Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Layang-layang naik ke udara kerana menentang angin bukan kerana mengikut arah angin

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 43
Ahli: 0
Jumlah: 43




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 15 jam, 54 minit yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: kejadian BIDADARI...!


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» kejadian BIDADARI...!

Please Mendaftar To Post


Oleh kejadian BIDADARI...!

fara
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1015
Posting: 23
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 06-06-03 22:52


assalamualaikum...
petikan dr 1 riwayat yg allah tlh m'jadikan..
*wajahnya dr 4 warna - putih,kuning,hijau & merah...
*tubuhnys dr 4 bauan - zafran,misik,kafur & anbar.
*b'mula dr jari kakinya sampai ke lutut bau misik.dr dada sampai leher bau anbar.dr lutut sampai dada bau zafran.dr leher sampai kepala bau kafur....

andainya bidadari tue buat 1 ludahan kat bumi maka bau misiklah dunia ni...

pd setiap dada bidadari nie ada tertilis nama suami mrk massing2 & nama2 allah.

pd sblh tangan mrk ada 10 gelang emas & setiap anak jarinya ada 10 cincin yg dipakaikan oleh allah.

ke-2 blh kaki mrk ada 10 perhiasan mutiara & permata yg bergemerlapan...

sesunggunhnya di syurga nanti t'dpt bidadari yg dipanggil A' INNA yg dijadikan dr 4 jenis bauan misik,kafur,anbar & zafran...

setiap bidadari merindui suami maasing2...

haiiiiiiii.... seronoknya kalo saya dpt spt bidadari tak gitu...

-----------------
ikhlas itu jiwa yang murni
yang patut ada pada diri kita
hanya yang punya yang bermujahadah
inilah sebahagian sifat mahmudah

Bookmark and Share

    


  Member Information For faraProfil   Hantar PM kepada fara   Quote dan BalasQuote

asrul_safwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 213
Posting: 154
Dari: Shah Alam....

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-06-03 23:33


Alangkah indahnya syurga Allah.....
Ketua bidadari adalah isteri yang solehah di muka bumi ini.......
Kalau dambakan nikmat syurga,kenalah berusaha untuknya.....
Kalau nak berdakwah,kita diajar untuk sentiasa menceritakan kesenangan syurga,agar orang mudah tertarik hati......
Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For asrul_safwanProfil   Hantar PM kepada asrul_safwan   Quote dan BalasQuote

jilul_QURAN
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 112
Posting: 213
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-06-03 23:54


Subhanallah,Alhamdulilah,Allahu Akbar!

Bookmark and Share

    


  Member Information For jilul_QURANProfil   Hantar PM kepada jilul_QURAN   Quote dan BalasQuote

sufi_musafir
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 731
Posting: 108
Dari: Pulau Mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-06-03 00:26


Moga muslimah sekalian dapat jadi ketua bidadari kat syurga nanti...insyaAllah!!!

-----------------
Alangkah sukarnya mendidik nafsuku,yg tidak dpt melihat kebenaranMu....Bantulah hambaMu dalam mendidik jiwaku ini........

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufi_musafirProfil   Hantar PM kepada sufi_musafir   Quote dan BalasQuote

halawah_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 355
Posting: 83
Dari: TaNaH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-06-03 00:38


hm..?
alangkah indahnyer ciptaan allah..
pembalasan allah untuk hamba yg beriman..

-----------------
DoN'T SToP aT THe ToP,
oR You WiLL DRoP!

Bookmark and Share

    


  Member Information For halawah_imanProfil   Hantar PM kepada halawah_iman   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 08-06-03 00:35


buleh buleh!!

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

IrSyA_IsYqI
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 437
Posting: 134
Dari: Batu Pahat & IIUM

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-06-03 03:45


subhanallah...
cantiknya kejadian illahi ye...
semoga kita semua dapat berusaha ke arah mardhatillah subhanahu wa ta'ala...



[ Posting ini telah di edit oleh: IrSyA_IsYqI pada 2003-06-08 03:46 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For IrSyA_IsYqIProfil   Hantar PM kepada IrSyA_IsYqI   Quote dan BalasQuote

czarcam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11715
Posting: 207
Dari: padang Rengas, Kuala Kangsar.

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-09-05 08:05




Bookmark and Share

    


  Member Information For czarcamProfil   Hantar PM kepada czarcam   Quote dan BalasQuote

af_zubaiti
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2005
Ahli No: 18828
Posting: 107
Dari: Gombak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-09-05 08:30


assalamualaikum....

Subhanallah....Maha Suci Allah....yang mencipta sekalian alam...
Indahnya syurga Allah...
betapa indah ciptaanNYA....
betapa besar kejadianNYA....

Bookmark and Share

    


  Member Information For af_zubaitiProfil   Hantar PM kepada af_zubaiti   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-09-05 08:37


!!! QUOTE !!!

petikan dari 1 riwayat yang allah telah m'jadikan..


!!! QUOTE !!!

1 riwayat
..

boleh bagitahu dengan detail riwayat dari siapa....kalau hadis, apakah taraf hadis tersebut?adakah ianya dari sumber yang tidak meragukan..??siapakah penulisnya..?bagaimanakah keadaan sanad dan matannya..?


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

imin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.04.2005
Ahli No: 15878
Posting: 56
Dari: malaysia

Selangor  


posticon Posting pada: 30-09-05 09:26


Pada 30-09-05 08:37 , trouver_99 posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

petikan dari 1 riwayat yang allah telah m'jadikan..


!!! QUOTE !!!

1 riwayat
..

boleh bagitahu dengan detail riwayat dari siapa....kalau hadis, apakah taraf hadis tersebut?adakah ianya dari sumber yang tidak meragukan..??siapakah penulisnya..?bagaimanakah keadaan sanad dan matannya..?



ha'ah... nak tau juga sumber2 dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For iminProfil   Hantar PM kepada imin   Pergi ke imin's Website   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-09-05 09:44


betul jugak, sumber dari mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-09-05 09:48


Assalamualaikum..

!!! QUOTE !!!

Alangkah indahnya syurga Allah.....
Ketua bidadari adalah isteri yang solehah di muka bumi ini.......
Kalau dambakan nikmat syurga,kenalah berusaha untuknya.....
Kalau nak berdakwah,kita diajar untuk sentiasa menceritakan kesenangan syurga,agar orang mudah tertarik hati......
Wassalam




Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 30-09-05 18:40


keindahan untuk lelaki saja lah ek...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-09-05 19:09


:roll: betul juga tu...kuat ke hadis tuu...bimbang juga kot2 hadis tu adalah hadis yang lemah... :-)
tapi apa-apa pun,segala ciptaan Allah di Syurga kelak adalah cukup indah.....tak terbayang ;-) ;-) :lol:


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-09-05 19:45


Pada 30-09-05 08:37 , trouver_99 posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

petikan dari 1 riwayat yang allah telah m'jadikan..


!!! QUOTE !!!

1 riwayat
..

boleh bagitahu dengan detail riwayat dari siapa....kalau hadis, apakah taraf hadis tersebut?adakah ianya dari sumber yang tidak meragukan..??siapakah penulisnya..?bagaimanakah keadaan sanad dan matannya..?



memang soalan biasa daripada trouver_99... :p

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 30-09-05 20:01


indahnya janji allah buat mereka yang beriman...
moga saya pun adalah bidadari buat suami saya nanti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

diana_ADA
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.07.2005
Ahli No: 17121
Posting: 34

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 30-09-05 20:35


subhanallah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For diana_ADAProfil   Hantar PM kepada diana_ADA   Quote dan BalasQuote

imin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.04.2005
Ahli No: 15878
Posting: 56
Dari: malaysia

Selangor  


posticon Posting pada: 01-10-05 11:59


Pada 30-09-05 19:45 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-09-05 08:37 , trouver_99 posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

petikan dari 1 riwayat yang allah telah m'jadikan..


!!! QUOTE !!!

1 riwayat
..

boleh bagitahu dengan detail riwayat dari siapa....kalau hadis, apakah taraf hadis tersebut?adakah ianya dari sumber yang tidak meragukan..??siapakah penulisnya..?bagaimanakah keadaan sanad dan matannya..?



memang soalan biasa daripada trouver_99... :p


elok lah tu.. tak main ikut saja apa yang didengar :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For iminProfil   Hantar PM kepada imin   Pergi ke imin's Website   Quote dan BalasQuote

sazuwi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13185
Posting: 204
Dari: Seremban Yang Permai

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-10-05 12:14


Allah itu maha adil...
kalau tak smer apa yang diceritakan..
pasti apa yang akan diperoloehi lebih indah dan lebih hebat..
Subhanallah.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For sazuwiProfil   Hantar PM kepada sazuwi   Pergi ke sazuwi's Website   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 02-10-05 16:19


masyaAllah.....indah nya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 02-10-05 16:36


subhanallah...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

sahlon
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15287
Posting: 281
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-10-05 17:07


salam....

memang bidadari untuk lelaki, tapi para wanita jangan sedih sebab dia akan jadi ketua bidadari untuk suaminya kalau dia beramal soleh

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahlonProfil   Hantar PM kepada sahlon   Quote dan BalasQuote

MaBa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18763
Posting: 54
Dari: Kawasan Burung Langit..

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-10-05 14:31


Adakah saya masih layak...:'(

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaBaProfil   Hantar PM kepada MaBa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.141651 saat. Lajunya....