Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bangkai akan menarik pemakan bangkai, tong sampah akan menarik sampah. Kebaikan akan menarik kebaikan; keburukan akan menarik keburukan
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shanejohnson
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43101

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 110
Ahli: 0
Jumlah: 110




  Yang Masuk Ke Sini
shanejohnson: 2 hari yang lalu
wadud: 7 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 24 hari yang lalu
muslimin23: 26 hari yang lalu
kasih_kekasih: 30 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: ade tak pelukis yg berbakat kat luar sana


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» ade tak pelukis yg berbakat kat luar sana

Please Mendaftar To Post


Oleh ade tak pelukis yg berbakat kat luar sana

mahfuz_lutffy
Warga Rasmi
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8610
Posting: 1
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 05-05-04 17:46


sy tengah mencari pelukis2 yg berbakat dan tidak berbakat utk projek komik sy yg berunsur dakwah ok sila hubunggi sy secepat munkin tidak kira wanita atau lelaki ok wasalamz


-----------------
hidup dan matiku hanya krn Allah Taala

Bookmark and Share

    


  Member Information For mahfuz_lutffyProfil   Hantar PM kepada mahfuz_lutffy   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 05-05-04 18:01


ana berbakat dalam bidang ni......
berapa gaj....hehehhehehe.....

-----------------
Photobucket

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

alien_desa
Warga Rasmi
Menyertai: 27.04.2004
Ahli No: 8655
Posting: 19

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-05-04 11:30


hm...apa tajuk komik tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alien_desaProfil   Hantar PM kepada alien_desa   Quote dan BalasQuote

AdAwiAh_1210
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 649
Posting: 120
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-05-04 13:56




hihi kalau lukis permpuan muslimah bolehlah...lelaki tak pandai lukis...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AdAwiAh_1210Profil   Hantar PM kepada AdAwiAh_1210   Quote dan BalasQuote

abuzayd
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.04.2004
Ahli No: 8710
Posting: 32
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 08-05-04 14:06


komik...
ana rasa ana boleh tolong..Kalau bakat ana ni disalurkn utk dakwah lebih baik...Inshaallãh ana boleh tolong. Contact ana kalau nk bantuan. 0193946967.(SMS pun ok) Anugerah Allah mmg patut kita salurkn utk dakwah. ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For abuzaydProfil   Hantar PM kepada abuzayd   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 08-05-04 14:51




Alhamdulillah.....bakat dalam melukis?...ana boleh melukis kartun atau apa² dan sekarang jarang melukis tapi banyak menulis terutamanya dalam penulisan khat...kalau nak apa² pertolongan insyaAllah ana hulurkan


::: Islam Dulu, Kini, Selamanya :::

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

rusyd_aiman
Warga Rasmi
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8788
Posting: 9

Pahang  


posticon Posting pada: 09-05-04 17:21


Waalaikumussalam wbt...

Ana boleh melukis tetapi potret la...kalau kartun tu...payah sikit...insyaallah kalau potret tu, boleh lah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For rusyd_aimanProfil   Hantar PM kepada rusyd_aiman   Pergi ke rusyd_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

DarkenX
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.05.2004
Ahli No: 8839
Posting: 53
Dari: kedah darul aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-05-04 07:54


Quote:

On 2004-05-06 13:56, AdAwiAh_1210 wrote:


hihi kalau lukis permpuan muslimah bolehlah...lelaki tak pandai lukis...


-------------------------------------------------
huhhhhhhhhhhh nak test ker??? tengok saper yang leh lukis??? jangan la nak hina kaum kita semua kat sini hendak menjadi saudara ... kalau macam nie cara saudari.... sendiri mau pikir la ek

Bookmark and Share

    


  Member Information For DarkenXProfil   Hantar PM kepada DarkenX   Pergi ke DarkenX's Website   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 11-05-04 10:54


Quote:

On 2004-05-11 07:54, DarkenX wrote:
[quote]
On 2004-05-06 13:56, AdAwiAh_1210 wrote:


hihi kalau lukis permpuan muslimah bolehlah...lelaki tak pandai lukis...


-------------------------------------------------

huhhhhhhhhhhh nak test ker??? tengok saper yang leh lukis??? jangan la nak hina kaum kita semua kat sini hendak menjadi saudara ... kalau macam nie cara saudari.... sendiri mau pikir la ek
[/quote]null

Apa la tuan hamba DarkenX ni... tuan hamba salah cara baca msg dari saudari tu. Mungkin hamba boleh tolong.....apa yang dimaksudkan olehnya ialah dia reti lukis muslimah(perempuan) dan tak reti lukis lelaki ^_^x

Hamba pun mungkin boleh tolong dalam bidang ni kerna sebelum ini hamba hanya melukis diatas badan orang dengan munggunakan pedang hamba ...emoh emoh ^_^x

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

AdAwiAh_1210
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 649
Posting: 120
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-05-04 15:57




Quote:
huhhhhhhhhhhh nak test ker??? tengok saper yang leh lukis??? jangan la nak hina kaum kita semua kat sini hendak menjadi saudara ... kalau macam nie cara saudari.... sendiri mau pikir la ek





masyaAllah..
mcam mana boleh tersalah faham ni..ana langsung tak berniat nak memperlekehkan org lain..tak kiralah kaum adam atau hawa pun..apalagi menghina..na'uzubillah... bukan maksud mengata lelaki tak pandai lukis..tapi saya ni yg pandai lukis muslimah je..sbb saya tak pandai lukis muslimin..

apa pun terima kasih buat saudara kens2005 kerana faham maksud sebenar ana..terima kasih kerana tolong jelaskan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AdAwiAh_1210Profil   Hantar PM kepada AdAwiAh_1210   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 16-05-04 21:33


projek komik cemana tuh?? untuk ukhwah ke siapa?

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 09-01-06 11:58



    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 12:03


/

cantik gambar nta lukis..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 13:15


emm..cantik:)

pandai lukis juga...kartun ada jugak sikit-sikit...
tapi tak taulah untuk ni...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

airah77
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20959
Posting: 158
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 13:52


pandai lukis batik saja....lain..lain boleh jugak...sebab memang buat kerja tu setiap hari....tapi bab lukis saja yang ana expert lain-lain hancur...he..he..he.

Bookmark and Share

    


  Member Information For airah77Profil   Hantar PM kepada airah77   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 01-03-06 16:28


/

ini karya ana yang terbaru


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

nabilla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11595
Posting: 85
Dari: UiTM

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-06 15:23


lukis komik.. animation...saya memang minat tentang lukisan tak kira komik atau yang lain

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabillaProfil   Hantar PM kepada nabilla   Pergi ke nabilla's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.107926 saat. Lajunya....