Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Yang meninggikan darjat seseorang ialah akal dan adabnya, bukan asal keturunannya
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 45
Ahli: 0
Jumlah: 45




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 1 hari, 6 jam, 5 minit yang lalu


Jejak Nasyid
Topik: Nasyid Minggu Ini (NMI)


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Nasyid
    »» Nasyid Minggu Ini (NMI)

Please Mendaftar To Post


Oleh Nasyid Minggu Ini (NMI)

faina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 607
Posting: 151
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-04-04 14:03


..

dah penah tonton lom..
NMI ni kalo tak silap faina adalah rancangan baru terbitan RTM..
byk menyiarkan hiburan2 nasyid dr byk kumpulan2 nasyid tanahair...
disiarkan setiap hari AHAD jam 6.30 ptg...
besss gakkk...
kite bleh sms...tp tak pastila samada ianya berbentuk carta ke atau sebaliknya..
ape komen antum skaliann..

-----------------
Sedarkah kita!
::. kiTa terCari-cAri aPa yg kiTa Mahu .:: Tapi taK berTeMu ::. SedangKan kaDang ia Ada di DepaN MatA .:: cUMA kIta saja Yang taK tAu!! ::.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fainaProfil   Hantar PM kepada faina   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-04-04 14:12


belum.. nnti ahad ni klu igt kaze tgk... best ke tak hehe

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

zUeHa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5738
Posting: 73
Dari: bumi ya Rab

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-04-04 15:03


iye ke??
kena setting kat reminder ni takut luper...
tak sbo lak nunggu ahad...
mcm besh je...

-----------------
~Selamat Memburu Keberkatan Menuju ke Taman Firdausi~

Bookmark and Share

    


  Member Information For zUeHaProfil   Hantar PM kepada zUeHa   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-04-04 15:12




belum pernah tgk lagi...
biasanya setiap ahad kul 6.30 ptg ialah rancangan Masrah Kasih...
rancangan tu ke???



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-04-04 16:44



ooo..itu NMI ke?? ana ingat tu nama ceritanya Masrah Kasih...sama kot...hmm..hari tu ana ada tengok juga..tapi sekejap je...sebab ana bukak pun dah nak pukul 7 dah..oklah...setiap ahad..jangan lupa..mesti tonton...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-04-04 18:17


rancangan tu kire lame dah...dulu kul 7:30...skang awal sejam..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-04-04 18:48


ana dh tengok......best........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

faina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 607
Posting: 151
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-04-04 09:19


ahah..sblm nihh name nye MASRAH KASIH...
tp skang jd Nasyid Minggu Ini...
bessss...dier kire undian sms..tengok nasyid mane paling popular minggu tu..
minggu nihh...lagu Damai-Nowseeheart paling popular!

-----------------
Sedarkah kita!
::. kiTa terCari-cAri aPa yg kiTa Mahu .:: Tapi taK berTeMu ::. SedangKan kaDang ia Ada di DepaN MatA .:: cUMA kIta saja Yang taK tAu!! ::.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fainaProfil   Hantar PM kepada faina   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-04-04 09:28



alahai ana terlupa pulaks nak tengok...rugi rasanya...

kenapa takde yang sudi nak ingatkan ana ye...
he...he...




Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

ikanemas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7064
Posting: 28
Dari: sungai nil

egypt  


posticon Posting pada: 19-04-04 10:09


assalamualaikum.......

ana dah tengok dah.tapi amat tak puas hati pasal dia punya background...kelabu asap...kump nasyid best tapi lebih menarik sekiranya latar belakang diubah supaya lebih ceria.ana fikir ini satu program baru yg bagus...mungkin masih baru lg,jadi banyak lagi perlu dibuat utk menjadikan nasyid lebih diminati.wujudkan dlm bentuk carta pun lg bestt

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikanemasProfil   Hantar PM kepada ikanemas   Quote dan BalasQuote

SrikandiSejati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8352
Posting: 110
Dari: Malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 25-04-04 01:01


saya belum pernah tgk rancangan tu. bila rancangan tu mula?? dah lama ker?? nasib baik korang bagi tau. boleh lah nanti saya tengok rancangan tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For SrikandiSejatiProfil   Hantar PM kepada SrikandiSejati   Pergi ke SrikandiSejati's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_qistina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2004
Ahli No: 7091
Posting: 137
Dari: uum sintok

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-04-04 23:59


askum..tak tau punnn ader rancangan tu...ni mesti kene tgk nie...ingat kan nasyid di anak tirikan kat tv...

-----------------
"straight from our heart we cry...searching 4 a perfect life...so stand up and cry for freedom..." MIRWANA best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_qistinaProfil   Hantar PM kepada puteri_qistina   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 26-04-04 00:13


uhuh...ada ke ? amboi..takdan aih nak tengok tv..

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

zilal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 319
Posting: 317
Dari: btGajah~alorSetaq

Perak  


posticon Posting pada: 26-04-04 08:17



Tapi kalo deorg buat live lagi best kan...kan..kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilalProfil   Hantar PM kepada zilal   Pergi ke zilal's Website   Quote dan BalasQuote

kamal_82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3201
Posting: 462
Dari: KUALA LUMPUR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-04-04 09:24



emm ana tak tau arrr...
tak openah tonton....
ala klu waktu mcm tu biasa ana takder kat umah....
g jog kekadang.....
emm nak wat camner...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamal_82Profil   Hantar PM kepada kamal_82   Pergi ke kamal_82's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-05-04 18:06


rancangan tue best gak...
yelah,kan..lening jarang ader segmen nasyid khusus mcm tue..
w/pun aderlah jugak kelemahan sedikit sebyk..
harap2 akan diperbaiki ..

-semoga rancangan tu bertahan lama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

aieazuri
Warga Rasmi
Menyertai: 20.05.2004
Ahli No: 9087
Posting: 12
Dari: Pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 20-05-04 19:59


akum..
sayer ade gk tgk NMI tu..
tp kan best kl dipanjangkan skit waktu siaran nye??
stuju x??
coz sekejap sgt rsnye..lgpun lg baru yg dicalonkan bbrp kerat je..


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieazuriProfil   Hantar PM kepada aieazuri   Pergi ke aieazuri's Website   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-05-04 01:27


warahmatullahi wabarakatuh..

Erm..ana pun baru je tau pasal NMI ni petang tadi..tu pun sebab tengok kat rumah mak sedara..heheh (bukan apa malas tengok TV petang-petang nih )..

Apapun, best jugak la..rasa macam tengok IKIM real pulak..

Tadi..kumpulan UNIC masih mengekalkan keunggulan di tempat pertama dengan lagu Jalinan..tempat ke-2 dan seterusnya ana lupa pulak..heheh

Sekian laporan untuk pagi ini..

Sekian..
Wassalam

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

peminat_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1152
Posting: 136
Dari: atas bumi bawah langit

singapore  


posticon Posting pada: 31-05-04 09:57


ana memang peminat setia rancangan NMI ni, minggu lepas UNIC memanglah no.1, tapi minggu ini terus turun no.2...1 minggu jer jadi juara...sedih sey..


-----------------
~ Yg pulang pegi usahlah dirintih
doakan saja dikurnia sejahtera
apa yg diratap dgn tangis
keharuan ,leraikan hiba
pujuklah hatimu
pemergiannya
iktibar buatmu.....~


Bookmark and Share

    


  Member Information For peminat_nasyidProfil   Hantar PM kepada peminat_nasyid   Quote dan BalasQuote

brozdon
Warga Rasmi
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6644
Posting: 12
Dari: georgetown

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-06-04 09:11


NMI....nasyid minggu ini....tahniah anan ucapkan pada RTM kerana mengembalikan rancangan sebegini kerana sebelum ni kurang rancangan yg bercorak agama..macam dulu ada soal jawab agama...dan berbagai lagi..... ana harap pada RTM supaya rancangan NMI ni maintain serta dapat membaiki kelemahan dari segi pementasan....montaj....lah buat cam Juara lagu tv3...kan nampak lebih ceria...bukanlah nak kata yg RTm punya tak ceria ...tp boleh diperbaiki lagi...by the way ana harap rtm ke...tv swasta yang lain dapat mencari rancangan yang berunsurkan dakwah...dalam berbagai bentuk.....islam Hadhari.....malaysia bestari

Bookmark and Share

    


  Member Information For brozdonProfil   Hantar PM kepada brozdon   Quote dan BalasQuote

ust_zal
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.06.2003
Ahli No: 1627
Posting: 41
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-06-04 10:34


.

Rancangan tu bagus.Alhamdulillah tapi perlu banyak perubahan dibuat.Nasyid yang diputarkan tidak meluas.Cuba luaskan skop rancangan dan tambahan tazkirah.

-----------------
PERJUANGKAN TUHAN

Bookmark and Share

    


  Member Information For ust_zalProfil   Hantar PM kepada ust_zal   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-06-04 10:54




belum berkesempatan lg tgk rancangan ni...
so, tak leh nak bg komen...
asyik terlupa aje nak tgk...
kdg2 ada hal lain ptg ahad tu...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 02-06-04 11:36




memang best....tapi ana tak sempat undi coz tak sempat ambil kod undian.... ... jom kita undi NMI daripada kita undi AF bukan ada faedah pun....bersama-sama kita majukan industri nasyid tanah air

-----------------
to love someone is NOTHING,
to be loved by someone is SOMETHING,
to be loved by someone u love is EXCITING,
to be loved by ALLAH is EVERYTHING.

Bookmark and Share

    


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

nurfara
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7219
Posting: 56
Dari: Kuala Lumpur/Muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-06-04 11:58


saya sll tengok gak.. tp sy rasa kurang menarik ler sbb background dier tu kalo tunjukkan video klip lagu nasyid tu lagi bagus..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfaraProfil   Hantar PM kepada nurfara   Quote dan BalasQuote

peminat_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1152
Posting: 136
Dari: atas bumi bawah langit

singapore  


posticon Posting pada: 06-06-04 19:55


Quote:

On 2004-06-02 11:36, uqu wrote:


memang best....tapi ana tak sempat undi coz tak sempat ambil kod undian.... ...



uqu,kalau UNIC code dia,UN13...yg lain tak tau lah plak.. ...lgpun,UNIC makin turun,drpd no.1 ke no.2...minggu ni no.3 plak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For peminat_nasyidProfil   Hantar PM kepada peminat_nasyid   Quote dan BalasQuote

namirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5920
Posting: 232
Dari: Ardhillah

singapore  


posticon Posting pada: 06-06-04 22:09


nampaknye dehearty makin maju...lagu kasih syg dicalonkan minggu ni dlm NMI jadi pe lagi..undilah dehearty!

-----------------
Our readiness strengthens our security
Our adaptability ensures our success
Our unity strengthens our nation
Total Defence S'pore

Bookmark and Share

    


  Member Information For namirahProfil   Hantar PM kepada namirah   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-06-04 22:14



ana pun blum berkesempatan nak tengok...dengar macam best je
wallahualam

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 06-06-04 22:59


emmm..

betul tu memeng best..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

cinta_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5255
Posting: 160
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-06-04 01:46


,

NMI best tp yang tak best rancangan waktu ptg. waktu 2 orang tgh riadhah....

satu lg pengacaranye tak best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_ilmuProfil   Hantar PM kepada cinta_ilmu   Quote dan BalasQuote

Hikayat
Warga Rasmi
Menyertai: 05.06.2004
Ahli No: 9305
Posting: 5
Dari: Atas meja

singapore  


posticon Posting pada: 07-06-04 09:49


A`kum...semalam NMI...pencalonan terbaru Dehearty...lagu kasih sayang..jadi kalau nak Dehearty masuk carta NMI..sila la undi..samada dgn cara SMS atau pun e-mail..jgn lupa serta kan code number....itu yg pengacara tu ckp

Bookmark and Share

    


  Member Information For HikayatProfil   Hantar PM kepada Hikayat   Quote dan BalasQuote

Al-FaQiHaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3191
Posting: 157
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 07-06-04 11:50


..
ntahlaa..saya rasa macam tak puas hati aje tengok NMI tuh...kenapa setengah jam aje??kalau program hiburan biasa bolej je buat berjam²..nasyid??sekelip mata aje habis..


-----------------
KaSiH iTu iBaRaT MuTiaRa..HaDiaH DaRi ALLaH YaNg EsA..GiLaPLaH iA DeNgaN iMaN DaN TaQWa.. SiNaRNyA KaN BeRCaHaYa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-FaQiHaHProfil   Hantar PM kepada Al-FaQiHaH   Quote dan BalasQuote

sobrey7
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.08.2003
Ahli No: 3068
Posting: 33
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-06-04 12:14



A'ah rancangan tu mmg best...tp,mcm Al-faqihah ckp...naper kejap sgt ye...napa la xleh tayang lama2 skit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sobrey7Profil   Hantar PM kepada sobrey7   Pergi ke sobrey7's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 21-06-04 23:19


itu dah kire untung ade setengah jam. drpd takde langsung.
stesyen tv lain don't even care.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

nurkusza
Warga Rasmi
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12402
Posting: 20
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-11-04 12:21


dulu ana tengok
tapi sekarang nie tak coz ari ahad ana dah balik kampus ana..rugi rasanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkuszaProfil   Hantar PM kepada nurkusza   Quote dan BalasQuote

nabilah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 996
Posting: 383
Dari: .:Bumi Allah:.

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-12-04 14:22




em,ana pun sama,dah xdpt tgk... apapun, NMI tetap best

-----------------
Dunia adalah lautan yang dalam dan telah banyak manusia yang tenggelam, justeru itu sediakanlah perahu untuk belayar dan ia adalah taqwa kpd Allah-Luqmanul Hakim

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilahProfil   Hantar PM kepada nabilah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.134575 saat. Lajunya....