Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Men are born to succeed, not fail.
-- Henry David

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: atbar1981
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43128

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 26
Ahli: 0
Jumlah: 26




  Yang Masuk Ke Sini
atbar1981: 2 hari yang lalu
muslimin23: 4 hari yang lalu
z_tornado: 4 hari yang lalu
sarashanee: 11 hari yang lalu
CikIzzah1992: 13 hari yang lalu
Qiamulail: 29 hari yang lalu


Lirik Nasyid
Topik: pernah dengar tak lagu2 kump 'anak soleh'?


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Lirik Nasyid
    »» pernah dengar tak lagu2 kump 'anak soleh'?

Please Mendaftar To Post


Oleh pernah dengar tak lagu2 kump 'anak soleh'?

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 21-04-04 22:33




Pernah tak dengar lagu2 yang dinyanyikan oleh kumpulan anak soleh..saya beli kaset diorang ari tu..lagu2 dia mmg sedap sangat,dah banyak kali dah saya dengar..mmg tak jemu la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-04-04 23:08


anak soleh.. em.. tak penah kot..
nama group tu Anak Soleh ek, tajuk album ape?
//masuk dlm next month budget beli album hehe

i_shahdamaii boleh tak tulis lirik dia kat sini..
tq

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 22-04-04 15:21


Anak Soleh tu nama group la...mmg rasanya tak terkenal sangat la jugak.saya pun kalo tak beli album dia mmg tak tau langsung ada group nasyid ni...
dalam album tu banyak lagu2 yang tersangat la bestnya...tapi banyak lagu2 yang dinyanyikan dalam bahasa arab la,bahasa melayu pun ader gak...
tajuk album dia..AHIBBULLAH,AHIBBUNNAS...
Salah satu lagu...penah dengar tak lagu Terima Kasih Tuhan yang Mawaddah nyanyi..tapi kali ni group ni nyanyi dalam bahasa arab...mmg tak dapat dinafikan ke'best' an lagu tu...dengar la!!tak rugi...nak tulis lirik cam payah skit la sebab dalam bahasa arab...kalo nak nombor untuk dapatkan album ni saya leh kasi!!Ada ke yang interested?

Bookmark and Share

    


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

nabilah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 996
Posting: 383
Dari: .:Bumi Allah:.

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-04-04 15:36



Eh,ye ke?ada lagu terima kasih tuhan versi arab ye,kalau camtu,nak cari 1 la

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilahProfil   Hantar PM kepada nabilah   Quote dan BalasQuote

SrikandiSejati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8352
Posting: 110
Dari: Malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 22-04-04 23:06




Saya tak pernah dengar kumpulan anak soleh. Kalu lagu anak soleh yg dinyanyikan oleh UNIC saya tahu lah. awak dengar kat ner lagu tu?? penyanyi dia org aper?? kan sekarang banyak kumpulan dari indonesia dan singapura pun dah bertapak di Malaysia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For SrikandiSejatiProfil   Hantar PM kepada SrikandiSejati   Pergi ke SrikandiSejati's Website   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-04-04 23:34


kaze cari dulu.. klu xdapat nanti kaze nak no tu ek i_shahdamaii

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 23-04-04 13:24


Saya pun tak pasti group ni dari mana...rasanya...maybe brunei kot..ntah la tak tau la nak habaq...

Bookmark and Share

    


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

ZaufanTM
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5451
Posting: 66
Dari: Lembah Klang

Selangor  


posticon Posting pada: 14-05-04 10:51


Sebenarnya kump.Anak soleh dr Kuala rompin,Pahang.mmg best lagu-lagunya trutama 'Rasa B'Tuhan' sbb senikata terlalu unik.Lagu ni ada dua versi iaitu bahasa melayu&arab,Air mata(arab), Terima kasih Tuhan(arab),Ya Rasulullah ya mustofa, love&care, masyarakat contoh dsbnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ZaufanTMProfil   Hantar PM kepada ZaufanTM   Quote dan BalasQuote

Shoutul82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.05.2004
Ahli No: 8766
Posting: 103
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 14-05-04 23:45




Album Anak Soleh memag album first class. Saya dah dengar banyak kali. Yg paling best lagu rasa berTuhan. Memang lagu tu menyentuh hati ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shoutul82Profil   Hantar PM kepada Shoutul82   Quote dan BalasQuote

yuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26939
Posting: 130
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 15:38


tapi sayang... selalu saja di pihak mereka ada rintangan dalam mempromosikan TUHAN... terutamanya mereka yang tak senang melihat manusia menyelamatkan manusia yang lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yuhadaProfil   Hantar PM kepada yuhada   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.095324 saat. Lajunya....