Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Usah merungut bila gelap; pasang lampu teranglah ia
-- Peribahasa Jawa

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shanejohnson
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43101

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 47
Ahli: 0
Jumlah: 47




  Yang Masuk Ke Sini
shanejohnson: 10 jam, 55 minit yang lalu
wadud: 5 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 22 hari yang lalu
muslimin23: 24 hari yang lalu
kasih_kekasih: 28 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Apakah cita-cita anda dan mengapa?


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Apakah cita-cita anda dan mengapa?

Please Mendaftar To Post


Oleh Apakah cita-cita anda dan mengapa?

dalila2501
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3466
Posting: 193
Dari: sungai buloh

Selangor  


posticon Posting pada: 23-05-04 11:28


.

Dalila nak tahu juga cita2 ahli ukhwah di sini. Kalau yg dah ada kerjaya tu, bolehla beritahu apa profesyen mereka.

Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For dalila2501Profil   Hantar PM kepada dalila2501   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-05-04 11:43




hai dalila...
biar saye jadi org pertama jawab ok........
cita2 saye dulu nak jadi Astronomer,sainstis angkasa lepas............
sekarang dah masuk U koz kejuruteraan.......
tapi nak sambung blajo ke peringkat lebih tinggi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-05-04 11:44


nak tanye plak....cita2 dalila ape plak....ke dah keje?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

fuqaha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.12.2003
Ahli No: 6026
Posting: 66
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-05-04 15:53



saya nak syahid....

-----------------
belajar menghargai sesuatu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fuqahaProfil   Hantar PM kepada fuqaha   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-05-04 18:30




Ana... nak jadi seorang pendidik... tak kisahla cikgu ke... pensyarah ke... asalkan ana ni dalam kelompok pendidik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-05-04 18:32


ops... lupe nak g sebab plak... sebabnyer... mestila nak pastikan ana ni bole menyumbang sesuatu yang berharga tuk negara, bangsa dan agama... ilmu tukan berharga... stuju tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

miss_arin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8931
Posting: 288
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-05-04 20:50


saya pun macam nailah..nak jadi pendidik..
doakan lah ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_arinProfil   Hantar PM kepada miss_arin   Pergi ke miss_arin's Website   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 24-05-04 20:53




cecita ana adalah untuk menjadi seorang peguam syariah yang berjaya..

insyaAllah

wassalam...

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

murnirah
Warga Rasmi
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8450
Posting: 20
Dari: bumi ALLAH yang indah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-05-04 11:11


..straight 2 da point je la yek..cita2 ana nk jdk doktor..skrg tgh amik medic kat ukm kl..second yr..insyaALLAH kalau boleh nk jdk pakar OnGiest..

Bookmark and Share

    


  Member Information For murnirahProfil   Hantar PM kepada murnirah   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-05-04 11:16


Impian ana nak jadi seorang pendidik…
I’Allah impian tu hampir tercapai…
Kalaulah ada reezeki suatu hari nanti ana berhajat nak buka sebuah taska..I’Allah…



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-05-04 11:59


cita2 saya byk...tapi now ni bila dah berkerjaya...saya hanya nak berkerja bersungguh2..ikut budaya kerja yg baik,pro dan menjadi pakar pereka periklanan yg terbaik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-05-04 13:28


cita2 saya, nak berdiri atas stage dunia. tapi ia sgt tinggi. mungkin sukar nak ditunaikan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

eda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.04.2004
Ahli No: 8563
Posting: 107
Dari: Di Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-05-04 23:52


..hm cite2 eda wat mase ni nk blajo rerajin klau dpt u nanti..INSYAALLAH..dah insap coz dedulu memain je time blajo kat matrix..

Bookmark and Share

    


  Member Information For edaProfil   Hantar PM kepada eda   Pergi ke eda's Website   Quote dan BalasQuote

al-anshaary
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2004
Ahli No: 7544
Posting: 136
Dari: petaling jaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-05-04 23:56



robbana aatina fiddunnia hasanah wafilaakhiratil hasanah waqina a'zabannar

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-anshaaryProfil   Hantar PM kepada al-anshaary   Quote dan BalasQuote

luhur_7
Warga Rasmi
Menyertai: 08.03.2004
Ahli No: 7839
Posting: 18
Dari: Trengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-05-04 18:59


Cecita?
Skang [email protected] 3 taon,InSyaAllah nak sambung Master 4 taon kat Tonto,
bidang ni x snang untuk dceburi..
doakan saya ye..
pasal kekadang tu smangat hilang ntah ke mana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For luhur_7Profil   Hantar PM kepada luhur_7   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 28-05-04 18:12




blurrr.....

cita² nak jadi ahli perniagaan yg cambest.......sekarang masih study.......tgh amik diploma......pun tgh kerja juga.....account dept......carik pengalaman.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

cadetofficer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.04.2004
Ahli No: 8275
Posting: 129
Dari: LENGGONG

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-05-04 10:34


saya teringin nak buat kerja2 forensik. suka dan sanggup main dengan bangkai, najis atau kerja2 lab. tapi rezeki tu tak tau la...

sbb saya bukan student medic, kena buat medic baru bleh ambik forensik!

saya nak buat rumah kayu yg besar di kelilingi taman, ada kebun. hari raya mesti seronok (hihi...berangan)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cadetofficerProfil   Hantar PM kepada cadetofficer   Pergi ke cadetofficer's Website   Quote dan BalasQuote

An-Naqib
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.12.2003
Ahli No: 6025
Posting: 57
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 03-06-04 21:39




seronok plak bile bincang pasal cita2 nie... ana pon ader cita2 gak.... cita2 ana nak jadi doktor al- hafiz... kalo boleh nak jadi Neurologist ( pakar saraf ). ingat lps SPM 2005 nnt nak masuk Darul Quran. Hafiz quran dulu baru amik medic... doakan kejayaan ana....

Bookmark and Share

    


  Member Information For An-NaqibProfil   Hantar PM kepada An-Naqib   Quote dan BalasQuote

nile_chem
Warga Rasmi
Menyertai: 03.06.2004
Ahli No: 9283
Posting: 10
Dari: Lab Komputer

Selangor  


posticon Posting pada: 06-06-04 13:43


dulu nak jadi engineer tak tercapai... sekarang macam nak jadi lecturer tapi penakuit lak... so.. ingat nak kerja kat kilang industri kot. sebagai chemist ke, RO ke. Ataupun kalau ada tawaran... maybe jadi tutor.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nile_chemProfil   Hantar PM kepada nile_chem   Pergi ke nile_chem's Website   Quote dan BalasQuote

nmz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5323
Posting: 226
Dari: shah alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-06-04 02:56


cita-cita ana nak jadi pakar komputer tapi fikir2 balik ana nak jadi jurutera elektrik....insya Allah

-----------------
SesaAt MenAriK naFaS....SElanGkaH meNuJu mAuT....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nmzProfil   Hantar PM kepada nmz   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: » Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM «
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-06-04 09:00


cita-cita nak ceburi bidang engineering, business & dakwah nsyaAllah..
engineering coz minat sendiri,
business utk assist parents,
dakwah utk Islam
triple major takde eh, so double major je la..
aamiin.. nsyaAllah

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

sheikhLUTHFI
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3412
Posting: 173
Dari: 'AQaBA,jORDAN

jordan  


posticon Posting pada: 07-06-04 10:12




ana bercita-cita tuk jadi doktor...then sheikh yg moga2 dapat membentuk para remaja skrg yg ramai dah hancur akhlaknya...doakanla ye...

-----------------
CINTAKU hanya milik ALLAH
KASIHKU hanya milik yg berhak

Bookmark and Share

    


  Member Information For sheikhLUTHFIProfil   Hantar PM kepada sheikhLUTHFI   Quote dan BalasQuote

muslimah88
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8041
Posting: 40
Dari: BuMi BeRtUaH

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-06-04 16:03



cita-cita ana...nak jadi doktor dr usia kanak2 lagi ana bercita2 nak jadi doktor...berdoalah agar cita2 yang kita semua hajati akan dimakbulkan oleh ALLAH TAALA.... insaALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah88Profil   Hantar PM kepada muslimah88   Pergi ke muslimah88's Website   Quote dan BalasQuote

mukhasah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.05.2004
Ahli No: 9053
Posting: 109
Dari: atas bumi bawah langit

guineabissau  


posticon Posting pada: 16-07-04 20:23


assalamualaikum...

saya nak mengamalkan segala ilmu saya...insyallah akan di usahakan dngan sedaya yang mampu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukhasahProfil   Hantar PM kepada mukhasah   Quote dan BalasQuote

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-07-04 20:37


well, I wanna be a LAWYER when I grow up...!!
it's only because I Love it..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

dalila2501
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3466
Posting: 193
Dari: sungai buloh

Selangor  


posticon Posting pada: 18-07-04 11:31


Quote:

On 2004-05-23 11:44, Daeng_Jati wrote:
nak tanye plak....cita2 dalila ape plak....ke dah keje?



,
lupa pula nak beitahu cita-cita dalila. Dalila sebenarnya nak jadi pengurus/pemilik hotel Islam yang bertaraf lima bintang. Sebab kebanyakan hotel dekat Malaysia ada yang menghidangkan arak. Jadi dalila cuba nak ambil pendekatan baru untuk memperkenalkan hotel yang 100% mempamerkan imej islam di negara ni.

Walaupun nampak susah atau mungkin mustahil, insyaallah dalila akan berusaha bersungguh-sungguh. Dalila tahun ni nak ambil SPM. Mungkin masih terlalu muda untuk bekerja

Bookmark and Share

    


  Member Information For dalila2501Profil   Hantar PM kepada dalila2501   Quote dan BalasQuote

najwa_mnor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5313
Posting: 148
Dari: gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-07-04 03:10



cecita masa zaman memuda dulu nak jd doktor...eh..muda lg skrang nie.tp,skrang cecita tue cam dah tersasar jauh lak.skrang amik ija kej. kimia.insyaallah pas nie, nie la bidang saya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_mnorProfil   Hantar PM kepada najwa_mnor   Quote dan BalasQuote

awla1706
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9896
Posting: 8
Dari: Ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 21-07-04 12:02



Seronok dengar cita2 sahabat semua...ana kecik2 dulu minat nk jadi surgeon!tp mak x bg...mak ana suruh ambik bidang agama.ana sekarang ambik ilmu wahyu..tiba2 ana minat plak nk msk Darul Quran mcm an-naqib..ana nk ikut jejak abg ana g shyubro,mesir.buat an-naqib teruskan cita2mu dan semoga tercapai impian menjadi spt Ibnu sinna.ana hrp smoga impian kita semua tercapai!AMIN



Bookmark and Share

    


  Member Information For awla1706Profil   Hantar PM kepada awla1706   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-12-04 10:35




ana insya allah nk jadi doktor sakit puan..

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-12-04 11:19



Nak jadik jurutera!!! Nak membangunkan negara..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-01-05 11:10



ana nak jadi doctor...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

cahaya_safi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.09.2004
Ahli No: 11314
Posting: 137
Dari: sarawak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-01-05 19:52


dulu cita2 nk jadi lawyer....sekarang ni nak jd bizwomen......nape ye.....
entah la ye.....
tapi harap2 boleh tercapai...insyaallah

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_safiProfil   Hantar PM kepada cahaya_safi   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-01-05 22:02


mm..impian nak jd virologist..tp family sume suruh amik medic..hmm..tak tau la..ntah mampu..ntah tidak..buat mase..cita2 nak blaja rajin2 smpai pandai..

Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-01-05 01:34


assalamualaikum...ummi nak jadi biologyst researcher...insya Allah...tengah dalam usaha...sekarang kat matrik..ingat nak pilih um...biarlah kita rancang dengan apa yang ada di tangan...jangan impikan mimpi yang mungkin jadi igauan semoga kita jayakan impian bersama..kerana ALLAH SWT

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-01-05 11:13


akum smua..cita-cita?
ana sekarang sedang study dalam bidang aircraft engineering..Insya Allah,kalau ada rezeki jadi aircraft engineer la..sebab apa ana pilih crse ini?sebab dalam bidang kurang diceburi oleh orang islam,so ana nak buktikan umat islam boleh berjaya lebih dari penganut agama lain..lepas ini,insya Allah ana nak sambung study ana di U.K..harap sahabat2 doakan ana,k

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

atisolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5372
Posting: 270
Dari: bumi Allah

japan   avatar


posticon Posting pada: 22-01-05 01:03




cita-cita ati nak jadi pelukis katun jepun / MANGAKA.sbb ati tlh diberi anugerah olh Tuhan yg ati boleh melukis.dan lagi satu jika mak ati tak kasi ati jadi MANGAKA,iaitu guru.nak jadi guru sbb nak sebarkan ilmu pengetahuan yg ati ade kpd mereka dibawah pimpinan ati pd masa akan datang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For atisolehahProfil   Hantar PM kepada atisolehah   Pergi ke atisolehah's Website   Quote dan BalasQuote

insan_sekular
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2004
Ahli No: 9301
Posting: 105
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 22-01-05 16:01


sayer nak jadi ahli perniagaan yang berjaya..at last..nak jadi orang yang terkaya di dunia

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_sekularProfil   Hantar PM kepada insan_sekular   Pergi ke insan_sekular's Website   Quote dan BalasQuote

adrenida_fr
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.08.2004
Ahli No: 10562
Posting: 28
Dari: perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 29-01-05 23:50


Insya-Allah mudahan leh jadik dentist.
SPM 2005 ..Insya-Allah mudahan berjaya

strive for the best!

amin...


_______________________
ya Allah, ya Tuhanku..
ampunkanlah dosa hamba-Mu ini
jauhkan lah dari sifat mazmumah
dan hiasilah diri kami dengan sifat2 mahmudah




Bookmark and Share

    


  Member Information For adrenida_frProfil   Hantar PM kepada adrenida_fr   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-01-05 00:30




cita-citaku : melihat Islam yang gemilang.

Reason: Alangkah indahnya kehidupan manusia apabila SYIAR Islam dijulang selari dengan pelaksanaan SYARIATnya.

YA ALLAH, JIKA PADA SAAT KEMATIANKU SYARIAT ISLAM MASIH BELUM DAPAT DITEGAKKAN, AKU BERDOA KEPADAMU AGAR AKAN TERTEGAK JUA PADA ZAMAN GENERASI SELEPASKU.

AMIN.

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

sahabat_ingatan
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 808
Posting: 397
Dari: Melaka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-01-05 09:41


cita2 nak jadi ir dalam engineer..skang dlm proses..sbb nye..ana pun tak thu..pasal nampak cam best je engineering ni..banyak guna maths..kalau nampak nombor mmg ana suker... satu agi maybe takder lagi family yg amik engineering..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ingatanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ingatan   Pergi ke sahabat_ingatan's Website   Quote dan BalasQuote

hasyila
Warga Rasmi
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13635
Posting: 13

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-01-05 10:25


sy plak cita2 nk jd dentist,skrang tengah tunggu result spm.Harap cita2 ni akn dpt m`jadi kenyataan .

Bookmark and Share

    


  Member Information For hasyilaProfil   Hantar PM kepada hasyila   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-02-05 13:27




cita-cita sy sama mcm hajime_kindaichi gak. nak jd doktor muslim... pastu nak smbg belajar lg nak amik Pakar Jantung... pastu nak bukak sebuah hospital swasta berkonsepkan ala-ala org Melayu gitu.... nurse pakai baju kurung melayu... pastu hospital ada ukiran-ukiran gitu... pastu nak selarikan ngan kehendak Islam... biar ada Masjid kat dlm hospital n bila sampai waktu, semua staff dan tetamu solat ramai-ramai..... eeeiiii bestnyer...... InsyaAllah....

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

nanalah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4591
Posting: 93
Dari: sungai besar

Selangor  


posticon Posting pada: 25-02-05 17:33


cite2 yer?.....klu ikut dulu nak jadi ahli kaji sejarah
tup2...jadi jururawat lak
apa2 pun itu kerjaya kitakan...
harap2 sy menjadi nurse yg dpt menolong org
dan bukan membunuh org.....

[ Posting ini telah di edit oleh: nanalah pada 2005-02-25 17:34 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nanalahProfil   Hantar PM kepada nanalah   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 25-02-05 17:37


Wawa nak jadi Doktor...nak tolong orang tapi...fobia matematik!! Whatever...asalkan Wawa dapat bergiat dalam kerjaya yang skop bidangnya boleh 'tolong orang' pun...Alhamdulillah, tak dapat jadi Doktor.., jadi ahli PBSMM pun jadi lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

eizani_83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 7713
Posting: 68
Dari: PJ

Selangor  


posticon Posting pada: 25-02-05 17:59


saya dulu bercita2 nak jadi cikgu... tapi cita2 tersebut xkesampaian..xpelah dah xde rezeki nak jadi pendidik.. tengoklah..tup2 sekarang ni saya ambik course jururawat..insya-Allah akan memulakan kerjaya pada awal tahun hadapan.. hopefully saya akan jadi jururawat yg berkaliber & penyayang... doa2kanlah saye ye kawan2 semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For eizani_83Profil   Hantar PM kepada eizani_83   Quote dan BalasQuote

nurse_intan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2004
Ahli No: 11770
Posting: 125

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-05 18:03


errr...cita2???
dulu lahir je ingat nak jadi saintis. pastu time skolah rendah nak jadi angkasawan wanita pertama kat malaysia, tp x jd la plak sbb gayat. naik skolah menengah nak jadi pegawai tentera, pun x jadi sbb tak cukup berat pastu rabun lak tu. last2 masuk u pastu amik dip in nursing. now dah keje pun sbg nurse. ni la cita2 sy skrg...kalo blh lepas ni nak smbg blaja lg...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurse_intanProfil   Hantar PM kepada nurse_intan   Quote dan BalasQuote

beecological
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14621
Posting: 250

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 28-02-05 11:18




cite2??hurm sronoknye nak jwb soklan nih...teruja sungguh!!saye asalnye nak jadi peguam..but bile naik f4 dah blajar bio,jatuh cinta sangat lah ngan biologi...so cadangnyer nak amek medic le,,tapi resah gak nih,,result spm tak kuar lagi....kalo tak pat doktor pon,ape2 yg berkaitan ngan biologi pon tak kesah hatta guru bio skali pon...

Bookmark and Share

    


  Member Information For beecologicalProfil   Hantar PM kepada beecological   Quote dan BalasQuote

zafirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5769
Posting: 134

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-02-05 13:24


bercaka pasal cita-cita... cita- dari kecik, nak jadi doctor,... alhamdulillah, sedang mengorak langkah kearah itu... hopefully sumanya bejalan lancar.. yang paling utama, ilmu dunia mesti seiring dengan ilmu akhirat.. insya Allah moga dipemudahkanNya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zafirahProfil   Hantar PM kepada zafirah   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-02-05 13:28


time kecik2 dulu suka kira2 ni...pastu ambil spm subjek akaun...nak jadi akauntan.....insyaAllah tahun ni IPTA tu kalau dapat tawaran akaun,ambil je la...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-05 13:48


just temporart RA, buat research in occupational health, cita2 nak further study, gain a lot of working experience in terms of research, academic etc, and be one of the occupational health expertise and be an academic line for running the environmental and occupational health programme at school of health sciences, insyaallah...semoga dimakbulkan Allah amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-05 13:48


just temporart RA, buat research in occupational health, cita2 nak further study, gain a lot of working experience in terms of research, academic etc, and be one of the occupational health expertise and be an academic line for running the environmental and occupational health programme at school of health sciences, insyaallah...semoga dimakbulkan Allah amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-05 13:51


actually when i was young and being a teenagers i wish to become a doctor, tp allah yg lebih mengetahui, as long as msa kat UPm dulu dpat masuk fact of medicine and health sciences, not a medical student just a health science student, insyaAllah if i get a chance why not i grap the opportunity to be the top, to develop safety and health among malaysia population like develop and developing countries such as UK, and US, insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

nilamsari82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11716
Posting: 224
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-03-05 17:48


dulu bila org tanya saya selalu jwb ada byk cita2.. first nak jadi pensyarah, second nak jadi pakar motivasi, third nak jadi deejay radio forth nak jadi penulis novel.bila tgk cita2 saya..saya rasa kan smua cuta2 ni brkaitan dgn org lain dan perlu menyumbang idea yang baru. tapi bila dah blaja kat u ni..saya rasa cita2 yang paling tinggi ialah nak jaga ibu dan ayah dan balas jasa mereka...tapi saya ada simpan hasrat..kalau ada cita2 saya tercapai, saya nak jadi sukarelawan kau rumah kebajikan, nak tolong org yang susah, anak yatim ke..tapi yang pasti masa tu ekonomi saya mesti la stabil

Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamsari82Profil   Hantar PM kepada nilamsari82   Pergi ke nilamsari82's Website   Quote dan BalasQuote

amiratulizzah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.07.2004
Ahli No: 9818
Posting: 57
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-04-05 10:34


tak nak jadi aper2...heheheran....


Bookmark and Share

    


  Member Information For amiratulizzahProfil   Hantar PM kepada amiratulizzah   Quote dan BalasQuote

putrimuslimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16138
Posting: 43

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 29-07-05 01:52


Assalamualaikum..impian ana..nak jadi seorang doktor yang berkaliber..insyaallah..doa2 lah ana dapat kecapi impian ana ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putrimuslimahProfil   Hantar PM kepada putrimuslimah   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-07-05 02:00


tak ada cita-cita laa...sedihnya...isk isk isk...

semuanya orang lain dah citekan...isk isk isk..
[ Telah diedit oleh: hafiz_along_83 pada 29-07-05 02:01 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

nabilla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11595
Posting: 85
Dari: UiTM

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-07-05 02:11


saya bercita2 nak jadik pereka yang terkenal..di rantau asia..ingin jadik designer yang berimejkan islam..insyallah..he..he..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabillaProfil   Hantar PM kepada nabilla   Pergi ke nabilla's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.175103 saat. Lajunya....