Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa-apa yang terjadi pada kita hari ini adalah hasil tindakan kita pada masa lalu
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 28
Ahli: 0
Jumlah: 28




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 16 jam, 48 minit yang lalu
muslimiman: 15 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 16 hari yang lalu
nur_tinta: 22 hari yang lalu


Rawatan Tradisional
Topik: MENYERIKAN MUKA


Carian Forum

Moderator: Administrator, Meow
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Rawatan Tradisional
    »» MENYERIKAN MUKA

Please Mendaftar To Post


Oleh MENYERIKAN MUKA

SrikandiSejati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8352
Posting: 110
Dari: Malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 20-04-04 23:00




Ini adalah petua untuk sesiapa yg mempunyai masalah kulit kering....

Utk mengatasi tompok-tompok putih pada kulit muka akibat cuaca panas, bersihkan muka dengan air suam. Kemudian sapukan madu yg sudah dimasak(suam) pd kulit muka dgn menggunakan jari tangan. (jgn guna jari kaki lak hehehe) Urut atau gosok perlahan-lahan spy meresap dan biarkan lebih kurang setengah jan. Bersihkan dengan air suam terlebih dahulu sebelum dibilas dengan air bersih. (nie kira macam mask ler...) Amalkan selalu. InsyaAllah korang akan puas hati...



Bookmark and Share

    


  Member Information For SrikandiSejatiProfil   Hantar PM kepada SrikandiSejati   Pergi ke SrikandiSejati's Website   Quote dan BalasQuote

khuwailid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5241
Posting: 139
Dari: marakka, mareisha

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 21-04-04 13:00



nak tanya sket, kalo madu tu kita kene msk atas api ker? tak ke hangus kalo masak. cuba terangkan cara utk msk madu tu.

-----------------
Mirai e mukatte yukkuri to aruite yukou...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khuwailidProfil   Hantar PM kepada khuwailid   Pergi ke khuwailid's Website   Quote dan BalasQuote

SrikandiSejati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8352
Posting: 110
Dari: Malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 22-04-04 09:14




mmm... ok...
kalu nak masak madu tu, api kena perlahan..
tambah pulak, jgn sesekali masak madu ketika sedang marah hehehee... sat gi soheh punya madu tu hangus... pas tu, jgn pulak dah masak madu tue, terus bubuh kat muka... sat gi dari nak hilangkan tompok putih, naik pulak tompok merah, kemudian bertukar hitam... Kan susah...
Jangan risau lah... madu tu takkan hangus kalu guna api yg perlahan...
slamat mencobaaaa.....



-----------------
SrikandiSejati

Bookmark and Share

    


  Member Information For SrikandiSejatiProfil   Hantar PM kepada SrikandiSejati   Pergi ke SrikandiSejati's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-11-04 14:11



ana nak bagi satu petua paling senang & mujarab.
senang aje, sentiasa pastikan anda dalam keadaan berwudhuk. banyak kelebihannya........selain dapat membersihkan wajah. semua jenis kulit selamat dipakai!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 10-11-04 14:52


kalau nak berkesan kenalah berwuduk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

halawatuliman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.01.2004
Ahli No: 6609
Posting: 346
Dari: bumi nan indah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-11-04 15:28




sapu madu ngan selalu berwudhu' ye..TQ
tapi ada petua,jgn lap air wudhu' tu...
biarkan ia kering dengan sendiri..banyak kelebihannya...

-----------------
..(",)..Allahumma Jammilna Bil 'afiah Wassalamah..(",)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halawatulimanProfil   Hantar PM kepada halawatuliman   Pergi ke halawatuliman's Website   Quote dan BalasQuote

warsha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.10.2004
Ahli No: 12144
Posting: 129

Pahang  


posticon Posting pada: 15-11-04 02:39


btul tue!
thats the best way

Bookmark and Share

    


  Member Information For warshaProfil   Hantar PM kepada warsha   Quote dan BalasQuote

ainnurwardah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.07.2003
Ahli No: 2628
Posting: 67
Dari: Utec

PulauPinang  


posticon Posting pada: 23-11-04 01:49


ana sokong..
amalkan kedua-duanya...
mmg mujarab...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainnurwardahProfil   Hantar PM kepada ainnurwardah   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-05 10:31


kalau utk kulit bminyak plak mcm mane yer..

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 29-03-05 14:03


yelah, kulit sensetif cam ner pulak... kena matahari dah merah, mengelupas, berminyak...tah ler... semua ader kot... kdg malaes nak jaga pulak jadinyer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

amy_5803
Warga Rasmi
Menyertai: 10.03.2005
Ahli No: 15017
Posting: 14
Dari: wp labuan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 14:50


bangun pagi gosok gigi jangan lupa cuci tangan dulu ngan sabun bersih2 than cuci muka dari dagu ke dahi sebanyak 3 disertai dengan selawat keatas nabi sebanyak 3x.. trylah testla cubalah kk


Bookmark and Share

    


  Member Information For amy_5803Profil   Hantar PM kepada amy_5803   Quote dan BalasQuote

ecyberzam
Warga Rasmi
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12121
Posting: 12
Dari: Pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 14:56



Madu ni memang makanan yg baik... Kalu korang semua nak tau, madu ni adalah satu2nye makanan yg tak akan basi sampy bile2. sy dapat ni dalam majalah mastika keluaran terkini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ecyberzamProfil   Hantar PM kepada ecyberzam   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-04-05 09:54


Tahajjud banyak2

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 26-04-05 12:07


lihat mukaku...berserikan...........

-----------------
ku lihat,ku dengar & ku rasa,
ku hirup,ku hayati & ku sedar,
hanya satu keinginanku,
Wasatiah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-04-05 12:41


mcm iklan apa yer ???

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-08-05 18:27


assalamualaikum...

selain mandi bunga dan petua2 di atas...ada lagi tak petua untuk menaikkan seri muka?harap2 ada lah ye

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-08-05 01:13


ermmmmm..bagus betul..
boleh cuba ni!!! :-D

lagi petua wajah berseri2..
selalu ambik/brada dalam wudhuk dan senyum sokmo!!!
peace to all..
[ Telah diedit oleh: anis_najihah pada 03-08-05 01:16 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-08-05 04:06


betul juga kan..insyaALLAH dalam usaha untuk sentiasa berada dalam keadaan berwudhu'...semoga diberi kekuatan oleh ALLAH

terima kasih...anyway

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 02-09-05 23:19


Senang saja cakap...malas nak buat r...
Wuduk xpela... nak masak madu plk!


-----------------
Photobucket - Video and Image Hosting
[ Telah diedit oleh: Shahida09 pada 02-09-05 23:21 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 05-09-05 13:53


Makan lah kuih seri muka bebanyak... gurentee SERI without make-up... punya!!!

ambil, air semayang bebanyak... insyaallah... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

love_fillah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15161
Posting: 88
Dari: bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-09-05 14:45


bismillah walhamdulillah..

banyak sangat petua ni...bagus memanglae bagus...tapi...nak buat tu payah...
hehehe...tapi ilmu yang kita tahu kenalah amal ek...nanti jadi sia-sia

striv e4 mardhatillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For love_fillahProfil   Hantar PM kepada love_fillah   Pergi ke love_fillah's Website   Quote dan BalasQuote

love_fillah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15161
Posting: 88
Dari: bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-09-05 14:45


bismillah walhamdulillah..

banyak sangat petua ni...bagus memanglae bagus...tapi...nak buat tu payah...
hehehe...tapi ilmu yang kita tahu kenalah amal ek...nanti jadi sia-sia

strive 4 mardhatillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For love_fillahProfil   Hantar PM kepada love_fillah   Pergi ke love_fillah's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 08-09-05 15:40


banyak membaca al-quran.

amalkan baca surah Yusoff.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

ifti_hanan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10965
Posting: 166
Dari: di sinilah 'ana'

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-09-05 21:39


alhamdulillah..banyak baca al-quran..berkat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ifti_hananProfil   Hantar PM kepada ifti_hanan   Quote dan BalasQuote

nashrin
Warga Rasmi
Menyertai: 02.12.2005
Ahli No: 20640
Posting: 16
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 09:13


macam iklan tummitrim saja..."lihat perutku..rampingkan.."hahhah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nashrinProfil   Hantar PM kepada nashrin   Quote dan BalasQuote

afza_firzanah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.08.2005
Ahli No: 18554
Posting: 50
Dari: bumi Ilahi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-12-05 11:55


nak serikan muka..
erm...
sentiasa dalam keadaan berwudhuk...
juga sll la membaca Al Quran..
insya Allah..
dan jangan lupa senyum selalu ;-)...tapi jangan senyum pada yang tidak berkaitan sudahla ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For afza_firzanahProfil   Hantar PM kepada afza_firzanah   Quote dan BalasQuote

afiena
Warga Rasmi
Menyertai: 13.02.2006
Ahli No: 22658
Posting: 4
Dari: kustem,terengganu

Selangor  


posticon Posting pada: 15-02-06 10:28


saya ada satu petua. tapi tak tau la Kalau boleh pakai ke tak. saya dapat dr ayah. kulitnye bersih saja. katanya ambil limau nipis, gosok kat muka. pedih la sikit. tapi hasilnya sangat bagus. yang tak berapa eloknya, takut kulit muka tu jadi nipis. sebab limau nipis tu kan berasid.
ada lagi 1 tu, dapat dr buku, beras, kita goreng tanpa minyak. sampai warnanya coklat kehitaman. lepas tu, tumbuk sampai lumat. kemudian, perah limau nipis. tepekkan kat muka. masa kita pakai kat muka tu, kita mungkin dengar bunyi macam benda mengelupas, dalam pada masa yang sama, muka kita akan rasa gatal2. masa tu, dia tengah menyerap minyak kat muka kita. lepas beberapa minit, basuh muka tu. cuba rasa kulit kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For afienaProfil   Hantar PM kepada afiena   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 15-02-06 12:22


Assalamualaikum saya pula...........

1).basuh muka lepas tu pakai toner..........
2)selalu pastikan diri mu sentiasa dalam keadaan BERWUDUK
3)ISTIQAMAH bila melakukan step1 &2

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

britaniasky
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17549
Posting: 93
Dari: terengganu

lithuania   avatar


posticon Posting pada: 19-02-06 20:04


senyum la selalu. baru la nampak seri muka awak tu... kalau pakai toner segeleng pun... asyik masam semacam saja tak jadi juga... tapi jangan la senyum tak kena tempat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For britaniaskyProfil   Hantar PM kepada britaniasky   Quote dan BalasQuote

SharilAdhar
Warga Rasmi
Menyertai: 21.02.2006
Ahli No: 22871
Posting: 2
Dari: K.Lumpur

iraq  


posticon Posting pada: 21-02-06 15:35


erm... ambil pucuk daun jambu batu, tumbuk sampai lumat dan buat masker. Untuk para isteri jangan sampai suami tak kenal dahler ye :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For SharilAdharProfil   Hantar PM kepada SharilAdhar   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.123109 saat. Lajunya....