Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dua perkara yang tidak boleh dielak dalam hidup kita ialah "inflasi" dan "mati"
-- Seminar "Creating Wealth"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Yang Masuk Ke Sini
halawatuliman: 1 hari, 2 jam, 33 minit yang lalu
nabilah: 1 hari, 2 jam, 38 minit yang lalu
aye: 2 hari yang lalu
tereturubuzu: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 22 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Berapa kali anda gagal?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Berapa kali anda gagal?

Please Mendaftar To Post


Oleh Berapa kali anda gagal?

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 15-04-04 12:57


Assalammualaikum...

Berapa kali anda pernah gagal... dalam exam... dalam membuat keputusan... dalam menangani kehidupan anda? Adakah anda seorang yang berani gagal dan berusaha bangun kembali?



-----------------
Beramal kerana Allah... :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

busrairdina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8188
Posting: 29
Dari: kluang, johor

Johor  


posticon Posting pada: 15-04-04 13:20



dlm exam...jarang
nak buat keputusan..tak tahulah..tapi, kita sbg org ISLAM.. kalau dah betul2 confuse tu mintak ler petunjuk dr-NYA.Solat istikharah...

'sekuat mana dugaan yang datang, hadapilah dengan sabar.Sesungguhnya TUHAN sentiasa bersama-sama orang2 yg sabar'

Bookmark and Share

  


  Member Information For busrairdinaProfil   Hantar PM kepada busrairdina   Quote dan BalasQuote

al_farisi
WARGA SETIA
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6556
Posting: 608
Dari: Tiada kepada ada & ada kepada tiada

iran   avatar


posticon Posting pada: 15-04-04 13:25


Gagal,gagal,gagal,gagal; atas kegagalan terbina kejayaan.

Berani dan bersedia menghadapi kegagalan.

Selalu gagal terutamanya dalam memilih. Tapi itu semua cabaran..........

Bookmark and Share

  


  Member Information For al_farisiProfil   Hantar PM kepada al_farisi   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-04-04 15:14


Pada ana "kegagalan adalah merupakan satu ujian dan kejayaan juga satu ujian"

Bookmark and Share

  


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 15-04-04 15:58


Tak gagal, cuma belum berjaya aje...

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

syafiq86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2003
Ahli No: 2897
Posting: 240
Dari: Batu Pahat

Johor  


posticon Posting pada: 15-04-04 16:32


Nilai kegagalan adalah lebih tinggi dari kejayaan.
Kegagalan mengajar kita erti kehidupan.
Kegagalan mengajar kita erti kedewasaan.
Kegagalan mengajar kita menjadi insan berguna.


-----------------
KAWANLAH selagi ada hati. BERCINTALAH selagi ada yang sudi. GEMBIRALAH selagi ada teman di sisi.

Bookmark and Share

  


  Member Information For syafiq86Profil   Hantar PM kepada syafiq86   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-04-04 16:39


DARE TO FAIL!!!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-04-04 17:43



Tiada erti kegagalan dalam hidup ini, selagi kita masih ada nyawa di badan selagi itulah kita masih boleh mencari kejayaan. Ada banyak jalan dan peluang dalam hidup ini. Mungkin satu langkah kita kurang berjaya tapi langkah2 seterusnya akan membawa kejayaan.
Kegagalan itu bukanlah satu perkara yang mutlak kerana kadang2 itulah permulaan kepada kejayaan.
Seorang usahawan yang berjaya juga biasanya akan jatuh tiga kali sebelum betul2 berjaya.
Semoga berjaya!!!

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

zeennieyrah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.03.2004
Ahli No: 8061
Posting: 35
Dari: sg buloh or shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 16-04-04 12:18


GAGAL.....
Mustahil kalau ada org yang tidak pernah mengalami kegagalan dalam kehidupan seharian...Bagi diri ana, kegagalan merupakan aspek yg penting dlm kehidupan ana utk memastikan diri ana lebih matang dengan muhasabah diri dan memperbaiki kelemahan diri ana sendiri...Semoga kegagalan yg dialami membuatkan ana lebih mendekatkan diri dgn Yang Maha Agung dan Maha Mengetahui..Amin....

Bookmark and Share

  


  Member Information For zeennieyrahProfil   Hantar PM kepada zeennieyrah   Quote dan BalasQuote

nur_adn
Warga Rasmi
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2854
Posting: 13
Dari: Bandar Baharu

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-04-04 13:03


betul tu engkawan...ana sokong setiap apa yg kak hanan tulih tu....macam kaunselorlah...chayou2

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_adnProfil   Hantar PM kepada nur_adn   Pergi ke nur_adn's Website   Quote dan BalasQuote

ain_mardziah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6659
Posting: 188
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-04-04 19:20




KEJAYAAN BUKAN PERMULAAN,
KEGAGALAN BUKAN PENAMAT KEJAYAAN,
KEREDHOAN ALLAH PENENTU SEGALANYA.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ain_mardziahProfil   Hantar PM kepada ain_mardziah   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-04-04 21:35


ada hikmah si sebalik kegagalan
renung kembali kesilapan lalu,...kegagalan mengajar erti kematangan....
saye slalu fail add math mase sekolah dolu2...tak minat ahh..

Bookmark and Share

  


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

mencari_sufi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.04.2004
Ahli No: 8316
Posting: 50
Dari: bumi perantauan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-04-04 13:55





Gagal atau berjaya tu lumrah kehidupan kite..hidup ini umpama putaran roda..sekjap kite di atas sekajap kite di bawah..gagal sekali bukan bermakna gagal untuk selama-lamanya..kegagalan itu ade hanyalah kejayaan yang tertangguh..belajarlah dari kesilapan agar kejayaan mu segera dicapai..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mencari_sufiProfil   Hantar PM kepada mencari_sufi   Quote dan BalasQuote

PeNguin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.04.2004
Ahli No: 8445
Posting: 190
Dari: miri, srwk

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-04-04 08:15


ya pernah gagal..walaupun pahit nak diperkatakan...tapi kegagalan inilah yang mendorong saya berjaya, yang menjadi pemangkin kepada diri saya...yang penting banyakkan bersyukur kepada allah...dan tabah dalam menghadapi ujian...satu lagi buat yang wajib dan perbanyakkan amaln sunat...kerana allah ada berkata...jika kita dahulukan kepntingan allah SWT,,allah akan dahulukan kepentingan kita..


Bookmark and Share

  


  Member Information For PeNguinProfil   Hantar PM kepada PeNguin   Pergi ke PeNguin's Website   Quote dan BalasQuote

PeNguin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.04.2004
Ahli No: 8445
Posting: 190
Dari: miri, srwk

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-04-04 08:15


ya pernah gagal..walaupun pahit nak diperkatakan...tapi kegagalan inilah yang mendorong saya berjaya, yang menjadi pemangkin kepada diri saya...yang penting banyakkan bersyukur kepada allah...dan tabah dalam menghadapi ujian...satu lagi buat yang wajib dan perbanyakkan amaln sunat...kerana allah ada berkata...jika kita dahulukan kepntingan allah SWT,,allah akan dahulukan kepentingan kita..


Bookmark and Share

  


  Member Information For PeNguinProfil   Hantar PM kepada PeNguin   Pergi ke PeNguin's Website   Quote dan BalasQuote

PeNguin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.04.2004
Ahli No: 8445
Posting: 190
Dari: miri, srwk

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-04-04 08:16


ya pernah gagal..walaupun pahit nak diperkatakan...tapi kegagalan inilah yang mendorong saya berjaya, yang menjadi pemangkin kepada diri saya...yang penting banyakkan bersyukur kepada allah...dan tabah dalam menghadapi ujian...satu lagi buat yang wajib dan perbanyakkan amaln sunat...kerana allah ada berkata...jika kita dahulukan kepntingan allah SWT,,allah akan dahulukan kepentingan kita..


Bookmark and Share

  


  Member Information For PeNguinProfil   Hantar PM kepada PeNguin   Pergi ke PeNguin's Website   Quote dan BalasQuote

PeNguin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.04.2004
Ahli No: 8445
Posting: 190
Dari: miri, srwk

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-04-04 08:16


ya pernah gagal..walaupun pahit nak diperkatakan...tapi kegagalan inilah yang mendorong saya berjaya, yang menjadi pemangkin kepada diri saya...yang penting banyakkan bersyukur kepada allah...dan tabah dalam menghadapi ujian...satu lagi buat yang wajib dan perbanyakkan amaln sunat...kerana allah ada berkata...jika kita dahulukan kepntingan allah SWT,,allah akan dahulukan kepentingan kita..


Bookmark and Share

  


  Member Information For PeNguinProfil   Hantar PM kepada PeNguin   Pergi ke PeNguin's Website   Quote dan BalasQuote

PeNguin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.04.2004
Ahli No: 8445
Posting: 190
Dari: miri, srwk

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-04-04 08:18


ya pernah gagal..walaupun pahit nak diperkatakan...tapi kegagalan inilah yang mendorong saya berjaya, yang menjadi pemangkin kepada diri saya...yang penting banyakkan bersyukur kepada allah...dan tabah dalam menghadapi ujian...satu lagi buat yang wajib dan perbanyakkan amaln sunat...kerana allah ada berkata...jika kita dahulukan kepntingan allah SWT,,allah akan dahulukan kepentingan kita..


Bookmark and Share

  


  Member Information For PeNguinProfil   Hantar PM kepada PeNguin   Pergi ke PeNguin's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-04-04 21:55


Gagal? Apa tu?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-04-04 11:04




* hanya mereka yg pernah gagal dapat merasai nikmat sebuah kejayaan

* kegagalan adalah permulaan utk sebuah kejayaan

* tiada kejayaan tanpa kegagalan

* kegagalan membuatkan kita semakin matang

* org yg takut menghadapi kegagalan.. payah utk mengecapi sebuah kejayaan

* gagal sekali bukan bererti gagal utk selamanya..

***setiap episod kegagalan dlm diari hidupku pasti dibayangi kejayaan pada akhirnya. Airmata adalah peneman setia.. tangisan adalah penawar kedukaan.. keyakinan pada yg Maha Esa mengatasi segalanya.. kejayaan hanya membuatkanku ingin berjaya dan terus berjaya lagi.. (~coretan mainan jiwa~)
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

  


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

multazam
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 105
Posting: 60
Dari: Kelantan Darul Naim

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-04-04 13:32







Saya pernah gagal dan tidak akan berputus asa untuk membaiki kegagalan saya.Kita kena berani untuk menerima kegagalan dan selepas itu berusaha untuk memperbaikinya

-----------------
"Ya Allah,sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari dukacita dan susah hati,aku berlindung kepada-Mu dari kelemahan dan kemalasan,aku berlindung kepada-Mu dari pengecut dan kedekut dan aku berlindung kepada-Mu dari timbunan hutang dan paksaan orang"

Bookmark and Share

  


  Member Information For multazamProfil   Hantar PM kepada multazam   Quote dan BalasQuote

dila
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8134
Posting: 58

Selangor  


posticon Posting pada: 23-04-04 13:19


kegagalan amat memeritkan...
kegagalan yg masih fresh n da latest dari ingtan, waktu saya gagal amik lesen memandu..sedih sgt...isk..isk..tak dapat lupakan..
mungkin kite terlalu mengharap...oleh itu, jgnla terlalu berharap dan sentiasala melengkapkan diri dgn segala kemungkinan yg akan berlaku...dan semoga ianya boleh menjadi pengajaran...
kite merancang tuhan menentukan..


Bookmark and Share

  


  Member Information For dilaProfil   Hantar PM kepada dila   Quote dan BalasQuote

secret_pinky
Warga Rasmi
Menyertai: 11.04.2004
Ahli No: 8338
Posting: 2
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-04-04 18:08


gagal!!! entah le .Apapun kegagalan mmg memedihkan.tapi,tanpa kegagalan kita takkan sedar dan cuba bangkit dari lena yang panjang.Kegagalan mmg memalukan tapi ia juga dapat mematangkan diri untuk menempuh dugaan hidup yang penuh dgn onak dan duri ini.

Bookmark and Share

  


  Member Information For secret_pinkyProfil   Hantar PM kepada secret_pinky   Quote dan BalasQuote

zatiesweetie
Warga Rasmi
Menyertai: 03.09.2003
Ahli No: 3270
Posting: 14
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-04-04 18:20


kegagalan???mmg sinonim dgn diri setiap manusia,yg serba kurang nie...susah nak cakap psl gagal sbb kiter selalu gagal...tanpa pengetahuan diri kita sendiri,kita pernah gagal..contohnya,kita gagal improve diri kita dlm mengabdikan diri kpd allah,tp kita x sedar yg kita gagal utk melakukan yg terbaik..sjadi,kita kenalah sentiasa muhasabah dan berfikiran terbuka dlm setiap apa yg kita lakukan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For zatiesweetieProfil   Hantar PM kepada zatiesweetie   Quote dan BalasQuote

putera81
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 549
Posting: 153
Dari: SaBAh

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-04-04 21:54


assalamualaikum,
kadangkala kegagalan itu satu kejayaan bg seseorang kerna pd kegagalan dia dpt menginsafi kesilapan lalu.... kegagalan adlh awal dr sebuah kejayaan.... teruskan perjuangan hingga ke jalan syahid... tp kalau dah berjaya tu jgn lupa utk bersyukur ok....

Bookmark and Share

  


  Member Information For putera81Profil   Hantar PM kepada putera81   Pergi ke putera81's Website   Quote dan BalasQuote

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 23-04-04 23:02




kalo nak cakap gagal tu rasanya tader la serius sangat pun...saya setakat ni gagal nak capai target je...tader lagi sampai gagal dalam exam tu,Alhamdulillah...
Gagal tu boleh kita jadikan sebagai pendorong untuk kejayaan masa depan kan...jangan la give up cepat sangat,mmg la sapa yang nak gagal kan tapi anggap la sebagai ujian untuk kita,maybe Allah nak uji kita ke apa ke mana la kita tau kan..yang penting jangan cepat melatah ngan kegagalan...orang lain pun pernah gagal gak!!Bangkit dengan semangat dan azam yang baru...tapi tengok gak la apa yang dah gagal tu,kalo gagal dalam bercinta ngan makwe tu.. jangan plak pastu berazam nak mencipta sebuah cinta yang paling hangat lak...kalo ke arah cinta agung pada tuhan takpe gak...

Bookmark and Share

  


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.136495 saat. Lajunya....