Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita tidak belajar dari kejayaan-kejayaan kita. Kita belajar dari kegagalan-kegagalan kita.
-- John Naisbitt

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 71
Ahli: 0
Jumlah: 71




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 10 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 11 hari yang lalu
nur_tinta: 17 hari yang lalu
kasih_kekasih: 33 hari yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: budak sains tulen..jom kat sini..


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» budak sains tulen..jom kat sini..

Please Mendaftar To Post


Oleh budak sains tulen..jom kat sini..

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 01-04-04 12:41


ni nak tanye sape budak sains tulen kat sini..boleh kongsi penngalaman..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

sinarshams
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3491
Posting: 200
Dari: kmns

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-04-04 21:25


ANA budak form 4...ambil sains tulen jugak...so..bekas2 pelajar sains tulen leh kongsi pengalaman....anda...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinarshamsProfil   Hantar PM kepada sinarshams   Quote dan BalasQuote

fiq_khairisyam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3342
Posting: 104
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 01-04-04 21:42




fiq pun budak sains tulen jugak.sekarang ni F5.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiq_khairisyamProfil   Hantar PM kepada fiq_khairisyam   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-04-04 21:43


dulu masa form 5 and form 4 ana ambik sains tulen..pengalaman apa yer..best,sangat menarik..nak2 lagi biologi,nak kene tau semua tulang2,nak kene kaji proses dalam badan,benda yg kecik sekecik zarah pun kita kaji..dan macam2 lagi..ni baru kat sekolah menengah bila belajar,bila diperingkat lebih tinggi lagi menarik..
org kata susah..bagi ana belajar apapun memang susah,asal kita rajin berusaha pasti akan berjaya..insyaAllah.
dalam byk2 subjek sains bio,kimia,fizik..yg paling senang waktu belajar bio dan paling best..tapi time exam jwpn utk kimia senang..markah senang nak dapat ..bio susah sikit...fizik ana kurang sebab ana kurang minat...time belajar pun main2 jer..
pada adik2 semua belajar rajin2 yer...semoga dapat apa yg dicita2kan...


-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

ezzah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5595
Posting: 101
Dari: JB best

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-04 16:00


saye pun amek sains tulen..
pening jugak la kepale nih..
tapi harap2 cite nak jadik doktor tercapai..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ezzahProfil   Hantar PM kepada ezzah   Pergi ke ezzah's Website   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-04 17:28



ana pun amik kelas sains tulen agama. memang best...terutamanya masa buat presentation biologi. ada sorang muslimin nie suka kaitkan dengan kebesaran Allah...kagum betul ana.

contoh kata2 dia," tujuan Allah SWT menciptakan femur adalah untuk..." dan ada juga dia kata "betapa agungnya Allah...unik sungguh ciptaanNya,kita sendiri salah satunya."

sebab tue ana minat kelas sains tulen agama.
wallahualam,wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 02-04-04 17:41


saye pulak ade la jugak pengalaman blajar..memang best tapi pening la jugak...heheheh kalau bab kimia ngan fizik tu boleh la saye scire tapi bab biologi tu,,mintak maaf la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

liya87
Warga Rasmi
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8169
Posting: 4
Dari: PULAU PINANG

PulauPinang  


posticon Posting pada: 03-04-04 02:03


assalamualaikum....
liya masih belajar dan kalau boleh tu sape ade tips2 exam kan,leh la ksi sbb org pun dah nak spm ni.....syukran jazilan la kepada sape2 yang sudi kong si tips nanti.....wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For liya87Profil   Hantar PM kepada liya87   Pergi ke liya87's Website   Quote dan BalasQuote

Al-FaQiHaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3191
Posting: 157
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 03-04-04 08:09


assalamualaikum..

hmm...kalau nak tips ni..rasenye..takdelaa banyak sgt.
cumenye..try to get used with all past year questions. biasenye soalan keluar lebih kurang. and jgn terlalu tumpukan kepada soalan spot je. belek jugak tajuk2 yg tak dispot.
ok, gudlak akak ucapkan..

-----------------
KaSiH iTu iBaRaT MuTiaRa..HaDiaH DaRi ALLaH YaNg EsA..GiLaPLaH iA DeNgaN iMaN DaN TaQWa.. SiNaRNyA KaN BeRCaHaYa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-FaQiHaHProfil   Hantar PM kepada Al-FaQiHaH   Quote dan BalasQuote

najwa_zin
Warga Rasmi
Menyertai: 15.03.2004
Ahli No: 7995
Posting: 13
Dari: bumi yg dipijak

Selangor  


posticon Posting pada: 03-04-04 14:33


,
erm,ana pun student sains tulen agama kat samer.form 4,so mula2 pening lah gak,tapi lama2 insyaallah o.k la kot.doakan kejayaan ana yer.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_zinProfil   Hantar PM kepada najwa_zin   Quote dan BalasQuote

nur_marha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2371
Posting: 64
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 03-04-04 15:24


assalamualaikum,

saya ni pun bekas pelajar sains tulen. memang susah mata pelajaran sains ni lagi2 la fizik ngan kimia. tapi mata pelajaran yang fav add. math ngan biologi.. senang sikit dari fizik ngan kimia

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_marhaProfil   Hantar PM kepada nur_marha   Quote dan BalasQuote

nadia_is
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1432
Posting: 236
Dari: awang-awangan

jordan  


posticon Posting pada: 03-04-04 18:11


ana pun student sains tulen..
subjek yg paling minat - fizik la..

subjek yg selalu 'dahsyat' - biologi..
cikgu ana kata, bio subjek paling senang dpt A1
jugak paling senang nak fail....ish..risau tul!

apepun...mudah2an...ana pass la subjek yg sungguh menggerunkan itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_isProfil   Hantar PM kepada nadia_is   Quote dan BalasQuote

nur_islamy
Warga Rasmi
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1032
Posting: 5
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 05-04-04 01:53



ana student sains tulen masa form 4-5..sekarang pun masih dalam bidang nie..insyaAllah tinggal satu semester lagi. nak kata susah tu,memanglah adat belajar tu susah..buat adik2 yang masih menuntut di sekolah tu, belajar baik-baik tau! ana paling suka subject organic chemistry and biology.. bagi ana, menarik sangat untuk diterokai..

-----------------
b' mujahadah fi siratillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamyProfil   Hantar PM kepada nur_islamy   Quote dan BalasQuote

alabrar
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6654
Posting: 39
Dari: bumi

brunei  


posticon Posting pada: 05-04-04 10:44


assalamualaikum,

ana merupakan bekas pelajar yg amik sains tulen plus agama. hmm sub plg minat=bio
sub paling tak minat=fizik

hmm, kalau fizik die kene byk hafal formula. manakala bio die kene faham sbb bile faham dah boley hafal bhg.2nyer terutama tulang. kimia kene hafal eksperimen, istilah dan sebatian( nih plg penting!!!)

hehe tgk2 keputusan spm terkesima sekejap
yerlaa fizik lg tinggi dr bio dah rezeki kan?

k. wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For alabrarProfil   Hantar PM kepada alabrar   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 06-04-04 12:02


kalau kimia pulak kena ingat la singkatan kimia dia...kalau dah pandai mesti best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: » Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM «
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-04-04 23:00




ana pun amek pure science gak. nasihat kpd yg masih ada 'time' before finals ni:::

jgn sia-siakan masa skrg utk master all subjects. masa yg pergi takkan kembali.

kalau ada yg macam ana, asyik bertandang ke hospital tiap-tiap minggu, jangan putus asa!, continue striving, continue praying..

may Allah be with those who strives in His way. nsyaAllah.

wassalam..

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

akim
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.11.2003
Ahli No: 5146
Posting: 113
Dari: sungai besar

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-04 14:50


dulu pernah ambik sains tulen.... spm 2002............................ok gak pelajaran tu...pelajar yang amik sains stream tapi tak terer math dan add math... susah skit..................sebab maner maner kelayakan untuk student sains stream masuk ipta ialah kena kepujian dalam fizik, kimia, biologi,math,add math...............

macam saya..tak terer math. ngan add math...sekarang masuk ipta ..tapi bukan dalam kos sains................................sekarang dalam kos laws................sebab ..math dan add math............

Bookmark and Share

    


  Member Information For akimProfil   Hantar PM kepada akim   Quote dan BalasQuote

ezzah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5595
Posting: 101
Dari: JB best

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-04-04 20:53


saye pun pelajar sains tulen agama..
bagi saye..FIZIK SUSAH..
bio senang,sebab banyak yg kene bace aje..
kimia pun boleh la..
tapi memang x minat fizik..byk formula..

paling suke math(mase form 3 x suke)
add math..ermm..pening sket..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ezzahProfil   Hantar PM kepada ezzah   Pergi ke ezzah's Website   Quote dan BalasQuote

Mahfuzah_Uja
Warga Rasmi
Menyertai: 16.04.2004
Ahli No: 8447
Posting: 7
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 16-04-04 22:35


saya pun aliran sc tulen gak..bg saya antara subjek kimia dgn fizik..saya minat subjek fizik lg..sbb subjek kimia kan lbh byk tumpuan dlm makmal..kena ingat ler bhn2 kimia..tp subjek fizik pula..ia kan scr umum..ttg kehidupan kita seharian..so x ada ler boring sgt..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Mahfuzah_UjaProfil   Hantar PM kepada Mahfuzah_Uja   Quote dan BalasQuote

azliyanazhari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.10.2003
Ahli No: 4654
Posting: 86
Dari: pluto

russia   avatar


posticon Posting pada: 18-04-04 12:42


sains tulen besh!!!
maybe sains tulen nih lagi susah laa dari aliran lain kan..tapi..kalau minat..jadi besh!!
suke bio!!kimia ngan fizik pun ske..add math lagi laa suke!!hehekalau laa mase spm dlu bleh x amik sejarah....mesti dapat straight a...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For azliyanazhariProfil   Hantar PM kepada azliyanazhari   Pergi ke azliyanazhari's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-04-04 14:18




ermmm... amik sc tulen gak dulu.. best.. suke bio ngan fizik...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 22-04-04 13:59


ramai gak ye budak sains tulen kat sini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah88
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8041
Posting: 40
Dari: BuMi BeRtUaH

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-10-04 12:06



Ana ambik sains tulen gak,skarang nie ana form 4.
best jugak doakan kejayaan ana dalam spm2005 nanti.wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah88Profil   Hantar PM kepada muslimah88   Pergi ke muslimah88's Website   Quote dan BalasQuote

acidburnt18
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11395
Posting: 25
Dari: kuantan

stkitts_nevis  


posticon Posting pada: 31-10-04 13:22


saye dulu bdk s.tulen gak...skrang nh pn still aliran sains...bende plg best skali bio..
tp bkn masa baca buku r..experiment..
bedah katak..
wuishhhh mmg best r cz katak tu kiter yg kene cari...pengsankan and bedah..
bila smbung kat ipt nh....mmg bnyak lagi yg kita x tau..rup-rupanyer..mmg kagum r dgn keajaiban allah!klu org tuh bkn islam..mmg bley convert rrr
to islam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For acidburnt18Profil   Hantar PM kepada acidburnt18   Quote dan BalasQuote

sinarshams
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3491
Posting: 200
Dari: kmns

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-10-04 15:06


setelah genap sethn study form 4 nie..baru ana tahu..cam maner nak study bio,fizik,kimia..math,add math...bagi ana subjek paling ana pening skit ialah bio...tak tau bakpe..sbb dlm bio tak ada pengiraan kot...ana memang minat giler subjek math,,add math..fizik dan plg best kimia...hope thn dpn..boleh score dlm spm....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinarshamsProfil   Hantar PM kepada sinarshams   Quote dan BalasQuote

anamuslimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.02.2005
Ahli No: 14262
Posting: 48
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 23-02-05 19:12




ana pelajar sains tulen...
form 5 tahun 2005...
doakanlah kejayaan ana yek


Bookmark and Share

    


  Member Information For anamuslimahProfil   Hantar PM kepada anamuslimah   Quote dan BalasQuote

kinobaik
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16191
Posting: 377
Dari: Rumah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-05-05 18:15



Kino ex-sc stream. SPM '01. Skrg menuntut di UM dlm chem engine.

Hmm.. masa SPM nie la nak score betul2 sbb kalu results baik, insya Allah senang nak further study kat matrik @ buat A-level @ buat foundation utk ke overseas.

Pahamkan apa yg cikgu ajar, buat homeworks, hujung minggu revise semua yg diajar & buat nota ringkas. Selalu buat latihan. Tak kira topikal ke, buku teks punya soklan ke, past years ke, soklan2 kat suratkhabar ke.. yang penting sekali memang kena banyak buat latihan.


-----------------
We are the youth
Let us Bring Islam Back
We did it in the past
So let us do it again



Bookmark and Share

    


  Member Information For kinobaikProfil   Hantar PM kepada kinobaik   Pergi ke kinobaik's Website   Quote dan BalasQuote

hyunckel_asyraf
WARGA SETIA
Menyertai: 12.01.2005
Ahli No: 13668
Posting: 414
Dari: United Kingdom

uk  


posticon Posting pada: 08-05-05 22:38


Quote:

On 2004-04-01 21:25, sinarshams wrote:
ANA budak form 4...ambil sains tulen jugak...so..bekas2 pelajar sains tulen leh kongsi pengalaman....anda...



sy ex sc tulen agama.skarang A Level.klau nk kongsi pengalaman kenala ada soalannya
kan gitu kwn2 ex sains tulen yg lain?

gud luck kids


Bookmark and Share

    


  Member Information For hyunckel_asyrafProfil   Hantar PM kepada hyunckel_asyraf   Quote dan BalasQuote

trigO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.05.2005
Ahli No: 16362
Posting: 242
Dari: negaraku...

malaysia  


posticon Posting pada: 09-05-05 08:33


sy pon x-pure sci..honestly nk ckp,ms skolah sci subjects sy mmg truk,xtau sebab ape xblh trime..ironinye lps skolah sy buat diploma sains..dlm tempoh tu amik bio,phy,chm..and Alhamdulillah blh buat.jd nasihat sy pd students sci stream yg ade prob cam sy dulu,seek help k.jgn simpan masalah sendiri dan tlg admit yg anda mmg xtau dan xfhm mcm mane nk blaja sci subjects ni.smoga berjaya

Bookmark and Share

    


  Member Information For trigOProfil   Hantar PM kepada trigO   Quote dan BalasQuote

tsuraya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.05.2005
Ahli No: 16335
Posting: 58
Dari: Muar

Johor  


posticon Posting pada: 15-05-05 16:43


x-samura batch 20....he..best jadi budak sc. tulen nie

Bookmark and Share

    


  Member Information For tsurayaProfil   Hantar PM kepada tsuraya   Pergi ke tsuraya's Website   Quote dan BalasQuote

khalida
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.11.2004
Ahli No: 12271
Posting: 56
Dari: Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 25-07-05 05:24


saya pun ambil sains tulen...
suka bio & math...
masa matrik ambil sains hayat...
tapi bukanlah minat sangat jadik doktor ke...
atau apa-apa yang berkaitan dengannya...
sebab tu lah saya sekarang ni ambil B.Ed. Math kat MPPM Melaka...
cikgu math... insyaallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalidaProfil   Hantar PM kepada khalida   Quote dan BalasQuote

al-biruni03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1583
Posting: 237
Dari: bukit kapar,klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 06:48


assalamualaikum ana pun budak sn tulin juga dulu.. hehe...sekarang ni ambil sn gunaaan dan peng. islam kat um,nilampuri..:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-biruni03Profil   Hantar PM kepada al-biruni03   Pergi ke al-biruni03's Website   Quote dan BalasQuote

nur_ila
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12660
Posting: 34
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 00:09


ana pun pelajar sains tulen

tahun ni baru form 4...

setakat ni ana suka belajar kimia... yang lain tu pening lah...terutamanya fizik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ilaProfil   Hantar PM kepada nur_ila   Quote dan BalasQuote

fizamil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13800
Posting: 126

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 00:27


saya pun pelajar sains tulen...ambik kimia, bio dan fizik....antara tiga-tiga subjek ni tak ada satu pun yang saya betul-betul suka.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizamilProfil   Hantar PM kepada fizamil   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 19:45


assalamualaikum....
saya pun ambil sains tulen juga..
subject yang paling saya suka kimia dan biologi.. dulu-dulu cita nak jadik doktor tapi tak kesampaian..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 28-07-05 22:27


saya pun tak-pure sc stream student juga...
seronok belajar bio, chemistry & physic...
tapi saya cenderung pada bio lah...
lah ni kat UM ...ambil course sc dengan pendidikan..
kira bakal cikgu sc lah ni...
3-3 subjek ni ada kehebatannya tersendiri...
belajar bio dekat kan diri dengan alam...
chem pula macam magic....
physic pula banyak teori...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

zatie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17090
Posting: 209
Dari: sHaH aLaM

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-07-05 01:00


Assalamualaikum.....zatie pun pure sc stream student....kat seri puteri sc. school....eh macam promote skool lah pula...
zatie lebih suka kat bio dengan physic........
ingat nanti nak ambil physics astronomy....nak pergi university of liverpool.....
insyaallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatieProfil   Hantar PM kepada zatie   Quote dan BalasQuote

putrimuslimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16138
Posting: 43

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 30-07-05 19:30


assalamualaikum..
ana pun ambil sains tulen,f4..it's fun..nak2 physics dan bio..chemistry pun best..but,must remember a lot of formula lah...ana rasa kan orang cipta formula2 kimia ni,sure pening kan?ana yang menghafal pun dah pening...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For putrimuslimahProfil   Hantar PM kepada putrimuslimah   Quote dan BalasQuote

narato
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2005
Ahli No: 16524
Posting: 143
Dari: jb...ukm,bangi

Johor  


posticon Posting pada: 30-07-05 22:55


emm..ana pun ambik sains tulen. samelah macam anda semua, sub. yang paling ana tak minat, mestilah fizik. kalau add.math tu bestlah. emm...camnerlah nak score fizik ini?...... :-? :-? :-?
:-) :-) :-) :-)
[ Telah diedit oleh: narato pada 30-07-05 22:57 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naratoProfil   Hantar PM kepada narato   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 31-07-05 01:28


Pada 30-07-05 22:55 , narato posting:

!!! QUOTE !!!

emm..ana pun ambik sains tulen. samelah macam anda semua, sub. yang paling ana tak minat, mestilah fizik. kalau add.math tu bestlah. emm...camnerlah nak score fizik ini?...... :-? :-? :-?
:-) :-) :-) :-)


nak score fizik?.. senang saja, hafal semua formula! hehe.. sebab via formula tu, kita dapat tau banyak benda.. such as maksud dia, hubungan dan sebagainya.. lepas itu, untuk pengiraan, kena pandailah masukkan data2 tu.. ganti tajuk rumus and all..
huk, hopefully tuan punya posting ni boleh aplikasikannya dalam SPM (takut cakap tak serupa bikin, nauzubillah).. hehe.. anyway, gud luck for those yang ambil SPM '05... Binnajah..

bagi yang masih dibawah average.. jgnlah putus asa.. masih banyak masa lagi... still can struggle.. gagal sekali, bukan bermakna gagal selamanya.. jdkan kegagalan itu sbgi satu inspirasi... huhu.. kadang-kadang bila ana tak skor dalam subjek sains, terfikir pula, " Kenapa kita mesti belajar benda karut ni?", "asal lah saintis boleh jumpa formula2 yang tahpape ni then suruh kita hafal!!".. hehehe.. tapi, kalau dah ada minat, best belajar benda2 ni.. apa pun, niat hati mestilah ikhlas ;)

p/s : to achieve success u dont have to study hard, but u MUST study smart.. :) Chaiyo!!

WaLLahua'LaM


-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++
[ Telah diedit oleh: SyAhEeDa pada 31-07-05 01:30 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

shafora
Warga Rasmi
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17511
Posting: 4
Dari: kelantan

malaysia  


posticon Posting pada: 13-08-05 18:49


belajar dalam aliran sains tulen ni membuatkan saya lebih mengenali alam semesta.....kagumi keindahanNya dan hayati kekuasaanNya :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For shaforaProfil   Hantar PM kepada shafora   Quote dan BalasQuote

fainis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2004
Ahli No: 7590
Posting: 275
Dari: ardhil-lah

Selangor  


posticon Posting pada: 15-08-05 01:40


Pada 28-07-05 00:09 , nur_ila posting:

!!! QUOTE !!!

ana pun pelajar sains tulen

tahun ni baru form 4...

setakat ni ana suka belajar kimia... yang lain tu pening lah...terutamanya fizik...




assalamualaikum....
ana pun ambil sains tulen....situasi nya lebih kurang macam kat atas..
suka kimia....
fizik kurang paham a little bit...
bio..kawan kata boleh baca(faham) sendiri...
entahlah...insyaAllah...boleh score..Amin...

*esok nak peksa Kimia 1 & 2..lepas itu Fizik 2...lepas itu lepas cuti nanti..Bio 1,2,3 dengan Fizik 3 dengan Kimia 3 _peksa akhir tahun_
doakan ye semua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fainisProfil   Hantar PM kepada fainis   Quote dan BalasQuote

salsabiila
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.03.2005
Ahli No: 15054
Posting: 58

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-08-05 23:21


ana pun dulu ambil sains tulin, ana paling minat mata pelajaran matematik tambahan & fizik... sekarang ana dah terpesong ke bidang teknologi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For salsabiilaProfil   Hantar PM kepada salsabiila   Quote dan BalasQuote

kenshiin
Warga Rasmi
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11640
Posting: 2
Dari: malaysia

Perak  


posticon Posting pada: 21-08-05 22:31


assalammualaikum...
saya suka subjek bio..banyak kita boleh tau pasl ciptaan Allah ni..
kimia pun best gk..
tapi sekarang ni saya ambil course engineering kat u..
ntahle,tak tau bagaimana boleh ke bidang fizik pula
apa-apa pun, saya suka semua subjek sains tulen
...
ada sesiapa budak kusess tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For kenshiinProfil   Hantar PM kepada kenshiin   Quote dan BalasQuote

bintul_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15217
Posting: 177
Dari: mana ek?

Selangor  


posticon Posting pada: 22-08-05 00:12


Ana ambil sains tulen jugak.. paling suka chem, then physics,dah last one, baru r bio... malasnyer nak hafal namer2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintul_farhanahProfil   Hantar PM kepada bintul_farhanah   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-11-05 09:46


saya pun ambil sains tulen juga...subjek yang say apaling suka ialah add math lepas itu kimia,fizik dan last sekali biologi hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

falah_nurani
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.09.2005
Ahli No: 19262
Posting: 83
Dari: madrasah

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-11-05 11:53


saya tak tau lagi, tahu depan barulah tahu..hehehe..baru nak masukf4 la maknanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For falah_nuraniProfil   Hantar PM kepada falah_nurani   Quote dan BalasQuote

Detective_Alam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.01.2004
Ahli No: 6331
Posting: 103
Dari: Kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-11-05 12:02


Pada 22-11-05 11:53 , falah_nurani posting:

!!! QUOTE !!!

saya tak tau lagi, tahu depan barulah tahu..hehehe..baru nak masukf4 la maknanya..


semoga kamu mendapat keputusan PMR yang cemerlang ok?!...

p/s : best jadi budak sains tulen ? ada masalah ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Detective_AlamProfil   Hantar PM kepada Detective_Alam   Pergi ke Detective_Alam's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 22-11-05 12:24


Assalamualaikum wwt...

emm,saya ini Xscience stream juga...
masa tu...subject paling susah nak carry..Add Math & physic :-di
study pun last minute..tapi Alhamdulliah...
result ok..dapat jugak masuk U :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 22-11-05 14:28


:P Apa yang nak dibanggakan sangat!!! kalau tak beadab. Syuqran, lah orang lain ada pun tak lah berlagak sombong!!! lawak ta pa...


wassalam
[ Telah diedit oleh: farhanna pada 22-11-05 14:31 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

saidatul_hawa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 55
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-11-05 11:59


assalamualaikum
ana pun budak sains tulen,sebenarnya ana teringin sains tulen agama,tapi sek ana tak dah .ana minat kimia dengan bio,.ramai orang kata add math susah ,ana pun tergolong jugak,tapi ana percaya ,kalau usaha ,banyak latihan dan rajin tanya cikgu.masalah ana ni malu nak tanya terutama masa cikgu ajaq,dan ana suka cikgu yang ajaq lambat sikit,baru ana boleh paham,lepas tu ,esti latihan banyak

Bookmark and Share

    


  Member Information For saidatul_hawaProfil   Hantar PM kepada saidatul_hawa   Quote dan BalasQuote

maisarah_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8175
Posting: 157
Dari: bumi Allah

australia   avatar


posticon Posting pada: 30-11-05 16:41


sains agama tak boleh join ke? huhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarah_nurProfil   Hantar PM kepada maisarah_nur   Pergi ke maisarah_nur's Website   Quote dan BalasQuote

nmz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5323
Posting: 226
Dari: shah alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-12-05 00:42


ana dah jadi tak-student sains tulen + agama....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nmzProfil   Hantar PM kepada nmz   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 15-01-06 15:38


budak sains tambahan boleh join tak? ana dulu ambil sains tambahan dekat sekolah agama masa form 4&5

Bookmark and Share

    


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

Bunga_Raya_Putih
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8358
Posting: 219
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-02-06 17:11


Saya ni memang ambil sains tulen.. tapi spm 2001 hari itu semua saubjek elektif agak terbabas teruk juga la.. Cuma yang masih kekal dalam ingatan adalah time belajar kelas biologi.. Cikgu bio masuk kelas lambat.. Kami bebudak dalam kelas ingat dan tak ada kelas.. And the cikgu datang .. katanya dia pergi pasar.. pergi cari jantung binatang.. Sekali dia tunjuk perbezaan antara jantung ayam dan kambing.. hehe.. habis busuk tangan2 kami sekelas.. cuma dia tak boleh nak tunjuk jantung lembu sebab cikgu kelas saya ni berbangsa India.. Dia segan agaknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bunga_Raya_PutihProfil   Hantar PM kepada Bunga_Raya_Putih   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-02-06 17:18


:-di ana pun budak sains tulen jugok...especially bio,memang best sangat-sangat....sebab cikgu yang mengajar ana tu adalah cikgu pakar,kira beruntung juga lah...Alhamdulillah...nama cikgu tu Cikgu Mohamad b. Omar,ada sesiapa kenal tak? :roll: :-)


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-02-06 14:15


sama....
subjek paling best Bio...
best2...


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.155116 saat. Lajunya....