Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Fungsi jangkaan bukanlah meramalkan masa depan, sebaliknya jangkaan mencipta masa depan itu sendiri
-- W W Wagar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 20
Ahli: 0
Jumlah: 20




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 25 hari yang lalu
izdham: 34 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 44 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: banyak kawan wanita,tapi masih lagi mencari


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» banyak kawan wanita,tapi masih lagi mencari

Please Mendaftar To Post


Oleh banyak kawan wanita,tapi masih lagi mencari

deen
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2827
Posting: 25
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 06-05-04 22:52


A,kum...kepada anda-anda sumer ,di sini saya ingin meminta pendapat tentang kemusykilan yang terjadi pada kawan saya...harap dapat respon yang baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For deenProfil   Hantar PM kepada deen   Pergi ke deen's Website   Quote dan BalasQuote

cadetofficer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.04.2004
Ahli No: 8275
Posting: 129
Dari: LENGGONG

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-05-04 10:10


deen lupa nak nyatakan apa masalahnya. tajuk saja x memadai.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cadetofficerProfil   Hantar PM kepada cadetofficer   Pergi ke cadetofficer's Website   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 07-05-04 12:24




ntahnya...


ok one more time, the question plz?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

maryamjameelah
Warga Rasmi
Menyertai: 29.02.2004
Ahli No: 7638
Posting: 12
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-05-04 18:36


lorrrrr..kesianyerrr..kwn awek tuh laki ker pompuan arr deen...

[email protected]


-----------------
hidup biar lepak asal result gempak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For maryamjameelahProfil   Hantar PM kepada maryamjameelah   Quote dan BalasQuote

muslimah88
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8041
Posting: 40
Dari: BuMi BeRtUaH

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-05-04 18:58


Quote:

On 2004-05-07 10:10, cadetofficer wrote:
deen lupa nak nyatakan apa masalahnya. tajuk saja x memadai.


Betul tuu cadetofficer,tajuk yg deen tulis tu tak cukup lah, tapi ana nak nyatakan skit lah kat sini mungkin belum ade yang betul2 sesuai dengan jiwa kawan deen tu.Mungkin dia nak mencari yang betul2 serasi dgn diri die tu..mane lah kita tahu kot2 dalam ramai2 kawan perempuan yang die kenal tu ade salah sorang yang akan tersangkut. Cuma mase ajer yang menentukan nyer...ok lah. Mintak maap kalau pendapat ana tak boleh pakai....wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah88Profil   Hantar PM kepada muslimah88   Pergi ke muslimah88's Website   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 07-05-04 19:46




pendapat saya ek...
dlm islam ada tak istilah special girlfrenz? xde kan?
yg ada, bertunang je la. so... selagi x 'chup' (@btunang) mana2 srikandi nak wat isteri, bg saya xkesah le dia ada bape 'kawan perempuan' pun!
tapi saya xmaksudkan 'kwn pmpn' tu sama dgn 'girlfriend' yg boleh dibawa kehulu kehilir ek.

wallahu'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 08-05-04 10:37


Berkawan biar 1000, bermusuh mesti dicari.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 08-05-04 12:41


insyallah ada yang menanti dan semua serahkan pada suratan ilahi cuma kita jangan berhenti berusaha, wassalam

-----------------
akal setipis rambutnya tebalkan dengan ilmu,hati separuh kaca kuatkan dengan iman,perasaan selembut sutera hiasilah dengan akhlak............................
hadapilah&#

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

cadetofficer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.04.2004
Ahli No: 8275
Posting: 129
Dari: LENGGONG

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-05-04 13:15


MENCARI ni kena sabar.orang yg betul2 mencari cara betul dan ikhlas x terburu-buru. dugaan banyak, especially kalau hati pun dah berkenan.

dah berjumpa pun kdg2, x bleh 'ikat'. example sangkut kat tunang org.

bersabar dlm pencarian. itulah sikap saintis!

Bookmark and Share

    


  Member Information For cadetofficerProfil   Hantar PM kepada cadetofficer   Pergi ke cadetofficer's Website   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 08-05-04 19:27


Quote:

On 2004-05-08 13:15, cadetofficer wrote:
MENCARI ni kena sabar.orang yg betul2 mencari cara betul dan ikhlas x terburu-buru. dugaan banyak, especially kalau hati pun dah berkenan.

dah berjumpa pun kdg2, x bleh 'ikat'. example sangkut kat tunang org.

bersabar dlm pencarian. itulah sikap saintis!





waa.... ada saintis sini!! patut le cadet ni terror semcm jwb teka teki...xpe2, insya-Allah yukimura akan ikut jejak langkah kadet!



Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

cadetofficer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.04.2004
Ahli No: 8275
Posting: 129
Dari: LENGGONG

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-05-04 20:57


huh, trima kasih lah yukimura puji saya.... dah senyum sorang2 saya kat cc ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cadetofficerProfil   Hantar PM kepada cadetofficer   Pergi ke cadetofficer's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 08-05-04 22:26



em.. ada jodoh x ke mana..
he.he..
just keep on yg satu.. masing2 mesti ade sifar jujur..tolak-ansur..
feninn skit title lain. isi yg diposting lain..
ops.. x pe laa ekk..

-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-05-04 11:39


banyak kawan wanita,tapi masih lagi mencari

'sound mcm playboy je"heheheh,gurau je

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

insan_terhina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7185
Posting: 27
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-05-04 11:39


..
erhmm sedap nya mulut...
dah makan banyak lada ker ..
sori..
erhm jangan banyak memilih.. bahaya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_terhinaProfil   Hantar PM kepada insan_terhina   Pergi ke insan_terhina's Website   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 21-05-04 11:52






tapi tabiat saya, mmg saya kalau beli barang pe pe mesti pilih lama... biasanya pilih lama tapi beli satu jer. sama le kot konsepnya dgn masa nak cari soulmate. bukannya memilih tp nak cari "the right girl" yg boleh kasi special feeling kat kita, yg faham hati kita, yg... sedaerah dgnnya lah ( ish kejiwangan la pulak! )




Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

insan_terhina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7185
Posting: 27
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-05-04 17:20


...
erhm what ever lah...
janji awak bahagia kan..
saya alhamdulillah bahagia dah.. erhmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_terhinaProfil   Hantar PM kepada insan_terhina   Pergi ke insan_terhina's Website   Quote dan BalasQuote

miss_arin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8931
Posting: 288
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-05-04 21:00


sanada yukimura..semoga jumpa org yg di cari..

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_arinProfil   Hantar PM kepada miss_arin   Pergi ke miss_arin's Website   Quote dan BalasQuote

azi
Warga Rasmi
Menyertai: 24.05.2004
Ahli No: 9147
Posting: 12
Dari: KL

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-05-04 23:49


..
masalah kawan kau ker masalah kau din?

Bookmark and Share

    


  Member Information For aziProfil   Hantar PM kepada azi   Quote dan BalasQuote

Katakpisang
Warga Rasmi
Menyertai: 07.05.2004
Ahli No: 8841
Posting: 9
Dari: BumI ALLAH

Perak  


posticon Posting pada: 25-05-04 02:18


erm... banyak kawan tapi masih mencari.. biasalah nak cari permata dicelahan kaca memang susah.. maka berusahalah ingat janji Allah pompuan yg baik untuk L yang baik.. erm
P yg baik untuk L yang baik.....

ws

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KatakpisangProfil   Hantar PM kepada Katakpisang   Quote dan BalasQuote

deen
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2827
Posting: 25
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 27-05-04 16:11


eh..ye ker tak lengkap...hehe..saya pun sebenarnya tak pasti apa masalah sebenar kawan saya nie...story skit ler,,,erm dia nie jenis yang romantik kot....sampaikan ghamai tangkap awek tangkap lentok tapi bila awek ajak couple..."just kawan" itulah alasan dia...so.....any komen again

Bookmark and Share

    


  Member Information For deenProfil   Hantar PM kepada deen   Pergi ke deen's Website   Quote dan BalasQuote

afnan_cairo_egypt
Warga Rasmi
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5214
Posting: 8
Dari: Nasr City,Egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 27-05-04 17:30


...
bagi abg afnanlah...lebih baik kita buat solat istikharah..kalau yg dah ada tu,before bertunang, buatlah solat istikharah dulu...moga2 pilihan yg kita buat tu takkan mendatangkan sesalan di kemudian hari..yg tak ada lagi,solat istikharah ni penting utk mengetahui siapa yg bakal jadi suami atau zaujah kita...k..

-----------------
Tuhan!
Engkau tahu rahsia yang kusimpan di hati ini,
Temanilah dan kasihanilah aku hari ini,esok & selamanya,
Dalam kehinaan dan kesendirianku!

Bookmark and Share

    


  Member Information For afnan_cairo_egyptProfil   Hantar PM kepada afnan_cairo_egypt   Pergi ke afnan_cairo_egypt's Website   Quote dan BalasQuote

luhur_7
Warga Rasmi
Menyertai: 08.03.2004
Ahli No: 7839
Posting: 18
Dari: Trengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-05-04 17:58


Cari,jangan x cari..tambah-tambah kalu nak bwat tman hidup,mesti la nak yang terbaik kan?
Semua orang macam tu.
Tapi kekadang manusia ni x terprasan,sbenarnye insan yang di cari-cari tu ada dkat-dkat kita je,cuma mata hati je yang x nampak pasal kabur dengan title "terbaik".Kan?
Kalu nak yang terbaik,diri kita pun mesti jadi yang terbaik.
Cinta datang dengan sendiri,halus dari hati,x nampak dengan mata kasar tapi boleh dirasa oleh hati,yang terpilih untuk merasainya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For luhur_7Profil   Hantar PM kepada luhur_7   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 27-05-04 19:33


Quote:

On 2004-05-27 17:58, luhur_7 wrote:
...Tapi kekadang manusia ni x terprasan,sbenarnye insan yang di cari-cari tu ada dkat-dkat kita je,cuma mata hati je yang x nampak pasal kabur dengan title "terbaik".Kan?
Kalu nak yang terbaik,diri kita pun mesti jadi yang terbaik.
Cinta datang dengan sendiri,halus dari hati,x nampak dengan mata kasar tapi boleh dirasa oleh hati,yang terpilih untuk merasainya...





mcm terjadi kat dlm hidup sendiri je...?

best style mbr deen tu. "just kawan". nak lebih2 kena kawin terus ler... dari bawak anak dara org kehulu kehilir...




Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 27-05-04 19:35


Quote:

On 2004-05-24 21:00, miss_arin wrote:
sanada yukimura..semoga jumpa org yg di cari..



aigato gozaimasu! same to miss_arin too...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 27-05-04 21:36


berkawan biar beribu-ribu....buat bini biarlah satu...


hehehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_peace
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8179
Posting: 149

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 31-05-04 16:17


Posting: 2004-05-27 21:36
--------------------------------------------------------------------------------
berkawan biar beribu-ribu....buat bini biarlah satu...


nurul setuju sangat...siapa pernah tengok criter MY BEST FRIEND WEDDING..erm klau btullah tajuk nyer..psal 2kwn yg lain jantina tp jd bestfren...susah2..ada kaitan ke ngan tajuk nih?? em ada lah skit..nak nasihat jgn bergaul too close lain jantina ygmana ia boleh menyebabkan satu perasaan yg kita sendiri tak jangka...JUST FRIEND, klau pd peringkat awal berkawan dh bgtau x per, klau dah masuk dlm group too close?? apa nak ckp.. perempuan senang tertarik biler lelaki bg perhatian pd diorg..so,bewarelah pd kwn deen.. berhati2 dlm berkawan esp.girls2..ok..

dan pd yg lain..slamat mencari pasangan idup..
x lengkap sebuah keluarga tanpa lelaki dan perempuan juga anak2 yg merapatkan lg ikatan mahligai itu...
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_peaceProfil   Hantar PM kepada nurul_peace   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-05-04 17:58


Quote:

On 2004-05-27 21:36, muslimin23 wrote:
berkawan biar beribu-ribu....buat bini biarlah satu...







Itu memang betul..biarlah kawan ramai2..tapi bila dah jumpa yang berkenan..jangan tunggu lama2..datanglah meminang..yang penting kesetiaan dan kejujuran dalam perhubungan..

Kadang2 dalam tak sedar..kawan baik kita sendiri pun boleh jadi pasangan hidup kita..kalau dah jodoh..pasti bersama...tapi yang penting...jangan terlalu memilih...terimalah dengan seadanya...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

wardah1
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.05.2004
Ahli No: 9167
Posting: 21
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 31-05-04 21:43


kalau dah jodoh tak kemana....
tak yah nak cari-cari sangat, kadang-kadang orang yang dicari dah ada di depan mata.... itulah kata-kata yang saya pinjam dari seorang kawan.
betul atau tak? tepuk dada tanya hati!
apa-apapun, jodoh, pertemuan dan juga perpisahan di tangan Allah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah1Profil   Hantar PM kepada wardah1   Quote dan BalasQuote

urbanlegend
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.04.2004
Ahli No: 8237
Posting: 45
Dari: -

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-06-04 20:01


cari....cari...jgn x cari.....kalo x jumpa, gali....pastu cari gali.....x dpt gak,berserah sajalah...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For urbanlegendProfil   Hantar PM kepada urbanlegend   Pergi ke urbanlegend's Website   Quote dan BalasQuote

annafira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9407
Posting: 204
Dari: Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 13-06-04 02:44




saya nk nyibuk sikit..betul ke:

bkawan biar 1000
bkasih biar 4
setia pd yg 1
yg lain buat spare part

sedap bunyinyer..tapi maknanya tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For annafiraProfil   Hantar PM kepada annafira   Pergi ke annafira's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-06-04 15:30



zaman sekarang...
isteri, tunang, kekasih, girlfriend, teman wanita...
cukup 4 bg lelaki..

*susahnya utk mencari...

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.153112 saat. Lajunya....