Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang-orang yang suka memuji dan mengampu bukan kawan sejati, kerana merosakkan hati kawannya.
-- -- Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shanejohnson
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43101

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
shanejohnson: 2 hari yang lalu
wadud: 7 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 24 hari yang lalu
muslimin23: 26 hari yang lalu
kasih_kekasih: 30 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: denda rm25 kerana berb*g*l


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» denda rm25 kerana berb*g*l

Please Mendaftar To Post


Oleh denda rm25 kerana berb*g*l

kasihmu-amanahku
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4140
Posting: 709
Dari: rahsia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 18-04-04 13:27


ish.......ish.......apa nak jadi. seorang gadis melayu (islam?) menari bogel (hanya berseluar kecik) didenda rm25 & penjara 4hari je manakala pengurus pusat hiburan didenda rm1000.kalau camtu, ramai lg yg akan ikut sbb denda yg terlalu rendah. apa sgt nilai rm25 tu berbanding pulangan yg diperolehi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasihmu-amanahkuProfil   Hantar PM kepada kasihmu-amanahku   Quote dan BalasQuote

AdAwiAh_1210
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 649
Posting: 120
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-04-04 15:31




saya pun ada baca dalam paper...entah apa nak jadi...terkejut tengok jumlah denda yang dikenakan ke atas penari tu..ada ke patut..



Bookmark and Share

    


  Member Information For AdAwiAh_1210Profil   Hantar PM kepada AdAwiAh_1210   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-04-04 15:47




erm.. terfikir manusia mana yg buat hukuman @ undang @ denda yg macam tu.. isk.. ringan betul denda kat dunia ni. dari nama mmg sah org melayu... agama..???

p/s:isk..anak siapalah tu ekk?
wassalam



-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-04-04 17:42




emm, ini la namanya islam hadhari bekas adun sg besar, ustat solehin mukhyi mengulas perkara ni bahawa bila seorang ustaz yg didapati berceramah yg melanggar peraturan jais dendanya hingga RM3000 yg menggambarkan bahawa ustat yg berceramah lebih jahat dari gadis yg berkelakuan tak senonoh!

-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

shas
Warga Rasmi
Menyertai: 06.03.2004
Ahli No: 7776
Posting: 17
Dari: KUANTAN

Pahang  


posticon Posting pada: 18-04-04 18:22


LEPAS NI BAIK BERBOGEL.KALO BUANG SAMPAH DENDA RM 300.MINUM ARAK BAPE AH?RM 150 RASENYA.BAWAK KETA LELAJU RM 300.PLEK BTOL AH.CAM BODO JE

Bookmark and Share

    


  Member Information For shasProfil   Hantar PM kepada shas   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 18-04-04 21:52




m'sia kan negara islam.. islam hadhari.. aper yg ndak pelik nyer..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-04-04 23:10


GRO mengaku menari bogel !!
Assalammualaikum WBT dan Salam Perjuangan !!


kawe amat2 tertarik dengan satu laporan yang dibuat oleh akhbar Arus Perdana Berita Hairan ( Berita Harian ) edisi 17 April 2004. Berita sensai yang pastinya sungguh memalukan umat Islam itu berlaku di Kotaraya Kosmopolitan Kuala Lumpur iaitu berkenaan dengan seorang pelayan pelanggan (GRO) yang mengaku menari bogel dalam bilik di sebuah kelab hiburan , dikenakan hukuman penjara empat hari dan denda RM25 oleh Mahkamah Majistret .

Penari tersebut yang nama ISLAMnya Siti Rohaiza Abdul Rahim, 23, mengaku menari mengikut muzik yang dimainkan dengan hanya memakai seluar dalam nipis warna hitam dan tidak memakai coli di Kelab D Boss, Wisma Pan Dynasty, Jalan Loke Yew . Menurut laporan itu lagi , ketika ditahan polis kira-kira jam 12.35 pagi 8 April lalu, tertuduh didapati menari dalam keadaan mengghairahkan di hadapan pelanggan dan pelayan lain.Dia dituduh mengikut Seksyen 21 Akta Kesalahan Kecil 1955 yang membawa hukuman maksimum penjara 14 hari atau denda RM25 atau kedua-duanya sekali.

Apa dah jadi dengan Negara Islam Malaysia Tanahairku ? Inilah dia padah laungan keramat MALAYSIA BOLEH yang sering diucapkan selama ini. Bagi Cucu, apa yang berlaku ini bukan sahaja mencemarkan imej umat Islam di Malaysia, malahan turut menjatuhkan imej Malaysia sebagai sebuah negara Islam. Logikkah, seorang wanita Islam yang menari bogel "Mendedahkan Aurat" hanya dikenakan penjaran 14 hari atau denda RM25 sahaja !!!! Mungkin selepas ini ramai lagi GRO akan mengikut jejak langkah Siti Rohaiza aganknya. Bagi Cucu kalau setakat RM25 dan penjara 14 hari, berbanding dengan wang yang diterima olehnya setiap malam iaitu RM300 untuk tujuan tersebut. Bukankah ini sesuatu yang tidak masuk akal !!!! Cucu tahu kebanyakkan GRO di seluruh negara kita ini terdiri dari anak-anak gadis Melayu, yang dipelihara oleh Tokey-Tokey Cina yang bertujuan untuk mengaut keuntungan yang lebih. Dalam hal ini yang menjadi mangsa ialah anak-anak gadis Melayu Islam !!! Kalau setakat RM25 ..hukuman tersebut, bukan sahaja boleh dibayar oleh Tokey Kelab tersebut, malahan denda tersebut melucukan..walaupun beliau katanya menangis ketika dijatuhkan hukuman. Mungkin agaknya..menangis kerna seronok dengan jumlah denda yang ditawarkan !!

Apa yang lebih mengecewakan, kesalahan beliau itu pula dibicarakan di Mahkamah Majistret..dan bukannya Mahkamah Syariah !! Inillah yang terjadi kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim dulu, kes beliau tidak dibicarakan di Mahkamah Syariah walaupun ia berkaitan dengan kes Liwat iaitu satu kesalahan jenayah Islam.



Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

usamah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8451
Posting: 52

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-04-04 23:25


.........saman kereta mahal.....saman berkaitan maksiat murah.......cuba kita fikir bersama.

Bookmark and Share

    


  Member Information For usamahProfil   Hantar PM kepada usamah   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-04-04 08:52


Quote:

On 2004-04-18 18:22, shas wrote:
LEPAS NI BAIK BERBOGEL.


isk..isk.. org buat tak elok jgnler kita nak ikut. Kat dunia mudahlah dia terlepas.. kat akhirat??? Wallahualam..

Mari kita renung2 ayat Al-Quran di bawah ini.. mudah2an kita mendapat pengajaran darinya..:

“Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya  malaikat-malaikat yang kasar, yang keras yang tidak mendurhakai Allah terhadap apa yang diperintahkan-Nya kepada mereka dan selalu mengerjakan apa yang diperintahkan.” (QS.At-Tahrim:6)

p/s: yg elok jadikan pengajaran.. yg tak elok buangkan je dlm tong sampah..
wassalam


-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-04-04 09:04



RM25 untuk jual maruah..?
Baru2 ini dalam edisi siasat…bayar RM30 untuk melakukan perkara terkutuk tu…
Sedihnyer melihat betapa murahnya harga diri….pilunyer di hati memandang maruah diri didagangkan demi kemewahan hidup …

astaghfirullaha'zim....nampaknya keadaan dunia kita sekarang ni dah hancur...!
gerunnya...





...maksiat kini merata~rata...
...tiada malu bukan pura~pura...
...kiamat kian menghampiri kita...
...adakah kita sudah bersedia...?




Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-04-04 14:18


- itulah malaysia hari ini -

benda2 kes macam ni mesti kene byk yg bg 'respon', mcam media, menteri, dll,
baru ada tindakkan susulan di ambil.. klu tak, buat diam je..

p/s: jadilah rakyat yg peka hehe jgn pekak he

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

salleh_y
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1068
Posting: 215
Dari: :: Tanah ++ ::

china  


posticon Posting pada: 19-04-04 14:52


...
islam hadhari punya undang2 kata apa pasal isu nih?

Sila ulama hadhari bagi hujah...

-----------------
Senaraikan Laman Web Islam Disini


Bookmark and Share

    


  Member Information For salleh_yProfil   Hantar PM kepada salleh_y   Pergi ke salleh_y's Website   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-04-04 09:49




hmmm...
begitulah kalau tidak mengikut undang2 islam yg sebenar...
maksiat berleluasa...
hukuman pun tak setimpal...
even denda utk khalwat pun amat rendah...
yg kaya mmglah boleh lepas...

-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-04 10:01




sekadar rm25.. usahkan rm25.. rm250 pun baginya tak ada apa - apa kerugian.. yang sedihnya penari itu sendiri umat Islam.. isy, tak tahu dosa ke.. pening pulak jadinya.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 20-04-04 11:28


hehehhehehehe....

rupanye nilai seorang melayu yang beragama islam hanyalah 25 ringgit.....tak disangka-sangka....undang2 ape yang mereka pakai ha....

kalau duduk blajar kat masjid kena tangkap sampai berbulan-bulan tapi bila berbogel hanya 4 hari je...islam ape negara ni ye...

p/s: ni bukannye politik ye..terpulanglah kalau saudara semua pikit ini politik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

zaidharisah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.03.2004
Ahli No: 8057
Posting: 65
Dari: bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 20-04-04 14:06


sebenarnya perkara ini bukan melibatkan pompuan tu je malah melibatkan seluruh masyarakat islam di m'sia ni. malu tak terkata bile org bukan islam mepersoalkan benda ni krn sblm ni mereka tahu perkara ni haram utk org muslim. bile kite mendpt pemerintah yg tidak menitik beratkan soal dosa, pahala, syurga dan neraka. inilah akibatnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidharisahProfil   Hantar PM kepada zaidharisah   Pergi ke zaidharisah's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-04-04 15:51


hehhee..

Agak2nya..
inilah pembaharuan yg ingin dilakukan oleh pemerintah negara ini...
hehhe..
konsep islam hadhari...bogel denda rm25..

rosak2..

p/s..rosakkan nama islam sahaja..

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 21-04-04 11:30


emmmmmm.......

sekarang ni kena denda, tahun depan tak tahu apa yang akan jadi..mungkin tak kena denda lagi kot...

p/s:islam hadhari la katakan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.138037 saat. Lajunya....