Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Kebahagiaan yang sebenar lagi utama terletak pada kemenangan dalam memerangi hawa nafsu dan menahan kehendak-kehendak yang berlebih-lebihan."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: MAJALAH KEGEMARAN


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» MAJALAH KEGEMARAN

Please Mendaftar To Post


Oleh MAJALAH KEGEMARAN

centric
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2004
Ahli No: 7819
Posting: 335

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-04-04 11:36




ANa suka baca majalah Personal Money dan The Edge. Pasal bisnes. antum pula

Bookmark and Share

    


  Member Information For centricProfil   Hantar PM kepada centric   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-04-04 12:04




Bagi ana, hanya majalah berunsur ilmu bermanfaat sahaja yg menjadi tatapan dimasa kelapangan.....
antara majalah yang menjadi pilihan ana ialah....

1) Anis....
2) Mingguan Wanita
3) Nur
4) Keluarga
5) Anjung~Seri
6) Hidayah

ni ajelah....cuma sekali sekala sentuh juga majalah yang berunsur misteri....seperti Mastika, Variasari....tapi kurang skit la......takuts.......!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

faryd
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2003
Ahli No: 5968
Posting: 95
Dari: Proton RnD S. Alam

Johor  


posticon Posting pada: 09-04-04 12:28


assalamualaikum saya suka baca
majalah i
hidayah
kosmik

sbb ilmiah die byk yg membantu kita dalam menghadapi hidup

Bookmark and Share

    


  Member Information For farydProfil   Hantar PM kepada faryd   Quote dan BalasQuote

lein
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5374
Posting: 38
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-04-04 12:30



majalah pilihan saya ialah:
dewan ekonomi
dewan agama dan falsafah
dewan masyarakat
dewan siswa
hidayah

Bookmark and Share

    


  Member Information For leinProfil   Hantar PM kepada lein   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-04-04 12:36




tiada majalah kegemaran...
just baca apa2 majalah yg ada depan mata...
kat library ni byk majalah pasal bisnes...
baca ajelah apa yg ada...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-04-04 16:09


Masing2 ada majalah kegemaran..:::

Prof suka majalah : (sekarang )

1.Majalah PC
2.Asuh
3.Pc.Com
4.KO ( dah takda)
5.Haluan ( payah nak cari )
[email protected] ( menanti terbitan ke-2 ) hehe
7.lain-lain

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

putera81
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 549
Posting: 153
Dari: SaBAh

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-04-04 16:17


assalamualaikum,
dulu ana suka baca majlah lanun, tp skrg susah nak dapt... kot2 takda lagi mgkn... majlh ilmu ni baca kekadang... yang selalu baca majalh ujang...
membaca itu punca ilmu

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera81Profil   Hantar PM kepada putera81   Pergi ke putera81's Website   Quote dan BalasQuote

sImpsOn_gurL
Warga Rasmi
Menyertai: 29.11.2003
Ahli No: 5392
Posting: 9

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-04-04 16:35




sementara masa cuti ni makin byk koleksi majalah + novel yg saya ada..boring sesgt katakn..

saya slalu bace mjlh utopia..mingguan wanita..remaja...byk lagi..slalu tuka2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sImpsOn_gurLProfil   Hantar PM kepada sImpsOn_gurL   Quote dan BalasQuote

ain_mardziah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6659
Posting: 188
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-04-04 17:30




majalah kegemaran saya:

1.dewan masyarakat
2.dewan siswa
3.nur
4.anis
5.kosmik

kekadang saya baca juga majalah hiburan macam urtv,mangga dll. tahu yg benda tu tak mendatangkan apa2 manfaat tapi saya masih membacanya...cuma tak beli jer ,pinjam kat member

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_mardziahProfil   Hantar PM kepada ain_mardziah   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-04-04 17:44


1.GQ (Subscribes)
2.Details (sda)
3.Archives (kadang2 beli,tengok issue's)
4.ADOI (sama gak)
5.Massa (sama gak)
6.Times (free,sebab ada kat office
7.Ad Talk

6.Heheheh,majalah sekolah,baca 25 kali pun takpe...sebab byk interframe...

Majalah yg tak boleh tengok,kalau tengok migrane...pitam,mengalami kejatuhan darah yg rendah..bibir melecur,mata jadi merah mendadak....IQ jatuh below 93.1
1.Mangga (known as semi-porn babewatch mag)
2.URTV (Craps Mag)....those who read that mengalami masalah..
3.Media Hiburan(Lagi teruk)
4.Hai..(HOIII) (Ifa Raziah who????)(Tomok Who)
Craps!

Sometimes gak,baca juga apa Al Islam,anis..tu pun sebab ada member alim,selalu buat2 tertinggalkan both this mags dlm keta..nak suruh bacalah tu..but I'm happy to read that...But,my advice's to u guy's,bacalah mag yg bermanfaat,dan paling baik jika ia berbahasa Inggeris...ia akan membantu penguasaan Bahasa Inggeris anda...dan ada masa bacalah kuat...so u akan ada keyakinan kelak....Janganlah baca majalah craps+rubbish macam mangga tu semua...tak bantu pun....nanti org tanya siapa Chirac,mana yg byk sgt baca majalah mangga tu jawab...Former Miss USA.......itu yg pernah I dgr.....

p/s:oh yeah,I love Utopia/Hype too




Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

al_farisi
WARGA SETIA
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6556
Posting: 608
Dari: Tiada kepada ada & ada kepada tiada

iran   avatar


posticon Posting pada: 09-04-04 17:50


Ana baca semua majalah yg ada kat kedai esp kedai mamak. Namun ada beberapa yg ana buat collection:
a. Tamadun(dah tak der)
b. Siasah(pun dah tak der)
c. Al -Islam
d. Massa
e. Times(free sbb langgan kat internet)
e.MINDA

[ Posting ini telah di edit oleh: al_farisi pada 2004-04-09 17:51 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_farisiProfil   Hantar PM kepada al_farisi   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-04-04 17:59



Majalah pinjam, jimat kos.. hehe..
Yang ana beli sendiri Massa dan Dewan Ekonomi, yang lain ana pinjam je..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: » Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM «
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-04-04 18:18




ana pulak suka baca READERS DIGEST. kira majalah la jugak tu kan
masa zaman sekolah rendah dulu suka sangat baca majalah OK - prof_muslim, KO ke OK prof??

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-04-04 18:44




apa apa pun boleh... tapi yang selalu baca (pinjam dan beli tu sesekali aje)

- nona
- wanita
- mingguan wanita
- jelita


Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

nmz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5323
Posting: 226
Dari: shah alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-04-04 00:14


ana suka :
* anis
* nur
* dewan siswa
* majalah pc

tp yg ana selalu beli sendiri anis ngan dewan siswa...yg lain dibelikan ...kadang2 boring ana beli jugak al-islam...

-----------------
SesaAt MenAriK naFaS....SElanGkaH meNuJu mAuT....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nmzProfil   Hantar PM kepada nmz   Quote dan BalasQuote

jAiLuL_mAnsHuDaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 170
Posting: 310
Dari: Di sana sini...

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-04-04 00:43



majalah kegemaran saya kalau utk suka2 jer tu saya suka baca ujang tapi kalau utk ilmiah sikit saya suka baca nur ataupun anis.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jAiLuL_mAnsHuDaHProfil   Hantar PM kepada jAiLuL_mAnsHuDaH   Pergi ke jAiLuL_mAnsHuDaH's Website   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-04-04 21:57


tergugat keimanan sy bile tengok sume kaki majalah.majalah yang memang akademik sungguh! sy ske ada macam nuraini..kecuali anjung seri sy tak minat..ske tengok gambar je

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-04-04 22:03


Majalah yang saya minat dan baca

1. Flex (kumpul) - wajib baca. memang ditunggu setiap bulan.
2. Ironman (kumpul) - banyak information
3. MuscleMedia (dapat free suscribe)
4. MuscleMania (pinjam)
5. Fitness RX for Women (pinjam) bahan kajian saya pasal perempuan.
6. Reader Digest (suscribe)
7. Cleo (sometime)
8. Remaja (curi adik punya)
9. dll yg terbaca kalau jumpa kat rumah. rumah ni byk sgt buku n komik. so bila free time, mmg ada je benda nak baca.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 11-04-04 00:52


dara.com - sbb saye bukan anak dare, of course la, saye anak teruna what.
kreko - saye suke eye shield 21.
ape lagi ekk.. ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

langsat01
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.02.2004
Ahli No: 6993
Posting: 35
Dari: Serdang

Selangor  


posticon Posting pada: 11-04-04 06:35




Majalah kegemaran saya adalah yang berbentuk pengetahuan dan hiburan.
RD adalah majalah tetap dan wajib.
NUR dan DARA banyak informasi di dlmnya.
yg lain dewan ekonomi - suka coz banyak maklumat berharga.
ANJUNG SERI - byk maklumat tentang hiasan yang boleh di manafaatkan.

Majalah lain di psrn baca je kalau ada sesiapa yg membelinya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For langsat01Profil   Hantar PM kepada langsat01   Quote dan BalasQuote

raihanahfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2004
Ahli No: 6910
Posting: 263
Dari: tawau,sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 11-04-04 17:03




> haluan
> majalah i
> anjung seri
> dewan masyarakat
> agama

p/s banyak buku dari majalah

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihanahfirdausProfil   Hantar PM kepada raihanahfirdaus   Pergi ke raihanahfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

mencari_sufi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.04.2004
Ahli No: 8316
Posting: 50
Dari: bumi perantauan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-04-04 02:38




ntahla..ana main baca je..ilmiah atau pun tak ilmiah..ikut mood..ikut keupayaan tajuk menarik hati nak baca...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mencari_sufiProfil   Hantar PM kepada mencari_sufi   Quote dan BalasQuote

nurilyana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4815
Posting: 142
Dari: Alor Setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-04-04 10:39



ana suke sgt baca
majalah nur
majalah i
majalah anjung seri


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilyanaProfil   Hantar PM kepada nurilyana   Pergi ke nurilyana's Website   Quote dan BalasQuote

urbanlegend
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.04.2004
Ahli No: 8237
Posting: 45
Dari: -

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-04 11:56


kita baca sume majalah yg free.....x kira dpt free ke,dpt free pjam ke,mudah didapati ke....asalkan dpt baca.......
biasanye komik ler,sbb dpt release kan kepala yg tertekan ngan stadi,x kurang masalah hidup.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For urbanlegendProfil   Hantar PM kepada urbanlegend   Pergi ke urbanlegend's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 12-04-04 13:31



ana suke bc mjlh.....
*massa..mmg selalu beli kat kampus.
*masyarakat. lme dah x bace..
*siswa..beli alwayzz..
*nur.. kakak beli..
*minda..
*mjlh pc..libur..
etc..

membaca jambatan ilmu..

-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_cahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2003
Ahli No: 3157
Posting: 97
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 12-04-04 16:55


akum..nurul suka baca buku...

ujang
utopia
nur
remaja
doraemon

nur ngan remaja jer yg slalu baca..yg lain smuanya komik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_cahayaProfil   Hantar PM kepada nurul_cahaya   Pergi ke nurul_cahaya's Website   Quote dan BalasQuote

Bunga_Raya_Putih
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8358
Posting: 219
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-04-04 21:47


1) MASSA
2) Al-Islam
3) Majalah PC
4) Banyak ler..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bunga_Raya_PutihProfil   Hantar PM kepada Bunga_Raya_Putih   Quote dan BalasQuote

AiFi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2003
Ahli No: 4854
Posting: 96
Dari: BuMi ALLAH

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-04-04 22:15


assalamualaikum..

majalah i (langgan)
majalah anis(sda)
majalah reader digest (sda)
massa
majalah pc

tp sebenarnye baca je semua majalah yg ada asalkan bermanfaat membaca kan jambatan ilmu

Bookmark and Share

    


  Member Information For AiFiProfil   Hantar PM kepada AiFi   Quote dan BalasQuote

Pozy_Sabry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4984
Posting: 83
Dari: KL

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-04-04 23:29




My favorute magazine...
-CHIP
-Majalah I
-Majalah PC
-

Bookmark and Share

    


  Member Information For Pozy_SabryProfil   Hantar PM kepada Pozy_Sabry   Pergi ke Pozy_Sabry's Website   Quote dan BalasQuote

ikanemas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7064
Posting: 28
Dari: sungai nil

egypt  


posticon Posting pada: 13-04-04 09:12


assalamualaikum..

saya yg minat membaca ni rasanya takkan tolak semua majalah kalau ada kat depan mata.tapi dlm banyak2 majalah....saya paling suka majalah i.tengok kawan2 kat sini pun ada yg gemarkannya.saya fikir tak rugi langsung baca majalah ni.kandungannya lengkap dengan ssusunan gaya bahasa menarik serta kolumnis yg bernas memperkatakan isu semasa.saya cadangkan sahabat2 yg tak baca lg majalah ni,cuba dapatkannya.sungguh bermanfaat!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikanemasProfil   Hantar PM kepada ikanemas   Quote dan BalasQuote

humaira_azzahra
Warga Rasmi
Menyertai: 08.04.2004
Ahli No: 8280
Posting: 6
Dari: UIAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-04-04 10:36



ana minat baca majalah ANIS dan MUSLIMAH. Banyak manfaat yang boleh kita dapat dari membaca kedua-dua majalah ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For humaira_azzahraProfil   Hantar PM kepada humaira_azzahra   Quote dan BalasQuote

ahlillah
Warga Rasmi
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 193
Posting: 16
Dari: Negeri Jelapang Padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-04-04 15:32


Asslamualaikum...

mmm....nampknya semua sahabat2 kt sini minat membaca.Bagusla....membaca tu jambatan ilmu. .
Bagi ana pulak....an mint baca
*HALUAN
*ANIS
*READERS DIGEST

majalah2 ni lah yang banyak menambahkan ilmu ana.



-----------------
Salam ukhwah buat sahabat2....sesungguhnya bicara kita adalah bicara sufi...tanpa suara dan kata-kata...kerana penghubung kita adalah suara hati...bertemu berpisah k

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahlillahProfil   Hantar PM kepada ahlillah   Pergi ke ahlillah's Website   Quote dan BalasQuote

Sinar_Srikandi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8294
Posting: 29
Dari: kelantan

ireland   avatar


posticon Posting pada: 13-04-04 23:28


as for me...magazines by karangkraf.com

masa spm dulu...fokus spm...

sekarang dah kuar dr school life tak tahu lagi but i bet it must be interesting to read and gives me something differ than others....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Sinar_SrikandiProfil   Hantar PM kepada Sinar_Srikandi   Pergi ke Sinar_Srikandi's Website   Quote dan BalasQuote

ghaznawi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2833
Posting: 158
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-04-04 12:57


majalah kegemaran sayer hanya 1 aje iaitu majalah cermin tp kalau majalah lain baca jugak kalau dah ada depan mata kata nak beli x la lebih baik duit tu buat bayar g cc layan kat ukhwah ada gak faedahnya.

-----------------
fikirkan kelebihan diri untuk bersyukur bukan untuk bermegah diri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaznawiProfil   Hantar PM kepada ghaznawi   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-04-04 09:48



majalah yang ana baca
- MINDA
- I
- MASSA
- Anjung Seri ( kakak punya.. dia beli tetiap bulan)
- dan apa yang ada depan mata... ( hanya yang bersifat ilmiah je)

[ Posting ini telah di edit oleh: kamalhisyam pada 2004-04-15 09:48 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-04-04 16:39


oho....
majalah yg amat gemar dibaca....

i)majalah sekolah masa form4 ngn form5
ii) majalah i
iii)dewan agama & falsafah
iv)remaja
yg lain2 tu baca jugak tapi x berapa xcited macam yg 4 ni..


-----------------
TELEKUNG PUTIH BELUM CUKUP UNTUK MENJAMIN SESEORANG KE SYURGA ALLAH.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

Mahfuzah_Uja
Warga Rasmi
Menyertai: 16.04.2004
Ahli No: 8447
Posting: 7
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 17-04-04 00:04


bg saya pula..saya suka baca majalah Ujang..lawak antarabangsa..blh kata x p'nah mis ler..majalah tue sebln 2 kali..so..tiap2 bln mesti kena korbankan duit utk beli majalah ujang..kalau x baca..rasa mcm x lengkap jer kalau nak buat apa2 perkara..p'gi mana pun mesti teirngat nak beli majalh ujang..sekarang nie dah buat koleksi pun..saper2 nak pinjam..blh ler..kalau baca ulang2 kali pun..x boring...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Mahfuzah_UjaProfil   Hantar PM kepada Mahfuzah_Uja   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 17-04-04 01:07


majalah kegemaran ?
majalah kereta....putera...

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-04-04 19:47




waahhhh.. kalo nak ikutkan, ape yg ada depan mata tu la yg dibaca.. ana baca juga remaja, cleo, wanita (sumenye rumet yg beli)..

tapi yg ana beli ni je la..

1-utopia
2-hype
3-anis
4-bile angin x btl, kengkadang beli jugak anjung seri
5-roda-roda(tp dah jarang beli sebab duit ni dah diperuntukkan tuk hype.. kalo poster moto dier best baru beli.. hehehe...)


Quote:



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syafiq86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2003
Ahli No: 2897
Posting: 240
Dari: Batu Pahat

Johor  


posticon Posting pada: 17-04-04 22:45


Majalah2 kegemaran ana:
1. Al-Islam
2. Hidayah
3. Newsweek
4. Times
5. National Geographic ( tak pernah miss )
6. Reader's Digest ( pun tak pernah miss )
7. Education Quarterly

-----------------
KAWANLAH selagi ada hati. BERCINTALAH selagi ada yang sudi. GEMBIRALAH selagi ada teman di sisi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syafiq86Profil   Hantar PM kepada syafiq86   Quote dan BalasQuote

syafiq86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2003
Ahli No: 2897
Posting: 240
Dari: Batu Pahat

Johor  


posticon Posting pada: 17-04-04 22:45


Majalah2 kegemaran ana:
1. Al-Islam
2. Hidayah
3. Newsweek
4. Times
5. National Geographic ( tak pernah miss )
6. Reader's Digest ( pun tak pernah miss )
7. Education Quarterly

-----------------
KAWANLAH selagi ada hati. BERCINTALAH selagi ada yang sudi. GEMBIRALAH selagi ada teman di sisi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syafiq86Profil   Hantar PM kepada syafiq86   Quote dan BalasQuote

zeennieyrah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.03.2004
Ahli No: 8061
Posting: 35
Dari: sg buloh or shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 19-04-04 10:40


assalamualaikum...

ana bace sumer majalah..InsyaAllah...No komen..nak tambah pengetahuan dan mengikuti perkembangan isu semasa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zeennieyrahProfil   Hantar PM kepada zeennieyrah   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 19-04-04 13:47


Hidayah!!!banyak best woooooooo!!! Tak bacer rugi!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

adneen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5952
Posting: 75
Dari: kelantan

iran   avatar


posticon Posting pada: 19-04-04 18:52




suke baca:

i) Readers Digest
ii)Mastika
iii)Anis
iv)Doremon
v)Shin-Chan

Bookmark and Share

    


  Member Information For adneenProfil   Hantar PM kepada adneen   Pergi ke adneen's Website   Quote dan BalasQuote

nurana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2003
Ahli No: 2561
Posting: 139
Dari: bangi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-04 12:34


saya suka baca majalah:

-majalah PC
-dara.com
-blues selamanya(sekali sekala jiwang)
-dewan siswa
-readers digest

kalau tak beli,pinjam kawan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuranaProfil   Hantar PM kepada nurana   Pergi ke nurana's Website   Quote dan BalasQuote

jadirah_eja
Warga Rasmi
Menyertai: 25.01.2004
Ahli No: 6742
Posting: 20

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-04-04 13:27



Majalah kegemaran ana pulak REMAJA dan DARA.COM.

Bookmark and Share

    


  Member Information For jadirah_ejaProfil   Hantar PM kepada jadirah_eja   Quote dan BalasQuote

nabilah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 996
Posting: 383
Dari: .:Bumi Allah:.

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-04-04 14:33



Majalah yg saya suka try baca tengok,antaranya:

Anis
i
Dewan Siswa
PC (Abg beli..)
Anjung Seri (Ayah beli tiap bulan)
Wanita (Mak beli tiap bln jgk,xpenah tinggai 1 keluaran pun )
Ujang bc jgk,abg yg beli
Dulu suka beli mjlh al Islam,tp lps astora jabat ambik alih,tak beli dah


Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilahProfil   Hantar PM kepada nabilah   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-04-04 21:51


assalamualaikum...

sekarang ni saya dah jarang baca majalah disebab kan saya berada jauh dari bumi malaysia..tapi kalau majalah kegemaran saya..saya suka baca majalah wanita,magga,remaja..dan sewaktu dengannya...hehehe...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-05-04 17:18




ana selalu beli
1) majalah i
2) majalah dewan agama & falsafah

dulu
1) majalah tamadun

-----------------
ukhwah itu indah bila dihubungkan melalui silaturrahim

layari http://ibnusyah.blogspot.


    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

nur_muhammadi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.05.2004
Ahli No: 8956
Posting: 31
Dari: seremban,ns

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-05-04 23:27


ana suka majalah islamik yg berinformasi cam majalah i,millenia muslim(ada artikel bi oleh teens),kosmik coz ada byk information pasal sains especially utk student cam ana,.....siswa..fokus spm sesuai utk budak secondary..tp org tua pun bole baca gak..
cuma ana terkilan sikit sebab byk mjalah [email protected] berkualiti berlambak dlm pasaran...semuanya utk mencari kentungan sbb diaorg tau yg org suka cite gossip,khayalan ,hantu,bende2 yg merepek...tah pape2 ntah..bukan ape yg byk terima akibatnya adalah remaja Islam...tue yg sedihnye...
"berilah peringatan, sesungguhnya peringatan itu berguna bg org2 mu'min"-maksud ayat Al-Quran

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_muhammadiProfil   Hantar PM kepada nur_muhammadi   Pergi ke nur_muhammadi's Website   Quote dan BalasQuote

zilal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 319
Posting: 317
Dari: btGajah~alorSetaq

Perak  


posticon Posting pada: 21-05-04 08:09




Yang MusT zilal beli tiap bulan... ~Anis~Majalah I~Majalah PC~ [kire wajib belilah]
Yang kekadang beli ~Mingguan Wanita~Massa~
Yang pinjam ape² yg nampak best sapu jerlah...



Bookmark and Share

    


  Member Information For zilalProfil   Hantar PM kepada zilal   Pergi ke zilal's Website   Quote dan BalasQuote

aiz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 273
Posting: 275
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 21-05-04 13:52


.....
ermm..klau Aiz suka baca majalah SISWA,WANITA,NUR,UJANG DLL

Bookmark and Share

    


  Member Information For aizProfil   Hantar PM kepada aiz   Pergi ke aiz's Website   Quote dan BalasQuote

sayasarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 225
Posting: 294
Dari: atas tanah jeh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-05-04 15:18


-I
-saji [Mak punye]
-kosmik
-siswa
-al-Islam [nak tengok pe loyar buruk tora lg pun ade mende yg elok]
-anjung seri
-dewan agama
-chip
-massa[3inggit je]

mostnye beli tengok topik yg besh

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-06-04 11:17


assalamu'alaikum..

majalah yg plg qaulah suker bacer..

massa ( dah dihentikan keluarannyer)
dewan falsafah n agama..
dewan sastera
dewan siswa
tunas sains
majalah I


wassalam..

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 19-06-04 11:46




uqu suka baca utopia, apo, Al-Islam dan Massa....

-----------------
to love someone is NOTHING,
to be loved by someone is SOMETHING,
to be loved by someone u love is EXCITING,
to be loved by ALLAH is EVERYTHING.

Bookmark and Share

    


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

daquayza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6050
Posting: 153
Dari: sp

Kedah  


posticon Posting pada: 19-06-04 12:02




Ana baca suma majalah yang ada depan mata. Famili ana mmg suka membaca.so, banyaklah majalah kat umah ni.Ayah lak, x kisah kuarkan duit tiap2 bulan utk bahan bacaan...


dewan siswa(xpenah miz)
remaja (byk maklumat baru)
pc (abg punya)
keluarga, wanita,jelita, saji, anjung seri, nur (mama dgn kakak punya)
ujang (adik suka)
majalah sekolah n fokus (time sekolah dulula)
mihwar (sekarang dah xde kot)
muslimah(ada lagi ke?)



Bookmark and Share

    


  Member Information For daquayzaProfil   Hantar PM kepada daquayza   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-06-04 12:25




wah best!semua majalah suka baca..yg elok2 sahaja!yg tak elok sekadar amik tau sahaja..

majalah WAJIB beli:
#dewan agama dan falsafah
#majalah I
#minda
#mingguan wanita
#conan-ish bukan majalah kan..takpelah..

majalah jarang2 beli-tgk isu dan ekonomiku sbb agak mahal
#newsweek
#far estern review
#the economist
#massa-utk siswa RM3 je..tp..sbb isu byk tak adil..so...jimat kos,baca je kat library..
#pemikir-kena dipaksa baca..kalau tak..tak dpt nak jawab exam..

byk sebenarnya majalah yg suka buat koleksi..haluan..mawaddah..fajar..pa&ma..keluarga..jelita..nur..dll..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

miss_arin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8931
Posting: 288
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-06-04 14:48


ermm..saya suka majalah ANIS.. banyak memberi panduan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_arinProfil   Hantar PM kepada miss_arin   Pergi ke miss_arin's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 19-06-04 14:59


hehehhe...

ramai jugak peminat majalah ye...

saye pulak suka bace majalah ni:

1. massa
2. kosmik
3. d. siswa
4. majalah releks(sekarang dah tak ade)
5. al-islam(sekarang ni dah boikot)



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 24-06-04 18:59



1.stars
2.massa
3.gempak
4.majalah pc

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 23-07-04 23:11


majalah I

i untuk
-informasi
-inovasi
-ilmiah
-intelek
-internasional
-islamik
Promote skit.

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

axe10
Warga Rasmi
Menyertai: 11.10.2004
Ahli No: 11766
Posting: 17
Dari: KL, Mesia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-10-04 11:10


i like to read:

# Nur
# Majalah I
# Mobile World
# PC World
# anjung seri


Bookmark and Share

    


  Member Information For axe10Profil   Hantar PM kepada axe10   Pergi ke axe10's Website   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 04-10-05 22:27


arena bolasepak... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

ainulfaizah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1350
Posting: 36
Dari: UTM,Skudai

malaysia  


posticon Posting pada: 05-10-05 02:58


Anjung Seri,Nur,Dara,Wanita,Reader's Digest,Anis dll

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainulfaizahProfil   Hantar PM kepada ainulfaizah   Pergi ke ainulfaizah's Website   Quote dan BalasQuote

mellisaleez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.05.2005
Ahli No: 16270
Posting: 210

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-10-05 15:37


-->Anjung Seri
-->Impiana
-->Pa&Ma
-->Parenthood
-->Nur

Bookmark and Share

    


  Member Information For mellisaleezProfil   Hantar PM kepada mellisaleez   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-05 16:07


Wa'alaikumussalam wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah sekiranya ingin mengetahui tentang dunia bacalah Reader's Digest. Umi baca majalah ni dari darjah tiga (dulu sekolah inggeris dari kecil). Dan untuk memantapkan bahasa bacalah majalah terbitan Dewan Bahasa dan Pustaka.

Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - peminat nombor satu majalah I

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

my_masjid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.06.2003
Ahli No: 1419
Posting: 87
Dari: Ganu Da Roll Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-10-05 16:17


oleh kerana semuanya pilih buku & majalah...
ana cuma baca surat khabar dah expired.mana yang jumpa depan mata utusan,berita harian,harian metro,harakah,siasah,keadilan,al-haq,detik(dah pupus),pengguna dsbnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For my_masjidProfil   Hantar PM kepada my_masjid   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-10-05 01:18


minat semua jenis majalah


-----------------
Hakikat Kejayaan Adalah Kebahagiaan Dalam Hidup....


Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

hyunckel_asyraf
WARGA SETIA
Menyertai: 12.01.2005
Ahli No: 13668
Posting: 414
Dari: United Kingdom

uk  


posticon Posting pada: 11-10-05 04:27


like ummi,saya suka readers digest

ada sesiapa yang boleh tolong promote tak kalau ada majalah2 info dan/or islamik seperti Majalah I yang ada online version?

im not in malaysia so kalau nak cari benda2 begitu susah sikit

Bookmark and Share

    


  Member Information For hyunckel_asyrafProfil   Hantar PM kepada hyunckel_asyraf   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-10-05 07:41


Wa'alaikumussalam wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah anakanda asyraf masuklah ke al-ahkam.net, alfirdaus.com dan juga al-Nidaa (pusat pengajian ibnul Qayyim). InsyaAllah artikel yang serius dan setiap tulisan ada dalil dan nasnya. Begitu juga majalah I itu keluaran Karangkraf jadi anakanda bolehlah masuk ke website karangkraf dan carilah info berkenaannya ya. Rasanya anakanda boleh juga meminta mereka hantarkan majalah I kepada anakanda. just try ok. take care.

Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - Greed, self-conceit and jealousy are the core of faithlessness.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15473
Posting: 268
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 11-10-05 14:04


saya sukakan majalah yang berbentuk ilmiah...
waktu sekolah dulu saya melanggan majalah KOSMIK, dewan siswa...
lepas habis sekolah, saya melanggan ANIS...

yang pasti majalah hiburan bukan pilihan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-10-05 23:41


assalamualaikum...
saya memang minat bc majalah..ni rating mjlh pilihan saya..
1.ridest digest
2.anjung seri
3.nur
4.keluarge
act..banyak lagi majalah yang saya suka bc...terlalu banyak mjlh kat pasaran yang berunsur islamik dan isu semasa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 14-10-05 16:46


ana tak minat la nak baca majalah

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 17:11


:-( :-( tak ada ke ahli2 ukhwah kat sini yang sukakan majalah Hidayah......majalah tu bagus sangat-sangat.... :-(


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

cinta_madinah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15937
Posting: 172
Dari: ardhuLLAH

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-10-05 09:04


MAJALAH ANIS.........:):):)'

PEMINAT SETIA.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_madinahProfil   Hantar PM kepada cinta_madinah   Quote dan BalasQuote

muslimahmuar
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.08.2005
Ahli No: 18544
Posting: 38
Dari: JOHOR

Johor  


posticon Posting pada: 16-10-05 09:23


banyak majalah saya suka..lagi2 yang berunsur ilmuan dan keagamaan.
1.nur
2.asuh
3.anis
4.wanita
5.remaja

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahmuarProfil   Hantar PM kepada muslimahmuar   Quote dan BalasQuote

putrimuslimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16138
Posting: 43

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 16-10-05 10:13


ana suka SISWA dengan DARA.COM..:-):-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For putrimuslimahProfil   Hantar PM kepada putrimuslimah   Quote dan BalasQuote

nuria
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.08.2005
Ahli No: 18575
Posting: 40
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 16-10-05 10:32


......>>saya suka bacu majalah REMAJA.DARA.COM,ANIS. :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuriaProfil   Hantar PM kepada nuria   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-11-06 23:53


mingguan wanita,wanita,remaja.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 13-11-06 00:39


remaja? xmmbina langsung.

saya suka majalah 3

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

fayyzah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20937
Posting: 27
Dari: Johor

japan   avatar


posticon Posting pada: 13-11-06 01:59


ana pula suka baca majalah:

- asuh (huu.. dah form 2 pun baca lagi.. tapi best lah!)
- anis (tumpang ummi punya...)
- fokus spm (banyak sisipan ilmu selain penekanan untuk subjek form 5)
- K.O - Best sangat.. tapi sekarang dah tak ada agaknya..
- reader's digest (the best English magazine ever read... *smile* )
- Esti Dot My (majalah sisipan Utusan yang tak tentu keluarnye... hu.. banyak kali terlepas.. sayang... majalah ni lebih menerankan pasal sains - my favorite subject !!~

oklah.. wassalam wa ilalliqa'!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fayyzahProfil   Hantar PM kepada fayyzah   Pergi ke fayyzah's Website   Quote dan BalasQuote

zafirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5769
Posting: 134

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-11-06 11:51


ANIS, majalah I, D'HERBA.....nice

Bookmark and Share

    


  Member Information For zafirahProfil   Hantar PM kepada zafirah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 13-11-06 11:54


Assalamualaikum...
Dah lama tak membaca majalah ni..
Tapi saya suka majalah i, ANIS, Blues Selamanya, Perajurit, Tempur, Anjung Seri...Best jugak.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-11-06 12:04


1.mingguan wanita
2.ujang
3.dara.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

jundul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2005
Ahli No: 21365
Posting: 81
Dari: unima kl

Selangor  


posticon Posting pada: 13-11-06 12:14


saya suka semua majalah tak kira keluaran sesiapa pun termasuk cerita-cerita yang mengarut.

tujuannya untuk mendapat pelbagai info dan menilai sejauh mana majalah yang benar dan sebaliknya.


-----------------
laaaa ilaaha illallaahu wahdahuu laasyariikalah. lahulmulku walahul hamdu yuhyii wayumiitu wahuwa 'alaa kulli syai ing qadir.


Bookmark and Share

    


  Member Information For jundulProfil   Hantar PM kepada jundul   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 13-11-06 13:55


Pada 13-11-06 00:39 , fauzy_fx86 posting:

!!! QUOTE !!!

remaja? xmmbina langsung.


Betul tu...kalau tak silap majalah ni yang bagi cara yang betul untuk pakwe dan makwe berpegangan tangan... :roll: :roll: :roll:...Mengalakkan buat maksiat pulak...:roll: :roll: :roll:


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-11-06 15:24


dewan siswa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-11-06 15:52


salam~zaman form 5 dulu saya suka BLUES SELAMANYA..tahun ni naik 18 tahun tuko pula..suka baca majalah mingguan wanita..apa taknye..dah kakak opis ni suka beli..tumpang saja lah..
ehehe..
wassalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-06 15:53


majalah i
komik sin chan
komik detective Q
komik penyiasat remaja
hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 13-11-06 15:58


Majalah I
[ Telah diedit oleh: hafeezzul pada 13-11-06 15:58 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

IrisS
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.03.2004
Ahli No: 7866
Posting: 57
Dari: PuLaU MuTiaRa

PulauPinang  


posticon Posting pada: 13-11-06 16:25


apa ek?/ sek rendh dulu majalah kuntum.. sek menengah fokus spm, dewan siswa, matematik..
sekarang suka majalah rapi dan blues selamanya 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For IrisSProfil   Hantar PM kepada IrisS   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-11-06 17:13


Blues selamanya... ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.201734 saat. Lajunya....