Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-11-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita bergerak ke arah apa yang difokus
-- Dari filem Kung Fu Panda

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: PhoebeGordon
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43142

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
lizawati2302: 6 hari yang lalu
Kang: 6 hari yang lalu
sahabat_sejati: 13 hari yang lalu
sadiqah: 16 hari yang lalu
eme86: 20 hari yang lalu
al_hafizahgirl: 24 hari yang lalu
nice_pesan: 27 hari yang lalu
umy_1510: 32 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: maksud nickname antum???


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» maksud nickname antum???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh maksud nickname antum???

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-04 09:41



ramai antara kita sibuk membicarakan makna nama sebenar kita...tapi takde siapa nak bicara pasal makna nickname kita.

atas dasar itu...ana naklah berkongsi dengan sahabat2 lain ttg makna nickname antum semua...jangan malu2. nickname antum power je ana tengok
wallahualam,wassalam

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

Al-FaQiHaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3191
Posting: 157
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 04-04-04 11:40


assalamualaikum..

maksud nickname saye...
yang luas pengetahuannye...
semoge dia jadik satu doa utk diri saya sendiri..
insyaAllah.

-----------------
KaSiH iTu iBaRaT MuTiaRa..HaDiaH DaRi ALLaH YaNg EsA..GiLaPLaH iA DeNgaN iMaN DaN TaQWa.. SiNaRNyA KaN BeRCaHaYa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-FaQiHaHProfil   Hantar PM kepada Al-FaQiHaH   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-04 11:43



eikk??? takde sambutan...maksud ana, nickname yang antum guna dalam portal nie.

maksud nickname ana:
pena : tinta,pen dan sebagainya
sufi : orang yang arif/alim dalam ilmu tasawuf...

ana taklah arif dalam ilmu tasawuf...cuma bercita-cita... insya-Allah...lagipun ana suka menulis...sesuailah ngan "pena" tue.marilah sahabat2,kita berkongsi makna nickname & mengapa antum memilih nickname tersebut

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-04-04 11:56




maksud nick name ana ialah

syah - nama saya syahrizal
apium - akademi pengajian islam um

okla, wassalam

-----------------
ukhwah itu indah bila dihubungkan melalui silaturrahim

layari http://ibnusyah.blogspot.


    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-04 12:13



ooo...gitu.salam ukhwah buat semua.sedaplah maksudnya

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 04-04-04 12:27


maksud nickname (and also my real name) saya adalah 'turquoise' (ejaan tul tak)...iaitu sejenis batu permata berwarna biru (no wonder laa saya minat kaler biru..hehehe).....kononnya berasal dari bahasa Parsi...

and then biasanya anak yg diberi nama ni adalah sebab mata dia kaler biru...but then again...i don't have blue eyes...

background song: behind blue eyes - limp bizkit

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-04 12:37



permata biru dalam bahasa inggeris ialah sapphire...mari sahabat2...kita kongsi makna nickname
wallahualam,wassalam

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-04 12:42


ana pun nak kongsi bersama...

wafa=setia
mawaddah=kemesraan

nama wafa ini sering mendapat kekeliruan dari bangsa asing terutama org pakistan kerana mereka menyangka nama ini adalah hanya dari negara mereka..secara tidak langsung ana ramai penpal dari sana...insyaAllah ana akan terus setia bersama ukhwah dan menjalinkan kemesraan antara kita supaya diredhai Allah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-04 12:55



insya-Allah,kita sama2 berukhwah di sini...

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 04-04-04 13:39


nick saya err.. maksud dia harimau dari langit..
hee xde lah!! nick ni bersempena nama sorg pahlawan lagenda jepun dari keluarga sanada. yg famous sgt dia ni (walaupun korg mungkin xnah dgr) adalah sbb dia nye askar sikiiiit je tapi leh kalahkan musuh berkali ganda. tu je.


Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

al-anshaary
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2004
Ahli No: 7544
Posting: 136
Dari: petaling jaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-04-04 14:45



ana?al anshaary?kaum ansor...suka menolong...insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-anshaaryProfil   Hantar PM kepada al-anshaary   Quote dan BalasQuote

hurun_ein
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4470
Posting: 317
Dari: utm, skudai

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 05-04-04 00:09


..
ana lak, semua dah tahu,kan! kalau nak tashih, carilah dlm surah waqiah...
insyaAllah ana cuba yg t'baik 2 b like hurun'ein from jannah...amieen..

-----------------
ana..ukhtukum fil Islam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurun_einProfil   Hantar PM kepada hurun_ein   Pergi ke hurun_ein's Website   Quote dan BalasQuote

nohara_sinchan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1132
Posting: 56
Dari: kl

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-04-04 01:10



nama ana sempena nama kartun sinchan. sebab perangai ana pn ada lebih kurang cam tu. nakal jugak ler.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nohara_sinchanProfil   Hantar PM kepada nohara_sinchan   Quote dan BalasQuote

dg_meow
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.12.2003
Ahli No: 5669
Posting: 42
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-04-04 01:41




nick saya pulak... dg_meow

dg : dayah ghani (sebab kat kolej ramai sgt hidayah, jadi kawan2 panggil dg)
meow : sebab suka giler kat kucing

Bookmark and Share

    


  Member Information For dg_meowProfil   Hantar PM kepada dg_meow   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-04-04 08:23




kalau ditanya apakah maksud nickname ni.. empunya diri pun tak tahu apakah maksudnya... cuma nama tu berkaitan dengan kerja..(nama sebuah syarikat disabah).. itu aje yang kutahu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

and_nod
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.11.2003
Ahli No: 4885
Posting: 121
Dari: Perhentian, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-04-04 08:36


waa.. bagus gak topik nih...
saya and_nod..
tak tau ler per maksud..
member dah panggil..
yg tau depa kata badan saya besaq mcm arnold susah nak eja.. tu jerk..
tapi mmg besaq pun he he he

Bookmark and Share

    


  Member Information For and_nodProfil   Hantar PM kepada and_nod   Quote dan BalasQuote

centric
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2004
Ahli No: 7819
Posting: 335

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-04-04 08:52


nickname ana iaitu centric di ambil sempena perkataan centrino yang bermaksud mobile technology. teknologi terkini intel inside yang mana kita boleh surf internet secara wireless..

Bookmark and Share

    


  Member Information For centricProfil   Hantar PM kepada centric   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-04-04 09:55




ana pula....nuraini....
membawa definisi.....cahaya kasih.....
eh...bukanlah.....'cahaya mata'




************************************************

nama itu indah...andainya peribadinya seindah ISLAM...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

raudhatulmardhiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 140
Posting: 262
Dari: Kluang, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-04-04 11:13




Name ana mksdnye...

RAUDHATUL taman

MARDHIAH yg diredhai ; yg dicintai

fi amanillah..



-----------------
Mencurah Kasih Berkongsi Ilmu http://raudhatulmardhiah.blogspot.com Ingatlah hanya dengan mengingati ALLAH hati menjadi tenang

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhatulmardhiahProfil   Hantar PM kepada raudhatulmardhiah   Pergi ke raudhatulmardhiah's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-04-04 19:12


hemm askm semua..
maksud nick name sayo...syed ...tu maknanya tuan...syed mustaq daripada bahasa arab..dah keturunan saya mcm tu..kalau perempuan mesti sharifah...k wasslam

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

jadirah_eja
Warga Rasmi
Menyertai: 25.01.2004
Ahli No: 6742
Posting: 20

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-04-04 13:25



emm...ni maksud nickname ana:
jadirah : pemurah
eja : nama panggilan ana
sebenarnya nickname jadirah tu ana ambik daripada diari islamiah dan ianye salah satu nama-nama indah puteri islam.ana suke name tu coz harap2 dapat jadik seorang yang pemurah.........hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For jadirah_ejaProfil   Hantar PM kepada jadirah_eja   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-04-04 15:19



maksud nick name saya:
ismi: nama saya:
safiza: safiza
so, nama saya safiza..


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

nmz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5323
Posting: 226
Dari: shah alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-04-04 01:28


nmz stand for my name.....

n= na'imah
m=mohamad
z=zuki




-----------------
SesaAt MenAriK naFaS....SElanGkaH meNuJu mAuT....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nmzProfil   Hantar PM kepada nmz   Quote dan BalasQuote

cinta_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5255
Posting: 160
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-04-04 02:16


, maksud nickname ana korang baca pun dah tahu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_ilmuProfil   Hantar PM kepada cinta_ilmu   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-04-04 11:52


maksud nickname saya....
pakaian khas yg digunakan oleh kaum hawa utk menunaikan solat....
biasanya berwarna putih dan sekarang ade yg macam2 warna...
boleh pilih ikot kesesuian masing2...hihihi

-----------------
TELEKUNG PUTIH BELUM CUKUP UNTUK MENJAMIN SESEORANG KE SYURGA ALLAH.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-04-04 12:54




kALo X SiLAp ana, nickname ana membawa maksud MENGHAYATI KEIMANAN, tapi kalo silap betulkannya,ana main teka je..Sbenarnya ana suka sangat dengan nama ni..BAGI KAT ANAK BOLEH?..Nickname utk nama sbenar pula jika dilihat dari sudut kesusasteraan membawa maksud "KECANTIKAN"..cuba teka apa dia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 09-04-04 14:01


assalamualaikum semua....

nick saya ni saya ambil semperna dengan nama salah seoranh tokoh perubatan terkenal dari damsyik. beliau juga pernah menjadi doktor kerajaan rome kalau tak salah saya.. cita-cita saya mmg nak jadi mcm dia...insyaallah... tapi takut tak mampu nak ikut jejak langkah dia....walau mcm mana pun saya akan berusaha untuk menjadi apa yg saya inginkan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

safiee_iiu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2434
Posting: 339
Dari: 475, felda air tawar 1, 81920 kota tinggi, johor

Johor  


posticon Posting pada: 09-04-04 15:32


safiee tu nama saya
iiu tu tempat saya belajar
international islamic university
safiee maknanya syafaat



Bookmark and Share

    


  Member Information For safiee_iiuProfil   Hantar PM kepada safiee_iiu   Pergi ke safiee_iiu's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 09-04-04 16:09


Nak join lah jugak:

KANG = Bahasa Jawa = ABANG

Nama ini diberi oleh Munif Hijjaz... terus melekat sampai sekarang.

Nama betul Gah dan Glemer:
RAZZI ARMANSUR

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

sImpsOn_gurL
Warga Rasmi
Menyertai: 29.11.2003
Ahli No: 5392
Posting: 9

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-04-04 16:28



..
.
nick org lain indah je maksud dier..
nick saya x de maksud..eheh..mcm nama kartun...
tp saya gune nick ni sbb m'hargai juniour saye..die yg kasik nick ni kt saya masa mude2 dulu(masa tu suke chat kt irc)..
urm..tu je kot psl nick saya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sImpsOn_gurLProfil   Hantar PM kepada sImpsOn_gurL   Quote dan BalasQuote

ain_mardziah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6659
Posting: 188
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-04-04 17:36




nama saya pula:
ain: itu singkatan dari nama saya ainul (mata)
mardziah:last name saya maksudnya yg diredhoi


Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_mardziahProfil   Hantar PM kepada ain_mardziah   Quote dan BalasQuote

fardina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5918
Posting: 125
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 09-04-04 23:10


salam ukhwah...
boleh sesiapa tolong ana...
ana tak tahu maksud nama fardina...

bagi ana nama itu sedap didengar bunyi seperti wardina , madina...... [IMG]null[/IMG]
minta tolong


Bookmark and Share

    


  Member Information For fardinaProfil   Hantar PM kepada fardina   Quote dan BalasQuote

raihanahfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2004
Ahli No: 6910
Posting: 263
Dari: tawau,sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 11-04-04 17:17




raihanahfirdaus

**bunga yang mekar mewangi difirdausi**

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihanahfirdausProfil   Hantar PM kepada raihanahfirdaus   Pergi ke raihanahfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

mencari_sufi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.04.2004
Ahli No: 8316
Posting: 50
Dari: bumi perantauan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-04-04 02:52




daripada nick tu semua dah tahu melainkan yg tak tahu/faham bahasa melayu...
ana berharap ana dapat apa yang ana cari dengan bantuan "sufi-sufi" yang ade..insyaAllah..aminn..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mencari_sufiProfil   Hantar PM kepada mencari_sufi   Quote dan BalasQuote

nurilyana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4815
Posting: 142
Dari: Alor Setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-04-04 10:35



nickname ana...nurilyana
shortform dr nama ana sniri..nurul ilyana
maksudnya
nur : cahaya
ilyana : kelembutan
semoga diri ana dpt menjadi spt mksd nama...
muslimah yg lmh lmbt...insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilyanaProfil   Hantar PM kepada nurilyana   Pergi ke nurilyana's Website   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-04-04 10:56


makne nickname ana plak....sekuntum mawar yg ingin dikasih........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

nur_widad
Warga Rasmi
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8193
Posting: 9
Dari: kb

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-04-04 12:18



nak kongsi sama laa.. nama kita tak special cam nama┬▓ korang.
tapi boleh la kot nak kongsi.
ok, nur .. macam yang dah sedia maklum iaitu cahaya. widad meanings 4 kasih. tak tau la betul ke tak.kalau salah,sesape yg tau tlg betulkan ek..
syukran..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_widadProfil   Hantar PM kepada nur_widad   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-04-04 09:55



kamalhisyam....
kamal tu maknanya sempurna
hisyam tu nama ana... kemurahan hati
tambah kamal sebab nak jadi inspirasi supaya sempurna...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

amrina_rasyada
Warga Rasmi
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6406
Posting: 11
Dari: malaysia

Perak  


posticon Posting pada: 16-04-04 11:55




amrina=urusan kami
rasyada=petunjuk

semoga segala urusan kita semua mendapat petunjuk dari Allah yang esa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amrina_rasyadaProfil   Hantar PM kepada amrina_rasyada   Quote dan BalasQuote

adneen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5952
Posting: 75
Dari: kelantan

iran   avatar


posticon Posting pada: 16-04-04 13:48




Nick name ana sempena nama sebuah syurga.

Bookmark and Share

    


  Member Information For adneenProfil   Hantar PM kepada adneen   Pergi ke adneen's Website   Quote dan BalasQuote

wardah_qlate
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7473
Posting: 143
Dari: qlate

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-04-04 14:44


a'kum...............

ana pon tak pasti maksud wardah............tapi qlate tu sbb ana asal ore klate..........study png...........menunjukkan ana still setia pada ql.ate.......hwehehheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_qlateProfil   Hantar PM kepada wardah_qlate   Pergi ke wardah_qlate's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-04-04 16:06




nak join jugak..
makna nickname ana lebih kurang cam ismi_safiza.. cuma ana ismi_atikah..

ismi_atikah = nama saya atikah


'atikah = pemurah, baik hati(kalau ana tak silap la)

insyaAllah...


-

keunggulan dan keanggunan terserlah dengan ketaqwaan..




[ Posting ini telah di edit oleh: ismi_atikah pada 2004-04-16 16:13 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sheikhLUTHFI
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3412
Posting: 173
Dari: 'AQaBA,jORDAN

jordan  


posticon Posting pada: 16-04-04 16:21




ana lak.....sheikh=orang alim/guru
luthfi=lembut pekerti
ana ni bukanlah sealim nama ana..

-----------------
CINTAKU hanya milik ALLAH
KASIHKU hanya milik yg berhak

Bookmark and Share

    


  Member Information For sheikhLUTHFIProfil   Hantar PM kepada sheikhLUTHFI   Quote dan BalasQuote

zeennieyrah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.03.2004
Ahli No: 8061
Posting: 35
Dari: sg buloh or shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 19-04-04 10:13


assalamualaikum...

sebenarnyer nick ana diambil dari name asalnye yg u all sendiri dah tau iaitu zinnirah...tapi ana mengubahsuainya dengan menggabungkan name my father, my mother and myself...so jadila zeennieyrah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zeennieyrahProfil   Hantar PM kepada zeennieyrah   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 19-04-04 14:09


sajer taruk

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-04 15:59



kaifa halukum?? dah lama ana tak posting kat dalam forum nie...maklumlah sibuk memanjang.(SPM's candidate) bangga betul...ramai yang turut posting...termasuk Kang...thanks sahabat2

wallahualam,wassalam

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 20-04-04 17:11



sebenarnya nicknames saya yg sebenarnya
ialah ACA.tapi kat sini plak lainkan

ahmad: terpuji
azhar: bunga,

so :bunga yg terpuji
pelik kan.....

tapi nama sebenar saya:HAIRUL AZHAR



-----------------
ku lihat,ku dengar & ku rasa,
ku hirup,ku hayati & ku sedar,
hanya satu keinginanku,
Wasatiah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

Nur_Ismahani
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.01.2004
Ahli No: 6491
Posting: 30
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 22-04-04 16:08




Nur Ismahani

***cahaya kemaafan***

InsyaALLAH itu adalah salah sifat yang ada pada saya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nur_IsmahaniProfil   Hantar PM kepada Nur_Ismahani   Quote dan BalasQuote

ummumasyhural-yahya
Warga Rasmi
Menyertai: 23.04.2004
Ahli No: 8601
Posting: 8
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-04-04 15:01


nickname saye punye maksuk : ummu masyhur ( ibu kepada anak saya yg akan datang bername SYED ALI MASYHUR B SYED AHMAD FAISAL ALHABSYI) alyahya ( name eluarga saya kerana saya berasal dari yaman dan berbangsa arab)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummumasyhural-yahyaProfil   Hantar PM kepada ummumasyhural-yahya   Pergi ke ummumasyhural-yahya's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-04-04 15:14


best gak nama yg ade kat sini.
nick name saye ni Daeng....
seba saye org melayu kot..
tah la tak de jawapan yg best nak beritahu


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Xgen_06
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.04.2004
Ahli No: 8425
Posting: 27
Dari: Bandar DiRaja

Selangor  


posticon Posting pada: 23-04-04 15:25


.. tentang nick name nie... abaout my nick nie takde makne ape pun just ade kaitan ngan sains la..... Xgen @ genX..... gen yg tidak dikenali hikhikhik...entah la nick nie kekadang just untuk sesuke jek!! tapi kene ingat r jagan dok letak nick yg bukan2 atau hampir kepada makna lain...ok! bye...

-----------------
"Senyum itu kemanisan Wajah, Hati itu kemanisan Jiwa"

Bookmark and Share

    


  Member Information For Xgen_06Profil   Hantar PM kepada Xgen_06   Quote dan BalasQuote

halawatuliman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.01.2004
Ahli No: 6609
Posting: 346
Dari: bumi nan indah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-04-04 15:38



#Maksud nickname ana....Kemanisan iman
#Semoga kita dpt merasai nikmat iman yg sebenar,insyaAllah....



-----------------
..(",)..Allahumma Jammilna Bil 'afiah Wassalamah..(",)..",)..Allahhumma Jammilna Bil a'fiah Wassalamah..(",)..

[ Posting ini telah di edit oleh: halawatuliman pada 2004-04-23 15:40 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For halawatulimanProfil   Hantar PM kepada halawatuliman   Pergi ke halawatuliman's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-04-04 18:56


tak sangka topik Pena_sufi buka ..
agak menggalakkan..

Prof_Muslim..

Prof adalah panggilan oleh kwn masa belajar kat POli dulu...dan Muslim adalah tambahan sebab dah org Islam...kan?

asalanya Prof_Duke....itu member panggil..sebab tu juga tukar yg nampak Islamik ..ok tak ?


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-05-04 21:12



syukran kerana bagi sokongan pada ana...penat ana tunggu anta Prof_Muslim,ingatkan dah tak sudi jengah forum nie...

eh, mana yang lain??? setahu ana portal nie ada 8000 lebih ahli...marilah berukhwah di sini sambil berkongsi maksud nickname

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

rutab
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.12.2003
Ahli No: 5486
Posting: 47
Dari: Tampin, dan.9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-05-04 20:36



maksud rutab ialah buah tamar atau kurma yang masih hijau.... atau masih segar

wassalam



Bookmark and Share

    


  Member Information For rutabProfil   Hantar PM kepada rutab   Pergi ke rutab's Website   Quote dan BalasQuote

rutab
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.12.2003
Ahli No: 5486
Posting: 47
Dari: Tampin, dan.9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-05-04 20:37



maksud rutab ialah buah tamar atau kurma yang masih hijau.... atau masih segar

wassalam



Bookmark and Share

    


  Member Information For rutabProfil   Hantar PM kepada rutab   Pergi ke rutab's Website   Quote dan BalasQuote

rutab
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.12.2003
Ahli No: 5486
Posting: 47
Dari: Tampin, dan.9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-05-04 20:37



maksud rutab ialah buah tamar atau kurma yang masih hijau.... atau masih segar

wassalam



Bookmark and Share

    


  Member Information For rutabProfil   Hantar PM kepada rutab   Pergi ke rutab's Website   Quote dan BalasQuote

rutab
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.12.2003
Ahli No: 5486
Posting: 47
Dari: Tampin, dan.9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-05-04 20:37



maksud rutab ialah buah tamar atau kurma yang masih hijau.... atau masih segar

wassalam



Bookmark and Share

    


  Member Information For rutabProfil   Hantar PM kepada rutab   Pergi ke rutab's Website   Quote dan BalasQuote

fuqaha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.12.2003
Ahli No: 6026
Posting: 66
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-05-04 21:16



saye punye...org yg tahu dalam bidang fiqh..
saje nak letak nick tu sebab banyak terjumpa bila baca buku2 agama....ws

-----------------
belajar menghargai sesuatu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fuqahaProfil   Hantar PM kepada fuqaha   Quote dan BalasQuote

atie_aznan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 8976
Posting: 61
Dari: bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-05-04 23:42



atie= singkatan nama ana, nur izzati
aznan = nama abah ana... ank manja abah katakan

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie_aznanProfil   Hantar PM kepada atie_aznan   Quote dan BalasQuote

SuFiE
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2307
Posting: 55
Dari: taman ilmu dan budi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-05-04 19:41


....
ana gunakn nick nie sbb ia ada kaitan dgn nama ana yg sebenar...nama ana ialah nama seorg wanita sufi...so, cubalah shbt2 teka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SuFiEProfil   Hantar PM kepada SuFiE   Quote dan BalasQuote

putra_account
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.07.2003
Ahli No: 2150
Posting: 49
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 22-05-04 23:40




nick ana....ana ambik sebab ana minat sangat akaun....yang tu je la....

Bookmark and Share

    


  Member Information For putra_accountProfil   Hantar PM kepada putra_account   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 22-05-04 23:50


BrotherMon = Abang Isnin = Brother Monday
BrotherMon = nomrehtorb
Dalam Kamus dewan muka surat 546 edisi 45
bermaksud......yang segak

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

virtualmovement
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7206
Posting: 141
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-05-04 15:22


assalamualaikum..
virtual=maya
movement=gerakan


Bookmark and Share

    


  Member Information For virtualmovementProfil   Hantar PM kepada virtualmovement   Pergi ke virtualmovement's Website   Quote dan BalasQuote

ctmuslimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7405
Posting: 334
Dari: Baling

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-05-04 17:23


hai... maksud nickname saya biasa je... ct tu singakatan nama saya 'siti'... muslimah pula melambangkan saya seorang perempuan yg beragama islam.... saya gabungkan jadi ct muslimah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctmuslimahProfil   Hantar PM kepada ctmuslimah   Pergi ke ctmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-05-04 18:06


mawarkasih sekuntuk bunga yg ingin sentiasa dikasihi............

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

SuFiE
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2307
Posting: 55
Dari: taman ilmu dan budi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-05-04 09:08


emm..brothermon...nama anta mon, tu bukan kah singkatan drpd montel?....hehehe jgn marah ee...nanti kena jual...lawak je!

Bookmark and Share

    


  Member Information For SuFiEProfil   Hantar PM kepada SuFiE   Quote dan BalasQuote

Zuhairi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.01.2004
Ahli No: 6256
Posting: 106
Dari: Selayang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-05-04 11:44


assalamua'laikum

oh cenggitu.. nick ana bermaksud "yang berseri-seri" .. hihi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ZuhairiProfil   Hantar PM kepada Zuhairi   Quote dan BalasQuote

al_farisi
WARGA SETIA
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6556
Posting: 608
Dari: Tiada kepada ada & ada kepada tiada

iran   avatar


posticon Posting pada: 25-05-04 11:48


al-farisi=dari Parsi
@
Salman Al_farisi, sahabat yg saya minati, sbb sanggup datang dari jauh untuk cari kebenaran.

p/s: Ana bukan org parsi dan tak ada kaintan ngan parsi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_farisiProfil   Hantar PM kepada al_farisi   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 25-05-04 12:58


heheheheh..


al-farsi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-05-04 23:15



semuanya sedap2...



-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

[ Posting ini telah di edit oleh: pena_sufi pada 2004-05-31 22:07 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

daquayza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6050
Posting: 153
Dari: sp

Kedah  


posticon Posting pada: 30-05-04 02:28



daquayza= cantik. . ana jumpa nama ni waktu surf kat satu wbs. dgr unik...pun xdak org guna lagi... trus jatuh cinta dgn nama ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For daquayzaProfil   Hantar PM kepada daquayza   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-05-04 22:02



eik??? mana yang lain....portal nie kan ada lebih kurang 9200 orang ahli... atau yang lain segan nak berkongsi maksud nickname...jangan risau...ana pasti anta semua kreatif...inilah salah satu kelebihan portal ukhwah...

wallahualam,wassalam

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 03-06-04 14:13


emmm...

tak tahu la..hilang kot...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-06-04 16:04


assalamu'alaikum..

unik nick sumer yerr..


qaulah atrah-- Kata2 yg disertai wangi-wangian..
urmm.. qaulah tak brape pasti nie.. reraser yer kot.. ustaz kat skolah yg bagitau..

ok sumer.. wassalam..

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-06-04 22:32



a'ahlah...semua dah hilang....yuhooo...where are all of u?

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

yeop
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9097
Posting: 199
Dari: Aalen

germany  


posticon Posting pada: 09-06-04 23:44



yuhu...i'm here.okla nak bagitau jugak ke..nick saya ni dah tak macam nick dah.dah macam ama betul...ni yg risau ni...suma ahli kuarga saya panggil YEOP.semua membe2 saya panggil YEOP.ramai dikalangan guru2 saya panggil YEOP.
hanya segelintir daripada mereka yg memanggil nama saya.
Kalau ikut kamus dewan yeop ni bermaksud abang.betulke oghang perok.??

-----------------

\Mudah-mudahan kita terdiri dikalangan golongan abdan syakura.


Bookmark and Share

    


  Member Information For yeopProfil   Hantar PM kepada yeop   Quote dan BalasQuote

IrSyA_IsYqI
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 437
Posting: 134
Dari: Batu Pahat & IIUM

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-06-04 02:44



irsya_isyqi

irsya : itu nama ana dengan nama kawan ana yg ana rapat.. ir tuh singkatan dr nama ana, sya pulak nama awal kwn ana...

isyqi : ana tau nama nih masa darjah 4, nama seorang kakak yang baik paras rupa dan budi bahasanya, nama betul die dzaratil isyqi,
sbb tuh ana ambil nama isyqi tuh...

saja ambil bermula dari huruf I
sebab nama ana pun bermula dengan I...

Bookmark and Share

    


  Member Information For IrSyA_IsYqIProfil   Hantar PM kepada IrSyA_IsYqI   Quote dan BalasQuote

ainunnadwah
Warga Rasmi
Menyertai: 22.12.2003
Ahli No: 5886
Posting: 14
Dari: segamat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-06-04 02:56


..maksud nama ana mata pertemuan..hargailah sebuah pertemuan kerana disitu ada hikmahnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunnadwahProfil   Hantar PM kepada ainunnadwah   Pergi ke ainunnadwah's Website   Quote dan BalasQuote

mudzakkir
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.04.2004
Ahli No: 8699
Posting: 35
Dari: KualaLumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-06-04 15:54



mu-dza-kki-r nie fa'il kepada fi'il dzakkara-yudzakkiru-tadzkiratan(tazkirah).
orang yang memberi tazkirah , memberi peringatan.
ana kat sekolah selalu gak kasi tazkirah , tapi kat sini belum lagi.....tak biasalah bagi tazkirah bahasa melayu......kat sekolah biasa dalam bahasa arab...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mudzakkirProfil   Hantar PM kepada mudzakkir   Quote dan BalasQuote

DiAnAH
Warga Rasmi
Menyertai: 10.06.2004
Ahli No: 9386
Posting: 14
Dari: JoHoR_BaHrU

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-06-04 03:42


..

Semua nicknamer nie sangat indah&bermakna.. DiAnAh maknenyer beragama asalkan islam bukan chine ke india ke bla..bla..



wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For DiAnAHProfil   Hantar PM kepada DiAnAH   Pergi ke DiAnAH's Website   Quote dan BalasQuote

mukhasah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.05.2004
Ahli No: 9053
Posting: 109
Dari: atas bumi bawah langit

guineabissau  


posticon Posting pada: 03-07-04 23:10


akum.... wahh... saya tak tau ler maksud nama sya orang tak panggil saya pun tak panggil saya macam tu sapa tau tolong ehh...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mukhasahProfil   Hantar PM kepada mukhasah   Quote dan BalasQuote

fikratulamin
Warga Rasmi
Menyertai: 17.05.2004
Ahli No: 9018
Posting: 13
Dari: Bachok, Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-07-04 10:35


....

Amboi.... boleh tahan jugak sahabat-sahabat ana nie... nickname pon hebat-hebat. sampaikan "Kang" pon skali.. menarik kan..Ana ucap syabas kat sahabat kita yang kuarkan tajuk nie..

ok lah ana pon nak join sama lah...

maksud nick name ana adalah

fikratu bermaksud Pandangan, percakapan atau pendapat.
al-amin plak bermaksud mulia

dan gabungan keduannya menjadi fikratulamin yang bermaksud pandangan yang mulia.....

Sbnrnya tu ler harapan ana semoga setiap pandangan dan pendapat ana adalah ya baik-baik sahaja .....Insyallah...

Wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fikratulaminProfil   Hantar PM kepada fikratulamin   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-07-04 12:09


Quote:

fikratu bermaksud Pandangan, percakapan atau pendapat.
al-amin plak bermaksud mulia dan gabungan keduanya menjadi fikratulamin yang bermaksud pandangan yang mulia.....

Sbnrnya tu ler harapan ana semoga setiap pandangan dan pendapat ana adalah ya baik-baik sahaja .....Insyallah...

Wassalam..




betul tu

-----------------
Keikhlasan teramat penting dalam mengatur kehidupan yang menyakinkan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

Hafs
Warga Rasmi
Menyertai: 28.05.2004
Ahli No: 9203
Posting: 17
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-09-04 14:16


.....ana guna nickname nie,Hafs sempena salah sorang imam qiraat.semoga ana jadi mcm imam Hafs.wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HafsProfil   Hantar PM kepada Hafs   Quote dan BalasQuote

nina_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10542
Posting: 104
Dari: di mana bumi dipijak..

Selangor  


posticon Posting pada: 03-09-04 21:27


hehe..sedap2 tul nickname antum..cam ana biaser jer..
nina=mmg ana nye nickname..kwn2 suma panggil dgn nama tu..
nur=maksudnye cahaya...moga2 ana sentiasa dilimpahi cahaya/hidayah dari Yang Maha Esa..
AMIN..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nina_nurProfil   Hantar PM kepada nina_nur   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 03-09-04 21:49



laku juga tajuk nie ye...
biar ana bagi tahu maksud nick name ana.
ana: saya
lia: singkatan nama ana (liyana)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-09-04 18:56




nick name ialah nama ana sendiri...
maksudnye....TAMAN BUNGA...

[ Posting ini telah di edit oleh: riyas pada 2004-09-04 18:57 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

ana_syifa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.10.2003
Ahli No: 4078
Posting: 40
Dari: skim lepasan graduan . melaka

Johor  


posticon Posting pada: 04-09-04 20:13




nickname

ana = saya
syifa = penawar

pengharapan moga2 ALLAH memilih ana
menjadi penawar kepada kedua mak abah
yang tercinta

aminn...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_syifaProfil   Hantar PM kepada ana_syifa   Pergi ke ana_syifa's Website   Quote dan BalasQuote

axe10
Warga Rasmi
Menyertai: 11.10.2004
Ahli No: 11766
Posting: 17
Dari: KL, Mesia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-10-04 10:59


axe10 = sejenis "exchange" kat telekom

Bookmark and Share

    


  Member Information For axe10Profil   Hantar PM kepada axe10   Pergi ke axe10's Website   Quote dan BalasQuote

NuRiWaNa
Warga Rasmi
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2387
Posting: 18
Dari: UIA pj

jordan  


posticon Posting pada: 13-10-04 11:09




nur= sumorang tahu maknenye
iwana=takhtaku @ takhta kami...



Bookmark and Share

    


  Member Information For NuRiWaNaProfil   Hantar PM kepada NuRiWaNa   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-10-04 03:10


tirmidziy02.....mmg ada kaitan dgn nama ana sendiri...

tirmidziy - nama ana ahmad tarmizi
02
- 0 tu isteri ...........maksudnya xder lagi
- 2 tu ma & pa....


Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

itifa2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.09.2004
Ahli No: 11138
Posting: 80
Dari: johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-10-04 03:34


itifa ...ubahsuai nama sendiri ler...
2 mungkin kali keduanyer..

Bookmark and Share

    


  Member Information For itifa2Profil   Hantar PM kepada itifa2   Pergi ke itifa2's Website   Quote dan BalasQuote

mawaddahwarahmah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.07.2004
Ahli No: 10326
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-10-04 07:41





ramai yang surfing ukhwah ni bila tengok nick ana mesti fikir yang ana ni adalah nisa', ana ni rijal la. Tak salah kan guna nick mawaddahwarahmah ni. Mawaddah warahmah seperti semua dah tahu maknanya seperti firman Allah s.w.t;

"Wamin ayatihi an khalaqa lakum min anfusikum azwajan litaskunoo ilayha wajaAAala baynakum mawaddatan warahmatan inna fee tdzalika laayatin liqawmin yatafakkaroona"

maksudnya: Dan antara tanda-tanda kekuasaanNya ialah Dia menciptakan untukmu isteri-isteri dari jenismu sendiri, supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan dijadikanNya antara kamu rasa kasih dan sayang. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda bagi kaum yang berfikir. ( Ar-Ruum 30:21)

kesimpulannya mawaddah warahmah ni membawa kepada rasa kasih dan sayang dari diri ana kepada sesama sahabat dan sahabiah semua.


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaddahwarahmahProfil   Hantar PM kepada mawaddahwarahmah   Quote dan BalasQuote

zahratul_ikhwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4985
Posting: 235
Dari: Chendering

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-10-04 15:28



maybe ana nie seorg yg mementingkan kawan kot..
so,ana pun amiklaa nickname niezahratul_ikhwanyang bmaksud bunga persahabatan...
okey..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_ikhwanProfil   Hantar PM kepada zahratul_ikhwan   Pergi ke zahratul_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

penuntut_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1110
Posting: 180
Dari: Gedung Ilmu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 19-10-04 21:43




pandai2 betul sahabat ana nie semua pilih nick name masing2..
nick name ana pulak sempena masih lagi belajar..
dah tak tahu apa yg sesuai, so letaklah::.
penuntut_ilmu..

-----------------
.::TERHORMAT DALAM DIAM::.
.::BERANI DALAM SEGAN::.
.::TENANG DALAM RAHSIA::.


Bookmark and Share

    


  Member Information For penuntut_ilmuProfil   Hantar PM kepada penuntut_ilmu   Pergi ke penuntut_ilmu's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-10-04 21:55


huhuhuhuhu........
nickname org diamek sempene name org yg sebenar.....
name org yg sebenar rabiatul adawiah bt mad nordin.........
so,org harap org pon dapat jadik mcm srikandi tu......
huhuhuhuhuh......gelak shinchan

-----------------
2 love some 1 is NOTHING,2 be love by some 1 is something,2 be love by same 1 U love is EXCITING,but 2 be loved by ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-10-04 08:08


maksud nickname saya...saya amik nama sebenar saya sendiri...maksud nama saya saya pun tak tahu???

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-11-04 23:11


Waa menarik gak topik ni. Saya nyer nick name adalah singkatan drp nama sebenar.
S- Siti
H- Hajar
A- Akma
M- Mohd
R- Rawi
Gitu la alkisahnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

ibnuyahya

Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11874
Posting: 574
Dari: Ampang, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-11-04 23:15




ibnuyahya = anak yahya.



-----------------
Programming notes esp. PHP
Web Zaujah (muslimah_johor)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuyahyaProfil   Hantar PM kepada ibnuyahya   Pergi ke ibnuyahya's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» maksud nickname antum???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.199865 saat. Lajunya....