Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain daripada-Nya. Hanya kepada-Nya aku bertawakkal.
-- at-Taubah: 129

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 72
Ahli: 0
Jumlah: 72




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Siapa suka melukis?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Siapa suka melukis?

Please Mendaftar To Post


Oleh Siapa suka melukis?

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 19-04-04 13:44


sajer nak kenal

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

Salman_Alfarisi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.12.2003
Ahli No: 5667
Posting: 122

Selangor  


posticon Posting pada: 19-04-04 14:05


saye suke gak... tapi dulu2la... suke lukis gbr orang.. tapi pelik.. muke sendri takleh lukis.. lukis sesaje jer... tapi tak simpan pun... pastu buang.. hehe... suke gak lukis gbr pemandangan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Salman_AlfarisiProfil   Hantar PM kepada Salman_Alfarisi   Pergi ke Salman_Alfarisi's Website   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-04-04 14:10





ana tak suka melukis....
tapi yang peliknya, ana memang suka tengok lukisan...apatah kalau ianya mengambarkan suasana alam....
alahai tenangnya rasa di hati...


p/s: boleh 'adik paku' (kasar ke bunyi nama ni..?) tolong lukis kat akak pemandangan kat tepi air terjun..? siap lukis...pos pada akak erk....
he...he.....gurau jer dik....



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 19-04-04 14:14


pasal akak sumer bleh!bleh blah....hehehehe gurau jer!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

adneen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5952
Posting: 75
Dari: kelantan

iran   avatar


posticon Posting pada: 19-04-04 18:47




Suke lukis-lukis..tapi untuk tatapan sendiri jer..selalunya ana lukis2 bile ngantuk dlm kelas..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adneenProfil   Hantar PM kepada adneen   Pergi ke adneen's Website   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-04-04 21:28


dulu suka sangat...adalah jugak bakat tu..tapi sejak masuk ipta,dah tak sempat nak melukis... bakat tu dah terpendam je...lagipun,malu nak tunjuk org...utk tatapan sendiri je...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

soujiroseta
Warga Rasmi
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6450
Posting: 15
Dari: MCIIUM PJ

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-04-04 09:01


suka jugak...... selalunya lukisan dua dimensi macam segiempat, segitiga dan bermacam segi lagi dan juga lukis bendera bulan

Bookmark and Share

    


  Member Information For soujirosetaProfil   Hantar PM kepada soujiroseta   Quote dan BalasQuote

soujiroseta
Warga Rasmi
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6450
Posting: 15
Dari: MCIIUM PJ

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-04-04 09:01


dan tak lupa jugak lukisan tiga dimensi macam lukis bangunan dari sudut pandangan sisi 45 darjah.....

[ Posting ini telah di edit oleh: soujiroseta pada 2004-04-20 09:03 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For soujirosetaProfil   Hantar PM kepada soujiroseta   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-04 10:05




suka melukis bila tiba saat saat yang membosankan.. spt mendengar ceramah yang suara penceramahnya hanya satu nada dari awal sampai akhir.. masa tu segala benda yang ada disekeliling akan jadi mangsa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-04-04 11:14




Ana suka gak melukis... tapi tah ape2 tah... lukisan yang senang2 ni reti la... yang peliknye waktu sekolah rendah dulu ana wakil sekolah dalam pertandingan melukis dari darjah 1 sampai la ana darjah 6... nak kata pandai melukis... lukis gambar ayam ngan itik pun tak lepas... agaknyer sbb lukisan ana je la yang ada rupe skit kot waktu sekolah dulu... hehe... imbas kembali kenangan waktu kecik2 dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

Nurul_Umairah
Warga Rasmi
Menyertai: 09.03.2004
Ahli No: 7848
Posting: 13
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-04-04 12:04


ana suka melukis tp bila boringla..ana suka lukis gambar2 pemandangan dan kartun.bila ana pegi jln mane2, ana akan lihat pemandangan dan bila boring2 dok umah ana akan imbas kembali dan lukis gambar tu.tp kalau nak lukis gambar kartun,kena ada sample baru boleh lukis.... Melukis ni seronok..lebih2 lagi bila lukisan kita menjadi dan nampak real..rase puas....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurul_UmairahProfil   Hantar PM kepada Nurul_Umairah   Quote dan BalasQuote

nurhaida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8493
Posting: 173
Dari: Sungai Petani,KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-04-04 12:14


sudah semestinya... saya suka melukis.
nak kata pandai tu tak ler
tapi... kalau dah dapat kertas ngan pensil or pen tu mmg boleh la gak uji kreativiti diri nie...
pd pendapat saya, melukis merupakan salah satu cara saya lepaskan tekanan

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaidaProfil   Hantar PM kepada nurhaida   Quote dan BalasQuote

jadirah_eja
Warga Rasmi
Menyertai: 25.01.2004
Ahli No: 6742
Posting: 20

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-04-04 12:31



Ana kalau bab melukis memang suke sangat...2 hari lepas baru ajer lukis potrait sendiri tapi tak tau laa macam mane rupe he,he.Kalau diikutkan gambar2 yang ana lukis tu ana simpan dalam satu fail buat koleksi. Sebenarnye ade 2 orang lagi adik-beradik ana yang ade bakat melukis. Kalau ade masa ana akan melukis lah...biasanya lukis gambar orang ngan kartun.Ana pun bukan nyer pandai sangat pun.Nak melukis pun kene ade time jugak....masa fikiran dan hati tenang baru boleh lukis kalau tak jgn harap dapat jadi sebuah lukisan.


P/S:2 org adik-beradik ana tu.. selalu kutuk lukisan ana coz lukisan dorang lebih cantik....slalu challenge dorang

Bookmark and Share

    


  Member Information For jadirah_ejaProfil   Hantar PM kepada jadirah_eja   Quote dan BalasQuote

nabilah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 996
Posting: 383
Dari: .:Bumi Allah:.

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-04-04 14:17



Saya pun suke jugak Aktif melukis masa sekolah rendah dulu.saya dgn abg selalu terpilih wakil sekolah utk pertandingan melukis,tapi peringkat sekolah je la tapi tak la pandai sgt.saya rasa,adik saya yg 2 org tu lg terer bab melukis ni..Sekarang melukis ikut mood je

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilahProfil   Hantar PM kepada nabilah   Quote dan BalasQuote

nurul_peace
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8179
Posting: 149

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-04-04 15:49



dulu saya pun terer melukis dan pernah masuk pertandingan melukis..pernah gak menang...hehe best sgt....tapi sekarang aktiviti nih dh hampir terlupa...tataulah sebab apa...bz kot....lg pun dh lama x lukis, yg tebaru masuk pertandingan maser kat kmkulim...menang nom 1...ishk...bes sungguh..
klau nak tau seseorg tuh kreatif ke apa ker.. bleh tengok kat jari, klau jalur2 kt jari tuh berpusing pd satu pusat makna nya dia tuh mmg kreatif dan inovatif...trylah...mesti adanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_peaceProfil   Hantar PM kepada nurul_peace   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-04 16:22



ana pun suka melukis...lebih2 lagi gambar muslimah solehah

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 21-04-04 13:52


ana pun suke gak hehehehe..... 2222

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 22-04-04 01:56


SUKA.....ada juga bakat sikit...spt arwah pak long saya....mmg pantang ada pensel & kertas atas tgn....sure gatal nak melukis/menconteng....paling feveret lukis muka orang....cam potrait laa.....suka black & white punya lukisan....masa sek dulu selalu gak jadi wakil....ada juga menang...teringin sangat amik course art & design........tapi mak tak kasi...keskeskesssssss.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

espiranza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 935
Posting: 192
Dari: negara akhirat kekal abadi

zambia   avatar


posticon Posting pada: 22-04-04 08:32


yeaarh..suka sgt melukis..and alhamdulillah sy akan melukis utk sepanjang hidup di dunia nih coz insyaAllah akan amik bidang architeture.. alhamdulillah,dpt watapa yg kita suka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For espiranzaProfil   Hantar PM kepada espiranza   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 22-04-04 08:44


hmm, ramei jugak look like i'm 1 of'em.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 22-04-04 22:33


emoh emoh...hamba suka melukis guna pedang hamba ke atas opponent hamba yang sudah kalah ^_^x...
hamba suka lukis kartun...lakaran.. tapi x pernah serius; sebab hamba ada lagi perlawanan pedang pada esok harinya

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

hazrey_shinichi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2003
Ahli No: 4528
Posting: 137
Dari: Ganu kitee

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-04-04 08:22


wah.. ramai jugak user ukhwah yg terer melukis ek?
ana nk nak kata terer tu tak la..
tapi bakat melukis ni dikesan sejak bangku sekolah rendah lagi..
selalu jugak la menang pertandingan..
tapi memang sejak dulu lagi tak minat pemandangan..
ana lebih kepada potret..
penah try lukis muka kawan yg duk kat depan..
jadi tu jadi la.. siap memang siap tapi kesian kat dia lama duk kat depan..
melukis ni tengok mood jugak..
hati kena tenang.. kalau tengah marah memang lukisan susah nak jadi..
betul kata nurul_peace...
ade sekali time belajar maahad dulu..
subjek sains.. ana dah jawab dah.. tapi belum antar kertas jawapan..
time duk boring2 tunggu masa abis.. ana lukis muka cikgu sains yg duk kat depan tu.. ana lukis atas kertas soalan..
last2 cikgu nampak lukisan tu.. pastu dia tanya..
awak ke yg lukis ni? ana jawab ye..
dia kata cuba tengok cap jari awak.. mesti lingkaran tu berpusing dan bulat kat tengah2 kan?
bila ana cek.. aik? camne cikgu tau?
pastu baru la cikgu cite cam nurul_peace cakap tu..
rasa cam nak masukkan hasil lukisan kat dalam ukhwah.com ni.. tapi malu pulak bila dapat tau ramai yg terer melukis kat sini..


Bookmark and Share

    


  Member Information For hazrey_shinichiProfil   Hantar PM kepada hazrey_shinichi   Quote dan BalasQuote

nurul_cahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2003
Ahli No: 3157
Posting: 97
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 24-04-04 16:38


nurul suka melukis waktu dalam kelas..kalau time mata pelajaran sejarah,lagilah suka melukis..sbb nurul x suka sejarah..cikgu tuh ckp je byk,tp nota x kasi pun..baik studi kat umah jer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_cahayaProfil   Hantar PM kepada nurul_cahaya   Pergi ke nurul_cahaya's Website   Quote dan BalasQuote

Tuffah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.02.2004
Ahli No: 6997
Posting: 56
Dari: Giant

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-04-04 23:45


Dulu mase skolah penah buat komik (lukis kat buku latihan ) masuk form 4 dah terhenti takat tu je...

rase nk tgk la korg nye lukisan


-----------------
Orang yang bijaksana akan mempelajari kesalahannya dengan hati yang lapang

Bookmark and Share

    


  Member Information For TuffahProfil   Hantar PM kepada Tuffah   Pergi ke Tuffah's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-04-04 00:35



Ana suka juga melukis
Kecil2 dulu suka lukis tuan puteri
tapi tak pandai sangat melukis
macam menconteng aje hasilnya..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

z_kiah
Warga Rasmi
Menyertai: 22.04.2004
Ahli No: 8577
Posting: 4
Dari: udm

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 26-04-04 13:21


......
Sobakhulkhair>>>
Ana budak baru belajar,
kalo salah tolong tunjukkan....
AnA mInAt MeLuKiS....SeJaK dR KeCiK LaGik aNa dA MiNaT MeLuKis_terutamanyer...LukIsAn AlAmm(lagu Hijjaz)...&...sEnI KhAt... ;

Bookmark and Share

    


  Member Information For z_kiahProfil   Hantar PM kepada z_kiah   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 26-04-04 16:29





Hafiz suka sangat melukis..tapi asyik tak jadi jadi je..camne eh..!!



-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 27-04-04 18:43


minat jugak melukis tapi zama2 sekolah dululah....selalu jugak masuk pertandingan..ada menang tapi....dapat no 3....alhamdulilah...sekarang dah kekok melukis

-----------------
akal setipis rambutnya tebalkan dengan ilmu,hati separuh kaca kuatkan dengan iman,perasaan selembut sutera hiasilah dengan akhlak............................
hadapilah&#

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

MiLkY_WaY
Warga Rasmi
Menyertai: 13.04.2004
Ahli No: 8378
Posting: 9
Dari: mansoura,egypt

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-05-04 21:28


...saya pon suka melukis..tapi suka lukis gamba pemandangan....sbb lukis gamba org nih susah skitla...tu lagi borink kalo x jadi...so,lukis yg biase2 jela.. .x pandai pon..kalo borink2 tu leh la...wslm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MiLkY_WaYProfil   Hantar PM kepada MiLkY_WaY   Quote dan BalasQuote

irda82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 565
Posting: 462
Dari: Sg Petani,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-05-04 23:17


Assalaamualaikum.

jom kongsi...?



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For irda82Profil   Hantar PM kepada irda82   Pergi ke irda82's Website   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-05-04 21:57



subhanallah...cantiknya lukisan irda_82. ana suka juga lukisan bewarna...tapi kurang mahir menghasilkannya berbanding lukisan pensel atau pen. bolehlah anta ajar ana cara guna warna air.

ana suka lukis muslimah pakai tudung labuh...mudah!!! atau muslimin berkopiah. kalau suruh ana lukis wanita tak bertudung...susah sikit.sebab rambut nie rumit...

Quote:
Hafiz_Qiee wrote:
Hafiz suka sangat melukis..tapi asyik tak jadi jadi je..camne eh..!!



anta kena banyakkan latihan melukis... ana pun bukanlah pandai sangat pada mula2nya...usaha+minat=berjaya...insya-Allah

wallahualam,wassalam

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-05-04 22:21


ehem...
dengar je bab melukis ni tiba2 terasa nak posting pulak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-05-04 22:24


ehem...
dengar je bab melukis ni tiba2 terasa nak posting pulak. rasa macam takleh hidup kalau takde mechanical pencil.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 30-05-04 22:42




Melukis uishh.. minat sangat
hampir setiap hari melukis.. kalau tension melukis kalau ridu melukis kalau apa-apa lagilah pun saya akan melukis..
paling suka lukis gambor bandaraya kuala lumpur dalam bentuk skecth..
happy jer kalau lukis tu....
anyway syukur kepada Allah kerana telah mengurniakan bakat ini... akan ku gunakan ia sebaik mungkin..

Terima Kasih juga kepada Abg Rashdan (Pandan @ Apo?) yg telah banyak mengajar seni melukis dgn lebih mendalam lagi... kepada Abg Rashdan aku ucapkan "Hampeh ko bukan nak datang rumah ek? sedara sendri pun tak mau lawat ke?"

-----------------

Jom Pakat² Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

irda82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 565
Posting: 462
Dari: Sg Petani,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-05-04 23:56




hurm...sebenarnya ana tak pandai nak habiskan mewarna.

Semua yg ana warnakan,sekerat ajer...sebab tak berani habiskan,takut jadi comot .

Lagi satu,ana takde idea nak tambah dlm lukisan.
So...apa kata,siapa2 yg pandai tu...tambahlah sikit,lepas tu upload kat sini ya?


kongsi lagi...





-----------------


[ Posting ini telah di edit oleh: irda82 pada 2004-06-01 00:08 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For irda82Profil   Hantar PM kepada irda82   Pergi ke irda82's Website   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-06-04 22:48



lawa...teringin nak kongsi jugak tapi...takde scanner...
Quote:
hurm...sebenarnya ana tak pandai nak habiskan mewarna.

Semua yg ana warnakan,sekerat ajer...sebab tak berani habiskan,takut jadi comot .




ye je abang irda nie...tue lawa je gambar...mana yang tak abis colour??

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

Zuhairi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.01.2004
Ahli No: 6256
Posting: 106
Dari: Selayang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-06-04 00:07




lawanya lukisan irda nun.. masyaAllah.. ana pon minat melukis gak.. gambo pemandangan mmg suke2 sgt.. sketching terutamanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ZuhairiProfil   Hantar PM kepada Zuhairi   Quote dan BalasQuote

irda82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 565
Posting: 462
Dari: Sg Petani,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-06-04 11:58




Masih menunggu ni...
p/s:"tadi kata nak kongsi".

pena_sufi , Zuhairi ,dll
memanglah ana warna tak habis. Tak percaya,perhatikan betul2.

Ada ruang yang kosong tertinggal.(sebenarnya ditinggalkan) ,sebab takde idea ,dan takut nak warna.

Medium :
sketch pad (saiz A4)
warna air

kalau ada masa terluang,bolehlah scan lukisan anda,nak tengok.

-------

Izinkan aku terus di sini

[ Posting ini telah di edit oleh: irda82 pada 2004-06-10 12:12 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For irda82Profil   Hantar PM kepada irda82   Pergi ke irda82's Website   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-06-04 14:10



memanglah teringin nak kongsi.....kalau ada scanner...dah lama ana share kat sini...aiff ye



-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

[ Posting ini telah di edit oleh: pena_sufi pada 2004-06-10 14:11 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

Zuhairi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.01.2004
Ahli No: 6256
Posting: 106
Dari: Selayang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-06-04 14:47




aah ye, kalau scanner ana hidup, ana pun nak jugak try upload. Bolehla org kritik..

herm ana suka juga kalo ade member ana yang minat melukis tu, sekali sekala ana pegi masuk kat 'doodle' IMvironment masa online kat Yahoo messenger. IMvironment tu boleh lukis-lukis kan.. Seronok juga isi masa dengan melukis secara online. Jadi seronok jugalah berkongsi idea lukisan di situ. Mula2 kekok juga guna mouse, lama-lama dah biasa Alhamdulillah..

-----------------
"Janganlah kamu mati melainkan dalam keadaan kamu Islam"

Bookmark and Share

    


  Member Information For ZuhairiProfil   Hantar PM kepada Zuhairi   Quote dan BalasQuote

ummu_qayyum
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 8967
Posting: 133
Dari: egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 18-06-04 23:51




suka melukis time boring...pasti menjadi...

-----------------
"I aM ThE BeSt ThAt I CaN Be.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qayyumProfil   Hantar PM kepada ummu_qayyum   Pergi ke ummu_qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah_ilmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 589
Posting: 79
Dari: bumi Tun Fatimah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 19-06-04 02:31




Teman suke gak melukis.mase kecik2 asyik lukis rumah, baju , pokok.. pastu bile sekolah lukis pemandangan.pastu dah besar skit lukis potret..bile dah besar lagi skit lukis cartoon.. laa ni wat business kecil2an..wat card and bookmark.. ukan per..tangan ni asyik duk gatal jer nak melukis/create something...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah_ilmiProfil   Hantar PM kepada mawardah_ilmi   Pergi ke mawardah_ilmi's Website   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-06-04 08:52


assalamu'alaikum..

qaulah x reti lukis.. setakat org lidi, muker shinchan tuh boleh la. hehehe.. qaulah x minat seni lukis.. seni lain minat la.. cam sastera ker..

tp, qaulah suker sgtt tgk org lukis kartun yg best2.. watak2 dragonball ker.. huh! lawa n comeyyy!

wassalam..

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 25-07-04 23:07




melukis tu tak minat.. pasai tak reti.. lain nak lukis, lain plak yg jadik..

tp sketch utk kaligrafi mmg minat.. guna pensil jekk la, black & white.. tu pon jrg2 buat, bila betul2 bosan jekk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-09-04 21:59


ana suka lukis...tapi gambar hitam putih lah, tapi kalau bab bab nak kaler sory..hancur.

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

Naina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.03.2004
Ahli No: 8092
Posting: 41
Dari: Neither here nor there

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-09-04 16:06


mmg minat bab lukis2 nih..time boring mmg slalu melukis..time tgh moody ke sedih ke pape pun..mst nak melukis..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NainaProfil   Hantar PM kepada Naina   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 10-09-04 16:32



MELUKIS MMG BEST..


-----------------

Jom Pakat² Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-04 16:16




zaman skolah menengah dulu memang cukup minat melukis. tapi takde kemahiran, hanya setakat lukisan pensel je, tiba bab mewarna hancur. teringat dulu masa percubaan spm tingkatan 5. soalan minta gambarkan suasana blackout di rumah. last2 saya kalerkan hitam penuh satu kertas lukisan tu. bengang je cikgu lukisan saya

-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 12-09-04 10:49



Saya suka melukis. Tersangat la suka sampai nak amik course architecture tapi tak dapat Tapi sekarang dah jarang melukis sebab nak tumpu pada study. Tapi saya cuma pandai melukis gambar yang bukan semulajadi jer macam bangunan and so on. Orang kata tak elok menggambarkan benda semulajadi. Betul ker?? Sebab nanti kat akhirat kita akan ditanya tentang lukisan tersebut... Help me~~~ I need some explaination. Wallahu a'lam.


--------------------------------------------------
Hidup ini dipenuhi masalah,
Tanpa masalah bukanlah hidup namanya,
Tapi jangan sekali-kali mencari masalah,
Biarlah masalah mencari kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nabilla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11595
Posting: 85
Dari: UiTM

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-04 11:30


saya memang suka melukis sebab itula saya masuk ke fakulti seni lukis dan seni reka di uitm.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabillaProfil   Hantar PM kepada nabilla   Pergi ke nabilla's Website   Quote dan BalasQuote

aisyfarraha
Warga Rasmi
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11603
Posting: 15
Dari: bumi Allah

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 04-10-04 15:26


assalamualikum...

melukis? itu hobi saya tu, tapi taklah terrer sgt.
lukis org lidi tu bolehla

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyfarrahaProfil   Hantar PM kepada aisyfarraha   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-10-04 15:47



Suka melukis tapi benda yang bukan hidup la.. Macam kapal terbang, bangunan.... Orang kata kalau melukis benda hidup ni, nanti kat akhirat dia tuntut nyawa daripada kita. Betul ke???


----------------------------------------------------------
Hidup ini adalah masalah,
Tanpa masalah bukanlah hidup namanya,
Tapi jangan sekali-kali mencari masalah,
Biarlah masalah yang mencari kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

irda82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 565
Posting: 462
Dari: Sg Petani,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-11-04 17:54


sambung lagi

ok...yang ni last kot...



Bookmark and Share

    


  Member Information For irda82Profil   Hantar PM kepada irda82   Pergi ke irda82's Website   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-04 18:54




Dari kecik sampai le sekarang ana suke melukis. Rase seronok dapat tengok hasil lukisan kite walaupun tak la cantik sangat.... especially suke lukis gambar kucing...

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 03-07-05 18:57


melukis minat saya..semulajadi drp kecik..saya suka lukis permandangan...potret tu kadangkala saja..pernah jugak dapat hadiah dalam pertandingan masa kecik2 dulu..tapi sekarang ni dah kurang melukis sikit..lukis untuk cari ketenangan dan isi masa lapang..
ada juga yang upah saya melukis...dah datang rezeki saya buat saja...bolehlah tmbh duit poket sikit...kalau ada kebolehan yang dianugerhkan buat apa kita tak gunakan...betul tak kawan2... :- :-) :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 03-07-05 21:12


Melukis dan menulis khat! :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 04-10-05 22:18


pernah juga belajar menulis khat...tapi ia susah sikit...kalau ada pengalaman banyak, boleh jual bhan khat...untung pun banyak...tapi saya sememangnya suka melukis... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

kerongsang_biru
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14521
Posting: 35
Dari: Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 05-10-05 06:44


Kecik² dulu suka laa.. :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For kerongsang_biruProfil   Hantar PM kepada kerongsang_biru   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 23:32


assalamualaikum...
saya suka lukis juga..tapi pandai lukis pokok dengan rumah saja..
tu pun tak berpe lawa... :lol: :lol:
mcmane nak belajar melukis????
tak pandailah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

naqiyyah_al-sarirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19666
Posting: 130
Dari: subang jaya

Selangor  


posticon Posting pada: 13-10-05 23:38


Assalamualaikum...

saya suka melukis tapi yang mudah2...pelajar tadika pun boleh buat...
saya suka melukis tapi tak seberapa sangat...tak lawa pun...tapi Alhamdullillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For naqiyyah_al-sarirahProfil   Hantar PM kepada naqiyyah_al-sarirah   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 09:49


assalamualaikum...
melukes memang satu kepuasan...
saya minat lkes dari kecik2 dulu la
suka lukes orang... perempuan saja la ..
huhu.. so masa kat skowla dulu salu
kena suruh dengan member2 lukis kan
gambar kat buku koleksi lukisan dia...
masa cikgu ngajo saya sibok lah
melukis... huhuhuuu... walupun tak diberi
komisyen ke.. elaun ke... tapi saya puas
dapat lukes cantik2... tapi sekarang ini dah beso..
dah lama tak lukes... mungkin lepas abes study ini
saya nak lukes balek.... huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

hasmah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2438
Posting: 65
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 10:02


kita pun suka melukis....tapi sekadar suka-suka jerrr...kekadang bila bosan sangat...kita lukis saja apa-apa objek punn...kartun ke...corak bunga ke...gambar orang kee....pernak kat dalam kelas...kita rasa ngantuk sangat....kita pun lukis la gambar lecturer yang yang bagi lecture itu...kekadang kita lukis saja...pandangan belakang orang yang duduk kat depan kita... : )

Bookmark and Share

    


  Member Information For hasmahProfil   Hantar PM kepada hasmah   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 11:53


dulu masa kat sekolah..semua orang kenal ana..mana taknya..tiap2 hari bawak lukisan dari rumah...semua pakat puji lukisan ana... tapi sekarang ana tak aktif melukis sebab membuang masa...selalu buat lukisan khat saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

khairol_leo
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18946
Posting: 67
Dari: Pahang Darul Makmur

Pahang  


posticon Posting pada: 14-10-05 14:43


suka juga lukis melukis ni. memang memberikan kepuasan. dapat menentukan mood seseorang ketika melukis. ekspresi akan ditekankan untuk setiap lukisan, barulah sesiapa yang memandang berminat untuk berfikir apa jua tentang lukisan tu.
ws.

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_leoProfil   Hantar PM kepada khairol_leo   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 16:43


:) suka juga..tapi..melukis untuk kepuasan sendiri aje...

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 16:50


:roll: :roll: suka juga laa...tapi tak pandai sangat laaa :-P
masa sekolah menegah dulu,cikgu seni just ajar macam mana nak lukis gambar pokok,so sekarang ni,just pndai lukis gambar pokok saja.... :lol:


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

putrimuslimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16138
Posting: 43

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 17:32


suka...bila dah lukis tu rasa puas..seronok:-):-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For putrimuslimahProfil   Hantar PM kepada putrimuslimah   Quote dan BalasQuote

nuria
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.08.2005
Ahli No: 18575
Posting: 40
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 16-10-05 11:39


melukis.......tak pandai sangat ,tapi kalau bosan 2 tangan
dok lukis apa-apa sahaja...bunga ke, muka orang,pokok
dan macam-macam yang merapulah.


-----------------
ah...senyum senyum senyum....comelnya


Bookmark and Share

    


  Member Information For nuriaProfil   Hantar PM kepada nuria   Quote dan BalasQuote

cadetofficer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.04.2004
Ahli No: 8275
Posting: 129
Dari: LENGGONG

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-10-05 10:18


dari kecil saya suka melukis. sekarang saya ada banyak kertas warna,ada plastisin, poster colour, acrylic colour, crayon,dan sekotak stationary. lukisan saya taklah cantik, ikut suka hati saja.

saya lebih suka buat kraftangan seperti buku nota, jadual, kad dan perhiasan. itu pun time ada mood saja.rasa puas hati tengok bila dah siap.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cadetofficerProfil   Hantar PM kepada cadetofficer   Pergi ke cadetofficer's Website   Quote dan BalasQuote

cengkih
Warga Rasmi
Menyertai: 16.01.2005
Ahli No: 13741
Posting: 5
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-10-05 14:05


assalamu'alaikum,,,
ana suka lukis gambar kartun,,,kadang-kadang lukis pemandangan yang meghijau depan mata,,,rasa hilang tension,,bila dah khusyuk melukis,,,hilang masalah,,,,mmm,,,seronok bila tengok hasil lukisan,,,walaupun tak secantik mana tapi cukupla kalau hilang resah di hati ,,,=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cengkihProfil   Hantar PM kepada cengkih   Quote dan BalasQuote

cengkih
Warga Rasmi
Menyertai: 16.01.2005
Ahli No: 13741
Posting: 5
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-10-05 14:07


assalamu'alaikum,,,
ana suka lukis gambar kartun,,,kadang-kadang lukis pemandangan yang meghijau depan mata,,,rasa hilang tension,,bila dah khusyuk melukis,,,hilang masalah,,,,mmm,,,seronok bila tengok hasil lukisan,,,walaupun tak secantik mana tapi cukupla kalau hilang resah di hati ,,, ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cengkihProfil   Hantar PM kepada cengkih   Quote dan BalasQuote

arinie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.07.2005
Ahli No: 17125
Posting: 56
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-10-05 15:10


saya memang suka melukis...
macam2 saya melukis....
kalau saya boring tu la hobi saya.....
melukis dapat mendamaikan jiwa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For arinieProfil   Hantar PM kepada arinie   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 17-10-05 15:24


sesiapa yang berminat melukis & ingin improve kebolehan tu & punya scanner bolela m'join pergh.com
boleh post artwork kat sana, then recieve comments.
ataupun yang lebih advance boleh pergi kesini


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

mellisaleez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.05.2005
Ahli No: 16270
Posting: 210

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-10-05 15:30


haaa...lepas ni bolehla bukak galeri lukisan ahli2 ukhwah...buat pameran/jual....mesti ramai nak beli....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mellisaleezProfil   Hantar PM kepada mellisaleez   Quote dan BalasQuote

afiqah_afaf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2004
Ahli No: 11586
Posting: 238
Dari: mansoura

egypt  


posticon Posting pada: 16-06-06 16:17


eh...hobi waktu lapang tu la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For afiqah_afafProfil   Hantar PM kepada afiqah_afaf   Quote dan BalasQuote

airah77
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20959
Posting: 158
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 16:25


memang kerjaya saya tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For airah77Profil   Hantar PM kepada airah77   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 16:43


dulu suka la,,,,,,,tapi terbatas.....hihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 16-06-06 16:47


bidang yang saya ambil memang melukis saja...tapi guna autocad..
(kejuruteraan mekanikal lukisan dan rekabentuk)

Bookmark and Share

    


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

atiqahsyahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.11.2005
Ahli No: 20514
Posting: 79
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-08-06 00:28


ana suka sangat..lukis kartun..kalau diberi peluang nak juga buat komik..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiqahsyahidahProfil   Hantar PM kepada atiqahsyahidah   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-08-06 00:46


adik saya.. =p

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-08-06 11:54


saya suka juga...
tapi sekarang ni..
suka menconteng saja :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 06-08-06 12:00


melukis? ana minat sangat-sangat.... :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-08-06 12:10


suka juga melukiss....tak tak pandai sangat..
suka kat orang yang pandai melulkis....boleh juga kann????
:di

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-08-06 13:33


sikit-sikit saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

Marziana_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20064
Posting: 96
Dari: Bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-08-06 14:08


Assalamualaikum...

saya memang suka melukis..
tapi selalu tak jadi..
kakak saya pandai lah..
saya suka lukis kartun Naruto...


-----------------
Benarlah tiada IMAN tanpa ISLAM,dan benarlah tiada ISLAM tanpa IMAN.

Membangun bersama ISLAM.
Takbir! ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Marziana_Profil   Hantar PM kepada Marziana_   Quote dan BalasQuote

NurulJannah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4136
Posting: 62
Dari: KL

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 09:45


Assalamualaikum,

Saya suka sangat melukis, hobi sejak kecil. Saya kalau ada pensil/pen kat tangan, mesti nak menconteng saja.

Time kasihle adik Marziana tersayang sebab puji akak, nak bodek lah tu. Nantile orang belanje dia makan..huhu..tahun depan...haha.

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurulJannahProfil   Hantar PM kepada NurulJannah   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 10:28


assalammualaikum...
melukis ini menyeronokkan kita rasa happy bila kita buat kerja itu..walaupun kadang-kadang entah apa-apa yang dilukiskan tapi itulah yang kita rasa bagi orang yang sukalah.saya suka abstrak...dan suka tengok ayah melukis..tapi sayang saya tak dapat ambil kos ini ayah tak bagi..apapun saya gembira dengan bidang yang saya ceburi sekarang...

apapun yang kita buat minat mesti ada..
waAllah hu a'lam..


-----------------
hidup ini jihad menuju ilahi


Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 11:11


suka, suka sangat.
tapi taklah pandai sangat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-08-06 12:53


Pada 10-08-06 11:11 , nurhaziqah posting:

!!! QUOTE !!!

suka, suka sangat.
tapi taklah pandai sangat.



saya suka orang yang pandai melukis..lagi-lagi yang pandai seni khat. :-di


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..
[ Telah diedit oleh: anis_najihah pada 10-08-06 12:54 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

Syafiyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4132
Posting: 50
Dari: Bangi

Perak  


posticon Posting pada: 10-08-06 13:13


Assalamualaikum,

Saya pun suka juga melukis...same lah macam NurulJannah dan Marziana_...hehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyafiyahProfil   Hantar PM kepada Syafiyah   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 13:19


tak ada bakat nak lukis langsung...hehehe...tapi suka sangat tengok orang melukis dan pandai melukis...mereka dapat luahkan sesuatu lukisan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

green
Warga Rasmi
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25603
Posting: 5
Dari: johore

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 15:10


saya pun suka..tapi taklah pandai sangat...
bercita-cita juga nak bukak galeri lukisan walaupun bidang saya skarag tak bkait dengan lukisan

Bookmark and Share

    


  Member Information For greenProfil   Hantar PM kepada green   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 18:11


:-) kadang saja....tapi tak lah pandai sangat....cikit2 tu boleh lah....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 20:36


suka..suka sangat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

qutb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.11.2004
Ahli No: 12610
Posting: 133
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 20:59


ana pun suka melukis..tapi tak adalah sebagus manapun...prefer lukis gambar pemandangan.sejuk saja mata memandang...I just imagined it(the picture) in my head and then draw it on the paper...:-)


-----------------
~Tiada cinta yang abadi melainkan cinta kepadaNya...~
[ Telah diedit oleh: qutb pada 10-08-06 23:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For qutbProfil   Hantar PM kepada qutb   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 22:56


lukis cartoon j... ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

balqis2004
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.08.2004
Ahli No: 10740
Posting: 33
Dari: darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-08-06 16:25


assalamualaikum

suka sangat-sangat .....suka lukis katun..gmbo orang...dr kecik lagi tu lah hobi kita...

ws :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For balqis2004Profil   Hantar PM kepada balqis2004   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.217886 saat. Lajunya....