Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Usah merungut bila gelap; pasang lampu teranglah ia
-- Peribahasa Jawa

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: atbar1981
Hari Ini: 1
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43128

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 27
Ahli: 0
Jumlah: 27




  Yang Masuk Ke Sini
atbar1981: 1 jam, 25 minit yang lalu
muslimin23: 1 hari, 16 jam, 46 minit yang lalu
z_tornado: 1 hari, 20 jam, 53 minit yang lalu
sarashanee: 8 hari yang lalu
CikIzzah1992: 10 hari yang lalu
Qiamulail: 26 hari yang lalu


Lirik Nasyid
Topik: TUHAN MEMANGGIL


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Lirik Nasyid
    »» TUHAN MEMANGGIL

Please Mendaftar To Post


Oleh TUHAN MEMANGGIL

shoutul_firdaus
Warga Rasmi
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8929
Posting: 8
Dari: Pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 00:00



Tuhan memanggil, ku tidak menyahutnya
Tuhan memanggil , aku mendengar saja
Tuhan memanggil aku, ku sahut sekali - sekala
Tuhan memanggil aku, ku cuba menerimanya.

Tuhan memanggil, ku sahut bertalu - talu
tuhan memanggil, ku jemu menyahutnya
tapi aku memaksa diriku menerimanya
itulah diri aku belum jinak dengan tuhan
aku akan jinakkan dengan bermujahaddah.

lirik dari kumpulan Mawaddah Putera II
(album pertama Mawaddah Putera II )

" Assalammualaikum,

saya membincangkan/meminta pendapat anta/anti tentang lirik lagu ini......



Bookmark and Share

    


  Member Information For shoutul_firdausProfil   Hantar PM kepada shoutul_firdaus   Quote dan BalasQuote

nazirah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.01.2004
Ahli No: 6301
Posting: 43
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 14-05-04 01:02


...

Pada pendapat ana,lirik ni berkaitan dengan kita semua... Dalam sedar tak sedar, panggilan Tuhan seringkali kita abaikan....dan buat endah tak endah... Fikir kan, kalau kita tidak menyahut panggilan dari Allah, bagaimana nanti jika kita menyahut, bisakah Allah menyahut sahutan kita??

BAgus la lirik ni...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nazirahProfil   Hantar PM kepada nazirah   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 01:25


lirik ni best.. dari kecik kaze dah dgr..

emm.. asal lagu ni nadamurni yg bawak..

tajuk: Diri Seorang Hamba

Diri Seorang Hamba

Tuhan memanggil ku tidak menyahutnya
Tuhan memanggil aku mendengar saja
Tuhan memanggil aku, ku sahut sekali-sekala
Tuhan memanggil aku, ku cuba menerimanya

Tuhan memanggil ku sahut bertalu-talu
Tuhan memanggil ku jemu menyahutnya
tapi aku memaksa diriku menerimanya
itulah diri aku belum jinak dengan Tuhan

aku akan jinakkan dengan berkelana 2x

---
beza: mujahadah / berkelana

:: nnti ada masa kaze buat link file lagu ::

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

shoutul_firdaus
Warga Rasmi
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8929
Posting: 8
Dari: Pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 23:30




sebenarnya lirik lagu ini menyedarkan kita tentang kebesaran Allah S.W.T dan supaya kita sentiasa cuba mendekatkan diri kepadaNYA.

Salam Mawaddah

Bookmark and Share

    


  Member Information For shoutul_firdausProfil   Hantar PM kepada shoutul_firdaus   Quote dan BalasQuote

NasSiouS
Warga Rasmi
Menyertai: 04.05.2004
Ahli No: 8773
Posting: 3
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 16-05-04 22:01



rabbani akan memperbaharui melodi lagu ini untuk album kompilasi terbarunye
insyaallah...ana dah dengar dah
dapat kan

salam rindu tuhan dari ana

Bookmark and Share

    


  Member Information For NasSiouSProfil   Hantar PM kepada NasSiouS   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-05-04 01:24


Quote:
rabbani akan memperbaharui melodi lagu ini untuk album kompilasi terbarunye
insyaallah...ana dah dengar dah
dapat kan



wa ni yg nak sgt dgr ni.. he..

bg NasSiouS macamana? ok?
melodi lagu cane ek? dirancakkan ke?
rasa elok melodi slow can lagu kerlipan cinta..

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

syurga_ik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 309
Posting: 195
Dari: Australia

australia  


posticon Posting pada: 29-06-04 14:47


pada ana lagu ni meninsafkan kite... pertama kali ana dengar lagu ni sungguh menyentuh...
ana harap mawaddah akan meneruskan perjuangan mempromosikan Tuhan..

-----------------
salam ukhwwah wa mahabbah fillah lakum

Bookmark and Share

    


  Member Information For syurga_ikProfil   Hantar PM kepada syurga_ik   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-06-04 01:35


em ikim.fm tu ari ada pasang lagu rabbani bawak lirik ni.. ok la juga, tp suka rentak yg lama juga la.. lebih meresap

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

Mohdsafwan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15630
Posting: 29
Dari: kk

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-04-05 23:06



lagu ni memang best, terutama yang dibawa oleh asri nadamurni. kalau tak silap saya kumpulan the zikr ada bawa lagu ni dalam versi inggeris tapi rentak tak sama. lagu Allah is caling.


Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdsafwanProfil   Hantar PM kepada Mohdsafwan   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 23-06-12 23:30


Salam..boleh tak sesiapa yang ariff tentang lirik nasyid ni ceritakan sikit maksud disebalik lirik ni..=)

Tolong ye..


-----------------
Manchester United Truly Fans


Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 24-06-12 00:13


wow..post lama d bawa kembali.

erm..untuk solskjaer...lirik tu anda boleh baca dan hayati sendiri, malah perdengarkannya sendiri dengan carian d internet, insyaAllah paham. roughly ia mnceritakan tentang seseorang yang berada dalam kelalaian, tapi sebenrnya Allah sering mmanggilnye..memanggil d sini tak bemaksud alla panggil secara zahirnye tapi macam-macam cara pnggilan atau dengan kata lain seruan ke arah mengingati dan mentaati ALlah, contoh seruan azan dan printah solat. seruan tu saban masa berlaku, kita saja sebagai manusia kadang dan mungkin selalunya lalai. dek kerana leka dengan dunia seruan tu kita abaikan. tapi diakhir lirik ada keazaman disebutkn untuk dirinya menjinakkan diri dengan tuhan yang bmakna mungkin ia telah sedar diri dan mula insaf dengan apapun cara selain berkelana or mujahadah, janji kembali kepada mentaati Allah..wallahu a'lam


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.096037 saat. Lajunya....