Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya, jika kamu orang-orang yang beriman.
-- ali-Imran: 139

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 25 hari yang lalu
izdham: 34 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 44 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Siapa Baca Blues Selamanya?


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Siapa Baca Blues Selamanya?

Please Mendaftar To Post


Oleh Siapa Baca Blues Selamanya?

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-04-04 09:18


siapa antara antum ade bace blues slamenyer....best...kalo antum ade bace,ada satu kolum brader macho....kate dpt tgk care bliau nak sampaikan dakwah kat kaum hawa yg tidak menutup aurat mereka....and dpt juga kite bace respon drpd pembaca2......majalah blues ini bagus utk remaja2...kalo x caye,pinjam kawan punyer dolu,baru komen.....memeng best....adegak dier selit serba sedikit kisah2 pengajaran.....ana bg jaminan magazine ni mmg best...sape yg dah pnah bace,bgla komen .....

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

Naina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.03.2004
Ahli No: 8092
Posting: 41
Dari: Neither here nor there

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-04-04 11:30


Blues Selamanya??memnag best..peminat setia nih..
mst beli..kalu x beli mst pinjam kat kwn..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NainaProfil   Hantar PM kepada Naina   Quote dan BalasQuote

nurul_peace
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8179
Posting: 149

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-04-04 18:20


yup,
sayer peminat setia blues selamanya....
best sgt esp utk golongan cam kiter....
ada baik dan buruk gaks...
tapi cam banyak baik jer...

x kan miss satu pun

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_peaceProfil   Hantar PM kepada nurul_peace   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 26-04-04 18:20




kih kih kih


saya xminat le blues2 ni. hidup mau cool, wat pe nak blues pulak?
*tapi saya suka kaler blue




Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

nurilyana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4815
Posting: 142
Dari: Alor Setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-04-04 20:16



Blues Selamanya besh...
skali tengok mcm komik biasa..
tp islamik dan byk manfaat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilyanaProfil   Hantar PM kepada nurilyana   Pergi ke nurilyana's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 29-04-04 20:21


ada baca juga..cara dia si,ple dan selamba....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

soutulqalbi
Warga Rasmi
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8504
Posting: 4
Dari: Bumi Allah

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 05-05-04 23:36


Baca jugak. Tklah peminat mjlh tu. Tp klu kwn beli baca jugak. Niat brader macho tu baik. Saya sokong, tp laser sangat. Menegur dan berdakwah mestilah secara berhikmah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For soutulqalbiProfil   Hantar PM kepada soutulqalbi   Quote dan BalasQuote

murnirah
Warga Rasmi
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8450
Posting: 20
Dari: bumi ALLAH yang indah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-05-04 23:52


Assalamu'alaikum..ana pun bleh dikatakan di antara peminat blues selamanyer..tapi xde la setia sangat..beli pun kekadang jer..paling ske, 17 n life, sebab katun die cantik.. biasa la, semua perkara ade baik, ada buruknya.. niat brader macho tu baik tapi agak ganas..menyiat-nyiat kalbu sape yang membacanya..tapi bagus gak, bleh menginsafkan dan membuatkan diorang yang x malu tu menjadi malu..wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For murnirahProfil   Hantar PM kepada murnirah   Quote dan BalasQuote

sufi_suci82
Warga Rasmi
Menyertai: 01.12.2003
Ahli No: 5414
Posting: 6
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 15-05-04 18:58


....
Ermmmm....ana pun peminat majalah tu...
setiap 2 kali sebulan mesti tak miss...
Nak baca kolum helo bebeh oleh brother macho..
mmg best....suker tgk diorang yg tak suka brother macho tu balas dgn pendapat diorang tu...nak tergelak pun ader

Bila brother macho balas balik mesti diorang malu dan terkena......apa2 pun cara yang diguna ana harap usaha ini mendapat keredhaan Allah......



Bookmark and Share

    


  Member Information For sufi_suci82Profil   Hantar PM kepada sufi_suci82   Pergi ke sufi_suci82's Website   Quote dan BalasQuote

sufi_suci82
Warga Rasmi
Menyertai: 01.12.2003
Ahli No: 5414
Posting: 6
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 15-05-04 18:58


Kembali...

Wahai Tuhan yang maha pemurah
Terangilah ku dengan nur imanmu
Hanya Kau tempat ku berserah
Mohon maghfirah di dalam syahdu

Wahai Tuhan yang maha pengasih
Ampunilah segala dosaku
Laksana bumi di laut memutih
Hanyut di telan gelombang nafsu

Hari - hari yang telah aku lalui
Ingin ku tinggalkan terus bersemadi

Ingin aku kembali kepada fitrah insani
Tak sanggup ku jelajahi rimba duniawi
Bebaskanlah diri ku dari di belenggu
Dosa noda nafsu durjana

Terimalah taubat ku Ya Allah
Bimbinglah daku ke jalan redhaMu
Moga sinarMu terangi hidupku
Di dalam kegelapan

Aku kan kembali padamu Rabbi
Mengadap Mu Ya Rabbulizzati
Segala ketentuan ku pasrahkan
Di hujung penghayatan

Wahai Tuhan yang Maha Pemurah....





[ Posting ini telah di edit oleh: sufi_suci82 pada 2004-05-15 19:05 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufi_suci82Profil   Hantar PM kepada sufi_suci82   Pergi ke sufi_suci82's Website   Quote dan BalasQuote

mubtasimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1619
Posting: 40
Dari: Makkah

saudiarabia  


posticon Posting pada: 19-05-04 20:10


ana pun baca jugak...brader macho tu...erm...bagus,,mempunyai niat yg baik...insya Allah kalau niat dia selari ngan cara dia yg baik..akan berjaya method dakwah dia tu..ana suka baca pendapat2 diorang,,,macam2 boleh kita tau ...apa yg kaum hawa rasa bila bertudubg,,,bila tak bertudung...sebab mengapa mereka tak bertudung..boleh jadi input yg baik untuk kita dekati kaum hawa yg tak bertudung ni...lagi satu,lagi bagus kan kalau kita yg ada basic agama ni( insya Allah ) try bagi komen dan pendapat...itu pendapat ana lah...pendapat lain?...wallahu a'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mubtasimahProfil   Hantar PM kepada mubtasimah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 19-05-04 21:44


hehehehehe....

ade jugak ye orang yang bace buku tu..saye ingat kan dalam ukhwah ni saye sorang je yang bace buku tu...sebab tu la tak berani buat topik can nie....

memang best pun brader macho tu..lebih lagi mengenai isu bungkus membungkus....panas beb telinga bila bace...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

insan_terhina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7185
Posting: 27
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-05-04 11:22


...
erhm lama benor tak masuk laman ni..
sori ahh sibuk..
erhmm... pasal blues selamanya duluada baca..
skang dah kurang ahh...
tak da masa, tak duit.. ( hehehe )
banyak agi yang nak kena beli..


Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_terhinaProfil   Hantar PM kepada insan_terhina   Pergi ke insan_terhina's Website   Quote dan BalasQuote

zilal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 319
Posting: 317
Dari: btGajah~alorSetaq

Perak  


posticon Posting pada: 21-05-04 15:50




erkk ingatkan cerpen blues selamanya yg saudari ain_filzah tulis kat ruangan cerpen ukhwah.com nih...
Rupe²nye majalah ek...
Kalo cerpen tuh zilal br jer abes bace sat ni...
Tp kalo majalah tu..erkk rase mcm xpenah terbace plak...best ker..?
Actually jarang beli majalah/komik nih...


Bookmark and Share

    


  Member Information For zilalProfil   Hantar PM kepada zilal   Pergi ke zilal's Website   Quote dan BalasQuote

fuqaha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.12.2003
Ahli No: 6026
Posting: 66
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-05-04 02:30



bila baca komik tu, suke tengok kartu lawak die je...tak larat nak bermain dengan persaan bila baca yg criter panjg2 tu...

-----------------
belajar menghargai sesuatu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fuqahaProfil   Hantar PM kepada fuqaha   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 22-05-04 07:47



Ya ana pun pernah membaca mengenai ruangan Brader Macho dalam majalah tu.. dan komen pula ada yang negatif dan ada yang positif...
dalam hal ni, ana setuju dengan komen seorang peminat majalah itu...
antara ayatnya ialah
"Lelaki pun sama apa yang dia orang basuh motor dekt luar pakai seluar pendek, itu belum kira main takraw kat padang lagi tu.. "

anda faham maksudnya? maksudnya pada artikel itu kebanyakkan pihak menyalahkan kaum HAWA... bagi ana kaum HAWA tidak bersalh sepenuhnya.. bagi ana kesalahan ini secara overall atau sama sahaja...
betul lelaki juga berpakaian seksi (betul ke ayat aku nie) wanita pun ada juga nafsu (betul tak?)
jadi dari situ kita dapat mengetahui yang maslah dalam ruangan Brader Macho tu bukan ditanggung oleh semua pihak....

wassalam
(nukilan bengang -=asyik-asyik kes kaum HAWA jer busan la..=-)
Presiden penguin Sedunia

-----------------

Jom Pakat² Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

aenis
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.05.2004
Ahli No: 9040
Posting: 35
Dari: sri serendah ketereh

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-05-04 21:55


mmg blues tu jiwang sapo yg baco pun mesti yg jenis jiwang karat....kadang 2 tu ader jgk mesej yg berguna...jgn hanyer....baca tak tau erti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aenisProfil   Hantar PM kepada aenis   Quote dan BalasQuote

eda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.04.2004
Ahli No: 8563
Posting: 107
Dari: Di Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-05-04 23:46


...hm edapon suke bace BLUES SLAMENYE..aspecially ruangan brader macho...mmg ayat die pake simple n pedas gak..mudah nk paham..thanx ler pd brad coz die ati eda terbuke nk berbungkus ni...klau tak dulu on off je...

Bookmark and Share

    


  Member Information For edaProfil   Hantar PM kepada eda   Pergi ke eda's Website   Quote dan BalasQuote

nurana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2003
Ahli No: 2561
Posting: 139
Dari: bangi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-05-04 15:42



saya juga salah seorang peminat majalah blues selamanya..paling suka ruangan brother macho..semua komen dia bernas dan baik utk diteladani..kartun2 blues selamanya pun best..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuranaProfil   Hantar PM kepada nurana   Pergi ke nurana's Website   Quote dan BalasQuote

luhur_7
Warga Rasmi
Menyertai: 08.03.2004
Ahli No: 7839
Posting: 18
Dari: Trengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-05-04 18:24


Mmm mmang x dinafikan,
kolum Brother Macho tu mmang best,tapi bila duk jao-jao ni x baca laa,x sampai ati nak psan kat kluarga blikan.
Lain orang lain blalang,lain orang lain plak peel&minat..
Saya cadangkan pada sanada yukimura supaya luangkan masa untuk baca majalah tu,apa orang kata "dont judge a book by its cover"
X rugi mencuba,kalu x cuba tu yang rugi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For luhur_7Profil   Hantar PM kepada luhur_7   Quote dan BalasQuote

redha_ilahi
Warga Rasmi
Menyertai: 28.05.2004
Ahli No: 9211
Posting: 6
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-05-04 22:53


mmg best baca blues tu
kengkadang rasa panas gak telinga baca bab kutuk2 pompuan tuh, tp utk keselamatan umat manusia di muka bumi ni, ana redhakan. lg pun kaum pompuan skang mcm dah jauh terlajak n melampau2. insaflah. assalamualaikum


Bookmark and Share

    


  Member Information For redha_ilahiProfil   Hantar PM kepada redha_ilahi   Quote dan BalasQuote

zahratul_ikhwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4985
Posting: 235
Dari: Chendering

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-05-04 11:30


ana pun minat baca blues nih..
t'utamanya kalau time bacer kat column Brader Macho...
wow...best giler..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_ikhwanProfil   Hantar PM kepada zahratul_ikhwan   Pergi ke zahratul_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

nysa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.12.2003
Ahli No: 5481
Posting: 91
Dari: BuMi

egypt  


posticon Posting pada: 31-05-04 12:20


Quote:

On 2004-05-05 23:36, soutulqalbi wrote:
Baca jugak. Tklah peminat mjlh tu. Tp klu kwn beli baca jugak. Niat brader macho tu baik. Saya sokong, tp laser sangat. Menegur dan berdakwah mestilah secara berhikmah.


tp,sy rasa itula cara utk tegur org yg degil2 nih...sy, pon bkn perfect..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nysaProfil   Hantar PM kepada nysa   Quote dan BalasQuote

ctmuslimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7405
Posting: 334
Dari: Baling

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-05-04 15:04


a'kum... saya pun salah seorg peminat majalah tue... saya minat ruang brader macho tue... bagi saya setiap org patut cuba baca... bkn suruh baca kartun... tapi ringa2kanlah tangan selak halaman hello bebeh tue... bila baca, baru tahu byk pengetahuan, manfaat, pengajaran, teladan dan pedoman yg boleh dijadikan iktibar... biarpun kata2 brader tu agak pedas, tapi itu semua kenyataan... remaja sekarang bkn macam dulu, x reti nak berkias2 nie.. so better straight to the point jer... sapa yg terasa dan cepat nak marah balik tu ( especially kaum hawa la ), nampak sgt dia yg dok buat perkara2 yg brader macho kata tue... saper makan cili, dia la terasa pedas.... xyah kata belum dpt hidayah nak pakai tudung, tapi sendiri mau ingat itu satu kewajipan kita pada tuhan... apa hal kata diri org islam, cintakan allah s.w.t tapi tuhan suruh pakai tudung, xnak?... so renungkanlah... mcm mana yg dikatakan hamba allah yg sebenar2nyer... ws...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctmuslimahProfil   Hantar PM kepada ctmuslimah   Pergi ke ctmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_cahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2003
Ahli No: 3157
Posting: 97
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 31-05-04 15:52


heheheheh..akum...nurul ni pun peminat fanatik majalah blues..mmg x penah miss nyerr la wa cakap sama lu..ari tuh,diorg ada wat promotion kat pesta buku kl...best! murah gilerr buku² kat situ..Aku dia dan volksegen pun ado!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_cahayaProfil   Hantar PM kepada nurul_cahaya   Pergi ke nurul_cahaya's Website   Quote dan BalasQuote

nile_chem
Warga Rasmi
Menyertai: 03.06.2004
Ahli No: 9283
Posting: 10
Dari: Lab Komputer

Selangor  


posticon Posting pada: 04-06-04 18:16


a'kum....
nile jugak merupakan salah seorang peminat blues selamanya dan juga column hellobebeh, tulisan bradermacho.

Banyak perkara yang boleh dijadikan panduan oleh makhluk yang bergelar hawa di situ. walaupun bahasanya agak "kasar", tapi kalau dah sampai kat hati tu, insyaAllah boleh berubah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nile_chemProfil   Hantar PM kepada nile_chem   Pergi ke nile_chem's Website   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 27-07-04 13:38


best ke komik tu lama dah tak baca..sape ader bole pinjam tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

wirdatul_hanani
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7349
Posting: 25
Dari: Paka

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-09-04 12:07




ana memang peminat setia majalah blues untuk selamanya...
best pengisiannya...
boleh menambahkan pengetahuan juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wirdatul_hananiProfil   Hantar PM kepada wirdatul_hanani   Pergi ke wirdatul_hanani's Website   Quote dan BalasQuote

fuyutsuki_azuska
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.09.2004
Ahli No: 11163
Posting: 70
Dari: Kuala Lumpur

japan  


posticon Posting pada: 25-09-04 12:31


saya baca BLUES SELAMANYA tue starting this year... masa dulu ingatkan majalah nie cam ala2 ujang. tp bila sekali saya baca sebenarnya ia amat bermanfaat.

betul lah tue... dalam ruangan brader macho mmg best. walopon celoteh dan komen dia amat pedas tp benar sama sekali. org zaman skrg nie kalo ditego dgn baik bukannya diikut... cuba kalo tego cam pedas sikit pasti mereka akan rasa tercabar...

mjlh tue gak ada mutiara kata, hadis dan sebagainya. sesuai utk golongan remaja utk renungan...

cuma apa yg saya nak komen sini... kartun2 dlm mjlh tue seksi sgt!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fuyutsuki_azuskaProfil   Hantar PM kepada fuyutsuki_azuska   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.130744 saat. Lajunya....