahabatku..
Terima kasih ku ucapkan..
Kerana sudi meminjamkan cintamu untukku..
Walau hanya sementara ..
Namun aku cukup bahagia..

Sahabatku..
Di saat ku titipkan nukilan ini..
Ada titisan jernih yang membasahi pipiku…
Entah sampai bila aku akan begini…..




-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-05-04 13:57


Quote:

On 2004-05-25 13:46, kasih_kekasih wrote:
Sahabatku..
Tika bibit-bibit percintaan kita mula berputik..




oo.. bermula dengan sahabat lepas tu jadi kekasih yea.. lepas tu jadi apa pulak? akan terus bersahabat atau tidak?

p/s: jgnlah sedih2.. jom gi Jejak Kelakar.. hilangkan dukamu di sana
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-05-04 17:55


kini yang tinggal hanya luka di hati.....




-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

nasirah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.02.2004
Ahli No: 7101
Posting: 57
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-05-04 18:58



ala..sedih n sardisnya..tabah meneruskan hidup..hmm...ok?..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasirahProfil   Hantar PM kepada nasirah   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-05-04 13:54


sahabat...
aku ingin bertanya...
kenapa kau sering salahkan diriku..
kenapa engkau membenciku..
kenapa engkau menggangapku
seperti musuhmu..
apa salahku..
bagiku..
aku terllau baik padamu..
terllau mempercayaimu..
terlalu setia padamu..

sahabatku..
jika sudah kebencian ..
beraja di hati...
yang baik nampak jahat..
permata bagaikan kaca...

sahabatku...
sedarilah akan kebaikanku..
bukan aku ingin membanggakan diriku..
bukan aku ingin mengatakan ..
aku terllau baik padamu..
terlalu sempurna...
tidak..
cuma yang ingin ku pinta..
renungilah kenangan silam kita..
apakah selama pertemuan kita...
aku tidak baik padamu...?



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-05-04 18:05



ala....kak. janganlah sedih sangat. orang yang beriman...bertemu dan berpisahnya kerana Allah...apa2 pun kembalilah kita kepadaNya
wallahualam,wassalam

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

sheikhLUTHFI
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3412
Posting: 173
Dari: 'AQaBA,jORDAN

jordan  


posticon Posting pada: 03-06-04 09:56




jangan la bersedih lagi...anti mesti dapat yg lebih baik nanti..berdoala banyak2...

-----------------
CINTAKU hanya milik ALLAH
KASIHKU hanya milik yg berhak

Bookmark and Share

    


  Member Information For sheikhLUTHFIProfil   Hantar PM kepada sheikhLUTHFI   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-06-04 10:18


sahabatku...
andai sudah ditakdirkan..
aku pergi dulu...
utuskanlah secebis doa buat ku di sana..
agar aku merasa tenang...
moga kita akan bertemu di sana...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-06-04 19:31


hidup tak selalunya indah..
langit tak selalu cerah..
suram malam x berbintang..
itulah lukisan alam..

usah ditangisi perpisahan yang menimpa..
jadikanlah ia pengalaman utk masa depan..
hidup bukan semata-mata bersahabat, bercinta dan berkasih..
kekadang, ia hanya membutakan fantasi..
renungkan sedalam mutiara dilautan setinggi bintang di langit..

wassalam

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

Blues
Warga Rasmi
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6976
Posting: 20
Dari: Bumi yg Nyata

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-06-04 20:05


iiisssskkkkhhhhh............ sedaih nye ana membaca puitis nie.. ana pun pernah mengalami seperti itu dalam idup ana....

Bookmark and Share

    


  Member Information For BluesProfil   Hantar PM kepada Blues   Pergi ke Blues's Website   Quote dan BalasQuote

heris
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 388
Posting: 250
Dari: bumi Allah

yemen  


posticon Posting pada: 05-06-04 20:33


Sabar lah selalu.. .

-----------------
[img]http://www.musleem.com/mysite/themes/Sunset/images/logo.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For herisProfil   Hantar PM kepada heris   Pergi ke heris's Website   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 05-06-04 23:17


You should return something that doesn’t belong to you.
Things come and go.
Sometime you are smiling and the world smile back at you.
But,
Sometime even if you smile, the world won’t smile back at you.
And you will cry alone.
Seem like you forget something.
Don’t you remember that ALLAH always with you, with all of us.
Why you keep ignoring HIS love?


Times go and never return,
Either you use it wisely,
Or you will be regret for what you have done.
Whatever it is,
Say thanks to ALLAH.

Returning you back to the one whom is better than me,
Doesn’t meant that I am not appreciated you,
I have seen it clearly that,
I have nothing for you,
You are too good for a looser like me.

Here, take back your heart,
It doesn’t belong to me,
Give it to someone else,
Your heart is just too nice for me.

And welcome back part of my heart,
Don’t be sad my heart,
Whatever others think about you,
Don’t be sad,
You know ALLAH knows us better,
Don’t feel down of others word,
ALLAH promises us lot of wonderful things by obeying HIM.


-nur malam-
rabiul awal 1425
May 2004


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-06-04 11:05


hanya sabar yang mampu kau katakan.....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-06-04 16:03




-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

al_hafizahgirl
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3856
Posting: 34
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-06-04 16:14


...
emmm...biasanya bila bersahabat baik antara lelaki n prempuan,mulalah timbul perasaan lain di antara mereka...tapi yg peliknya...bila dah jadi kekasih...lepas tu berpisahlah katakan...susah plak nak jadi sahabat macam sediakala...agaknya kenapa ya........?masih mencari jawapan yang pasti mengenai soalan yg telah lama terbenam di hati ni.....

-----------------
😇~tenang pada hati.bahagia pada iman~😇

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_hafizahgirlProfil   Hantar PM kepada al_hafizahgirl   Pergi ke al_hafizahgirl's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-04-05 15:59




Sudah la tu jangan sedih laaa
simpan balik hati awak tu ...
rawati ia dengan Al Quran
Biar ia pulih sejahtera
kerana InsyaAllah
nanti ada orang datang meminta
Ketika itu bagi lah hati itu
hati riang sejahtera
kerana ia diberi pada orang selayaknya
taqdir Allah menentukan semuanya...




Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-04-05 16:30


hati sy dah lama ok...
ALHAMDULILLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Iswadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2004
Ahli No: 10269
Posting: 160
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 02-04-05 09:50


Sahabat....
Segala rahsia kita kongsi bersama
Kerana bagiku
Kaulah tempat ku luahkan segalanya
Aku mengharap persahabatan yang terbina
Tidak terlerai begitu sahaja
Kerana bagiku
Dikaulah satu-satunya teman setia

Sahabat hati mu sungguh mulia
Engkau sanggaup bersusah payah
Semata-mata kerana diriku
Aku tidak akan melupakan Segala pengorbananmu
Akanku kenang ku ingat selalu
Kenangan kita bersama
Buat selama-salamnya

Sahabat aku terhutang budi padamu
Budi yang kau tabur selama ini
Amat bermakna bagi diriku
Namun aku tidak pasti
Sampai bilakah persahabatan ini
Sahabat,andainya takdir memisahkan kita nanti
Aku berharap kau tidak akan melupakan
Aku meminta maaf atas kesalahan lalu
Aku doakan semoga engkau berjaya
Semoga persahabatan kita kekal
Selamanya



Bookmark and Share

    


  Member Information For IswadiProfil   Hantar PM kepada Iswadi   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-04-05 10:25



hi kak ct...sya sedih juga baca sajak ni..real ke?..
bergemuruh hati mentelaah setiap bait2 sajak ni
tak sangka pula sampai begitu jadinya....
sabar dan tawakkal la...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 10-04-05 23:42



shah faham apa yang tersirat disebaliknyer.... shah pun pernah rasa tapi tak guna kalu kita asyik mengenagkannya...
pasti ada pengangtinya.. shah doakan agar akak dapat yang lebih baik dari itu lagi...



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-04-05 21:34


setiap yang berlalu jangan ingat kembali,tabahkan hati n pasrah pada khendak allah.mungkin ade insan yang lain lebih baik daripada itu,

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

cahayainsani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10574
Posting: 235
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-04-05 09:44



mungkin ada hikmahnya disebalik perpisahan itu ...
mungkin akak akan dipertemukan dengan insan yang lebih baik dan sempurna berbanding sidia..
berdoalah akak akan kebahagiannya walau dengan siapa pun...
Sesungguhnya....
hidup mati jodoh pertemuan ditentu Allah yang Esa......
saya doakan akak akan bertemu dengan insan yang lebih baik darinya.....
INSYAALLAH.....
jangan sedih ye kak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayainsaniProfil   Hantar PM kepada cahayainsani   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 12-04-05 13:01


puitis n cool

-----------------
ku lihat,ku dengar & ku rasa,
ku hirup,ku hayati & ku sedar,
hanya satu keinginanku,
Wasatiah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 12-04-05 13:20




kalau nak kenang kembali dosa2 yang lalu untuk menginsafi diri tak apa tapi kalau mengenag kenangan pahit hingga menjejaskan emosi kita.... baik jangan..


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.124242 saat. Lajunya....