Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"The word impossible is not in my dictionary"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 70
Ahli: 0
Jumlah: 70




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 10 hari yang lalu
wyd1014: 18 hari yang lalu
haykal77: 26 hari yang lalu
Kakngah: 26 hari yang lalu
lidah-penghunus: 28 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: PENULIS ISRAEL MENYERU SUPAYA KAABAH DIMUSNAHKAN!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» PENULIS ISRAEL MENYERU SUPAYA KAABAH DIMUSNAHKAN!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh PENULIS ISRAEL MENYERU SUPAYA KAABAH DIMUSNAHKAN!!!

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 08-06-03 22:50


Penulis Israel Menyeru Supaya Kaabah Dimusnahkan

Islam Online pada 1 oktober melaporkan bahawa seorang penulis Israel yang berbangsa Amerika yang bernama Roven Koret membuat satu cadangan supaya Ka’abah yang merupakan tempat dan pusat bagi umat Islam menunaikan solat lima waktu diroboh dan dimusnah.

Katanya itulah tempat lahirnya para ‘ekstrimist’, ‘fundamnetalist’ dan ‘terrorist’.

Dalam artikel yang bertajuk “Time to Face Mecca” yang disiarkan dalam sebuah majalah Israel, penulis Roven Koret menggesa dimusnahkan segera simbol umat Islam ini. Katanya, “..biarkan mereka kehilangan arah untuk beribadat dan biarkan mereka tunduk kepada Tuhan mereka di atas timbunan tempat yang musnah…”

Asbu’ akhbar mingguan Mesir menyatakan, “Ini adalah satu pandangan bahaya serta ancaman serius yang amat perlu diperhatikan malah semua perlu bersedia menghadapi suatu kemungkinan yang amat buruk dikhuatiri berlaku”.


Menurut Roven Koret, Barat perlu mencari strategi yang dapat membendung kegiatan ‘ganas’ orang Islam di samping berusaha bersungguh-sungguh memusnahkan sistem nilai umat Islam, … “Jika perlu mengebom mereka, bomlah mereka dan tidak ada sebab untuk kita menghalangnya. Begitu juga usaha untuk menjatuhkan Saddam Hussien mesti diteruskan segera. Kerana beliau masih menjadi masalah kepada kita”. Kerja-kerja ini katanya gagal disempurnakan dengan baik oleh George Bush senior dan sudah sampai masanya pula untuk giliran George Bush junior untuk meneruskan misi ini.

Katanya, .. “Di Mekah terdapat dua menara tinggi yang menjadi benteng yang merintangi sebuah kotak hitam yang menjadi tumpuan umat Islam beribadat dan objek serta simbol utama umat Islam untuk bersembahyang..”

Katanya; “Seseorang pun tak akan merasa ragu-ragu untuk menyatakan bahawa dengan kemusnahan simbol umat islam ini pasti akan membangkitkan keresahan yang berpanjangan di kalangan umat Islam..”

Dengan runtuhnya Mekah katanya, ‘kerja-kerja seterusnya’ akan menjadi lebih mudah. Malah katanya Barat perlu berrbuat demikian dari sekarang dengan pelbagai gaya dan bahasa yang boleh diterima umum.


Terjemahan& Analisis Oleh:
Lajnah Penyelidikan PUM





-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-06-03 23:26


assalamualaikum...

astaghfirullah.... samapai lagu tu depa dok kata kat kita....

mcm mana kita nak tunjuk sensitiviti kita.... takat ni ana boikot brg2 keluaran israel ni...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

Arcaine
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 246
Posting: 237
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 09-06-03 16:16


A'kum

Astaghfirullahalazim......
Dah namanya pun israil

-----------------
Hidup ini suatu perjuangan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ArcaineProfil   Hantar PM kepada Arcaine   Quote dan BalasQuote

ufuktimur
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12422
Posting: 31
Dari: Bumi DiBawah Bayu

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-07-05 19:57


Assalamualaikum...

Nampak gayanya Islam kini telah diserang dari pelbagai pihak, bukan sahaja dari orang2 kafir diluar sana, malahan dari orang yang bergelar Islam sendiri juga menentang ISLAM...

Mungkin juga ini adalah salah satu daripada tanda-tanda akhir zaman....

Kita yang faham ini, kenalah memperkuatkan aqidah dan juga memantapkan iman...bersedia dari segi fizikal dan mental..

W'alam :


-----------------
" Teman sejati bukan yang selalu dekat dimata, dekat bicaranya...tetapi dia yang setia dihati dan di ingati dalam setiap bisikan doanya..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For ufuktimurProfil   Hantar PM kepada ufuktimur   Quote dan BalasQuote

nasiruddin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5335
Posting: 23
Dari: Alam Ruh

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 20-07-05 20:02


Ana rasa tak ada apa yang perlu dirisaukan.. sebab makkah dan madinah sentiasa dalam pemeliharaan Allah... Dajjal yang boleh dikatakan terror pun tak boleh masuk, ni kan israil... silap2 mereka jadi macam tentera abrahah pula... yang kita kena risaukan ialah keadaan umat islam hari ini... sangat sedih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasiruddinProfil   Hantar PM kepada nasiruddin   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-07-05 20:56


Baguslah kalau dah si nasirudin cakap macam tu.... posting dari alam ruh lagi, tengok ke serban tu... boleh tahan juga! besok bila kita pergi alam ruh tak susahlah sebab kita hari2 dok ngucap syahadah,kan!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

umair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4498
Posting: 201

Perak  


posticon Posting pada: 20-07-05 21:15


persiapkankan diri dengan iman yang mantap...
perbaharui taqwa....jangan sampai kita hanyut dalam dunia yang penuh cabaran ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairProfil   Hantar PM kepada umair   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 20-07-05 21:35


Boikot saja barangan israel yang di laknat tu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-|

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 24-07-05 08:53


nampaknya mereka semua ini nak try jadi macam tentera abrahah...actually,mereka ini tak tahu ke yang kaabah itu Allah memeliharanya?saja saja nak cari pasal dengan orang Islam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

alya_willow
Warga Rasmi
Menyertai: 02.09.2005
Ahli No: 18652
Posting: 2
Dari: kl

Perak  


posticon Posting pada: 21-09-05 16:25


tak tau lah nak cakap apa.tapi yang pasti 2 kan salah satu tanda2 kiamat.islam ditindas di tanah mereka sendiri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alya_willowProfil   Hantar PM kepada alya_willow   Pergi ke alya_willow's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 16:45


ini berita hebat ni. tak sabar rasanya nak tunggu bangsa laknat tu robohkan kaabah.

ps: mari kita saksikan peristiwa tentera bergajah berulang kembali.

ps lagi: rumah Allah, Allah lah pelindungnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Subuhku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8613
Posting: 209

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 17:02


Mengikut buku yang ana baca mengenai perancangan Yahudi laknatullah Mekah dan Madinah tidak termasuk dalam senarai yang termasuk dalam lingkaran orang yahud.sebab mereka pun dah kaji memang tak dapat masuk dan memusnahkan Mekah dan Madinah.( Buku yang ana baca telah ditulis oleh seorang pakar yahudi)i

Bookmark and Share

    


  Member Information For SubuhkuProfil   Hantar PM kepada Subuhku   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 17:17


alaa.. baru nak tengok live burung ababil kasi bom pada yahudi2 laknat tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 17:31


Kalau Allah nak hantar tenteranya bukan setakat burung (selesema burung), angin(katrina) & air (tsunami) saja nyamuk pun boleh(denggi& malaria)
mudah2an kita dijauhkan dari bala Allah. Yada' fi albala Ya ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 17:33


ye betul tu Usmad.

ps: tunggu masa batu dan pokok berkata2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 25-09-05 19:26


Assalamu'alaikum warahmatullah..

Bismillahirrahmanirrahim..

please read till the end.. :-)


"Now we see our brothers and children in Al-Aqsa and the blessed land of Palestine generously sacrificing their blood, giving their souls willingly in the way of Allah. All Muslims must help them with whatever power they have. (See the Noble Qur'an, 8: 72).

If people ask in the name of religion we must help them. The vehicle of this support is a complete boycott of the enemies' goods. Each riyal, dirham etc. used to buy their goods eventually becomes bullets to be fired at the hearts of brothers and children in Palestine. For this reason, it is an obligation not to help them (the enemies of Islam) by buying their goods. To buy their goods is to support tyranny, oppression and aggression. Buying goods from them will strengthen them; our duty is to make them as weak as we can. Our obligation is to strengthen our resisting brothers in the Sacred Land as much as we can. If we cannot strengthen the brothers, we have a duty to make the enemy weak. If their weakness cannot be achieved except by boycott, we must boycott them.

American goods, exactly like "Israeli" goods, are forbidden. It is also forbidden to advertise these goods. America today is a second Israel. It totally supports the Zionist entity. The usurper could not d... this without the support of America. "Israel's" unjustified destruction and vandalism of everything has been using American money, American weapons, and the American veto. America has done this for decades without suffering the consequences of any punishment or protests about their oppressive and prejudiced position from the Islamic world.

The time has come for the Islamic Ummah to say "NO" to America, "NO" to its companies, and "NO" to its goods, which swamp our markets. We are eating, drinking, wearing and riding whatever America produces..." (Syeikh Yusuf al-Qaradhawi)


Brands and labels to boycott:

1. Fast Food
- Mc Donald's
- KFC

2. Beverages, Drinks
- Coca-cola
- dari. Pepper
- Fanta
- Sprite
- Schweppes
- Lilt
- Fruitopia
- Sunkist
- Kia Ora Fruit Squashes

3. Food, Snacks
- Buitoni
- Danone
- Perrier
- Libby's
- Maggi
- Nestlé
- Shreddies cereal
- Nestlé KitKat
- Vittel

4. Consumer Products (Tissue, Diapers)
- Kimberly-Clark
- Kotex
- Huggies
- Kleenex

5. Cosmetics, Body Care
- Biotherm
- Sanex
- Garnier
- Clinique
- Helena Rubinstein (hari)
- L'oréal Paris
- Origins Natural Resources
- Maybelline
- lah Roche-Posay
- Redken 5th Avenue NYC
- Vichy
- Johnson & Johnson
- Revlon
- Brylcreem

6. Perfumes, Fashion, Cosmetics
- Boss (Hugo Boss)
- Calvin Klein
- Lancôme Paris
- Giorgio Armani
- Estée Lauder
- Tommy Hilfiger
- Donna Karan New York (DKNY)
- Ralph Lauren

7. Fashion, Clothing
- Aramis
- Prescriptives
- lah Mer
- Bumble and Bumble
- Jo Malone
- kata Spade
- River Island
- GAP
- JC Penney
- Timberland
- J. Crew

8. Sportswear
- Champion
- Outer Banks

9. Home Products
- Ambi Pur
- Kiwi (shoe care)
- Sara Lee

10. Coffee, Coffee Systems, Tea
- Douwe Egberts
- Maison Café
- Superior Coffee
- Pickwick
- Piláo Café
- Starbucks Coffee

11. Technologies
- ICQ
- AOL
- Nokia
- IBM
- Intel

12. News Corporation, Publications
- Sky TV Network
- 20th Century FOX
- Star TV Network
- National Geographic Channel
- The Weekly Standard
- New York Post
- News of the World (...k)
- The Sun (...k)
- The Times (...k)
- The Daily Telegraph (Australia)
- Harper Collins
- Nursery World
- Disney
- TIME Magazine
- CNN

13. Clothing (Socks, Babywear, Intimate Apparel)
- DIM
- Victoria's Secret
- Banana Republic
- Structure
- Pryca
- Lindex
- Playtex
- Auchan
- Just My Size
- Hema
- Wonderbra
- Bali
- Hanes
- L'eggs
- Lovable
- Nur dia
- Gossard

14. Retailers, Stores, Shopping Complex
- Carrefour
- Tschibo
- Marks & Spencer
- Selfridges & Co.
- The White Barn Candle Co.
- Mast Industries Inc.
- Express
- Structure
- Henri Bendel
- Intimate Brands Inc.
- The Limited
- New York & Company
- Lerner New York

15. Home Depot
- Expo Design Centers
- Georgia Lighting
- Villager's Hardware
- Maintenance Warehouse
- The Home Depot
- Apex Supply Company


* For complete list, visit: Inminds


-----------------

[ Telah diedit oleh: alea13 pada 25-09-05 19:27 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-05 20:37


assalamualaikum...

> thanks 4 d. info...

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 25-09-05 20:45


astaghfirullah al azim...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

zack_football
Warga Rasmi
Menyertai: 31.07.2005
Ahli No: 17712
Posting: 5
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-09-05 21:43


Assalamualaikum,
memang tak patut pun kaum Israel laknatullah buat begitu...
and ana nak tekankan lagi satu, kita jangan sebut israel sahaja, kerana itu adalah gelaran kepada Nabi Allah Yaakub alaihissalam...so, kita kena sebut kaum Israel....lagi satu, kita perlu lah memboikot barang2 keluaran yahudi dan orang-orang kafir laknatullah...wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zack_footballProfil   Hantar PM kepada zack_football   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-09-05 22:09


banyak juga barangan israel yang kita gunakan...




___________________
praise to you
just for you...Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

siraj82
Warga Rasmi
Menyertai: 25.09.2005
Ahli No: 19320
Posting: 8

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-09-05 22:44


amat mustahil BAITULLAH dapat dimusnahkan....
Allah dan Malaikat menjaga 2 tanah haram d. sana...
kuatkan ilmu dan mantapkan diri kita dengan ilmu!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For siraj82Profil   Hantar PM kepada siraj82   Quote dan BalasQuote

czarcam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11715
Posting: 207
Dari: padang Rengas, Kuala Kangsar.

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-09-05 03:31


null

Bookmark and Share

    


  Member Information For czarcamProfil   Hantar PM kepada czarcam   Quote dan BalasQuote

czarcam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11715
Posting: 207
Dari: padang Rengas, Kuala Kangsar.

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-09-05 05:50


Pada 20-07-05 20:02 , nasiruddin posting:

!!! QUOTE !!!

Ana rasa tak ada apa yang perlu dirisaukan.. sebab makkah dan madinah sentiasa dalam pemeliharaan Allah... Dajjal yang boleh dikatakan terror pun tak boleh masuk, ni kan israil... silap2 mereka jadi macam tentera abrahah pula... yang kita kena risaukan ialah keadaan umat islam hari ini... sangat sedih...


Firman Allah S.W.T. dari surah al-Fiil (1-5):

"Apakah kamu tidak memperhatikan bagaimana Tuhanmu telah bertindak terhadap tentera bergajah. Bukankah Dia telah menjadikan tipu daya mereka (untuk menghancurkan Ka'bah) itu sia². dan Dia mengirimkan kepada mereka burung yang berbondong-bondong. Yang melempari mereka dengan batu (berasal) dari tanah yang terbakar. Lalu Dia menjadikan mereka seperti daun² yang dimakan ulat."


Wallahua'lam......

***********************************************************************************

null
[ Telah diedit oleh: czarcam pada 26-09-05 05:53 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For czarcamProfil   Hantar PM kepada czarcam   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-09-05 08:47


ALLAH MAHA BESAR & ADIL

Bookmark and Share

    


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.13497 saat. Lajunya....