Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang takut ditakluki pasti akan kalah
-- Napoleon Bonarpate

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 95
Ahli: 0
Jumlah: 95




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 8 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
eme86: 19 hari yang lalu
sunan-faqih: 24 hari yang lalu


Jalan-Jalan
Topik: sapa nak ikut gi chepor...angkat kening!


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jalan-Jalan
    »» sapa nak ikut gi chepor...angkat kening!

Please Mendaftar To Post


Oleh sapa nak ikut gi chepor...angkat kening!

fara
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1015
Posting: 23
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 05-06-03 16:44


asslamualaikum...
kat sini saya nak bagitau 1 tmpt yg paling best di dunia.korang kenal tak tpmpt nie.CHEPOR...kalo korang tak kenal takpe coz tmpt nie ceruk skit.besalah duk kat hilir.tmpt pedalamn skit dlm hutan tapi best.saya pernah sek kat situ.MAAHAD AL-UMMAH.tapi skrg saya sek tmpt lain.dgn kata lain saya pindah sek.terasa lagi airnya yg sejuk tue.kat situ ada pekan chemor.baayaran masuk ikut kenderaan.kalo beso, beso la pitinya.kalo kecik, kecikle wangnya.airnya...masyaalah hanya tuhan jer yg tahu.sejuk yg amat.boleh jadi ungu bibir. korang takyah pakai lipstik bagi yg gemar pakai lipstik tue.sape yg makn donat diala yg terasa gulanya.but anyway tmpt mmg plg best bg sayala tp x tahuplak bg korang.kalo nak try pergila dulu baru kita tau.

-----------------
ikhlas itu jiwa yang murni
yang patut ada pada diri kita
hanya yang punya yang bermujahadah
inilah sebahagian sifat mahmudah

Bookmark and Share

    


  Member Information For faraProfil   Hantar PM kepada fara   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-06-03 17:34


takde air terjun ke sungai ke kat area chepor... kalau ada seronok juga dapat berkelah ramai-ramai..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

fara
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1015
Posting: 23
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 05-06-03 18:59


assalamualaikum...k.h
saya rasa air terjun ada tapi saya tak pernah sampai kat atas nu.akak kena pergi lagi naik kat atas baru jumpa.kat situ ada jalan tar ke atas.naik kereta pun bleh.tapi saya tak tahu plak ada air terjun kat situ.takpelah kalo nak lagi adventure cube akak cari kot2 jumpa ker.eh...akak tahu ker chepor tue kaatne.saya cuma terkezut terima mesej akak.betui ker akak nak gi kaaat sana.ala maklumlah chepor tu hulu tapi chepor pernah keluar papper bh minggu2 lalukan.[/EMAIL]

-----------------
ikhlas itu jiwa yang murni
yang patut ada pada diri kita
hanya yang punya yang bermujahadah
inilah sebahagian sifat mahmudah

Bookmark and Share

    


  Member Information For faraProfil   Hantar PM kepada fara   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-06-03 20:30


sebenarnya ni first time akak dengar tempat bernama chepor.. saje akak tanya sebab dari gaya fara citer nampak macam bes.. air yang sejuk... dah lama tak mandi air terjun..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

jilul_QURAN
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 112
Posting: 213
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-06-03 07:19


jom pakat2 kite pegi belako!

Bookmark and Share

    


  Member Information For jilul_QURANProfil   Hantar PM kepada jilul_QURAN   Quote dan BalasQuote

muslih_iman
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 156
Posting: 26

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-06-03 17:47


Assalamualaikum ...
Sebenarnya ana pun pernah mandi kat situ ...
Sekolah Maahad Ummah tue pun ana tahu ... tahu sesangat ....

best tempatnya .. kalu buat jungle tracking lagi best ... cuma satu je masalahnya ...

pacat!!! itulah yang susah sikit .... tapi airnya mmg bersih ...

Waalahualam

-----------------
cahaya bagaimana memancar, kalau bukan darah kita sebagai bakaran
Al-Quds bagaimana kita membebaskannya, kalau bukan kita pejuangnya .. dipetik dari syair arab
[IMG]http://www.boycottisraeligoods.org/images/big.gif[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslih_imanProfil   Hantar PM kepada muslih_iman   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-06-03 19:00


chepor ?
kalo kak fara n kak hanan kata best... jom kit awat JK kat chepor lak .. uhuhu.. nak pegi... tp canner kalo yg tak pande angkat kening tu nak p?? nasib baik ana pande.. leh p

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

fara
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1015
Posting: 23
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 04-07-03 21:39


W'salam...
bleh saya tahu camne awak bleh tahu kat situ ada sek agama ? Bukan ape.cume saya nak tau sape 'muslih_iman' nie.manalah tau kot2 saya pernah kenal dier ker. dolu2 saya sek kat situ tapi skrang dah pindah ke sek lain

-----------------
ikhlas itu jiwa yang murni
yang patut ada pada diri kita
hanya yang punya yang bermujahadah
inilah sebahagian sifat mahmudah

Bookmark and Share

    


  Member Information For faraProfil   Hantar PM kepada fara   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 259
Posting: 306
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-07-03 11:11


assalamualaikum...

aik...mane leh angkat kenin...

ana penah sampai tpt tu...dekat air terjun la...mmg sonok..sbb mase tu kecik2..tp skarang ni dh x penah smpi lagi la...

-----------------
"jadilah spt pohon kayu yg lebat buahnya,tumbuh di tepi jalan, dilempar dgn batu,tetapi dibalas dgn buah"---Saidina Abu Bakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-07-03 13:19


chepor kat maner?

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

ghaznawi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2833
Posting: 158
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-10-03 14:19


chepor memang tak pernah dengar kalau chemor tu biasa la dengar.dengar citer best sangat tempat tu.tapi sebelum nak pergi kena jumpa ziana zian dulu nak belajar angkat kening dengan dia.

-----------------
fikirkan kelebihan diri untuk bersyukur bukan untuk bermegah diri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaznawiProfil   Hantar PM kepada ghaznawi   Quote dan BalasQuote

siraj_alqalbi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 741
Posting: 48
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 19-10-03 21:37


ermm .. assalamua'laikum

eheh.... chepor kat chemor
chemor lak kat ipoh
ipoh lak kat perak darul ridzuan

selamat datang ke darul ridzuan buat semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For siraj_alqalbiProfil   Hantar PM kepada siraj_alqalbi   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-10-03 22:56


dengar macam best je...jom la ajak kita semua pegi situ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

Along_Safa
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 180
Posting: 348
Dari: tilamhotel.com

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-10-03 11:16


pernah buat rehlah disitu. sewa satu chalet.
dulu la mase study.

best. mase jungle tracking, kami pi naik atas, air terjunnya memang best. terasa kebesaran allah.

datangla...

boleh buat JK kat situ...

-----------------
Mountain View

Bookmark and Share

    


  Member Information For Along_SafaProfil   Hantar PM kepada Along_Safa   Pergi ke Along_Safa's Website   Quote dan BalasQuote

DeLiMa_Flia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.11.2003
Ahli No: 4929
Posting: 60
Dari: UIAM

PulauPinang  


posticon Posting pada: 08-11-03 13:53


penah dengar tp tak tahu kat maner....ciptaan ALLAH kan mestilah best dan cantik...

ehh..ramai ker nak gi nih..he..he.. dah daftar?

Bookmark and Share

    


  Member Information For DeLiMa_FliaProfil   Hantar PM kepada DeLiMa_Flia   Quote dan BalasQuote

nuriz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 128
Posting: 205
Dari: rumah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-11-03 15:00


chepor...kalau anda semua nak tahu saya tinggal dekat chepor...tempat tu oklah air sungai dia pun ok...kalau nak berkhemah di sana ada kem bina semangat.baru bulan lepas nuriz pergi kesana ada jamuan akhir tahun pengawas.boleh jungle traking.semua kemudahan termasuk dapur pun ada...memang sesuai buat perkhemahan kat sana

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurizProfil   Hantar PM kepada nuriz   Quote dan BalasQuote

Afiza_Ahmad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.11.2003
Ahli No: 5031
Posting: 53
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-11-03 23:50


Kalau kelah kat Chepor..jangan lupa singgah rumah fizah..10 minit perjalanan kereta je..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Afiza_AhmadProfil   Hantar PM kepada Afiza_Ahmad   Pergi ke Afiza_Ahmad's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-03 23:10



dekat aje dengan rumah Fizah.. bolehlah Fizah anjurkan JK Chepor...

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-11-03 17:15


Waalaikummussalam....

a'a...betul kata Kak Hanan tu...ana pun baru je dengar nama chepor tu....Fizah buatlah Jk kat sana sekali....boleh la...boleh la...

:: Tak kenal Maka Tak Cinta ::

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

INSPIRASI_HATI
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.09.2004
Ahli No: 11253
Posting: 258
Dari: Selangor....Perak.

Selangor  


posticon Posting pada: 29-10-04 15:27




ana pernah gi chepor juga.... rehlah kat sana....menarik juga tempatnya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For INSPIRASI_HATIProfil   Hantar PM kepada INSPIRASI_HATI   Quote dan BalasQuote

jAiLuL_mAnsHuDaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 170
Posting: 310
Dari: Di sana sini...

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-11-04 00:11



ooo cik fara ni pnah skolah kat MUC yek...saya pon pnah skolah kat MUC jugak tapi dah lama masa tahun 1998...
air terjun kat ctu pon mmg best.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jAiLuL_mAnsHuDaHProfil   Hantar PM kepada jAiLuL_mAnsHuDaH   Pergi ke jAiLuL_mAnsHuDaH's Website   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-11-04 09:51



Adik ipar ana penah sekolah kat situ. Namanya Nuraina Bt Rozelan. Ntah la korang kenal dia ke tak. Muka dia ala2 arab gitu. Ana penah gi chepor. Masa pengakap gitu. Mmg syok tapi ada tempat2 yg jerlus. So, berhati2lah wahai sahabat....

-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-11-04 11:35



Chepor? Chemor? Chemor ke chepor???? Ke sama dua2???

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-11-04 11:57


Chemor nama perkampungan di pinggir Ipoh. Chepor lak nama kawasan air terjun. Macam Ulu Yam la....

-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.118015 saat. Lajunya....